Змия с рекордна дължина над 2 м уловена край Бургас

Змия с рекордна дължина от над два метра е уловена от екип от биолози край Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Змия с рекордна дължина над 2 м уловена край Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости - смокове с дължина над 2 м. можете да срещнете почти навсякъде в България в топлите дни. Особено много ги има в каменистите места на Югоизточните Родопи - района на Маджарово, околните села и предпланините.

Детството ми мина в раьона на Странджа-Сакар . Родителите ми работеха в малко миньорско селище за добив на оловно -цинкова руда . Наоколо всичко беше пустош и камънаци , гъмжащи от змии . На 10 години ловях змии като факир . Имам незабравим спомен от битката си на живот и смърт с огромен смок като този .

"Боса била Шерифе Мустафа. Боса настъпила друга змия. В кратката схватка едната умра. Другата жива, коя ли е тя?" - цитат от песничка. Смок-стрелец често минава двата метра.Когато се почувства в опасност съска и хапе. Не е отровен, но пониже се храни с мишки е възможно да принася трихинелоза и бяс. Ухапването е болезнено и трябва да се търсе медицинска помощ, най-вече, защото змията не е отровна и трябва да се бие ваксина против тетанос и бяс.

Като прочетох заглавието си помислих че става въпрос за Миглена Кунева, а се оказа че става въпрос за смок.

а пък аз си помислих за красавицата с големият нос и кандидат за мис кюлоти на герп цветанка караянчева

Мислех си за Нинова , но говорят за змия , а не за свиня.

Гадно.

Преди години, по пътя Правец Етрополе - нещо черно се виеше по целия път, вероятно беше поне толкова дълго... За щастие или нещастие... минах с гумите през него

той да ва набара мъжкия смок, ще ви промуши до дисагите

У нас имам една змия 1.60 ама е отровна

Шило

Ба си новината. Смок с дължина 2 м.Това ли е рекорда? Просто влечугото е живяло достатъчно. Иначе си е обичайна дължина.

Тази змия сигурно е папала някой и друг килограм суджук от ония 4 тона!!

една наистина добта новина.наличието на змии и гущери в определени области е показателно за чистотата на природата защото е всеизвестно че във една отровена от химикали природа стоденокръвните не живеят.

Аз лично предпочитам да не виреят около мен :)

Ало,..... до биолозите! Елате на река Драговищица(при черквата) да видите над 5 метра смок.ДА, ама няма пари, които да откраднете!

то туй кат анаконда бре

от опашката до главата!?А, от главата до опашката 6 метра!?Тоя, може парА да направи, ама още не може да се усети!?

Казват,че били женските. В ГЕРБ е пълно с пепелянки. Навсякъде ги има,но тия водят класацията. Бегай мани да те не срещат.

Във Варна откриха едно лисиче да се разхожда из Морската градина. Настана един разнобой по сайтовете и форумите. На третия ден Кума Лиса беше утрепана. В Лондон лисиците се разхождат като нашите котки. Сега в Морската градина се разхождат коли

От статията научихме, че най-големите змии са жени. Обратното е известен факт:).

Неотровна ама достатъчно да ти изкара акъла. Може да си умре човек от уплах. Пък и да те ухапе си е болезнено.

Край бургаско е мн плодородно, виждал съм шопари по над два метра вджипове над 2 дона и ланци на 22 карата. Аз затова ходя в Гръцко...

Здрастеееее

тази новина е фейк. Аз лично разполагам с най-голямата змия в България. Намира се в гащите ми, и когато се ядоса става много твърда и грозна! И до днес не мога да си обясня защо жените не ги е страх от нея, ами напротив - целуват я и им потичат сълзици като я видят....

p.s. и моята е от вида "Смок", но е едноок. И аз му казвам Едноокия Смок.....

Вярно е! Кьорав е едното око и главата му една такава нахапана като от вълчици!!!!!!!!!!!!

също така ако прекалено много си играеш с него , почервенява от яд и почва да пръска отрова!

Нещо, адресче, телефонче... поне акаунтче?

Като направят хранилището за ядрени отпадъци екипът от специалисти от БАН ще има удоволствието да лови и още по-големи змии! Да са живи и здрави да доживеят този момент!!!

Бреей!

Аз съм настъпвала такава змия, по-малка, с бос крак, на мека трева. Разминахме се и двете без да разберем. Казаха ми след това.

таман за скара идеално мезе за бирата охааааа

Они да додат при мене, каков смок с едно око че им извадим :D

Лично съм хващал смок 2,20м даже го премерихме, снимки обаче нямам, защото това се случи в далечната 1980 или 81, не помня точно. Дадохме го на едни виетнамци бартер за дъвки Турбо :)

Яката дупара , Кой ще я бара ?

А, змията Корнелия е с около 0,50 м. по-къса, но много отровна!

Ако знаеш само скункса Кънев как мирише..

Божкеее, нямало било толкова дълги змии в България! Елате на село (до Велико Търново), за да ви покажа колкото искате 2-метрови смокове.

Пу-пу да не ме среща. Тва требе да се трепе. Хората мрат кат пилци, те тръгнали да се радват на змии... Де, де сопа дебела. Светът подивЕ.

"..няма притеснения за местните хора"....хм, смокът е изключително полезно животно, храни се с много вредители и гризачи. Дори отровните змии са агресивни, само когато ги настъпиш или се почувстват застрашени. Иначе са безобидни. Пепелянката например не е толкова опасна, колкото се смята. Много рядко има смъртни случаи. Ако животното няма много отрова в жлезите, ухапването не е опасно. Установено е, че повечето фатални случаи са с хора, които изпадат в анафилактичен шок. Най-опасни за човека са големите змии-удушвачи, които могат да нападат от засада. Но за щастие, те не обитават Балканите.За съжаление, някои животни като змиите, вълците и акулите имат незаслужената "репутация" на опасни животни, кръвожадни човекоядци, заради което повсеместно са унищожавани.Дано тази змия не навлезе в зоните, обитавани от човека, а си живее на спокойствие и без стрес: )...да ви кажа честно....предпочитам днес в гората да срещна 3-метров смок, отколкото непознат човек.Ние сме най-опасният вид.

те и тигрите в двунглата,като срещнат голяма неотровна змия не и се помажват много много...

Живеем в прекрасна страна с общо взето безопасна природа, да я пази и да и се наслаждаваме всички.

Казахте ли и да си стои там?

Пълни глупотевини, преди седмица видях един смок над 3 метра да се припича на голямата поляна в Южния парк, едно кученце се уплаши и избяга...

Най опасните и отровни змии у нас са в НС, МС, Цацаратурата и съдилищата. Тези учени от еБАН да ги ловят там, ако им стиска..

Това 165, талията ли е ??????

А пък в къщи имам една 165 см

А кви змии имаше едно време еййй. С петолъчки на главата. Беха порода партиен секретар. Някои даже още са живи - де бивши президенти, де настоящи министри правосъдни. А му изтриеш потта от челото и хоп червена петолъчка лъснала ама и алчни кат усойница мамака им и ни ръце имат , ни крака, а се въртят все по келипира. ....

И съскат на партийните събрания.

Описанието отговаря по-скоро на дребни капиталистчета, дето когато беше изгодно да се пишат комунистчета бяха първи в редицата, после стана изгодно да се пишат антикомунистчета и те врякат с пълна сила срещу комунизЪма

Преди години в складовете на бившия Булгарплод зад товарна гара Анжел един смок се беше излегнал до служебната Дачия комби и стигаше от предната до задната гума, не съм го мерил колко е, но ми се струва повече от 2 метра.

Това нищо не е. Преди години в наше село един смок беше изял 1 крава, 3 овце и 2 кучета преди да го застреля ловната дружинка. Беше към 4 метра.

Явно и хапчетата ти е изяла. Така е, като не си ги гълташ редовно.

Ейййй ние кви ги ловяхме след Чернобил, трикраки, двуглави .....

Преди голямото бетониране на пътя към водната пързалка в гр. Бяла срещнахме такъв смок, поне 250-270 см. Величествено се отмести от асфалта и ни пропусна продължим с колата.

Оно е било водна змия.

Денивелацията е поне 100 м и е на километр от плажа.

Помислих че са хванали госпожа Нинова....

Помислих, че са хванали тъщата ама не, тука си е ;)

Двуметрова тъща ли бе? Еб*си кошмара.

Ако не знаете най-дългите змии от този вид са на втичалото на язовир Кърджали. Около селата Русалско и Безводно, където могат да се намерят значително по дълги екземпляри, ако ще търсите рекорди и гордост. Но пък там няма море и екипите от учени няма къде да се топят и печат.

С обезлюдяването на провинцията и просперитета на София ще се въдят все по-големи змии у нас и в прекия ив преносния смисъл.

Преди години , дядо ми - да почива в мир, хвана змия в сеновала от същия вид и беше 280см. Имам и снимки

Едно време какви змии имаше...

Около нефтохима явно и е местообитанието :)

По тоя случай: Полицай залавя наркоман в зоологическата градина. "Друсан ли си бе, боклук?" "Не, господин полицай". "Сега ще те проверя. Я ми кажи кое е онова животно в клетката" - и посочва кенгуруто. А наркоманът поглежда тъпо и спокойно отговаря: "Заек. Около 40-45 годишен"