Китай унищожи 6 т слонова кост, за да подобри имиджа си (снимки)

Китай унищожи днес около шест това слонова кост. Широко отразената от медиите акция цели подобряване на имиджа на страната, опетнен от централното място, което тя заема в трафика на бивни от африкански слонове, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Китай унищожи 6 т слонова кост, за да подобри имиджа си (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата история е да се покаже на света че в Китай има и нещо оригинално . Но не разбрах защо е унищожено ???????.

Не се и опитвай да разбереш. Няма да ти се получи.

Русия е голям износител на тази суровина за Китай, но е поне от мъртви от хилядолетия мамути от Сибир. изделията от такива бивни са доста по-скъпи.

Ако някой си мисли че Кйтай е комунизъм дълбоко греши.Ако не ми вярва да прочете Маркс и да откие 1000та разлики.

Да не са били китайско менте и да са унищожени по искане на притежателя на оригиналната марка?

над 12 тона бивни на слонове, а колко хиляди са избитите слонове от които са взети тези бивни? Що за идиотизъм е да се унищожава нещо, което вече е добито и не оползотворено?! Та нали пазара не е унищожен и търсенето ще продължи! Това означава избити още няколко хиляди слона! Това явно няма значение нито за Китай, нито за САЩ и ли която и да е друга страна. Важни са показността и лъснатия имидж, пък продължаващото безумие е без значение. Нали няма да бъдат изибивани те, а слоновете.

Ти май не разбираш, че ако в една държава има закон, че слоновата кост се унищожава, това означава че слоновата кост няма никаква стойност в тази държава. Предполагам че знаеш какво значи закон и как той се спазва във функционираща държава

Поредният комунистически идиотизъм...

А през ноември (когато в САЩ) беше капиталистическия идиотизъм.

когато щатите бяха основен замърсител на околната среда всички тук ревяха против това а сега когато сащ и европа са отговорни само за 25% от замърсяването а основния е китай никой нищо не говори по въпроса! ясно е накъде е насочена пропагандата! китай са критикувани за много неща от цивилизования свят но тук това не достига!

САЩ са с най-много вредни емисии на глава от населението, ако отваряте въпроса.

Когато Китай унищожава бракониерска плячка това е "опит да подобри имиджа си". Когато САЩ... Не се сещам нищо подходящо... Но, дори да легализират марихуаната, това е от искрена доброта и грижа за хората.

просто при САЩ е било навреме, когато всички са го правели, а при страни като Китай всичко става с огромно закъснение

Нали е САЩ, а те са безгрешни.....

е - то е ясно: путин повлече крак и те го имитират. слонова кост по липса на поси-рают или ходора

деер

Това е най-тъпото нещо!!! По-добре да бяха раздали слоновата кост на обикновените хора .......

Потекоха ли ти лигите?

деер

.......?!...

хехех обикновените хора... ама, че дивотия. И какво точно ще я правят тази слонова кост "обикновените хора"? Ще я сготвят за вечеря, или ще завъртят някоя бърза далаверка?

Преди някой дето е прочел само заглавието тегли по някаква причина обида към китайците (щото сега е модерно да се псуват китайците и руснаците) - да прочете по-нататък в текста, че и САЩ са направили същото.