ЧЕЗ: Не сме нарушили законите, инвестираме и плащаме данъци

Енергийното дружество ЧЕЗ декларира, че е изпълнило всички свои задължения по приватизационния си договор. ЧЕЗ е прозрачна европейска компания, която спазва законите на държавите, в които работи, заявиха в съобщение до медиите от ЧЕЗ по повод протестите в страната и искането за отнемането на лиценза й.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ: Не сме нарушили законите, инвестираме и плащаме данъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Платили сме си и толкова. Ете си майката!

Нагли лъжци - Стотиците фирми инвестирали по принуда от ЧЕЗ в разпределителната мрежа и не получаващи парите си много години едва ли вярват на на този "кристално чист" образ !

Ако изобщо трябва да се начислява ДДС за ел.енергия, то този данък не би ли следвало да е само върху потребената енергия? А НЕ както е в момента И върху таксите за пренос, зелена енергия, загуби. В КОЙ ЗАКОН Е РАЗПИСАНО ДА СЕ ПЛАЩА ДАНЪК ВЪРХУ ТАКСИ??? Само това е достатъчно да бъдат ИЗРИТАНИ ОТ БЪЛГАРИЯ!

Защо ти крадци от ЧЕЗ лъжат че са правили инвестиции? Инвестиция е когато влагаш собствени средства. ЧЕЗ обаче увеличаваше цената на тока под предтекста че ще прави инвестиции, така че те не са влагали техни пари, а парите на българските граждани. Така че да се махат и да престанат с претенциите, че са правили инвестиции, не са ги правили те, а народа.

Добре де - разбрахме, че сте велики "инвеститори". Я по-добре обяснете как спретнахте 250 % печалба в кризисна година, че да го направим и ние!

Оставка на правителството!!! НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!!! съд ,присъди и затвор за подписалите зад гърба ни този договор!!! АКО ЕС Е ИСКАЛ ТОВА -СТРАСТБУРГ!!!! ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА МУРАФЕТИТЕ! ЗАРАДИ ТЯХ СЕ УНИЩОЖИ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА!!! ДА ИЗЛЕЗЕМ , АКО ТРЯБВА, ОТ ЕС!!! СТИГА РОБСТВО И ТИРАНСТВО!!! 200 ГОДИНИ ВИЗАНТИЙСКО, 500 ГОДИНИ ТУРСКО 24 ГОДИНИ ЕВРОПЕЙСКО!!! БАСТА! СТИГА!!!

ЕРП-ТАТА БЯХА ДОБРЕ ИЗГРАДЕНА СТРУКТУРА. ПРОДАДОХА ГИ ,ПАРДОН, ПОДАРИХА ГИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. ТИЯ СМЕНИХА НАШИТЕ МЕДНИ ПРОВОДНИЦИ , СЛОЖИХА АЛУМИНИЕВИ / ОТ КОЕТО ТРУПНАХА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПЕЧАЛБА/ , А НИЕ ОСТАНАХМЕ БЕЗ ОЧИ ОТ СЛАБИЯ ТОК. ОСВЕН ТОВА - ПЕЧАЛБАТА 90% ОТСПЕЧЕЛЕНОТО ОТИВА ЗА ДОБРИТЕ ПЕНСИИ НА ЧЕШКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ. А НИЕ, ЧИЙТО ТРУД НЕ БЕШЕ ДОБРЕ ПЛАТЕН, ЗА ДА СЕ ИЗГРАДЯТ И ТЕЗИ ЕРП-ТА, ДУХАМЕ СУПАТА. ЧЕШКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ИМАТ НЯКОЛКО ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ПЕНСИИ ОТ НАС. ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ВИСОКИ ПЕНСИ СА ОТ НАШИТЕ ЕРП-ТА, Т.Е. ОТ ЗАЛЪКА НА ГЛАДУВАЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕРИ.... НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА МАЙМУНИ - НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!!! НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!!!

Освен всичко друго, записано е , че трябва да изкупят изградените от строителните фирми трафопостове, но законът е лобистки-никъде не е указан срок. И така, вместо да се изплати сумата за изграден и въведен трафопост,сиреч да се инвестира, се чака години, години, да стане невъзможно учредяването на 100%от собствениците на правото на преминаване, и накрая принуждават фирмата да подпише заполовината от стойността, или нищо.След 10 години плащат половинатаот мложеното. Чиста, 100% кражба.

Вярно е, не сте. Ние нарушихме собствените си закони, като ви пуснахме. Но пък и не можем да сме сигурни дали не сте ги нарушили - подкупите никъде не се декларират.

Най-голямата ви вина е , че сте монополист и се държите като такъв, а това е по-лошо от всяко друго нарушение на закона. Но по-голямата вина е на българските политици вкл. и "футболиста" затова, че ви подкрепиха да във вашето монополно начинание и ви гарантираха монополна печалба, а последния пък отряза и възможностите на държавата за ефективен вътрешно фирмен контрол , продавайки държавните дялове и забаламосвайки ни, че това е правилно решение. Горко ни с такива мошеници-управници. Ако прекъснем борбата сме мърша, а не народ !

Интересно ми е защо са пропуснали да споменат в изявлението си,че споразуменията по приватизационната сделка са публични,но в тях има т.нар. "клауза за конфиденциалност" и така определени клаузи се засекретяват.Не очаквайте,че ще бъдат отбелязани с многоточия в публикуваните официално документи.Да си припомним договора ни за газа,АЕЦ Белене и т.н.,т.н.

Даже и ДДС-то си платили! Веселяци

След като ми прибрахте 220лв. ,сега искате да ми гръмнат и ел. уредите ли с вашето гасене на тока през вечер в Люлин 6. Като толкова средства сте вложили ,не виждам да е сменен изгорелия трафопост до бл.623,при всяко по-голямо натоварване оставаме без ток даже и на празници .Аз като съм на пенсия от къде да открадна за да ви платя тока,който вие така безочливо надписвате!!!!

то всеки може да инвестира така,от надписаното инвестираш и плащаш данъци ,а печалбата чиста

Не знам кой какво инвестира, но в центъра на София се оказа, че таблото ни не е заземено и дефектнотоковата няма къде да се върже. А като застудее по-сериозно светим като дискотека - трафът не издържа :-)

Тези от ЧЕЗ са направо арогантни и безочливи: дори сами си ги казват, че Бг държавата е получили от тях за всичките години от 2004 общо 429 милиона лева. Значи на годината ЧЕЗ, които управляват енергията на 1/3 от България са давали данъци общо по 50 милиона на година. Това е смешно число-очевидно бая далавери са паднали, гадове мръсни! Същото е било сигурно и с другите две дружество или България е получава данъци от електроразпределението си за цялата територия около 150 милиона лева годишно . Ами тези пари не са стигали дори за колите и издръжката на дупетатите. Референдум за премахване на ЕРП-тата! Референдум за намаляване броя на дупетата наполовина!

Тези монополисти още не могат да разберат, че ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН (сега Енерго-Про) са вече мръсни думи в България. Какъв бизнес ще развиват тук, корпоративният им имидж (брандинг) са тотално сринати. Скъпите рекламни кампании в праймтайма на бТВ, билбордовете и всевъзможните пиарски глупотевини, не им донесоха нищо освен допълнителна омраза! Говорят за либерализация, която трябваше да е факт още 2007г, а единствената възможност в момента са тези три фирми. Национализацията не е невъзможна, но трябва да се проведе умно и да се процедира по следния начин: 1.Отнемане на лицензите на 3-те компрометирани дружества. 2.Преходен период от 6 месеца. ЕРП-тата извършват досегашната си дейност (вече с държавен бранд), но с участие на държавен служител и представител на протестиращите (избрани с консенсус) в управителните съвети. 3.Осветяване на всички разходи пред обществеността. 4.Поемане на функциите на управителните тела от държавни служители под строг обществен контрол и отчетност всеки 3 месеца. 5.Сформиране на нови управителни съвети със задължителна гражданска квота. 6.Цялостна преоценка на структура, регионалност и капацитет. 7.Железни икономии съобразно икономическата ситуация и привилегии за бизнеса.

дружествата и всички чъждестранни фирми които извуршвата дадена деиност на територията на булгария тр да имат акзии не по малко от з5 % 1ч % от бг дущерни фирми и с 51% ъчастие на дурявата това е мнението ми *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Инвестирали били,честни били!Ако имаше начин да покажа какъв отговор сте ми дали на близо 100спирания на тока за година,че имам неоснователни искания пък нека поне читателите да преценяват!Айде сиктер!

Не употребявай напразно името на Апостола,простако!

ЕРП-та подарени от мутренската-либералната мафиотска полититическа корпорация на картоиграча Сакскобургота-католичкатаКунева-номенклатурнаснахаПръмова под охраната на "гангстера в Армани" като главен секретар на МВР. Същите мутри закопаха Козлудуй. Сега източват АЕЦ и не плащат на НЕК нищо за тока. Даже НЕК им възстановя разходите зая свързване на Зелените енергии на Мутресата Цветелина Бориславова - БЕЗ ДА СЕ ПРОВЕРЯТ РАЗХОДИТЕ!!!. НЕК И АЕЦ СА ИЗТОЧЕНИ И СА НА РЪБА НА ФАЛИТА - Целта е да бъдат приватизиране от ГРОБАРСКАТА МАФИЯ за 1 лев, така като Същъта тази Цвети Бориславова купи при Костов и картоиграча СС Стопанска Банка ! Така се става милиардер!

Абе,какво искате от ЧЕЗ!!!! Та те, са си върха,толкова са честни,че аз направо още малко и да се влюба в тях! Хубаво,че не съм мома!!!! Аз,пиша от Германия,интересно що ли ги няма тука на този богат пазар!? Да,ама тука има закони и няма далавера за такива БОКЛУЦИ!!!!

Точно така, абсолютно си прав/а.

Абе,какво искате от ЧЕЗ!!!! Та те, са си върха,толкова са честни,че аз направо още малко и да се влюба в тях! Хубаво,че не съм мома!!!! Аз,пиша от Германия,интересно що ли ги няма тука на този богат пазар!? Да,ама тука има закони и няма далавера за такива БОКЛУЦИ!!!!

ЧЕЗ (Чуфутско електро заграбване) е една от най-непрозлачните и омлазни компании в Европа. Чешшките мошеници винаги се мислят за най-хитири! Но в Албания ги изгониха като долни ментраджии без право да стъпят в близките 20 г. Нищожната сделка за приватизация е подписана през ноември 2004, А Е "ОПОВЕСТЕНА"(!!!?????) през юли 2005 г.!!!! Какво толкова са донагласяли и защо не са станали веднага прозрачни! И сега я четем и като видим цената - чифутски цинизъм: колкто няколко апартамента или еднофамилни къщи на морето! Същото е с Е-ОН, И с Про-Енерго (които продали плат от 300 кв. м с парцел 1 декар до несебър на Мошеника Ангел Семерджиев ) за 35000 лева. (САМО ЗЕМЯТА СТРУВА НАД 500000 лева, а къщата е бонус)! Правителството незабавно да уведоми Еврокомисията и започне процедура за обявяване спешна на сделките за нищожни заради измам при продажбата и фрапиращо неизгодна цена! Да се направи одит какви инвестеции са правили - ако са без обществени поръчки са абсолютни незаконни - даже има икономическо престъпление!! Вън!!

БОРИСОВ, ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА-ОСТАВКА ! НАЛИ СЕ ПИШЕТЕ НА ГОЛЯМ МЪЖ!ОСТАВКА! НЕ СТАВАЙТЕ ЖАЛЪК !НИТО НИ ДАДЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ,ДАДЕ НИ САМО МИЗЕРИЯ ! ОСТАВКА !ВЪН !

Бе кой си ти, че ще искаш оставка бе НАХАЛ?

Не забравяйте ЕВН и ЕНЕРГО ПРО и те са за гонене !!!

Граждани, вярвайте ми ДОГОВОРИТЕ С ЕРТ-ТА ГИ Е ПОДПИСАЛ ИВАН КОСТОВ И МИГЛЕНА КУНЕВА Е ЗАТВОРИЛА ГЛАВА ЕНЕРГЕТИКА ./ТАКА Е ИСКАЛ ЕС/ .СЛЕД ТОВА БОЙКО БОРИСОВ ПРОДАВА И ОСТАНАЛИТЕ 34 %.ДЕФАКТО Б-Я НЯМА ДЯЛ В ЕРП-ТАТА.ПРАВИЛНО НИЕ ХОРАТА ДА ИСКАТ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ.РАЗБЕРЕТЕ НИЕ НЯМАМЕ НИКАКЪВ ДЪРЖАВЕ ДЯЛ В ЕРП-ТАТА.ЗАТОВА НА УЛИЦАТА ДА СИ УСТОЯВАМЕ ИСКАНИЯТА ЗА ТОКА ,ВОДАТА ,ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ. БОЙКО ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА.

Мдааа...И сега като решение искат да продават и НЕК :)))Хората искат национализация ,а те предлагат още приватизация.Бахти :)

Не сме нарушили закона, редовно плащаме комисионни.

Хахаххаха.Много верно.Няма кво да се допълни :)

ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДОКАТО МОЖЕТЕ ДА ХОДИТЕ, ЧЕ КАТО ВИ СПРЕТНЕМ ЕДНА БЪЛГАРСКА ЗИМА ЩЕ ВИ ДОМИЛЕЕ ЗА ПРАЖКАТА ПРОЛЕТ!

ЧЕЗ са оутсорснали много от дейностите си и тези подизпълнители на верижката страшно много надуват цената на поддръжката на марежата. Давали например 50 милиона за изграждане на трафопости и стълбове .....ама реално са 10. Останалото е печалба за фирмите им. Това надуване не се вижда от ДКЕВР (или се вижда?), и оттам този разход е признат от комисията. Резултата е "основанието за повишаване на цената на тока е приемлива..." За държавата това наистина е приемливо заради данизите. които пряко влизат в хазната. Истината е, че ДКВР ЧЕЗ и Държава са леко слети като дружество.....

Вие инвестирате, ама с откраднатите от нас пари бе. Точно затуй сте ненужни и айде ходете да инвестирате в чехия

И кое му е прозрачното, че при едни и същи разходи на ток през декември и януари, януарската сметка е със 60-70% по-висока?!?

1.7 млрд. лева инвестиции?Ай стига ве' че то с тия пари цяла нова енерго-преносна мрежа трябваше да са направили до сега!Кой,кога и как точно е подписал тези договори и после как така до 2004 година нямахме енерго-разпределителни дружества,а след тази година видите ли,не можем вече без тях.......

БЪЛТАРИЯ БОРИ СЕ !!!!!!!!!

Вместо да пращат писма ,ЧЕЗ МЕЗ и ВЕЗ да се яват пред народа и да го кажат.Страхливци,наглеци и крадци!!!!

ЧЕЗ са оутсорснали много от дейностите си и тези подизпълнители на верижката страшно много надуват цената на поддръжката на марежата. Давали например 50 милиона за изграждане на трафопости и стълбове .....ама реално са 10. Останалото е печалба за фирмите им. Това надуване не се вижда от ДКЕВР (или се вижда?), и оттам този разход е признат от комисията. Резултата е "основанието за повишаване на цената на тока е приемлива..." За държавата това наистина е приемливо заради данизите. които пряко влизат в хазната. Истината е, че ДКВР ЧЕЗ и Държава са леко слети като дружество.....

Какво инвестират тези крадци след като за да ми доставят от техният продукт,в случая ел. енергия трябва аз да си платя за изграждане на трафопост който след това да им го подаря.Е така и аз мога да инвестирам,или както го е казал народа ,,с чужда пита помен да правиш''

Че договора не беше ли засекретен :о

Да беше засекретен. Познай от кой?? От БСП!!!!

1,7 милиарда ,само че на фактури.Иначе хората си купуват трафопости по 100 бона :)

Тези които докараха Чез, тоест БСП, сега доволно търкат ръце и пътуват по круизи докато народа стачкува.

Като ценен опит определи работата си в надзорния съвет на ЧЕЗ Електро депутатът от КБ Антон Кутев. В предаването Под лупа на ТВ Европа той отбеляза, че изборът на работещите в дружеството се е основавал основно на тяхната лоялност.

Естествено че така са избирани. Нали като им наредят да манипулират електромерите, те ще го направят и ще мълчат защото са им обещали пари....Да си предател си е професия, а в България много се разждат вече със стаж!!!

Съвет: Ало,Люк Скай...Спри с фантастиката...ВЕДНАГА.Иначе има опастност да вредят един чип в теб за да те контролират

имате милиони нередности , затова трябва анекси кам диговора и като мрасни котета да бадете изхварлени! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЧЕЗ е толкова прозрачна че Албания я изгони от страната си миналата година!!!! Майната им, направо да и взимат лиценза и да направят нов търг.

Господа, просто не Ви искаме..., а колкото до облагите на наш гръб - РАЗСТРЕЛА ВИ Е МАЛКО...Не искам повече да плащам за издръжката на децата на децата Ви следващите Ви поколения - 120 000 лв. в България дори президента не взима - ВЪН ДА НЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО-ЛОШО - ДА ВИ ИЗГОНЯТ ДО ГРАНИЦАТА И ДА ВИ СЛОЖАТ ЧЕРНИ ПЕЧАТИ /ДА ВИ СЧИТАТ НАШИТЕ ВЛАСТИ ЗА "МИРНИ ТЕРОРИСТИ"/. Българинът се е научил да чака, но минете ли границата на търпението - просто не ми се мисли за последиците.

Нека да инвестират, не разбирам обаче, защо инвестициите им трябва да се плащат от хората, така те инвестират в собственост която не е тяхна!

Наглост - но наистина виновни сме ние, че позволяваме това да се случва.

ЧЕЗ инвестират само в нови електронни електромери, защото са лесни за манипулиране. Всички високи сметки са заради тези ментеливи електромери. ДКЕВР, БИМ да забрани тяхното използване и да върне старите механични, които немогат да се манипулират. В ЕС се употребяват механични елктромери. Вън чешките грабители, рекетьори, крадци и тунеядци! Ходете си с мир!

Защо не си гледаш стария черно-бял телевизор, глупак? Защо не си караш някой запорожец или москвич? Аман от малоумници.

ти да не си от чез.малоумниците са там.но всичко се врща затова че грабите хората..нещастници такива.треперете да не дйде някой през деня докато работите

Добре е да се прочете малко, преди да се коментира.Прочетете хора внимателно изявлението на Ген. дир. на ЧЕЗ на сайта им. Не съм адвокат, но там ясно е казано- делът в цената на тока на ЧЕЗ е 9,28 лв на 100 лв. Запитайте се кой прибира другите 90,72лв.- за какво ли отиват?

А на всяка цена ли трябва да му се вярва? Сега ще лъжат и мажа по всякакъв начин. Да започнем и да им съчувстваме ли?

Аз, знам. Веднъж плащам една такса за зелена енергия, а повторно държавата ми облага таксата с ДДС. Данък върху данъка

Ако тока ти е надписан със 100 % и повече, тези 9.28% вече имат друго измерение. Не са виновни само ЕРП-тата. Цялата верига на енергийната мафия трябва да се разбие. Да се развалят договорите с фотоволтаичните централи, които продават на НЕК на цена с пъти по-висока от тази на АЕЦ. АЕЦ-а продава евтината си енергия навън, а ние ползваме ултраскъпата енергия на частните централи на бизнесмени, близки до власта

Не са нарушили закона (той си е калпав), не знам дали плащат данъци, но в какво точно инвестират?

Плащате ама с повече от 5 години закъснение. Карате хората да подписват договори без дата, като ги изнудвате , че няма да им пуснете тока на новия блок. При изградено през 2008г. трасе ми пишете писма, че още не ми било ред на мен да ми платите. Поне таксата за присъединяване да ми бяхте върнали в размер на 9600лв.ама не "нямаме практика да връщаме платени вече суми". И аз излизам на протест, ама ако хората са ощетени с по 200-300лв. аз съм ощетен с 43000лв. Съседите пък имат инвестиция от 110000лв. Я напишете колко десетки или стотици милион лева не сте разплатили на фирми, които са били изнудвани сами да си изграждат вашата инфраструктура. И дори и като платите след 6-7 години дали пак не сме жестоко прекарани заради инфлацията? А оценките, които правите на инвестициите? По някакви цени дето ги има само на хартия - поне с 20% са по-ниски от реалните...

Основното нарушение на ЧЕЗ е, че според приватизационния догоор е трябало да инвестира в страната външен капитал, а тя е инвестирала от приходите от надутите ни сметки. Лично на мен ми е непонятно и друго. Плащам ДДС на текса за зелена енергия. Данъка се облага с данък. С ДДС облагат и загубите, които покриваме на ЧЕЗ.

ДА ЗАПАЛИМ ТЕЗИ ЛИЦЕМЕРНИ ОБИРДЖИИ.ДА ГИ ИЗГОНИМ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ОТ БЪЛГАРИЯ...