ЧЕЗ продава бизнеса си в България?

ЧЕЗ обмисля да продаде бизнеса си в България, потвърдиха от компанията.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ продава бизнеса си в България? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами, вижте сега, всеки изкривява нещата през неговата си призма. От ЧЕЗ казват, че това било сигнал, че нещата в държавата не вървели, че имало инвеститорски интерес,но естествено, че какво друго да кажат. Нямам нищо против ЧЕЗ, но елементарната бизнес логика е такава. Истината е, че компании, като ЧЕЗ навлизат и търсят неразвити и не добре регулирани пазари. Като намерят такива имат едни 10-15-20 години, догато вече се въведе строга регулация и се затегне положението. Те много добре знаят, че неразвитите пазари са "сладки". Неразвитият пазар автоматично значи висока норма на печалба, корупция, слаба регулация, слаба конкуренция, ниски инвестиции в развойна и висотехнологична дейност, ниски екологични норми, ниски изисквания изобщо. На тях им е ясно, че с времето всеки пазар узрява и се затяга положението. Когато преди 10 год. от 1 лев 40 ст(например) са били за теб, а сега само 10 ст, когато си изписвал фиктивни или завишени инвестиции чрез свързани фирми...и видиш че вече не може да ти минава номера...Еми, естествено, че ще напуснеш този пазар, защото знаеш каква лапачка е било, а какво е сега. И естествено ще кажеш, че си искал да останеш, но са те изгонили лошите условия :) Иначе казано напускането им е добър сигнал, защото значи че вече не им даваме печалби, на готово на корпорациите, само защото са дошли и са се регистрирали на наша територия, а те трябва да се потрудят за тях, да вкарат иновации, да се ефективни. А не да не правят нищо и парите да им валят отгоре.

Ако бат Сали е новия собственик цената на тока ще падне

с активното участие на Станишев и БСП с привличането им като "стратегически инвеститори" им платихме репарациите за участието ни в събитията от края на 60-те и след като години на ред ни грабиха вече няма какво повече да ограбят! Идва И ред да правят нови инвестиции в обновяване на електропроводи, подстанции, трафопостове и електроразпределителна мрежа ниско напрежение, А това са огромни разходи, които при регулираните цени на тока у нас няма как да покрият и да спечелят толкова, колкото са печелили до сега!

Всеки инвеститор е тук за да СПЕЧЕЛИ. Ако няма пачалба-бяга. Във всички случаи външния инвеститор ще ИЗНЕСЕ печалбата или поне част от парите си. Най-добре е ако нещата в държавата са собственост на държавата и/или на български граждани, живеещи в България. Така печалбите си остават вътре в държавата и живеещите на тази територия. Няма значение дали става въпрос за собствеността върху електроцентралите, ЕРП-та, ВиК-та, земя, фабрики... Принципа е един и същи. Трябва българите и българската държава да са собствениците на всичко на тази територия.

Този филм го даваха 1945

Аз също изнасям печалбата и инвестирам в чужбина. Какво лошо намираш в това да се завземат нови пазари?

Когато стане държавна ще работи на доста голяма загуба и данъкоплатците ще трябва да я дотират като всеки държавен бизнес.

вземи парите и бягай източи парите и бягай

ЧЕЗ без обмисля да продаде бизнеса си в България, потвърдиха от компанията. Прокопиев, Дянков и Трайков: енергия за вас, пари за нас. Публична тайна е, че през 2004 г. Булброкърс на Иво Прокопиев благодарение на контактите си с Лидия Шулева участва като реален консултант (макар формален такъв да е друго дружество) в приватизацията на седемте електроразпределителни дружества, придобити от ЕВН, ЧЕЗ и ЕОН. Тогава обаче продадените от държавата акции са само 67% за всяко от дружествата. Шест години по-късно Прокопиев, разполагайки вече с персоналенвицепремиер министър на финансите (Симеон Дянков), както и с министър на икономиката и енергетиката в лицето на Трайчо Трайков, вижда шанс да изкара следващите си милиони именно от продажбата на остатъчните пакети на държавата в трите дружества. Във факта, че ще употреби властовите си контакти за това, Прокопиев очевидно не съзира проблем, напротив това е златна възможност, която не би пропуснал. Още повече че веднъж го е правил безпроблемно преди 10 години, при приватизацията на Винпром Дамяница и Каолин, станали негови благодарение на връзките му с кръга Агнешките главичкии с премиера Иван Костов. Мотото на кандидатпрезидентската кампания на Трайков през 2016 г. дори беше Силата да бъдеш свободен. Само че обществото отдавна трябва да е разбрало, че белите якички на хора като Прокопиев, Дянков и Трайков са достатъчно оцапани, а скритото преплитане на личните интереси на политици, държавници и на бизнесмени се нарича още задкулисие.

Реално К. Нинова, Л. Шулева и Н. Василев продадоха българската енергетика, вкл. част от подстанциите, заедно със сгради,техника, оборудване и право на едноличен пренос през съоръженията, а дружествата нямат никакви задължения за плащане на % от печалбата, за модернизация, за поддръжка, ремонт и ежегодна профилактика, за запазване на кадри, за заплати равни на заплатите на работещите в дружеството в другите му филиали и т.н... След като ЧЕЗ ограби всичко и продаде всички недвижими имоти.....са готови да продават, защото е трудно да руши повече да лъжат, че нещо правят освен да крадат. Пример: пожара в П/ст., тази събота, който остави половин София без ток за 5 часа. Въпроса е: Защо беше продадена бъл. енергетика за сума равна на печалбата на Електроснабдяване-София за една година? Кой политик/-тици/прибраха подкупа? Кои българи са еничарите помогнали за съсипването на бълг. енергетика? Защо прокуратурата вече 2-ро десетилетие мълчи???? Кой ще плати за възстановяване на разрушената енергийна система? Ако нещата не се променят може да имаме 2-3 АЕЦ-а, но няма да има преносна мрежа, т.е. консуматорите няма да имат нормално ел. захранване.....освен на 10-20 пъти по-висока цена.

1. Що е компютър?- Система за приемане, съхранение, обработка и предаване на данни 2. Що е манипулируем компютър? - Такъв, работещ под външна програма или с външни входящи данни или с външно захранване - тоест всеки компютър е манипулируем, защото е отворена, неавтономна система. 3. Що е електронен електромер? - Компютърна система, където механичния брояч със зъбните колелца е заменен от процесор управляван от външно въведени команди и програма. 4. Манипулируеми ли са електронните електромери? - Да, по всякакъв начин. Най-трудно манипулируеми са най-простите системи, каквато има механичния индукционен електромер, защото зъбните колелца са с фиксирани зъбчета, брояча е с фиксирано преводно отношение и съответно коефициент. Колкото по-сложна става една система, толкова повече променливи могат да бъдат манипулирани по комбинации (факториел) от начини. Наличието на софтуер прави тази възможност програмируема, моментална, синхронизирана към дадени събития или управляема чрез входните вериги на компютъра. 5. Има ли системи с отворен софтуерен код и открити принципни схеми на електромери и чиповете в тях? - Не. 6. Правен ли е някога одит на чиповете и процесорите, както и на софтуера, поставяни във всеки електронен електромер? - Не. 7. Какво гарантира, че няма програмирано надписване или управляемо надписване през входящите канали на електромерите: силовите проводници и/или оптичните (инфрачервени) комуникационни интерфейси? - Абсолютно нищо! 8. Трябва ли електронни електромери да работят като уреди за търговско отчитане? - Категорично НЕ, защото това означава множество кражби! 9. Кой доставя, поставя, пломбира електромерите? ЕРП-тата. Тоест те професионално знаят как да ги манипулират в много по-голяма степен от непросветените и неучастващи в процеса потребители. 10. Следователно КОЙ умее най-добре да краде? - ЕРП-тата.

Всички, повтарям пак, ВСИЧКИ електронни електромери са манипулируеми. Колкото е по-сложен един уред, толкова ПО-ЛЕСНО се манипулира. За да пипнете механичен уред, трябва да го отворите. Електронните си имат директно оптичен приемо-предавател за връзка с компютър. Освен Инфрареда, имат и вградени модеми по силовата линия. Имат блутуут, GSM, GPRS, PLC, Scada, каквото се сетите. Имат и СОФТУЕР. Никой никога в България не е сертифицирал нито един процесор, нито един чипсет, нито един ред от софтуера! Със софтуера се правят логически процеси или входно-изходни точки за манипулиране на електромерите. Същото важи и със 100% сила за топломерите в абонатните станции, където всички до един са електронни уреди, понеже в тях се извършва умножение на дебита по температурната разлика по топлинния коефициент. Така че всеки електронен или умен уред е основна отправна точка за тероризъм от страна на имащите достъп. Свалане на правителства, блокиране на икономиката, извличане на спекулативни облаги, подпалване на ел-таблото, кражба, кражба и продажба на лични данни, физически грабеж на имота, когато ви няма, нещо което се разбира чрез тези електромери, това са само много малка част от терора, за който с тези уреди сме отворили врати.

Не ги пускайте престъпниците да избягат преди да са си платили за всички безкрайни вреди нанесени на Народа ни. Защото те виждат, че се възражда национализма и патриотизма в света и в България. ДПС е 4-та сила след Обединени Патриоти, БСП, и ГРОБ. Техните лобисти в ДКЕВР вече няма да могат да ги прикриват като прокси и да им уреждат тлъстите печалби. Информационните технологии отварят очите на всички граждани и копелетата смрадливи го удрят на бяг! Но не знаят, че където и да се скрият, смрадта им ги издава и наказанието си няма да оттърват! Надорът ИДЕ! Не гласувайте повече за ГЕРБСП, психодесните идиоти, турците и олигарсите, а само за ПАТРИОТИЧНИТЕ ПАРТИИ!!! СМЪРТ за СИК=ЧЕЗ=ГЕРБСП+ДПСДСБДЦ+АБВоля+ДОСТ!

Сега ще стане още по-СКЪП ТОКъ. ЗАЩО ,...ще се сетите сами ! В момента , на 100 лева оборот , ЧЕЗ получава САМО 0.90 лв , от 100 лева , ОСТАНАИТЕ 90.10 лева ги прибират ЗАКАЧЕНИТЕ ПО ВЕРИГАТА , като Корумбашев и съпругата на Кадиев /БСП/ , ДКЕВР , ........НЕК и БЕХ /без които можем /.

Първо процентът изнасян за Чехия е доста по-голям. Второ, ЕРПтата прибират над 55% от цената на тока за себе си - това достъп, пренос ниско напрежение, високо напрежение. Много малка част отива към НЕК, съответно към централите. Тази разбивка те самите си я показват във всяка месечна фактура. Тоест енергийната мафия с име ЧЕЗ краде към 60% от цената на тока. 20% отива за ДДС, останалото за НЕК, ЕСО, Централите. А вътре в ЧЕЗ какви проценти от тези 60% как се разпределят, слабо ме вълнува.

като толкова знаете, да го купи държавата (нали така искат от Атака) и да се оправя по-добре с електроразпределението. Пък и печалбата ще остава в страната, за която толкова се реве.

Провежда се НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ чрез КОНФИСКАЦИЯ заради углавните престъпления и масова корупция извършени от тях.

Петър Баран е най-нагла мутра, представител на чешката мафия, назначен тук заедно с мафиотите Митко Каратиста, Пашата и други за да събира процента от българската енергийна мафия, която дефакто дърпа конците на ЧЕЗ. От ЧЕЗ името, от нашата енергийна мафия - геноцидът, грабежът, престъпването на Законите и Конституцията по подобие на ТоплоФЪКация. Все пак ЧЕЗ да не бързат преди да са изплатили всички обезщетения за нанесените вреди за милиарди на Българския народ! Само към мен и домакинството ми дългът им надхвърля 200 хиляди лева! А колко още има като мен, а колко фирми има също пострадали от терора на ЧЕЗ?!?! Ако питате мен, Петр Докладал, Петър Баран, Стефан Апостолов, Илиян Мутафчиев, Наталия Димова-Александрова, Пашата, Каратиста, Борисов, Сатанишев, Сакскобурготски, Доган и редица престъпници трябва единствено да бъдат РАЗСТРЕЛЯНИ от УПОР с ДВА куршума.

БРЦК

Я да видим сега за колко ще го прадодат. Бизнес модела е лесен - купувам за 1 лев, имам гарантирана печалба от 20%, ДКВР кара оФФцете да ми плащат "инвестициите" предварително. Като направя достатъчно 'инвестиции', продавам за 10-100 пъти повече пари. Щото с тия инвестиции съм си увеличил цената - за сметка на оФФцете. Честито. Следващия продължава по същата схема!

БЪЛГАРИЯ, ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-НЕПРИГОДНА ЗА "ИНВЕСТИТОРИ" :)

На щатска офшорка ли ? Като Мариците ли ?

Чао.

И най-вероятно новият собственик ще е турски. Така е при ГЕРП, само турски инвеститори!

Най-после ....... аман !

Явно и чешката държава е лош стопанин.

Млък! Не се вселявай в разбирател Костов. Всичко лошо е държавно, а всичко частно е кристално, чисто, чисто.......

ЧЕЗ е държавна структура.ЧЕЗ България е частна структура с най-голям акционер - ЧЕЗ/Чехия/.А, клиенти са овчедушните българи.Сега, новият собственик, ще си избие покупката чрез цената на тока!Ха наздраве!

Няма страшно! Аз ще купя ЧЕЗ и военните ще засичат електромерите!

Гледай ти.Че тези какво направиха че да продават?Дойдоха благодарение на продажници,и станаха баща на готово дете.Подстанции,трасета,трнсформатори,електромери.Какво от това липсваше?Имахме си всичко,но някой реши да краде без-наказано и ни ги натресоха тез ЕРПта.Били инвестирали?В какво,подмяна на рекордомана,или избушил траф?Това че електромерите ги сменят е нормално,и знаем защо.Нищо абсолютно нищо,освен да крадат,и мамят.Качество??- Дуки майко.Всичко сторено се нарича-ПОДРЪЖКА.Който и да е трябва да го прави.И сега по-голяма част от работягите са бивши на бившото Енерго.Разликата е там че ЧЕЗ,ядат баницата,а ние гледаме, преглъщаме,и се борим за трохите,ако останат такива.Срам за нас Българите,голям срам.Имахме всичко в електро- енергетиката.Разрешихме на пишман инженери,продажни и алчни мекерета,политици-блюдолизци,да съсипят това което е строено и събирано с години в полза на тарикати с бели якички.Айде да си вървят със здраве,ние няма да плачем за тях.За продаване няма какво да продават,защото нищо не е тяхно.

Само дето когато разни бандити изтърбушат трафопоста и разни тарикати крадат електричество, държавата в лицето на прокуратурата свива рамене (за осъден за кражба на ток или взлом в трафопост чувал ли си?), а след като ЕРП-то се бръкне за ремонт и нова екипировка, пак държавата в лицето на КЕВР им казва - еми няма да ви го признаем за оправдан разход. Щом "кръвопийците" от ЧЕЗ с господстващото си положение искат да се махат, значи нещо не им е толкова доходно, колкото си мислят всичките лукови глави тука. А онези от вас, които ликувате и си мислите, че ще дойде някой по-добър, еми... идиоти сте...

Шубе ли те е Арнаудов?Защо обиждаш?Май си мекеренце на ЧЕЗ а? Трафове и захранващи кабели са крадени,крадат се и ще се крадат,с ЧЕЗ и без тях.Имаме поговоркаКато се радваш на шарени поли,така ще се радваш и на гърбав у. .ЧЕЗ не са кръвопийци,вампирите са такива,като теб.Обслужващия персонал на ЧЕЗ.Крали били ток?Ами да,не е правилно,противозаконно е но за някои е наложително.Не всички са се нагодили на службица в ЧЕЗ,и получават заплата колкото четири работника,пък и в някъде пет такива.Последно щом като 99% от българите са идиоти за теб,то ти какъв си,коя е думата-определение за теб?Жокер-предател,крадец,нагаждач,подлизурко,блюдолизец,гъзолизец.... ..Избери си сам.Или може би Матросов,в името на ЧЕЗ.

да провери законността на всички приватизации след 89 г.! Кой и как е сключвал сделките...да накаже виновните и да национализира, а не да разрешава на ЧЕЗ и подобните на нея, смъкващи дрехата на българина от гърба му, да продават нещо, което нито са създали,построили, нито са поддържали по договор,а само са "лапали" и изнасяли печалбите си навън! Да се проследят всички фирми, купили на нищожна цена и препродали купеното на тройни и петорни цени след закупеното!Кой разреши на държавата Чехия- да печели от държавата Бг? Срамота! Докога ще "спят" тези, на които плащаме заплати, за да защитят интересите ни! Ако са некадърни и не могат - незабавно да се махат...

Всъщност ЧЕЗ дори не поддържа мрежата, всичко се разпада, няма най-елементарни части, няма обучени кадри, освен на предпенсиона възраст защото заплатите са смешно малки, но администрация и ПР, които съставят схеми и договори в ущърб на клиентите, са с заплати по-високи от министерските и плеяда послушковци, които да страхуват работниците, начело с т.н. профсъюзни деятели, които използват, че работещите нямат право на ефективна стачка......

Целта беше/тя и сега е такава/ да се продава. Така казваха от ЕС. Основната цел е да се продава, да се сменя собствеността. А за краен резултат няма значение. От "Брюксел" не ги интересува крайната цена. За това и имаме г-жа "Yes". Едната от Брюксел, другия от тук/Костов/. Идваме си на приказката"Не е луд който яде баницата, а който му я дава. За това ЧЕЗ нямат никаква вина. Имали са интерес, действали са. На този Свят има интереси, всичко останало е "пушилка".

обраа бакъра и сега си дигат крушите,гяволи са тиа от чес

ЧЕЗ е корумпирана структура. Някой шеф е решил вместо по 100 000 евро да кешира в милиони от комисионната на една продажба, която той лансира като необходима :)

Всяка година снегът им''пречи'' и селищата остават без ток защото през времето без сняг няма как да си свършат работата и да окастрят дърветата по трасетата.. Инвестиции ама от нашите пари а печалбата им извън България

ЧЕЗ е типичен представител на чуждестранните инвеститори у нас. Купуват евтино, не правят никакви инвестиции, източват дружествата, изнасят печалбата и когато дружеството е обезкостено до краен предел се препродава. Печалба от няколко милиарда от бедна България.

Мммда, след като за толкова години нито лев не са инвестирали в енергопреносната инфраструктура, наближава време явно за сериозен ремонт или подмяна с нова, а това ще струва доста пари. Събират чувалите с парите и айде, да идва друг да "инвестира". СЛедващият ще реве, че инфрастуктурата я е заварил в окаяно положение и ще иска помощ от държавата, ще получи, после 10 години ще събира такси, и като дойде време за поредното обновяване- и той ще си бега, и т.н. Абе имаше един виц за едни директори на едно предприятие, всеки оставял по 3 писма на следващия и те така.

ама от чужда държава, не ли?

Лек път ! Явно лапането приключи и дойде време за инвестиции.

непрекъснато се занижаваха резултатите на Енергото! След като Симончо заедно с НДСВ продаде Енергото се оказа че те имат печалба. Сега та япечалба отива в Австрия и Чехия! Накрая Бойко Великана продаде и последните 40 % държавно участие така де само от данъци да караме! После нямало пари за пенсии, за здраве и т.н. ПРЕДАТЕЛИ СА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ!

Да Борисов продаде останалите %, защото само се водеше, че има държавно участие. Дъравно участие-друг път, държавата нямаше право на контрол, на девиденти, нямаше право да изисква ремонт и поддръжка, нито да следи за качество и инвестиции.....Е, за какво са тогава %-тите, само за да се води с държавно участие. Защо е така? Защото Шулевя, Нинова и Василев така бяха сключили договорите, че нищо не можеше да се промени. При първата оставка на Борисов договорите се появиха в нета, тогава се разбра колко са вредни за България и българите, после отново ги засекретиха.

"Просто един чужд инвеститор търси стабилност, търси ясни правила, които, ако ги спазва, има сигурност, че може да развива бизнеса си. Ако не са изпълнени тези условия, чужди инвеститори трудно биха се заинтересували от инвестиции в България, отбеляза експертът. " Тъй ли? Преведено, означава: ЧЕЗ крадат яко, щото са намерили глупаци. Глупаците им писна от измамниците и вече почнаха да затягат ситуацията. И понеже обирите стават потенциално опасни, както правят всички измамници, окрали каквото могли и сега изчезват. Щото вече почва да става опасно. Останалото са сладки "корпоративни" лъжи на "експерти". Които искат да се засрамим и да се чувстваме неудобно, защото търсим сметка на крадците, защо ни крадат.

Nqkoj si

И ние не ги искаме... да продават и да се махат, защото с тази си политика рискуват да бъдат изгонени в скоро време... само не разбирам защо само в България държавата не може да печели от печеливши предприятия а трябва задължително да ги дава, отдава на концесия, подарява, дарява и т.н в частни ръце...

" Държавата е лош стопанин " - а още по-лош е ЧАСТНИК- ЕКСПЛОАТАТОР И КРАДЕЦ ! Ограбиха ни с помощта и съдействието на БГ Олигархия, която продаде каквото имаше за жълти стотинки. Когато няма какво да се краде- " инвеститорите " ще се оттеглят. Когато измре народа и Олигарсите ще измрат, защото паразита си отива заедно с приемника ...

Гаврата е, че ЧЕЗ е 70% ДЪРЖАВНА. За каква приватизация гооворим. Това не променя факта, че са мошеници.

На Запад като набарат такива балъци като нас естесвено че ще ги изцоцат! Проблема е че май и на други места се окаха! А Е-Он дето бе в Сев. България продава фотоволтаици в Германия!

ХОРАТА НЯМАТ ТРАЙНО РАБОТА И ПАРИ..... И СЪОТВЕТНО НЕ МОГАТ ДА ГИ РЕКИТИРАТ С ИЗМИСЛЕНИ СМЕТКИ ПО НИКЪВ НАЧЕН И СА УПЛАШЕНИ ЧЕ СА НА СИГУРНА ЗАГУБА А!? А?

Има едни 8%, дето са безработни, но получават помощи. Има и незаети работни места. Кой, казваш, бил без пари?

Ти на коя планета живееш?Как може да каже това.Ако си представител на Боковата клика-да.Това за 8% ми звучи,като 6% ръст ..... .Само с лъжи не става.При постоянно надуване,един ден балона прави-БУМ. Иди и се огледай из селата и ще видиш 8% как стават 60%,някъде и повече.

Да се национализира!

Ние щото сме по тарикати от албанците си държим и дундуркаме крадците от ЧЕЗ. А албанците нали са си прости ги изхвърлиха като мръсни котета от Албания,даже и неустойка от 98 млн. има платиха само и само да се махнат. Кога ще ги стигнем албанците?

70% са собственост на ЧЕЗ. ..останалите 30%? Ама какво питам, като се сещам..

ЧЕЗ инвеститор? По-скоро са инкасо и някаква поддръжка.

Държавната ЧЕЗ "приватизирала" българското електроразпределително дружество! Върнаха си платената цена вероятно няколко пъти и сега идва време за инвестиции и ще се оттеглят... да заповяда друг още по- стратегически инвеститор.

Инвестирали, работили, спечелили. Ти какво направи през това време?

плащах им, това правих. Ти?

Ти явно не си запознат в работата на КЕВР - те инвестират с печалбата от нашите пари. Т.е. нищо не са дали от себеси. Купиха ни за 120 милиона - при годишен оборот от 800 милиона - при > 10% печалба гарантирана от КЕВР....!

"Инвестирали, работили, спечелили". Откраднали. Платили рушвет. Грабили ... Това е истината ! Няма български пенсионер не разплакан поне един път от ЧЕЗ (или такива като нея) или мобилен оператор! В ъв всиките страни в които е ЧЕЗ нещата започват и завършват по един и същи начин ! ЧЕЗ Е МАША ЗА ГРАБЕЖ В СИСТЕМАТА НА ЕВРОПЕЙСКА ЛИБЕРАСТИЯ !

Ми, какво да прави още на тази територия? Обраха медните кабели от улиците и наслагаха алуминиеви и разликата си я взеха... Забатачиха ни и това, което бе годно, и сега, Оправяйте се... -Ама трябва нов Народен Съд за тези, дето продадоха и окрадоха държавата... Неколкократно по-жесток от този от 1944 -та!!!!!!!!!!!!!

Колега, това е наш бизнес. Не завиждай!

Няма по-големи глупаци от нас,да дадеме черешката на тортата на чужди фирми да ни управляват ел.енергията,водата и пр.Това е национално предателство,виновните трябва да бъдат съдени, а имотите им да бъдат иззети! От тези концесии имаме само загуби,печалбата е само за управниците-мафиоти!

Сега си продават бизнеса. Можеш да го откупиш, като купиш техни акции от борсата. И печалба има. Колко пара си готов да заделиш?

Е, то даването на пари не е като даването на акъл ;)) Затова не вярвам и лев да даде.

Ще бъде продадено на турска фирма. Както и БДЖ ще бъде на турски собственик.