4615 кражби на ток е ”хванала” ЧЕЗ за 9 месеца

От началото на 2015 г. до края на септември ЧЕЗ е установила 4615 кражби на електроенергия

Обратно в новината

Коментари - 4615 кражби на ток е ”хванала” ЧЕЗ за 9 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемите трябва да се назовават с истинските им имена. Ако не ти е ясно, с какво се бориш, можеш единственно да загубиш. Проблемът, на който е посветена статията се нарича "цигански кражби". Ако толкова много искате, можете да ги наречете и "ромски кражби". Изпуска ли се "цигански" от проблема, той няма да бъде решен.

А пък от 2011 до сега, Българският народ, дори и ДКЕВР по времето на Боян Боев установи кражби на ЧЕЗ за стотици милиони левове! Има вече 3 одитни доклада. Последния само да вземем - вътре бяха описани 2800 престъпления за над 800 милиона лева! Народа знае #Кой краде най-много в енергетиката! Това не е българското енерго, защото то не е колонизирало Чехия. То не върлува в половин западна европа. Ха така, всички това твърдим - че електромерите са манипулируеми! Ясно е защо ЕРПтата ги поставиха - за да ни крадат. "Дружеството е ангажирало допълнително 900 обучени служители да установяват различни манипулации." А колко още са ангажирани в ЧЕЗ Разпределение в Дирекция Мерене и Управление на данните, дето наследи ЧЕЗ Лабораторис на улица Добринова Скала в Люлин, София? Същата лаборатория с предмет на дейност - Параметризиране на електромери! Демек манипулиране! "..призовава за строги мерки срещу извършителите на подобни деяния, посочват от дружеството." Това е супер! Така, че ако утре увесим Петър Баран, Петр Докладал, Стефан Апостолов, Наталия Димова-Александрова, Кремена и прочие педали и курви, ще изпълним строгите мерки срещу извършителите на престъпленията. Твърдо съм ЗА!

Най-големите кражби на ток се правят от ЧЕЗ, чрез фактуриране на много повече ток отколкото са получили от НЕК. Кражбите в енергетиката се поделят между ЕРПта, Американски ТЕЦове, ВЕИ-та. А ЕРПтата крадат чрез манипулиране на електромерите си, които монтират, които разпломбират и пломбират както им скимне, чрез софтуерите в електромерите, на които никой никога не е правил одит! Или крадеца казва, че не бил крадец. Схемата е същата с топлофъкациите - съседите краднели, разбирате ли другари.....не топлофък, а съседите, дето също плащали по 100 лв за сградна инсталация дори при свалени радиатори. Споко, скоро протестърите ще ни изкарат и нас на улиците, но тогава не ще остане ни протестър, ни соросоид, ни дупетат, ни наркотрафикант, ни министър, ни ЕРП, ни Веолия, ни Принципал на Топлофък, ни Топлофък. Аз вече съм си подготвил две-три "тръби" :)

МАЛКО ИНФО Всяко ЕРП калкулира в цената на тока т.н. Нетехнически загуби, а те включват от: стойността на откраднатото количество ел. енергия от потребителите, стойността на откраднатите кабели до адвокатските хонорари по загубените от ЕРПтата дела, та тия Нетехнически загуби ежемесечно си ги виждаме В СМЕТКИТЕ, В НАШИТЕ СМЕТКИ. За тва на ЕРПтата им е през

И 4620 от кражбите са на мургавите ни интегрирани циганори,които не се научиха,че всяко нещо има цена и се плаща.

Снимката е красноречива. Ясно е къде се извършват кражбите.

sawo

Обществена тайна е, че най-много кражби се осъществяват със съдействието на служителите на ЕРП-тата. Плащаш съответната сума и ти монтират манипулиран електромер и не само това, а и при периодичните проверки ти го подменят с отново манипулиран такъв, а твоя го връщат до стандартно състояние, преди да го изпратят за проверка.

Не знам дали само ЧЕЗ и другите ЕРП-та крадат ,или ДКЕВР им дава тая възможност, но при цена на активния ток/реалния..консумиран../ - 7-8 ст/квт/ч на потребителите , крайната му цена с ДДС стига над 20ст/квт/ч...!?Крадат здраво ,защато Държавата им позволява...!?

Боли ме "шмайзера".

И??? какви мерки се предприемат? Това не е тайна кои го правят, а има и българи, които също крадат. Мерки, мерки и затвор за крадците. А не да избиват липсите от нас!

Pesh0

Естествено че има и българи . Ти да не мислиш , че са хванали някой в някоя циганска махала , всички хванати са българи . Вярвай ми .

Аман от тия ерепета.Остана ни само една силна ,национална,чисто българска черта ДА КРАДЕМ,и те сега искат да ни я отнемат и да се възползват само те!

Pesh0

Българската , черта , която използват всички е да сме честни . Банката , ти променя условията и ти казва , дължиш , да си чел . И ти си плащаш . ЕРП то ти казва , тока скача , плащай . Ти плащаш. Държавата ти вдига Цигарите и алкохола .... за да си по здрав плащаш . Чертата , която ни пречи е честността . За да се разправим с всички , явно трябва да сме по корумпирани от тях . Аз за тази работа , отдавна съм си дал сметка , че не ставам . ако който може , да краде , колкото може .

Манипулацията на електромерите се прави от ваши служители.А вие ни крадете цял живот.

Каква по-голяма манипулация от това тоя дето мери да си настройва сам негов тип кантар. Сметките скочиха почти двойно след подмяната на елекромерите. Защита от държавната бюрпкрация и не си мисля и да очаквам...

Защо не се представят обективно данните? Ще Ви кажа защо, защото трябва да си признаят, че циганите крадът от енергото, а то си избива загубите от нас. Да кажат в кои квартали са кражбите и колко процента от тях са платени.

Масово се краде ток! Например в панелните блокове пробиват стени и се закачат към инсталацията на съседите си. Ако имат стена към стълбище или стаичка на етажната собственост си прекарват кабел от входната инсталация. И не само с тока е така. Преди водомера вързват един кран, който от време на време се откача и се изсмуква с прахосмукачка. Сега новите водомери уж не могат да въртят назад, но пак им намират цаката крадците. Топлоенергия се краде открай време със серпентини. Ако си сложат добра изолация и с термокамера не могат да ги хванат. Да не говорим, че някои даже крадат интернет от комшиите си. Други не плащат за асансьор, обаче знаят комбинацията от копчета която преодолява защитата с чип. Дребното мошеничество е силно развито по тези географски ширини.

произлиза думата моше-ник :) Рибата се вмирисвала от главата :)))

Pesh0

София , Враца , Ловеч , Перник. Може ли и по квартали , да се ориентираме , в кои квартали се правят проверките . Да се изнасяме към циганските махали , да живеем . Май - ще е по лесно , да се разберем с тях , от колкото с ЕРП тата .

Бай мангал, не може да плаща ток, той съгласно БХК(българсвки хелзински комитет) ,има само права и никакви задължения ........

Всеки град има циганска махала! Само там да насочат проверките и то през месец , ще констатират вероятно шестцифрен брой манипулации и кражби ! Но явно социалната политика на държавата е такава ! Май протестите няма да спрат !!!

Крадеца вика хванахме крадеца

Аз мисля, че ако EVN се размърда, само в Пловдив ще засече много повече кражби от тези на ЧЕЗ !..

Да се краде в България е национален спорт,няма значение дали си богат или беден .дали ще се прикачиш към уличното осветление и ще вържеш стара пружина за креват та да се напече до червено както правят в махалите или пък ще си прокараш подово отопление на алеята пред гаража но ще го вържеш преди електромера както правят в някой вили в Драгалевци абе важното е да си тарикат.

И да влязат в гетата - ще "открият" с изненада...поне 406 015 !!!! Защото сега ние им ги плащаме, а от ЧЕЗ не ги интересува кой опира пешкира, стига да плати някой и пара да тече.

Граждани установили, че "ЧЕЗ" ги краде непрекъснато и от доста повече от 9 месеца!

Самата компания ЧЕЗ се самопроверява и сама удостоверява кражбите. Няма външен проверител за големия измамник!!!

А, срещу чез има заведени стотици дела за кражби от клиентите си. Кой е по-големия измамник?

Големи европейци бре, без да краднат не могат да живеят(:-(((