Увеличават августовските заплати в администрацията

От 1 август реално влиза в сила новият модел за формиране на бюджетните заплати, съобщи БНР, като се позова на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - Увеличават августовските заплати в администрацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Твърде грубо е да се говори за увеличение и то само в министерствата. Вижте заплатите на другите държавни служители.

Това правителство направи най-много промени в Закона за държавния служител. Всички промени за в ущърб на работещите. Отнеха правото на допълнителен отпуск според нивото на ръководна отговорност, а заплатите останаха същите. Отнеха и допълнителното заплащане за стаж, което реално отразява трудовия ти опит, а заплатите отново останаха същите. Нещо повече, вече трайно замръзнаха.

Бат Боко някой ден ще ни реши и екзистенциалните проблеми когато литнат нашите души, да стане тъй, че Бог да ги приеме! И пея аз: Здравей, живот, здравей! И ти край мене, мила, да си споко. Да ни е жив и здрав и да живей! днес, утре и вовеки бате Боко!

Браво бе Дянков,с 20лв вдигаш пенсиите,което си е жива подигравка с хората.Ако наистина мислиш за народа увеличи на всички пенсионери със 100 лв,а пари има и знаеш че може да си го позволите.Вярно някой милионер няма да се облажи като му ударите една милионна инжекция,но народа няма чак толкова да мизерства.

На Витошкия лифт не те качих, понеже се страхувам от високо. Обаче полетяхме с теб на стих в метрото със мотрисата на Боко. Бат Боко си е пич софийски Слай. Реши ли да копае под земята, един за трима истински копай! и взема трима за един заплата. Бат Боко е и Шварценегер! щом реши, че нещо почва да го нерви, от стария, добър Партиен дом натирва всички да ядат консерви. И ако стане нещо изведнъж пожар, не дай си, Боже, се запали, и тутакси Бат Боко праща дъжд над планини, селца и магистрали!

Съгласен съм, че от материалното стимулиране се ползваха предимно началниици, на служителите се даваха трофи. Но не съм съгласен на една и съща позиция да се получава една и съща заплата, защото това означава служителите да извършват еднаква по обем работа и да имат еднакъв потенциал. В противен случай, този който се е справял по-добре и е получавал съответното възнаграждение ще мине в отбора на посредствените, тъй като това няма да има материален стимул. Ще се свършват задачите "как да е". Хората се ръководят от други движещи сили и материалният интерес е един от тях. Т.е. трябва да се обвърже размерът на заплатата и с резултатите, ама не по наредбата за атестиране, защото е пълен провал.

Защо не се поразходите и да видите как се раздава диференцираното заплащане при учителите? Хора, приближени и "снасящи" на ръководството раздават анкетни листи, а след това им се "изчисляват" точките. Познайте кой взема най-много парички? Същите се раздават на НАЙ-ДЪЛГОТО УШЕНЦЕ и на най-доброто ДОНОСНИЧЕ! Защо точките НЕ СЕ ПОСТАВЯТ НА ВИДИМО МЯСТО? В стил -"Що е стършел свършил"?

АИДИ ДЕ! Нямали някой чиновник да се похвали с колко % му е вдигната запатата и да благодари на Правителството?

Другарят Дянков вдига заплатите на администрацията, ама на своите хора. Не го ли е срам??? Вдига на някои от своето обкръжение със сто %, а не 10-20%. Плюс това тези увеличения не са за всички държавни служители- нека не лъже по комунистически, а да даде справка КЪДЕ не е увеличил заплатите и НА КОИ е дал100%.Ще има ли очи този наглец да го направи и да бъде лоялен и честен, за какъвто се представя или го представят?! Хайде да видим дали ще реагира , или ще се направи на "бита мечка"!

Естествено, че на всички пенсионери по равен % на увеличание. И тавана не да се премахва, а да се актуализира на 800 - 850 лева.

Дянков и Бойко Борисов са абсолютни демагози и лъжци! Никаква справедливост не може да сътворят във връзка с заплащането труда на служителите в администрациите! Това правителство е най-мракобесническото от 23 години насам!

Мале, мале, ама то тука май само бюджетни служители пишат. Абе, вие работа нямате ли?

Ади стига де,каква работа,че нали това им е работата!Сега вече си имат служебни компютри и по цал ден си цъкат игрички,а като се уморят от играене,цапат форумите с простотии!И датова получават гарантирани заплатки и бонуси,а ти ходи и работи на смени и по 12-14часа на денонощието!

а кога смрадливата сган на бб и цц ще се изнесе от администрацията?

За какво увеличение говорим? Ако се смята за увеличение това, че клас прослужено време е прикрепен към заплатата и са добавени максимум 16лв. отгоре, за мен това не е увеличение, прослуженото време е отработено с годините, а тези толкова "огромни" 16лв. не са нито 20%, нито 30% увеличение при заплата 400лв. ...

Ами чий го дирите с такива "способности"на държавната софра????Ще ви кажа- с такива лъжливи уста няма и мързелив з..к няма да ви търпят в никоя частна фирма а и вие няма да издържите един месец да работите както трябва за да си заработите заплатата а не да ви я дават данъкоплатците както сега..

След магистралите и инфраструктурата, идва ред на пенсиите... След това и на заплатите... И така, бавно и полека, БЕЗ УВЕЛИЧАВАНЕ НА КРЕДИТНАТА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ, към средни европейски заплати. Първо настигаме гръцките, после словенските, словашките, чешките и т.н... Това е правилният път! Браво на ГЕРБ! Пожелавам им още няколко мандата, за благото на България...А на следващите избори се оформя коалиция - всички партии - срещу народа. А на страната на народа е единствено ГЕРБ(разбирай Бойко Борисов). Народът най-сетне осъзна, че ВСЕКИ, и най-простия, е по-добър управник от КРАДЕЦА.Защото КРАДЕЦЪТ нищо не прави, за да има пари за КРАЖБИТЕ! Сега, за първи път от 22 г., в България ври и кипи. Работи се! Това не могат да простят на Бойко КРАДЦИТЕ! Че показа на народа - парите от бюджета могат да се харчат и в полза на хората, а не само да се КРАДАТ!

Ако се опитваш да си саркастичен, нещо не се получава. Към 2060 година може и да настигнем гръцките ПЕНСИИ от 2012 г.

Меката българо-американска китка пееше вчера приспивни песнички,че ще увеличава пенсии и заплати с 2-3 ----5%!И на държавните хрантутници-чиновници и държавни служители също ще им се увеличат заплатите,НО ТУКА ВЕЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ДРУГИ ПРОЦЕНТИ,КАТО ТЕЗИ В НЕГОВОТО ВЕДОМСТВО-27%!Значително ще се увеличат заплатите на чиновниците,които дори и данъци,като останалия трудов народ не плащат,но ще гребът с пълни щепи от бюджетната торба,която вие отрудени българи пълните с вашите непосилни данъци,измислени такси и рекетьорски налози!!!Сега мутренското управление узаконява държавния рекет на отрудения и изнемогващ българин,за сметка на постоянно увеличаващата се чиновническа маса и другите държавни тунеядци!Бурни овации за партия ГРОБ!!!

Вдигат, ако вдигат, с големината на социалните плащания - здравни и пр.

"Неговата версия е, че довел семейството си в Швеция да берат боровинки, че те брали плодове само за лична употреба и че няма никакво съвместно бизнес начинание" Брех мама му стара,как така този си вдигна цялото семейство и отиде да бере боровинки за лични нужди в Швеция,сякаш нашите са по нискокачествени!Тези да не ни правят на олигофрени,та нали за тези пари,които са дали само за транспорта до Швеция,могат да си купят боровинки,които да ядат до края на живота си!Колко е платил този на адвокатката,която няма достатъчно доказателства за престъпната му дейнос?Тези шведи и те да ходят да се надбягват с вятъра!

Направих грешен постинг от друга тема!Извинение

Шест езика на ниво C1, три магистратури и докторантура. Ще работя на 1/2 от парите. Е, как е, ставам ли, Сладурче?

Може ли Дянков да вдига заплатите от неговия джоб, а не от моя? Макар, че и парите в неговия джоб идват от моя. Явно е пълен просяк, паразитиращ на гърба на другите.

Защо са тези риторични въпроси?

Какво си се разбеснял пък ти бе?! От никакъв твой джоб не идват заплатите, ти трябва да се радваш, щом си в частния сектор, че чиновнците ти ползват стоките или услугите, та да оцелееш, тъй че по скоро ние ти даваме заплатата.

Заплавието е првокиращо.Защото Дянко НЕ СПИРА"тихичкото" раздаване на пари. Дянков хвърля прах в общественото пространство и ни настроива едни срещу други.Реално увеличение на заплатите няма,повярвайте.Може би има изключения,но редовите служители сме поставени под общ знаменател. Бих попитал г-н Дянков защо не коментира техните заплати,бонуси,комисионни и пр.,а говори само за подчинените му? Нека да си спомниме италиянските депутати как дадоха пример като намалиха първо собствените си заплати.В България това кога ще се случи г-н Дянков?Или на народния гръб и сто тояги са малко?

Хората знаят, че това е поредната лъжа на Дянков. Махат класа за прослужено време и от части компенсират заплатите на администрацията. Печелят най-много младите служители, а старите "опъват каиша".

Мобилни оператори индексират таксите с инфлацията Мобилните оператори вече определят тарифите си, като включват в тях и ръста на инфлацията. Клаузата, записана с дребен шрифт в договорите, е в сила от март тази година, съобщи в. "Преса".

ОЛЕ ГОРКИЯ, КОЛКО Е ЩЕДЪР САМО, А Я КАЖИ ТИ ТИХО МЪЛКОМ КОЛКО МИЛИОНА ЕВРО СИ ПРИБРА ЗА СМЕТКА НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, ЗА СМЕТКА НА ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ЗА СМЕТКА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ, ЗА СМЕТКА НА МАЙКИТЕ, ЗА СМЕТКА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ И Т.Н .ТО НЕ Е ДА СЕ ХВАЛИШ САМО ЗА ФАЛШИВИТЕ СИ ГЕРОЙСТВА.

Целна на Дянков е да настрои общественото мнение с/у администрацията/държавните служители/Нещата са прости.На есен Дянков ще направи ново съкращение и познайте какво тихомълком ще последва-назначение на хора от ГЕРБ. Всичко е манипулация и настройване на народа сам срещу себе си.

До 1515 - вземи си смени ника на "6 без 5" и ..... не си разбрал правилно, целта на Дянков - ТИ да намразиш администрацият, а за всичко е виновна тройната коалиция и СтаниШеФ

Вярвам на Дянков единствено за увеличението на заплатите в неговото министерство. Останалото е игра с цифри. При нас увеличението е равно на добавката за сметка на премахнатите класовете, т.е. = 0.

А за нас кога ще помислите г-н Дянков? Общински служител съм, но не държавен. И нас все ни пропускат когато стане въпрос за повишаване на заплатите. Иначе минималната заплата си расте и стана така, че ни изравниха по заплати с минималната работна заплата за страната. От 3-4 години заплатите ни не са мръднали. Може ли един работещ общински служител да получава минималната заплата за страната?

Вие се намирате в страната на всевъзможните неща.

Значи си общински,но не държавен служител?!?Че от къде ти се плаща на тебе бе,не е ли от бюджетната торба,от която се захранват общините!Ти нещо майче а....?

ДО СТЕФАНО:АЗ ПОЗНАВАМ ЕДИН БИВШ ПОЛИТ.-ОФИЦЕР ГЕОРГИ ВЛ. ЛЮТАКОВ КОЙТО ДЪЛГИ ГОДИНИ СЛЕД КАЗАРМАТА СЕ БЕШЕ НАСАДИЛ В ОБЩИНАТА КАТО ПОЛУ- ЧАВАШЕ И ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА.НО КАТО ДОЙДЕ НОВАТА ВЛАСТ ГО НАТИРИХА.А ДА НЕ ГОВОРЯ КОЛКО ЗЛОУПОТРЕБИ НАНЕСЕ НА ОБЩИНА ТА.

Мазньо се мазни идват избори! Да хвърлим огризки на електората. Агенцийте във "Вълчидол" ;)))))

Всичко казано и направено от ГЕРБ е лъжа и във вреда на народа.ГЕРБ е мафиотска организация,а правителството шайка престъпнициДолу ГЕРБ, а престъпниците от правителството в затвора.

В нашата мила родина само кокошкарите влизат в затвора.

В България е важна само администрацията!

Не стига, че пенсиите са толкова малки и увеличението / ако изобщо има такова, защото не им вярвам / е символично, но защо питам ще е от 2013 г? Ние дотогава как ще издържим ? Всички цени са тръгнали нагоре - и на ел.енергия, и на транспорт, и на храна, и на лекарства, и на какво ли не още. Или искате да се отървете по-бързо от пенсионерите като ненужни на никой ?

А този който, граби собствения си народ, като продава /подарява/ заводи за 1 лев какъв е?

за пенсионерите да се извлекат и отчитат вноските за пенсия и да има не грабеж , а справедливост! Как от 150 лв. да си платиш сметките и се изхранваш г-н министър, кажи , как?Да взимаме от залъка на безработните си деца ли???

Да вярваме ,или не че щели да вдигнат пенсите на нашите родители с 7-10%,но и ,ако е истина,че те тези проценти дори не покриват увеличението на тока,който е факт от 01.07 с 13%

Какво увеличение? На чий гръб? Това не е държава, а платформа за паразитиране... Според мен първо трябва ударно да се въведе електронно правителство, администрацията драстично да се намали, а на останалите чиновници от спестените средства да им се повишат заплатите. Иначе какво се получава, икономиката е в застой и разруха, безработицата скача, бизнеса фалира или го е закъсал яко, а пък в администрацията пир посред чума. Бизнеса е най-важен защото той създава стойност!

Прав си ама кой да чуе?!?

Ставам обратен за да съм на почит и уважение в тази страна.Така ще имам и по-голям шанс да попадна в народното събрание или в местния ни парламент.

Ал

Кой ще плати сметката: Разбира се тези увеличения на заплати и пенсии не идват от нарастване на брутния ни продукт, а ще дойдат от преразпределяне на текущия брутен продукт - просто казано ще вземат от работещите в частния сектор за дадат на пенсионерите и държавните служители В България има 1.8 милиона наети в частния сектор, които генерират брутния продукт и трябва да платят 30% увеличение на заплатите на 720 хиляди заети в обществения сектор И 10% увеличение на пенсиите на 2.2 милиона пенсионери. Значи говорим за около 20% допълнително изземване на доходите на работещите в частния сектор. Как ще стане това? Ми с увеличение на данъчната и осигурителната тежест, както вероятно и с допълнителен държавен дълг. Ще вземат разбира пак от най-бедните, като повишат минималната заплата и минималния осигурителен доход. До какво ще доведе това? До увеличаване на армията от сиви и незаети лица, които сега наброяват също 1.8 милиона. Системата ще устиска по инерция още 1-2 години, но естествено ще се срине, защото и сега едва се крепи. Извода е, че ГЕРБ се готвят да загубят изборите с гръм и трясък, като сринат цялата държава!

съм от всичко у нас-а на пенсионерите- увеличението с 7% е подигравка нечувана за света! Защо и на тях заплатите не станат по 150 лв.? Не им трябват повече! Ще гласувам за правителство от друга планета, сигурно те ще внесат справедливост за труда и делата на пенсионерите, Господ вижда и ще раздава...!

Ти май още вярваш в чудеса, а?

Няма почти никакво увеличение, Дянков пак говори лъжи и манипулира обществето. Сега хората пак ще се настроят срещу чиновниците, щото видиш им вдигнали заплатите, а реалността е следната - това което досега си взимал като допълнително възнаграждение (което въобще не е "тихичко" както казва Дянков, щото и бонусите се облагат с данък) и прослужения клас за години се акумулират и така се получава новата "повишена" заплата. Така че хора, не се връзвайте на приказките на този човек, увеличение от 20% реално няма.

Ми не си съвсем прав. Заплатата ми беше увеличена от 650.- на 950.- със задна дата. Това лошо ли е според теб? Отделно имам право на годишен бонус средно 50%.

Ако това е така,не би го написал.

Незабавно да се премахне тавана на пенсиите!Стига вече уравновиловк,комунизъм и сиромахомилство!Колкото си внасял,толкова да получаваш!Това е един данък -наказание за това,че си бил честен и си внасял и работил тежък физически и умствен труд!

Браво Дянков, Да не ти пука! Никой няма евала да ти даде. Малко са хората дето разбират, че реално спаси нацията а покрай тях и комунягите от втора виденова зима.

Не бе ,ти не си Капанар,ти си най обикновен ТЪПАНАР!

НЕ ГО ЗНАМ ТОЯ МИЛКА ЛИ Е, БИК ЛИ Е ИЛИ СЕ ПРАВИ НА ТАПИР, ИЛИ НАС ПРАВИ НА ТЪПИ.АКО И НА ПЕНСИОНЕРИТЕ УВЕЛИЧЕНИЕТО Е КАТО НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ-ЧАКА ГИ ГЛАД И ЕДРИ ВЪШКИ.АКО МОЖЕШЕ ДА ИЗМИСЛИ КАК И ТЯХ ДА СЪКРАТИ ИЛИ ДА ПРЕМЕСТИ НАПРИМЕР В РУСЕ ИЛИ ВИДИН.ИЛИ ПО ЕДНО ХАПЧЕ, БЕЗПЛАТНО, И СБОГОМ....ВСЕ НЯКОЯ ИДЕЯ ЩЕ МУ ПОСЛУЖИ....ТАКА Е -ЧОВЕК КОЙТО НЕ ТАЧИ СОБСТВЕНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ, КАК ДА МИСЛИ ЗА ЧУЖДИТЕ ХОРА?

Експерт,просто е!Чиновниците вземат заплати от нашите пари, от нашите данъци,а частника 5 лева да ти даде са от неговите пари!!!

Защо се казва държавна администрация или чиновници в министерствна и агенции? Само те ли са служители със заплати от БЮДЖЕТА? Какво направи този "велик" Дянков с БАН? Там знае ли изобщо какви са заплатите на също така висшисти и специалисти с над 20 -30 г.стаж. До кога ще се гаври с всички тия способни и честни българи. Да се поинтересува как живеят тези служители, които не са от неговата категория "ЧИНОВНИЦИ" Ние сме бедни бюджетни служители Чакаме справедливост т този невъзпитан министър

Има ли някой, който да каже, а и да счита, че това е истина? Всички , които са дали мнението си, казват, че това /отново/ е измама на "Трите милки"!!! Дано Господ ни освободи по-скоро от измамниците!

Това реакционно сборище от крадци и контрабандисти, наречено ГЕРБ, не отчита, че родителите ни с с пенсии между 125 и 500 лева. Заплатите на крадците в органите на ГЕРБ са над 3000 лева. Как може така?! Какви са тези принципи на държавна власт, които не плащат за труда на търтеите, а ги подкупват за уж вярна служба? Посочените заплати са под средните, Реалните стигат до 30 000 лева и нагоре. И то само доказаните, а откраднатите от народа са милиони. Време е да дела в Хага и Страсбург, за разследвания и наказания за тази шайка престъпници във властта!

За чиновниците ,които ти вадят нервите целогодишно,и си мислят че си им длъжен- 27% увеличение на заплатата плюс 80% бонуси,а за пенсионерите които са работили 50 год ,а сега нямат пари да се изхранват-7%.За тях няма бонус дори за коледа да си купят веднъж в годината месо!!!

Пенсионерите да си търсят пенсиите на Позитано при любимите си другари. В момента работещите хора в БГ осигуряват сегашните пари за пенсии. Не може средната заплата да е 500лв, а пенсиите 1000лв.

Е, тогава започваме шумното раздаване. Важното е да се получат едни пари. Степента на шумност не ми пречи...

Само за сведение " Държавен експерт съм. Трудов стаж 25 години. Заплатата ми беше 1000 лв. (основна заплата) + 25 % (прослужени години) = 1250 лв. Сега заплатата ми става 1250 лв., т.е. няма de facto увеличение няма, но основната заплата е вече с 25 % по-висока. Това имаше предвид министърът. Е, на някои колеги добавиха 40-50 лв., т.е. получиха "увеличение" 4 %. Преди получавах всяко тримесечие 500-600 лв. ДМС, сега, по всичко личи, това ДМС ще бъде 300-400 лв. (ако изобщо има, разбира се). Това е положението, дами и господа, няма основание за завист.

Така е.Обаче човешката завист и българската простотия нямат граници!

брей че и недоволсваш а ? знаеш ли че заплатата на един специалист в бан е между 400-450 лв и ти ревеш а?

Що за сравнение?Ами за това,че един общ работник в строителството взема м/у 800 и 1000 лв.какво ще кажеш,а?

Що не споделиш,в коя област си експерт бе Кънчо,то от такива експерти,като тебе потъна държавата,но сигурно не можеш един пирон в чамова дъска да забиеш,ама устата ти,като арменското знаме-метър плат и два метра уста!