Чужди медии за вота в България: Отчаяние, фейкове, тролове

Според проучване на Фондация "Конрад Аденауер" много журналисти и известни личности разпространяват в социалните медии кремълска пропаганда

Обратно в новината

Коментари - Чужди медии за вота в България: Отчаяние, фейкове, тролове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Леле, само името му - Цецо. Колко българи се казвАт Цецо, без да е умалено име. И друго - банков служител без работа ,,помага,, в пекарна, която пък се върти от украинка?! Украинка да прави хляб?! Това да не ви е Линда канад ката.

Като прочетох "Със съпругата ми, която е украинка, имаме чувството, че сме заобиколени от руски агенти" и спрях до тук !!! Защо намесвате и България бе :)))

Боже, скоро не бях чел подобен долнопробен пасквил! Ако и затова плащат, не се описвам, че зелето на дойчовците е на дъното!!!!!!

Четеш само "Дойче зеле" и до тук! Тези ни докараха до дъното на дъното!

Толкова много глупости на едно място скоро не бях чел!

Да беше гледал, кога си се женил! Седнал да ми говори за руска пропаганда некъв си пустиняк, женен за украинка!!! :))) ......................... А сега сериозно - швабето съвсем за идиоти си имат читателите! Източниците им на информация - некъв будала, женен за украинка и НПО-та, събрани от кол и въжЕ! Особено Фондация "Конрад Аденауер", която ни натресе ГЕРБ! Горките дойчовци!

Брех Цецо Димитров много е разтревожен дано поне в пекарната жена му му даде някой лев отгоре да се утеши с някоя ракия.Тази статия на ЗДЦ е направо показно за мазна пропаганда.А най-важното на Цецо Димитров жена му е украинка.

Кремълска пропаганда? Евроатлантическите ценности са щом не си с нас значи лъжеш. Когато кажем ДА на педофилството, на ЛГБТ извращенията, на секса с животни, ядем щастливи трупни червеи , ваксинираме се без да питаме дали заради тази отрова ще доживеем Коледа и носим знамето на Украйна, тогава вече ще гледат на нас като завършени евроатлантици. Айде нема нужда

Абе, аз да не съм попаднал на статия от паралелно измерение? Или просто немците са забравили да напишат че това е платен предизборен материал?

Фондация "Конрад Аденауер" - СПОНСОРЪТ на НАЙ-ГОЛЕМИЯ Евро-атлантик. :)

Русия превърна стара фабрика в Санкт Петербург във фабрика за тролове, за да разпространява дезинформация и да се насочва срещу критиците на Кремъл, включително срещу световните лидери. Това показва публикувано днес проучване, финансирано от правителството на Обединеното кралство. Твърди се, че сайтът в руския град се използва за "разпространение на лъжи" в социалните медии и в секции за коментари на популярни уебсайтове, заяви британското външно министерство в изявление, в което се описва подробно това, което то нарече "болна" операция. Министерството твърди, че е установило, че платените служители на фабриката за тролове са насочени към политици, както и към музиканти и групи в редица страни, включително Великобритания, Южна Африка и Индия. Те използват онлайн платформи, за да набират и координират нови симпатизанти, които след това се насочват към профилите в социалните медии срещу критиците на Кремъл, като изпращат коментари в подкрепа на руския президент Владимир Путин и войната в Украйна. Русия има ново военно подразделение. Това съобщи министърът на отбраната на страната Сергей Шойгу. "В рамките на Въоръжените сили на Руската Федерация е създадена войска за информационни операции", каза той, цитиран от ТАСС. Шойгу подчерта, че създаденото ново звено е значително по-ефективно от всичко, направено досега в руската армия по направлението, наричано "Контрапропаганда". "Пропагандата трябва да се прави умно, грамотно и ефективно", отбеляза руският военен министър. Повече подробности засега той не съобщава, включително и с какво точно ще се занимават информационните войски.

Оти носехме сините уруглици преди 33 години и скандирахме "Времето е наше!"? Кой ни открадна времето и ни навря уруглиците на едно място!

"Конформизъм" се нарича сляпото следване на евроатлантическите ценности, или там квот ни пробутват. Нещо като "развития социализъм" ма с консуматорски уклон. Еднакво политизирани на принцита ,ако не си с нас, си срещу нас.

Троле, сляпо следвате само платените руски боклуци, предателите. Хората са написали, че по нашите форуми е пълно с руски тролове. И това е факт, ти си живото доказателство.

цецо е еманацията на анти проруската пропаганда! Що ли ората не верват на про-демократската пропаганда?

Според мое проучване американците разпространяват в България политически партии, които с 8% (20% от 40% гласували ) от гласовете си правят правителство и изпълняват американските поръчки (изтребители, втечнен газ и пр.) в България. На този фон Руската пропаганда е просто аматьорски акт.

Статия даваща материал на възражденци да творят под нея. А кое не е истина от статията?

Ти кога видя протест с руски знамена в София?

Аз не помня протест или национален празник без руски знамена. В държава в която главните и улици са на съветски генерали

Дойче велето се опитва и то да мята димки. От Русия също мятат здраво димки. То на нашата територия е настанала една повсеместна мъгла. А в мъглата разни хора усвояват ли усвояват.

Не стават немците за тази пропаганда, просто не стават. Чак Смилов е проумял, че като клеветят родината пред нескопосани немски медии с нищо не допринасят. Тази работа е най- добре англичани да я правят! Имат култура и талант, а немеца е повърхностен и плакатен. Дошла журналистка при Цецо... малко му били по ТВ Светльо и Лора и още куп папагали и иска още... абе вие луди ли сте?! Това е антипропаганда и наливане вода наистина в мелницата на руснаците! Не става така. С некадърници не става! Да бяхте взели Карбовски навреме и Дачков, че имат талант. И с тая руска пропатанда дето я лепят навсякъде... ами подценяват ни.

По принцип сте прав/а за тъпата им пропаганда в стил "Ранно бригадирско движение". Но, както се казва, всеки гледа от собствената си камбанария - такива са собствените им потребители и те си въобразяват че ние сме като тях. За познаване на народопсихологията на българите и дума не може да става. Всикомерието и презрението им към нас ги правят неефективни. От друга страна, проблемът им е, че по-добър пропагандист от действителността няма и непрекъснатите лъжи са ги докарали до там, че българите гледат на всички подобни като на "лъжливи овчарчета".

Браво, умни човеко

Ама разбира се! България просто цъфти - народът е все по-богат, здравеопазването ни е до небесата, образованието е върхът (университетите ни са до един в челните 20 в световен мащаб), въздухът и водата ни са чисти, доходите ни са 2 пъти над средните в ЕС и продължавата да растат, корупция изобщо няма, престъпност също, цените падат непрекъснато, българите до един са готови на украинските бежанци да им се дават не по 1200 лв .месечно на калпак, а направо по 5000 лв. и до един са готови да умрат в бой с руснаците в Украйна ... Там, защото тук руснаците няма да посмеят да дойдат - небето ни се пази от доставените експресно от САЩ F-16, а морето - от подарените ни цели две бързоходни надуваеми американски лодки с картечници! Само един проблем имаме - руските тролове и шпиони са навсякъде. Затова, държавните медии на приятелите ни от Запада - СВободна Европа, Гласът на Америка, Дойче веле трябва да засилят разобличаването им, а фондациите Конрад Аденауер и Америка за България да утроят парите, които дават на българските медии и другите - с които спонсорират партиите. Няма какво да се плашат, че нарушават закона за политическите партии и се намесват във вътрешните ни работи - прокуратурата ни е демократична и по презумпция знае кого да разследва, а кого - не! И само един въпрос ме гложди - къде ви намират толкова по комсомолски тъпи журналисти и пропагандисти?

Нали знаеш, от къде дойдоха комкомолците? От любимата ви рашка.

същите са първи демократи в пп-дб, герб, дпс и прочее отрочена на номеклатурчиците

Абе, нещо им става в главите на европедалите! Всъщност историята с хлебарчето вероятно е тази! Уреден от БКП в банка като кредитен инспектор. Краде здраво, демократично. Става опасно, напуска. Среща украйнска курва и се жени, след развод. Тя го води в НПО средите. С накраденото и "европейска помощ" скалъпват хлебарница. Подпомагат демокрацията с някой лев. Лижат задници..

Явно екстраполираш личните си ценности върху другите. Жалък си. Не всички са като теб.

ного ги засягаш... просто е по-лесно да им казват,че друг/друга страна или народ/ им е виновен, че не са милионери в ес "Конформизъм" се нарича сляпото следване на евроатлантическите ценности, или там квот ни пробутват. Нещо като "развития социализъм" ма с консуматорски уклон.

И на украинците им разправяха, че като се отделят от СССР ще станат една Швейцария...

След като прочетох: "Със съпругата ми, която е украинка, имаме чувството, че сме заобиколени от руски агенти", казва Цецо Димитров пред "Зюддойче Цайтунг", спрях да чета нататък... В миг ми стана ясно, какво е това. Поредния бълвоч, изпълнен със тенденциозна заблуда, дезинформация и елементарна, плоска пропаганда. Но като цяло, статията само доказва, безсилието и истерията, обзела западнаЛАта преса. Е, лошо няма...

Тоя цецо е за психиатър... как са го обградили руски агенти с ножове в уста и го дебнат иззад ъгъла..., а цецо като малка сива мишка цвърка и сънува Лешникотрошачката- чиста руска пропаганда!

Трябваше да започнете с това, че съпругата на Цецо е украйнка....Всъщност е налице информационно затъмнение ...Относно Парапет гейт, за който Лена призна, че е истана, ама под грешен ъгъл; за Джепкорп, за неистинската декларация, за хонорара на Лена от Българската банка за развитие, от наркоманчето Наско културата, гей изцепките на Асен Василев, фирмата на Спецов с милиони задължения към държавата прехвърлена на малоимотен и с над 100фирми, за 9милиарда изтекли за 9дни в края на 2021г., за завода за електромобили, тротинеткиа, за ел.батериите...За изказванията на Къро и още и още...А дезинформация е налице и спрямо Русия....Всички ръкопляскаме на Украйна, които ни смучат кръвчицата...Зърнопроизводителите са пред фалит за да купуваме украинско зърно и да финансираме фашистите! Пълна свинщина! Това русофобство става прекалено, а нищо прекалено не е добро!

то бива простотия ама с тая измишльотина тиа счупиха тъпомера...е това е класическа фейк пропаганда

Конрад Аденауер.. благодарим на германците за 15г ГЕРБ. Да ви се връща със зелените и лгбт ФДП крадци. Двойно.

Прозападна пропаганда, че в българия хората страдали от проруска пропаганда. Смях

Всички знаят за троловете тук и в социалните медии. IP-тата им светят като коледна украса :))))

Ама са от америка и Украйна предимно

Тролове има всякакви и чуждестранни и местни.

До 1989г ватенките смърдяха само в СССР и колониите и. След падането на Берлинската стена осмърдяха целия свят. Тук и за миг не се е проветрявало.

Краварските фъшкии са много по-смрадливи и токсични, ама карай... Ти явно отдавна си под зловонното им въздействие.

Ако пък тази статия не е пропаганда и класическа фейк новина какво е?Обществото ни е разделено от политиците ни,които са на хранилка към разни фондации.Народа казва ,че в риба се лови в мътна вода.Класическа ситуация у нас.Вижте как с манипулации по гласовитите и добре финансирани успяват да накланят общественото мнение в посока ,която им е угодна.Противното мнение не си зачита . Що за демокрация е това. Тези депутати, които ще изберем-по точно само ще легитимираме ,защото вече са избрани от актуалните властови центрове само ще наливат масло в огъня на разединението и в никакъв случай няма да си помислят да се отклонят от стратетгията на тези които вече са ги избрали. Жалко за България.Обезлюдява се а така и не се намери един родолюбец да я поведе в правилен път.

По-лайняна статия трудно може да се напише. Намерили някакъв цървул с жена украинка, по-вероятно даже нарочно да са търсили такъв, и давай сега да се концентрираме върху Русия, а не осраната българска политическа действителност, пълна с измекяри, продажници и крадци.

Поредното доказателство да не се вярва и на западната пропаганда, същия фейк, за който пишат е.......западните медии били независими, точно тук спрях да чета тази клозетна поезия!!!!!

Друго си е телеграфната агенция на съветския съюз...

ами да, там поне няма такива фекалии...

така е и мака ще е докато подобни екземпляри като Цецо Димитров си мислят, че положението е зле и "възлагат големи надежди" на поредния спасител (последния път ПП). А преди да разкаляте локвата какво ви беше - не можете да кажете! Била се вдигнла МРЗ - да и наля още вода в мелницата на инфлацията, която от своя страна изяде повишението на заплатите и др. подобни.Прости избиратели!

Глупак гербопитешки, значи на запад заплатите дето почват от 4k са причина за инфлация или как!

Аз живея в България и ще вдигна български флаг американски флаг не трябва на българска територия а Русия си знае работата.

Нищо не каза ,ама заработи 20 копейки...

Напротив, много точно го каза човека! А ти си просто краварски колониален субект...

и да говорят, важното е да изгоним шарлатаните от властта. Такива поразии направиха, че десет години ще ги възстановяваме.

А тази статия каква пропаганда е ?

Прозападна, разбира се.

"... съпругата ми, която е украинка" - то няма нужда и да чете човек повече. Отново се представя само позицията на малцинството. Мнозинството българи иска мир в Украйна и осъзнава, че мир няма как да бъде постигнат с война, с доставки на снаряди и дрънкане на оръжие. Мир се подписва на масата за преговори. Нито едно от набързо сменилите се правителства не говори за мир, всички папагалстват казаното от слугите на американския военно-промишлен комплекс и налагат санкции, които всъщност ни удрят нас.

В ДЕНЯТ ЗА РАЗМИСЪЛ ЩЕ ПОКАЖЕМ ЧЛЕНСКИТЕ КНИЖКИ НА БКП НА ГЕРБАДЖИИТЕ ,НА ДБ И ДРУЖИНАТА КОМСОМОЛЦИ ;; ЗА РАЗМИСЪЛ ;§

И тук са налазили руските тролове. Защо не отидат в Русия - нали е толкова хубаво там?

Ти що не идеш на Запад - нали е толкова хубаво там ?

Аз живея със западен стандарт. Ти искаш ли да живееш с москвич или лада? Като ми рекламираш толкова руслямците, защо искаш да си с еврозаплата и да си мързелив като руснак?

Големи глупости!

Огромни ! За сведения повечето украинци които от години си в БГ вече казват , че са руснаци ! Това е отговора който трябва да научат управляващите !

Това категорично не е вярно - познавам 2 семейства украинци, от различни градове и за тях е обида да ги наречеш руснаци. Познавам ги още от 80-те години и още тогава беше така - никога не са казвали, че са руснаци.

А добро утро.

Много странна и непонятна статия, многото журналисти и известни личности, с най-яркия си представител Цецо, уволнен банкер !

какво да чувстваш когато се разхождаш по бойно поле на което има 3 милиона трупа и 3 милиона ранени, които ще фърлят топа в скоро време? радост ли? щастие ли? удовлетворение ли? надежда ли? любов ли? .... кво?

Кой в Зюддойче Цайтунг публикува такива смешни текстове - те не са ли се научили, че има AI - поне да ги докара смислени ...

ТИ СИ ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ЧЕ ИДРОДИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЕЛИМИНИРАТ !

Едно време, когато бях дете, често слушахме песента на Лев Ошанин Пусть всегда будет солнце, която днес е низвергната, арестувана и анатемосана. Що бе? Солнечный круг, Небо вокруг — Это рисунок мальчишки. Нарисовал он на листке И подписал в уголке: Пусть всегда будет солнце, Пусть всегда будет небо, Пусть всегда будет мама, Пусть всегда буду я. Милый мой друг, Добрый мой друг, Людям так хочется мира. И в тридцать пять Сердце опять Не устает повторять: Пусть всегда будет солнце, Пусть всегда будет небо, Пусть всегда будет мама, Пусть всегда буду я. Тише, солдат, Слышишь, солдат, — Люди пугаются взрывов. Тысячи глаз В небо глядят, Губы упрямо твердят: Пусть всегда будет солнце, Пусть всегда будет небо, Пусть всегда будет мама, Пусть всегда буду я. Против беды, Против войны Встанем за наших мальчишек. Солнце — навек! Счастье — навек! — Так повелел человек. Пусть всегда будет солнце, Пусть всегда будет небо, Пусть всегда будет мама, Пусть всегда буду я.

ЛИДЕРИТЕ НА "ВОДЕЩИТЕ" ПАРТИИ ВСЕКИ ДЕН КЛЕЧАТ ПРЕД АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ЗА УКАЗАНИЯ . ТОВА СА БУКВАЛНО , ПОВРЪЩНЯТА НА ЧОВЕШКАТА СЪЩНОСТ ДА СЕРВИЛНИЧИ !!! ЗАРАДИ ТАКИВА ИЗРОДИ Е ПО-ДОБРЕ ДА ИМА ВОЙНА !!!

Хахаха....

На 2 април ще си купим овчар, въпреки че купуването и продаването на гласове е престъпление!!!

Марк Твен беше казал: "АКО НЕЩО ЗАВИСЕШЕ ОТ ИЗБОРИТЕ, ОТДАВНА ДА СА ГИ ЗАБРАНИЛИ. ВСИЧКО СЕ РЕШАВА В ЕДНА АМБАСАДА!!!!" Понеже никоя политическа партия у нас не може да събере необходимите гласове за да състави правителство, инструкциите на новия американски посланик е ГЕРБ, ПП и ДБ да формитат коалиция, наречена "Коалицията на войната". В тази връзка още сега се подготвя формирането на батальон от "Добровплци", които директно отиват на бой в Украина, заедно с поляците. По този начин се възстановява "Варшавския договор, но с обратна насоченост! Тези ''доброволци" ще бъдат на заплата от новия Парламент в размер на $ Х00 ДНЕВНО. Сега българино, сещаш ли се ЗАЩО всичко е скъпо и кой ще плати заплатите на новите рейнджъри?

... и ДПС да подпира отзад.

Само такива свещени писания, като DW са носители на истината. Всичко друго е фейк и трол. (Отново разпознах вонята на DW, още от заглавието)

Девизът КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ днес стана КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПОСТИЖЕНИЕ!

Козяк е посолство на Кремъл?