Данъчните облекчения за 2009-а

Млади семейства с ипотечни кредити ще могат да ползват данъчни облекчения, реши парламентът, който прие на второ четене промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Обратно в новината

Коментари - Данъчните облекчения за 2009-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sprete nai nakraq s tova Sofia i Provinciqta. Ne vijdate li 4e cqlata ni durjava si otiva bavno i bezvuzvratno kato Titanik:( Kajete nai nakraq kakuv e toq%! Az sum na 24 a suprugata mi e i tq na 24. Kredita ni e 45000E i si imame edno beb4e:)

Поправете ме ако греша, но доколкото мога да смятам максимума, който ще плащат ще е 36.50лв. месечно. Простата сметка е: за заем от 100 000лв. за 25 години и 7%лихва месечната вноска е около 698лв. от които за лихва са 365лв. Е като ми намалят данъчната основа с 365лв. това значи че ще платя 36.5лв по-малко данък месечно т.е. 10% от тази сума. Излиза че аз ще платя месечно близо 700лв. а ще чакам края на годината да ми върнат 36.50лв Общо взето цялата работа е прах в очите.

Поправете ме ако греша, но доколкото мога да смятам максимума, който ще плащат ще е 36.50лв. месечно. Простата сметка е: за заем от 100 000лв. за 25 години и 7%лихва месечната вноска е около 698лв. от които за лихва са 365лв. Е като ми намалят данъчната основа с 365лв. това значи че ще платя 36.5лв по-малко данък месечно т.е. 10% от тази сума. Излиза че аз ще платя месечно близо 700лв. а ще чакам края на годината да ми върнат 36.50лв Общо взето цялата работа е прах в очите.

И все пак аз се чувствам ощетена, сам родител с три деца в училищна възраст и ипотечен кредит... ми, затова казвам, че е добре нещата да се помислят по-добре, а не да се върши непрекъсанато половинчати работи. Щото съм сигурна, че има млади хора с добри доходи и възможност да си обслужват кредита, а такива като мен ще изнемогват. Но нейсе, не е за първи път и не е само за това.

Провери и тогава обиждай! Всички събрани данъци отиват в голямата община или област и на малките после не им се отпуска нищо! Като не знаете, не обиждайте поне! ВИНАГИ ПО ЦЯЛ СВЯТ провинцията храни столицата; ако кажете - ами да се махнат тези, които пък живеят тук; ок, ще мрете от глад още повече; а и... :)) повечето от тях са ви шефове; на който не му харесва - все едно дали е от Каспичан или истински столичанин - ето ви чужбина! Но като отидете там от зор или за голямата печалба, не ви е приятно да ви казват гастърбайтери, навлеци и че им взимате хляба нали??? Всички сме висшисти, с опит от международни известни компании, с чужди езици и т.н. ХАЙДЕ МЕРЕТЕ С ЕДНИ ВЕЗНИ/АРШИН, ИЛИ НИЕ СМЕ АРИСТОКРАТИ, ПОНЕЖЕ СМЕ ОТ ВОЛУЯК/ЕЛИН ПЕЛИН/ПЕТЪРЧ/НОВИ ХАН, НО МАМА МЕ РОДИ В ТИНА КИРКОВА/МАЙЧИН ДОМ?

Защо плюете толкова много. Приели са някакво облекчение, естесвено то си има параметри и граници като при всички облекчения - фирмени, персонални и т.н. Самата дефиниция на младо семейство също е доста добра - единият съпруг до 35 г., а другият може и да е на 60. По времето на социализма за кредит за младо семейство правилата бяха единия до 35 г., а другият до 30 г.!

ABE TIA MALOUMNICI KOGA 6TE PRESTANAT DA MISLIAT NA PAR4E - TAKA IZLIZA 4E VSI4KI OSTANALI ZA TIH NE SA HORA ; I VOB6TE KAKVI DOKOGA NIAMA DA IMA EDNA IASNA I CELENASO4ENA POLITIKA , KOIATO DA NE SE MENI SLED SMIANATA NA VSEKI EDIN 4INOVNIK ILI POLITIK ......???????

Браво! С това се започва, дано да има и още облекчения в бъдеще! А на всички, които мрънкат, мога да кажа само, че хората ви подават пръст, а вие искате да им отхапете ръката. Ами крийте си доходите, не плащайте данъци, живейте на гърба на мама и тате и после искайте преференции от държавата. ГОТОВАНКОВЦИ!!! Евала на младите хора, които се оправят сами в живота и изкарват държавата на гърба си, защото явно има и хора, които не укриват доходи и са доволни от решението на парламента. А такива, които изтеглили кредити за ремонт и мебели, ами явно има къде да живеете, ми да дойда да ви обзаведа от джоба си а? Или тези на квартира, ми купете си или пак има укриване на доходи, за да не плащате данъци и не можете да изтеглите кредит, а? Омръзна ми от хора, които искат само да взимат, а нищо не дават!!! Държавата това сме НИЕ!!! Ако не дадем няма да получим!!!!

Като чуя облекчения, се питам: това означава ли, че трябва да им се и......?

А това, че половината от фирмите, работещи в т.нар провинция, в които работят хора от същата тази провинция са регистрирени в София и плащат данъци в София? Айде моля ви се! София никога не е работила за провинцията.

Откъде мога да науча повечко за това, т.н. ОБЛЕКЧЕНИЕ!?!?!?

Едно от малкото разумни решения на парламента. Все пак е добре да се включат и самотните родители в облекченията, те също са семейство, макар и само с един родител.

До сметка: Не се коси да смяташ лихви. Тази преференция ще важи само за новите жилищни кредити, изтеглени след 1 януари 2009. ЧНГ! :-)

София работи за провинцията - това сигурно е най-унизителното нещо, което съм чувала. София работи СРЕЩУ провницията, е по-точния израз.

За сравнение в САЩ има подобни данъчни облекчения за ипотека. Има също и за тези на квартира , изважда се част от наема. Няма възрастова дискриминация. Също има облекчения ако си загубил от акции. Има кредит ако си плащал за детска градина. Има кредит ако имаш над определена сума медицински разходи.

Не е справедлио само за ипотечните кредити.Младите семейства взели потребителски кредит за обзавеждане например или за дострояване на жилище са ощетени.

Много дискриминиращо! Имитиране на дейност. Не е правилно, защото има МЛАДИ хора и над 35 с едно жилище и деца в училищна възраст, а някои и сами ги гледат. В същото време, има доста млади хора под 35 г. с добри заплати и с възможности да обслужват кредита си. Ми, при нас е така, да се каже, че нещо правим, а дали е по най-удачния начин, друга тема... Аз лично се почувствах дискриминирана, въпреки че се смятам за млада, имам едно жилище, един кредит и 3 деца.

приберете си обратно и варналии, и майните, и търновчани, и дегетата. плевенчанките под 20 години може да ги оставите за малко...

моля, приберете си обратно бургазлиите!

Депутатите отхвърлиха предложението на НДСВ за данъчни облекчения при осъществено право на глас при избори. - разбира се, че няма да ги приемат, то ако всеки започне да гласува става лошо за някои политически партии.

az ziveia v ispania.imam zilishte s ipoteka razbirase,no darzavatami vrashta 20% ot tova koeto plashtam za godina ili edna 5 ot zilishteto.nadiavam se i v bg da stane taka no edvali

А тези които са на квартира???

точно обратното е-София работи за провинцията,защото от данъците на софиянци се плаща на долно нанагорнище,да не би някоя община да е дала от данъците си на София, а глупачке,аман от неграмотници

Нещо не ми става ясно. Ние изпълняваме условията, обаче кредита ни е за 100 000 евро. Мечечната ми лихва е 750 евро. Как ще сметнат лихвата, коята ще се приспада от облагаемия доход...

браво на Иванка!!!!!!!!!!!!!! били с най-ниско качество на живота. Ами да напуснат София, какво правят там. Да отидат във Плевен и др. място - може в Кърджали, Хасково и др. по-екзотични места. А за претенциите - сме 1 ( от София де )

ооооо вие пък Софианци какво ревете, цяла България за вас работи. Да не мислите, че в Бургас ние висок стандарта. Едвам си покриваме вноските по заема и да пеживеем месеца, макар да работим двамата. Това е добре с данъците, дано не се оформя смешна сума, като с детските - 18 лв. , ужас

Иванке, като ти е ниско качеството на живот - заповядай в ПРОВИНЦИЯТА! С тези облекчения само се замазват очите на хората. Днес си внесох месечната вноска по 30 годишния ни кредит. Изтеглих си обезщетението за майчинство, добавих детските на детето и се наложи да добавя някой друг лев за да я покрия. Сега съм на 31г. и подозирам, че докато дойде ред МАЙКАТА РОДИНА да ми връща някога пари - ще съм далеч над 35г. Има и добра новина - най-вероятно няма да доживея 60 години, така че да си видя кредита изплатен, та така дъщеря ми ще го е наследила и ще се възползва от данъчните облекчения. А на вас ДЕПУТАТИ искам да ви кажа ХА-ХА-ХА за жалките ви данъчни облекчения (не искам да бъда по-груба и да ви кажа къде да си ги наврете).

Дискриминация!

А какво ще стане с тези млади семейств,който живеят сами в жилището на родители си. А тези родители са се съгласили да ипотекират жилището за да помогнат на младите,но при условие,че младите погасяват вноските. За тях няма ли да има облекчения?

Супер! Аз пък ей сега заведох дело за дискриминация по възраст

се поощрява хората да не декларират, че работят или колко получават за работата си.

abe tia savsem sa izkukurigali! mlado semestvo , samo s brak!!! i pri tova ediniat da e do 35 godini. aloooooooo, kreteni , mladi sa horata do 25, posle veche sa dosta opravni i navlizat v nai- produktivnata si vuzrast ot 30!!! ama to v bg sled kato na 50-60 se stava profesor , za niama i nisto, prosto prosluzeni godini vreme-sto li se uchudvam???? egati i kriteriite!

Нека тези облекчения се двата за хората с най-ниско качество на живот - това са хората, които имат нещастието да живеят в София. София е градът с най-ниско качество на живот в България. София далеч изостава по показател Качество на живот Варна, Пловдив, Велико Търново, Плевен. Така че нека помогнем най-напред на хората с най-ниско каестов на живот и на дях дадем преднина.

jmhfikh;k';jchvjvjv

Какво е това облекчение, никакво облекчение нямаме като сме станали Европейска държава защо ни не направят заплатите и пенсиите както в Европа и лихвите по тяхен стандарт или лихвите по тяхен стандарт а заплатите и пенсиите по старо му на товали викате в парламента облекчение че вие вземате по не помалко от 5000 до 10000 хиляди лв. да за вас е облекчение а за нас дето взимаме по 300 лв заплата и по 130 лв пенсия няма облекчение помислете по този коментар госпуда в парламента а не само да си спорите между вас излесте от тоз парламент и от таз София да видите хората как мизеруват а не да висе перат парите и да казвате всичко ще се управи кога когато младежите избягат в чужбина или когат разберем че от таз даржава вече нищо не става сигурно тогава ще има облекчение за таз мизерна България ?

приберете си обратно и варналии, и майните, и търновчани, и дегетата. плевенчанките под 20 години може да ги оставите за малко...

Как да отида в Хасково да живея като панелната ми гарсониера в София не струва и боксониера в Хасково. Аз мечтая да живея в Хасково - прекрасен град! НО Хасковските цени на жилища са по-високи от Софийските боклуци. В Хасково няма задръстване, улиците са асфалтирани, има тротоари - елате да живеете вие в София. Кал, дупки, задръстване, мръсотия. Няма да можете и седмица да изкарате тук !!! София е най-мръсния и отвратителен град в България. Само цигани, просяци и държавни чиновници могат да живеят в София.

аз сега съм на 42 и реших да се женя... бе маа му финаносва... тая дивотия която съм намислил ш'мине ли за младо семейство ... ваш'та парламентаристка .... философия ш'сработи ли в тоя случкизъм...а!?!... ;))

И защо е това делене? Това не е справедливо. Или за всички или за никой. Това предложение на НДСВ много ми допадна, но явно на някой не му изнася да се гласува масово.