Обвиняват русенеца, опитал да похити автобус, в хулиганство

46-годишният Петър Петров от Русе, който заплаши с пистолет пътниците от автобус по линия Слънчев бряг-Бургас, ще бъде обвинен в хулиганство, а не в отвличане.

Обратно в новината

Коментари - Обвиняват русенеца, опитал да похити автобус, в хулиганство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и каква излезе тя? Преекспониране на новината от журналистите. Хората четат свободните им съчинения и се дивят. Нито е имало заплашване, нито е имало опасно оръжие. Човека се бил клатушкал на задната седялка пиян и е нарушил обществения ред

Колко висящи дела и регистрации за предишни хулиганства, кражби, безобразия и нарушения на обществения ред трябва да има някой, за да го осъдят накрая ефективно и да се разбере - дори от антибългарския антисъд, че това е обществено опасна личност и трябва да се изолира от хората?! Как така размахването на пистолет в обещствен траспорт е "леко прегрешение" и те просто така го пускат - ами ако там имаше бременна жена и тя загуби детето си, например, в резултат на този стрес?! Ами ако имаше възрастен човек с високо кръвно и той беше получил удар? Ами ако просто още на някого не му бяха издържали нервите и се беше скарал или сбил с хулигана-пияндурник, и произвел изстрел, и наранил някого - тогава какво? Кой носи някаква отговорност изобщо?

Тоя "Лудия" си е направо психопат. Няколко девойки не му обърнали внимание и си извадил пистолета. Истинския пистолет. Ако при всяко отхвърляне реагира така остро, очевидно има проблеми с личността си и не е далеч момента, в който някой може да пострада доста сериозно. Евала на момичето, че е постъпило смело, а не се е завайкало като кифла или като метросексуално момченце

Преди доста години, около 15, приятел беше на стаж като следовател в РПУ. Тогава, завършващ студент по право, приятеля ми каза, че освен политическа поръчка да се пускат престъпниците, той не вижда (все още) никаква причина за безразборното пускане на всякакви кокошкари, дето кафе не могат да си купят, камо ли подкуп да дадат. Явно на стажантите им нямаха доверие и никой не сподели с него тайната на пускането и минималните обвинения. И също ми е интересен един момент - само факта, че е носил пистолет пиян, не е ли нарушение на някой от законите за контрол на оръжието, за което да се полага поне толкова наказание колкото за каране пиян.

Чиста ПР акция за професионалния празник на полицията.

До: Емануил Абе не знам какво е практикувал, ама я се опитай да практикуваш така познатото ни в България Пиянско Перчене в задната част на някой американски самолет на територията на САЩ, па ако ще да е детска играчка а не газов пистолет, да видим каква присъда ще те чака!!!

Тоя малоумен писач-да беше посочил и адреса на обадилата се по телефона пътничка.Не е лесно да си прост....

Това за перманентното безумие в бантустана и така е ясно, мен друго ме дразни- ако някой калъф извърши супер-свинско престъпление ни съобщават дискретно: М.О. прегази бременна жена на пешеходна пътека, за да не би недай си Боже да му кажат името или да го фотографират и така да му нарушат гражданските права. Обаче ако някой извърши нещо достойно, обади се на полицията, или свидетелства срещу престъпник- веднага му лъсват трите имена, снимката, ЕГН-то и домашния адрес, абе мислете малко бе, джърналистите..

мислиш ли че са тъпи? аз не. Просто тоа е единственото което имат в тая тъпа история, снимката на патката, която си е отвъстила на пияния сваляч чрез 112

BVMunchausen

А ти пък колко си тъп!!! не е истина!!

каквото и да е станало след като всички са му видели пистолета и никой не е посмял да му скочи в автобуса значи ще да е било опасно. незнам, така поне аз си мисля. пиянско или не е трябва да си понесе някаква санкция. крайно време е общественополезен труд да влезне в действие за провинилите се, не може до безкрай всичко по сметката на държавното да се пише. спал е, ял е с кола за го возили .. хайде сега по живо по здраво и извинявай за безпокойство ... докога така?

Но как така е отвлякъл, или поне да е правил опит да го отвлече, когато според показанията на самия шофьор, не е направил и НИКАКЪВ ОПИТ ДА ВЪЗДЕЙСТВУВА ВЪРХУ НЕГО, по какъвто и да е начин. Самата информация на "дир.бг" се оказва донякъде и дезинформация. Важното е шум да и има.

Алоо,махнете снимката на момичето.

А ако се беше случило в кола на НСО с министър на седалката какво щеше да е обвинението?

Тия медии са полудели. -Вчера газовият пистолет бил преработен на боен :)) -После бил с газови патрони *Ако пистолета е бил преработван и какво като не отвлякъл хора. Не притежава ли незаконно оръжие?

медиите ги командват две тъпи копелета Ц.Ц и Б.Б-Тиквата

Има нещо сбъркано в тая държава и най-големите беди идват от това че сме много толерантни към нарушителите и към гафовете в съдебната система :(

Само не мога да разбера, защо след като дори не се е доближавал до шофьора го обвинявате в опит за Похищение или дори Успешно такова... Не знам кква е точната дефиниция на това което е направил, но със сигурност не е това което глупавите новинари се опитват да го изкарат

Хмм .. та значи мъж с прякор Петьо ЛУДИЯ вади пистолет и заплашва цял автобус, но"...не е необходимо задържането на русенеца", тъй като "е установено, че престъплението за което той ще отговаря не е тежко" и ще бъде съден само за хулиганство! Алооооо.... Аз ли нещо не съм в ред .. или има малка разлика между това луд да насочва пистолет и футболен запалянко да троши скамейки! Я тия разследващи пак да поогледат доказателствата ... а да не се занимават с ктъвни проби за алкохол - все пак той не е карал автобуса, а ГО Е ОТВЛЯКЪЛ!!!!

Първо - Пистолета е газов, Второ не е заплашвал целият автобус, а е практикувал така познатото ни в българия Пиянско Перчене в задната част на рейса. Който иска да го съди за морални щети ама като цяло престъплението му не е чак толкова тежко (не казвам, че е леко. Все пак трябва да има някакво солидно наказание)

Първо си олигофрен(явно).Второ,ако там бяха жена ми с сина ми на годинка,как биха се почувствали те и съответно аз?Да го съдя за морални щети,така ли?

Днес го практикува един, утре ще го практикуват трима, защото знаят, че каквото и да направят няма да ги пипнат. Наказанието е с цел назидание за следващите, които си помислят да направят подобно нещо. Затова в подобни случаи, многоуважаваните съдии не трябва да са толкова снизходителни. Освен ако целта на занятието не е по-бързото обезлюдяване на територията, което подозирам напоследък...

Брей, ми ако беше гръмнал някого в лицето кво правим тогаз?

Емануиле, какво е това балканско мислене, ти да не живееш във филм на Костурица. Репчел се само, ама ако му кипне може да стреля. Това е заплаха за всички в рейса, отделно предпоставка за тежко ПТП. Емануиле, осъзнай се.

ти ако беше в рейса сигурно щеше да напълниш гащите или може би не защото със зоркия си поглед ще разбереш, че всъщност пистолетът е газов ?

Вади пистолет, ама има една малка подробност...- пистолетът е газов, преправен на боен!!! Добре че прякорът му е "Лудия", щото ако беше нормален, досега да е в кафеза..... Е как да я обичаш тая СКАПАНА "държава"....!???

Никой ли не разбра че заплахата за отвличане беше измислена от медиите.стана ясно че човека е бил пиян и вероятно дори не помни какво е правил. На медиите им трябват сензации и чули-недочули веднага почват да си съчиняват. БТВ първо казаха че се опитал да отвлече автобуса Русе-Бургас. После стана ясно че никога не е казвал че отвлича някой......... Купете си всички газови пистолети и ще разберете че имате избор как да се държите и носите отговорност за действията си. Няма причина да обявявате всеки който си извади пистолета за терорист. Някой може просто да иска да си го почисти :)!

Я си извади газовия пистолет на летище в произволна европейска държава, да видим колко време ще изкараш преди да получиш синини по цялото тяло и болки в китките от белезниците. А след това разправяй как си искал само да го извадиш да го почистиш. Ай да ти се незнае пикльото. Вади пистолет и нямало никъв проблем. Щото е в България нали? Кой тука щи направи забележка. Затва сме и толкоз тъпа нация. Щот толерираме всякакви глупости.

Хайде следващата операция Шок да бъде в българските съдилища, които са се превърнали в клоака.

.. да побърза да му даде орден, преди да сдаде властта!!! Юнак! Молодец!

Тази да я наградат с орден и да напишат в Държавен вестник за заслугата.....нареди Цоцо Цветанов - Пъпеша !

БГ прокурор = тъпанар

Защо всичко е толкова оплескано и омазано в тази скапана държава? Тъжно, много тъжно

лудите се смеят на нормалните...щото да си нормален е ненормално

Лудите се смеят, нормалните напускат... за съжаление

Поредния абсурд в тази скапана държава.