Борсата в Китай отново ”кърваво червена”

Китайските акции продължиха свободното си падане днес. Късно снощи американските индекси се сринаха с 3%.

Обратно в новината

Коментари - Борсата в Китай отново ”кърваво червена” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами така е то, тя борсовата търговия не е за комунистически страни направена.

ама точно така. Излиза, че Китай, а ти казваш и Русия за да си върнат на гадните капиталисти са решили да им направят "черен понеделник". Да бе, а за тях - бял, ама никак не им се отразява, да си знаят капиталистите кво можем - да си траят.

ама тя ква стана. Признавам - жена съм и хал-хабер си нямам от икономика еле от световна. Но все вярвах - всички говореха - вижте Китай - комунистически, комунистически т.е. бивш, ама как се развива - завря им го на ония където трябва. А то - имаше песничка "Балонът се надува, надувайте момчета - да стане на парчета" Явно не са я чували, щото нещо като се надува, надува и...

Русия и Китай направиха западните си партньори луди калинки. За сега България не страда от тези борсови ходове.

Така ли ти разтълкуваха ситуацията? Не е зле да започнеш да се образоваш, осведомиш и започнеш да формираш собствено мнение. На кратко- потърпевшите от последните събития са най-вече 'развиващите' се страни, особено РФ.

Ще ти се, надей се!

сега отново ще затънем в европа щото най-доверчиво сме си отворили позициите и на изток и на запад като пълни тъпунгери.

Каквото и да стане ние винаги губим при финансова криза. Кризите се правят за това някой да спечели много, а останалите да загубят. Кризите се дирижират от едно място и това не е Китай.

Юана пада, долара се вдига, петрола пада. Пада - Пада срещу Вдига? Двама срещу един. Тежко им на американците дето се захванаха с Китай.

ДИЛМА РУСЕВ - ИМПИЙЧМЪНТ КИТАЙ - ПРЕД ФАЛИТ КОЛХОЗНИЦИТЕ - НА КОЛЕНЕ :) ОТЛИЧНА НОВИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Пръдльо, ако тези индикации показват фалит на Китай, какво да кажем за господарите ти от ФАЩ? Те трябва да са не на два, а на двайсе метра под земята отдавна :)

Аз пък се връщам от небесно синьото море, кеф.

Борсите в Китай загубиха 60 % от началото на годината, но според мурзилките това е удар на БРИКС по гадния импИриализъм :))))

Аз най се радвам тъпаци като теб които не вдяват че Китай може да си позволи лукса да срине с два замаха световните борси, а Русия може да си позволи не само Крим и Донбас, но и какъвто си поиска курс на валутата и то вече втора година май подред.

на него му плащат да не мисли бе приятелю, не им с евръзвай, много ясно че е супер зле че Русия се нае да ес състезава към дъното с цената на петрола, много ясно че е зле че китай също започна да обезценява юана, много ясно че е супер тъпо че ротшилдови достигнаха кокала на много места и военната конфронтация е неизбежна. Ясно е че такива цървули като га гаа ще го однесат и ще бъдат избивани с милиони и милярди, но това за него е без значение - той е на заплата. Плащат му да сее тъпота и заблуда. Той е горд със своята "просветителска" "работа". Дано по-скоро преминем в горещата фаза - поне тогава подобни глупаци- които сега просперират и виреят много добре, ще бъдат сред първите в купчините трупове.

Я някой да сподели, как се чувства като спечелил милиони, а може и милиарди от срива?

Най -бързо пада ..нещо като думата доверие.:)

не е важно кои е открил ,,колелото,, , а колата!!! световните ,,колари,, са китаи!!!

зад скритата картинка на тази "кърваво червена" борса? Това което публикуван нашите медийни "екперти" се отнася главно за претърпените загуби от кръга на милиардерите и играта на борсовите индекси, но не се казва нищо конкретно за причините за този "тотален срив". В същност това е вариант на събитията от 2008 година, но сега главното действащо лице не е САЩ, а Китай. Скритата картинка на всичко това е какви геополитически цели се преследват с всичко това и в случая кой от "великите сили" какво печели и какво губи при това преразпределение на силите, защото парите в случая са само инструмент за постиганетона определените цели в борбата за надмощие и световно лидерство.

Точно слабия юан,е кошмар за долара и щатската икономика!!!Още по времето на Буш младши,се правеха метани за да вдигне Китай курса на юана!!!Валутният"земетръс"е много по-силен в дългосрочен аспект,и империята на злото САЩ,го знаят много добре!!!Финансовата война е предопределена в полза на БРИКС!!!В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ ВСИЧКИ,НО И ЩЕ ГО УСЕТЯТ!!!

Да, Щатите винаги са обвинявали Китай че поддържа изкуствено нисък курс на юана. Този път обаче официални протести нямаше, понеже информираните хора са наясно със затрудненията в 'Поднебесната'

Всички изпитват трудности при финансова световна война,но това си е удар по САЩ!!!

От трибуната ли го каза!!! Вие на времето много обичах те за се изакате от там!!! И дръж здраво БРИКС....че си е таковала мамата

"Обичах те"? А дали "обичах ме"?

Сега виновни за краха на руския райх ще са виновни евтините китайски пари, а не некадърното му управление.

Глупав ли е светът, та когато борсите се сриват, търси спасение в долара, пренебрегвайки рублата?

Причината е свръх производството на некачествени стоки които никой вече не купува. Досега не ми се е случвало да си купя нещо китайско което да е качествено и издържи изпитанието на времето. След всяка покупка на китайска стока се чувствам прецакан и се заричам повече да не купувам нищо китайско. Освен това малко по малко повишават и цените, което съвсем ги прави непродаваеми.

Че телефонъхт който ползваш къде е произведен? Телевизорът? Компютърът?

за компютъра е процесора и видеокартата къде са произведени;) (САЩ), а за телевизора- екрана (Корея, Япония) Пластмасовите кутии струват стотинки..

Това са ишлеметата, които са под диктовка на умните им създатели западняри. Печалбите от тях отиват при тези, чийто е бизнесът, а не при изпълнителите на ишлеме. Остналото от Китай е 99% боклук, който само замърсява планетата. Като чуеш "китайски", коя дума ти идва на ум към нея, освен "боклук"? Подобон е и с "руски". Комунизмите, даже дасе капитализират, пак си остават бездарни.

lu4ka

E бос и гол ли ходиш? А да, замалко да забравя - във всички офиси и централата на PWC компютрите са Lenovo. Сещай се!

има Intel или AMD процесор и инсталиран легален/краден Windows.

Неграмотно надраскани глупости.

Или си изпаднал в кома около средата на 90-те, или ти плащат за коментарите.

на познания за китайската икономика и не защитавам никого, но ми е безкрайно интересно какво мнение имаш за публикуваните от щатски източници преди половин година данни за проблемът в оръжейната индустрия който е породен от масовото използване на китайска електроника дори в самолетите им от последно поколение. Моля дай пояснение по тези неща, а също така за китайската космическа и ядрена индустрий, и като завършек разясни на народът ни защо най-големият ни вносител на компютърна техника и компоненти за нея използва достиженията на тази страна и я признава за номер едно в това производство в световен мащаб?!

Забелязъл съм че винаги когато напиша нещо против Китай или ми изтриват съобщението или имам едновременно много плюсове и минуси, което ме кара да си мисля, че има много китайски тролове в този сайт. Ако е така, тогава и троловете им са със същото качество!

Забелязъл съм че винаги когато напиша нещо против Китай или ми изтриват съобщението или имам едновременно много плюсове и минуси, което ме кара да си мисля, че има много китайски тролове в този сайт. Ако е така, тогава и троловете им са със същото качество!

Америка е виновна на българските колониални роби за недавидното състояние на Путинова Русия. Америка е виновна, че Русия не реформира икономиката си, че не изгради инфраструктура, че харчи за война и въоръжение. Америка е виновна, че на Путин толкова му е акъла, та да повярва, че ВПК ще изправи Русия на крака.

Може ли едно въпросче: Защо Русия, Саудитка Арабия, Хамерикански Ирак, Венецуела, след няколко месеца и Иран не намалиха добива на нефт и по този начин да предотвратят срива на акциите си, даже обратно увеличиха срива. Или другата част на въпросчето - Китай защо започна ,, играта на юанчето,,. Ами помислете защо цитираните по-горе страни сега изкупуват евтените си акции, които са собственност на вуншни за тях инвеститори. И ако това е дъното, кой ще спечели на повърхността. Ако намерите отговора на ,,въпросчето,, , ще спечелите много ,,парички,,.

Не намалиха производството защото повечето нямаха друг избор- когато главният ти продукт евтинее продаваш повече за да закърпиш бюджета. Битката е и за поделянето на пазара. Доволен?

Ти колко спечели като си толкова на ясно? Пари се правят с пари. Ако имаш капитал - ще печелиш, ако нямаш дори за минималното си потребление, ще спечелиш, ама друг път. Колкото до петрола - официалната версия е, че страните не искат да загубят пазарен дял. В момента хартийките са прекалено ценни - не за да си ги имаш, а за да инвестираш, който ги има може да направи чудеса в наши дни. Който ги няма - коментира.

А когато прекалено се нароят много досетливи с много фалшива пара - национализация. Т.е. Природата съществува вън и независимо дори и от съзнанието на тарикати, като теб!

Преди повече от пет години се завъртя колелото на изнасяне на фабриките от Китай и връщането им в страните където са си били. Като основен проблем се отчиташе износа на ноухау и технологии, и производството на копия на продуктите, които поръчват западните фирми, които подбиват в пъти пазара им.

Революцията в енергетиката която парви САЩ, позволява ниска селестойност на производствата. Освен това, има прекрасна инфроструктура и квалифицирани кадри. Предвидено Индия да бъде новия Китай, но липсата на инфраструктура си каза думата. След време е доста вероятно вместо Произведено в Китай, да купуваме произведено в САЩ.

Само за няколко дни Русия си изкупи на безценица нефтените си и газовите си активи, които се намираха в ръцете на западни финансисти. Всичко това стана благодарение на обезценяването на рублата и на пазара се появиха слухове, че акциите ще паднат. Това е една от най-сполучливите финансови операции от когато съществува фондовия пазар. Русия направи неочакван ход с коня Благодарение на падането на рублата Москва успя да си върне голяма част от активите, които се намираха в ръцете на чужди собственици и успя да спечели 20 милиарда долара само за няколко дни. До този момент половината от всички доходи от продажбата на нефт и газ отиваше не в руската хазна, а във финансовите акули от Европа. Поради кризата в Украйна руската рубла рязко падна, но Централната банка не предприе нищо, за да я задържи. Цените на акциите на руските енергийни компании паднаха сериозно и финансовите акули започнаха да ги продават, докато не се обезцениха съвсем. Путин цяла седмица чакаше и само се усмихваше по време на пресконференциите, а когато цените на тези акции паднаха максимално, той заповяда незабавно да се изкупят активите, които бяха в американци и европейци. Когато финансовите акули разбраха, че са ги излъгали, беше вече много късно пише изданието. И сега всички доходи от нефта и газа ще останат в Русия, а рублата ще започне да расте и за това няма да е необходимо да се пилеят златновалутните резерви. Европейските финансови акули бяха излъгани: за минута и половина Русия успя да си изкупи обратно нефтените и газовите активи за милиарди за грошове. Такава впечатляваща операция не сме виждали от момента на създаването на фондовия пазар

Кой какво е изкупил не се знае. Ама повечето от 150-те или колкото са там милиона руснаци са доста по-бедни отпреди.

на теб какво ти пука з атези бедни руснаци, ти нали си милярдер, покрай господарите си...

Бедни , бедни , но си пътуват из Европа цял месец. Тази нощ имах в хотелчето едно семейство млади хора с свекървата от Москва. Тръгнали са преди месец и са обиколили доста и отидоха за турция па море. От двадесет години тук при мен това са първите руснаци и искренно им се зарадвах , те на мен също особено като видяха не европеиското , а руското знаме до нашто. Поговорихме си доста . Прекрасни хора.

Избързали са! Русия не е стигнала дъното, има още да дълбае. Освен това и в тези индустрии трябват технологии (западни;) а не само офис сгради и заплатаджии.

Смешко, акциите на тея компании се котират на световните борси, а там котировките не са в рубли...Тея котировки дето ги гледаш на Московската борса са си за тяхна употреба...

Прилич ми на "гениалния" ход на Виденов, който върна 5 милиарда дълг, след което "без да иска" постигна 1000% инфлация, 5 долара средна заплата на месец и най-големия крах на България в новата й история. Ето такива интерсни постижения и изкупувания на дълг правят единствено бездарните комунисти, все едно че една майка ги е раждала. Путя пусна този кьорфишек за 25-те милиарда, за да задоволи обезпокоените пияндета. Ако имат грам акъл в главата ис, не само няма да са успокоени, ами бързо ще го махнат лилипута. Нашите тъпоумци и те подеха евтината недоумица. Путя даде 70 милиарда за олимпияда, като се оака отвсякъде с изпълнението на поетия нагажимент, а изведнъж стана голямо чудо, че при икономическия крах на Русия, успял да върне 1/3 от изхарченото за олимпиадата! През това време Русия влиза в калта, хората обедняват, а едни тънки пискливи гласчета възхваляват как Путин срутил Русия, за да изкупи евтино 25 милиарда дълг. Все едно да кажеш за удавник, че нищо че се е удавил, но поне се напил с вода, за да утоли жаждата си. Също толкова абсурдно е, че путин изкупил дългове и спчелил 25 милиарда. Гротеска на КГБ-ския посткомунизъм.

Скоро отваря Шанхайската златна борса или както там ще се нарича. Ще се продава реално злато по реалната му цена, която е доста занижена в момента, а не хартийки както досега на западните борси. И тогава ще падне едно преизчисляване на стойностите на дълговите книжа и прочие вторични хартиени "инструменти". Тогава жална й майка на "световната" икономика и "великия" долар.

Тия глупости ги слушаме от 20 години. Някаква по-нова плоча нямаш ли?

Злато, дааа.. много ти липсва Средновековието. А вещици ще гониш ли?

Ще, бате, ще - бъдещо неопределено време ... Учил ли си за него, другарю Копейкаджия?

мести ли мести.. :)))

Китай влиза за 1-2-3 години в 25-годишен планов капитален ремонт и поразчистване на препълнените складове с продукция. На Илиянци са в очакване на 50 % намаление на цените, направо безценица.

китайските борси падат и днес но европейските се качват с много :))) браво

така е. евро-американската клика войнолюбци винаги е печелела от нещастието на другите. ама Видьов ден идва! Тия стотици хиляди емигранти в юропата идват и те да полуюат част от ограбеното от целият свят богатство. Щем, не щем- яе има преразпределение на богатствата, няма как. Не може едни да ядат плъхове по Индия, а други да имат по 3 джипа. Не става!

И кой според тебе им е виновен на тия в индия, че имат по 10 деца и всяко от тях има по 10 деца? Да си намалят популацията 4 пъти и всеки от тях ще е средно 4 пъти по-богат.

Когато основна валута в света е фалшивият хамерикански долар, непокрит с активи и златни резерви, когато САЩ виси с непосилни и невъзвръщаеми дългове на целия останал свят, когато хамериканците предизвикват финансови и икономически кризи и катастрофи и подклаждат войни по целия свят, НАСТЪПВА ВРЕМЕ ЗА ПРОМЕНИ.

Фалшив, ама ДОЛАР, а не фалшив юан, или фалшива рубла!

Бандити и затворници заселват Америка и избиват над 40 млн.индианци.Затворници заселват Австралия и избиват почти 90% от туземците. Америка използува роби 270 г. Два века бюджетът на Британия на 70% е формиран от търгтовиата с роби.Така стои въпросът с Испания, Холандия, Франция и Белгия. Натрупват богатства.Феодалите стават мощни и разделят властта на суверена, чрез долна и горна камара. Американските убийци, заграбили без пари и труд несметни богатства започват да се изживяват като наследници на Рим и да се считат за изключителни. Това е де-факто истината за Богатият Запад. Богатството им мирише на кръв. Емблема на Рим примерно е Колезиума.Сграда където е убивано по всевъзможни начини.И това е символ нва цивилизация ?. Западът сам обяви краденото си имане за цивилизационни ценности. Колониалнаота им политика ни показа от Освобождението досега какви са тези ценности.

Не забравяй и опиумните войни. Ярък пример за това как действат капиталистите. Когато Китай се опитва да ограничи употребата на наркотици (опиум) сред населението, цивилизованите ингилизи водят две войни срещу Китай, за да накарат Императора да отмени забраната и да могат те да продължавата да продават опиум от Афганистан и Индия в Китай.

Тоз 19 век не го оставяте на мира. Руските подвизи са главно в миналия век обаче - терминът ПОГРОМ е запазена марка и се използва във всички езици без превод.

А колко изтреби Московското княжество за да отхапе 1/6 част от земното кълбо? С жертвите на комунизма има-няма 400 милиона!

Ъхъ, само че когато Московското княжество тръгна към Сибир, там бяха минавали хуни, българи, кумани, авари, монголи и татари. И всичките са клали и горили. Така че хайде по-леко с глупашките изхвърляния!

Чувал ли си в сравнително ново време как една нация държи народа и като роби? За крепостничеството споменавам. е съм чувал друга нация да се е отнесла така със собствения си народ. Да, и до скоро моралът на света е включвал поробване като допустимо. Но по това време Русия го е допускала като допустимо към собствената си нация. Усещаш ли на къде бия. Даже не аз, а фактите от близката история. Усещаш ли какво е Русия? Понеже маниерът е валиден в макар и малки степени и до днес. Така бързо не отминават недъзите на нациите! Иначе и за САЩ, и за западните нации, които си изброил(а) си пра(а). Просто исках да подчертая къде е по-дълбокият цинизъм. Не напразно избиването на народ от собствената ти държава рекордьори са СССР и Китай - десетки милиони!!! И то през миналия век!!! Ухаааа! Пиша, за да не стане дума за по-малки и далечни грехове на фона на огромни и по-близки във времето. Да добавим и другите социалисти, националнсоциалистите. С тях равносметката става 120-130 милиона жертви за последните 100 години. Такова чудо няма друго в историята на света изобщо. Рекордът е на болшевишкия комунизъм. Фашистите са пионерчета в сравнение с жертвите, които болшевиките са принесли от собствените си нации.

Ало тролчета - Да ви открехна . Руснаците ката население са 2% от населението на земята , а притежават 40% от всички земни богатства (демек полезни изкопаеми)- Пояснение за най тъпите от вас . И за ваше голямо съжаление военната и мощ е такава ,че много шубе на някои крадливи пръстчета да барат там . Та може само лиги да точите и да чакате да паднат на коча мадете !

Прав си! Руснаците като население са 2% от населението на земята , а като мошенници, крадци и бандити са заграбили 40% от всички земни богатства !!!!!

Само че тия полезни изкопаеми са притежание на путиновите придворни милиардери. За обикновения руснак остават 20хил рубли заплата + лозунги и обещания.

Още една голяма лъжа е за "ГОООЛЕМИТЕ" богатства на Русия. Истината е, че Русия е едва на 8 -мо място по резерви на петрол. За другите полезни изкопаеми, картината е идентична.

Към 2013 година Русия държи близо една трета от неразработените находища на ценни метали в света. Същото важи за дървесина и нефт. Това даже твоите мислители САЩ го казват и това е и драмата. Според един техен държавен секретар не може една държава да държи 30-40% от световните богатства (подчертавам на световните, тъй като според нея те принадлежали на "всички" (най-вече на САЩ))

Само за един ден БРИКС се превърна в ДРИСКС!

защо ли ,,уолстриит,, се н.сра!!!

А що вонята се носи откъм Кремъл?

се мотат тук и не искат да си ходят. Уж дъжд, уж нам ко, ама се ослушват и не се прибират. Защо???? Това какъв индекс е?

Щото са свободни граждани и могат да живеят където си искат.

Блумбърг: Потребителското доверие се срина през юли с най-големи темпове от август 2011 г., след като американците са все по-малко оптимисти за перспективите пред икономиката, заетостта и личните им финанси. Това е отпреди 2-3 седмици, някой учудва ли се на настоящите "кърваво червени" индекси?

:)))))) е така е акъл насила не се дава стойте си промити мозъци важното е че се доказа че китай е нормална държава и се подчинява на пазарните принципи не е чудото за което го мислехте и пропагандирахте :) въпросът е кога заплатите в китай ще достигнат ниво над което ще бъде неефективно за западните компании да ги ползват за евтина работна ръка щото има много минусти от оперативна и мениджърска гледна точка производството ти да е далече и да не можеш да реагираш бързо на промените на пазара има си минуси транспорт време на доставки повреди работника в германия е по-скъп но много по-добър

Пазарният принцип е, че когато търговският ти партньор е в неспособност да ти купува стоките, щото е обеднял, и ти ще се сринеш в ратки срокове.

дори така да е :) тва означава че ако сащ падне 10% китай пада 50% :) и се връща на нивото когато беше наистина комунистически най-бедната държава в света :)))

И кого ще впрегнеш да работи в производството на запад а? Счетоводителите и продавачите ли? Колко време ти трябва да изградиш наново база(айде тя се прави с пари) а специалисти??? И тук вече не останаха за да ги откраднеш а преподаватели дето да ги обучават?

Демоне, при тая раздута цена на златото има смисъл да се запасяваш със злато само, ако си го копаеш от земята сам. :D Това пък е другият балон, дето няма как да не гръмне :D Има само един начин да си на печалба - да си въртиш парите бързо. Това евреите го умеят - затуй са и най-отгоре на пирамидата.

Тая работа без изпреварваща информация няма как да се случи. Така че трябва да си член на другата мафия по голямата от нашта.

този ,,свинско,, не яде!!!

,,.. >>> ( нерегистриран ) 25.08.2015 12:0ш ама разбира се че сащ винаги са виновни!!!! да потребват китайците бе!! руснаците??? промити немощни мозъци сте :))))) ако китайците са направили изпреварващо и неизчислено мощности никой не им е длъжен да потребява!!..,,??? съгласен!!! нещо общо да виждаш с нашата ,,енергетика,,??? но я държат американците и затова цените не падат!!! а там има ,,държава,,!!!

един преподавател казваше че в България трябва да се изучава патоикономика за България никога не мисля през пазарни принципи а през мафия

Тоя па! Кви простотии пишеш бе трол скапан? Я обясни що договорите са с гарантирано изкупуване и гарантирана цена!

По-долу е написал,че познава "пазарните принципи".

И замириса на китайски Тян-Нън-Майдан! :D

И що те боли като на черджето ти са се сгушили 35 мигранти на съседа ти също и така пред всяка врата...

Това в каква връзка го казваш или си психично болен?

че си на "червено",не означава че нямаш пари,губят малките акционери,хилядите дребни рибки!

хахахах аз ли съм излязал глупакът при положение че предвиждам (не само аз) тази ситуация от 10ина години :))) идиоти неуки :))) и за гърция ли излязох аз глупакът :)))) не само сте тъпи и прости но сте и без чест и гръбнак :)))) слуз някаква блато

Имаме гений сред нас. Какво точно си предвидил преди 10-ина години,защото аз още съм сърдит на Рубини,че ми открадна Нобела. То бива самовлюбени,ама ти,Истината и ценителя сте вРъхта.

ами палячо поне от 2-3 години го пиша в коментарите на дир :) не е до гениалност а до познаване на пазарните принципи

Не е нужно да си гений, стига малко обща култура и информираност, за да видиш много от тия неща в живота! Факта че гледате, виждате и се правите, че не е така - показва колко сте зле някои с мисленето! Колко са ви промили мозъчетата!

си познал бе смешко?!? Нито Китай се е сринал,нито Гърция! Най близко до фалит е САЩ...и пак идва октомври и държавия департамент пак ще е на нокти.

Дрогаре, утехата ни остана в Индийската Народна Република, като крепител на БРИКС и в дрогаря Ким, като громител на омразния нам империализъм.

Ша ма извинявате, ама Индия е демокрация :D Най-голямата демокрация в света - както я описват :D Нещо за което колкото пъти го напиша, другарите побесняват с минусите!

в ЕС и САЩ няма демокрация, може пък в Азия да се е зародила истинската!

Не е края на света. Добър растеж в САЩ и Великобритания, Европа 'не е катастрофа' .. ;)

Жалко че са пропуснали македония!

КОМУНИЗМА ВСЕ НЯКОГА ФАЛИРА И ПРИКЛЮЧВА!

След национализацията на Фани и Фреди в Щатите преди няколко години -мисля,че сте прав.

затова говорим, че идва края на долара!

Когато комунизма приключва, някакви капиталистически индекси падат! Чудна симбиоза.

Нямах представа, че във форума на дира има толкова много докторати по икономика.

Шило

Направо да се чудиш, що сме на този хал, нали?

докторанти не зна дали има но магистри има проблем????

, които за да си вземат изпита във ВИИ "Карл Маркс" са чели само политикономия на социализма.

си един от тях. Чел си само несъществуващият предмет Политикономия на социализма. Мисля, че се наричаше само Политикономия. Стига аналфабети в този форум.

То и Любен Беров беше професор по икономика, ама разтакова мамата на икономиката като стана Министър-председател!!

Последните издихания на един балон, надут преди десетилетия. Само до определено време може да надвиеш над масрафа си. Еврейска история, независимо дали става въпрос за САЩ, Русия или Китай. Гледайте си кефа. Нас това не ни засяга. Винаги сме били зле и бензина винаги е бил скъп.

няколко фактора китай е фабриката която вече препълни капацитета китай държи йоана ниско държавно фиксирано и така прави мръсно на свободните валути и държи заплатите ниски но въпреки това заплатите нараснаха до нивото на българските а около китай има държави с доста по-ниски заплати производителите се пренасочват

Капацитетът зависи от способността на консумиращият да продължи да го прави в нарастващи темпове. Ако американците са толкова добре, колкото го представя официалната им статистика, защо индексът на потребителското доверие пада, а с това и приходите на компаниите? Май средният американец не може да си позволи да я кара със същите темпове?

ама разбира се че сащ винаги са виновни!!!! да потребват китайците бе!! руснаците??? промити немощни мозъци сте :))))) ако китайците са направили изпреварващо и неизчислено мощности никой не им е длъжен да потребява!! те могат да си направят мощности за 10 пъти по-голямо търсене!!! малко не си умен

Айдее... американците пак виновни :D

Утре кърваво червена революция.

Смутовете на световните пазари започнаха преди две седмици, когато Китай, който е основен световен износител на суровини, неочаквано девалвира валутата си, предизвиквайки тревога, че икономиката й може би е в по-лошо състояние, отколкото се смяташе. Оттогава световните фондови пазари загубиха над 5 трилиона долара от стойността си.В периода от 12 юни до миналия петък съвкупната стойност на китайските акции спадна с над 4 трилиона долара. "Това е истинска катастрофа", отбеляза Чен Ган, директор на Heqitongyi Asset Management Co.Курсът на еврото спрямо рублата се повиши с 3.01 рубли до 81.55 рубли в днешната търговия в Москва.Най-големият губещ след началото на сесията на Уолстрийт бе Coca Cola с над 6%, толкова изгуби и E. I. du Pont de Nemours and Company.Сред компаниите с големи загуби са Apple с над 5%, Oracle с близо 5%. По-скромна е загубата при Microsoft - малко над 3%.

разбрахме че китаи ,,коригира,, долара!!!

Китай е основен потребител на суровини, а не износител. Именно заради застоя в икономиката му и цените на суровините са на рекордно ниски нива.

Долара пада, Юана контузен, Еврото го печатат на кило, рублата умря отдавна.... Инвестирайте в македонски денари, че положението е напечено.

Македония ВЕЧНА!