Провериха 12 фирми, 7 пълнят пилетата с вода

Агенцията по безопасност на храните и Комисията за защита на потребителите са проверили 12 фирми-производителки на птичи продукти, като при 7 са установени завишени количества вода и соли в пилешкото месо.

Обратно в новината

Коментари - Провериха 12 фирми, 7 пълнят пилетата с вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те и сега, въпреки закона, шприцоват пилешкото. За да проверите, сложето пилешкото месо в тенджера с вода и лъжичка сода за хляб. Варете 10ина мин и гледайте как излизат солите през дупчените места.

И аз подкрепям Хронология!!! Кой ли министър има акции в Градус и с колко "градуса" ще му се вдигне дохода

ми то така винаги можеш да кажеш, и убиец да си можеш да кажеш че са те нарочили така изкарвате, че нямйа смисъл от проверки, българина е цар да се оправдава всяка фирма ще използва предимството си за реклама, да не са луди останалите че не са помпали пилетата си и са губели в сравнение с лъжците

ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА FOOD.INC - ТАМ ЗА ПИЛЕТАТА НЕ ЛЪЖАТ.... КАКТО И ЗА ДРУГИТЕ ХРАНИ

НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ХРОНОЛОГИЯ!

Според мен, ако се добавят соли и не ги пишат на етикетите, фирмите трябва да се съдят. Никаква глоба не може да компенсира увреждането ан здравето на хората. Само съд решава казуса.

Сигурен съм, че пробите са верни. Само че се съмнявам, че това са всичките нарушители. Статията малко ми прилича на поименно посочване от кого тряба (според някого ?) да купуваме и от кого не. Нека като се правят такива проверки - те да засягат 100% от фирмите-производителки И вносителки в България, дори и само 1 пиле да са произвели през годината. В противен случай просто не мога да приема тази "новина", нито мога да приема министър "Мазния" за коректно изпълняващ длъжността си.

Това с водата в пилетата не е новина. Новина е защо Градус не е на първо място в списъка с нарушителите. А-ха може би заради това, че министър Мирослав Найденов и Иван Ангелов/шефа на Градус/ обиколиха заедно света/ясно на чии разноски/ и нали на тях разчитат ГЕРБ за предстоящите избори. Няма нищо случйно на този свят, особенно в България.

А ПРОКУРАТУРАТА ,ЩЕ СЕ САМОСЕЗИРА ЛИ ИЛИ НЯМА ЗАКОНИ ЗА ТЕЗИ ГРАБИТЕЛИ.Плевенчанката Мария Цонкова ,направо в Сливен.!!!

по интересно е от колкото си мислех : тези от ПИЛКО всъщност зареждат и КАУФЛАНД само че с друга марка BEST FARM тава значи че ни цакат с две марки ЛУДОГОРСКО и BEST FARM

... и "Амета "е тяхна марка

ТОВА С А ПИАР АКЦИИ НА МИНИСТЪРА И НЕГОВИТЕ СЛУГИ -АМИ СТОКАТА НА ГРАДУС ,-АМИ РЕКЛАМАТА КОЯТО ПОДСКАЗВА КОЕ Е ТОЧНАТА МАРКА МЕСО - АМИ ПАРИТЕ ДАДЕНИ ЗА КУПУВАЕТО НА МИНИСТЪРА ЖАЛКО Е ЧЕ ХОРА ВТОРИ КАТО БОТЕВ И ЛЕВСКИ НЯМА И ИМА ТАКИВА КАТО ТОЗИ СКАПАН МИНИСТЪР

еъ приятел от енгланд, този номер с раздуване на месото до вид коъто заблуждава за реалната му големина и тегло далеч не беше толериран в ук, на времето телевизията отрази това и имаше санкции, и не само това посинели вече пилета добиваха свеж вид след топене в соли разработени за това , но дурявата ги конфискува, унишожи и глоби фирмите деъстваши по този метод мисля че дори фалираха. сега виждам че булгарските фирми са се добрали до тези " технологии", конфискация ,унишояване и глоба това е решението, човешкия живот по ценен. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Tия редовните от градус ме отказаха от пилето. никога повече !

Едно време, когато съществуваше финансов контрол, за неправомерно получени приходи от клиенти сумата се събираше за държавния бюджет.. Изчислете колко тона пилета са продали, сметнете колко повече пари са вземали неправомерно от клиенти и ги накарайте да ги внесат в държавния бюджет. Това е и незаконно забогатяване. Глобата отделно. Това ще е за урок.Друг път няма да правят така.

още един загубен клиент в мое лице

ПОМНИМ: Не яжте месо от верига Европа, защото старците се отровиха в Благоевград!

Пуснах някакви конкретни неща по темата - който разбрал - разбрал! Справка: в Англия 70% от пилешкото беше преди 4-5 години внос от Тайланд. Имаше птичи грипове по случая и други. НО - до ден днешен ВОДА в английското пилешко се инжектира ЛЕГАЛНО с ЧИСТО търговска цел - от кило месо правят МИНИМУМ 1 кило и 300 грама! И си го пишат на етикетите! ТА: НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ОТРОВИ С "ВОДНА" МРЪВКА! Просто - плащате повече за по-малко. Не яжте испански краставици, защото днес се оказа, че било от някакви марули:))))

стига глупости бе тате. UK не може да ти е стандарт за здравословно хранене.... тука няма ниииищо истинско, освен в био магазините на двоини цени

А какво ще кажите за СВС 98 ЕООД техните пилета как са

браво! тия пилко са по всички вериги... никога повече лудогорско *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да ви е честита всеки ден пазарната икономика, частната собственост и свободната конкуренция!.... Абе, глупаци! Имаше ли ги всичките тези идиотщини, с които се сблъскваме ежедневно, по времето на "тоталитаризма"? Е, НЯМАШЕ ГИ!

Ако толкова много тъгуваш за "Тоталитаризма" можеш да заминеш за Литва или най-добре в Северна Корея. Там има комунисти в излишък и се хранят здравословно.

Как няма да сме носталгично настроени към онова време, НИЕ КОИТО ПОМНИМ КАВО БЕШЕ! А не такива новоизлюпени шарани като теб, които бъркат днешната фашистка Литва с някоя от социалистическите страни!

Господинчо В така наречената пазарна икономика но по български изядохме сума ти боклуци. По онова време това го нямаше. За сведения на теб и на ДИР тази вечер казаха,че фирмите са 8

Да, имаше ги. Тогава имаше една закачка," къде е най-лек килограма- в България, защото тежи 800 гр." На всичкото отгоре, трудно се намираше аквото и да било. Все трябваха връзки, нямаше разнообразие, чакаше се на километрични опашки, всеки клиент се молеше да има приятел магазинер. По това ли трябва да въздишаме?

не, по това, че млякото беше мляко, сиренето - сирене, хлябът- хляб, колбасите - колбаси и т.н. Каква е ползата от това, че целогодишно има боядисани портокали, а магазините са пълни с куп некачествени стоки.

Допускам, че шефовете на тези изброени фирми са доста недосетливи и не са правили дарения на ГЕРБ. Може и да правят нарушения, това няма да ме спре да купувам пилешко. След като изядохме 20 годишното ирландско месо, внесено с помощта на загрижения за българския потребител г-н Найденов и оживяхме, значи няма страшно. Стига да има с какво да купуваме. Мисля, че това е по-важния въпрос. Когато клиент не е доволен от продукт, спира да купува, клиента не е олигфрен. Ако някой прави нарушения да си го глобяват, да му забраняват да произвежда. Защо ни занимават? Пускат ни новина и ние веднага като мухи на л.....А ако политиците ни са фалшиви, както Миро например? Тогава какво следва? Пиар акции за вдигане на имиджа.

а какво допускаш за фирмата, на която половината продукция е качествена, че са дали половин дарение ли?

22 години българските подземни типове си разиграват коня за сметка на нас и нашите деца. Алчността, тъпченето на закона, пандисчийската закалка и депутатската подкрепа, както и здравата спойка между престъпните звена в България - разсипана и разкапваща се от корупция и дивашки капитализъм, са гаранция за по-нататъшното трупане на начален капитал по начина, описан в най-гадните романи за перверзии. Това ражда идната зима на народното негодувание, което ще се запали от една само искра.

Още преди мгооого години спрях да купувам боклуците на ГРАДУС!Филето им беше цялото като дантела,надупчено и много гаден вкус!

Рекламната кампания в пален ход :))Есента е далече бре !

Нали знаете, че тяхна е марката "ЛУДОГОРСКО ПИЛЕ"?? ЛЮБО ЛОЗАНОВ стана Изпълнителен Директор там на 26 години /2001/ с 3 години трудов стаж в живота! Чии ли пари изпраха? Всеки служител от огромното предприятие Амета ще го потвърди!

Сигурно има грешка в заглавието. Не може да бъде от 12 фирми САМО 7 да пълнят пилетата с вода. Трябва да са минимум 12 !

Не мисля, че това са единствените фирми, но нищо не пречи да си направя списък и да не купувам от тях/със съзнание, че те бързо ще сменят имената и опаковките.../Правилно е да се изключат и градовете т.е. да не се купуват пилета от този град, независимо от коя фирма са...едва ли не си влияят, а ако има по-почтени фирми/-има ли такива?/ , то нека оказват натиск върху бандитите...Особено притеснително е инжектирането със соли, това не е само NaCL , а кой знае още каква химия...В някои магазини , на месарските щандове се продават неопаковани пилета...не се подвеждайте, ще забележите, че обикновено това са малки пилета. При отглеждане на големи количества пилета, независимо от хигиената, около 5-7 % умират от болести, ако собствениците установят, че са болни, бързо ги превръщат в търговска продукция...., а останалите се лекуват. Когато лечението се извършва с ветеринарни препарати-относително добре, но много често се използват антибиотици от нормални аптеки, които чрез водата и храната се дават на пилетата и разноските са по-малки/ един антибиотик предназначен за човека лекува поне 30-40 пилета...отчитай килограмите.../ и така и ние приемаме от тези антибиотици...Строги закони?Добре, след закона се прави "конролираща структура" и ...работещите в нея започват да богатеят... Докато не се ликвидира корупцията/поне донякъде...а то иначе какъв капитализъм ще е? -:) ...така ще е ..

Поздравления за това,че обявяват имената на фирмите нарушители!!!!

хора това е прах в очите...аз живя в монтана и имам познати които работят в гала монтана...и не само че слагат яко вода ми оня ден ми каза един приятел как е дошло някакво дълбоко замразено пилешко месо и не са могли да го размразят 3 дни...а то било посиняло...но се пак галата е на депутат от герб..и ма си хас....бат боикоооооооооооооооооооо и от тебе нищо нестава..поредния измамник !

Браво Миро, браво Найденов!!!!!! Един да каже пилешките далавераджии мизерници - и сега заслужен фалит за тях - така правят в белия свят!!!!!! И да похвали добрите, като "Джиев" Костинброд - който си го може, той си го може!!!!!!

ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПРОВЕРИ ДАЛИ НЕ ГО ПРАВЯТ! Технолога ми е близък, повече няма да коментирам...

С иглите в задните части на наглите им шефове е по-добре.

Ако по кожата на пилето или бутчетата има дупчици като от убождане тогава със сигурност е инжектирано със соли. Само веднъж си купувах такива бутчета и повече не повторих, защото бяха отвратителни на вкус, но в интерес на истината цената им беше с лев надолу от нормалните, това ме подлъга да си ги купя. Обаче нека министъра да каже по какъв начин тези солови разтвори са по-вредни от ешерихия коли, защото за пореден път май се изхвърля като .....на пясък.

но го казаха, ама кой да слуша, щото бързаме да пишем...

Защо всички пишат само за пилета и пилешки бутчета? Виждал съм огромни количества свински бекон ,ребра филе, които се инжектират по няколко пъти, след което се опушват. От тогава спрях да купувам пушено месо. Сьветвам ВИ и ВИЕ да не го правите!

Само за Ваша информация, такива добавки разтворени във вода и с последващо тублиране или шприцване се практикува още от 2002 г. Това е в резултат от общата политика и ситуация в България. Тогава "неизвестни" бизнесмени имаха в "излишък" американски гигански бутчета и меса, които да внесат и продадат на по-ниски цени, по този начин българските производитли бяха изхвърлени от пазара и бяха принудени да правят такива шмекерии. За съжаление това стана практика в годините и до днес. Като рецептите за правилна употреба на добавките се измени и започнаха да помпат месото. Да ви се сладко на всички, в това число и на МЕН!!!

Юлиян е точен. Трябва да се знае, че не случайно развитите страни изнасят голямо количество пилешки бутчета- доказано е, че там се натрупват най-голямо количество отрови отработени от организма/обяснява се със стоежа на пилето.../...В САЩ, веригата ресторанти за пилета - KCF e известна като верига за бедни хора...

Изследвани са 14 фирми. Само 14, от вероятно над 140 в България. Защо не изследват всички? Нека се види реалното състояние на нещата. Едва тогава от новата Агенция могат да се бият в гърдите, че правят нещо. Щото сега остава едно такова доста убедтелно чувство, че се проверяват само "неприятелските" фирми, другите умишлено се пропускат...

Каква глоба, бе ?! Тия и да ги гръмнеш, грях няма !

А нещо за "ГРАДУС" да кажете? "ПИЛКО" слагали вода и химикали, а "ГРАДУС" не? Да бе да! Това са двете най-големи фирми в Чалгария, ако приемем, че едната го прави какво остава за другата? Идат избори, трябват пари, явно от "ГРАДУС" вече са се отчели. Хайде сега всички да си купим пилета на "ГРАДУС", че хората трябва да си избият париците дадени като дарение. Новини за наивници, само олигофрени се връзват на подобни "разкрития", аман от ченгеджийски номера!

Че трябва, трябва, ама нали сме много хуманни и не трябва да има смъртни наказания за лица, довели до бавна смърт хиляди, чрез производство и продажба на боклуци и отровни храни. Европейци сме! После балканци(в лоша светлина) и най-накрая българи(станало по-нарицателно и от цигани). А ние, будалите, какво можем да направим? Каквото продават, това купуваме.

Не са само пилетата - всичкото месо се третира с химикали които задържат водата - и си купувате скъпа вода вместо месо!

Няма да купувам пилешко повече,каквото и да пишат.Писах и преди -питайте ветеринарите за мнението им за пилешкото ,което се продава,на мен ми са казали още преди 3 години ,че е токсично и не става дума за вода и соли.

Тая Цонкова от Плевен била много алчна бе..Ще разболее хората от "воден плеврит"..:))

Именно тези "оводняващи" и пр. практики са една от основните причини по-богатите да са станали по-богати, а по-бедните още по-бедни. Но...както е казано : По-скоро камила ще мине през иглено ухо, отколкото богат човек да влезе в рая. Разбира се българинът е далеч от подобни мъдрости - затова заемаме призовите места в повечето негативни класации , и не искаме да поумнеем.

До "До Мечо пух"...мнозина знаят тази библейска мъдрост, но мислите ли , че богатите се вълнуват от това? А и ще "изчистят " греховете си с "благотворителна дейност"/ какво двуличие!/...Един поет много отдавна мечтаеше: "земята ще стане рай, ще стане!"...е, изпратиха го в рая, чрез пещите на Дирекцията на полицията..../впрочем този поет никога не е бил комунист, нито поет реалист- критически или социалистически, а символист, западен възпитаник, интелигент от най-висша класа...

Добре де, в пилетата вода, в шунките-също, в колбасите, 60% вода и 20% соя. В кренвиршите да не говорим. А за хляба не се сещате, ама.... и той ще ви дойде на ума. Защо ли почнах да харесвам Сталин? Впрочем, тези не е ли време да ги интернират в Сибир, или за по-лесно направо да ги бесят. Такова е наказанието за геноцид и тероризъм. Да ни хранят с отпадъци как се води, не е ли в същата класация? А към кой съд да се обърна, искам компенсация за некачествените храни, които съм изял последните 20 години!

Браво дирове! Най накрая новина в която назовавате фирми по име. Сега ако и имаше кой да ги закрие тия измамници и да им отнеме правото на тях и роднините им да регистрират фирми в следващите 10 години.....ех, мечти.

Хеххе, ти след една статия в дир взе да изселваш вече в Африка бре. Спри се малко. Сега ще направят експертизи в други лаборатории извън България и ще се окаже, че водата е в норма като %, ма белята на бизнеса вече - сторена. Министъра ще се извини под сурдинка, както в предните случаи и ще получи потупване по рамото, щото е изпълнил пионерското поръчение - да разчисти и тая част от бизнеса в България за ГЕРБ. И ти пак ще си ядеш боклучави храни, ма от ТВ-то ще ти казват, че сега вече всичко е наред и може да хванеш рак спокойно :)

За пилетата добре, нека сега да проверят и млечните продукти. И там положението е трагично. Нека производителите на млечните продукти, които използват вносни закваски да докажат, че влагайки ги в продуктите си запазват полезните качества на типичното Българско кисело мляко.

За съжаление не сме като германците, които дълго време всички не купуваха кафе "Якобс" заради доказани разлики в грамажа на опаковките

Боже, Пилко - Разград са едни от основните играчи на пазара за пилешко! Какво сме яли, като си помисля...

те за това са станали основни играчи, защото са основни ментаци

А в Разград не господстваше ли ДПС? Ееее, няма начин пилетата да са читави. Виж ако са едни други пилета, лекинко градусови, там проблем няма. Е, вярно, че като го купиш и от кило става 700 грама след като го размразиш, ма хайде сега, претенции. Нали идат избори - пари се събират, за да се остане на власт...

По-лошо! Разград е един от най-комунярските градове в страната. Къде какво стане, там БСП обират всичко.

Като гледам колко лесно се ловите на всичко, дето ви се пуска не се учудвам, че на всеки 4 години отивате като овце към урните и давате гласовете си за следващия "спасител" и после пищите, че ви бил излъгал. АМИ ВИЕ СИ ПЛАЧЕТЕ ДА БЪДЕТЕ ЛЪГАНИ КАТО ШАРАНИ !!!! Някой запита ли се защо точно сега имената точно на тези фирми са обявени и защо друга фирма, приближена на управлението на ГЕРБ сега има нова реклама, гласяща "истинско пиле без добавен вода" - сега ще почнете да купувате само от нея и от печалбата от вашите пари ще има за циганите да се раздаде за изборите , а вие пак си ядете боклуци, натъпкани със сол и вода.

Евала човек най-накрая ти се появи да ни отвориш очите, че ние до сега никога не сме се сещали, че повечето новини в България са манипулативни и обслужват нечии интереси. Но я се замисли дали не е редно да се изкарва тази информация на яве и досега като не я имало кой партийни каси са се пълнели?

Колко по-малко отровен от боклуците , дето ядеш си сега? Или си горд, че сега ядеш ГЕРБ-ерски отрови? Тъпото е, че онея поне не се рекламираха като "светци", а тези го правят. И това е най-гнусното. Иначе - и преди, и сега ядем боклуци - сега само ни ги рекламират като "лично проверени" - лошо няма, 20 години чалга на тоя аграрен народ няма как да не се отразят на способността за преценка, ма , ти Тошка, нали си различен? Или не точно?

Едва ли, това са едни от водещите производители, а според мен за да са такива, то те са на някого власт имащ!!! За мен в този сайт , специално, винаги е толерирана пропаганда срещу ГЕРБ, а не за, чак сега се нормализираха нещата малко

абе тая градус не беше ли свързана с гоце

Това не е заблуда, а Умишлена Измама в големи размери - за което се лежи в затвора - но законите няма кой да ги прилага ...

Тези фирми още утре ще регистрират по една друга фирма,тоест ще си сменят етикетите по боклуците и загубите ще им бадат само от разходите за смяната на етикетите.Глобите за такива нарушения трябва да са милиони и да се влиза в затвора за престъпления срещу човечеството!

Да, така направиха ДЕКОМ - лоша продукция, но купиха марката на ВИП КОМЕРС и така ви лъжат вече 5-6 години, а всичко се прави в един и същ цех за колбаси! НЕКА СЕ ЗНАЕ!!

Призив! Да накажем тези фирми с бойкот.