ЕК: Часовници може да наваксат изоставането до Великден

Европейската комисия изрази днес очакването нарушената работа на часовниците на континента да се нормализира до Великден.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Часовници може да наваксат изоставането до Великден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С това си разяснение ЕК за пореден път доказа пълните си непознания по технически въпроси. И точно тези ще цифровизират ЕС. Боже Опази! Може би и тактовата честота на процесора в компютрите ще съгласуват задължително с мрежовата на 50 херца. А от кога има "радиосинхрон"? Занимавайте се там с кривите краставици, за каквото сте родени и не ни заливайте с поредните си фалшиви новини!

Часовника в колата ми е свързан със вградения GPS и се синхронизира от сателитите. Няма никаква разлика между часовника на колата и сигнала за точно време по кое да е радио. Цепи секундата. Недоумявам какви са тези изоставания/избързвания с цели минути. Тази новина да не е от 19 век?

Това е много типично за часовниците със светещи екрани, радио и аларма. Но те от край време зимата изостават, а лятото избързват. Пак по същата причина, че са разчетени да отмерват времето при захранване 220V / 50 Hz. При 47 Hz изостават, при 53 Hz примерно избързват.

Всички часовници са с кварц и не им дреме за честотата на мрежата.

Пък аз се чудех хлеборекарната ми защо върти по-бавно...

Българският читател е принизен до ниво четива за дебили.

По тъпа статия досега не съм срещал! Ако ЕК обсъжда тази дивотия, то това е явно доказателство, ЕК е точка на сгъстява на световния кретинизъм ...

'ко речи?

Б мму. Де го Косово, де са часовниците на Европа, де е Великден. Ма ако пак се не опраят машинките, иде Богоявление, после Рождество, бе ша стане работата. Нема се плашите.

Някой ако може да ми обясни, какво общо има касовник с честотата на тока. Дори и компютрите, които имат директна връзка с ел. мрежа се сверяват от централизиран сървър, а не правят изчисления на база на честотата на тока, която в никакъв случай не е константа, а варира в зависимост от потреблението.

А има и часовници -електрически, орежата. собено в учрежденията, по коридорите по гарите, които не са свързани с интернет и GSM мрежа , а са си чисто електрически и честотата на въртене на двигателчето им зависи единствено от честотата в м

И какво общо има тока в Косово с часовника на гарата в Испания?

Турете още перки и соларки. Затворете всичките останали АЕЦ и тока ше се оправи.