Часовниците на милиони европейци изостават

Часовниците на милиони хора в Европа изостават заради проблеми в електроснабдяването в Сърбия и Косово.

Обратно в новината

Коментари - Часовниците на милиони европейци изостават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е тия европейци по часовниците на микровълновите фурни ли се ориентират за времето??? Нямат ръчни, не си гледат телефоните, компютрите ... И понеже некви ми дават акъл, да дадат акъл на автора на статията как точно електропреносната система в Косово и Сърбия оказва влияние на тая в Португалия. Обяснението "оказва влияние" някак си не е много разяснително.

Олелее. Само дето сме 2018 г. Затова хората слагат кварцови резонатори. Не са скъпи. По няколко цента за елемент. Освен това има галванично развързани онлайн UPS, стъпкови мотори, дори китайски електронни часовници за по-малко от долар. Та къде викате се ползва честотата от мрежата? Вие не сте наред да пуснете такава глупост, честно!

Добре, че ми обясниха как моят часовник (на ръката ми) е свързан с ел. мрежата. Сега ще докладвам на шефа, че съм закъснявал по европейски причини и да не ми удържа от заплатата. А, и да не забравя да скрия часовника, в джоба, да не види соларният елемент.

дир, сложете снимка от Евопа ...

Оно са виновни руснацете,па са измислеле нещо,дека европеецо не е могъл да се сети...че е оръжие.

Засега, това е най-голямата глупост на сайта.

Електроенергията има един единствен показател за качество - ЧЕСТОТА. Това говори, че европейците ползват некачествена енергия. И часовниците са им най-малкия проблем. От честотата на мрежата зависят оборотите на въртене на ел. двигателите. А в определени опасни производства в химическата промишленост например по ниската честота на мрежата е сериозен проблем. На времето комунистите хвърлиха огромни средства и изградиха в България най-стабилната енергосистема в света. Тикова стабилна, че вече 30 години я разрушават разни неграмотници и лаици и все още не успели.

Статията е за часовниците на европейците, а снимката на чернокож европеец. Хора, не съм расист, но това преигрване просто идва в повече.

Това е снимка от близкото бъдеще. Хората гледат да те привикнат от сега. След 20-30г такава снимка ще показва точно средния европеец.

О, отдавна е настояще, отдавна. В Париж от 20 човека, които можеш да срещнеш по улиците, около двама - трима са бели.

Нищо чудно, с тея перки и соларки. Едно е да синхронизираш 100гна големи генератора в няколко централи и съвсем друго милиони генераторчета които се вкл и изкл в произволни моменти.

Тези дни Гинчето като вземе ЧЕЗ и ще оправи проблемите с енергетиката на Балканите,Европа а най-вероятно и в световен и Галактически мащаб.Гарантирано от ГЕРБ!!

Направо шок! Ей сегичка цяла Европа изостана, защото баш токопреносителите косовари и техните съседи сърби нещо не са станали на кеф и са започнали да се плюят като мъже на място. Историята се оказва по- стара! По време на потопа дълго се носил Ноевия ковчег... Един ден, след като всичко утихнало и водата започнала да спада, ковчегът се опрял в някакви скали. Вратата се отворила и животните започнали да излизат. Така започнали да излизат зебри, жирафи, лъвове и папагали.. На отсрещен хълм стоял македонец.. Гледал, гледал и по едно време се провикнал на жена си, която тоз ден имала празник... Женооу, излез ма! Циркът дойде!

,,златният триъгълник,, между косово,македония и албания работи ,,ударно,,...!!!

Часовниците, добре. Сметките за тока как са?

Механичните, които се навиват ръчно всеки ден, отклонения нямат.

Колко ли европейски Гинки работят в тази централа ! Или пак ни взеха за мезе ! Два месеца не разбрали! Или Сърбия пак ще я бомбят? или ....

Не е страшно ако часовниците изостават. Страшно е, ако спрат да работят, ей така изведнъж. А заедно с тях всички автомобили, тостери, телевизори, айфони и въобще всякаква електроника. А 30 секунди след това ще изгрее второ слънце.

2030 година Германия прекратява употребата на въглища и газ.

и един мармот увива шоколада в станиол...

и нефт

Всички съвременни електронни часовници са с кварцов резонатор/стабилизатор! Това с броенето пиковете на синусоидата в електрическата мрежа е било през 50-те години...

ела ся да свериш на печката часовника, че изостанал с 5 минути.

Па Гинка ще ни върне един век назад! Да живей Боко?

Медиите що не обяснят как това намаляне на напрежението в Източна Европа, оказва влияние на ръчните часовници, телефоните и компютрите на германците ?

ми, не оказва

като не оказва, що тогава "от португалия до полша и от гърция до германия" имали проблем с чаовниците, заради проблемите с тока в Сърбия и Косово? Нали точно това е тъпото - че не е обяснено каква е връзката.

Иха... това звучи като начало на апокалиптичен филм. В началото на февруари някои европейци забелязаха, че часовниците им изостават но го отдадоха на стареенето на кварцовите кристали. Те не знаеха че тези часовници нямат такива. На седми март говорителят на европейския енергиен оператор съобщи че заради претоварване на времето честотата на тока се е намалила и ще изготвена програма за компенсиране на изоставането. Това разбира се беше чиста лъжа която много скоро щеше да излезе на яве, но бе спечелена отсрочка за да могат някои отбрани от елита хора да бъдат своевременно евакуирани.

Същата вечер в малък град на Португалия уличните лампи не светнаха в предвиденото време. Хората не обърнаха много внимание като го отдадоха на лошото време, въпреки че обилни валежи рядко предизвикваха проблеми с електрическата мрежа. За съжаление в града не живееше нито един физик запознат със свойствата на неутриното когато в неговата среда започнат да се появяват отделни бройки позитрони.

Същата вечер в дванайсе без една Българската Народна Банка закри валутния борд въведен преди двайсе години и освободи курса на лева, който моментално загуби стойността си десетократно. Веднага след това беше подменен с евро по новия курс и България влезе в еврозоната.

че има неграмонтици е в границата на статистиката, но по реакциите на поста съдя, че ония 80% са истина

Со тая европска уня у говна сме бракя!!!

и не се обаждай

Хаарп да не са го преместили в Еуропа ? Сигурно това устройство гълта много ток ;д;д или тея дето ринат биткойни пренатоварват мрежата ;д;д

Има. Дори няколко. А най-стария, от 1982 година и работещ до днес е руската СУРА.

от тез американизирани мюсулмани в Косово, кво да се очаква? За да работи електрониката в косоварската американската военна база, са намалили честотата от европейската 60 Хц на американската 50 Хц... Сигурно скоро че направят така и в БеГето, щото май множко стана хамериканската военна електроника из територията...

Ти съвсем върза кънките бе. Обърка компютрите с компотите. В Европа е 50 херца а в Америка е 60 херца.

Програмистите на Матрицата работят усилено по отстраняване на проблема ;д;д

сигурно има свръхестествено обяснение което ще звучи по правдоподобно ;д;д

Производителите на тези часовници разчитат че за 1 секунда имаш 50 трептения в електрическата мрежа и така отброяват времето, а нямат кварцова стабилизация. Като намалиш трептенията, изведнъж секундите стават по-дълги и от там часовника изостава. 50 трептения = 50 херца.

Това важи за модели отпреди 30+ години. Когато кварцовете и чиповете са били скъпи по-скъпи най-бюджетните модели са ползвали честотата от мрежата.

Часовникът на нашата микровълнова беше изостанал с 6 минути. И аз се опулих. Не се беше случвало. Има нещо гнило в цялата история.

Cheeseus

Всъщност мисля, че е напълно вярно това. Онзи ден забелязах, че часовникът на фурната е изостанал с около 56 минути и се зачудих дали нещо не е бъгясал. Защото ако спре токът, дори само за секунди, часовникът се връща на нула, а не изостава. А ето че сега намирам обяснение проблемът се отнася единствено за часовници, директно захранвани от електрическата мрежа, а не тези на батерия или акумулатор.

ама е верно

В Щатите, където честотата е 60 HZ, 1 час минава за 50 минути

И я беф те така след десет ракии се ми изостааше онаа раота та зех манивелата навих я и сеа ми връви по часовник. Гоорим за пружината един вид. А откак и замезваме с аверите сичко е на шес и нема проблуеми.Наздрае и да илядите шот ме уажаате.

Явно някой и изпържил платките на големият адронен колайдер и той е отворил дупка във времето и пространството над Европа и се е осъществил времеви скок и сега сме в друга реалност;-)))

Изостават само часовници , които са директно включени в ел. мрежата , като на микро вълнови или на готварски печки. тези на телефоните и които са на батерии( като повечето будилници) не изостават , така , че не става оправданието:)))

Моят часовник в колата е изостанал с 1 минута за 2 години. Акумулаторът е на прав ток. Колата е на бензин, ако има значение.....

Часовниците, които не са включени в мрежата са кварцови - краткосрочно (за седмица, месец, година) не изглежда да изостават, но за десетилетие тези, които разчитат на мрежата са по-точни... Или поне бяха.

споко,ние сме назад с години

Купете си руски часовници, те са най-бързите в света и никога не изостават.В нанотехологичните им платки е гарантирано, че всички гайки са по-малки от ключ 13.

хахахаххах...и си ги носят в дисаги

Реплика на Георги Калоянчев към младия Стефан Данаилов във филма "Инспекторът и нощта": "Слушай бе младо говедо..." Та тъй младежо, когато поне напишеш диференциалните уравнения на хидравличната система на старичкия руски самолет Е77, когато намериш общите и частните им решения, и ги материализираш, чак тогава може "компетентно" да се произнасяш за качествата на руската техника. А иначе проблемът с часовниците е решен отдавна: Кварц с честота 32768Hz., или такъв с многократна такава.

хаха...много добре си го казал, направо е хлъцнал Ванката , като е прочел репликата ти...виж , че още дава заето и не знае как да отговори

Косово, а? Не знаех, че в Косово ходят на работа.

ходят,поне малко повече отколкото в българия,където е НУЛА

нямам нито един познат българин, да стои без работа.

глупости

Ето честотите - не са мръднали www . eso . bg/?did=33#%D0%A7%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B8