Четвъртокласниците писаха за обичта и доверието на малката матура по БЕЛ

МОН публикува на сайта си верните отговори от националното външно оценяване по български език и литература

Обратно в новината

Коментари - Четвъртокласниците писаха за обичта и доверието на малката матура по БЕЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди години забелязах, че материала до 4 ти клас беше по - разбираем, а в пети клас даскалите просто ги мързеше да обясняват осезаемо много по - трудния материал и пишеха масово ниски оценки, например по БЕЛ, само размахваха секирата

Еми, те още от детската са чалгазирани, учителите само да им мине времето, що не измислят матура и курсови още в подготвителния клас?

Само прочвтете учебниците по История и Човек и природа за 5 клас.Учат за конденз,отделителна система,бъбречна система,състав на кръвта,императори с по 10 имена.Пълен ужас.Даже учителят по история им даваше доклади на тема,за да им пише оценки,а не да учат тъпотите в учебника.

Ами учат да. Същите неща се учат и в Италия , но в 4 клас. Какво толкова се оплаквате. За какво да учат в 5 клас, за фейсбук ли?

Ами да. Защо да учат и да помнят нещо, за да знаят. Нищо не им трябваа. Големата трудност -конденз и няколко имена. Ти знаеш ли какво е ? Или за тебе това са непостижими неща

Много сложни неща учат в 4 клас. Тая граматика преди се учеше в средния курс. Кому е нужно да се товарят толкова малки деца с труден за тях материал? То за това и резултатите едва ли ще са блестящи.

С толкова ранни матури - едва 10-11 годишни деца, само ги стресират и отблъскват от учебния процес, вместо да ги накарат да заобичат училището... Матури трябва да има в края на средното образование и толкова.

Не знам защо остана без внимание проблема с ранното постъпване на децата в институция ? Не ме интересуват уж благородните мотиви за очовечаване на мангустите, това нещо излишно натоварва децата. Вярно, облекчава родителите, но по същество си е терор от най-ниска възраст.

Повечето коментиращи не сте прави. Изпитите са необходими и трябва да са след всеки клас. Без национално оценяване всички са гении. Пишат се шестици просто за посещение на училище. Но и така е супер смешно. Синът миналата година завърши 4ти клас. Изкара 5,80 по български и 4,90 по математика. Реално е кръгла нула по математика, а задачите бяха като за помощно училище.

Като родител на четвъртокласник единственото, което мога да кажа, е в сферата на нецензурните изрази. Уж проверяват учителите, но на всички е ясно, че родителите сте ни превърнали в даскали, независимо от възможностите. Това препускане из материала, пресиране на децата и психясване води до тоталното им отвращение от учебния процес на всички по веригата. И сега, ако искам да си преместя детето в по-нормално училище, НВО-то, което уж няма значение и е за оценка на учителя, се превръща във фундаментален фактор.

Защо напираш за по-добро училище, когато не искаш да се занимаваш със събственото си дете.

Очевидно не е като да не се занимавам и да нямам поглед върху образователния процес. Имам против да се превръщам в безплатен заместник на човека, който е назначен за тази функция. И не е вина на учителите само, а на мъдреците в МОН, които натвориха цялото това безумие.

а аз като се занимавам само се ядосвам, тотални глупости, така написани, че децата да се отвартят от ученето, едни думи, неразбираеми за деца на тяхната възраст, изопачаване на историята... и още много мога да пиша. А този набор, никой не помни че първи и втори клас бяха онлайн, където нито нещо успяха да научат а и още повече ги отблъсна от училището...

Ако държавата залага стандарт, който трябва да бъде покрит от децата, то ТЯ трябва да се погрижи ВСИЧКИ деца да го покрият БЕЗ УРОЦИ и БЕ родителите да се обръщат на учители! Стига с това НИЕ да помагаме! Аз като родител имам съвсем друга роля в това общество! УЧИТЕЛИТЕ получават заплати за да знаят децата! НЕ РОДИТЕЛИТЕ! И стига с тези частни уроци! Нормално е един родител да иска добро образование за децата си! И това не значи, че ще уча всички дисциплини! Та, това не го могат дори онези, които незаслужено се кичат с титлата "учител"!!!!! Срамота е възрастни и имащи се за умни хора да пишете подобни идиотии! В училище всички трябва да постигат заложените цели! Ако не могат = > учителите да си сменят "занаята"!! И без това резултатите им са плачевни!

Твърде сложен текст за деца на по 10-11 години. Принц Доверие, кралица Ревност, извинете, но това и големи хора едва ще го разберат. Кой измисля тези тъпотии. Децата трябва да четат повече книги, да бъдат изпитвани да разказват и да си развиват фантазията, а не да им се дават готови отговори. Тестовете не учат на нищо. В случая, доста трудни въпроси и откъм граматика с уловки. Та, това са деца, какво искате да ви напишат - научен труд ли?!? МОН са всичките за уволнение, това е истината!

Не подценявайте децата. То че има тъпанари, има. Но много деца разбират какво е доверие и ревност

"Тестовете не учат на нищо", но се проверяват по лесно!

Книжката, от която е извлечен текста е великолепна! Направете си труд да я прочетете е сам(а) ще се уверите. Дъщеря ми, която е 4ти клас и държа тази матура,я беше чела още миналата година и беше във възторг. Накара ме и мен да я прочета! Набавете си я и я прочетете заедно с вашето дете. Уверявам ви, че си струва!

Разбира им г@за за любовта и доверието , те граматиката още не знаят !

Не знам вече и аз какво става в тази държава! Да не би да готвят децата за ракетни инженери в NASA, че имат матурите в четвърти клас!

За абитуриенти ги готвят!

писаха ли? Колко са добрички и че до всяко добро джендърче трябва да има поне още едно?

Евроценности. Очаквайте скоро. И после дете пита може ли мъж да бъде с жена, като в Норвегия. Да не говорим, че става дума за сексуалност и трябва ограничение 18+ години.

Като не ви харесват рези “ценности” заминавайте в близкия изток!

Защо аз да се махам, да се разкарват външните дето ни ги налагат. Все едно да ти дойда до дома и да ти казвам да се разкараш. Няма ЕС, няма проблем! Както би казал другарят Сталин. ;)

Айнщайн сигурно щяха да го изхвърлят след 4-ти клас, а камо ли да стигне до университет. Трябва само да се гони някаква граматика, която ти трябва за общо ползване. Очакват от някой техник да има дар слово ли? На колко от хората в професиите после им трябва? 3% има ли? Да кажем журналисти и така нататък, но те са супер малко спрямо другите. Хората са различни. Но не може да очакваш всички да трябва да имат дар слово. Абсурдно е! И деца да ти говорят за обич.

И това доживях! Най-елементарното нещо, за който и да било, е да знае как да пише и как да се изразява правилно. Това може да ти потрябва във всеки момент, защото е важно да знаеш собственият си език перфектно.

Знам примерно 8-10 програмни/маркиращи езика с околни и още толкова изучавал. И какво от това? И винаги съм бил гола вода на езици и над 3 е успех. Трябва ти за конкретно нещо. Все едно да имаш лопата и как се копае. Трябва да се разглежда технически. Като има 1+1=2 е разбираемо на всеки език. Повечето с дар слово, ако видят как работя да ми изсипят някакъв боклук код от някъде, да се свържи с нещо на сухаил скрипт към Кюриосите на Марс и от там да пусне тоалетната в Белият Дом, ще се ужаси. Не може да му обясниш елементарни неща, а ти ги поглеждаш и почваш.

Факт е, че трябва да знаем родния си език, но и ти не го знаеш :) Провери си правописа и пълния член ;) Запетайките също не са ти сила. Когато коментирате грамотност... гледайте поне тези три неща да спазвате!

И защо тогава не отключите коментарите под статията, за да приемете и овациите на родните ви читатели?

По това се разпознават и платени статии. Там коментари също не са позволени и само по стоящата 0 са разпознаваеми. За починали се усещат по-късно и ги спират.

А изпитите в детската градина минаха ли вече?