Лидерите на протестите в Хонконг дадоха краен срок

Десетки хиляди протестираха в Хонконг с искане за същински демократични реформи и блокираха главни улици в района.

Обратно в новината

Коментари - Лидерите на протестите в Хонконг дадоха краен срок | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно референдумче и там, а? Дали да са към Китай, или към Великобритания- какъв ще е резултата според вас, а? Според мен ще е за Великобритания, ако разбира се за референдума не осигуряват ред едни войничета с калашници и звездички на ушанките/ като в Крим/.

да не е най-доброт, но по-добро още не е измислено!

Май пак милите,симпатични,човствителни каубойчета са се загрижили за демокрацията.много лошо за тях тоя път...не преценявят че насреща вече е КИТАЙ

Обърнахте ли внимание на един от плакатите на организаторите на това движение. Прословутото соросово юмруче на еврейчетата. Същото юмруче го имаше на протести в Сърбия. Същото вдигнаха малоумните продажни протестъри в България. Същото беше в Грузия, Румъния, Турция, протестите за парка. И разбира се, можем да говорим за един спонтанен мирен протест на самоорганизиралото се местно население. Това е чиста американска намеса за дестабилизиране на Китай и опит за някаква цветна революция. Източникът на злото е един САЩ и Израел. Организира се с финанси от тези две държави. Да е останал вече някой да се съмнява в това ?

Тъй е било, тъй е сега, тъй и ще бъде, ще властваме во век и веков, ще си печатим зелени хартийки, за които подобните на теб ще се изтрепват и тъй ще ти минава времето в безполезно дращене по форумите.

Абе мамул, това същото ще го видиш и при слизането на една партизанска бригада приз 1944 год. Господи малоумници,нямате ли свършване?

Студентите са в пряка непрекъсната връзка с ЦРУ, няма как. Те, дето се вика даже не заглеждат колежки, а сам ос ЦРУ са свързани. Дето се вика, няма как иначе да е! А е че някой им трови живота с комунистически келешлъци. Неееее. Те комунистите навсякъде създадоха рай, не сам не пречат, но и постигат нвбивало щастие за народите. Най-богати са, най-успяващи и изобщо прекрасни. Това, което виждаме, не е вярно. Слушайте какво ви говоря!

Уф, пак са пуснали малоумен пропагандатор, американски стил. Друга лъжа не можа ли да измислиш

Не е приятно да те направят изведнъж част от комунистически Китай. Особено ако си бил това, което беше Хонконг преди това.

Няма никакъв "комунистически Китай", разберете го това най-после. В Китай си е добре развит КАПИТАЛИЗЪМ Има само различна система на управление. При това никой няма намерение да "сваля" високия стандарт на живот на Хонгконг, и това жителите на Хонгконг го знаят много добре. Напротив- стандарта на китайските големи градове вече почти се е изравнил с този на Хонгконг. Никога няма да разберете за какво става въпрос, ако продължавате по навик да възприемате нещата като противопоставяне на "комунизъм" и "демокрация". В случая няма НИЩО подобно.

Защо какво лошо има, икономиката просперира, една от най-богатите държави е комунистически Китай. Да не са луди да искат да ги направят част от капиталистически САЩ, с неговия 18 трилионен дълг и заслабваща икономика. Според теб е по-добре да си беден, отколкото богат. Имаш някаква перверзно извратена мисъл. Нещо като призив към робите да стават доброволно такива и да не се възмущават.

(по стандарт и цивилизованост): Китай и Хонгконг! Северна и Южна Корея! ГДР и ФРГ (преди 1989-та)! Карело-финската ССР и Финландия (преди "изчезването" на първата)!

Шило

Леле, мале, тук от всеки протест се правят изводи, че нещо се разпада- я Русия, я Китай, я някоя друга държава. Сащ разпаднаха ли се от протестите "Окупирай Уолстрийт"? А тези, които са ежедневни по един или друг повод? Не. Така че, ще попротестират, възможно е да има някакви отстъпки, и ще мирясат.

Тези акции, подкрепяни от американските неправителствени организации, окончателно ще накарат Пекин да сведе до минимум отношенията си със САЩ и да търси партньори в Азия, Африка и Южна Америка. Както и да се развият нещата, в света вече зпочват да се кристализират няколко центъра на сила. Което е добре за бъдещето на човечеството.

Искахте присъединяване към "Поднебесната", получихте си го, сега сърбайте ;-)

та империя си върна изконно нейна земя! като ен знаеш малоумняк не пиши! Хонконг е бил даден под аренда! или и това не знаеш просто циганско чуачало!!!

БългАриец

Първо научи българския, после повръщай по форумите, неграмотнико !

СМ

Поредният майдан организиран от САЩ. Цветни революции и преврати за заробване на държави, в съответствие националните интереси на САЩ.

Поредния тъпак тачещ диктатурата.

чакай, не са излезли още снайперистите.

Скоро революция. Идва и революция в Русия. БРИКС се разпада, путинодите отоват в Северна Корея.

теб не виждат че Краварника се разпада! това което сртана в Фергюсън го доказа!! Скоро ще има Разединени Краварски щати с Чернокожи щати латиноски щати и съвсем малко бели щати хаХАХАХАХАХАХХААХ А БРИКС СТАВА ВСЕ ПО СИЛЕН МУХАХАХАХАХАХА

още не е в апогея си, ще има да чакаш.

Вече каде 2500 години ги чакат да се разпаднат. Някакви прогнози?

Нищо особено няма да стане. Протестите, независимо дали този лидер ще подаде оставка или не, ще си стихнат. Жителите на Хонгконг са си с достатъчно висок стандарт (един от най-високите в света), независимо дали са към Англия или към Китай. И всъщност са си много добре (по-скоро имат някои други проблеми- пренаселеност, малко пространство, и съответно много малки по площ апартаменти, в 40-50-60 етажни блокове, но това не е от сега, то си е още от времето на Англия, и няма връзка). Китайците няма да им смъкнат стандарта- напротив, скоро съседните китайски градове Шенджен, Гуанджоу и др. ще ги изравнят по стандарт. А между другото- една забележка: "Occupy Central не означава точно "Окупирай центъра". В Хонгконг има един район, който се нарича Central, в който е и най-голямата концентрация на небостъргачи, където се намира и въпросната институция, пред която протестират. За него става въпрос в този лозунг- буквално: "Окупирай район Сентръл"

Разбирачо Санчо, салама си е салам а свободата е нещо различно.

Бай Иване, ходил ли си в Хонгконг някога? Ако не си ходил, да ти кажа: жителите на Хонгконг са по-свободни и от българите, и от теб, и от Санчо, и от Дон Кихот. И това, че щяло евентуално да има някакви промени в системата, по никакъв начин няма да ги направи по-малко свободни. Самите китайци (които по неизвестни причини много неинформирани българи мислят, че били под комунизъм), са по-свободни от нас! Да, имат някои ограничения- не могат свободно да влизат във Фейсбук, Туитър, Ютюб и още някои сайтове, но- дотам. Обаче пък имат доста повече възможности от нас!

ти ли го казваш робе?!? Я се погледни в какъв европейски префекторат живееш.

Референдум в Хонконг за скъсване с чинизия и връщане в лоното на Британската Империя.

А за Каталония защо си против, демократично старче;-)?

мамка им американска.Да си взимат реформаторите и раннобудните при тях,при нас ,украйна,египет,сирия,ирак и да изчезват от земното кълбо

Китай чака 100 години Англия да им върне Хонконг. Няма да допусне западна демокрация с икономически ръст от мижавите 1-3%.

Малко да ти обясня, че има нужда. Значи, ако работиш в чистотата, и заплатата ти е 380 лв, и след това някакси успееш да се домогнеш до магазинер със заплата 760 лв, това е ръст от 100%. Но ако работиш като банкер със заплата 4000 лв, и ти я увеличат с 2000, това е ръст само от 50%. Та не ги сравнявай само по ръст, може ли. (Е, знам, че заради Путин ръстът е най-важен, ама...)

Виж какво обяснява един доста влиятелен и известен човек, пък после пак ела да ни обясняваш! Гледай изказването на James Wolfensohn в тубата!

Ами да няма да е краварска демокрация Я!!! Където всички депутати и сенатори ще са купени!!! От оръжейните концерни и еврескомасонското лоби! Обама е една марионетка всеки го знае!!! А КАКВО СТАНА С ДА ОКУПИРАМЕ УОЛСТРИИТ А?! НЕ ПОПРЕБИХА ЛИ ПОЛИЦАИТЕ НА ЯНКИТЕ ДЕМОНСТРАНТИТЕ И НЕ ГИ ЛИ ПОВКАРАХА В ЗАТВОРА А?!

китайска демокрация!!! може да има избори но всички кандидати ще са наши!

Навсякъде е така, не само в Китай. В България например примера е повече от показателен.

Робски олигофрен!