Случай на птичи грип е регистриран в Бургас

Случай на птичи грип е регистриран в Бургас, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Носителят на заразата е умрял къдроглав пеликан.

Обратно в новината

Коментари - Случай на птичи грип е регистриран в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно някой има залежали лакарства срещу свински и птичи грип и се чуди как да ги продаде.

Тия дето вярвате в теория на конспирацията сте най-смешни. Точно ветеринарните власти хич не искат да се обявяват такива болести, защото най-малкото това ограничава износ и търговия за държавата и бърка в джоба на бизнеса и налага забрани за движение в региона. Да не говорим, че изисква мобилизиране на служители, комисии и натиск от медиите. Надявай се да не се разболееш, защото така, както се случва рядко, е смъртоносно. Антивирусен препарат може да ти помогне само ако го вземеш в първите 24 часа и ако няма сериозни опасения, че си се заразил, няма да ти го предпишат, защото е токсичен за черния дроб и никой нормален не го взема просто профилактично.

Исках да кажа в първите 48 часа след заразяването, не 24 часа.

Заразили се от въздуха.Преди време наблюдавах странно поведение на птиците.Уплашени кръжаха ,не знаещи на къде да полетят.Погледнах към небето армада от самолети оставящи трайни дири,на хиксове и решетки.Пътническите и другите оставят дири ,но те изчезват след няколко минути.

То и свински грип нямаше,ама що народ се тръшна 2012-2013г

Имаше свински и беше брутален. Аз изкарах.

може да е птичи грип може да е и кокоша слепота не се знае ... ама ваксината не действа това е положението ;)

Само се наричам ловец, защото си плащам таксите! А иначе ако не е птичи грип, ще е шап, дошъл от Турция, ако не са грип и шап, ще са горските... все напасти!

ми е известно, в Турция ловния сезон е целогодишен, в Румъния и Полша е до 31.март, само в България го спират на 15 февруари, а понякога и по-рано. Абе нещо като движението на ТИР-овете в събота и неделя.В съседните ни държави са спрени, в България фучат непрекъснато.

А, не! И в България е целогодишен, но са мо за отбрани "другари", като доносника-мекере гоце например!

Дойде явно време за закупуване на нови консумативи за лабораториите. Новия зам. министър трябва да намаже!

Не само грип ще има, чума, холера, ебола и други, ако в най кратък срок не се затворят границите за пришълците. С този пеликан само отклоняват вниманието. Не трябва да се забранява лова, а да се удължи срока за лов на прелетни до 01 март включително. Сухоземната граница трябва да се пази от полицията и част от армията под граждански контрол за изпълнението. Никакви мигранти не трябва да се допускат!

Айде, беж към аптеката! Айде, бърже! Пичи грип върлува!

НА "ПОЛИТИЧЕСКИ" ГРИП - И ТОВА ЩЕ СИ Е БГ ПАТЕНТ!

Трябва да е много главен този къдроглав пеликан-сичкото актуално си замина в архивите,сега за аптекарите требе да мислим.

Аз пък чух за пор, заболял от сифилис... Абе четете журналята и пълнейте...

евала на пеликана

Tani4ka69

Веднага умрелия пеликан да се сготви не супа и да се раздели на 240 порции в Народното събрание.......може и да оставите малко за и Министерският съвет......нека всички хапнат топла супа.....

Лошото е,че термичната обработка на супичката ще убие вируса и само ще ги нахраним.Ако може малко суровичко....

А ако открият сега пък и цигански грип ... Леле ...

Цигански грип има още от пампти-века и ти го носиш в главата си. Добре че няма лекарство, иначе България ще се обезлюди.

В България не е възможно поява на сигански грип! Тук сигани нема! Тук живеят само РОМИ!

Аби роми, водки, уиски - да има, да има ...

"Министерството на земеделието и храните" съобщава за умрял пеликан от птичи грип! А бе с болестите не се ли занимаваше онзи Москвичев от министерството на здравеопазването или той е зает сега да всява ред при ромите?

В ника ти има 4 излишни букви.

г-н вЯтъринар, а беса при лисиците, във венерологичния диспансер да звъним?

Знае той грипа! Нищо, че е "птичи". Прочел. че Бургас е най-добър град за живеене и се заселил и той!

Ако и езика и е посинял на птицата, направо пущайте под ножа всичко в областта- крави, кози, птици, коне- за по- сигурно. То как се справиха със син език- не е истина просто! Вирус бил спрял развитието предвид студеното време- кажи честно! Е- като се затопли, смятайте какво иде. Но ако до тогава имаме още високите европейски посещения с цел да си вземат нещо от нас за без пари или поне много изгодно, със сигурност след това ще има доклад, че България изключително добре се справя с всичките си проблеми- направо блестящо!

- умря ми патката.. птичи вирОс, който яде птичи краак той за мене е бунаак..

В случая се панират лекари, заради един друг грип навремето 1918г., наречен испански грип. Той бил от този род птичи грип. Като измрелите тогава били между 50-130 милиона души, като за онова време е било над 3% от населението на Земята. Интересното е, че учени се хвалят, че са успели да възтановят подобен през 2003 година.

Вярно е, вируси се възстановяват така чрез реверсивна генетика. Така се правят и ваксините. Геномът на този H1N1 от 1918 е известен.

Птичи грип Птичи вирОс Хаш 5 Ен 1

Тъпаци, лудата крава, птичият грип и свинският грип съществуват и виреят само в главите на журналята... Обикновен грип... Някой аптечен бос с брадясала морда и килийно образование иска да си продава безполезните и скъпи ваксини и хапчета... Това не ви ли идва на акъла? Или от прекомерната употреба на бира и телевизия сте се умопомрачили?

пак са се объркали нещо

Напротив, нищо не еобркано всичко си върви точно по план.

link

Какъв тип изолиран?В каква лаборатория? Дали правена PCR в НЦЗПБ? Или това е просто "гола приказка"?

И защо в НЦЗПБ, като си има специализирани лаборатории към Националния диагностичен и научно-изследователски ветеринарно-медицински институт (НДНИВМИ) и познай, там работят и с PCR-:)). Всъщност,всички случаи на птичи грип в страната до сега са доказани именно там.

Съгласен,но защо не уточняват къде и как,иначе в никакъв случай не подценявам колегите.

Мисля че няма голяма опасност за населението от птичи грип ,та колко народ можеш да оприличиш с птици,виж свинския грип е друга работа:-)

НЕ МОГА ДА СЕ НАЧУДЯ НА ТАЯ ПРОСЛОВУТА НАША ПРОСТОТИЯ! В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ,КЪДЕТО ИМА ИСТИНСКА ОПОСТНОСТ СЕ ЧУДЯТ,КАК ДА СКРИЯТ ОПАСТНОСТТА, А НИЕ БИЕМ ТЪПАНА !

Някой

Не се чуди в България няма медии които са български и гледат своя си интерес а не .националния

А защо да се крие опасността по принцип, бе Вълчо? Като при Чернобил ли? По-добре ли ще е? Напротив, трябва да се казва за опасностите.

Китайците имат една мъдрост-" Ако искаш да решиш даден проблем,трябва да го назовеш". От криене полза няма.лошото е,че стадото ще се паникьоса и айдеее.... Овчият манталитет ще си каже думата.Жалкото е че само бият тъпана,а после излизат едни експерти на които никой няма вяра и почват да успокояват стадото.Там е проблема.В главите на стадото.

Всеизвестна истина още от времето на Асклепий е, че птичият/свинският и прочее грип разцъфтява там, където Ма(га)решки има файда (бел. прев. - изгода)

ахахахахаха айдееее,започна стригането на птичи оФци....

Туй, пък, откъде дохвърчало!? То в цял свят няма вече, доди у нас! Ма, ний все таквиз каръци сме си...

с 20 години закъснение

Който яде птичи крак той за мене е бунак Птичи вирОс, птичи вироооос Хаш Пет ен едно Куш Гриби