Коментари - Орязаха отпуска на държавните служители | Днес.dir.bg

Орязаха отпуска на държавните служители

Отпуските на държавните служители са отрязани с близо 40% и те ще могат да ползват по 20 дни годишно.

Обратно в новината

Коментари - Орязаха отпуска на държавните служители | Днес.dir.bg

Коментари

Най.после нещо абсолютно правилно,а и справедливо,защото 20 работни дни платен отпуск са си един месец почивка,което е напълно нормално и може да се вземат на три пъти в годината по 10 календарни дни почивка и винаги да са отпочинали,а сега е ред и на това да си внасят личните осигурителни вноски.

Като чета форума и почвам да си мисля, че българското население е генетично увредено ! Вместо тези в частния сектор да искат по-големи отпуски, те се радват на намалението на отпуските на държавния служител ! Това е парадокс, изкривено мислене, злоба и завист. Не само, че трябва ВСИЧКИ ОТПУСКИ да са поне по 40 дни, но и администрацията трябва да се увеличи по размер временно , докато трае кризата, за да компенсира свиването при частния сектор. Естествено, за интелектуалното ниво на повечето участници това са непосилни върхове и не очаквам разбиране. Поради което и спирам. Няма причина да подарявам на някакви озлобени типчета икономически теории.

и правилно кодекса на труда е за всички ни.

ВИЖДА СЕ - Половин министерство в момента не работи а само плюе, че няма отпуски!

Това е истината. Аз съм минавал от частна на държ. работа и обратно няколко пъти. Има си предимства всяко нещо. По важен е шефа и колектива. Да сега е криза и редовното плащане на държ. служители е плюс в повече, но само това. Важно е на Вуте да му е зле, а утре като се сменим...

Колко според теб, като знаеш напиши, защото за миналата година не съм получила нито една стотинка.

е браво, много хубаво са го измислили, още някоя глупост няма ли........

Точно така. У нас вилнее максимата - разделяй и владей. Затова сме на това дередже. Заплатите като в Африка, цените в пъти по-високи от Европа.

Тия гербаджииски тъпанари само орязват,досега нещо да е свършено полезно за народа?????Повечето държавни служители работят за мижави заплати а и без почивка карат работния си ден,за да има другарите гербаджии да лапат изработените от тези съвестни служител парички!!!!!Срам и позор!!!Ще има да си мечтаят за втори мандат!!!!!

Най-после да прочета нещо разумно!!!!!Напълно съм съгласен с тези думи и ги подкрепям изцяло!!Над входа на народното събрание са написани едни думички ама кой да ги чете???А колко от прочелите ги вникват в тях?

Ами докато отношението ти е " като застанат пред мен как мънкат" не очаквай състрадание от никого!

Мънкаш ми приятелче защото си обикновено неизряден и в издънса.Ако всичко ти е наред нямя да говориш така.Личи ти по заяждането.

очаквам уведомление колко на месец трябва да плащам за това че работя като държ.служител

Предвид заплатите в държавната администрация, а сега и орязването на тези дни, само може да се разсъждава какви хора ще тръгнат да работят във институциите и кокло ще бъдат мотивирани... нали държавният служител е лицето на държавата, т.е. искаме държавата да ни гледа с депресирани и незаинтересовани очи ли ?

Господи, колко много специалисти!!! А дали някой е чел закона и знае кой е държавен служител и кой не!!!

Това което се прави със държавния служител е недопустимо . Мизерни заплати и никакви отпуски . Кой нормален ще ви работи .Така ,че когато отидите да Ви обслужва някой от тях не се сърдете че не му пука за Вас.

Логично е по държавните служители да плюят най-вече: нарушители със съставени актове от съответната контролна администрация; бивши държавни служители, изгонени за накадърност; лица, получили слаба оценка на конкурс за място на държавен служител; завистливци, които четат Закона за държавния служител и си мислят, че изброените там "придобивки" се дават в по-нисшите администрации. Ядосани лица, подали жалба или сигнал до държавна администрация, на които е отговорено, че правната норма не е на тяхна страна; просто кибици, които си уплътняват времето с плюене по форумите.

Много са малки заплатите на държавните служители . Отпуските ще намалят ама на полицията ще си останат те били по-друг закон. Стига номера . Качете на държавните служители мизерните заплати и не им взимайте отпуските . Безобразия са това .Нали искате модерна администрация не застъряващи бабки .

Внимателно зачетох мненията - има и верни и неверни твърдения от страна на "за" и "против" държавните служители! Казвам го като бивш такъв! Наистина привилегиите не са кой знае какви, и парите също! Изключения има само в някои администрации! Проблемът наистина е в бройката! Излишно много са, но ако мерим по този аршин, според мен трябва да закрием българската съдебна система.....впредвид ефективността й, защото работата на администрацията следва да се отчита в ефективност и ефикасност, т.е. с какво допринася за това, че я има!

Щом така смяташ , ТОГАВА НЕ ТИ ТРЯБВА КАЧЕСТВЕНО ОБСЛУЖВАНЕ!!!! КАКТО КАЗВА НАРОДА ЗА ТОЛКОВА ПАРИ ТОЛКОВА!!!! НА ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ЗАЩО СЪЩО НЕ ИМ ОТНЕМЕТЕ ТЕЗИ ПРИВИЛЕГИИ??? ТАМ В ДОГОВОРИТЕ ИМ ПИШЕ КОЛДНА И ВЕЛИКДЕНСКИ ОТПУСКИ + НОРМАЛНАТА!!!!!!!!!!!!!! САМО В БГ ЗАРАДИ ДЕРИБЕИ КАТО ТЕБ НЕ МОЖЕ , ЗАТОВА ЩЕ ФАЛИРАШ !!!! ИДВА МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ - ТО ЩЕ НАУЧИ ОЛИГОФРЕНИ КАТО ТЕБ НА ЗАПАДНИ ПОРЯДКИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА РАБОТНА ЗАПЛАТА И ОТНОШЕНИЕ КЪМ РАБОТНИКА!!!

На когото не му харесва - да ходи в частна фирма!

А на теб като ти се иска да ме цакат ЩЕ ВИСИШ ПРЕД ГИШЕТАТА!!!

Написаното не отговаря напълно на истината.

Заплатите са истинско подаяние .Толкова са малки ,а пари за дрехи отдавна не се дават .

Срамота на тези малки заплати и още орязани отпуски .

Промените обаче няма да засегнат полицаите, военните и служителите на ДАНС, чиито отпуски се регламентират със специализирани закони и се оказаха пощадени. демек матеряла на б.б. , ''доказаните ''.нали тва искахте , а сарбаите попарата сега ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Запетайките за нищо ги нямаш :)

Държавните служители са с изключителни привилегии. Те не могад да бъдат уволнявани, съкращавани и подвеждани под отговорност. Затова наистина трябва да имат дебели връзки за да станат такива. Винаги някаква партия стой зад тях, а не способности. Лъжа е че взимат по 350 лв. / минимум по 500 лв/. Дори да има такива , взимат ги чисти, защото не плащат осигуровки. А колко пари взимат и за дрехи годишно. Явно при нас е така. Винаги най-силно реват тези, който са най-добре, опитвайки се да обедят другите, че са много зле.

Аман от отворковци дето не са в час!!! Стартова заплата за Младши експерт ( по закон така започваш!!!!) е под 400 лева , ако си мадама може и за 2-3 години да станеш главен експерт - отиваш на 550 лева!!! Ако си мъж това може да стане и за 8-9 години , сложи сега на тези пари 10% данък , ако ще живееш с тях заповядай - места мноооооооооого желаещи освен пенсионери - НЯМА!!!!! После не реви че те обслужват бавно и нелюбезно........

Къде ги видя тези минимум 500 лв????? Кажи, та и аз да започна там?? Ама чисти пари след като се приспаднат данъците.

Пари за дрехи от години няма и на са се давали...В грешка си...

Пълно е навсякъде с такива както казваш,прости хора,ти си един от тях,а от там и извода ти ,че някой си щял да печели Оскар/втори мандат/ да мандат в Софииския централен ще им бъде даден за злоупотребите с власт и кражбите.

та кого наказаха тогава с новия режим, след като е пощадена повече от 90 процента от администрацията в лицето на военни и полицаи, останалите са всъщност жертвите на несвършващия преход от гражданското общество- обикновените хора, които честно и почтено си вършат всъщност работата.

Най лошото е, че хората пак са подложени на негативно облъчване от правителството, на което му пригласят и медиите. Насаждане на злоба и конфликт между българите като представители от разлечни обществени слоеве на нашето общество - работници, държавни служители, администрация, частен безнес, интелегенция и др. Така те се самоизяждат и това е само в полза на управляващите. В Закона за държавния служител останаха множестното задължения и обраничения за държавния служител. Духа на Закона, който беше през 2000 г. в синхрон с Европейското законодателство напълно се обесмисли, не само от промените след приемането му, но и от политическия уклон при прилагането както на него така и на поднормативната му уредба. Предлагам да се сезира Европейската комисия или въобще да се отмени ЗДСл, тъй като той по настоящем е напълно изпразнен от съдържание и не гарантира статута държавната служба, а само е основа за конфликт между хора на трудови и слежебни правоотношения.

АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ В АНАЛИЗА,НО ИЗПУСКАШ ЕДИН ОСНОВЕН ВЪПРОС КОИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДЪР.СЛУЖИТЕЛИ ЩОТО СЕ ПОЛУЧАВА ,ЧЕ В ЕДНА СЛУЖБА,В ЕДНА СТАЯ РАБОТЯТ КАТО АДМИНСТРАТИВЕН ПЕРСОНАЛ - 5БР СА ДЪРЖАВНИ 5 НЕ, Е ДОКАТО НЕ СЕ ОТЪРСЯТ ОТ ТОВА НЕЩО НЯМА ДА ИМА И НАИСТИНА ЗА ТЕЗИ ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА ИМА ПРИВИЛЕГИИ.

Не се казва "ИМАХ СИ АЗ", а ИМА СИ ХАС. Това какво "ти си си имал", не вълнува никого

Аз на различни държ. работи съм бил и още 13 заплата не съм вземал - никога. В частни фирми обаче съм вземал. Има връзкарство по държавните служби, но задължение на всеки, наистина всеки е да се бори с щуробаджанащината. Искаш контрол а - ами отиди в армията и полицията, и съда и ДАНС - там са да речем половината държ. служители. Иди да ги контролираш с птичия си мозък.

Знаем_ държавен служител е Калинка с фалшива диплома!

виж те се само толкова злоба толкова нещо какво се чудите за министрите те си ходат командировки в чужбина през ден "екзотични дестинации" съгласна съм с това да има равнопоставеност но не съм съгласна че се премълчава факта че с това което направиха че изнудиха хората да си вземат отпуската за 2010 като всичката стара от 2009 назад си остана и така те си гласуваха да си имат поне още две години големи отпуски и пак прецакаха частния сектор помислете преди да пишета

Това със заплатите не е вярно!!!! Моятбрат вече втора година не е взимал 13 заплата, както и всички негови колеги. Щатовете са съкратени до минимум и са спестили пари на бюджета т.е. би трябвало да получат 13 заплата, но не. И ако не вярвате в това - идете в някое Бюро по труда в по - малък град и ще се убедите. Някой негови колеги си вършат работата и са шофьори и домакини, само за да не се назначават хора и да се пести. Отдавна всички "привилегии" са отишли в забвението. Сигурна съм, че тези в минисерствата са взели, но простосмъртния редови служител, отдавна се гърчи като всички останали работещи.

Всенародните "любимци" от съдебната система държавни служители ли са? Ако има някой запознат - да каже. Или и те като шапкарите минават между капките? Защо тези, които имат най-големи заплати, най-големи отпуски и най-много привилегии не се пипат? Защо тежестта е за другите, но не и за тях? Болен здрав носи - хората са го казали отдавна.

Само служителите в министерствата за да си затварят очите за далавери са взели тринадесета заплата.По места няма такива.Все пак идват избори-мислете с главата си.

Към предходното! Всички, които злобеят, поставят ли си подписа под множество документи и по този начин носят невероятна отговорност срещу мизерно заплащане! Когато държавата не защитава интереса на своите служители, какъв ред и просперите да искаме!

Докато Вие си поставяте драгоценния подпис под много документи (обикновено без да влагате много мисъл), другите бачкат!

Интересно къде ли е в момента часния бизнес като гледам форума.

Абе ей смешник, до тук си загубил 2 часа от парите на данъкоплатците да апострофираш под всяко мнение. Ей заради такива нещастници като тоя "Ха ха" е отрицателно мнението на множеството за Държавната администрация. Ей заради такива като теб, започвам уродливо и аз да смятам, че Държавата трябва наистина да бъде подложена на тотално подслушване и следене, за да се очисти от такива бацили!

Като гледам смешника май си ти!Скъсвате се да плюете а ти къде си в момента.Само не ми казвай че са те изкривили от работа.

Към всички, които злобеят! Който не е бил от другата страна на бариерата, той не знае за какво става въпрос - за изключително висока квалификация / не само качествено висше образование и опит в практиката/ и най-вече отговорност, познаване в детайли на множество закони и правила! Да си държавен служител не означава да си писар!

Важи ли това и за депутатите и министрите? Нали и те са държавни служители, или те само служат на Бате Бойко?

То и тази отпуска ни е много, защото никой не протестира. Докато г-н Младенов прави графици инфлацията окончателно ще прати чиновниците на боклука. Следва график за посещението на WC.

Уважаеми Младши, стани пони старши и тогава протестирай! Във фирмите служителите работят здраво и не могат да вземат дори и 20-те дни отпуск. За компенсации да не говорим - това е непознато понятие там. От личен опит в държавна агенция се уверих, че ефективно се използва 1/3 от работното време, а 2/3 минават в търкане на столовете, занимания пред компютъра, изразяващи се в писане по форуми /доказателство за което е и настоящият форум/, пасиансчета, игри и филми! Петнадесетте дни допълнителен отпуск също не са заслужени с нищо и е хубаво, че са премахнати! За Вас трябва да играе яка метла, а тези, които останат наистина да работят и заслужат заплатите си - ежемесечните, тринадесетите такива и допълнителните материални стимулирания /Вие знаете за какво говоря/!!!

Аз лично нямам нищо против привилегиите и закона за Държавния служител. Имам обаче против бройката на служителите. Когато тя се съкрати поне с 40 % тогава и заплатите ще са нормални и 15 дена допълнителен отпуск заслужен. СЪКРАЩАВАЙ!!!!!

Хахахах най-сетне, с какво те заслужават повече отпуск от служителите в частните фирми или сигурно работят повече от нас.....

Може и да заслужаваме, защото бачкаме много повече, отколкото си мислите!!! Но! сме се клели в държавата и не може да ритаме!!! А това, че срещу мене стои туберкулозен, сифилистичен, хепатитен, и аз съм длъжна да му се усмихвам, да се здрависвам.... Нещо да кажеш??? А това, че не всички работят така и че и ма и клатикурци...оставам на Тотю да прецени.

То излиза от твоите думи, че фирмите работят с хора, излезли от барокамери, няма нито сифилистични, нито туберколозни, нито дори СПИНозни! А по отношение на усмивките и здрависването - имайте поне малко срам. Няма такава държава, като нашата, с по-неприветливи, намръщени, неучтиви, неуслужливи държавни служители!!! Като толкова е лоша работата Ви - напуснете я, а не да се окопавате на местенцата си, разчитайки на закрилата на закона!

Не е до отпуската само. Няма частен бизнес, няма втори договор, няма премии и компенсации, няма стачки. Смещна заплата - под средната дори ако си с ценз. Ако има злоупотреба със статута да се хване, а не просто да се наказват всички.

Сега всички са недоволни,и данъкоплатците и държавните служители,едните от отношението другите от заплащането,вероятно съкращаване на служители и същевременно вдигане на заплатите на останалите,ще подобри мотивацията им за работа и тогава ще са доволни хората.Може би

МНОГО ЗЛОБА МНОГО НЕЩО ! ДА СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ПРЕВЪРНАХТЕ ГИ В ПРОСЯЦИ ! БЕЗОБРАЗНО Е ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ы ЧЕ СЕГА И ЗАПЛАТИТЕ ОРЯЗЪЛИ . СРАМ И РЕЗИЛ ! ЕСТЕСТВЕНО Е ЧЕ ПРИ ТЕЗИ ЗАПЛАТИ ВСЕЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ЩЕ НАПУСНАТ ОТ СИСТЕМАТА . НЕ МИ ПУКА ЧЕ ЩЕ ОТИДА В ЧАСТНИЯ СЕКТОР. ЩОМ ЩЕ МИ ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ.АЗ РАБОТЯ ЗА ДА СИ ИЗДЪРЖАМ СЕМЕЙСТВОТО А С ТАЗИ ДЪРЖ. ЗАПЛАТА КАК СТАВА ТОВА . ТЪРСЯ СИ РАБОТА НЕКА АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ДА НАПИШЕ ,!!!!ХИЧ НЕ СЕ НАТИСКАМ ЗА ДЪРЖАВНА РАБОТА ВАЖНОТО Е ДА РАБОТЯ !!!

Ами няма да е лошо да се поразреди малко администрацията. А желаещите държавни служители да работят в частна фирма са много ... но само на думи ! Защото за да получиш заплата при частника не само трябва да работиш , но трябва и някой да е платил за свършената от теб работа за да има от къде да ти даде и на теб !

Като те накарат да работиш до 9 часа, като те викнат извънредно 2 съботи подред за спешна работа и накрая като ти кажат, че заплатата ще си я получиш след 2 месеца като дойдат парите, друга песен ще запееш. А пък ако си и млада и забременеш или пък ако имаш и деца и трябва да ги гледаш, жална ти майка. Може заплатата да ти е 1000 лв. ама тогава ще вземаш 300.

Бачкаторите с 20 дни отпуска, онези с 48! Бачкаторите внасят 40% данъци, онези нищо!

Промените обаче няма да засегнат полицаите, военните и служителите на ДАНС, чиито отпуски се регламентират със специализирани закони и се оказаха пощадени. Защо тези закони не могат да се актуализират/променят/, а ЗДСл. - може. И ако това се приеме нека върнат отнетите 10% и да няма държавен служител със средно образование.

Какъв е проблема? От месец по телевизиите се върти една реклама, дето дават по 2000 лева без да се работи. Напускайте и отивайте там, офертата е много изгодна.

Браво на правителството!!!! Много малко държавни служители работят пълноценно, повечето не знаят дори какво работят.... Възхитена съм, а само как се държат с хората, които им изкарват заплатите и им плащат отпуските, нямам думи. Най-после справедливост!!!!!

много като знаеш - дали тея с лошото държание са държ. служители или са на договор? Как разбра? Държавния служител е статут, при който чрез малка заплата държавата си позволява квалифицирани кадри. Е да ги видя без кадри как ще я карат - помислете ..... правилно ще става по зле.

Да се злобее и плюе в тоя форум е нормално. Държ. служител също работи. Ако някъде още има изключения това е проблем на съответната организация. Няма право на стачка обаче. Няма компенсации. Няма премии. Няма пари под масата над осигурителния доход. Заплатите на държ. служители са под средната за страната и са смешни, а изисквания ценз често е висок. Работил съм и в частни и в държ. фирми - просто някъде има свястни шефове, но по-често не стават. Някъде има колектив, другаде няма. Тея от частните фирми да не плючт , че съм държ. служ. на инженерна длъжност с 2 езика, висше-магистър и МОЛ и шофьор ей така между другото дето и в частна фирма го няма даже. Ще идвам скоро пак в частния бизнес ако така продължи да ви правя компания.

ами какво ревеш - отивай при частния сектор

Повечето стаж ми е в частни фирми. Квалифиция бол, и стаж и образование. Не ме е страх, местил съм се в частен, в държавен и обратно, но ви питам тези дето плюете държавния служител- защо не сте вие в държ. сектор. като ви толкова допада - защото за държ. служ. искат ценз и има изпит. Пробвайте се, че като ви нататрузят на 500-600 лева с отговорности да ви видя. Чуждата кокошка слон. Чуждата заплата милион. Аз се кефя дето успешно съм сменял държ. и частна фирма и работа. Кеф е да знаеш, че можеш не само да плюеш.

Четете внимателно! Не всички работещи в държавния сектор, са държавни служители! На държавния служител му е забранено да има фирми т.е. доста по - ограничен е от другите си колеги и следователно трябва да има някаква компенсация за това - повечето дни отпуска. Сега като ги уеднаквят с другите служители, каква ще е разликата м/у тях, освен ограничените права на държ.служител? Нали държ. служител е по - висока категория от обикновения такъв? "Според Димитрова се обезсмисля Законът за държавния служител, защото на тези хора статутът им на практика се приравнява с тези на трудов договор. За разлика от втората група, която може да сключва колективни трудови договори и да си договоря по-добри условия, държавните служители не могат да правят това, напомни тя. Следователно хората, които са държ. служители като моя съпруг, са ощетени...Да не говорим че той винаги отива половин час по- рано от другите си колеги и си тръгва половин час по - късно от тях, защото трябва да го прави. Кой му плаща този допълнителен час всеки ден? Никой. Той си заслужава допълнителната отпуска напълно. Да не говорим, че масово заплатите на редовите служители е 350 лв.

... и вероятно е като мен, а не като тея дето са на трудов договор го местят от крачол в крачол като стане проблем, а отговорността изцяло пада на държ. служител, който ако е млад с езици и ценз и няма много стаж даже е с по-ниската заплата. Поредното некадърно решение.

На това и на други подобни мнения има един отговор - има пазар на труда. Още нещо - не трябва с допълнителен отпуск да се компенсират евентуални ниски заплати.

Да се компенсират ниски заплати с допълнителен отпуск не, но допълнителния труд, който не е заплатен, ДА!!!!!

Добре си се научил да лъжеш -няма компенсации, премии, пари под масата и други незбелижими за вас привилегии....

Ако някъде има то не е навсякъде.

Невижданата и раздута държавна администрация,може да се намали като се орежат привилегиите на тези копанкаджии,дано тези,които останат да взимат по-големи заплати

За какво им е въобще отпуск на едни които всеки ден са на почивка. То е като да даваш заплата на катаджия ....

Коментари - Орязаха отпуска на държавните служители | Днес.dir.bg

Орязаха отпуска на държавните служители

Отпуските на държавните служители са отрязани с близо 40% и те ще могат да ползват по 20 дни годишно.

Обратно в новината

Коментари - Орязаха отпуска на държавните служители | Днес.dir.bg

Коментари

Най.после нещо абсолютно правилно,а и справедливо,защото 20 работни дни платен отпуск са си един месец почивка,което е напълно нормално и може да се вземат на три пъти в годината по 10 календарни дни почивка и винаги да са отпочинали,а сега е ред и на това да си внасят личните осигурителни вноски.

Като чета форума и почвам да си мисля, че българското население е генетично увредено ! Вместо тези в частния сектор да искат по-големи отпуски, те се радват на намалението на отпуските на държавния служител ! Това е парадокс, изкривено мислене, злоба и завист. Не само, че трябва ВСИЧКИ ОТПУСКИ да са поне по 40 дни, но и администрацията трябва да се увеличи по размер временно , докато трае кризата, за да компенсира свиването при частния сектор. Естествено, за интелектуалното ниво на повечето участници това са непосилни върхове и не очаквам разбиране. Поради което и спирам. Няма причина да подарявам на някакви озлобени типчета икономически теории.

и правилно кодекса на труда е за всички ни.

ВИЖДА СЕ - Половин министерство в момента не работи а само плюе, че няма отпуски!

Това е истината. Аз съм минавал от частна на държ. работа и обратно няколко пъти. Има си предимства всяко нещо. По важен е шефа и колектива. Да сега е криза и редовното плащане на държ. служители е плюс в повече, но само това. Важно е на Вуте да му е зле, а утре като се сменим...

Колко според теб, като знаеш напиши, защото за миналата година не съм получила нито една стотинка.

е браво, много хубаво са го измислили, още някоя глупост няма ли........

Точно така. У нас вилнее максимата - разделяй и владей. Затова сме на това дередже. Заплатите като в Африка, цените в пъти по-високи от Европа.

Тия гербаджииски тъпанари само орязват,досега нещо да е свършено полезно за народа?????Повечето държавни служители работят за мижави заплати а и без почивка карат работния си ден,за да има другарите гербаджии да лапат изработените от тези съвестни служител парички!!!!!Срам и позор!!!Ще има да си мечтаят за втори мандат!!!!!

Най-после да прочета нещо разумно!!!!!Напълно съм съгласен с тези думи и ги подкрепям изцяло!!Над входа на народното събрание са написани едни думички ама кой да ги чете???А колко от прочелите ги вникват в тях?

Ами докато отношението ти е " като застанат пред мен как мънкат" не очаквай състрадание от никого!

Мънкаш ми приятелче защото си обикновено неизряден и в издънса.Ако всичко ти е наред нямя да говориш така.Личи ти по заяждането.

очаквам уведомление колко на месец трябва да плащам за това че работя като държ.служител

Предвид заплатите в държавната администрация, а сега и орязването на тези дни, само може да се разсъждава какви хора ще тръгнат да работят във институциите и кокло ще бъдат мотивирани... нали държавният служител е лицето на държавата, т.е. искаме държавата да ни гледа с депресирани и незаинтересовани очи ли ?

Господи, колко много специалисти!!! А дали някой е чел закона и знае кой е държавен служител и кой не!!!

Това което се прави със държавния служител е недопустимо . Мизерни заплати и никакви отпуски . Кой нормален ще ви работи .Така ,че когато отидите да Ви обслужва някой от тях не се сърдете че не му пука за Вас.

Логично е по държавните служители да плюят най-вече: нарушители със съставени актове от съответната контролна администрация; бивши държавни служители, изгонени за накадърност; лица, получили слаба оценка на конкурс за място на държавен служител; завистливци, които четат Закона за държавния служител и си мислят, че изброените там "придобивки" се дават в по-нисшите администрации. Ядосани лица, подали жалба или сигнал до държавна администрация, на които е отговорено, че правната норма не е на тяхна страна; просто кибици, които си уплътняват времето с плюене по форумите.

Много са малки заплатите на държавните служители . Отпуските ще намалят ама на полицията ще си останат те били по-друг закон. Стига номера . Качете на държавните служители мизерните заплати и не им взимайте отпуските . Безобразия са това .Нали искате модерна администрация не застъряващи бабки .

Внимателно зачетох мненията - има и верни и неверни твърдения от страна на "за" и "против" държавните служители! Казвам го като бивш такъв! Наистина привилегиите не са кой знае какви, и парите също! Изключения има само в някои администрации! Проблемът наистина е в бройката! Излишно много са, но ако мерим по този аршин, според мен трябва да закрием българската съдебна система.....впредвид ефективността й, защото работата на администрацията следва да се отчита в ефективност и ефикасност, т.е. с какво допринася за това, че я има!

Щом така смяташ , ТОГАВА НЕ ТИ ТРЯБВА КАЧЕСТВЕНО ОБСЛУЖВАНЕ!!!! КАКТО КАЗВА НАРОДА ЗА ТОЛКОВА ПАРИ ТОЛКОВА!!!! НА ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ЗАЩО СЪЩО НЕ ИМ ОТНЕМЕТЕ ТЕЗИ ПРИВИЛЕГИИ??? ТАМ В ДОГОВОРИТЕ ИМ ПИШЕ КОЛДНА И ВЕЛИКДЕНСКИ ОТПУСКИ + НОРМАЛНАТА!!!!!!!!!!!!!! САМО В БГ ЗАРАДИ ДЕРИБЕИ КАТО ТЕБ НЕ МОЖЕ , ЗАТОВА ЩЕ ФАЛИРАШ !!!! ИДВА МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ - ТО ЩЕ НАУЧИ ОЛИГОФРЕНИ КАТО ТЕБ НА ЗАПАДНИ ПОРЯДКИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА РАБОТНА ЗАПЛАТА И ОТНОШЕНИЕ КЪМ РАБОТНИКА!!!

На когото не му харесва - да ходи в частна фирма!

А на теб като ти се иска да ме цакат ЩЕ ВИСИШ ПРЕД ГИШЕТАТА!!!

Написаното не отговаря напълно на истината.

Заплатите са истинско подаяние .Толкова са малки ,а пари за дрехи отдавна не се дават .

Срамота на тези малки заплати и още орязани отпуски .

Промените обаче няма да засегнат полицаите, военните и служителите на ДАНС, чиито отпуски се регламентират със специализирани закони и се оказаха пощадени. демек матеряла на б.б. , ''доказаните ''.нали тва искахте , а сарбаите попарата сега ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Запетайките за нищо ги нямаш :)

Държавните служители са с изключителни привилегии. Те не могад да бъдат уволнявани, съкращавани и подвеждани под отговорност. Затова наистина трябва да имат дебели връзки за да станат такива. Винаги някаква партия стой зад тях, а не способности. Лъжа е че взимат по 350 лв. / минимум по 500 лв/. Дори да има такива , взимат ги чисти, защото не плащат осигуровки. А колко пари взимат и за дрехи годишно. Явно при нас е така. Винаги най-силно реват тези, който са най-добре, опитвайки се да обедят другите, че са много зле.

Аман от отворковци дето не са в час!!! Стартова заплата за Младши експерт ( по закон така започваш!!!!) е под 400 лева , ако си мадама може и за 2-3 години да станеш главен експерт - отиваш на 550 лева!!! Ако си мъж това може да стане и за 8-9 години , сложи сега на тези пари 10% данък , ако ще живееш с тях заповядай - места мноооооооооого желаещи освен пенсионери - НЯМА!!!!! После не реви че те обслужват бавно и нелюбезно........

Къде ги видя тези минимум 500 лв????? Кажи, та и аз да започна там?? Ама чисти пари след като се приспаднат данъците.

Пари за дрехи от години няма и на са се давали...В грешка си...

Пълно е навсякъде с такива както казваш,прости хора,ти си един от тях,а от там и извода ти ,че някой си щял да печели Оскар/втори мандат/ да мандат в Софииския централен ще им бъде даден за злоупотребите с власт и кражбите.

та кого наказаха тогава с новия режим, след като е пощадена повече от 90 процента от администрацията в лицето на военни и полицаи, останалите са всъщност жертвите на несвършващия преход от гражданското общество- обикновените хора, които честно и почтено си вършат всъщност работата.

Най лошото е, че хората пак са подложени на негативно облъчване от правителството, на което му пригласят и медиите. Насаждане на злоба и конфликт между българите като представители от разлечни обществени слоеве на нашето общество - работници, държавни служители, администрация, частен безнес, интелегенция и др. Така те се самоизяждат и това е само в полза на управляващите. В Закона за държавния служител останаха множестното задължения и обраничения за държавния служител. Духа на Закона, който беше през 2000 г. в синхрон с Европейското законодателство напълно се обесмисли, не само от промените след приемането му, но и от политическия уклон при прилагането както на него така и на поднормативната му уредба. Предлагам да се сезира Европейската комисия или въобще да се отмени ЗДСл, тъй като той по настоящем е напълно изпразнен от съдържание и не гарантира статута държавната служба, а само е основа за конфликт между хора на трудови и слежебни правоотношения.

АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ В АНАЛИЗА,НО ИЗПУСКАШ ЕДИН ОСНОВЕН ВЪПРОС КОИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДЪР.СЛУЖИТЕЛИ ЩОТО СЕ ПОЛУЧАВА ,ЧЕ В ЕДНА СЛУЖБА,В ЕДНА СТАЯ РАБОТЯТ КАТО АДМИНСТРАТИВЕН ПЕРСОНАЛ - 5БР СА ДЪРЖАВНИ 5 НЕ, Е ДОКАТО НЕ СЕ ОТЪРСЯТ ОТ ТОВА НЕЩО НЯМА ДА ИМА И НАИСТИНА ЗА ТЕЗИ ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА ИМА ПРИВИЛЕГИИ.

Не се казва "ИМАХ СИ АЗ", а ИМА СИ ХАС. Това какво "ти си си имал", не вълнува никого

Аз на различни държ. работи съм бил и още 13 заплата не съм вземал - никога. В частни фирми обаче съм вземал. Има връзкарство по държавните служби, но задължение на всеки, наистина всеки е да се бори с щуробаджанащината. Искаш контрол а - ами отиди в армията и полицията, и съда и ДАНС - там са да речем половината държ. служители. Иди да ги контролираш с птичия си мозък.

Знаем_ държавен служител е Калинка с фалшива диплома!

виж те се само толкова злоба толкова нещо какво се чудите за министрите те си ходат командировки в чужбина през ден "екзотични дестинации" съгласна съм с това да има равнопоставеност но не съм съгласна че се премълчава факта че с това което направиха че изнудиха хората да си вземат отпуската за 2010 като всичката стара от 2009 назад си остана и така те си гласуваха да си имат поне още две години големи отпуски и пак прецакаха частния сектор помислете преди да пишета

Това със заплатите не е вярно!!!! Моятбрат вече втора година не е взимал 13 заплата, както и всички негови колеги. Щатовете са съкратени до минимум и са спестили пари на бюджета т.е. би трябвало да получат 13 заплата, но не. И ако не вярвате в това - идете в някое Бюро по труда в по - малък град и ще се убедите. Някой негови колеги си вършат работата и са шофьори и домакини, само за да не се назначават хора и да се пести. Отдавна всички "привилегии" са отишли в забвението. Сигурна съм, че тези в минисерствата са взели, но простосмъртния редови служител, отдавна се гърчи като всички останали работещи.

Всенародните "любимци" от съдебната система държавни служители ли са? Ако има някой запознат - да каже. Или и те като шапкарите минават между капките? Защо тези, които имат най-големи заплати, най-големи отпуски и най-много привилегии не се пипат? Защо тежестта е за другите, но не и за тях? Болен здрав носи - хората са го казали отдавна.

Само служителите в министерствата за да си затварят очите за далавери са взели тринадесета заплата.По места няма такива.Все пак идват избори-мислете с главата си.

Към предходното! Всички, които злобеят, поставят ли си подписа под множество документи и по този начин носят невероятна отговорност срещу мизерно заплащане! Когато държавата не защитава интереса на своите служители, какъв ред и просперите да искаме!

Докато Вие си поставяте драгоценния подпис под много документи (обикновено без да влагате много мисъл), другите бачкат!

Интересно къде ли е в момента часния бизнес като гледам форума.

Абе ей смешник, до тук си загубил 2 часа от парите на данъкоплатците да апострофираш под всяко мнение. Ей заради такива нещастници като тоя "Ха ха" е отрицателно мнението на множеството за Държавната администрация. Ей заради такива като теб, започвам уродливо и аз да смятам, че Държавата трябва наистина да бъде подложена на тотално подслушване и следене, за да се очисти от такива бацили!

Като гледам смешника май си ти!Скъсвате се да плюете а ти къде си в момента.Само не ми казвай че са те изкривили от работа.

Към всички, които злобеят! Който не е бил от другата страна на бариерата, той не знае за какво става въпрос - за изключително висока квалификация / не само качествено висше образование и опит в практиката/ и най-вече отговорност, познаване в детайли на множество закони и правила! Да си държавен служител не означава да си писар!

Важи ли това и за депутатите и министрите? Нали и те са държавни служители, или те само служат на Бате Бойко?

То и тази отпуска ни е много, защото никой не протестира. Докато г-н Младенов прави графици инфлацията окончателно ще прати чиновниците на боклука. Следва график за посещението на WC.

Уважаеми Младши, стани пони старши и тогава протестирай! Във фирмите служителите работят здраво и не могат да вземат дори и 20-те дни отпуск. За компенсации да не говорим - това е непознато понятие там. От личен опит в държавна агенция се уверих, че ефективно се използва 1/3 от работното време, а 2/3 минават в търкане на столовете, занимания пред компютъра, изразяващи се в писане по форуми /доказателство за което е и настоящият форум/, пасиансчета, игри и филми! Петнадесетте дни допълнителен отпуск също не са заслужени с нищо и е хубаво, че са премахнати! За Вас трябва да играе яка метла, а тези, които останат наистина да работят и заслужат заплатите си - ежемесечните, тринадесетите такива и допълнителните материални стимулирания /Вие знаете за какво говоря/!!!

Аз лично нямам нищо против привилегиите и закона за Държавния служител. Имам обаче против бройката на служителите. Когато тя се съкрати поне с 40 % тогава и заплатите ще са нормални и 15 дена допълнителен отпуск заслужен. СЪКРАЩАВАЙ!!!!!

Хахахах най-сетне, с какво те заслужават повече отпуск от служителите в частните фирми или сигурно работят повече от нас.....

Може и да заслужаваме, защото бачкаме много повече, отколкото си мислите!!! Но! сме се клели в държавата и не може да ритаме!!! А това, че срещу мене стои туберкулозен, сифилистичен, хепатитен, и аз съм длъжна да му се усмихвам, да се здрависвам.... Нещо да кажеш??? А това, че не всички работят така и че и ма и клатикурци...оставам на Тотю да прецени.

То излиза от твоите думи, че фирмите работят с хора, излезли от барокамери, няма нито сифилистични, нито туберколозни, нито дори СПИНозни! А по отношение на усмивките и здрависването - имайте поне малко срам. Няма такава държава, като нашата, с по-неприветливи, намръщени, неучтиви, неуслужливи държавни служители!!! Като толкова е лоша работата Ви - напуснете я, а не да се окопавате на местенцата си, разчитайки на закрилата на закона!

Не е до отпуската само. Няма частен бизнес, няма втори договор, няма премии и компенсации, няма стачки. Смещна заплата - под средната дори ако си с ценз. Ако има злоупотреба със статута да се хване, а не просто да се наказват всички.

Сега всички са недоволни,и данъкоплатците и държавните служители,едните от отношението другите от заплащането,вероятно съкращаване на служители и същевременно вдигане на заплатите на останалите,ще подобри мотивацията им за работа и тогава ще са доволни хората.Може би

МНОГО ЗЛОБА МНОГО НЕЩО ! ДА СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ПРЕВЪРНАХТЕ ГИ В ПРОСЯЦИ ! БЕЗОБРАЗНО Е ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ы ЧЕ СЕГА И ЗАПЛАТИТЕ ОРЯЗЪЛИ . СРАМ И РЕЗИЛ ! ЕСТЕСТВЕНО Е ЧЕ ПРИ ТЕЗИ ЗАПЛАТИ ВСЕЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ЩЕ НАПУСНАТ ОТ СИСТЕМАТА . НЕ МИ ПУКА ЧЕ ЩЕ ОТИДА В ЧАСТНИЯ СЕКТОР. ЩОМ ЩЕ МИ ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ.АЗ РАБОТЯ ЗА ДА СИ ИЗДЪРЖАМ СЕМЕЙСТВОТО А С ТАЗИ ДЪРЖ. ЗАПЛАТА КАК СТАВА ТОВА . ТЪРСЯ СИ РАБОТА НЕКА АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ДА НАПИШЕ ,!!!!ХИЧ НЕ СЕ НАТИСКАМ ЗА ДЪРЖАВНА РАБОТА ВАЖНОТО Е ДА РАБОТЯ !!!

Ами няма да е лошо да се поразреди малко администрацията. А желаещите държавни служители да работят в частна фирма са много ... но само на думи ! Защото за да получиш заплата при частника не само трябва да работиш , но трябва и някой да е платил за свършената от теб работа за да има от къде да ти даде и на теб !

Като те накарат да работиш до 9 часа, като те викнат извънредно 2 съботи подред за спешна работа и накрая като ти кажат, че заплатата ще си я получиш след 2 месеца като дойдат парите, друга песен ще запееш. А пък ако си и млада и забременеш или пък ако имаш и деца и трябва да ги гледаш, жална ти майка. Може заплатата да ти е 1000 лв. ама тогава ще вземаш 300.

Бачкаторите с 20 дни отпуска, онези с 48! Бачкаторите внасят 40% данъци, онези нищо!

Промените обаче няма да засегнат полицаите, военните и служителите на ДАНС, чиито отпуски се регламентират със специализирани закони и се оказаха пощадени. Защо тези закони не могат да се актуализират/променят/, а ЗДСл. - може. И ако това се приеме нека върнат отнетите 10% и да няма държавен служител със средно образование.

Какъв е проблема? От месец по телевизиите се върти една реклама, дето дават по 2000 лева без да се работи. Напускайте и отивайте там, офертата е много изгодна.

Браво на правителството!!!! Много малко държавни служители работят пълноценно, повечето не знаят дори какво работят.... Възхитена съм, а само как се държат с хората, които им изкарват заплатите и им плащат отпуските, нямам думи. Най-после справедливост!!!!!

много като знаеш - дали тея с лошото държание са държ. служители или са на договор? Как разбра? Държавния служител е статут, при който чрез малка заплата държавата си позволява квалифицирани кадри. Е да ги видя без кадри как ще я карат - помислете ..... правилно ще става по зле.

Да се злобее и плюе в тоя форум е нормално. Държ. служител също работи. Ако някъде още има изключения това е проблем на съответната организация. Няма право на стачка обаче. Няма компенсации. Няма премии. Няма пари под масата над осигурителния доход. Заплатите на държ. служители са под средната за страната и са смешни, а изисквания ценз често е висок. Работил съм и в частни и в държ. фирми - просто някъде има свястни шефове, но по-често не стават. Някъде има колектив, другаде няма. Тея от частните фирми да не плючт , че съм държ. служ. на инженерна длъжност с 2 езика, висше-магистър и МОЛ и шофьор ей така между другото дето и в частна фирма го няма даже. Ще идвам скоро пак в частния бизнес ако така продължи да ви правя компания.

ами какво ревеш - отивай при частния сектор

Повечето стаж ми е в частни фирми. Квалифиция бол, и стаж и образование. Не ме е страх, местил съм се в частен, в държавен и обратно, но ви питам тези дето плюете държавния служител- защо не сте вие в държ. сектор. като ви толкова допада - защото за държ. служ. искат ценз и има изпит. Пробвайте се, че като ви нататрузят на 500-600 лева с отговорности да ви видя. Чуждата кокошка слон. Чуждата заплата милион. Аз се кефя дето успешно съм сменял държ. и частна фирма и работа. Кеф е да знаеш, че можеш не само да плюеш.

Четете внимателно! Не всички работещи в държавния сектор, са държавни служители! На държавния служител му е забранено да има фирми т.е. доста по - ограничен е от другите си колеги и следователно трябва да има някаква компенсация за това - повечето дни отпуска. Сега като ги уеднаквят с другите служители, каква ще е разликата м/у тях, освен ограничените права на държ.служител? Нали държ. служител е по - висока категория от обикновения такъв? "Според Димитрова се обезсмисля Законът за държавния служител, защото на тези хора статутът им на практика се приравнява с тези на трудов договор. За разлика от втората група, която може да сключва колективни трудови договори и да си договоря по-добри условия, държавните служители не могат да правят това, напомни тя. Следователно хората, които са държ. служители като моя съпруг, са ощетени...Да не говорим че той винаги отива половин час по- рано от другите си колеги и си тръгва половин час по - късно от тях, защото трябва да го прави. Кой му плаща този допълнителен час всеки ден? Никой. Той си заслужава допълнителната отпуска напълно. Да не говорим, че масово заплатите на редовите служители е 350 лв.

... и вероятно е като мен, а не като тея дето са на трудов договор го местят от крачол в крачол като стане проблем, а отговорността изцяло пада на държ. служител, който ако е млад с езици и ценз и няма много стаж даже е с по-ниската заплата. Поредното некадърно решение.

На това и на други подобни мнения има един отговор - има пазар на труда. Още нещо - не трябва с допълнителен отпуск да се компенсират евентуални ниски заплати.

Да се компенсират ниски заплати с допълнителен отпуск не, но допълнителния труд, който не е заплатен, ДА!!!!!

Добре си се научил да лъжеш -няма компенсации, премии, пари под масата и други незбелижими за вас привилегии....

Ако някъде има то не е навсякъде.

Невижданата и раздута държавна администрация,може да се намали като се орежат привилегиите на тези копанкаджии,дано тези,които останат да взимат по-големи заплати

За какво им е въобще отпуск на едни които всеки ден са на почивка. То е като да даваш заплата на катаджия ....