Само децата на изрядни платци на градина в Бургас

В детските градини в Бургас няма да се приемат деца, чиито родители имат неизплатени данъци и такси, дължими към края на 2008 година, съобщиха от общината, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Само децата на изрядни платци на градина в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Бургас детски градини много но и деца много . Ако всички си платят данъците но все пак няма достатъчно места за всички по кой критерий тогава ще става записването им ? По платежо способността на родителите им под масата може би ?

Аз пък си плащам данъците, таксите и глобите - най-много с до месец закъснение. Според мен е абсолютно важно да търси общината как да си сабира задълженията. Недоумявам как има толкова изказани мнения за това, че това е държавен рекет. Аз пък определям всички неплащащи като пълни мошеници и крадци от моя джоб! Не се ли сещате, че примерно: вместо общината да може да оправи на 3 улици тротоарите ще оправи на 2, тъй като 1/3 не си плащат дължимите суми... Определям като пълна малумщина изказаните мнения, които определят неправилно искането на общината. Дано и други общини да погледнат примера на тази община. Убеден съм, че в София даже ще бъде по-голям процента(тук тарикатитите винаги са повече;)

Стара традиция у нас е за да не се създават пролеми и допълнителна работа на различните хранени от данъкоплатците служби проблемите да се решават на калпак а не диференцирано.Този случай е типичен-в една и съща група се включват както мошенниците които вечно хитруват и не плащат данъци ,такси и тн.които могат да бъдат и много богати ,така и хора които буквално живеят ден за ден ,непрекъснато просещи от познати заеми ,хранещи се на версия от някой магазин .Ако на такива хора откажеш и правото на детето на детска градина това ще им попречи да работят а и децата им много често само в градината могат да се хранят малко по-нормално отколкото да гладуват в къщи.

Браво това е решението... няма места. А като си платят тия 100 000 лева дали ше стигнат за 50 квадрата гарсониерка да отворите поне една детска градина....

Поредната простотия на безсилна власт.

ИЗНУДВАНЕЕЕЕЕЕ !!! ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ.

Правителството перфектно се спаравя с демографската криза - баси нещастниците, в Канада правителството плаща $270 (към този момент) на месец на дете, от момента в които се роди или стане постоянен жител до като навърши 18 години - а в България със пълна сила важи принципа да го духат бедните

За каква дискриманация говорите? Да, ще има дискриминация, ако условието е приемат се децата само на тези семейства, на които са определени най-високия размер данъци и такси и съответния е заплатен. Не забравяйте, че размерите на определените, начислени и дължими данъци и такси са различни. Условието е само, те да са платени. Иначе казано: и един лев да е общия размер на данъците и таксите, то този лев да е платен. Т.е. за едни ще е 300 лв., за други значително по-малко, но важното е задължението към общината да е погасено. Това е. В един учебник по финанси бе записана следната синтенция: Хората се раждат, живеят и плащат данъци.

Провилно ли е РЕШЕНИЕТО на Кметската Администрация в Бургас ? 1.Грешката на Българина е,че КОМЕНТИРА какво е в Европа - сравнението е неправилно защото се съпоставят две различни системи, в основата на които стоят различни съзнания. Системата в Европа е с традиции в личната отговорност, докато системата в България е на принципа излъжи другарчето си 2. Решението да се санкционират родителите, чрез задълженията им към държавата, сиреч Бургаската община, не е лошо. Напротив това е доста показателно и ПРОВОКИРА в нас РОДИТЕЛИТЕ вече нова позиция към тази институция, а именно...да ПОСТАВИМ СВОИТЕ КРИТЕРИИ КЪМ УЧИТЕЛИТЕ НА КОИТО СМЕ ПОВЕРИЛИ ДЕЦАТА СИ И ЧИЯТО ЗАПЛАТА Е ИМЕННО ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ. Защото ОБРАЗОВАНИЕТО Е УСЛУГА за която плащаме в ДВОЕН РАЗМЕР - веднъж като финикииски занци, втори път като лош резултат в обучението на децата ни. ЗАЩОТО САГЛАСЕТЕ СЕ, НЕ МОЖЕ ДЕЦАТА НИ ДА ВЪРВЯТ ПО ЗНАНИЯ ПРЕД УЧИТЕЛИТЕ. Щяли сега учителите да бъдат обучавани на компютри. А това е излишно разхищаване на средства. Защо Общината не позходи така- за новата учебна година на работните си места в училищата да останат тези учители, които имат компютърна грамотност, а не тепърва да се учат.Та нали ЦЯЛО ЛЯТО БЯХА ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК , и вместо да работят на второ място, да бяха инвестирали в себе си - в обучение. И друго, правилна инвестиция ли е да обучаваш учител останали му 2 години до пенсия без компютър в къщи. Доста може да се говори. Затова НАШИТЕ ПРЕТЕНЦИИ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ КЪМ ОБЩИНАТА, А КЪМ УЧИЛИЩАТА...,защото крайно време е ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ ДА СЕ НАУЧАТ ДА МЕНАЖИРАТ в ОБРАЗОВАНИЕТО. Защо не може да продължава нагласата на хората работещи в образованието, че Обществото им дължи, при условие, че Общината дава пари да се поддържа сградния фонд на училищата, а пък Министерството но образованието им осигурява заплатите и ВЪПРЕКИ ТОВА хленчат на рдителси срещи, че трябва да участваме със средства или труд в лемонта на училището. Да ОБЩЕНАТА Е ПРАВА В ДЕЙСТВИЯТА СИ, КРАЙНО ВРЕМЕ Е И НИЕ РОДИТЕЛИТЕ ДА ПОСТАВИМ СВОИТЕ КРИТЕРИИ ПРЕД ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА В БУРГАС !!!

леле мале..и такива като теб ги имало! ето защо за западняците българин циганин...междудруго от ромски произход ли си че смяташ че е на далавера да си социално слаб? В Белгия наистина за първи път видях нашенска циганка да проси. Господи, все повече се убеждавам че хората от тая държава заслужават цялата тази помия, която им изсипват правителствата от 1990 насам. Само така господа депотати! Въведе същото правило но и в училищата и във всички градове моля!

ти турчин ли си? вероятно, но от тези от към азиатската част на Турция....хахахах Турците в Германия имали свой бизнес! ХАХАХА... вероятно са и много уважавани ХАХА! А кокото за новината-браво така трябва! Не може едни да плащаме, а други все да се блазнят! Искаш ли деца, трябва да можеш да си ги позволиш. А не без контрацептив и със усмивка, пък утре ще му мислим...

Колко си европеец може да поспорим.По-голямата част на Турция е оттатък Босфора т.е. в Азия.А иначе турците в Германия са като циганите в България - знаят си правата ,но не и задълженията.Има турци,които работят много,но това не са всички.Както и циганите в България - не всички са крадливи и миризливи.Селото от което идвам се казва Варна и трябва да бягам да пера килима в черната локва,преди някой анадолец като теб да се е облекчил вътре.

Не е вярно, че турците са безработните в Германия. всички те имат собствен бизнес и си помагат един на друг. По това показваш че си не само див, но и прост балкански субект, а може и въобще да не си помирисал Германия и направо лъжеш от къде някое българко село..

Искам да ти кажа, че врата ми е тънък и дълъг на съпруга ми също! По изказа е ясно, че си ПРОСТ човек, но не ми пука от това.Важното е, че повето интелигентни хора мислят като мен и за това си плащат каквото трябва навреме, за да живеят отрепките,които мислят че все някои им е длъжен да им намира работа или са все неоправдани, но и от това не им пука! ВАЖНОТО ЗА МЕН Е, ЧЕ АЗ РАБОТЯ СЕРИОЗНО И ЖИВЕЯ СРАВНИТЕЛНО ДОБРЕ!

Аз може да съм див балкански субект , но мъжа ми е немски питомен, та децата са колкото диви толкова и питомни.Прав(а) си ,че не сме социално слаби и не получаваме помощи.Според теб за да ползвам правилно социалната система трябва и двамата с мъжа ми да станем безработни и да живеем от социални помощи,тогава наистина детската градина ще е безплатна и ще стана по твоя критерий умен балканец , че живея на гърба на немския данъкоплатец.За теб ако циганин в България е равносилно на българин в Германия - грешиш, българите(повечето) са тук за да имат по-добър живот от колкото в България, а това не се постига със социални помощи.Професия соц. слаб и на социална помощ тука са турците.Айде със здраве и вместо да се чудиш как да използваш нещо за което не си си платил, се хвани на работа ,плати си сам детската градина ,а и от време на време ще имаш пари да водиш детето на Макдоналдс,защото там не се интересуват дали си социално слаб - сиренето е с пари.

В западна Европа има справедливост, плащат според доходите, богатите повече, по -бедните плащат по-малко,а най-бедните не плащат нищо щото има въведен реален социален минимум. За това че държава България не може да осигури работа на циганите и не може да им събере данъците сме се виновни само ние ., западняците тук се правят, в северна и средна Европа няма сива икономика. Но да се делят децата на бедни и богати, умни и глупави, черни и бели е ДИСКРИМИНАЦИЯ! кога нашите управници ще го разберат това? кога ще станат демократи в тиквата?

защото не си гражданин на Германия а със статус на пребиваващ чужд гражданин! А свен това си богата , а не бедна. Ако си бедна под социалния миниум, няма да плащаш нищо за тази услуга. Аз все повече се убеждавам какъв див балканец си остава нашенецът в друга европейска страна, вари го печи го и 20 години да живее там, пак няма да научи нейната социална ситема за да я ползва правилно...

А сега Вие започнахте да ги делите на по-умни и не толкова умни. Дискриминация в най-чист вид. Няма да Ви пиша повече - само губене на време е. Можете само да обиждате и нищо друго. И пак Ви казвам неплащащ данъци не значи беден. Повечето от тези хора се мислят за тарикати и се присмиват на другите, че са много глупави и наивни да плащат. А що се отнася до мутренското мислене пак си помислете дали мутра ще призовава да се плащат данъци? Някой от двама ни наистина не мисли, но не съм аз.

v goliama gre6ka si ti i drygite deto si misliat 4e nazapad kato raboti6 i si pla6ta6 danucite si syper.To4no obratnoto e-kolkoto pove4e ni6to niama6 i visi6 na socialni pomo6ti tolkoz pove4e si na dalavera za6toto durjavata ti pomaga-nastanen si v evtini i sravnitelno xybavi socialni jili6ta,poly4ava6 pomo6ti za decata si i za6toto si bezraboten,poly4ava6 bezplatni plikove za boklyka(te styvat 10ev 10broia),namaleni bileti za gradskia transport,bileti za kino,ako niama6 mebeli v soc jili6te ti go obzavejdat i t.n.A balucite deto ba4kat sa dosta po zle -ne polzvat nikakvi ot po gore izbroenite previlegii,pla6tat golemi danuci i ba4kat kato lydi.I nedai si boje im se naloji da xodiat ia v ob6tina,ia v policia ili dr podobna organizacia triabva da si vzemat po4iven den 6toto podobni organizacii rabotiat do16h a puk rabotnoto vreme na gorkia 4ovek koito xodi na rabota e da 18h.Ta po dobre da si socialno slab,otkolkoto da ba4ka6 i da xrani6 bezrabotnite lentei koito v Belgia kudeto sum az s lopata da gi rine6.

До:До до Брйксел 14:23ч. от Брюксел (19.08.2009 г. 14:58ч.).Това пък откъде го измислихте? И 2те ми деца са ходили (малкото продължава да ходи) на детска градина в Германия и интересно защо аз плащам?! Тука детската градина струва различно - зависи от възрастта на детето и от приходите на родителите, та за дете до 3 годишно с имотни родители може да струва 400 евро.Над 3г. е по-евтино.Плащаме даже и когато детската градина е във ваканция (за да пазят мястото на детето). Та приказките ,че на запад хората печелят милиони и не плащат за нищо я разправяйте на баба на село.

С това мислене най-долбре ще е де се прегърнеш с ГЕРБовия кмет на Бургас- лика прилика ще сте...

А с какво твоето дете е по-умно от детето на един НЕплащаш? Дай отогвор и ще бъдеш разбрана? как нямаш морала и съвестта да делиш децата на бели и черни и другоТО дете да не получава същата Услуга защото е дете на БЕДЕН РОДИТЕЛ? Вие сти си изгубили изцяло човешкия морал и обликпо някъде по преходния си път от дясно мутренско мислене?

Аз бих добавил и още една мярка, особено за София. Ако нямаш постоянен адрес в София и прилежащите села, да нямаш право да записваш децата си нито на училище нито на детска градина.

Уважаеми Трите хикса, моето дете като не е записано в общинска детска градина да не би да е лишено от грижи. Лишени от грижи са децата, които са сираци или изоставени от родителите си и точно затова има домове за деца, лишени от родителски грижи и за всички такива деца държавата се грижи. И все пак не отговорихте защо е правилно да останат незаписани децата на плащащите данъци родители. Ако имаше места, естествено всички щяха да бъдат записани. Това не е мярка на принуда спрямо длъжниците, а малко справедливост за плащащите. И в коя новина ще ми цитирате, че възпитанието в плащане на данъци и спазването на правилата е довело до престъпление? Или е точно обратното

Ейййй българи нямате нито грам демократично мислене- цяла Западна Европа от край време живее на принципите на Френската революция за социално равенство, свобода и независимост и за тях децата не могат да се делятна бели и черни според това какви им са родителите?! Това само мутри у нас могат да го измислят!

Ти си с типичното мислене на дивия балкански субект, ! Защо не си помислиш, че в нормалните демократгични страни се прави така, че има място за децата както на безработните , така и на работещи-НА ВСИЧКИ!

уважаема госпожо. има други мерки, които да стимулират хората, които по една или друга причина не могат или не желаят да си платят данъците. Но лишаването на децата им от грижи не е една от тях. Пази боже от майки, които учат децата си на подобни хубави неща. Мисля, че резултатът се вижда по улиците и новините.

Тъпа патко, що не попиташ директно циганите дали могат да получат някаква работа от някъде? То в Блъгария няма за българите работа та се изнесоха 2 милиона анвън, то за циганите ли ще има? Ега ти тъпата патка, сигурно си дебеловрата мутраджийка,не плащаш сама данъци но си хукнала да гониш циганите за виновни за всичко...мама ви мутренска-престъпна!

И като са безработни, да им сложим децата в детската градина, а да изгоним децата на работещите? Айде, уляхте се, а после ще ми говорите за мръснните комунисти а не виждате какви още по-лоши псевдоуравниловки правите... защо псевдо - защото отсъства трезвият, хетеросексуален, православен бял българин в сметките и делбите на привилегии, фондове, фондчета, фондацийки и комисийки...

Не се плаща за детската градина, а за храната, образованието е безплатно наистина. То и в България какво се плаща с тези такси? В Италия ако плащаш 400 евро в частната ти приспадат 180, но не цялата сума. Има ли място в Брюксел за всички деца напълно безплатно? Да дойдем там тогава

Някой дали ще се сети да попита как издържат някои родители за да изхранат и отгледат децата си. Не всички българи са богати. За да не си плащат данъците има причина, и на първо място е безпаричието. Ако държавата смята, че детските са достатъчни...жалко.. жалко.

Излишно е да питате Италия защо не е като другите-В Италия върлува заедно с Берлускони икономическа и финансова криза и средната работна заплата е спаднала до 1300 евро два пъти по ниска от Холандия ...

Нали, тъпи говеда, се сещате, че тази ДИСКРИМИНАЦИОННА МЯРКА не е съчинена за дебеловратите наглеци, които не плащат НИКАКВИ данъци и такси у нас, а за обикновените хорица, които трудно свързват двата края, иначе щяха да си гледат децата, вместо да опъват на по две-три места за жалки стотинки или да наемат домашна прислуга! Крайнодесните идейки на лумпенджоса, когото докарахме на власт, вече започват да излизат на повърхността! Защо не се заинтересуват , примерно, от ПЕЧАЛБИТЕ НА БАНКИТЕ или от ГИГАНТСКИТЕ ПАРИ, които ИЗНАСЯТ ЗАД ГРАНИЦА чуждестранните МОНОПОЛИСТИ?!?! Ама така е най-лесно - дери беззащитния, защото ти е достъпен!

Абе вие не може ли да чатнете, че услугата е пратена само за НЕграждани на страната. В Холандия освен това има въведен т.н. реален социален минимум изчисляващ се по специална формула и ако има някакво НАДплащане в частни детски градини се обезщетява по формулата на социалния минимум, смята се за част от образованието и влиза във формулата, за това каквото се плати за тази ,се връща от социалното обществено обещетяване на социално слабите. Прочети повече какво значи реален социален минимум в изброените от мен европейски държави. Аномалии може да има в Италия, понеже тя не се развива по модела на северните и средни страни на Европа и далеч е по-изостанала от тях.

Ей, Брюксел- на кой циганин му е отнето правото да работи и да си избира труда. Те не желаят да ползват правото си на труд, защото така са свикнали, НО ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА.На Запад затова са добре, защото всеки гражданин си плаща сметките и данъците така са научени,защото плащайки си осигуряват по-добър живот и на себе си и на съгражданите си.Ето затова съм съгласна с кмета-от някъде трябва да се почне и това е начина. За некоректни платци наказания!

Децата са най-важното и най-хубавото нещо за родителите си, а не за държавата. Затова аз моето си го гледам и без държавата да ми помага. Защото аз не съм го родила на държавата, както казват някои, а защото съм го искала и го обичам. Затова правя всичко възможно да му осигуря и това, което държавата му отказва. За какъв се мислите да казвате, че е жалко, че съм майка. Защото си плащам данъците и казвам, че това е по-правилното поведение в една държава и защото ще науча и детето си на това. Вие на какво ще научите Вашето? Да живее на гърба на другите и да ги обижда? Аз няма да си позволя да Ви обиждам. Не съм на това ниво.

Продължавам да твърдя че в развитите европейски страни НЕ се плаща за тази услуга, защото се счита за част от образованието.Работя 20 години в тази сфера и знам! Не ми се спори с хора които живеят със въображение он от реалността в Запада не знаят нищо!Дори и градината да е частна, там държавата-общината плаща на градината. Такава е практиката в Дания, Холандия, Швеция, Финландия, Германия, Белгия - не знам за другите освен, че същото в нечленки на ЕС- Швейцария и Норвегия е същото .До Италианеца- провери си първо дали имаш италианско гражданство?!

До всички, които пищят че било дискриминация: местните данъци са само и единствено имуществени. Имаш кола - плащаш местен данък. Имаш жилище - плащаш местен данък. И данъците ни са смешни в сравнение със тези на запад. Ако едни родители са бедни - те няма да имат нито собствено жилище, нито кола, и няма да плащат местен данък. Ето ви равноправие. А ако имат собствено жилище и/или могат да си позволят да имат и поддържат кола - значи не са чак толкова зле. Ако на някой му се води изгнил москвич който се държи ей-така, да има, е време да се замисли дали да не освободи едно място за паркиране и да вземе някой лев на скрап. Пак повтарям - имаш нещо подлежащо на облагане - значи не си толкоз беден. Нямаш нищо - не плащаш местни данъци. Това е положението.

опасявам се, че се опитваате да изкривите нещата с оглед защита на вашата теза. Изобщо не става възпрос за подкрепа на неплащането на данъци. А изречението - кой да бъде записан и кой не ми звъчи направо страшно за днешното съвремие. Лъха много комунизъм от него. Напомня ми на времето когато децата на партийните секретари бяха с доста привилегии спрямо останалите. Както и да е. Става въпрос за деца. Това не е като да забраниш на някого да излезне в чужбина защото има неплатени данъци. Говорим за деца. Децата са най-важното нещо за една държава. Ако за вас не е така то жалко , че сте майка.

Социалната услуга детска градина в европейските държави и стари членки на ЕС е напълно безплатна независимо от доходите на родителите. ХАЙДЕ ДА ПОЧЕТЕШ МАЛКО И ТОГАВА ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ, МОЖЕ ЛИ?

Дайте да караме докрай - децата на неизрядните родители да се вкарват в концлагер.

Браво! В софия не можаха да го направят за съжаление.

МЕЖДУ ДРУГОТО ТОВА Е ГЕНЕРАЛНА ЛИНИЯ НА ГЕРБЕРИТЕ, ЗАЛЕГНАЛО Е В ТЯХНАТА ПРОГРАМА- ТЕЗИ ОСЦИАЛНИ УСЛУГИ КАТО ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ДРУГИ ДА ГИ НАПРАВЯТ ОГРАНИЧЕНИ ,САМО ЗА БОГАТИ И ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ ДА ПЛАЩАТ...

много добро решение! За тези дето мрънкате - помислете първо за какви данъци става въпрос - един данък смет да е 40-50 лева на година МАКСИМУМ. Едва ли са от най-бедните тези хора, по-скоро са си типичните български тарикатчета. Дето за цигарки и кръчмички пари имат, ама данъци да плащат са много бедни. Аз пък не искам детето ми да ходи на градина с деца, чиито родители ги възпитават в липса на отговорност към държавата.

даваш ли си сметка колко кагегории има които не си плащат данъци?. 1) категории богати бизнесмени които ПРИКРИВАТ ДАНЪЦИ но тОва никъде не им се поше в автобиографията?! 2) нашите малцинства не плащат данъци ЗАЩОТО 90% СА БЕЗРАБОТНИ!

Абе, хора, какво ви става? Какви са тези мнения от типа на защо трябва децата да страдат заради имущественото състояние на родителите си?!! Ами децата на изрядните платци не страдат ли?! Това е държавна услуга и от нея трябва да имат право да се ползват САМО тези, които са солидарни! Какви са тези скатавки, които не допринасят за общото благо, ама не пропускат да си вземат от баницата?! Това задължително трябва да се приеме и в София и да се обвърже още с всякакви други видове задължения - здравни и т.н. Българинът от друго не разбира, принудата само върши работа!

Социализъм за богатите

Какви са родителите.Работят ли или не.Защото много родители не работят,но децата им ходят на детска градина.Защото ги мързи да ги гледат и така е по-лесно.

Знаеш ли Антисоциалният,ч и правото на труд ,работа по специалността, добри доходи, избора на труд и защита от безработица Е ОСНОВНО ЧОВЕШКО ПРАВО по международното право на ООН ,което ние-България сме подписали и трябва да спазваме?. Тези хора-циганите, за да не си плащат данъците значи ЧЕ НЯМАТ, ЗАЩОТО НЕ ИМ Е ОСИГУРЕНО ПРАВОТО НА ТРУД И ЗАПЛАТА И С ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ ДОХОДИ.Това е не ти ли идва на ума? И, че те веднага имат право да осъдят държавата в Страсбург?