Шенген се разцепи - Дания връща границите

Дания ще възстанови контрола по вътрешноевропейските си граници с Германия и с Швеция, съобщи датският министър на финансите Клаус Йорт Фредериксен.

Обратно в новината

Коментари - Шенген се разцепи - Дания връща границите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хамлет разцепи Шенген,а сега Шенген колективно ще го нацепи на Офелия Хамлетова!Ще отлюспят Малката Русалка...ще има боц-боц...и понеже Педерсен и Ебе Са(М)нд много ще ги боли,ще трябва на направят"Оле,затвори очички"по Ханс Кристиян Андерсен

Тези мръсни датчани ми взеха хляба и тъй ще спрат много дечица и внуци на червените, дето се изнизаха към капиталистическия ад! Безсрамници, това не е демокрация!

Не може така. Демокрация за братския ромски народ. Пуснете го да се учи, защо го държите в гетото Булгаристан?

Прави са датчаните! Те винаги са имали независима политика и винаги са се допитавали до поданиците си, преди да се вземе някое важно решение - напр. след такова допитване решиха да запазят като основна валута датската крона, е не еврото. Живял съм за кратко в тази спокойна и уредена държава и съм напълно съгласен с тях - не им трябват повече араби и негри (те и без това имат вече доста такива от Сомалия, Кения и др.), не им трябва повече престъпност. А може би не им трябва и да са в Шенгенската общност, ако това ще гарантира сигурността и спокойствиеато на датчаните.

Има нещо гнило в Дания!

има нещо гнило в дания

Честито!!! Идва ред и на ЕС. После и на НАТО.

Нема как да ме върнеш- призракът на комунизма го издухаха от цялото земно кълбо, а ЕС и НАТО ще ги има!

още го има комунизма. иди в щатите да го видиш като нещо реално. те го наричат демокраця но то е хибрид между социален комунизъм и капиталистическа икономика... има го, още го има и това е начинът хората да живеят нормално.

БЪЛГАРИНА НИТО СЕ ВОДИ НИТО СЕ КАРА И НЯМА АКЪЛ В ГЛАВАТА ЗЛОБЕН ЗАВИСТЛИВ ИНАТЛИВ РОБУВА АЗ МОЖЕ ДА СЪМ ЗЛЕ НО ВАЖНОТО Е ВУТЕ ДА Е ПО ЗЛЕ ОТ МЕН ПРЕДАТЕЛ , СЕБЕЛЮБИВ НЕ ТЪРПИ ЧУЖДО МНЕНИЕ И Е ИНДВИДУАЛИСТ РАБОТЛИВ И ИЗОБРИТАТЕЛЕН И НАЙ ВАЖНОТО Е НЕБЛАГОДАРЕН КЪМ ДОБРОТО КОЕТО МУ Е СТОРЕНО ТОЕСТ ИМА КЪСА ПАМЕТ.

"ЕВРОПЕЕЦ", смяташ, че българина имал къса памет, за направеното му добро? Явно не познаваш българската история изобщо, както и манталитета български. Най-устойчивото нещо в човешкия род е ШОПЪТ дървен - гумен. Има слонска памет и Божествено Търпение. Апокалипсисът описан в едно евангелие, започна на 11 март т. г. "Отключи се" кутията на Пандора. Аз лично не завиждам ни на японците, за ядрените експерименти на американците над тях, ни на американците за торнадата и наводненията по Месисипи, ни на руснаците за пожарите в Сибир (също 1908 г. - т.н. "Тунгуски метеорит") горящи в момента ... H.A.R.R.P. , вомбардировките в Либия, "арабските революции" ... и за всичко са виновни едни завистливи, злобни и нещастни българи, дето щяха да убият папата Йоан Павел . "И въпреки всичко, България ще пребъде!"

айдее отиде си Шенгена бързо бързо ,колко кратък живот имаше ,и сега къде ше се влиза???

МММММММ ДАААА, ПОСОКАТА Е ЕДНА, РАЗПАДАНЕ НА ЕС. ТОВА Е СИГУРНО.

ТЕЗИ КОИТО ИМАТ АКЪЛ В ГЛАВАТА СЕГА НЕ СЕ УЧУДВАТ ЗАЩО НИ ПРИЕХА В ЕС - НА ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙЦИТЕ НЕ ГИ Е ЕНЯ ЗА НАС С ЕДНА РЪКА ЩЕ ТИ ПОДХВЪРЛЯТ НЯКОЙ ЛЕВ НО ТЪПИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ ГО ВЪРНЕ НЕ ДВОЙНО А ДЕСЕТОРНО ЩЕ СИ ПЛАТИ ЕВРОПЕЙСКОТО ПОДАЯНИЕ ТО ВЕЧЕ СИ ПРОЛИЧА И ЧУВСТВА В ДЖОБА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА НИ.

И какво стана с ЕС? Няма свободно движение нито на работна сила, нито на хора. че то за какво е ЕС вече? Само за да плащаме такси ли?

ами наистина ... еу показва, че не работи както трябва да работи... това се получава, защото няма единно европеиско правителство, а само държавно лобиране в т.н. европеиски парламент.

Евала. Разпад на всички такива съюзи, наднационални и други измекярски организациийки скрепени единствено с една цел - повече лапане, централизация на блага, заличаване на националностите и обезличаване на държавността. Все еврейски мечти за размиване на уникалните общества и подчиняването им на наднационални, надкултурни, надисторически идеали, като парите, властта и бюрокрацията. Пак ние трябва да спасяваме Европа от Биг Брадър ей...само дето не са го разбрали, ама някой ден ще го прозрат. Хората не са узрели за такива съюзи. Обединение трябва да се прави на принципа на желанието за просперитет във всички сфери на живота и на всички равнища. Обединение не може да се прави с ограничения. Това е абсурд. След като рухне и измислената кредитна империя УСА и измислената бюрократична такава ЕС, хората ще разберат, че единствения път към обединение е чрез компромис и връщане към корените на хуманизма, а не чрез повече печалба. Тя трябва да е последствие, а не цел. Но това няма да стане скоро. Очакваме разпад на империи, както е било винаги и така ще бъде, докато не "порастне" Човекът.

Браво! Много добро изказване!!!

(((...така ще бъде, докато не "порастне" Човекът. ))), си написал. Човекът е порастнал до толкова, че да може да осъществи многоизмерен скок в развитието на съзнанието си. Сигнал за започването на този скок ще се даде от Алцеон, през Танг Ра и Хелиос, на Гея-Земята. И този Dey "D" вече е съвсем сигурно определен, някъде след 31 октомври т. г. (Рептилите и хората ще го духат ... още 26 хиляди години, до следващото зазоряване.)

т.е. тази скъпоструваща и бюрократично усложнена администрация на ЕС не може да се справи с единна политика и мерки за осигоряване на външните граници на ЕС - дали е по-реална да се опази външният контур или всичките вътрешни граници- отчаян порив на популизъм на десните партии защото в цела Европа идват избори и е много удобен мотива за отклоняване на вниманието от истинският прроблем - страните в Европа както и ЕС обединено са неспособни да се справят с икономическата криза.... единственото, което се прави е да се държи курс на еврото и лихвен процент... а стагнацията не е важна... всъщност е крайно време държавите и обществата в Европа да седнат и да си отговорят на въпроса -ще вървим ли към по-дълбоко обединение или всичко се разпада? ще ставаме ли федерален тип формирование, т.е. ще тръгнем ли към единен законодателен орган? от 2006 тази крачка стои пред ЕС и никой не се решава да я направи, а истината е, че не вървейки напред към обединение, организацията боксува в безпомощни, безсмислени бюрократични и формални структури...

Днес Шенген, утре Европейския съюз....

Мале колко комплексирани болни мозъци се изхождат тук. Не е истина!

Аз доста съм ходил по Европа и се чудя на наивността на нашите сънародници. Европа вече е превзета от турци, араби, черни и жълти. Това че те искат да се ограничат е вече съвсем късно. По демографски причини до 10 години вече нищо няма да има от Европа. Това което стана в България и в Изт. Европа, закономерно ще стане и в западната й част. Само малко по-бавно.

Голяма работа като са възобновили границите в Дания. Те не представляват Шенген. Това не значи, че Шенген се е разцепил де!

"То най-хубавото тепърва предстои"-както каза един наш сънародник по телевизията,кандидат за работа в Холандия - "ами ти си много бял,не може да си българин",казали му холандците!

Навремето, през 80-те ходих на студентска бригада в Коми АССР. Местните, също се чудеха, че сме доста бели, защото "истинските" българи били мургави, според работещите там "индобългари"...

Бабе, е заради такива като тебе все още тъпчем на едно място. Русия (Съветският съюз) ни докара до това да сме от последните в Европа и пак три тях искаш да се връщаш. Е ми нвръщай се само че соло. Децата и внуците ти къде отиват - на изток или на запад? А?...Така ти е промивана главата, че изцеление за тебе вече няма. Ужас!

На българина все някой друг му е виновен за собствения хал. А защо умнико и Унгария, и Словакия, и Чехия, и Полша, и прибалтийските републики са по напред от нас със светлинни години, Словения пък е много по-добре от големите играчи в ЕС?? На кривата ракета космоса и пречи. Научи се да работиш и да се образоваш и тогава се пъни по форумите да търсиш виновници за собственото си безхаберие, незнание и непрокопсаност.

Това е реалността!

ТЕ СЕ РАЗЦЕПИЛИ НИЯ ЩЕ ИМ ГО НАЦЕПИМ

Какво праим сега? Поляците против еврото, датчаните против Шенген, а ние се ослушваме като свиня в царевица. То се е видяло, че всичко се разпада, ами да напускаме овреме ЕС и НАТО докато от Брюксел не са ни взели и долните гащи със санкциите си, а НАТО не е построил военна база в Борисовата градина . И всеки да си ходи там от където е! Аз например, не искам като се разхождам по Витошка да ми мирише на дюнери.

Аз пък не искам да се разхождам По Витошка. Оксфордстрийт по-ме кефи.

Защо се напъваме ние да влизаме там, откъдето другите искат да излязат. Може би единствено заради далаверите по границите, които сега ще включат и останалите държави от ЕС.

ШЕНГЕН ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ НО И ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ ТОВА НЕ Е ДАЛЕЧ БЪДЕЩЕТО КОГАТО И ТО ЩЕ СЕ СРИНЕ ЗАЩОТО СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС НЕЩА КОИТО НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ НАМЕСВАТ НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ НЕ МОЖЕШ ДА БЪДЕШ А СЕГА ЩЕ СИ ЗАТВАРЯТ ГРАНИЦИТЕ ЗАЩО САМИ ТЕ ПРИДИЗВИКАХА ТАЗИ БЕЖЕНСКА ЕМИГРАЦИЯ ХАК ДА ИМ Е СЕГА . И СЕГА ТРЯБВА И НАШИТЕ ЦИГАНИ ДА ИМ ПРАТИМ ЗА ДЕСЕРТ ТА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ГИ ИНТЕГРИРАТ ТАМ.

вече е ред на Евр(оп)ейския съюз и на Наглата Американска Терористична Организацийка))))))

Шенгеня ко стаа ва.... ми яско ко стаа ний улязухми ...време вие е вече да се разпадате...))))хи хи ний не прощаваме...справка - историята майка...))))

Не знам защо, но някак си въобще не се чувствам разстроен от тази новина.

хайде да не се правим на много търсена стока в европа и по света безразлични сме от всички останали там чужденци..по принцип всеки чужденец в дадена страна е малко или повече нежелан...нещо като, някой да ти дойде на гости в къщи и да се застои повече от желаното...всичко друго е заблуда ...

Хайде стига вече сме циклили с тоя Шенген. Наистина, при тая напаст от африканци, какво лошо има за 1 минута да ти видят личната карта на границата. Неудобството е минимално, а сигурността много по-голяма. Айде, писна ни. Има много по-важни теми.

Киркоре прав си.Аз избирам Русия.Ще я нацепиме и нея.

ааааа

нашите контрабандисти и престъпници не могат да ги спрат - те минават през ВИП-терминала!!!!!!!

Иха, как ви се иска да стане така както си мечтаят по партийните сбирки на БСП ! ВИЗИ НЯМА, ОГРАНИЧЕНИЯТА СА ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ЦИГАНИТЕ. В ГЕРМАНИЯ 95% СА ЗА СЪЩОТО КАТО В ДАНИЯ. ИСЛЯМА ВЪН ОТ ЕС.

Както винаги става, богатите искат да се дистанцират от бедните и да не се занимават много с тях. Всякакви опити да бъде наложена обща рамка на Европа ще стигат до тук.

НЕ ЗНАМ ЗАЩО ИМ СЕ НАТИСКАМЕ НА ТЕЗИ БОКЛУЦИ ..РУСИЯ ПРИЕМА ЧЛЕНОВЕ ..ПУСНЕТЕ ТОВА В МЕДИНОТО ПРОСТРАНСТВО И ЗА 48-ЧАСА СА НИ ПРИЕЛИ В ШЕНГЕН ..БЕДНИТЕ НИКОИ НЕ ГИ ОБИЧА

Стара Европа видя каква напаст са новите членки и миграционните вълни и заряза приципите си за свободно движение на ... Щом помежду старите се възстановяват границите, какво да кажем ние, новите? Все пак България има цели две алтернативи - Русия и Турция. Избирайте, братя българи!

Анадола зове братята си. Да заминават и те.

За да си дойдат нещата на мястото трябва да се възстанови по разписание международния влак София - Москва. И Боко и боковица първи да си купят билети, че да има петрол и газ и пазар за доматите.

Умните разбраха,че трябва да си заградят къщичката,защото се задава хунска вълна и не се знае къде и колко ще залеят.Браво на Дания!Дано мераците ни да се запрат и да си седнем на по.рания задник.Само"желязна завеса"срещу "интервентите"!

Съгласен съм. Цепнахме ги още преди да сме прекрачили прага! :-) :-) :-)

НЕ може трима да ЛАПАТ, а триста да ЗЯПАТ! Крайно време беще ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЪОЛА!

Аре готово, тия ги разцепихме още преди да са ни приели.Сега е ред да цепнеме и Евро съюза .

Който се е хванал с нас е фалирал. Хитлер направи съюз с нас и загуби войната. Съветския съюз ни прие във Варшавския договор и се разпадна. Сега е ред на Шенген, Нато и Евросъюза

Не забравяйте Османската империя и Византия и на тях сме им видяли сметката!!!

те маи македонците ще се окажат прави,че в които съюз се присаедини българия е обречен на провал.

Разказахме им играта. Още не сме влязли, а те се разпускат. Нямаме работа там. Дано братушките се смилят над нас.

е стига с тези братушки, нали от 1944 все сме с тях и до никъде не я докарахме. Те самите не могат да се оправят със собствената си държава. С Европа и със съседите никога не сме били в добри отношения и май само от САЩ не сме видели лошо. Знам, че червените агитпропчици ще наскачат сега, но това е факт.

Който твърди, че от САЩ не сме видели нищо лошо, трябва спешно да ходи да се прегледа при психиатър. 99% от проблемите в тая държава след 1990 са причинени от следването на политиката на САЩ за геноцид срещу българския народ!

Не съм червен агитатор, но историята трябва да се знае. През 1943/1944г. България е бомбардирана многократно от британските и американските ВВС. Убити са над 1200 човека, над 1300 са ранените, а разрушениете сгради са близо 13 000.

Направо бягай при братушките още сега. И без това те стават и лягат с мисълта как да ни помогнат, пък ние сме едни неблагодарници.

Както е тръгнало Шенген ще падне още преди да сме го помирисали. След 4-5 години и ЕС ще гътнем. Я по-добре да се извиним на Русия и да се връщаме в лоното на славянството.

Връщайте се където си искате... Ние сме в Шенген отдавна.

Много си прав ! Крайно време е да си отворим очите.

Нямам против икономическо и културно сътрудничество с Русия. Обединява ни славянството, православието и масата българи от старите територии, които днес представляват част от руската нация. Само че, за какво да се извиняваме? Какво лошо е видяла Русия от България, че да чувстваме вина, за която да се извиняваме?

всичко, което ми казваш ми хареса, до момента с Русия и особено славянството.

Извинявай се и изчезвай в Русия. Ние истинските българи няма за какво да се извиняваме на окупаторите си !

Ураааа ще ни приемат в шенгенското пространство, но..... границите ще са затворени. Да му мисли сега евро зоната.....Ще разкажем играта на еврото, а после и на целия ЕС....спокойно...ще се оправим.....

Много яко... Как ме разсмя ;)

Ами то "бабиното"ще излезем прави.Европа ще ни види нас през крив макарон.няма да забравя когато ни бе на гости Тонито Блейър бе възкликнал.Защо Ви е на Вас Българите Европата,та Вие сте "Европата" още преди цели 13 Века!

Ние не сме и ниога не сме били славяни, от какъв зор да се бутаме там!

Не сме славяни. Но руснаците са в голяма си част българи. Онези от Кубратова и Волжска българия не са се изпарили. Те са част от руската нация. Ей, това да признае властта в Русия! Друго не искам.

Като гледам колко енергия се хаби тука се питам нема ли кой да да успокои аудиторията? С Шенген или без него - все ще бъдем в задния двор (г....за) на Европа.

Ти друже сигурно си излязъл от такова място затова и хоризонта ти е такъв. Напълно във възможностите на България е да стане водеща европейска и световна сила, особено след като в скоро време ще се обяви западноевропейски халифат и ние ще останем един от стожерите на цивилизацията.

Ела да те прегледам ! Или може би слушаш много от изказванията на онзи колос на мисълта Б.Б., та си се пообъркал нещо?

:)))))))))))))) еее голям си майтапчия...как ме разсмя :))))..чак и сълзи ми потекоха от очите..:)))))))))))))))))))

1. Който се страхува от мечки- не ходи в гората! Демек, като ви е страх от емигранти, що се напъвахте да си махате границите, че и други балъци да мамите да го направят!? 2.Дава баба два лева да се хване на хорото- двайсе дава да се откачи! Сиреч, като си прел правилата - ще ги спазваваш , без да мрънкаш и да си измисляш причини за бягане 3. Де го чукаш- де се пука! Идат избори, нека издърпаме некое и друго евро от общите за народното дело (укрепване на граници и др. ,) ,пък дали там ще отидат - като вземем властта нямя кой да пита!

след 4-5 години ако се разцепи и евро съюза (което е много вероятно ), и направим една равносметка , какво сме спечелили и какво сме загубили , какъв ли ще ббъде резултата...маи е време да се обръщаме с милувка към русия

говори само за себе си, и ако искаш се обръщай с милувка и към комшията си

аз нямам "комшия" имам съсед...разбра ли господин "кандидат българин"... "съсед".."съсед"..аз незнам към кого ще се обръщам с милувка ,но при теб е ясно, пък и езика им владееш ...

А ти що не си направиш една ексурзия до Анадола? Хем да те "уважат" хората, хем да ти хареса, хем можеш да останеш там постоянно?!

Резултата е, че живея в най-хубавия град на света, работя по специалността, и дневната ми надница е по-голяма от месечната ми заплата в бг.

ами Константинов с бай Ганьо е олицетворил точно такива като теб ...да ви е сит търбуха, да ви е пълен джоба и да ви е удобно леглото, пък ако ще и българия да робува......но на приказки от вас по големи патриоти няма..нещо като " бийте се другари, ние ще викаме ураа"

кой е най-хубавия град в света?!?! ако е лондон ще има да вземеш, егати помийната яма и много ти се моля знаем как съдят тия с големите пари по света, и ние живеем из него и можем да се изкажем, не залъгвай хората, нявсакъде е валидно "money talks...", колкото и да е цинично за жалост.

Айде да ни е честито! Днес Шенген, догодина целия ЕвроСъюз ! Че и без това ник'ва файда от него. Само ядове, акцизи, такси, правила. Голям х.. е този евросъюз. Ама щом мние сме в него , нема начин да не се разпадне !

:))))

Точно! Там в кочинката си е най-гот. Лежиш си в лайната, пикаеш си на воля, грухтиш си. Квой това, ще ми ходят без ограничения в някакъв друг свят, че и се връщат да разказват колко хубаво било там. Само да ти нарушават граденото с толкова мизерия и унижения самочувствие. Хама ха!!!