Дадоха "зелена светлина" за трети вот по сделката на Мей

Утре ще бъде подложена част от сделката за Брекзит, а именно Договорът за излизане от ЕС

Обратно в новината

Коментари - Дадоха "зелена светлина" за трети вот по сделката на Мей | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРИТАНИЯ ИЗЛИЗА ОТ ЕС БЕЗ СДЕЛКА НА 12.04.2019Г. , А ПАУНДЪТ СЕ СРИНА- хахахаха:)

Много добре знаят кога и как да излязат или дали да останат ако излязат нищо няма да се промени за Великобритания в следващите 5-10 години за този период ще възстановят империята си в буквалния смисъл

Ееее, Тубаубау , най-после се намери един умен човек, който мисли като мен! Британците са много интелигентни политици и това се е доказало в хода на световната история. Те много добре знаят какво правят и как да постигнат целите си. Това, че масовия български игнорент не схваща тънката британска политика не означава, че британците са тъпаци. И това, че на нашите мързеливи емигранти не им изнася да се случи Брекзит и пост-Брекзит няма никакво знаение нито за британците нито за нормалните граждани на европа.

Англия ще излезе тогава, когато трябва...ни по-рано, ни по-късно

Цялата игра е да се отлага , докато ингилизите се съгласят да не излизат , защото видяха , че губят от това катастрофално. И това да е за урок и на "нашите " националисти ? =Която овца се отдели от стадоти нея я изяжда вълкът !"

Ха ха ха-вЕрвай си душко!

Трети вот....пети вот....Докага ще ги изчакваме? Ще е трудно и ще настъпи малък хаос, но не ние го решихме, нали?

Ти па какво изчакваш... Чакаща мишка...хихиии

Мисля, че англичаните трябва да си изпият чашата до дъно. Тия въобще не ебават да мислят, а гледат в земята, докато главата им се блъска в ниските клони на дърветата.

Така ли правят? Горките... Колко са тъпи! А ние колко сме умни! За това сме къде къде преди тях във всяко едно отношение!

Е прав. Сега лордовете ще изгубят несметните си богатства и може би ще си спомнят, че гордостта е the primordial sin. иронията на съдбата е, че покрай всички други пришълци ще им се наложи да отглеждат и много хора от малцинствата на България -онази малка, незначителна държавичка, която точно преди 140 години (70+70) някой горделивец реши да накаже, като я разпарчетоса веднага след Освобождението й, а десетилетия по-късно да пробва да превърне столицата на същата тази в "картофена нива" чрез запалителни бомби. Да, говорим за наследника на старата кралска династия на Острова, любителят на добри пури и добра храна.

Всичко е наред. Нормалните англичани ще се преселят на изток, на материка, а останалите ще останат да обслужват островния музей на открито- срещу много по-ниска входна такса, разбира се. На бг-тарикатите, плъзнали по Ситито на Лондон, ще им се наложи да смалят стандарта на живот обратно до произхода на родовете си от село. Да се готвят следващите - тези със скъпи спомени от някогашен Париж. Все пак, френският не им е матерен език, а и Фуке вече беше разнебитен от тълите.

незнам,но трябва да се помни,че омразата идва от Галиполи-бяхме им обещали сухоземна подкрепа,ама се направихме на разсеяни и турците ги избиха- затова Чърчил ни мрзи до смърт...

пито-платено- избитите при бомбардировките над София и после- при народния съд и безсъдно беззаконие. + беднотията при прехода, когато никой не ни даде пари да закърпим положението. никой. а можеха.

мушмул

Ех, и ти да можеше да си в Ситито. Завистта ти се усеща през монитора. Аре глей си празните джобове

Интересно- лицето, което пише подигравателни коментари спрямо личността ми, се оказва.... мюсюлманин- ХАХАХАХА:) Сега разбирам религиозният му бяс, с който иска да изкара една хетеро бяла биологична семейна жена ненормална- не му харесва, че такава жена упражнява адвокатска професия, а? ;) Освен това е женомразец, а това намирисва на латентен гей:) Нормалните хетеро мъже, които не са мюсюлмани, не мразят жените и не им завиждат, не им се подиграват, особено, когато жените са анонимни за тях..

Аз съм Мюмюн Абдула. Искаш ли да се срещнем на чай?

Ти като жена гей знаещ как седят нещата. А що се отнася до мюсюлманите - Нещо против ли имаш? Искаш ли до се срещнем във съда по този въпрос. Не всявай омраза на религиозна основа!

Не й е лесно на Тереза Мей,англетата са големи олигофрени!Набутаха ги с Брекзит разни Фаранджовци и подобни платени соросоидни придатъци,чак българите бяха употребени в пропагандната акция,но така или иначе Великобритания ще се отдели!Дано е със споразумение!И мигрантите от Африка и Пакистан пак ще си останат, те не са от ЕС!Ни тъй като се закеркенечиха точно срещу ЕС,е хубаво ,няма да има бели мигранти,ще има черни и пембяни!Честито!А износителите да го мислят!

И пети вот да има- все тая ! Отлагане на Брекзита няма да има, а 29-ти е утре !

уфффф... Бай Стояне, издои ли кравата

Дреме й на Великобритания за шантавата, наричаща себе си - адвокатка, от крайния квартал Надежда, на най-бедната и корумпирана държава в ЕС-то. Затънала в мизерия плюе по Кралството и седнала акъл да дава. Влизай в колибата, събуй си осемгодишните обувки и лягай да спиш. Спряла си и лекарствата и това, знаеш, не е на добре.

Местим

BuzzFeed News е видял дипломатическа нота на среща на посланиците на ЕС27 в четвъртък, в която се посочва, че останалите опции на Обединеното кралство са без сделка или дълго забавяне на Brexit.... Европейският съюз смята, че Обединеното кралство е останало с два варианта след последните 24 часа на хаоса на Brexit . Хайде- да излизат британците- чак ми става жалко, като виждам как се гърчат като градински червеи в желанието си да запазят властовите си позиции в изпълнителната им и в законодателната им власт... Политиците навсякъде са едни и същи, но британските са особено противни- просто не прикриват нищо от целите си и че целите им не обслужват по никакъв начин интересите на собственитете им избиратели. И думите как о.к. било “велика демокрация“ сега звучат саркастично и подигравателно- оказа се, че специално британската “демокрация“ е колос на глинени крака и под лъскавата повърхност се крие разпадаща се политическа плът...

брекзита ще е хард. тази половин сделка няма шансове. а и всички ясно заявиха, че не искат договори и сдекли с ЕУ. Искат скъсване. Затова ще протакат до датата, която е по дефолт. Все си мисля, че довчера нямаша лигали биндинг акт който да отмени 29ти. Не съм приверявал днес

Хм, абе мен нещо леко ме смущава това разделяне на договора от декларацията. Ако е процедурна хватка, за да се промени "съществено" предлаганато от Мей-добре, но ми прилича като на нещо по-голямо. Зависи какво е уредено във второта част- декларацията, която утре няма да гласуват-там ли е предпазната клауза за Северна Ирландия и нещата, които вървят с нея като обвързването с ЕС....Защото нали по нея нещо допълнително се уверяваха с Юнкер, ама пак не им беше достатъчно и това на парламента....Хм, хм....Дали не е действие-ето, излизаме със сделка, но сега дайте до 22 май да си дойдем на думата и да договорим наново бъдещите си дългосрочни отношения така както нас ни устройват, защото имаТЕ време само до 22 май, а ние вече сме излезли при това със сделка. И почват едно замеряне с тълкувания-има ли сделка като е гласуван само договора за излизане, без декларацията, излезли ли са или са вътре и става .....мазало, но вече с ЕС вътре /в мазалото/.... Божееее, поддадох се и аз вече на теории за конспирацията, дето ги ненавиждам.Ха-ха.

Договора е legally binding, но декларацията не е. Проблемът е, че договорът и декларацията вървяха в пакет според ЕС:)

Backstop-а е в договора, затова DUP са против. Договорът е правнообвързващ, за разлика от декларацията, а тя урежда визията за отношенията между ЕС и UK в периода след Брекзит и ще е основата, върху която ще се преговаря за бъщото споразумение за търговия между двете страни. С глас се смея на решението да разделят договора за напускане на ЕС от декларацията - все същото, ама не по врат, а по шия. Процедурна хватка, за да го вкарат за гласуване, сякаш нищо не се е случило досега. И следващият въпрос, който правилно задаваш: Какво ще стане, ако, да речем, приемат договора, обаче отхвърлят декларацията? Не знам, не знам... Пълна бъркотия и потрес.

Е...-Благодаря. Защото нямам идея кои неща са уредени в договор и кои в декларацията са уредили, но се сетих, че декларацията я преправяха след първото гласуване в Брюксел, но пак не им хареса затова ми хрумна дали И нещо повече не се крие зад това....Защото декларацията върви в пакет като едно цяло с договора. Иначе за процедурата .....точно-процедурна хватка. И на мен ми беше смешно, ама какво друго да измислят за "съществено"....Ще има продължение на мача дори да гласуват утре с "да" на сделката. Най-малко дали и кога ще гласуват и декларацията

хамериканци и англосакси - най-смешните в света !

Тази сделка няма да мине. Джонсън консолидира хардбрекзитърите. Няма да я подкрепят и DUP. А щом заглавията на вечерните вестници тази вечер в Лондон са: “Boris: May’s Deal is Dead.” Това е знак какво да очакваме утре.

Сделката е една и съща, обаче като я разделим от политическата декларация, става различна и може да се гласува 3-ти път. Бъркоу кима в съгласие. Важното е да се спази правилникът от нам-кой-си-век. Всичко е точно. Наистина ли Мей възнамерява така да я пробута?! Лейбъристите отсега заявиха, че този вариант е още по-лош, защото означава излизане без идея какво ще се прави след това. DUP са категорично против, защото... защото не пасат трева. От хард брекзитърите само Борис Джонсън ще я подкрепи, понеже има договорка за мястото на Мей. А на Търиза й трябват 320 гласа. Хм.. Междувременно, пресата в цяла Европа го е ударила на гавра - Брекзит бил психодрама с елементи на трилър, сюжетът бил с толкова обрати, че постоянно те държал в напрежение и тъкмо нещо да се случи, се оказвало, че е нищо и т.н. А в. Индипендънт излезе със заглавие „Парламентът пое контрола върху Брекзит, само за да разбере, че не знае какво да прави с него.“

Едно трябва да се признае на английските политици- знаят как да пилят нервите на Народа и най-вече на колегите им от ЕС парламента. :)

Е..писали сме заедно...ха-ха... Да, ама то и самите англичани вече го удариха на черен хумор. Правителството:посочи две опции как да продължим-отхвърлени. Парламентът:посочи 8 опции как да продължим-отвърлени. Гай Фокс-аз знам правилната опция.

Мей ще приема поздравления за победата.

Силно се съмнявам да е така. Вечерните вестници в Лондон тази вечер са със следното заглавие: “Boris: May’s Deal is Dead.” Тази сделка няма да мите утре!

ваш телефон был заблокирован за просмотр: https://texnoera.com/vash-telefon-byl-zablokirovan-mvd

Герб и ДПС вече са едно.

Не вече, те винаги да били заедно.

Намерих един отличен анализ на всички етапи на брекзит, публикуван в политико , със заглавие, How the UK lost Brexit battle The course of Brexit was set in the hours and days after the 2016 referendum. За пръв път чета анализ на политико и съм изключително приятно изненадана от нивото и качеството на анализът им. Ако искате да разберете какво точно се случва във всеки основен етап от брекзит, можете спокойно да ползвате този анализ. Моята оценка за него е отлична.

Искам да знам, тия пияндурници кога ще се махат. И това което най-много искам е, да се махат!!!

И аз съм на Вашето мнение, но вече отдавна гледам на брекзит като на агонията на британският политически цирк и мисля, че утре ще сме свидетели на неговият епилог. А след епилогът идва реалността за о.к. и за битието на гражданите й, както и за бизнесът й....

и аз искам милион лева ама няма

Само защито Политико е една от най- гнусните либералболшевишки медии.

Следваща серия на сапунката . Абе утре вярно ли е 29 март 2019 от кога слушам за тази дата ама за какво беше някой да ми припомни ,че вече забравих?

То и аз бях позабравил ама, понеже през 2016(!!!) верноподаниците на "кралицата", ги излъгаха, че "кой не скача е червен", и биомасата под строй гласува за един по добър остров. Та сега понеже се оказа, че ако кърлежа си извади хобота от ЕС, няма да има достатъчно ресурс за тези дето не им залязва слънцето, та се чудят къде да си забиятт хобота, като го извадят от ЕС. А биомасата е свикнала да скача по полощадите и да слушка и да хапва. Няма да се излиза на 29-ти, не са готови още. Търси се нова жертва. Колоноиите се дърпат... Няма да е скоро, ще мине още много време.

служба не остана! Утре е великото У– ВОЛ–НЕ –НИ–ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

По- точно: РАЗ-ПРЕ-ДЕ-ЛЕ-НИЕЕЕЕЕЕЕЕ:)

Така, така гласуване до дупка. За референдум не можело да се гласува втори път, не било демократично. Но за договореното от Мей се гласува до откат. Разбрахте ли сега че прехвалената английска демокрация не е точно демокрация?

Точно англичаните са автори на съвременната демокрация. Ако нея отричаш, кое точно е демокрация ?!? И правиш ли разлика при допитване до целия народ и гласуване на камара на парламента,за по добро изпълнение на решението от референдума, а? МАй ти е пълна каша в главата!

В моята глава каша няма. Кашата е другаде. И между другото не ми хвали английската демокрация, където е нарушен един от основните принципи на същата а имено разделянетона властите. Каква е тази демокрация където изпълнителната власт определя какво да гласува или не законодателната власт.

кажи да чуем от къде според теб идва демокрацията като не ти е каша.

Няма какво да ме чуваш. Корените на демокрацията са далече преди англичаните да са си помислили да създават държава. хайде остани си със здраве.

е да,няма какво да чуя от теб защото нямаш какво да кажеш или ще ръсиш глупости за древна Еаада, но не забравяй, че там присъстват и робите в картинката.

Аз се изморих да слушам за това, те как не се измориха за говорят не знам.

Таз кобила с герданите на едри топчета много забавна

По норвежкото радио казаха, че приготват Джонсон да заеме поста- а Джонсон е първият приател на Трумп....

Ха ха ха ха ха ха:))))

Боли ма факса, тук хората си бачкат и не им пука дали ще дават 10 £ за някви си визи ... Комшията ми е англичанин ,и нещата които ми описва, като изисквания от ЕС, това е докарало нещата до този % от първия вот.А иначе сам сигурен че до няколко години пак ще е по добре от към инвистиции ...

Ами, що не идеш да си четеш и да коментираш, по брекзитарианските сайтове, бе ?

добре би било английският ти да e поне малко по-добър от българския ти, защото наистина си блестяща "инвистиция" и придобивка за UK… също така е добре, че имаш поне един англичанин за комшия. а индо-афро-пакитата какво казват?

тия робовладелци ми писнаха. ГЛАСУВАТ СИ, ИЗВЪРТЪТ СИ, ВЪРТЪТ ЕС НА МАЛКИЯ СИ ПРЪСТ И ЕВРОПАТА КАЗВА САМО: "ЙЕС СЪР, ВКАРАЙТЕ НИ ГО ЦЕЛИА, ПАК, НЕ НИ БОЛИ МНОГО". Атомната бомба ша оправи работата. Путин може да е деспот, ама не прави хората си въртоглави. има ясна програма и си я следва. без изненади.

Европа им казва Йес Сър? Само гледай какъв фак оф ще им каже до две седмици

ITV News се срещна с хора, които сериозно са започнали да складират - едно семейство дори е купило билети за еднопосочен Eurostar отворена дата, за да бъдат подготвени за най-лошия сценарий- из гардиън ;0 Идва краят на британският цирк- утре е финалът му;0

Цитат: Според "Даунинг стрийт" това ще е достатъчно Брекзит да бъде отложен за 22 май, а не за 12 април - каквото беше договорено с Брюксел в случай на пореден отрицателен вот, който би довел до хаотичен Брекзит без сделка. Да разбирам ли, че цирка ще е с продължения ?!?

си мислиш,че океана щепогълне остров аи тярбав да бпгат през глава и да се бият за мпсто в самолета в събота?!? Надграждаш..все по големи глупости бълваш ....

Тея верно са скъсали синджиря ... Как така ще гласуват половината договор, а другата половина няма да я гласуват? Все едно да кажа на шефа си: "Шефе, тая част от договора дето си получавам заплатата я одобрявам. Другата част, дето трябва да бачакам ... ще видим по-нататък."

шефа ти е шеф.... ама тия немат шеф.. и това е СЪЩЕСТВЕНАТА разлика!

Не разбрахте ли вече драги ми много прости че демократичната далавера ви я прави кралицата и нейната либерална партия а тя вече или се е гътнала или е на смъртния одър но още не го казват официално на простолюдието. А и наш Симеончо трепери от създаващата се ситуация.

Тия направо потопиха острова !!!! Овчи мозъци !!!

Защо може да има трето гласуване в парламента, на нещо което не се е променило, а не може да има втори референдум за суверена, който е изтрезнял?! Това, демокраично ли е ?!

Защото се нарушават основни принципи на т.нар. демокрация. Втори вот означава оставане в ЕС и тогава евроскептиците ще кажат 2 от 3, защото сега сме 1 на 1. Отделно Германия и Франция искат тези да се омитат преди евроизборите, защото иначе ще продължат да мътят водата в ЕП, а и тяхно излизане означава повече депутати за другите големи държави в ЕС.

И аз с нетърпение чакам, да се омитат. Те са като воденичен камък за ЕС, постоянно теглят назад и надолу. Само не знам, Чичо Сам кого ще ползва за троянски кон в ЕП.