Прокуратурата се самосезира за починалото бебе в Бургас

Бургаската Окръжна прокуратура ще започне проверка за смъртта на едногодишния Кристиян в бургаската болница, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата се самосезира за починалото бебе в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много внимателно се запознах с тази наистина трагична,"новина". Искрлено съжелявам за детето. В Германия,са направени сероизни изследвания.Причината за гърчовете не е установена.Търсели са ЕПИ-не са го открили.Може,наистина да са били "фебрилни".Може и да са били вторични,на базата на метаболитно заболяване.Може,но не е доказано. НЕ ВИЖДАМ ВИНА В ЛЕКАРИТЕ ОТ БОЛНИЦАТА!!!!!Пред тях възниква клиничен случай,нов,с гърчов синдром.Какво правят?Прилагат стандартна антиконвулсивна терапия.Ако не го направят,детето изпада в епилептичен статус и загива.Преди да се установи точната причина за гърча,първо той трябва да се овладее.Какво се е объркало,защо детенцето е починало-не знам.Има пълен и адекватен медицински стандарт,как се лекува гърч.Точно пък в болницата в Бургас,да не са го изпълнили-дълбоко се съмнявам. Родителите....съболезнования,от сърце.Но в случая търсят под вола-теле.За съжаление,в живота се случват и такива неща. Не дай Боже,никому.

До всички с негативни мнения за лекарите: Като толкова не харесвате лекарите и сте толкова компетентни, ами оперираите се сами бе

изцепки. Тези лекари трябва да съдят всички, които се занимават с грозни оплювки и то съвсем целенасочено - прогонване на българските лекари и заливане на страната с полуграмотни чужденци. и винаги предизборно се прави от герб. Не си смениха шаблоните.

Всъщност те не могат да съдят никого(освен родителите), защото медиите ги "цитират". Това е пълна порнография, представяте ли си нормални хора да нападнат страдащи родители. Ако това се случи, аз бих ги намразила, даже и да са прави. Ако трябва да намразим някого, смятам че това са тези, които ни тласкат вече години наред към противопоставяне. Нека започнем да разсъждаваме и "мразим" тези, които ни манипулират, а не да се противопоставяме помежду си.

Най-добре да бъде създадена фондация, която да съди такива родители от името на лекарите и присъдените обещетения да бъдат превеждани по сметка на фонда залечение на деца.

Надявам се, че се шегувате. Всъщност идеята ми е, че с тези публикации се нарушава доверието (чисто професионално) между пациент и лекар. Ако някой си направи труда да погледне статистиката за изхода от лечението на заболяванията, ще установи, че България не е по-зле от средноевропейските. Не коментирам средна продължителност на живота, която всъщност не отразява медицинската дейност, а условията на живот в съответната страна. Ако проследите показателите на медицинската помощ, ще видите, че не сме толкова зле. Това, което липсва в българското общество е доверието в предоставяната услуга (в случая медицинска), но обяснете ми моля, как да доверя живота си на тези, които непрекъснато са показвани като търговци в лошия смисъл, като престъпници- убиващи деца, като такива, които се интересуват единствено от плащане.

Хора, осъзнавате ли какво ни казват? Починало е дете на 1год. в болница, лека му пръст. Родителите, в мъката си търсят виновен за това - нормална реакция. Категорично ненормално е прокуратурата да се самосезира за смърт в лечебно заведение. Абсолютно ненормално е медиите да внушават, че има нещо-лекрска грешка, небрежност, некомпетентност и т.н. Всичко това е без никакви резултати от аутопсия, без окончателна диагноза, без мнение на водещи специалисти в областта, та били те и чужди. Важното е да нагнетяваме омраза срещу лекарите в България (колкото са останали). Не ви ли прави впечатление, че криза в управлението, при неприятни въпроси към управляващите, се появяват "лекарски грешки"? Смятате ли, че през останалото време не умират деца, родилки и възрастни, но някак си винаги в напрегнати ситуации, насочваме омразата към някое съсловие. Помните ли Г.Оряховица? Помните ли, че тогава ограбиха парите ви за здраве? Поинтересувахте ли се от резултата на прокурорската проверка? Престанете да плюете малкото останали лекари в България, защото сме на път да тръгнем по врачки и баячки.

Медиите не внушават нищо. Още вчера Дир.бг отрази както позицията на родителите, така и позицията на болницата. Няма едностранчиво отразяване на случая. А работата на прокуратурата и следствието е да установи дали има данни за престъпление или не. И в това няма нищо ненормално. Точно обратното. Така трябва да бъде.

И какво точно отрази Дир-а, че според родителите има лекарска грешка, а според болницата са се борили за живата на детето. Това ли е причина за "самосезиране на прокуратурата". Има ли дори и най-малко съмнение, че има проблем? Смятате ли, че дир-а ще оповести резултатите, ако не са "сензация"? Това, което написах целеше да подчертае, че се подчиняваме на емоциите и не търсим истината. Исках да кажа, че отговорните медии, ще търсят източници за компетентно мнение. Искам да подчертая, че не изключвам лекарска грешка, но не съм съгласна да се спекулира с нещастието на хората, без да е известна истината. Не Ви ли прави впечатление, че ако се водим само от публикациите на българските медии, би следвало ние да сме безсмъртни, но добре че са лекарите да се подменя популацията.

За съжеление хората с право не им вярват.

Тотално те подкрепям за коментара. Не е нормално,комерсиални медии,да пълнят времето в прайм тайма,с подобна интерпретация.В коментара на родителите,основното беше"лекарите ни убиха детето".Това е тяхната гледна точка./наистина,да не си натяхно място в такъв момент/.Тези подчертано неуки хора,как разбраха,че детенцето е съсипано от лекарите!?Тези двамата млади хора,изпълнени не толкова с болка,колкото със злоба,как видяха,че лекарите са убили детето!?Недоказани интерпретации.Съждения.Предположения. Никоя сериозна медия,на Запад от нас,не би си позволила подобен репортаж. "Новината"е трагична и суха-"В Бургаската болница,почина дете на 1 г."Причините за смъртта се уточняват. До като НЯКОЙ не осъди тези"медии"за много пари,явно няма да се научат,да не спекулират с най-съкровените човешки емоции.

Милото дете! Искрени съболезнования за тежката загуба! Нека почива в мир душицата му ... толкова ми е тъжно ....:"- (((( Сърцето ме боли ...

Светла памет на малкия..... Много сили на родителите, и им пожелавам справедливост в този ужасен и фатален случай. Не, че ако докторите са виновни ще има последствия за тях, никога не ще си възвърнат детенцето......

Това не са лекари, а фелшери-животновъди!!!

Гледайте мигрантите. За тях се грижат по-добре

Новинъта за смърт на толкова малко дети винаги натъжаа мноу Косматия!!!! Дърт човек да се спомине - майната му!!!! Дошло му времито!!!! Но детенце да умре не е добре!!!!