Хиляди пробваха да изчистят България за ден

Хиляди хора откликнаха на призива на институции и медии "Да изчистим България за един ден".

Обратно в новината

Коментари - Хиляди пробваха да изчистят България за ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Митичният Херкулес изчистил авгиевите обори за нула време. Не се казва обаче, затрупани ли са отново или са останали в руслата на реките. Нашият Херкулес обаче, съпровождан от гардове и камери, не нагази точно в оборите, а се хвана да събира хартийки и съчки?!

Ама ние градовете ли почистваме или клони в някоя горичка? Фадънкова как го държи този клон...

Ще взема аз малко да почистя...боклуците...

ДНЕС Е НЕДЕЛЯ 10.042011Г - 19Ч. ВЯТЪРА И КУЧЕТАТА НАВЪН РАЗПРЪСКВАТ СЪБРАНИЯ ОТ НАС БОКЛУК ВЧЕРА. Г-ЖО КМЕТ, НЕ СТЕ НАЯСНО ИЛИ НЯМАТЕ ОРГАНИЗАЦИОННИ СПОСОБНОСТИ ЗА ТАКАВА АКЦИЯ! ДОКАТО ВИЕ СТЕ КМЕТ - АЗ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ЧИСТЯ БОКЛУЦИТЕ НА ДРУГИТЕ.

Преди 22 години беше Ленински съботник, почти празник. Вчера Фандъкова се беше пременила също като за празник, но нещо шаловете се омотаха в клоните... Не видях имаше ли литургия?

аре стига с тези глупости от миналия век сте се оправдавали. къде са фирмите, да съберат боклука и да затворят кофите, че мърсотията се вихри до последния етаж...

Вчера написах два коментара по темата, в които нямаше обиди към никого, просто изтъкнах фактите, но и двата не се появиха. Сбогом, Дир. Трия ви от любимите страници и се преселвам в някой чужд сайт, където уважават потребителите си и мнението им, а вас да ви четат неграмотниците и злобарите, чиито коментари пускате с удоволствие.

Живея в красив европейски град, в който не са на мода масови инициативи от подобен характер. Всяка сутрин по улиците (тесни и широки) се движат малки камиончета, почистващи с вода и препарат; през деня се движат пеша млади мъже с метли и лопати, събиращи малките отпадъци по улиците (хартийки, фасове);най-редовно се почистват фонтаните от други работници, ангажирани специално за тази дейност; ако врати и стени на сгради и учреждения са нашарени с графити през нощта, сутринта на следващия ден минава друг служител, екипиран с почистващи средства и бои и за нула време всичко е почистено. Всички тези служители са млади хора, предимно мъже, желаещи да работят. Мисля, че в България градовете се нуждаят също от подобни служители, още повече, безработицата е в големи размери.

в България тази дейност се извършва от мангали, колкото миризливи няколко пъти по толкова мързеливи

събота, 09 април 2011 София Щатни агитатори във Фейсбук и Туитър назначава БСП за кандидатпрезидентската си кампания. Това предвижда специална стратегия на Антон Кутев, представена днес на соцпленум. По 10-15 младежи във всеки град ще хвалят социалистите в интернет форумите. Те ще имат и специалната задача да хулят кабинета. Хакерски екип от 15 души ще следи работата им от "Позитано" 20. Фейсбук началниците от София ще контролират колегите си по места и ще проповядват партийните цели в интернет форумите на националните медии

Ние за това с форУмите и форУмаджиите сме се сетили преди вас...

И пак си е мръсна. Циганин за един ден не става чист.

Браво на столичани!Поздрави на всички приели сърдечно идеята.Днес живота изглежда по-добър от вчера.На човек му се иска винаги да има някаква промяна.Красотата на цветята блесна в градината на нашият блок.Върбите бяха леко подкастрени и въздухът сякаш се раздвижи,миризмата на свежеият леко намирсващ въздух възбуди инициативата и си направихме другарска закуска на скара с някоя и друга биричка.Чудно!!

Предизборната проверка на вотовете за Герб премина с хиляди участници. По всяка вероятност толкова ще са и избирателите им.

Може и тъка да е но не съм член на партия ГЕРБ.Прелича ми на студенските бригади когато ходехме да берем грозде и домати,или да си бачкаме в строителството за по 400-500 лв/месец.

Това е върха на манипулацията и глупостта. За какво ми е тази държава, когато си чистя сам, нося оръжие за да се защитавам и карам джип за да минавам през дупките по улиците. А и да не забравя - ПЛАЩАМ СИ ДАНЪЦИТЕ КАТО ПОП !!!!!!!

Прав си, само проспусна да добавиш и че се образоваме и самолекуваме също. ИНаче плащаме данъци и такси за да могат едни хора да си ги разделят и да си купуват имоти и коли..

Ооо да, преди 2 години и мен ме вдигнаха, след като ме бяха "уведомили" с хартиена бележка залепена на 3 пресечки от входа на кооперацията, в която се намирах.

Слушан за някакви си 954 тона събран боклук в София през дена???? Колко тона се събират ежедневно???? Кой не си е свършил работата да събере тези тонове и за какво е плащала общината.. Съжалявам но немога да го проумея защото почистването пред входа не събра и 20 кг - шума, фасове и др...

Лицмерни фарисеи, рожби ехидни, с бяло яке ли се чисти, бре маскари?!!!Кого лъжеш смешнико?!!!!

А бе хора толкова ли ви е страх че пишете с имена като :извод,uk,аз ...вие нямате ли си имена ?то е вярно че страх лозе пази ама..докато пазите лозето ще ви оберат къщата!

Когато искаш да се бъзикаш с хората,хвани се да чистиш.А кой ще почисти българските политици,те всичките са потънали в лайна до ушите!!!

Работа на общинските чиновници е да следят за чистотата. И да налагат глоби на нарушителите. Гражданите си плащат данъците и срещу това трябва да получават качествени услуги. У нас всичко е на опаки. Никой не си изпълнява задълженията. И искаме да има ред. А Тиквата Боко връща комунистическите адети на съботниците. То една крътунка друго не знае.

В България хората за невъзпитани, хвърлят боклук навсякъде, сега са почистили след седмица няма да има и помен.. трябва да се налагат сериозни глоби на нарушителите, защо в Лондон е чисто, защо няма бездомни песове, разликата е в посредственото СЪЗНАНИЕ на българина като цяло и липсата на глоби, в тази бедна държава като БГ само санкции ще оправят нещата!

За какво посредствено съзнание на българина говориш? Ти какво си, марсианец?

каде е чисто,че не разбрах...воод греен,манор хоусе,финсбуръ парк или кадето там живееш.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И СЕГА КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЕТОНА ОБЩИНАТА ДА ЧИСТИ?!?ДАНЪЦИТЕ КОИТА ПЛАЩАМ СА ДА ЧИСТЯТ ТЕ НЕ АЗ

Вчера много хора излязоха да почистят. А днес кучкарите пак си разхождаха помиярите които сраха на метеното. Кучкарите естествено не се включиха в чистенето.И не чистят лайната. Докога?

престанете да снимате и да давате само тоя бунак....повръща им се на хората от него

Ти ще повръщаш, а ние ще чистим. Аман от боклуци!!!

Ако някой някъде е видял циганин доброволец да е почиствал да ми се обади, ще му дам 100 лв. от сърце...

Не се ли създаде обвързана система за централизирано почистване на пространството,свързано с матерялно стимулиране за едни и дефицит за други,то ние вечно ще размиваме отговорностите,ще веем високо знамето на Ленин и и с гордост ще обитаваме държавата на мурдарите

Вие хубаво направихте пролетно почистване на София.Даже някой се хванаха къщите и дворовете да си чистят.В град Банкя където живея аз всички говоеха за почистването на София.Можеби някой са отишли и в София.Но аз няма и живи здрави за почистването на цяла България за един ден(ако въобще ще има такова).Докатоне се направи почистване на министрите и всякви подобни хора които взимат тлъсти пари от данъците,които гражданите плащат особено тази репортерка Ани Цоцолова,които също ще вземе дебели пачки за тия работи. Значи първо за да ни е чиста България трябва: 1.Тия роми да се махнат от тая държава и да престанат да си хвърлят боклуците на където им харесва. 2.Българите да престанат да взимат пример от тях и и те да не правят кочина. 3.Ако някога даде Господ министри като хората да има сериозни санкции.(Майка ми беше миналата седмица в Турция и е нямало такова нещо като един вас на улицата.Полицаите никои не смее да ги подкупва.)Питате се защо в другите държави е по чисто нали?Е аз ще ви отговоря,защото министрите са като хората и не мислят само за себе си хората не правят кочина и дават пари за данъци.Но пък там се почиства от тези данъци и затова на чужденците им е чисто!

докато разни вдетинени провансалци и 'софиянци' се делят на 'вие' и 'ние', цялата дружинка ще страдаме.

Хайде беж за розовите хапченца. Ако не помогнат, пробвай със сините. Аман от мрънкала, които не стига, че с нищо не са допринесли за почистването, ами само мрънкат. Кой да дойде да изчисти Банкя или да ви организира? Като ви е било толкова зор, да сте направили съботника и да сте почистили.

НЕ ПИШИ НА КИРИЛИЦА , МОЛЯ ТЕ ,ЧЕ МИ ИДЕ ДА СИ СМЕНЯ ГРАЖДАНСТВОТО.

Мани го тоя Йони-Теди

сажалявам, не мога да изпалня молбата ти - сменяваи гражданството.

Кво гражданство, кат' ти гледам езика си жив роднина на мангасарян.

Ал

Мали!... Дано поне тази година не ни вдигат колите с паяци при миенето на улиците. Омръзна ми от тази мафия!

Не сме свине, за да живеем в кочина, а ако имаме подобни съседи - редно е да ги третираме като домашни любимци - и да чистим след тях. Лично аз съм възхитен от резултатите на днешния ден - ако имаше опция за добавяне на снмики - и Вие бихте се възхитили! И това - разбира се - няма нищо общо с политиката. Ако приемем тезата, че само хора, достатъчно отговорни към месообиталището си, имат правото да подават своя глас на избори - бихме имали около 2000 безработни политици и около 3 000 000 проспериращи българи! Дерзайте!

а видяхте ли интервюираните цигани по бтв?от цялата паплач която наи-много боклук прави само няколко човека беха на чистене,като питаха някои от тях ще чистят ли ,те категорично казаха,че няма да чистят.

по БТВ дават твърде много мангали. Само гледат как да ни издразнят, но са първи като трябва да снимат правата им да бият и чупят някоя болница.

Да ме извиняват организаторите на ленинския съботник, но докато държавата или общините не предприемат реални стъпки за санкциониране на всички цървули които замърсяват околната среда и не им скъсат г*за от глоби, няма да има ефект от никакви акции! Точно след 2 седмици ще бъде също толкова мръсно и гнусно. Това е българската реалност и е смешно когато се убеждават наивните българи да метат нсраното на други българи! В цивилизованите държави никои не разчита на съзнанието или манталитета (както се опитват да внушат някой псевдо психолози) на хората. Разчита се основно на убеждението със санкции - хвърляш си фаса на улицата и те режат 100 евро и после няма да си толкова отворен. За съжаление единствената полза от тази акция е че някой хора ще научат децата си да уважават природата и да не замърсяват околната среда, ..нищо повече. Жалко че трябва да го кажа в прав текст но това е горчивата истина. И проблема не е в хората - проблема е във властта, управляват ни алчни но безхаберни типове!

СЪГЛАСЕН: Алчни, но безхаберни типове, без изключение на партия!!!!!!

защо подяволите трябва да чистя софя като плащам някои да го вурши...и не го вурши...ок навит сум...ще почистя...ама пук няма да плащам за това *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мързеливи ,мърляви всезнайковци! Тънете си в мизерия в вашите барлоги. Аз и много други хора с нормално мислене ще подкрепяме такива инициативи, независимо от кого идва идеята.

до joni. единствената марула си ти

До Joni: А аз се питам ти ходил/а ли си на училище и въобще имаш ли представа от правопис?!? Че си толкова отворен/а кой къде дали чисти... за съжаление в държавата ни живеят безброй мизерници, които само цапат и много знаят... ти наведе ли се да вдигнеш боклук от земята днес?

одговарям ти веднага грамотнико:ходил сам на училище и знам оште три езика писмено и говоримо.днес не сам се навеждал да взема нито един боклук защото си плащам да чистят доста скапи чистачи с по 5,000$ месечна заплата и с техника която ти не си виждал даже и на кино.гласувах за боико не да ми сабира хартиики и наилонови торбички а да почисти балгаря от крадци,комунисти,олигарси,бандити,проститутки,ивсякаква осталная сволач.за сега няма нито един осаден от червените крадци .започна да говори и за "добрите руснаци" които ще ни построят белене.доно не сам прав но имам чувството че ще излезе по-голям боклук и от троината коалиця която трябваше де е вече в затвора.

Абсолютно си прав за всичко, въпреки, че пишеш неграмотно. Чудя се как с такъв буден ум си се подлъгал да гласуваш за Бойко, но понякога овчедушието повлича и интелигентните.

Това с Гугъл-транслейтъра ли го преведе?

А не предполагаш ли че тоя joni може да е още ученик а?Да е 3-4 клас!?

саботниците се варщат отново за сажаление.опитвам си да си предетавя обама да чисти централ парк но не се получава.путин сащо не сам го виждал на ленински ден.боико се изложи отново а фандакова е наи-глупавата патица която и за работа в чистотата не бих назначил.питам се кои ги назначава за кметове тези марули ?????

Как успя да направиш цели 17 грешки в 4 реда ??????????????????

не сам давал за дипломата си нито теле ,нито прасе и затова не са ме научили да пиша правилно като теб.

За да има нужда от пролетно почистване значи общината и фирмите за почистване не си вършат работата! Да вземат да се стегнат а не само да взимат пари от данъци!

Днес, след работа, излязох да чистя в огромния вътрешен двор на нашата кооперация! Изненадах се - блестеше от чистота! Беше прекрасно!

чудя се и се мая,какво чистите,то от вас крадливи псета от софийското равно поле трябва се очистиме един път завинаги,хайде направете този завод за боклук и се мятайте вкупом в балите:)

Евреите имат хубава поговорка: "Ако всеки почисти пред дома си ,улицата няма да има нужда от метач ..."Това добре,но ако погледнем символично ,не трябва ли да се започна пролетното почистване от политиците ?

СОФИЯ,ТРЯБВА ДА СЕ 4ИСТИ,ЗАщОТОПОВЕ4ЕТО ОТ ВАС СА 1-ВО ПОКОЛЕНИЕ СОФИЯНЦИ С РОДИТЕЛИ ОТ ПЕРНИШКО"ЗЗДРАСТИИ"ИБАБА И ДЯДО ОТ ДОЛНО НАНАГОРНИщЕ И НЕ ЗНАЕТЕ КОЛКО 4ИСТА БЕШЕ СТОЛИЦАТА ПРЕДИ "КРЕМИКОВЦИ".БЯХ СИГУРНА,4Е ТАКИВА щЕ БЪДАТ ОТЗИВИТЕ ВИ,ЗА ДАНЪЦИ И ДРУГИ ПРОСТОТИИ.

Като те гледам колко неграмотно пишеш, бих се учудила, ако си и първо поколение софиянец. Географският произход е без значение, когато от него прозира безпросветие.

график за миенето на основните улици и булеварди?! По Тошово време ВСИЧКИ улици на София се миеха всяка нощ. Ама от къде да го знаят селинджърите в столична община.

Хиляди чистихме, но на снимките е само говедото и стадото от шаяци на ГЕРБ.

"Чудесна инициатива"...няма що... А колко от т.нар. "софиянци" си изхвърлят боклука и си вдигат чукалата, за да омърсят и родните си места...за малко... 40 000 души били излязли...Глупости! Стига с тези "Ленински съботници". ПИСНА МИ ОТ ПРОСТОТИЯ И ВОЙНСТВАЩА СЕЛЯНИЯ! БАСТА!

Не излезе нито един 'квартирант'. Те рано-рано се качиха и изчезнаха с колите. А ти, ако не си си мръднал трътката, си по-зле и от тях. Те поне ще си почистят провинциалните градчета и селца.

Много хубава инциатива. Трябва да разбереме, че ако ние не си изчистим, няма кой. Още повече, че не сме много богати, за да платим на немците например, да ни изчистят.

"разберем" Лили. Глаголите имат спрежение.

Това няма значение важното е,че коментарът и е на място!

за коя от властите пишеш да ни очисти? лицемери..Мръсотията отвън е огледало на сърцето на системата.

няма лошо в ленинските съботници...събраните с ръце боклуци просто бяха струпани около вечно отворените контенейнери и то във ветровит ден, т.е. продукция голяма, ефективност - нулева. Защо вечно имитираме, че правим нещо..:-)))

И в моя малък град се опитали да яхнат инициативата. Кмета решил и той да се направи на активист. Докарали една кола с чували и ръкавици, но се събрали всичко на всички четири пенсионерки. Кметчето, видимо сконфузено ги разпъдил и казал всеки да си ходи.

чували добре, ама май трябват и носилки

Е т'ва е коментар, мноооо яко! Носилки за боклуците....

Защо?

много ми хареса тази почистваща инициатива...браво..съжаляивам, че не съм в булгария..бих била много щастлива да чистя и аз...блазе ви...завиждам ви...седите си в родината ни и я чистите...колко хубаво...наистина.....значи ли,че хората ни започват да се променят за добро?....

АМИ аз съм живял в Германия - не видях никой да излиза да чисти на съботници... ама е адски чисто. 100 пъти повече от България.

споки, като станат официално анадолска провинция, ще стане като не-туристическата част на Стамбул

когато милиони замърсяват безразборно, един ден в годината та дори и хиляди да са е меко казано някво недарозумение, боклуците са дори високо в планините, та.....ела и почисти лол

Боклуците са високо, ама не във планината, а високо във властта!

има една проста истина, за да не чистиш не...цапаш, другото е буллшит!

кратко точно и ясно! много си прав, но може да добавим че и мафията от чистота която взима милиони от градовете също не чисти достатъчно!

Една телевизия направи повече от цялото т.н. правителство за 20 месеца, само дето не разбирам защо този търтей ББ се изтипосал пак най-отпред, та той няма никаква заслуга.

Видяхте ли го ония охранител как се даржа по тв-то?Ллелеелее,до къде я докарахме....