Бури връхлетяха Германия, Швейцария и Австрия

Германия, Швейцария и Австрия се готвят за наводнения и обилни снеговалежи, предизвикани от урагана Гонсало.

Обратно в новината

Коментари - Бури връхлетяха Германия, Швейцария и Австрия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Южен поток не е приоритет за ЕС, те нали си имат Северен поток.

Очакват се големи студове тази зима. Държавните ЕРП-та (собственост на други държави) искат увеличение на тока в България до юли 2015 г. с 60 % и с ДДС - то ще стане 80 %, за фирмите товара ще е още по-голям защото тяхната цена и без това е значително по-висока. Всички стоки ще поскъпнат заради разходите за ток, някой фирми ще правят съкращения, други ще фалират. Политиците се държат, като ...... не искам да напиша думата щото ще ми изтрият поста. От ЕС не може да се очаква нищо добро. Трябва да търсим нови съюзници и нови хоризонти за спасяване на България.

Спасяването е много лесно. Да вържем на колове всички собственици на ВЕИ централи. Да ги топли вятъра и слънцето.

Ей сЯ вечИ моЕ да нарежИм гУлЕмЪтЪ луканкЪ.

А ни бе хубаво по тениски. Сега енргото и топлофикация точат зъби да ни сурувакат здраво.

И на края, като "лани".

Добре, че са коментарите, та малко да се разведри ужасяващото внушение от новината!

разведряването идва с филията с мас от Банкя :D

Как завиждам на софиянци. При нас в Южна България никога няма свястна зима - превали два-три пъти и спре. Друго си е 50 см сняг цяла зима, чисто и красиво, обличам овчия ми кожух и излизам, а после на топличко пред телевизора и до печката :)

бягай да живееш у боклучарска София и да се кефиш на непочистения сняг цяла зима и на задръстванията!

друго си е да продадеш някоя нивица и да се кефиш на селската идилия - Я !

от 10 години в софия няма нормална хубава зима,когато наистина имахме януари месец по над половин метър сняг

Децата в София си мислят, че снегът е сив на цвят

много станаха зависчиите, та е пълно с пишман мераклии!!

Пред телевизора? Това забавление ли се води?

лицемерните европейски боклуци няма какво да ги мислим, да се оправят!

В съавторство с Кай и Герда : нека ги връхлита, да ги затрупа, дано! барем са богати и имат техника и ток, ще се оправят, не ги мислете. Но ако само част от бурята ви дойде на прага, не ви виждаме, дори да си изсечете парковете и ги изгорите! А чухте ли, че тази зима ще е суха и най-студената поне от 10 г. насам? не сте? Тогава приятно питие и житие! Винаги си отваряте ущите, когато вече е късно, затова и все плачете и се тръшкате - най-щастливия народ, щъкащ незнайно накъде и с каква цел из Европа. Поне довечера спечелете една точка, докато е слънчево и топло, че после няма милост в бурята.

Тия русняци се не спрее ядосаа здраво мечката цела година дъжд сега газ требва да се копува ,дърва , наще бизнесмени изнесоха гората в гърция сега пък трябва да внасяме от там.

Таня също, пишат глупавото ПРОВИНЦИИ В ГЕРМАНИЯ. Бавария (freier Statt Bayern - свободна държава Бавария) да не е провинция? На какво е и на кой? Тексас, Украйна, Армения или Македония провинции ли са, виеи, невежи хора. Провинции са Пловдив, Варна, Русе и Харков, Измир или Анталия. А това тук е Германската ФЕДЕРАЛНА Република и федерацията се състои от много /16/ републики със самостоятелни правителства и в Бундестагът имат нещо като е парламента на USA! БУНТ е СНОП и Kesselbuntes не е шареното котле, а си е един разнообразен спектакъл т.е. сноп от изпълнения!

слага минус и защо? Защото е тъп и не понася истината или? Всяка дума е истина!

В българския език се различава провинция (Пловдив) и германска провинция. Не те знам каква си, но жалко, че не го разбираш, а поучаваш. Ето какво пише в Интернет: Провинция е дума с латински произход, означаваща територията на дадена страна, намираща се извън големите градове. Понятието възниква в древната Римска империя, където под провинция са се разбирали обширни територии (които отговарят приблизително на съвременни държави) на държавата, управлявани от местни управители и притежаващи главни градове . С думата провинция в съвременния български език се означават и федералните единици (Länder) на Германия и провинциите на Канада, Китай, както и административните единици на държави с романско културно наследство. За останалите държави за назоваване на подобни структури се употребяват местните понятия - съюзни републики (Русия, Чехословакия, Югославия), щати (САЩ) и др. Провинциите обикновено имат органи на самоуправление - парламент, правителство, собствени полицейски сили, могат да формират собствена данъчна, имиграционна и образователна политика, както и да участват чрез свои териториални представители (обикновено сенатори) във висшите органи на властта на федерацията

А ти запознат ли си изобщо с превода и как се прави? Кой ти е казал, че се превежда дума за дума в безсмислени фрази, както правят нароилите се в последно време "преводачи"? Пази , боже, сляпо да прогледа, че и да започне да поучава!

"ПровинциИ са Пловдив, Варна, Русе и Харков, Измир или Анталия". Пловдив, Варна, Русе и Харков, Измир или Анталия НЕ СА провинциИ, а провинциЯЯЯЯЯЯЯ. Толкова ли не разбираш елементарни правила на българския език или си толкова неграмотен за значението на думите. .

ДАСКАЛЕ - една провинция, но две и повече са провинции! Още един осран професор! А както виждаш, български не ме интересува особено!!!

Stadt f и Staat r. Оправи правописа.

Защо ги кръщават Гонсало, Катрина, Миранда и т.н. На никой не му светва лампата като ги кръстят така. Трябва да се казва нещо от рода на ULTRA DEATH SPREADING REAPER HURRACAINE, да видим дали няма да се вземат мерки и всеки да бяга да се спасява

Преди винаги се кръщаваха на женски имена. Разни Катрина и така на татък. После май решиха да го променят.

btmt@mail.bg

В ЕС трабва да са с неутрално име, заради третия пол.

Имам съмнение ,че Европа ще я връхлети един много сериозен ураган,от който Европа много ще пострада.Името е ясно още отсега-Украйна!

тоя Гонсало с това латино име хич не ми звучи убедително. Да ги кръщават с имената на германски национали: Кунц, Щрунц и още много други.

Да , предложението ти е поне остроумно. Но , доколкото си спомням, имаше сдин ураган с българско име, наречен на реален българин. И тогава обясниха, че всеки може да предложи име на ураган в съответната организация, да си плати за това и да чака да му дойде реда да " задуха". За този българин бяха платили децата му.

Кире, много добре го помня.

престанете да пишете глупости - в западна европа времето е нормално за сезона !!!

Ех, важното е да има стрес, паника и разбира се - сензация. Така е с вирусите, природните бедствия и каквото още искаш.

изненада!!!!!

пиши ГЛУПОСТИ! Ти къде живееш ,а? На Луната може би?

Liuxembourg

Идвааааааа

ГОДО