Д-р Ангел Кунчев: Няма как на 7 млн. народ да наложим носенето на маски

Средното разпространение в училищата е много по-малко, заяви главният държавен здравен инспектор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярно е, но може да се затворят фитнес зали , физкултурните салони в училищата, танцови клубове и дискотеките. Но не го правите заради електората на ГЕРБ.

да спазвате правилата, др. е ала-бала ,дето се плезите /някои/ по-долу .

"Д-р Ангел Кунчев: Няма как на 7 млн. народ да наложим носенето на маски" 67 милионна Франция може да наложи носенето на маски и спазването на карантина, 67 милионна Великобритания може да наложи носенето на маски и спазването на карантина, 47 милионна Испания може да наложи носенето на маски и спазването на карантина, само 7 милионна България, както винаги, не може! Глобата в ЮК е 10 000 паунда, като може да има и затвор до 8 седмици! "Средното разпространение в училищата е много по-малко." Разпространението е достатъчно в първите 2 седмици от присъственото обучение, като се има предвид, че инкубационния период е до 14 и повече. Да се опитаме да отгатнем какво ще е разпространението в следваяите 2-3 месеца, когато се появи и грипа? Оправданията на Кунчев само показват, че България е държава, която не може да накара населението да спазва закони и правила. Кой иска да живееш в такава държава?

до зараза; МРЪСНО КОВИДИОТЧЕ, като носят маски в тези страни да не са по-добре от нас. Ние не носим и сме 100 пъти по-добре. Тука слагаме маски само заради ТЕРОРИСТИТЕ от Р З И.

Г-н Зараза, НЕ МАНИПУЛИРАЙ и не лъжи.

като си с маска, а си хремав, как ще си издухаш носа ? хихихи

Ще си дръпнеш маската и ще си го издухаш. А хремавите и болните е най-добре да си стоят предимно вкъщи.

Мястото ти е вкъщи, сополанко.

Няма как.....има как, не е лесно и изисква усилия но има как. Винаги ще има нарушители и хора, които си мислят, че имат по-добра преценка, но въпреки това има как. Та къде -къде по-населени държави го правят това. Как така всеки има кола пред блока, която може да засили с поне 200, но има ограничения по пътя, как така има ограничения за пушене в обществените места.....има, защото за хората, които не знаят как точно да ползват главите си, има контролни органи....има санкции ... как може в Гърция да може, в Корея да може, във франция да може, в япония да може......а тук ние да не можем. Като си копаш картофите на двора....стой без маска, колкото ти душа иска.... като се возиш в градския , па вземи я сложи тази маска....

Не 7, я 6

Глупак опитва да налее малко акъл в главите на още по-големи глупаци. Е няма как да стане.

няма ли как бе, и затова ще сложите кпп-та,да те еба в гъза и нещастник продажен

Откъде ги намери 7 милиона Българи? Половината са в чужбина. И ако този вирус беше реален всички протестиращи щяха да са измрели заедно с полицаите.!

Автоматично от това твое мъдро изявление следва че от една страна половината българи / тези в чужбина / щат не щат са вече стриктно с маска. От друга страна си е правилно да ги искат тези маски само на закрито. На открито явно няма нужда, както се вижда от ситуацията с протестите.

Ген. Мутафчийски е твърде интелигентен за да се занимава с малоумници и прости пуйки

твърде неинтелигентен да вярваш на Мутафчийски

"Към нас се задава една епидемия, която е с невиждана ярост", „Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! Ей ще видиш!"

_stankow

В. Мутафчийски Plovdiv24.bg "По-добре опашки от автомобили на контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните артерии на градовете, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове. По-ясно няма как да го кажа!". И още един шедьовър: Виждали ли сте как майка не може да погребе детето си? Това попита директорът на Александровска болница проф. д-р Костадин Ангелов. "Видях го с очите си". "Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че има само 200 броя. Когато подготвяте хладилните камери в болницата, за да ги напълните с трупове, да знаете, че има само 100 места", попита директорът на Александровска болница. Ето какви ги дрънкаше изродът Мутафчийски по време на извънредното положение.

Не се проветрява се вмирисва.. .Накратко за маските.

В главата ти се проветрява постоянно, като гледам.

И вятър няма.

По-добре мозък да се проветрява, отколкото празно пространство и вакуум, като в твоята.

АБЕ КУНЧО ЛИ СИ, МУНЧО ЛИ СИ, я кажи вече може ли да ходим на море в Гърция или още не ? хехехехехехе ей :)))))))

Само след него, че да не му пречите на почивката.

Къде преброихте 7 милиона?Сигурно броите и умрелите и отдавна емигриралите.Сстанали сме не-повече от 5 милиона постоянно пребиваващи в България,половината от които пенсионери.

2 млн. със загар. 2 млн. пенсионери. 1 млн. - издържат другите две групи и Мафията. Непълнолетни (без загар) не броя, те са нищожна бройка. Вярно е, че приходи постъпват и от около 1млн. в чужбина, но пък и те ни избират Мафията, така, че ни обричат на жалка Агония.

Абе Кунчо ли си, МУНЧО ли си, абе къде се е скрил АЛЧНИЯ МИШОК мутафчийски? Кажи на МИШОКА ДА ИЗЛЕЗЕ.

до КИРЧО (нерегистриран) Мутафчийски се стягал и репетирал за бъдещ кандидат президент от името на ГЕРБ...:)

Неолиберастите и глобалистите от Световната Дълбока Държава измислиха и създадоха някаква зараза,не се знае точно каква,на която дадоха наименование "Ковид 19". В частност визирам: американските соросоиди,хилъристи,байдънисти,обамовисти и други рептили- врагове на Тръмп и техните приятели -китайските хунвейбини (комсомолци)от Ухан на премиера на Китай-Ли Къцян-които пък са врагове на президента на Китай-Си Дзинпин Та целта на тези две групи боклуци и сатанисти,както и на техните европейски слуги е да свалят от власт ТРИМАТА ГОЛЕМИ-Путин,Тръмп и Си Дзинпин... Само,че няма да им мине номера и ще бъдат смазани,макар и доста трудно... А, аз и семейството ми,както и нашите роднини и приятели маски няма да носим,заради гнусните"ценности",които изповядват тези рептили от Световната Дълбока Държава...

Аман от тъпанари дето все някой им е измислил някакви световни конспирации!

Си спрял хапчетата.

Заразата е реална, а другото предположения. Като не искате да носите маски си стоите вкъщи или ходете в гората сами да живеете. След като общувате с други хора сте длъжни да спазвате правила, които да намалят риска да заразите другите. Ето затова трябва да се носят маски.

Как да не може да се наложи? Може, ама трябва воля и комплекс от други адекватни мерки, които да се наложат и контролират с воля, които нашите управляващи нямат!

Коронавируса няма политически възгледи.

ЧИСТА ПОЛИТИКА Е "Короната"! Ако бяхте учили в училище вместо да ритате топка щяхте да знаете що за абсурден "вирус" ви навират!

стига с тия глупости бе! Въпросът не е дали маската помага/пази, а КОГА и КЪДЕ има смисъл да се носи, за да върши работа! И тогава хората ще се държат по-адекватно. За чий чеп в класните стаи, защото уцениците са най-потърпевши, носенето е пожелателно, а в коридора - задължително. Ако нещата бяха толкоз апокалиптични, колкото ги изкарват, трябваше мнооо-го повече хора да са прихванали вируса. Отделно, че няма доказана пряка зависимост за заразяването и близкия контакт, освен ако не си в болница (и то не в ортопедията), където е бъкано с кой знае какви вируси, бацили и микроби. А защо е така - ами някои хора просто не искат да го признаят - единственото, което ни пази, е имунната ни система! Ако някой европеец си топне крака в Инд или Ганг, сугурно ще прихване какво ли не и надали ще се оправи лесно, а местните се къпят в тая мръсотия, безопасно. Защо - защото имат изграден имунитет, не защото ходят с маски! Е, докато хората не "свикнат" да живеят с този, а и с много други вируси, ще има подобни проблеми. Масово прокламираната мантра е да се ограничи разспространението на вируса. А ми няма как да се ограничи, както не се е спряло и разспространението на останалите грипове по света. Ако беше толкоз страшно, не казвам че боледуването е безпроблемно, всяко заразяване щеше да предивиква заболяване и смъртността щеше да е много по-голяма, нали? А нещата не са такива, слава Богу. Бъдете здрави и мислете, преди да правите каквото и да е. Като поживееш няколко години с маска и после като я свалиш, дали няма веднага да пипшен нещо, а? Или така ще я караме до второ пришествие?! Ми хайде профилактично да почнем да пием антибиотици, при всяко покашляне, те нали помагат...

Не си съвсем прав за имунитета. Примера за Индия също не е удачен. Там не е въпрос само на имунитет, а по-скоро на естествен отбор. Друго, което са създали е кастовата система. До най-низшата каста, които се ровят в най-големите лайна другите нямат право да се докосват. Като си тръгнал в тази посока айде да махнем и здравеопазването, че и хигиената и канализацията. Да не пречим на естественият отбор. Само че естественият отбор се преглъща трудно, понеже е за всички. И за тебе и за близките ти също. Надали ще ти хареса да го опиташ лично.

Ами, Ами, излиза, че между имунитета и естествения подбор няма връзка, така ли? И какво общо има кастовата система свируса? Не отмествай фокуса на въпроса, моля. Ако живееш продължително време в излуствено и необосновано създадена "стерилна" обстановка, какво ще се случи, като се сблъскаш с действителността отново? Или с маски - до дупка... А на въпроса дали предлагам нещо или само критикува, да , предлагам - маски да носят само тези, които са развили признаци на ковид-а, в болниците също, разбира се. Че до сега, като се зарасявахме от "обикновения" грип, 'що не носихме маски? Или той е по-малко опасен и/или смъртоносен?

Това за кастите го споменах за да е видно, че и те дори не разчитат само на имунитет изграден чрез естествен отбор. А маски е добре да носят всички на закрито с много хора разбира се, защото има и безсимптомни носители на зараза. А иначе защото не са естествени струпванията на толкова много хора на едно място особено на закрито, затова и трябват повече мерки. Ти като няма холера и дезинтерия наоколо, защо си миеш ръцете? Дано ги миеш де...

Носи си маска от естествен отбор и да ти умре мозъчната гледка от задушаване

Как може някое правителство да ме задължи да правя нещо, ... ...като аз не признавам правителството и управляващите....За мен те са НИКОЙ...

ЩОМ НЕ СИ В ПАНДЕЛАТА ЗНАЧИ СПАЗВАШ.САМО ПИШЕШ ТЪПОТИИ.

Орлин_Данев

до ppppp (нерегистриран) За да бъде човек в панделата, трябва да е извършил престъпление. А не носенето на маска и карането на МПС без предпазен колан НЕ са престъпления, а нарушения...според наредбите на управляващите...а за мен,както казах те са никой и техните наредби нищо не означават...

УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГЛАСУВАТ ЗАКОНИТЕ.

Тъпотии тип Пръдлю войвода. Като не те кефи правителството може да работиш за смяната му с друго. Като не те кефят правилата можеш да работиш за промяната им. Иначе си длъжен да ги спазваш. Като не те кефи закона за движение по пътищата примерно гордо можеш да се возиш в градския транспорт. Другото е незаконно и нередно.

Azzzzzzz

ейй прост прост.. как може в Германия да наложат, а тук не може, глоба 150 евро, ако в метрото не носиш.... не можело.. е заради такива некадърници сме в това положение.. ама то и кой ни управлява де..пожарникаря..мутрата...

Напълно подкрепям. Върнах се преди седмица от Германия и там където трябва да се носи маска никой не си и помисля да не го прави, а и никой не си позволява да не му е покрит носа (това е същото все едно, че си без маска). Разбира се и там има несъгласни с носенето на маски и има демострации по този повод, но съществената разлика е, че докато им действащо правило правило, то се спазва от всички. Всъщност това е основното което трябва да разберем и прилагаме в нашето общество, че след като съществува определено правило независимо дали сме съгласни или не, то спазва. Несъгласните могат да се борят за отмяната му и след като това се случи ще важи за всички.

по-добре, маските след 5 мин стават лайняни

"Няма как на 7 млн. души народ да наложим носенето на маски, ние само можем да препоръчаме - всеки носи глава на раменете си. Носенето на маска е отговорност по-скоро не към собственото, а към чуждото здраве, и в по-малка степен помага да не се заразим самите ние. " Този пак го раздава "експертно": 1. Бяга от отговорност. Те можели само да препоръчват, не и да задължават... Да, ама заповедта на здравния министър задължава. И има глоба, ако те хванат без маска на закрито и дължат да ти я пишат. Хайде, като е такъв "загрижен експрерт" да убеди министъра да издаде заповед носенето на маски от задължително да стане препоръчително. 2. Кунчев не разбра, че масово маските, които се ползват са парцалчета, които не вършат никаква работа срещу вируса. Не разбра, че от техните мерки почти няма никакъв смисъл - от началото на април до сега колко случаи със спазване на строги мерки и без да спезват мерки сред хората имаше, и процента на положителните проби към броя на направените проби си е кажи-речи с едни и същи стойности. Но най-важното, което не разбра е: че все повече хора разбират, че заплахата "Коронавирус" не е толкова страшна, колкото я представят и че с внушаване на чувство за вина и страх нищо няма да постигнат. А с тормоза на децата такъв автогол си вкрават...

Ами прав е човека:))))като нямаме 7 милиона как да наложи на толкова тая глупост...

Аз Южна корея нас всичко 50 мил.хора с маска.

ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕТО Чл. 63. (9) Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 4 и 7, като средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети. ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО Чл. 4. (1) Облекло, прикриващо или скриващо лицето, са плътни или полупрозрачни дрехи, покривала, наметала, мрежести платки, маски или други подобни елементи, които прикриват частично или скриват напълно лицето.

ИМА КАК. Като се следи и се налагат солени глоби. До сега се съм чула или видяла такова нещо.

Ми тогава я отменете тая глупост! Аз също не мога да те задължа да ме фанеш за уя! Приеми поражението, като мъж!

АБЕ ДУДУК, ЗАЩО НЕ СИ ТАКОВАШ ПУ_КАТА МАЙНА?

пич, и аз не приемам голяма част от тезата на доцента, ама не го псувам. Всъщност, като му теглиш една майна, какво точно постигаш?

Но на всички ни писна от лъжи на продажни доценти.

"Няма как на 7 млн. души народ да наложим носенето на маски" - глупости на търкалета! Я елате в Германия да видите как всички си носят маските, където трябва - просто защото за липса на такава глобата е 150 евро. Просто и ефективно! Само трябват малко от милиционерите на Боко да се поразходят и да глобят 1000-2000 човека, и ще видите как и мислещите се за безсмъртни ще си носят маските на устата и на носа, а не на брадичката...

И колко от протестиращите срещу тази простотия бяха глобени?

Защо са ги глобяват. Те имат право да протестират. Тук е ролята та държавата да контролира.

Глобата е незаконна, защото това е заповед противоречаща на два закона.

И кои са тези закони ?!

единия е "ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО" Другия е закона за здравето, където се казва, че ако ти наложат мерки, трябва да платят - тоест пибаната държава да осигури безплатно маски на всички

Много точно.

до Жена (нерегистриран) Кой е този Бойко и кои са милиционерите му? Повече от две трети от българският народ НЕ ПРИЗНАВА този Толуп и копоите му. Аз също не ги признавам. Те за мен са НИКОЙ...

Няма как, защото ние нямаме дори 7 млн.

Най- лесно става с прогресираща глоба за неспазване на мерките, която автоматично се удържа от заплатата. Ако не е на заплата - от друг член на семейството на заплата. Ако всички са безработни- спират се помощите , социалните , детските и т.н. Щом не пази себе си, значи не пази и децата си- спират му се детските на семейството!

Глобата е незаконна, защото това е заповед противоречаща на два закона.

forever_young

На закона на Мърфи ли ?

Е де, много демократично -някой върши нарушение, глобяваме други? Сороските прасета вече надминахте себе си по мозък, тече ви от зурлата

А защо не, направо смъртна присъда, като последна мярка, а? Помисли си малко? Тогава, мръсни фашисти, ще имате пълни основания да кичите дърветата с хора, под надслов "В УСЛОВИЯТА НА ПАНАИР", "ПОРАДИ ЗАСТРАШАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ" и прочее фашистки измишльотини!

То тоя не е фашист, а сороска свиня, курва на сзо. По принцип не са десни, а леви - обичкайно са гейчета и лгбт активисти, сега спешно ги преквалифицирали на Ковидиоти

А които се водим ОФИЦИАЛНО всичките безработни, нямаме нищо на свое име ОФИЦИАЛНО, както и НЕ ПОЛУЧАВАМЕ ,нито социални помощи,нито надбавки, нито НИЩО от държавата... Какво правим тогава? Аз ще ти кажа....ще ни хванат за "долуподписания"....:)

Има как, с глоби. Като не искате да контролирате, просто не въвеждате правила, само и само да си измивате ръцете. Няма такава държава. Не излезнахте веднъж и единомислено и смислено да обясните правилата. Всеки път различно. Кой да ви вярва. Но най-възмутителното е, че както и тези от правителспвото, хвърляте вината на хората, че даже и децата били виновни.

Няма никакъв контрол .То това е проблема.Препоръки ,закони ,но кой следи да се спазват .НИКОЙ.Като е задължително с маска в градския транспорт да сте видели някой да проверява?

Те за циганите-гратисчии не вземат мерки, а ти за смехотворните маски плямпаш.

до Тт (нерегистриран) Ами на никой"проверяващ" не му се яде бой...затова не проверяват...:)

сложи маска и на гъза,жалък палячо

Само дето ти и бая такива като тебе НЕ носят глави на раменете си а поцинковани кофи в които събират и изхвърлят след това по медиите ''размишленията''на ментора ви...След като каза такава глупост вчера че маските са по добри от ваксината кога и къде успя да събереш още глупоисти да бълваш днеска...

Горещото лято подсили илюзиите, че няма вирус, защото вирусната молекула много бързо загубва биологично активната си структура на сухо и при висока температура. Това подсили още повече увереността на хората с малко биологични знания, че техните конспиративни теории са верни. Но странното е, че излиза човекът и казва, че държавата е неспособна да задължи народа да спазва определени правила?! Това е абсурд! Ако държавата не може да направи това, за какво е тогава? Ами ако става дума за нещо много по-сериозно и опасно и имаме абдикирала държава, как ще оцелеем като народ?

Не виждаш ли, че всеки си прави каквото си иска ? То се изгубиха десетки години и стотици жертви докато се въприеме,че коланът в колата се слага за да те предпази,а не да те измъчват и обесват с него.

Орлин_Данев

до Уф (нерегистриран) Аз си слагам колана,само като видя куки...има си шофьорски начин как става...светкавично...после пак го махам естествено...:)

И ти се гордееш с това ли ? Така ли нищо друго няма смисъл в живота ти та единственото от което се чувстваш добре е, че си надхитрил системата? Утре ако не дай си Боже стане нещо кой ще ти е виновен ?

Гати троловете! Говорят си сами!

За болните хора трябва да има обществено задължение да носят предпазни средства да не заразяват умишлено други хора и да вземат болничен и да останат у дома.

И като си останат у дома, шефовете ѝм ще ги уволнят, щото все пак не забравяй, че имаш право на определен брой болнчни през годината и всеки нормален човек си ги взима преди всичко заради децата, а за тая измислена болест ще трябва да си ги издумкаш всичките! Това ли ти е еротичното желание?

Точно като чета коментарите, повечето от които малоумни, но при всички положения тотално разнопосочни вадя извода, че е насериозно да се оставя на всеки един да решава. По добре да махат всички мерки и щабове и да не се занимаваме с глупости. Пък на който, каквото е написано

Но няма как 7 млн. народ да продължава да слуша все едни и същи клоуни и плашила...

...А на 6-милионен как е, може ли?

Държавата да осигури маски. Една маска за едникратна употреба е 0.50 лв. и се носи до 2-3 часа. Маска за два-три дни N95 е 6.00 лв. Какво е вашето мнение.

Абе кви маски продължават да те гонят тебе, бе? Ай сиктер с тия маски, вече не са модерни! И държавата не е длъжна, да ти осигурява, както и ти не си длъжен да ги носиш!

Щом живееш в общество си длъжен да пазиш членовете на това общество.Не си спуснат отгоре Зюмбюл и да си сам за себе си.

Да има закон, който задържава държавата, да осигури тези маски, които изисква. Иначе всичко това е незаконно.

Добре де, ама колко пъти прочутият НОЩ казваше - има маска, няма маска, маска пази, маска не пази. И сега изведнъж феноменален извод - всички с маски, за да се предпазим . Да питаме Тръмп тогава какво ще каже той по въпроса, явно в България мненията са разнопосочни и за голяма част от хората объркващи.

При нова зараза искаш да имаш веднага и готови отговори ? Как да стане това ? Нали трябва да мине малко време и да се види кое действа и кое не ? Или дай като Мангъров без да сме се срещали с болен от Ковид да обясняваме как стават нещата ?

Ега ви ''новата''зараза с напредналата наука в 21 век дето опропасти много хора та чак забравихте чумата миналия век дето не е опропастила толкова неща без такъв ''напредък'' в медицината.. Не проумявате ли че стова тъпчене на всевъзможни ''илачи'' дето ги рекламират непрестанно организмите ви вече са събрали менделеевата таблица и на нищо не могат да реагират адекватно..

Прочети ми пак коментара.Нищо не си разбрал от него.

Рабираме ти коментарите, уф. Ти си трол и налагаш ковид-1984.

На празни глави като теб никой и нищо не може да наложи.Трябвало майка ти и баща ти да те налагат по-редовно, но са пропуснали.Затова си такъв галош.

1. Повечето маски не пазят добре носещия маската, но дори обикновени платнени маски, носени правилно, намаляват риска от заразяване на останалите. 2. В началото смятам, че казваха така, за да не се изкупят всички маски и да няма за медицинските работници. 3. Подозирам, че има лекари, които получават пари за това да говорят, че заразата не е толкова опасна. Сами се сещате колко милиарда губят работодателите, като работниците ги е страх да ходят на работа в затворено помещение с други хора?

Значи признаваш, че още от началото ни манипулират.

Още повече, че работодателите са длъжни да осигурят предпазните средства......

Мошеник... Маските са вредни и безполезни, а епидения - няма!

Който иска да чете, може да намери защо е нужно да се носи качествена маска - the use of both N95 or similar respirators or face masks (eg, disposable surgical masks or similar reusable 12–16-layer cotton masks) by those exposed to infected individuals was associated with a large reduction in risk of infection. Това е източникът - https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31142-9/fulltext# Който продължава да твърди, че няма нужда от маски, да направи подобно изследване и обори тези твърдения!

Скриват се усмивките на децата им, правят ги роби и се задушават с тях.Освен това получават гъбички, уртикария, проблеми с жлъчката и надуване на малкия пръст от тях.Това ще ти кажат.

Да, един приятел, запленен от конспиративните теории покрай вируса, ми говори как детето на негов приятел получило инфекция от маска. Попитах - сменя ли се през няколко часа (пере ли се) маската или си карат по няколко дни с една? Уникална нация сме :(

Ами щом за седем месеца не можа да се усвои супер сложното действие слагане на маска и то правилно .... Или се слага под носа, или се слага под брадичката или някой си я мъкнат на ръката пък се оглеждат дали другите ги виждат.Това със сменянето на маската и нейното изпиране или дезинфекциране е още по-сложно действие и изисква организираност, липса на мързел и най-вече мерак.Ако добавим и това, че трудно се мисли за другия освен ако трябва да бъде напсуван то нещата са още по-сладки.

Незаконни заповеди не трябва да се спазват, камо ли да се учиш как!

А е много законно с безотговорнстта си да шпгубиш нечий човешки живот нали ? Докато се правиш на оригинален и свободолюбив.

в нито една голяма търговска верига няма covid-19? В училище има, но във веригите няма... Странно, но и банките са защитени

И кръчмите, най-вече, няма вирус. Това барове, кръчми, кафенета, чалготеки, ресторанти - натъпкани един до друг ядат, пият, пушат (от едно нарглие!), пеят, крещят (плюят) - няма вирус има пари за МУТРИТЕ! Даже данъци не плащат и субсидии им дават, че преизпълняват антивирусния план :) Да не говорим, че ГРОБ следва "психологията" на тълпата и за мургавите си избиратели редовно организира шумни оргии по площадите, на открито, ама колко пък да е тая дистанция :) ОВЦИИИИИ, ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ?!

Маската държа в найлоново пликче,вадя пръскам с дезинфектант за тъкани.дивани и други текстилни повърхности.И?Съчетаваме химия с вирус..Децата как ще го направят.Извода с две три в раницата и инструкция веднъж оставена на чина да не се слага на лицето. Ми те ще се побъркат.

маските ги наложиха извънземните! за да не им виждате мутрите и да не ги разпознавате лесно ...

МЕРКИТЕ ТРЯБВА ДА СА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ЗА ХОРАТА КОИТО НЕ ЗНАЯТ КАК ДА СЕ ПАЗЯТ ИЛИ СА РИСКОВИ ГРУПИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА БОЛНИТЕ ХОРА НО НЕ ЗА ЗДРАВИ И ЧИТАВИ ХОРА А ОТНОСНО БЕЗСИМПТОМНОТО ЗАРАЗЯВАНЕ КИТАЙ ОТДАВНА ГО ОПРОВЕРГА И НЕ ВОДИ ТАКАВА СТАТИСТИКА

Се справиха,защото много добре си знаят какво натвориха.И лабораторията в Ухан изчезна.И тия които са били там получиха инфаркти и приключиха житейския си път на трийсетина години.

има хора които смятат всичко това за една конспирация. Нека си припомним, че вирусите са сред нас и не са нещо ново. Те мутират, появяват се нови, циркулират познати и така. Аз като млад човек го приемам съвсем сериозно, въпреки, че статистиката е на моя страна не бих искал да го карам, защото тепърва ще стават ясни дългосрочните последици. Просто човек не е сигурен как ще реагира имунната му система. Затова нека сме по-смирени. България има наистина едни от най-хлабавите мерки и нека останат такива с обща помощ

имате ли мазе? Ако да,бързо там. Два ката врати,5 катинара, 3 слоя брезент и скафандър. Вирус няма да припари. Само като види защитата и ще припадне. А пък останалите ще продължим с живота.

Ти ли ще му плащаш заплатата през това време ?

Има вируси, да. Винаги е имало и никога досега светът не е бил заключван и маскиран заради това. Странно, как ли тогава сме оцелели дотук?! Уж "Испанския" грип убил 20-40 милиона, пък без да сме масово ваксинирани срещу него, човечеството е оцеляло цял век по-късно - странно, нали?! Конспирацията сега е че т.нар. "Световен елит" от "избрани" са решили че могат да ни правят затворници и да ни "ваксинират" (разбирай евтаназират!) масово, защото видиш ли уж имало "много страшен вирус". Ама "другари", то ако беше наистина страшен, щеше да се мре от него по улиците и без "лечение" и щяхме да виждаме трупове под път и над път. А и елементарен въпрос: защо биват затваряни хора (уж "случаи") за "лечеие", след като официално според СЗО за коронавируса няма адекватно лечеие и се разработва ваксина (панацея според тях) ?! Защо, ако не за да бъдат доутрепани болни от настинка и пневмония с експериментални методи и "лекарства" именно с цел масажиране на стъкмистиката в полза на това колко страшен, видиш ли, е китайският грип и как всички вкупом трябва да се наредим на опашка за "ваксинация" по заповед отгоре... Елементарно е - цялата схема е по добре познатият болшевишки метод: проблем-реакция-"решение", който отлично познаваме от 20-ти век.

То това който иска да носи, който не да не носи, не звучи много противоепидемично. Да не кажем, че направо звучи несериозно. Или ще има правила и ще се следи и изисква да се спазват, или не. Ако популизма на правителството ще влияе така на решенията и на щаба, хич да не си губят времето. А и нашето.

Бегай в Китай, там и на открито ходят с маски (вярно, заради замърсения въздух, но все пак).

Е верно вече дори в провинция Ухан не носят маски задължително нито на открито нито на закрита. Който има алергия сам си носи маска да се пази от мръсния въздух.

Правилата може да може да се окажат незаконни не само у нас но и в целия свят така че с правила които отнемат права не може и не трябва да се прекалява независимо на тебе как ти звучи.... За болните хора трябва да има обществено задължение да носят предпазни средства да не заразяват умишлено други хора и да вземат болничен и да останат у дома. Респираторен вирус се предава чрез заразен материал. Защо трябва да бъдат запирани здрави и прави хора не разбирам.