Д-р Цветеслава Гълъбова: От депресията до самоубийството има само една крачка

В българското семейство цари оглушително мълчание, категорична е психиатърката

Обратно в новината

Коментари - Д-р Цветеслава Гълъбова: От депресията до самоубийството има само една крачка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Психиатрията е най-разрушителната сила, която е оказала влияние върху обществото през последните петдесет години'' ''Това не е наука. Това е политика и икономика. Именно това е психиатрията: политика и икономика. Контрол на поведението, но не е наука, не е медицина''.

аз съм лекар не съм д-р, като вас да трия. Трийте ,трийте ,за това ви плащат. И вас ще изтрият. Скоро. Мен укеча ме яли,вие си помислете. Бъдете здрави

Ей, не можах да се науча да НЕ я правя тази крачка!

БРАКЪТ!

ПЕТ ТРИКА, САМО ПЕТ ТРИКА И ТИ НЕ СИ ЧОВЕК, А ТИ СИ РОБ Съществуват САМО пет трика, чрез които човекът е бил превърнат в РОБ, в грозновато, ОТБЛЪСКВАЩО явление. Първият е: ДРЪЖ човека колкото се МОЖЕ по-слаб, ако ИСКАШ да го владееш. Когато представителният политик и/или религиозният лидер, "представители" на представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) ПОЖЕЛАЕ да те доминира, той ИСКА да те види възможно най-безпомощен и СЛАБ. Второ: ДРЪЖ човека колкото се МОЖЕ по-невежествен и ОБЪРКАН, за да МОЖЕШ ЛЕСНО да го заблуждаваш. Ако ИСКАШ да създадеш един ВИД идиотизъм, това е крайно НЕОБХОДИМО за представителният политик и/или религиозният лидер (представителна "демокрация" и "свобода" - ЛИДЕР и тълпа, господар и роб), за ТЯХНАТА конспирация, най-добре е да НЕ му позволяваш СВОБОДА в любовта. Трето: ДРЪЖ човека в колкото се МОЖЕ по-голям СТРАХ. Най-сигурният ПЪТ към това е да НЕ му ПОЗВОЛИШ да обича, любовта УНИЩОЖАВА страха. Когато си влюбен, НЕ се страхуваш, МОЖЕШ да се противопоставиш на целия свят, СПОСОБЕН си на ВСИЧКО. Четвърто: ДРЪЖ човека в колкото се МОЖЕ по-голямо НЕЩАСТИЕ, нещастният човек е уязвим, той НЯМА висока самооценка, нещо повече, ПОСТОЯННО се принизява, изпитва СИЛНО чувство за вина. Няма ЗДРАВА почва под краката си, МОЖЕШ да го подритваш ЛЕСНО насам-натам, да го КОМАНДВАШ както си ИСКАШ, той дори с радост ОЧАКВА това. Знае: "Та аз съм ТАКЪВ един нещастен, СЛАБ човек, по-добре да ПОВЕРЯ живота си на някой ДРУГ." ГОТОВА жертва. И накрая петият трик: ДРЪЖ човека ВЪЗМОЖНО най-отчужден от ДРУГИТЕ хора. Така той НИКОГА няма да се обедини с ДРУГИТЕ за някаква ЦЕЛ, която НЕ е ИЗГОДНА на ШЕПА представителни политици и/или религиозни лидери. РАЗДЕЛЯЙ и противопостави хората един от друг, НЕ им ПОЗВОЛЯВАЙ прекалено ГОЛЯМА интимност. Когато хората са РАЗДЕЛЕНИ, самотни, ОТЧУЖДЕНИ един от друг, те НЕ могат да се ОБЕДИНЯТ. Има МНОГО начини за постигане на такова РАЗДЕЛЕНИЕ и противопоставяне от алчните с болни мозъци ШЕПА "хора", привилегирован елит и паразит. Ето защо човекът от стотици години е просто един БИОРОБОТ (роб - стока - предмет), само в техните ръце и НИЩО друго.

Има ужасяващ проблем със здравната ни система. Наясно ли сте какво е да работите с депресант в един офис! КОШМАРНО Е ! Съчувствам, но не мога да направя нищо повече от това! НЕ Е МОЯ ГРИЖА! Моя грижа е семейството и децата ми! Не искам да гледам криви и тъжни муцуни около мен всеки ден, в продължение на часове! Не искам психично диагностицирани да ми определят битието! НЕ ИСКАМ БЕ! Отивам на работа за да работя, а не епилептици, асматици, шизофреници да ме карат да съм нащрек какво би се случило! Тези хора трябва да бъдат лекувани по най съвременни методи! Трябва да получават пенсии ако щете. Но нямат място в нормална работна среда!!!

Първо се попитайте кой ни управлява и защо, а после се чудете защо повечето българи са в депресия. На умните българи им е ясно че тази държава загива и търсят алтернатива. Тези които не я намират изпадат в депресия -много ясно

Стига сте философствали и оригиналничили, ами чукайте на дърво да не ви дойде до главата! Страшна работа е това! Жив-умрял! Няма по-страшна болест

Не на последно място идва и срамът да потърси психиатър или психолог", коментира д-р Гълъбова. " Те пък като са се разлекували.Само парите на хората взимат, нито изслушват, нито помагат.Драснат рецепта с неефективни лекарства и оправяй се сам.

да се съобщават по медиите случаите на самоубийства. Никой психолог ли няма да го разбере и да каже на тия глупаци журналистите, търсещи сензация. Четете бе, американците отдавана са направили проучване за увеличаване на броя на самоубийствата и катастрофите веднага след изнесени данни за случило се такова.

От депресията до самоубийството крачката била една. Има резон. Щастливите хора не се самоубиват. Ама според някои майки загиващата планета била причината...

В българското семейство цари оглушително мълчание, категорична е психиатърката- госпожата е тъпа и некомпетентна!!!! Жадна за медийни изяви некарърница. Само с друнканици по медиите професионалист не се става, тази е за водеща на Бай брадър.

Преди около 5 години бях диагностициран от психиатър с 'умерено тежък депресивен епизод'. Двата месеца преди диагнозата не искам и да си спомням. С помоща на близки, приятели, психиатъра и сравнително леки лекарства се възстанових доста бързо. Споделяйте с най-близките си хора - това е единствения Ви шанс да не стигнете до дъното.

За съжаление се намирате в ремисия. Следващият удар ще е по силен. Подгответе се за неизбежното.

напротив тикво, ако има "следващ удар" всъщност ще е много по-лек, защото ще разпозане симптоматиката и вече знае какво да прави и как да противодейства.

Управляващите никога не страдат от депресия...

Как разбрахте?

Вече прави силно впечатление некомпетентността на тази психиатърка. В доста от изброените случай на самоубийство има лица с тежки личностни разстройства, като в тях само един признаците е депресия. Така че да говори че са имали депресия и затова са се самоубили е нелепо.

И аз мога да кажа същото. Имах тежък епизод на депресия, но мисля, че за да стигнеш до самоубийство нещата трябва да за изключително зле и да имаш и други ментални проблеми. Госпожата прави впечатление преди всичко с неистовтот желание за обществено внимание- то не се е явявала на конкурси по красота за баби, не се показва през ден по разни платени публикации и какви ли не още циркаджилъци. Не мисля, че сериозен специалист би акцентувал на саморекламата толкова много. А за конкурсите й за бабешка красота-по-добре да не коментирам. Не бих се доверил на подобен "професионалист".

така е, минала съм го пътя - доктор, хапчета, работа - да не си сам в никакъв случай и да се научиш да усещаш признаците - за превенция. Хич не е лесно да се справиш, много е трудно да се пребориш, някакси се получава, трябва непременно да си ангажиран.

Запишете се на фитнес, 3 пъти седмично, поне по 1 час, НИКОГА не пропускайте тренировка - гарантирано лекарство

Не е "лакрство" - профилактика е. Обаче, хване ли те депресията, забрави за фитнес.

.. отежнява ?!

вижда от първо лице колко яко са изперкали родителите много преди ефекта на екселерацията, в същото време обяснява, колко било хубаво да има `здрави емоционални връзки`!? ..чудя се, що за свинщина владее главата и душата на тази женичка? нарочно ли го прави или просто, не го разбира? във вски случай, има нещо много, много, много мрачно и извратено в нея. как стоят нещата със смъртността в учреждението й? не знам за другите но точно тези "съвети" на тази жена са изключително вредни! никому не е полезно да се обвързва емоционално с повредени хора, а родовообщинният строй свърши отдавна заедно с извратените му "ценности". това, че има дебили, които не приемат фактите, не променя нищо. депресията и самоубийството са само някои от последствията от липсата на обективна гледна точка. там, само там и единствено там е заровено кучето. не посочиш ли натам, лъжеш жестоко, създаваш жертви!

фактите ? удобните факти предложени от крадливите манипулатори ? човек е същия ,такъв какъвто е бил преди 20 000 години , това че искате да създадете удобно подчинени хибриди ,които да използвате за лични изгоди си е ваш проблем , но ефекта е видим , унищожена планета

1. 0т този 99,9999999999999999999999....³% непознат свят, единственото променливо нещо е човекът! 2. унищожената планета определено изглежда много различно, съдейки по фактите, разбира се... ставащото в главите на безмозъчните параноици, е друга тема. 3. "удобно подчинените хибриди" са готови на абсолютно всичко - Всичко, за да не бъдат друго!!! не, че обвинявам или е било нелогично или ненужно но сега, точно сега, това е планирано самоубийство. сега, за пръв път в еволюцията на вида ни, информацията се движи със светлинна скорост, получаваш отговор преди да завършиш въпроса. тоест, решетките на плевнята ги няма, вратите са отворени, а говедата продължават да си се точат по поточната линия към острието на ножа и за нищо на света не искат да знаят, че вече има и друга опция.

"Екселерацията" - сто пъти те карах да го пишеш и пак не го запомни. Сега ме излагаш по форумите

на баба телето, направо си я втасал, определено невежите са толкова "учени" и "наясно". Зарежи тази "жена", но прочети какво са писали по въпроса мъже!!!!!

така е, много хора са писали и учили, че земята е плоска... но щом не искаш да става дума за тях, обърни внимание на такива като Michael Hüter, например.

благодаря, прочетох това, което трябва, какво предлагаш?????

Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се...

да бе , затова загрижените граждани му носят вода да го поливат

Дира....изобщо не допринасят ползи на психичното ни здраве...а водят до депресия. Да бяхте писали за протеста на перничани днес в София....та да живнем малко и да видим че има съпротивителни сили към това управление.

Ето тук е мястото на Националната лотария. Тя е краката, която липсва да самоубийството.

От мизерията до депресията има една крачка.

Макрограбежите под прикритие на "приватизация", "концесия", "фалит", "усвояване на еврофондове", ВЕИ... ни гарантират мизерията.

.

Това, което ние в разговорната си реч наричаме депресия няма нищо общо с психиатричната диагноза депресия.

И двете са потиснатост. Въпрос на степен.

Бе депресиите поне посягат само на себе си. А какво да правим нормалните, които сме принудени да работим с епилептици? То припада, гърчи се, излиза му пяна от устата, напикава се. Колежка напусна единствено защото бе планирала да има бебе и подобна гледка я ужаси. И преди да ми наскачате - ясно е, че човека не е виновен, че така се е родил ама ние пък какво сме виновни, че трябва наживо да ни вкарват в хорър филм ...

като те чета не си за тая професия

Овцо, не си ли даваш сметка, че дори и ти може да получиш епилепсия някой ден? Прочети малко, преди да заливаш хората с помията си. Знаеш ли какво заслужаваш, гнидо слабоумна?

проясниха се нещата , ;добронамерената система ; уведомява депресираните как да направят последната крачка ? а ;загрижените граждани; ще положат всички усилия да ви докарат до това състояние , в чудно време живеем ,бих го нарекъл диващина ,но явно диваците са били доста по човеци от съвременните хибриди

Не е "диващина", ами дяволщина.

Класическата депресия, като медицинска диагноза е нелечимо заболяване и по правило завършва летално.

Човек и да няма депресия, и идеален живот да води, пак в един момент си завършва летално. Правим честата грешка да си мислим, че ще живеем вечно. Пощръкляваме по здравосровни храни и начин на живот пак със същата идея. Трупаме пари до последен дъх дето са казва пак от същата гледна точка, че след 200 - 300 години все ще ни потрябва натрупаното...

Натам ли си тръгнал ? За един прЕател питам

Вие му викате депресия, а ние обикновените хора - безизходица...

Дали ще депресия или безизходица, изход има в Исус Христос, който даде живота си за всеки!

След като ритнем камбаната, предполагам ?

Простите хора му викате така. Иначе, "депресията" е да нямаш желание да вървиш наникъде въпреки неоновите надписи "ИЗХОД". А, за "безизходицата", народът вика "Неволята" или "Залудо работи, за лудо не стои"...

Масовата медия е основен носител на информация водеща до объркване и депресия.

За децата е важно да учат в добър ученически колектив /каква мръсна комунистическа дума /! Да имат там приятели , общи дейности , изяви в различни области , да се учат дарабитят в екип , дабъдат окуражавани , да умет да преодоляват и трудности от психичен характер -няма човек , койтоне е изпитвал мъка , депресия , неуспехи дори трагедии .Това ечаст от нормалния живот !

Вчера снимаха една директорка от провинциално училище. Ми тя приличаше на сполучливо нарисувана карикатура. Гримирана, всъщност боядисана, изрусена, с ярко червило. Какъв пример ще е тая откачалка.

Външността на човека е отражение на неговата душевност ! Явно г-жа е заклета фенка на Планета ТВ :) Не бива да виним хората за сбъркани ценности !!!

... ЖОКЕРА!

Да му мислят кифлите, останали без спонсори. Ние с мойта Пена сме си ОК!

И боя помага нали?

Дори и при животните!

Потвърждавам думите на д-рката!

Тая Гълъбова такива клишета ръси че вече ми се драйфа от нея..Няма ли други луди в тая страна да вземате мнението им или само на тая ?

Трябва да поканят тебе ....

@Психиатърът обясни, че когато човек има тежки проблеми в битието си - било финансови, лични или здравословни, той може да изпадне в депресия. Друг начин да изпадне в депресия е да спечели Джакпота от Националната Лотария, на следващия ден Горанов да отнеме лицензо на Чирупа, и Черепчето да му каже да иде да си търси кинтите от Баце :)

Жаб8ка Боко и той е за там!

с толкова суджук депресия се не хваща!

Стига с тая Цветислава Гълъбова! Търсете и други специалисти. Същата работа и с Владо Чуков по арабските въпроси. В тая страна само по един специалист ли има във всяка област?? Трябват и други гледни точки, не едни и същи.

ама самоедин от тях е най-удобният възможен...

По време на депресия не се самоубива! След и по време на лечението го прави , когато се раздвижи. Останалите са от безизходица- без депресия!!!!