Данъците скачат в следващите години

Според международната одиторска компания Кей Пи Ем Джи (KPMG) данъците върху доходите в голяма част от странните по света ще се повишат главоломно до няколко години вследствие на световната икономическа криза.

Обратно в новината

Коментари - Данъците скачат в следващите години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До кожодер (25.08.2009 г. 11:12ч.) Андрешко е нарицателно понятие за късогледо социалнно мислене. С някакво забавяне на дадено неприятно събитие (НОВИ И ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ), не е признак за логично мислене. Тук ни вземат за балъци, прилагат ни всякакви експерименти. ПЛАНЪТ на Ран & Ът (еврейския конгрес, МВФ, СБ...) се изпълнява по график вече 20 години. Сега следват 4 ГОДИНИ ЛЕДНИКОВ ПЕРИОД, за доходи и пенсии, но цени и данъци...ще стават все по-горещи. Нали сме умници ... КАК ЩЕ РЕШИМ ЗАДАЧАТА? (Преклонена главичка, сабя не я сече!, НО ДАНЪЧНИЯТ ТОПОР...???)

Явно живееш в друга държава щом смяташ, че няма доходи от заплати под 300 лв.Преставяш ли си колко хора получават дори под 200лв и то нередовно и за тях няма необлагаем минимум.Сложи им и плоския данък и ще разбереш защо толкова хора са озлобени ,ходят километри пеш за да спестят от транспорт и гледат с омраза дори този който си позволява да си купи и да яде баничка ...нямам предвид цигани -те са отделна категория

Като най бедна страна е нормално данъка да е нисък ,макар че спрямо дохода не е.Освен него тежат и осигурителни вноски и като цяло е над 40% спрямо нисък доход ,т.е. не остава нищо.Така че да не слушаме глупости ,ами правителството да работи за това за което сме го избрали.

А ще има ли от кого да ги събират?

Цивилизованите страни от Европейската комуна се сдобиха с надежда да излязат от кризата.Ние се сдобихме с Бойко Борисов и надежда данъците да растат.

България е с най-ниски данъци и със средна заплата 200 евро. Такива ниски заплати няма никъде по света, а цените ни са европейски.

Да, данъците скачат, но в най-богатите държави в Европа, а Великобритания изобщо не в ЕС. Стига сте писали тъпи статии.

то май по-големия дерт е не колко са високи, а къде потъват

Излиза, че сме на десятъка от турско / на 10 овце, една овца данък/. Да ама не. Данъците върху заплатата миса 21.64%, данък сгради, такса смет, 20% ДДС върху всичко, което купувам, в това число ДДС е и върху печалбата на производител, прекупвач, търговец. Акцизи, пътни такси и какво ли още не. Може и да надскочим датчаните. Но неа да съпоставяме и заплатите, не само налозите.

Защо говорите глупости. Обикновения българин бил прецакан. Прецакани от плоския данък са само тези с доходи под 300 лева. Сами знаете, че такива няма. Чудесно е че имаме такъв данък върху доходите. А от косвените данъци няма как да избягаме и работата на правителството е да направи нещо за повишаване на тяхната събираемост. Там е проблемът. Колко от вас дето ревете тук си искат касови бележки от дребните тарикати, които все още желаят да минат метъра аааааааа?

Вдигне ли се данъка събираемостта пада :)) такава е зависимостта.

Андрешко може да е беден, но не е глупав и по никакъв начин страхлив. Я, прочети разказа и помисли преди да пишеш глупостите си!

Редно е да се махне плоския данък , а богатите да плащат най-високи данъци както е в скандинавските страни. А при нас от плоския данък са облагодетелствани само новобогаташите.Явно трябва да им се помогне да станат още по-богати. .Обикновения българин пак е прецакан и все повече обеднява.

Когато става въпрос за данъци и цени ни сравняват с богати държави . А за доходите ни не споменават нищо !!!

с този плосък данък и с тази малка заплата нищо не вземаме остава и да увеличат данъците тогава ще цъфнем и вържем

Saglasna sam s kazanoto do tuk vav foruma. neka da ne se zabravia, che BG e s nai-niskite zaplatai v sravnenie sas standarta v Evropa, taka che neka se vijda parvo realnia prihod i zaplashtane v BG. Srednata zaplata e 250 evro na fona na 1200 evro minimalna zaplata v Evropa. Da ne govorim che v Anglia ima neoblagaem godishen minimum, koito e okolo 4500 £. V BG sa poveche kosvenite danatsi kato DDS naprimer 20 % varhu absoliutno vsichi stoki i uslugi. Neka se pribaviat obshtinskite taksi i t.n. Neka ne se sravniavame s drugite darjavi, zashtoto kachestvoto na jivot v BG e drastichno pod minimuma za Evropa. Stiga s tezi glupavi statistiki i cifri, koito niamat nishto obshto s deistvitelnostta.

Народа е като треска - винаги когато реши правителството ще го одялка.Горко ни...

Скритите данъци в България не ги броят. Натрисат ти 100 такси, които са надчислени - десеторни на услугите, които ползваме. При ниските заплати на българите тези такси формират много по-голям данък от обявявания. Има и още един парадокс: пътищата ни са разбити, неотремонтирани. Когатора разбиваме колите си, фактически плащаме разходи, които иаче държавата е длъжна да отдели за ремонти. Ето ти още един скрит данък, който обаче изтича по джобовете на държава и общини, както и в чужбина - за резервни части. Така че статистиката е на база на количествени данни, но не е окачествена и така заблуждава. Заблуждава простите разбира се.

България е данъчен рай. 10% данъци, най-ниските в Европейската Комуна. Може да се одере още една кожа, от вече бедното й население. Колкото повече се качват данъците, толкова по-малко ще са приходите в националния/европейс бюджет от България. Булгаристан е опък страна, с опък народ. Народът има винаги следваща кожа за одиране, защото е прост, беден, ... СТРАХЛИВ АНДРЕШКО.

В България спешно трябва да се вдигнат данъците в/у 3,5, и 7-мо жилище, 2-ри трети и пети автомобил т.н.

Отново висока компетентност на автора. Какви 10 % бълнуваш. Я си виж фиша от заплатата. Прибави и другите косвени данъци е тогава седни отново да напишеш тази статия.

в Дания, страната с най-високи доходи в ЕС, физическите лица плащат 62,3% данък - нека да получавам 10 000 лева и да плащам 63%, ама на моите 500-1000 лева как да ги давам?

Докога ще четем необосновани твърдения по медиите..като искат да пишат ,да си направят труда и да ни представят някакъв достоверен анализ

Въведете данък върху хазарта в следващите години.Н ми се струва,че няма да стане...

Очевидно с тази поръчкова статия се подготвят хората за покачване на данъците. Така е, като послушният Байко затваря обекти за да обслужи чужди интереси, ще му се аложи да качва данъците. Ха честита нова придобивка на наивниците, гласували за неграмотника.