Не пуснаха в чужбина длъжник на 100 000 лева

Заради неплатени данъци собственик на фирма в София не е допуснат да замине на почивка в чужбина, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Обратно в новината

Коментари - Не пуснаха в чужбина длъжник на 100 000 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

absoliutno e vazmojno,ako parite sa bili v smetkata na firmata,6efa e podpisal platejnoto,a s4etovoditelq e zabravil da go zanese v bankata s palnomo6tno,kakvito pove4eto s4etovoditeli imat! i men mi se e slu4valo ne6to podobno,samo4e ne za takava cifra! zatova internet bankirane ,i nema6 griji! ama tuk sa samo otforkofci, i darveni filosofi

А нещо глоба няма ли за шефа че не си следи нещата? Утре всеки ще почне да се оправдава със счетоводителя.

много скалъпена историйка за счетоводителя. бизнесменчето вместо съдебно да погне счетоводителя за измамата и просвояването плаща на нап и на другия ден си заминава на почивка, а счетоводителчето кВо продължава да присвоява шевските пари, многооо тъпо

Това нова версия на приказката за онова овчарче ли е ?? Назначен за бинесмен ... при това на фирма с такъв данъчен обем ... и да не си гледа собствените финанси !?! ..че не са точно собствените, то от ясно по-ясно....ама чак пък толкова !?!

В края на 2007 г. от АДВ получих Cъобщение за доброволно изпълнение да внеса по с/ката на Районен съд Своге 57 лв и лихва 30 лв. За 9 години никой не ме бе информирал, че дължа някакви пари. В случай, че не изпълня задължението ме заплашваха, че ще пристъпят към принудително изпълнение. Представяте ли си за 88 лева, а този за 100 хил.лв са го спряли едва ли не на границата. Как бихте коментирали това?

браво,само така..ама да не става селективно прилагането на тази мярка, а секирата да е за всички, независимо от банковата им сметка!

Само така ще се установи ред в държавата.Браво на ГЕРБ!!

По принцип е възможно, но какво би станало, ако счетоводителя и собственика са еднакво отговорни пред закона (както в други държави)? Просто няма да има такива тъпи оправдания.

То такава сума се плаща с платежно нареждане, което се подписва от собственика, както е казал един преди мен.Тоя защо държи в себе си толкова пари в брой?В по белите държави плащат на ръка само престъпници и въшливи чужденци.А потърпевшата и тя явно е същата стока.Неплащането на данъци е престъпление за което, както всички знаем Ал Капоне е лежал в затвора.

Това съм го чел някъде и някога И преди една година, и преди 2 и преди 3.Все едно и също 100000 лв неплатене Вновен счетоводителя Нищо ново под слънцето .

Правилно решение - имаш задължения и ти вземат паспорта.Но да се прилага за всички!Държавата ти дължи ДДС повече от месец - взимат паспорта на министъра на финансите, повече от три месеца - и на министър председателя.Нали сме правова държава и пред закона всички са равни?!

ЕГАТИ ТЪПИТЕ ЛЪЖИ-ТА СЧЕТОВОДИТЕЛЯ ВИНОВЕН-МНОГО ТЪНКА ЛЪЖА-ТОЙ ГИ ДАВАЛ НА СЧЕТОВОДИТЕЛЯ СИ А ТОЙ ЗАБРАВИЛ ДА ГИ ВНЕСЕ. КОГАТО СЕ ВНАСЯТ ДАНЪЦИ СЕ ВНАСЯТ СЪС ПЛАТЕЖНИ ДОКУМЕНТИ-НАРЕЖДАНИЯ -КОЙ ЛУД ЩЕ ДАДЕ ПАРИ И НЯМА ДА СИ СЛЕДИ САЛДОТО ВЪВ БАНКАТА-БАНКОВАТА ПОЩА ДА НЕ Я Е РАЗГЛЕЖДАЛ -АБСУРТ-ТА ТЕ ЗА ДВА ЛЕВА УБИВАТ ЧОВЕК ТА ТО ЗА 100 ХИЛ. ЛЕВА-ВСИЧКО ТОВА СА НАГЛИ ЛЪЖИ-СПИПА ЛИ СА ГО И СИ Е ПЛАТИЛ КАТО ПОП НО Е НАКИСНАЛ СЧЕТОВОДИТЕЛЯ А ТОЙ НИ ЛУК ЯЛ НИ ЛУК МЕРИСАЛ-ЕВАЛА БЕ БРАТО НО Б.Б. КАТО ТЕ ХВАНЕ ДА МУ МИСЛИШ.

тя тая, по-долу, непотърпевшата, сто на сто е от тайфата на баткото, дето не си е платил данъка! Нали знаете, че такива се подкрепят. Значи аз, простата, мога да плащам съвестно и регулярно всичките си сметки към държавата, а те на специален режим?! Да, ама не!!! Добре че ги погнаха такива тарикати! Майка България не им е лична бащиния. Тя е на всички ни!

неплащането на 100к лева е кражба на 100к лева, освен ако няма процедура за оспорване на дължимото.

Всеки счетоводител - идеалния прах за пране - пере без накисване, на ниски температури, не остават никакви петна и най - важното е на една ръка разстояние когато е нужно. Как така може да е дал този бизнесмен 100000 лв. и да не се е интересувал дали са отишли по предназначение. Все пак справките в НАП са безплатни и се издават само за 7 дни. Не са нужни няколко години нали. А дали не е възможно само да се е канил да даде някой път пари на счетито си, за да ги внесе. Според мен това е по- възможния вариант.

мнмого глупости пишете тука - явно съвсем дребнавички душички сте. Аз бях във фирма която управителя - не собственика я завлече с 800000лв с помощта на главния счетоводител. Собственика ги беше назначил да отговарят за фирмата вместо него. Той - собтвеника се грижеше за останалите си фирми и тази беше поверил на управител. Е как да не може един счетоводител да завлече такъв собственик - може. Е после всичко излезе наяве но късно. Има и такива които следват принципе - да оберем собственика и да бягаме - нищо че от печалбата им зависи и заплатата бъдещето. Не корете хора, за които не знаете дали наистина са виновни или не. А и човек със 100 000лв данъжи надали ще си позволи да не си плаща.

забраната за напускане на страна поради подобни задължения е в противоречие с европейската конвенция за защита правата на човека и неговите свободи. това не са престъпници та да им задържат паспортите. може задържане но само за убийци и престъпници с наказатени дела. трябва да се поиска промяна в българската конституция по този въпрос или не се е намерил някой потърпевш българин, който да сезира европейските институции за тази неправомерна мярка.

Тоя трябва да е излючително прост бизнесмен, ако е истина, че счетоводителя му го е лъгал(най-вероятно не е така). Явно обаче, за да се оправдае (без някой да иска това) е държал да се изяви, като глупак

Аман от псевдо новини - за цяла година НАП наложила на цели 79!!!??? длъжника забрана за напускане на страната, когато по ДОПК могат едновременно с поканата за задължение над 5000 /пет хиляди лева/ при условие, че няма обезпечение, да спрат паспорта на длъжника. Изглежда, че останалите или са дребни длъжници, или са предложили обезпечение, нито едното, нито другото е за вярване. По-скоро това говори за зле свършена работа на НАП. Защо за НАП това е крайна мярка - също не е ясно. Но за непросветените тези цифри за наложени мерки звучат бомбастично. Евала.

И къде почива бизнесмена?Явно не в Гърция и Турция.А счетоводителя дали е ходил на почивка въобще?Толкова елементарни лъжи.Можеше да внесе парите и без да дрънка глупости за лошите счетоводители.

Дееба и наглия софийски шоп. Да го опандизят за 30 г да му дойде акъла в главата. Нагли идиоти!

абсолютно му вярвам, и нашта счети ни завлече

Аман от псевдо новини - на цели 79 !!!???длъжника за цяла година НАП е спряла паспорта, когато по ДОПК това може да направи за всеки длъжник със задължение над 5000 /пет хиляди лева/ едновременно с поканата при условие, че няма обезпечение - останалите сигурно или са дребни длъжници, или са предоставили обезпечение. Нито едното, нито другото е за вярване, по-скоро това говори за зле свършена работа от НАП. Но отново за непросветените тези мерки звучат бомбастично. Евала.

на кого го разправя тоя.не вярвам счетоводителя сам да си рита стола.на тия новобогаташи все някой им е виновен.

Това добре, а ние като имаме да взимаме от НАП надвзети данъци, ДДС и т.н., какво да правиме, требва и на служителите на НАП да им се забрани да напускат страната, докато не се издължат, нали сме равнопоставени при демокрация?

Все някой трябва да е виновен, добре че не е чистачката.

shte nasturjat oshte munichko i posle krah. po-dobre izobshto da ne se raboti, otkolkoto da se plashtat tezi super visoki danuci.

Пак счетоводителя виновен. Този господин с такива големи задължения които извадил и платил идиот ли е или нас смята за такива.

Ей това е пич! Браво.

пълни глупости,не ги е платил, а сега се оправдава

Защо така ...та тези които не плащат данъците си, трябва да им се забрани да се движат и по улиците

Да бе счетоводителя виновен сега, че бил забравил да съобщи на шефа си, че дължи данъци, а шефа му не се сеща, че ги дължи ;).Дееба и дребните хитреци български