Коментари - Еколози: Бракониерски бизнес убива делфините в Черно море | dnes.dir.bg
назад

Еколози: Бракониерски бизнес убива делфините в Черно море

Огромни бракониерски мрежи в Черно море са смъртоносен капан за малките делфини. Загиват хиляди, а институциите в България, Румъния и Украйна не правят нищо.

Обратно в новината

Коментари - Еколози: Бракониерски бизнес убива делфините в Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Делфините загиват от американските военни кораби в Черно море- от физическо унищожаване и от силните вибрации.Това се крие -но ако се направи разследване ще се разбере.

Проблем с американците и силните вибрации имаш ти, не морето.

Където е стъпила Америка трева не расте. Откакто бомбардираха Сърбия с обеднения уран растениевъдите се оплакват от радиоактивни дъждове. Тази година правиха учения в Черно Море. Нещо вулканът им се забавя...

Ами тогава господа еколозите да представят събраните от тях доказателства в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Изпълнителна агенция Морска Администрация които в съответствие с Конвенция за риболова в Открито море и Споразумението за опазване на китоподобните бозайници в Черно море, Средиземно море и съседната акватория на Атлантическия океан да накажат виновните. И ако от двете споменати държавни агенции не вземат мерки да започнат съдебен иск за нарушаването на гореспоменатите конвенции от правителството, па да видим дали това няма да има по-голям ефект от това еколозите да си бършат сополите из разните телевизии.

Алчността ще погуби първо България и лека полека целия свят.

Кви еколози, кви 5 лв???? Екоизнудвачите се конкурират по приходи с наркодилърите..... Кат квичаха за българското черноморско крайбрежие - има ли резултат??? Натъпкаха им гушките с парички и замлъкнаха! Еколози=рекетьори!!!

Абе друга година явно рибари нямаше (макар че тази няма повече риба на пазара). все сме виждали по някой делфин на брега, ама като тази година такова чудо.... От друга страна такива бумтежи и гърмежи в морето ТОЧНО ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ също не бяхме чували. Дали е случайно, че точно когато горките животинки умираха едни хорица си играеха на войници пред нашия бряг? Колко му трябва на едно дружелюбно животинче? 500кг заряд за борба с подводници сигурно върши работа ...

От сто години какви ли не военни правят какви ли не учения, такива "залпове" делфински трупове по плажовете не е имало. Отделно, че каквито и учения да се рпавят, те са в съвсем конкретна зона за ден два - няма как да се полуи такова разпределение на излувалите трупове на 200 км ивица, в такова количество и в продължение на 3 месеца, каквото и учение да са правили военните, каквито и сеизмични проучвания да са правили геолозите за нефт и газ.

То всичко в тази държава се прави така , че да се опоска до краен предел! На чело е тъпото от Банкя и физкултурника заедно с техния слугинаж!

На еколози в България кой вярва? Напълно ясно е че са взели едни пари да бръщолеят глупости. Някъде да се споменава за УЧЕНИЯТА НА НАТО, влиянието на всичките тези движения, експлозии и част от причината за толкова много мъртви делфини? ЩОМ не са го СПОМЕНАЛИ ДАЖЕ, значи стигаме все-по-близо до кой е ПЛАТИЛ за такива фантасмагорики...

какви са тея мрежи бе байно? 100км ......... Те даже руснаците и хамериканците немат такива чудеса. За един кирлив калкан що мрежа що нещо. А тея хорица които минават та теглят и проверяват тез мрежи те кат Супермен-и са сигур ...

А, дойдохме си на думата! Значи, не "малките рибари" са виновни, а "големите рибари"... Е толкова ли е трудно да се свика обща конференция на заинтересованите черноморски държави и да се вземат съответните мерки срещу тези, явно много едри бракониери... Защото, както знаем, не е виновен този, който яде баницата...

Щом и Украинци са замесени в убийството на делфини , ясно те хора убиват и някакви делфини са само тренировка ! Наши военни кораби трябва да охраняват делфини ! В случай да стрелят на месо , украинците само така разбират !

На еколози не вярвам. Просто тези организации трябва да се закрият.

Никой не ти пречи да си идиот, разбира се. Вярвай на Боко.

Само,че ИДИОТА си ти келеш недоклатен.От "еколозите" по-големи отрепки няма,и разумните хора,знаят че,такова животно,като "еколог" НЯМА!!!!

За съжаление идиотите са мнозинство, а по нашите географски ширини те са мнозинство, което не може да да се преодолее по естествен начин.

Карате-коконди, как сте? Абе, хич, няма ли, да се трогнете! Делфините , работят за Нацията: Лапат рибата погълнала лайната!

Всичко е от Взривените подвони мини и бомби !!!

с взривовете!

ГЕРБ намазва яка пачка и от там. То е като другите незаконни дейности

Даааа. И аз така чух. Някой им плаща да избиват делфините. Затова ходят на лов дружно всеки почивен ден. По 10лева на бройка. Сами не разбрах кой им плаща ама ти ще ни светнеш.

Повечето са пишман еколози, които не са засадили едно дръвче през живота си, но за сметка на това усвояват десетки и стотици хиляди лева от западни спонсори. В замяна на това водят точно определена политика.

Рибарите казаха, че е от натовските учения.

Айде, не се карайте - от "натовските учения" и от турските бракониери.

Брейййй! Абе тази мрежа дето е над 100 км с какво я возят, пускат и прибират бе? Явно някъде из Черно море плава маскиран танкер с Thialf монтиран на борда.

Нищо не пишете за НАТО дето си прави обученията в морето ни - това е една съществена причина за измирането на делфините.

Това което пише между редовете, Че турците бракониерстват из морето както обикновено, а еколозите го начуква на нашите, румънските и украинските рибари, щото на тях могат, а не смеят да е захванат с резаците който всъщност са виновните.

да питам дали в Турция има зелени баири дето да се мешат в решенията на Ердоган?

нормално...прост народ слаба държава

Ти си отлична илюстрация за думите си.

ти за делфините рониш сълзи ! БРАКОНИЕРСКАТА ВЛАСТ УБИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ТЕЗИ 26Г.!!!!!!!!!!!!!!!!

Скоро и цяла Европа.

колкото повече, толкова повече !

Много повече риба и делфини бяха изтрепани през годините на " НАРОДНАТА ВЛАСТ " - Спомнете си филма с Колоянчев и Парцалев за КИТА дет го хванаха в Бургас!!! Ха Ха Ха , а всъщност това си беше една ЦАЦА , ама на отчет излезе цял КИТ!!!! ХА ХА ХА Има да си мечтаете за татовото царство в което цацата се отчиташе за улов на Кит! Славни времена бяха!

Ако ти се обадят по телефона, да съдействаш на полицията, не хвърляй пари през балкона.

Явно не виждал колко риба имаше по нашето крайбрежие "по татовото време". Недей да лъжеш, някои помним.