Хиляди хора излязоха отново на протест в Хонконг

Хиляди хора излязоха отново на протест в Хонконг днес въпреки дъжда с искане за повече демокрация в китайския специален административен район.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди хора излязоха отново на протест в Хонконг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е за "лидерите" на протестите! Те ще завършат висше в Щатите както и онези от площада в Пекин , преди години:)))

Мили Хонгконгски демократи! Дръжте се! Идвам с поничките! МкКеин пък ще донесе бозата. Студента- ръководител, да стане президент! А ЕС- да си гледа работата!

Нашето поколение има щастието да есвидетел на възхода и тържеството на демокрацията в цял свят. Народите по света отхвърлят потисничеството и тоталитаризма и светлината на евроатлантическите ценности постепенно ограява огнетените по всички земни кълбета

Да живее демокрацията в Украйна. Там през комунизма имаха повече права от сегашната им демокрация :)

Това нали е шега или ирония

Не е шега, на тоя гордия толкова му е пипето...

всички сме горди с Америка!!! и Капитализма и войната и безработицата!!!!

Браво!Само че Угнетените.

Както обикновено, доста коментиращи изобщо не са в час с темата. Нито пък са запознати с Китай и Хонгконг. И основния проблем е, че са с робско мислене. Говорят за "свобода и демокрация", обаче всъщност са роби в умовете си. За тях е от изключително важно значение кой или каква система ще ги управлява, живота си са поверили на системата, от системата и управляващите чакат да ги "оправят". И са ги дресирали да мислят, че "демокрацията" е "най-великата свобода"- че как иначе- при демокрацията можеш да избираш КОЙ да те "оправя", можеш даже и да мрънкаш и да му се оплакваш, ако не те оправя както ти харесва. Но всъщност такива хора са си типични роби. Независимо дали живеят в Китай, Северна Корея, Иран, САЩ, Швеция, Германия, България, Зимбабве или островите Кирибати- те са си роби. А истински свободните хора НЕ ЗАВИСЯТ от политиката. Те не са си поверили живота на управляващите и системата. Те са поверили живота си на Бог, и на себе си. Независимо къде живеят. Де факто какъвто и да е изхода от протестите в Хонгконг, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Ще дойде да кажем, нов управник там на съответната длъжност, но обикновените хора нито ще усетят нещо по-специално и различно, нито пък стандарта на живот в Хонгконг ще се промени, изобщо, живота ще продължи да си тече както досега. И робите ще си остават все така роби, вечно мрънкащи, а свободните ще работят и ще се радват на живота.

Брей , имаме си наследник на Фройд...

Обaмa дa грaбвa метлaтa и лопaтaтa и дa отивa дa чисти фекaлиите дето ги сътвори в Ирaк,Сирия,Либия.

КОМУНИЗЪМ в момента е в САЩ! 1913 г. с еосавиха основите на комунистически експеримент по мирен път в САЩ 1917 г. направиха комунистически експеримент с револююция в Русия. Е руския експеримент свърши края н аминалия век, НО американския продължава и до днес.

"Банков комунизъм" освен всичко друго- банките фалираха страната, после фалиралите им дадоха безчетно число доларова маса /300 милиарда бяха само за начало/, от които после "банкстерите" пък си раздадоха премии:-).

да се прегледаш, пръдлю. ти ще ни кажеш какво е комунизм.....

БГ не се контролирa от Путин a от дебелите чичковци ит Брюксел и онези зaд океaнa.Не се прaви нa по-тъп от Псaки !

след като русия нападна и превзе Крим защо да не нападне и превземе и Хонконг "работите на Хонконг са вътрешни работи на Китай" "работите на Крим са вътрешни работи на Украйна"

Личи си кой си. Каквото и да стане, все Русия ти е виновна, а?

Хонконг има много повече свобода от редица "демократични" държави. Стандарта на живот е много висок! Протестиращите не искат демокрация, както ГРЕШНО интерпретирате, а независимост в административните решения от Пекин, който има тромава бюрокрация.

просто хонг конг е свикнал с омразната на българите западна демокраця и стандарт и не иска светлата и чиста китаиска компартия да им подобри стандарта както на всички други в китаи =) но не се плашете, ако размириците ескалират, вегнага ще обявим за виновни америка, супер удобни са ни за тази цел

в Китай всичко се решава от ЦК на ККП без уговорки! Свободата се контролира и затова КНР е най бързо развиващата се икономика и остави на светлинни години назад такива като нас и други "демокрации"!Прогнозите са скоро да настигне и САЩ - ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ рязко снижи своята конкурентоспособност и се нуждае от коренна промяна!

Ако някои хора наистина искат определени организационни промени, то трябва да ги обсъждат по подходящия начин. Китайците са хора отворени към новото и развитието. Не случайно те правят съвсем друг вид социализъм, който засега е печеливш. Мисля, че китайците биха приели всяка промяна за добро. Стилът на тези демонстранти е неприемлив и неадекватен.

МАЛИИ СОРОСОИДИТЕ СА ИЗПЕРКАЛИ ТОТАЛНО . СОРОСОИДЧЕТА НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ОГЪНЯ КИТАЙ ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И ОТ МАРИХУАНИЯ МАЙ НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ .

"Хиляди хора излязоха отново на протест в Хонконг днес въпреки дъжда с искане за повече демокрация в.." Ша ви дам една демокрация. В китай нямаше ли директоно разтрел за подкуп? Щото случая е такъв - американците дали някои $ на 100-200 човека да дигати бутнови и аре..нов майдан. "Президентът на САЩ Барак Обама предупреди китайския министър на външните работи Ван И, който е на посещение във Вашингтон, че следи внимателно протестите в Хонконг" Ми много убаво, и к'во от това!!!

Защо не отиде Виктория Нюланд да раздава понички?

за съжаление, лайнеметните тролове зариват 'надолу' такива коментари: Дирник, сложете, при това по дефаулт, филтър който да качва нагоре коментари с положителен резултат, и да покрива тези с твърде отрицателен. Писна ми от 2-3 лекета с по 10-15 прякора, човек трябва да прелисти 5-6 страници за да види точните коментари, като този по-долу: 1234 ( нерегистриран ) 02.10.2014 10:06 Не отричам, че е диктатура, но какво се промени последните два месеца, че започнаха протестите, а преди това 15 години нямаше никакви вълнения? И пак ще попитам - защо САЩ се притесняват от някои диктатури, а други подкрепят? В Хонг Конг има ограничения в свободата на избор, но не и в свободата на словото, поне според хюман райтс уоч. В СА и Катар освен ограничени свободи на словото и избора (избор изобщо няма), има и ограничения във вероизповеданията, сексуалната ориентация, личния живот. Екзекутират за изневяра, за хосене на християнски символи и за хомосексуализъм. Лицемерието на САЩ е твърде грубо, за да не прави впечетление.

нека помолят Г-н Ван да дефинира "обществен ред"... да ви #$% NWOто

САЩ се готвят за Майдан в Китай. Да, ама не...

СAЩ се упрaвлявaт от около 20 фaмилии,те контролирaт у двете пaртии,все едно зa коя ще глaсувaш,и зaд двете стоят едни и същи хорa ( повечето еврей ) Товa е все едно дa избирaш.дaли дa пaзaрувaш от Лидл или от Кaуфлaнд ,кaто и двете вериги сa нa едни и същи сибственици ! И товa било демокрaция,тa тaм дори президентa не се избирa пряко,пълни нещaстници...

Беше избора на Буш младши, първия! Напълно "демократично" с по-малко гласове и фалшифицирани избори в щата, където беше губернатор брат му! Демокрация, трябва да се насажда по света!

ми то и бг се контролира от 1 човек - путин, но не виждам стандарта ни да е като на американците

Контролира се от Брюксел и Вашенгтон! Доказателство- винаги сруще Русия!

Китай не е Украйна. В Китай няма неонацисти и наследствени фашисти като в Украйна. Ван лаконично е заявил на Барак, че събитията в Хонг конг са вътрешна работа на Китайската държаваи и, че не е здравословно, Барак да си навира носа и там.

време е Байгън или Нюланда да наминат да подпрепят портестърите с потупване по рамото или с курабийки (символа на световните майдани).

Знаете ли в демократичните общества, че най-разпространената тема за разговор е времето, а на масовия спорт е да се пеят един друг. Много разпространен.

Няма ли кой да гръмне американските копелета,които плащат здраво за да свалят режими,които не ги устройват.Няма да мирясат тези алчни изроди.И в Бг тъпунгерите гласуват за проамериканските герб,дпс реформаторски блок...искат да са роби...

Китaй имa 2,4 млн редовнa ярмия,още 3 млн.червенa гвaрдия,a при войнa може дa мобилизирa 300 млн.aрмия.Дaли СAЩ ще му дaдaт военен отговор,те с едни пикливи чaлми не могaт дa се спрaвят !

Интернационалните НПО та черпят опит едни от други.

по-скоро ги черпят пари от едно и също място. Най-много и Китай, както САЩ и Русия, да забрани 'спонсорирани' отвън НПО-та. (Да, и САЩ, при това от много време)

Тия дето окупираха Уолстрийт изядоха доста бой и сълзотворен газ невиждам Обонго що се пъне, за съжаление ако китайчетата не се откажат ще им се случат далеч по-неприятни неща...

Имаше и първа присъда май беше 5 години пандела. Демокрация, какво да я правиш?

браво - раснали в демокрация не искат да се разделят със свободите си. трябва да вземаме пример от тях. то маи от много трябва да вземаме пример, че много сме обвързани и вярващи на провокациите на кгб и дс. трябва да разкрепостим остарялото си милене. в момента има две политически сили герб и антигерб.

Чичко, я кажи в САЩ, най-демократичната държава, между колко партии можеш да избираш, и колко президента от други партии е имало?

България не спирала да бъде като от времето на бай Тошо!Разликате е,че хората знаеха че има една партия тогава 'БКП'и бяха задължавани да гласуват за нея,а не оставяни да решават дали искат или не искат да гласуват!Който не искаше да гласува-терор и пълен тормоз на всички нива!Днес Българите пак са управлявани от същата партия,но вече с разклонения като на ОКТОПОД:ГЕРБ,АБВ,БСП,Реформаторски блок,АТАКА,ДПС и т.н.

Я кажи какъв демократичен бой и демократично насилие получиха Окупирай Уолстрийт. И как системно ги унищожаваха.

О, САЩ ще демократизират Китай?

Хонг Конг си отдавна демократизиран!

Аз по-скоро съм любопитна Тексас кога ще открие ценностите на истинската демокрация и свобода..

''Президентът на САЩ Барак Обама предупреди китайския министър на външните работи Ван И, който....''-си го премести от единия в другия крачол.

ЕДНО ВРЕМЕ ПИТАХ нашите параходчии: Добре де, нищо не те задържа тука, нямаш роднини, защо не духнеш на запад" Винаги ми отговарят: че защо, тука си е добър живота, там да видиш какъв стрес е, и къв голям..

стресът е в България,а за да не се набива на очи и уши е говорил'колко е хубав живота в България''Колко средната възраст на живот в България и процент на раждаемост като е толкова хубав живота в България?????

Някой ти говори за време, преди 30-40 години, не за сега.

да не си ги изпитвал та да ги предадеш, а те са се пазили от неправилни отговори. освен това всеки има близък - баща, маика, приятели. а със заплащането във валута те се чувстваха в привилигеровано положение.

Ти така ли си действал, че си много навътре?

Питал си моряците, които за време печелеха пачки пари, а в къщи ги чакаха жените им (коя незадоволена, кояя задоволена). Междувременно да всяко пристанище си има публични домове. Сдухване нямама, пари има и то далеч повече от средното за страната. Не си питал обаче учените, инженерите, лекарите. Тях си попуснал да питаш, гунчо. За стреса и т.н. Те нямаха възможност да работят на вън, бяха принуждавани да стовт в България. Ако някой дръзнеше да отиде навън, семейството му биваще лишено от нормалнаи възможности за работа и образование. Намерил си с кого да сравняваш, мисля, както простак намира обяснение на простотията си. Много сте нахални, много сте прости и долни! Параходчиите били пример за свободен избор? Много сте прости и ограничени! А ай-лошото е, че сте нечестни, лъжливи циганки. Патологични лъжци. Лумпени. Където са ви допуснали дори за кратко във властта, сте унищожили нациите си и сега ви се иска още, но няма. Вече мандат не можете да изкарате, понеже сте негодни и бездарни. Само щети н аобществото от вас, гладни уроди.

Какви простаци са капитаните на кораби, механиците, нали са инж.? Морското беше признато в цял свят. Ти какво разбра под параходчии? А, и какво толкова му се случи на Анани Явашев?

Абе, Истината, ако всички се изнесат от България, след това при кого ще се връщат. Ма, заминавай където искаш, аз ще се боря за това което искам. Но не искам ЕС и САЩ да ми казват какво аз съм искал!

Хонконг беше окупирана територия от 160 години под управление на Англия. За шпиони там не питайте колко са, винаги е добра почва за цветна революция, тъй като сега са на мода и там спретват една. Те са 7 милиона население обаче ги ползват като запалка за цял Китай, Да си направят извода управляващите и да пускат танковете срещу 'бандеровците'.

Никой 'шпионин'не може да принуди хората да искат по-доброто.Защо КГБ истите не излъжат някой да живее като в СССР?Да ама не!Забравяте ,че навремето нямаше такъв достъп на информация, с която хората разполагат днес-интернет,компютри,таблети,смартфони,айфони и т.н Навремето на комунистите им беше лесно да манипулират населението,защото то тънеше в незнание.Сега хората за минути получават информация какво става във всяка точка на света!

Няма шпиони бе! Те ЦРУ са организация на младите девици. И къв народ бе? Шепа гаменчета, дето не са се и изучили още, ще ми командват!

Да сега получаваме повече информация от преди. Една част са платени шпиони, другата са зомбирани, все пак 160 години робство не е малко + 17 години автономия в рамките на Китай. Демокрацията в САЩ е със 19 000 000 000 000$ дълг, подобно и в другите демократически режими, на практика САЩ е най-бедната страна в света. Китай няма дългове и произвежда почти всичко за целия свят, което показва че системата е добра, капитализъм с частична държавна собственост и еднопартийно управление.

На калпавия комунист САЩ са му криви

Интернет-измамнико, комунистически Китай има трилиони спестени пари. А капиталистически САЩ има вече 19 трилиона дългове и продължава неудържимо да расте. Кой ли е по-добре. Глупак! Кого се опитваш да манипулираш.

Кое е по-добре? Питай някой от Хонг Конг.

когато по-възрастнте ми разправяха какво е било преди девети, подхилквах се. 95 % неуки, работещи цял живот като ратай, или прислужници, пък като те извикат в армията край няма. И не вярвах, като ми казваха, че по хубаво от мира няма!

така ни плашеха, че преди 9 сеп били неуки и ратаи, но както виждаш запада дъпна по-бързо от соца и хората им не са неуки и ратаи. а мира както и здравето си е благословия. европеиския съюз бе създаден за да има мир на континента и всеки които се стреми да го развали работи срещу мира.

Неук човек, който да не знае да чете? И как 45 години имаше само МИР, А преди това война след война? Балканска, междусъщзническа ПСВ, Мадридска война, ВСВ, 45 години мир, и после да не изреждам. 90 % селско население. Недй дочаква и зори, върви ори, ори ори, като няма прокопсия, плюл съм в тази орисия.

Как ти отива да си слуга,но не на Царе,а на неграмотни селяндури,които се изживяват в ролята на 'царе',но уви неуспешно!

Spirit

Горките съветофили-путиноиди у нас.Миналата седмица имаше 20 хилядна демонстрация/ по данни на властите/ в Москва срещу войната в Украйна. А сега и в братския Китай. Остана им една единствена надежда- Китай, а сега и там нещо май се пропука.. Светът явно наистина върви към разруха хаха.. Къде е Волен да ги закълне тези китайски соросоиди хаха..

Не бяха 20 хиляди, а по-малко, не лъжи. Това са стандартни американски цветни революции. На местни екземпляри се плаща да организират протести. Това е доказано и всеизвестно. А ти си един тъп и прост пропагандатор, който се опитва да ни разиграва нас, българите като маймуни. Ти подиграваш ли ни се? Интернет измамник. Мястото на измамниците е в затвор. Измамата е измама, дори и в нета. Изпаднал боклук.

Spirit

не мястото ми е направо в концлагер за храна на свинете.Кажи си го.. А твоето и на лудия Воленчо е в лудницата. Като за начало е добре Волен след 5-ти да изпадне поне от парламента. Като остане без парички и свежи финансиране ще лудне съвсем.

Америка си няма друга работа, плаща ли плаща за революции. Кка превежда парите, все не знаем. Но основна дейност в държавата е борбата срещу убийците комунисти. Хората нямат никакво отношение. Разбрах, ясно е като бял ден. На протестиращите им харесва, но срещу 50 долара са готови на всичко. Освен това са именно хората с големи приходи, но тези важни 50 долара...

как ПРЕМИНАХА МАРШОВЕТЕ НА МИРА В УКРАЙНА.РАЗКАЖИ ! РАЗКАЖИ!

Комунизамът навсякъде е един и същ. За хора, научени на демокрация, той е непонятен. За хората от кочинката по-добро няма :)))))

с таз демокрация бе! Като я чуя и ми става едно.... Иракско, Либийско, Афганистанско, Сирийско, Чилийско, Египетско....в устата!

За хората от лагер е трудно да го разберът.

Не ти става германско, френско, швейцарско или английско? Разбрах. Няма да разбереш, понеже са ти запушени каналите до живот с миризлива червена кал.

Комунизмът се оказа най-доброто и ефективно средство на дявола до ден днешен..... Но той Айнщайн си е казал кои са безкрайните неща... и за едното не е сигурен....

че кво му беше на комунизма? Ей сетих се - нямаше масово разпространена дрога! Даааа.

Това е проблема в България,защото Българинът по-хубаво не е виждал от 1944 досега и всеки казва'Какво си му беше на комунизма???'

Това, което го казваш, говори, че нищо не знаеш за онова време. Нещата, за които говориш, се обслужваха точно от властимащите :)))))

Ще имa здрaв бой зa aгентите нa СAЩ,

Извод - който не играе по свирката на САЩ получава демократични революции.

Как пък винаги САШ са ви виновни бе червена измет. Навремето когато комунизмът изгни и рухна, червените боклуци ни караха да вярваме, че пак Америка е виновна. На кривия знаеш ли кой му пречи?

Китай не беше ли най-големият кредитор на САЩ ?

Защо да е работа на Китак, когато Хонконг е автономна област със собствено управление? Като Крим ли?

,,,,,,,a стигa го пaзили от критикa тоя вaш пкaтен дрaскaч,неговите,обиди и простотии зaщо не ги цензурирaте ?

ЗАЩОТО ТОРНИЯТ ЧЕРВЕЙ МИТКО ПЕШЕВ Е МОДЕРАТОР НА САЙТА . ТЕ ТОВА Е ПРИЧИНАТА . КОПЕЛЕТО Е МУХЛЯСАЛ САРАСОИД И ГЕРБЕРАСТ .

Каква ли ще бъде темата на посещението? Интересно!

Хората от Хонг Конг искат да бъдат под управление на Великобритания,а не на КИтай-те никога няма да се чувстват част от Китай!Кой нормален човек иска от хубавото ,с което е свикнал да живее с лошото???

Куфарите и за Лондон да хващат самолета.

свикнали хората да живеят демократично. Протестират студенти, които са се родили, когато Хонг Конг е вече китайски.

Хонг Конг никога не е спирал да се придържа към връзките си,традиции и бизнес с Великобритания!Разликата дори в поведението на хората от Хонг Конг и Китай е различна.Хората от Хонг Конг са открити и комуникативни-много от младите говорят отличен Английски за разлика от самите китайцимкоито си носят страха и мълчанието дори и когата за на Запад.

Сърцето му се къса на Китаеца комунист,защото хората от Хонк Конг не са задръстените китайци,на които може да промива мозъците и те да мълчат!Хората от ХОнк Конг знаят колко добре са живели по време на западната система на Великобритания и едва ли ще се съгласят с комунистическите номера на Китай.Хората от Хонг Конг никога не са се чувствали и не желаят да бъдат част от Китай!

се сетиха след 17 год. какво искат? Или някой сега им подшушна.

Ако си живял в нормална обществена система или поне си видял какво е ще искаш ли да живееш като скот и да те управляват скотове?Само българите се примиряват,защото по-добро от БКП и Тодор Живков никога не са вииждали,но хората са живели нормално и не искат Тошовисти и измислени такива като него китайци да ги управляват!

Какво знаят студентите на по 17-18 години за живота в Хонг Конг по времето, когато са им рязали пъпните върви или са носели памперси? Айде не пиши глупости!

Много Британски Банки имат клонове в Хонг Конг,както и много Британци живеят там.Младите хора от Хонг Конг винаги са имали запада като привлекателна сила и пътуват доста,но не като миячи на чинии без грам английски ,както китайците от Китай!

Bell

На комунисто-фашистките путиноиди само американци им се привиждат. Хората ви мразят бе, червено-кафеви боклуци, не го ли разбрахте :) Хонконг НЕ е Китай. Там културата е различна, стандарта на живот е различен. Хората искат независимост от гнусната клоака Китай. Гледам плюете Великобритания, ама ако не беше тя, сега Хонконг щеше да е просто поредната мизерна провинция на Китай, където работниците бачкат в заводите до умирачка за по 150 долара на месец.

И какво правим сега? Казвай! Вкарваме армията и трепем наред, или правим референдум и се връщаме към Англия! Казвай какво правим!

ТРЯБВА ДА ТИ КАЖА ФАШИСТ ЧЕ ВАШИТЕ НЕ УСПЯХА В УК-НА И СЕ ПРЕВЪРЛИХА НА КИТАИ !!! НО ТИ СИ ПРОВОКАТО ЗА ПАРЧЕ ЧЕР ХЛЯБ НЕ ЗНАЕШ (ЗАЩОТО АКЪЛАТИЕ КАТО НА ПИЛЕ ) ЗА ТОВА ЧЕ ЗАПЛАТЕНА ТАЗИ МЛАДЕЖ НА ХОН КОНГ !!! ИМАМ ЛИЧНИ ПОЗНАТИ ОТ 89 г

Абсолютно вярно! Хората,които говорят тук и са против действията на Хонг Конг и против великобритания явно нямат представа,как живее обикновения Китаец-той е истински роб и за негова сметка се облажват комунистическите селски диктатори,както е и в България-образован висшист работи за смешна заплата без никакви реални права,а комунистите уж престорени и фалшиви социалисти,АБВ-функционери и прочие си трупат дивиденти на гърба на обикновеноя българин!Хонг Конг не иска да бъде управляван от алчни селяци ,а си иска нормалния живот в странат,който са имали по времето на Великобритания!Какво толкова е неясно???

Bell

Хонконг е автономна област в границите на Китай. Но колко автономен е самият Хонконг? В Хонконг на избори могат да се явяват само хора, които са предварително одобрени от китайската комунистическа партия. Ако не си одобрен, няма как да се явиш на избори. Затова са и протестите.

Така е, но, както пише в статията - случващото се в Хонг Конг е работа на Китайската народна република. Обама защо е така обезпокоен от протестиращите студенти в Хонг Конг, а не е притеснен от екзекуциите с камъни на изневерили жени в Саудитска Арабия или от обесването на хомосексуалисти в Катар?

Bell

Защо да е работа на Китак, когато Хонконг е автономна област със собствено управление? Защо комунистическата пртия издига кандидатите за народни представители и изпълнителна власт там, и който не е одобрен, не се допуска до избори? Какъв вид автономия е това? То си е чиста доктатура.

И още едно изказване от САЩ. Заместник министърът на отбраната Робърт Уорк заяви, че в случай на изостряне конфликта между Китай и Япония по въпроса за островите Сенкаку, САЩ ще дадат военен отговор на Китай.

драскат клечката с огънче във всички посоки на света.

бъзикаш ли се?

Отиваш на ввв . defensenews . com / article / 20140930/DEFREG03 / 309300042/ Top-DoD-Official-US-Will-Respond-Japan-China-Dispute-Escalates. Махаш интервалите и дано да не скрият ликна веднага.

Щяло да има косовски референдум, за присъединяване към Англия! :)

С предателството на социалдемократите и либералите в бившите социалистически страни, в света се отпуши процес на връщане на държавите към един примитивен и див капитализъм. Точто такъв искат в Хонг Конг, в който имаше английски закони и ред. Сега на някои им се иска да го ударят през просото и да грабят до насиране и ненаказуемо. А в Югоизточна Азия, ако това се допусне, значи светът да се потопи в черна нощ. Исканията за демокрация са просто контрареволюция, насочена и срещу Компартията, и срещу всичко умерено и умно. В света се ражда реакция, която, ако бъде изпусната, ще преживеем отново ужасите на ХХ век.

Едно ембарго на Китай, едни санкции, ама първо ЕС, да започне!