17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук редакторите са ми изтрили няколко коментара без в тях да има нецензурни думи или обиди, но са оставили такива съдържащи "тъпако". Това явно е някакво скрито усилие за опростачване на народа.

Висока скорост или заспиване. Няма какво друго да е. Високата скорост може да се установи лесно по показанията на уредите в автобуса. Възможна е и комбинация от висока скорост и моментно заспиване. Не виждам какво общо има паркирания в отбивката автомобил. Той на кого пречи? Заспиванията на "Тракия" са нормално явление. Там редовно се спинка. Прави впечатление, че турските водачи на тирове и автобуси са фенове на високите скорости. Ако турски тир е празен малко трудно ще го изпревариш. Не случайно казват, че черен джип и турски тир винаги имат предимство.

катастрофирала държава, друго освен катастрофи не може да се случва.

Истината е, че извънградските пътища са ни опасни. Масово не се спазват разделителните линии и много шофьори ги секат на завоите. Може би намалянето на скоростта от 90км/ч на 80км/ч ще намали смъртните случаи. Но трябва и да има кой да следи тези ограничения.

Имах една стара Мазда навремето и точно по този път през нощта ме настигна и изпревари турски автобус. Реших да го настигна, стана ми интересно с колко кара...ами не можах..

Ами с 40 как да го стигнеш :p

"автобус с румънска регистрация, управляван от турски водач" - мислих, че съм видял всичко на тоя свят, ама не ...

Май не си гледал и български министър, но с чуждо гражданство, ама беше факт.

За СтаниГейшеф ли става също въпрос, освен КиретУ?Щото пък оня имаше и УКРАЙНСКО, освен българско....Ама нещо много избирателно ги помните нещата,а?Нищо, ние ги помним всичките и ще ви ги припомняме....!

според эвук. инфо в обедна д -нешна -ата бълг. нац. тв емисия ,,по свет@ и у нас" шофьори са били румънец и туpчuн, който з@яви: >>тъмно, нищo нe вuжg@

според обедна бълг. нац. тв емисия @@по света и у нас@@ ударил се е в кола и в дърво, като твърд. дървес. мат-л обяснява формата на сплескване в ч -елната -аст от автобусът, лека им пръст на починалите + съболезн. на познати им, умната, живи + здрави

Аз немога да си обесня защо не е построена магистрала по тоя участък. Минавал съм хиляди пъти по този път.ПЪЛЕН УЖАС. Хиляди тежки коли ,огромен трафик от преминаващите Дунав мост. Ама на тази държава не и дреме за Севрена България. Да има там магистрала за софиянците до морето.

Как защо? Защото софиянците не пътуват тук. Магистрали се правят за софиянците, да ходят на море, да ходят в Турция на пазар и в Гърция на разходка. За товарният трафик през държавата, магистрали не трябват. Ако направят нещо интересно в източна Румъния и се засилят на там ще видиш как ще изникне една магистрала. До тогава - фуй.

Хубав въпрос Митко. Проблемите с пътя "убиец" Русе-Велико Търново/някои твърдят, че е до Бяла, но аз не съм съгласен заради Хаинбоаз/ идват от тежкия ТИР-трафик. През последните години трафикът през Дунав мост се увеличи многократно, а пътят си остана същия. Той не е пригоден да издържа такъв трафик. Той е проблемен и за опитни водачи. Напоследък по него се движат на групи румънски,украински и турски тирове. Движат се по няколко тира в група без да оставят никакво разстояние помежду си. Изпреварването им е рискова маневра. За всички е ясно, че този път отдавна трябваше да е магистрален, защото поема целия трафик от северна към южна България.

България е гробница за много шофьори и пътници.

Кирил Петков обяви, че са спрени 1,5 млрд. лв. за пътя Русе - Велико Търново ПОЛИТИКА 25.07.2022 Е стана ли ви ясно защо няма маркировки, ремонти....

Ми не, не е ясно, щото така са около 80% от пътищата в територията. Доспта преди и като гледам, и по на Киро Тъпото времето.

Недостатъци на пътя? Че то там това е някакъв пльснат асфакт, без пътна маркировка, без колчета отстрани, нищо, прсто един пляснат асфалт, даже е тесен за два камиона да се разминат. Човека просто не е видял ни банкет, ни дърво, нищо!!!!

Като не вижда, що кара автобус?

Ама каква новина е това? Бате Бойко днес по вода. След това се изака... Само 4 загинали в катастрофа по занемарени пътища днес... Ежедневните повтарящи се действия не са новини.

Минавам редовно по този участък, познавам го дотолкова, че мога да го карам и почти по памет. Последно преди три дни като минах, беше след 22.00 ч, НЯМАШЕ НИКАКВА МАРКИРОВКА в този участък, а при насрещно движещи се колони през нощта дори аз трудно се ориентирах за оположението си на пътя при разминаване. Ако до първите есенни дъждове и мъгли не положат КАКВАТО И ДА Е, не ми се мисли какво ще продължи да се случва.

това, което забелязвам е, че в цяла България пътища и тротоари са обрасли с трева и храсти и общините, които са отговорни за почистването явно прибират едни пари и нехаят. ако имахме съдебна система и морални и отговорни съдии щяха да се водят дела за това нехайство. Полицаи и застрахователи посочват причини от сорта: несъобразена скорост, но кога ще извадят наяве истинските причини за войната по пътищата? И това, че шофьора бил турчин, румънец, украинец или българин, не е причина. Един немски шофьор ще се обърка и ще направи по-големи поразии, защото е свикнал на по добра маркировка, знаци и осветление.

Стига сте венцеславели банкянското говедо Бойко! Този ТОЛУП след втория си мандат призоваваше всички от Северна България да гласували за него и само за няколко години "щял да оправи пътищата" и на хората от другата страна на Стара планина. Е, изкара ДВА, не ЕДИН мандат след това, но пътища в Северна България няма! Нека всички жертви след катастрофата с автобус на моста в Бяла до ден днешен тежат и на неговото подобие на съвест, доколкото го има изобщо наглия алчник.

Турци и румънци ли откраднаха трансформатора в тунела?

Ми те наш'те ромбовидни повечето се пишат турци!И на турски си говорят и са с турски имена, и са черни, и са грозни, и са миризливи като турците!!!!

На хигиеназ не обиждай турците.Много по-чисти са от много българи.Виж турчеещите се индийци ,те си миришат и къпани и некъпани.

Абе ще се сетите.

бе гадино

Заради този прост и корумпиран народ в България, който не може да направи нормални пътища, умират чужди туристи преминаващи през територията.

Мри бе мършо.

Алоо - народа не прави пътищата ако не знаеш - 1,пък и ти си Българин (вероятно ) - та изводите си ги направи и 2 - шофьорите им карат като бесни в България - нито в Румъния нито в Турция хвърчат

Само да ти кажа, че не си прав. Колега, който е добър шофьор беше разказвал преди десетина години, как като ходил да гледа формула 1 в Турция се беше изумил леко как карат турците на магистрала доста по рисковано от нас, а пък в някаква еднопосочна уличка, някакъв навлязъл срещу движението и и бипкал на насрещната полицейска кола, която дала назад. Та колегата каза - не можех да повярвам на очите си.

ама има ли хоризонтални линии с очертания на платната? Навярно е имало, ама преди години. Всеки знае, че те са много полезни нощно време, особено при насрещен трафик.

То ако заспиш за волана, нито линии, нито черти ще ти помогнат.

Линиите са безценни през нощта.

Случвало ми се е в Северна. Америка да зарежда за 2-3 сек. Спасявания са ме гофрираните/набраздените линии в дясното/ляво платно.

И в Хърватска е катастрофирал автобус с 11 загинали. Ама там си е виновен шофьора, щото друг водач на пътя е нямало, а тук - мрън, мрън, мрън, че пътя бил такъв, че храстите, че българите били лоши водачи, а истината е, че пътя е еднакъв за всички и всичко е в ръцете на водача.

Тъпако, в цял свят има катастрофи,нали?

Трябва да се забранява на Турски и Украински шофьори да минават през България ! Коя по ред е тази Катастрофа с турски Шофьори ?

Глупости. Хората си плащат винетките и преминават. Това че не можем да си направим пътищата и организацията е наш проблем.

И на румънски също

ㅤ

Това се случва, защото на нашите тлъстаци, застанали под дебела сянка с импрегнирани от пот униформи имитации на полицаи е наредено да не спират за проверка чужди превозни средства, за да не се излагат, че не знаят не само чужди, но и самия български език. И приходящите навлеци си карат като в дивия запад.

Румънски автобус,а пък турски шофьори ?

Като "българска" държава с американско управление.

за руския хуй,а? Пий една студена!

Как така спираш и си зарязваш колата насред пътя тва в Афганистан ли се случва

Колата е била спряла в джоб ( отбивка ). В първата статия го пише, но тук са го пропуснали и затова си останал с грешно впечатление!

Да, и хората от колата са били отвън, не са я зарязали. Това ги е спасило, че са били отвън

Ами не се кастри растителността до пътищата и видимостта е доста намалена за съжаление... Има много опасни местенца точно поради лоша поддръжка. Не става дума само за пътната настилка.

Пътищата в България убиват, няма маркировка, няма осветление на места ,където трябва да има, ...

На тебе постоянно ли ти трябва маркировка за да караш безпроблемно. Само безмозъчните немога да си преценят отстоянията.

Нощно време осевата линия и крайните ограничителни са от полза. Има ли първокласен път в Европа/Туркив без (нова, незаличена) хоризонтална маркировка? Отг....Няма!!

Докато на това му викате “път”, винаги ще има жертви.

четири романски рома дадоха фира

Заспали турци, убити румънци, пострадали българи. Балкански войни.