Честита Баба Марта!

Мартениците пазят къщата от злини, а хората от болежки, уроки. Те са и пожелание за дълъг живот, здраве и сила.

Обратно в новината

Коментари - Честита Баба Марта! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайъгълният въпрос е, защо му е трябвало на Аспарух да пресича Дунава? Не можа ли да пресече Рейн, или Темза, или Сена, или дори Мисисипи?

В цитираните случаи: "Северна Гърция" и "Румъния", всъщност отново говорим за откъснати и окупирани от инородни сили, кървящи рани от снагата на Майка България, от Българското историческо и етническо землище, от Българската нация и народ!!! Спазването и на този обичай е поредното доказателство за горното съждение!!!

Честита и на Вас.

Честита баба Марта! Да сте живи и здрави и свежи като кукуряк!

Честита Баба Марта! Желая здраве и радост!

ПРАВИЛНА ЕВРО МАРТЕНИЧКА .... ЖЪЛТА ВУДУ КУКЛИЧКА НА ПАСИ ОБЕСЕНА НА ВЪЖЕ .... СИНЯ ВУДУ КУКЛИЧКА НА МАГАРЕНКО ОБЕСЕНА НА ВЪЖЕ ..... ПИЖО И ПЕНДА СА НЕТРАДИЦИОННА ДВОЙКА :)

Честита на всички! С нея идва пролетта, а с нея хубавите дни!

На негър не се подарява мартеница, щото не е учтиво да му се пожелае да е "бял и червен"! Инженери, които не могат да напишат закона на Ом в диференциална форма, дя напишат формулите на теоремите на Нортон и Тевенен, и които имат смътен спомен за основния закон на сцепването и не знаят защо карданните съединения винаги са по двойки – бол и с лопата да ги ринеш! Инженерът трябва да може да състави диференциалните уравнения по даден технически проблем, да ги реши и да материализира общите и частни решения в практиката. Всичко друго е талаш! Навремето Ангел Писарев казваше, че в България ел. апаратите се проектират "на око плюс пет милиметра, а останалото да е красиво"!

Мартеницата няма връзка с прабългарите. Смята се за местен обичай, който предшества дори дако-тракийската култура. И затова не е само български.

Ква Ахинора, не беше ли Пагане или нашия ходил без гащи кат Чингис хан, Наполеон (интересно на всички рисунки е с гащи), Казанова, дон Жуан и прочее бш ебачи, хахаха