ЧЕЗ съди България за стотици милиони евро

Енергийната група ЧЕЗ е предявила иск срещу България в Международния център за уреждане на инвестиционни спорове - ICSID, Искът е за стотици милиони евро.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ съди България за стотици милиони евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много искам да знам какви инвестиции направиха ЧЕЗ през тези години. От онези 4 цента, за които Олбрайт направи пътека до София, мина доста време. Токът поскъпна с пъти. Чез ни смени старите електромери с електронни трета употреба, по Искърското дефиле токът спира по няколко пъти на ден, така е и по другите планински райони. Прави се с цел да се манипулира електрониката. До кога си мислят, че номера ще минава?

Волен има кратка и ясна максима относно ЧЕЗ,ЕОН и ЕВН , която се изразява в една дума съдържаща три кратки и ясни буквички - ВЪН !!! Да са мислили повече като са решили да идват в БГ и да правят каквото си искат.Добре си ни беше с държавното дружество "Електроразпределение".Ама изобщо няма да страдам за ЧЕЗ, ако си тръгнат.Даже не разбирам защо досега не са се сетили ,че трябва да го направят.Ако искат да съдят България- ОК , но преди да заведат делото ,да се постараят да са напуснали страната.

Както и да го погледнеш все сме пре*баната страна - разпродадоха енерго-то за без пари за всякакви мижави оператори, които ни скубят яко и естесвено си отчитат взятките на Овчаров,Кадиев, бат Сали и прочее ел.мафия, плащаме тока на циганите и другите кражби, за сметка на това ако ти изгорят ел.уредите можеш да се оплачеш на арменския поп. Не дай си боже закъснееш да не платиш в срок - само дето не те хвърлят в затвора ... абе роби сме в собствената си страна

Боклуците вън от България. А урода Сакскобурготски, който ги докара да бъде осъден...

ограбихте ни с милиарди и искате още много,махайте се с Костов барабар....

гаси тока и го лапай.

По колко милиарда не ден? Та да знаем дали ще лапаме или ще ни тресне тока???

Трябва главния прокурор да провери приватизацията на енергого.Приватизация е когато собствеността преминава в частни ръце, а не в собственост на други държави.Това не е приватизация.

Ами като са толкова ощетени тук, а и заплатите от над 100 000 лева на месец на директорите са малко, да вземат и да си ходят. Да, ама не, таз златна мина до де с шутове не бъдат натирени няма да я изпуснат.

Не намирам никакви обстоятелства, даващи основание да се разискват частни въпроси и те да се свързват с обществен интерес. Заплатата от 100 000 е договорена. Тя е неотменима част от приватизационния договор, който не е точно "приватизационен", но по съществото си е все пак "продажба" и е новаторски, революционен, защото се сключва с друга държава, следователно е правилно-прогресивен. Осъждам: 1. Страната да разтури договора с..... , да предостави всички права и да предоговори нови условия и по-добри за тях цени с Южните Централи. Да се включат право на монопол и върху ел. разпределението, парата от чая на ср. статистическо семейство, газ от каквото и да е, и саморъчна Декларация до АНС,КГБ или друга партньорска служба и др. подобни. 2. Да се плаща на потърпевшите Компании по 1 000 000 евро и долара на ден/ за всяка от тях/, за да се компенсират причинените неудобства на служителите и мениджърите, които са тук, а не са избягали. 3. Това Решение не касае български граждани, пълнолетни или не, които НЕ ИСКАТ да плащат. 4. Точка 3 няма никакво значение. Ще плащат! 5. Без право на обжалване! Заключителна Разпоредба: За ненаписаното тук може да се приложат както международните , така и вътрешните актове, а , ако те си противоречат, то прилагат се според своята ценност и хармония с т. 4 от това Решение. Бог да Ви пази! Бъдете живи! Съдията

Вън наглите обирджии,чехи смотани от страната ни! Да пометем гадното им гнездо!Нахалници!Смучат българската кръв като пиявици и още искат! Вън!

Шут в чешкия ЗЪГ! Да си ходят!

А идиотите,които продадоха държавата къде да ходят?

на оня свят, Толкова ли ти е трудно да разбереш

СА НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ И НИ УПРАВЛЯВАТ КАТО РОБОВЛАДЕЛЦИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОЙКОВИЯ ЦАР КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН КАКТО ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ЕРП-та, ТАКА И ЗА ПРЕСТЪПНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БТК, ФАРМАЦЕВТИЧНИ ЗАВОДИ И АНЕКСИТЕ ЗА ЦЕНАТА НА ТОКА ПОДПИСАНИ С Т.Н. "АМЕРИКАНСКИ" ЦЕНТРАЛИ В МАРИЦИТЕ. КОЙ ДА ГО СЪДИ ТОЗИ БАНДИТ, КОГАТО В НАЧАЛОТО НА ТАЗИ ГОДИНА ПОД НОСА НА ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ БЕ ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В РЕЗУЛТАТА НА КОЕТО ЗАПОРИРАНАТА ЗА КТБ "ВИВАКОМ" СЕ ОКАЗА В РЪЦЕТЕ НА ПРИЯТЕЛЯ НА БОЙКОВИЯ ЦАР - лицето Спас Русев! Измамата струваща МИЛИАРДИ ЕВРА на българския данъкоплатец бе извършена с любезното съдействие на царските юпитата Милен и Георги Велчеви! Къде е опозицията? КЪДЕ СИ МА КУРНЕЛИО?! Пърчиш задник и обещаваш с него да смачкаш стърчилката на тиквата ? АЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ ФИЛМИ! ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА ТРЯБАВА ДА БЪДЕ ИЗМЕТЕНА!!

Не че и тиквата няма вина, но тез ги докара БСП-то. ЧЕЗ е фирма на бившата комунистическа партия на Чехословакия. Нали се сещате Станишко и сие колко са гушнали за да ги пуснат, а сега тиквата гушка за да стоят.

Царя продаде ЕРП на чехите , ЕОН и ЕВН , а гавазинът му Боко продаде и останалия държавен дял в тях. Тези кърлежи ще ни морят до край с неоправдано високи цени. Защото българските политици предадоха и продадоха интересите на българите.

ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМЕ ТЕЗИ КРАДЛИВЦИ И МИЗЕРНИЦИ ??????? БОРИСОВ ДОКОГА ?????

ЗАБРАВИ ЛИ, ЧЕ ТВОЯ БОРИСОВ /Бехар/ ПРОДАДЕ ДЪРЖАВНИЯ ДЯЛ В ЕРП-та?! Имаш къса памет!

Abu Talib

Да им се изкъкам на инвестициите на ЧЕЗ.Егати нахалните лумпени недни.Купуват тока от Козлодуй за 2 стотинки, а го продават на 18.БЪРЗА ДЕПРИВАТИЗАЦИЯ!! Немедленно!!

Баце, малко преди да падне от власт, по време протестите за цените на тока, обяви, че прекратява лиценза на ЧЕЗ. А пък те още са си тук и даже ще съдят България за милиарди...

Тия пък да не видят от руснаците - хайде и те да ни съдят.....

КОЙ РАЗРЕШИ ПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРСКОТО ДЪРЖАВНО ДРУЖЕСТВО НА ЧЕШКОТО ДЪРЖАВНО. КОЙ ЩЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ТЕЗИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ. КОЙ РАЗРЕШИ Е.ОН ДА СИ ЗАМИНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, НАЛИ ДОГОВОРА УЖ 30 ГОДИНИ НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ РАЗВАЛЯ. КОЙ СЕГА Е СОБСТВЕНИКА НА ЕНЕРГО-ПРО. КОЙ РАЗРЕШИ ДА СИ ЗАМИНАТ ЧЕХИТЕ , КОИТО УЖ КУПИХА ЕНЕРГОТО В СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ ОТ НЕМЦИТЕ. КОЙ ЩЕ КАЖЕ КАКВА СУМА ИЗНЕСОХА ОТ БЪЛГАРИЯ. КОЙ И КОГА ЩЕ СПРЕ ГАВРАТА С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

..ДА СЕ ИЗМИТАТ до един и сега му е времето ДА ИЗМЕТЕМ ЕРП-та, но да НЕ оставим НЕНАКАЗАНИ И ВИНОВНИЦИТЕ за ТЕЗИ ХАЙДУШКИ ПРОДАЖБИ !!! ДА ЗАПОЧВАМЕ ОТ ИВАН КОСТОВ и вие дописвайте виновниците, които трябва ДА СЕ ОБЕСЯТ от всички нас - ОБРАНИЯ НАРОД! Не искам да умирам, ДОКАТО НЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ ВСИЧКИ ВИНОВНИ ЗА ОБИРА НА ДЪРЖАВАТА НИ!!!!

това са само приказки. Има си финансови правила, които ги знае и работи - ще спечели -приказливите мързеливци ще си останат само с приказките.

мързелив народ, който не иска сам да си управлява финансиите само това заслужава . Сами са си продали имуществото друг да го стопанисва, а сега реват че този чужденец печели от тази разрешена дейност. Пазарният регулатор не търпи мързеливи играчи и ги изхвърля на боклука - затова съществува капитализмът а социализмът беше ликвидиран (соц. система не изработи подобен ефективен регулатор за поощряване на работливото и печалившото решение)

Abu Talib

Голям си тъпанар.Капитализмът оперира с капитали, тоест с пари.А при социализма няма капитали, иначе, тоест няма пари, иначе пак ще е капитализъм.Следователно, градили сме държавно-монополистически капитализъм.

Отново политиканствуване - сменят се периодично цветовете на управляващите партии и НИЩО ДОБРО НЕ СЕ СЛУЧВА В ИКОНОМИКАТА. НЯМА НАДПАРТИЕН КОНТРОЛ ЗА ПАРТИЙНОТО ХАРЧЕНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ - затова и резултатите са отчайващи!

докато цветните партии сключват зесекретени договори и харчат народните пари без да се отчитат и без да носят съдебна отговорност- ще затъваме финансово ! Няма механизъм за контрол- слушаме само партийни оправдания.

"Подготвени сме да защитим нашите инвестиции" Има ли някой, който още е на мнение, че 44г. е избит цвета на нацията? Има ли някой, който да не иска да се повтори т.н. "Народен съд"? + за ликвидиране на новия "цвят на нацията"

за всички предатели и мекерета които допуснаха Ерп-тата да правят каквото си изскат.Иван,Румен,Миглена и други чифути.

Усещат хиените ,че много скоро няма да има България и затова късат последни парчета от снагата и.

Идва в дома ти някой и без да вложи нито лев започва да прави компоти от твоите плодове. После те принуждава да му ги купуваш, на каквато си цена иска. Възроптаваш, а той те съди. МАРШ! МАРШ навън всички пиявици от страната ни!

забравяш че сам си му отворил вратата и си му предоставил ресурсите си (защото тебе те мързи сам да си свършиш работата) , а после си недоволен че чужденецът, използувайки пазарния механизъм , иска да печели за сметка на твоя мързел и глупост.

Светла Тодорова от ДКЕВР, която си е явна лобистка на ЕРПтата, е обещала огромни норми на печалба на ЕРПтата. Затова призовавам два куршума да се зачислят за нейната глава. Същата вдигна цената на тока с 10% от 11.2014 г.! Тя бе направена председател на ДКЕВР от второто временно правителство с Близашки и Щонов, съставено от плEVNелиев!

Хайде гонете ги вече тия пиявици от България. Тези ЕРПта отдавна трябваше да се национализират.

с кого ще ги замениш? Защо мислиш че акциите на ЧЕЗ на борсата са над 100 лева, а на българските фирми (дори и на частните) са много под 100? Явно хората знаят как да развиват бизнес а българите само от политиканствуване.........

Ех кога ще ги стигнем албанците?

чез ,като ни продават ток,от чехия ли га взимат.държавата ни, ако наъйстина е държава,може да им продаде тока на висока цена, а да ги задължи да продават на ниска ,и да ги изгони законно за 1 месец.защо това не се случва.защото от чез , ивн и др плащат здраво на когото трябва

Pesh0

Да разсекретят договора и тогава , да видим , за какво ни съдят . Аз няма да плащам по секретен договор подписан от някого , от мое име . Нали все казвате , да четем преди да подпишем ... дайте го да го прочетем .

Подписват неизгодни договори,прибират комисионни от години,а сега умуват как да прецакат бизнеса,за да приберат парички за глобите.Справка- измисления проектозакон за 10 % данък,при ползване на активи за лично ползване

Да отидат на съд всички, които откраднаха от народа енергетиката на България и я дадоха на чез, мес и пр. "инвеститори". На съд този, дето даде "мариците", за да ни продава стократно по-скъпо собствения ни български ток, на съд тези, дето и сега се канят да дораз"продадат" каквото национално е останало!

единият от горните е същият, дето и Балкан -0 националния ни превозвач, даде на чужденците-мошеници, които, след като ограбиха по този начин (с помощта на въпросния) държавата ни, я и осъдиха допълнително - нещо, станало възможно заради идиотските, съзнателно престъпно написани договори, заради които също трябва да бъдат осъдени марионетките, турени по същото време във властта у нас, за да направят именно това - да подписват престъпни договори и да дават за "приватизиране" държавата ни.

Симеончо и Милко Ковачев. А зад тях цяла плеяда хиени и душмани.

но има и народна поговорка : "гарван гарвану око не вади, ами се съюзяват и трети натопяват". Кой да го организира такъв съд? Ти виждаш ли у нас подходяща институция?

Pesh0

Какъв е този АРБИТРАЖ ? Че те така и на циганското мешере , могат да се оплачат .

Всъщност основния проблем е, че ЧЕЗ са монополисти при нас, явно са мошеници щом ги изгониха от Албания, а в самата Чехия имаше оплаквания от тях. Ако ви прави впечатление, те съдят държавата, че не подобрява климата в енергийния сектор - т.е. не могат да си повишават цените както искат. Всички глупости за инвестиции са абсолютна измама. При мен трафопоста е на 150 метра и непрекъснато се губи напрежение. Тока спира през два-три дни, а понякога по няколко пъти на ден. А живея в едно от селата до София, което се води квартал на града. Също така знам, че след като са дошли чехите са съкратили първо персонала по подръжката , а са увеличили служителите в офисите. И после идва дзугия проблем - че всъщност държава е продала част от българска държавна компания на друга държавна компания ( Чешката държава има сериозно участие в нея) и я е продала за да се финансират партиите, които са на власт - няма значение кои. Ето това е голямата измама. Другата голяма измама е ще имаме свободен пазар - а как след като мрежата ниско напрежение ще остане собственост на тези ЧЕЗ-ки престъпници. Значи аз ще си купувам ток от други, но като няма поддръжка пак ще си сея без ток... И тези свине са тръгнали да съдят държавата - поне да бяха направил поне нещо , а не само празни приказки -имало инвестиции- няа нищо само кражби и прехвърляне на пари от едниния чешки джоб в другия и плащане на рушвети. А това че нашите идиоти не защитават интересите на държавата и гражданите е друг въпрос....

.... да бъде глобена , че на този матрял най-сетне да му светне, че пудели на чужди интереси го управляват.

сложих ти минус , не защото мнението ти не отговаря на истината , но за плащането не е ясно дали ще даде резултат за мисленето на народа - отново от общите пари (бюджет) някой управляващ ще плати и ще се покрие после, а народът ще плати сметката с лихвите. Тия нашенски консултанти дето продадоха енергетиката на чужденци за мижави комисионни къде са?! Защо журналистиката ни спи толкова години и не буди народа, а сега когато чужденците си оплетоха кошницата се сетиха да мрънкат? И какво от това?! Хората работят с документи, и явно нямат делови опоненти! Отново ИЗПУСНАТИ СРОКОВЕ ЗА РЕАКЦИЯ!!!!!

Изглежда България е загубила суверинитета на Съдебната си система - Арбитража има приоритетна юристидкция спрямо БГ Съдилищата...,,

Факт е :в България няма действуващ контрол за харченето на държавните пари (независимо от управляващата партия, похарчила парите) - нито съд за ръководители похарчили народните пари без печалба - има само Народно събрание в което политиците се джавкат като махаленски клюкарки, но винаги са единни когато стане въпрос за личното им възнаграждение от държавните пари. НЯМА НАКАЗАНИ ЗА РАЗТОЧИТЕЛСТВО ! - доходите и пенсиите са добре осигурени НЕЗАВИСИМО ОТ КАЧЕСТВОТО НА РАБОТАТА ИМ защото те самите са си контрола, а резултатът от техния труд. ИЗВОД- щом резултатът не е налице критериите са фалшиви и всички ние плащаме за този фалш.

"Ако не искаш да бъдеш наковалня, бъди ЧУК!" Тези исторически думи на великия син на България Г. Димитров, прославил страната ни в цял свят като най-смелият антифашист на Лайпцигският процес, важат с пълна сила и досега! Нашите путьовци и меки китки, вместо да изгонят ЕРП-тата, по-специално ЧЕЗ и да осъдят крадлив Дедо, сключил "приватизацията" за милиони комисионна, им правят метани и увеличават цената на тока! Сега като ни осъдят, нищо друго няма да се случи, освен цената на тока ще скочи двойно! Гласувайте тъпанари за ГЕРБ (НДСВ), плюйте против АЕЦ Белене и се гответе за нови драстични цени на тока и на всичко останало! "По-големи тъпаци от българите не съм срещал по света!" Това не са мои думи, а на контролния инженер (немец) на строежа на Зюдландесбанк в гр. Щутгарт, където работих като инженер на обекта! Жалко, че и моя милост, без вина, беше причислен към сънародниците си!

Работя в немска компания . По- големи тъпаци от немците не съм срещал , ежедневно ги правим,разногледи :))))

Искаш да кажеш Г. Д. този алкохолизиран убиец и престъпник? Този съратник на най-масовия убиец в цялата история на човечеството, Сталин? Този, който за целите на Сталин обяви Пиринска македония за НЕ БЪЛГАРСКА И МАКЕДОНЦИТЕ ЗА НЕ БЪЛГАРИ? Този, който доведе КГБ в България и позволи масовите убийства без съд и присъда, лагери, терор, тоталитаризъм и унищожение на българите? Дано Бог никога не му прости! Дано до края на Света плаща за унищожението на България и българите!

и на теб няма да прости Господ, затова ти е взел мозъка и те е оставил толкова тъпа..... Ако не беше Сталин и СССР, сега гръцката граница щеше да е по р. Марица, а гр. Перник щеше да е сръбски!

Тия дружества с какво са полезни на българската държава, печалбите им излизат директно от България, тук остават само претенциите и огромните им искове, искания, желания и мрънкане, ако може и от дела да печелят, друг е въпроса, че м-вото на енергетиката е некадърно да се справя и да си търси интересите.

ЧЕЗ да напусне България незабавно!!!

От Соросоидното посолство ти сложиха минус, ама ако го сбарам, само да сапун ще ми станат.

Затова е крайно наложително да се свика и проведе Независимият Народен Съд.

ДО АНАЛИЗАТОР-ЗАТОВА И НЕ ГЛАСУВАМ ОТ 15 ГОДИНИ!!!И ЗА ДА БЪДА ПО ТОЧЕН-НАПУСНАХ ТАЗИ МУТРЕНСКА СТРАНА!!!

Не ти ли поне малко мъчно че държавата - твоята Родина - пълна кошара с овце, е разкъсвана от чужди вълци, а пазачите - кучета се спотайват или спят с тлъсти приходи в офшорни сметки?

Не,овцете заслужават съдбата си

Крадеца ще съди обрания Бг реалност

ЧЕЗ прибират по фактура над 40% от сметката за тока - всичко дето се пише такса присъединяване и пренос Ниско Напрежение, а не е 0.1%, както лобистите на ЧЕЗ пишат тук!! Помним как 2013 едни свине като Цацаров и Борисов се "заканваха" на ЧЕЗ по съвет с СМС на Люба Кулезич към любимия Наркотрафикант Бойко Боклуков.. Помним, че всичко беше мъгла. Помним и че и ТРИТЕ ЕРПта заведоха искове в разни АРБИТРАЖИ във Фашингтон и на други местенца, всяко за по 1 МИЛИАРД Евро. Помним как Харитонова, Светла Тодорова и Иван Иванов увеличиха цените на тока, защото са им лобисти в цялото ДКЕВР. Помним, как за всеки процент увеличение на цената в ДКЕВР получиха по 100 хиляди лева подкуп, тоест 17% от 01,07,2012 са допринесли по 1,7 милиона лева за всеки член на ДКЕВР. Досега няма опровержение на тази информация изнесена от депутат Магдалена Ташева през 2013 г. Всички знаем, колко много електронни манипулируеми електромери насветкаха в цяла България - с милиони, на мястото на нашите собствени незаконно унищожени и повредени средства за търговско измерване. Всички знаем колко много хора останаха без ток и са без ток, от 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 и т. н. години. Аз лично ако имах едно РПГ, така щях да им раздумкам сградите на Раковски 140 и Цар Симеон 330, че швейцарски часовникари няма да ги съберат после!! Колко още ще чакаме, народе????? 2013 не доведохме нещата до край, това сега ни струва 40 милиарда дългове, трупащи се ВСЕКИ ДЕН! Забравихте ли, че и за неприлагането на Директивите на 3 енергиен пакет плащаме по 20000 евро на ден глоба? За всяка от двете директиви! какво чакаме, да цъфнат налъмите ли? Предлагам в неделя в 10:00 пред Министерството на Енергетиката да продължим това, което не довършихме през 2013 г. А именно - Народен СЪД!

Ташакова????Пази Боже, не! Тази не различава ток от напрежение, но като всеки тъп и нагъл простак има мнение по всеки въпрос.

"Груба намеса в инвестиционната политика" - ХАХАХА хубаво е да си монополист с гарантиран приход, лошо е когато има конкуренция и трябва сам да си изкараш приходите, отвориха енергийния пазар и за дребни потребител и ЧЕЗ ореваха орталъка и дела заведоха, ма ние сме си виновни ние, и най - вече една шепа български под.оги по върховете на ЧЕЗ Електро, ЧЕЗ Разпределение и ЧЕЗ България, те са за е....

Елате да видите инвестициите им на нашата улица. Преместиха стълбовете за да са по-близо до къщата на фармацевтичен бос, при което подмениха моя оразмерен стандартен подземен меден кабел с две различно висящи алуминиеви жици. Те преминават така през три имота. Достъпът в сградата към ел.таблото напомня за филма "Топло". Смениха според европейския стандарт изправен електромер, произведен 2012г. с произведен 2006г. По-добър според представителите на ЧЕЗ. Ако аз като тях направя това, ще ми изхвърлят дипломата. Да плува по реката към Дунава.

Да изгоним чешките крадци,да вкараме в затвора националните предатели дали им право да ни крадат.

Нинова и Н. Василев продадоха българската енергетика на ЧЕЗ и др. за 2-3 жълти стотинки/печалбата на Електроразпределение Столично за 1 година/. Те заслужават затвор до гроб.

на приказка си я докарал, но като действие кой и как ще я свърши тая работа!? Десетки години само голи приказки....... действия мижави.

Ще чакаме ли водата да стане 10-15 лева на кубик, понеже концесионера не плаща нито стотинка на България? А ще чакаме ли да приемат и на второ четене новия "модерен закон за концесиите" на Томислав Дончев, където концесии ще се подаряват за абсолютно всичко, дори географски райони, за по над 50 години, за по 100 години???? Какво още чакаме?

ТЕЗ НАШИТЕ ГРОБАРИ ПРАВЯТ ЗАКОН ЗА ВОДАТА НОВИЧЪК. ТАМ ТАКА ЩЕ НИ НАХЕНДРЯТ ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ВОДА ЧЕ СВЯТ ЩЕ НИ СЕ ЗАВИЕ. РАЗПРАВИЯТА С ТАКА ЩЕ НИ СЕ СТОРИ СМЕШНА. КАТО НИ ОДРУСАТ ПО 5 -10 ЛВ ЗА КУБИК ЩЕ ЗАБРАВИМ И ЩО Е ТО КЪХАНЕ И ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ НА ВОДА. ! БОКООО ЩО ЗА ЧОВЕК СИ ?