Бургаски лекари извадиха 15 кг тумор от турист

Лекари от акушеро-гинекологичното отделение на Бургаската болница спасиха живота на 42- годишна английска туристка. Те извадиха 15- килограмов тумор от нейния корем.

Обратно в новината

Коментари - Бургаски лекари извадиха 15 кг тумор от турист | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на лекарите! Унижавани и от властта, и от обикновените данъкоплатци... Те стоят над мътилката и мръсотията у нас и продължават да спасяват хора, независимо от националност, религия и т.н....

E, браво! имаш вид на "умничка" но май си злобничка.Bажното е какво казва човека // гърка///а не някакви си букви ок!

браво!

абе глупако не разбра ли че проблема не е в плащането на осигуровките- а в това че чакаш като кютюк- поживей в чужбина да видиш как е - чакаш чакаш и пак чакаш - за всичкоооо-за кабелна 1 месец , за телевизия да те свържат 1 месец ,за операция също. такава е системата им. не се живял не си видял как е тука-има и минуси вярваш или не

абе човече, плащай си застраховките и нямаш проблем. а ако б-ските лекари вземат такса за операцията- тука на 3апада, всички сме застраховани здравно .освен това ,на всеки чартар има отделно застраховки а и много семейства имат лични застраховки! жената ще си вземе парите обратно. Tака че зависи от системата: ако е била в частна клиника трябва да плати!!! A кой от вас би отишел в Kонго и там д аго опетрират "даром" ...."по-яваш" де...

До колкото зная такъв тумор съвсем не е рекорд да бъде опериран в България.Някой даже беше ни нарекъл страната на гиганските тумори.Не е за гордост но поне лекарите ни явно са добили опит в такива операции.а и не е изключено ту по-евтино да им излиза на чужденците.

Към Милка:: Какъв елементаризъм и...: Какво значение кой доктор къде работи и ако е ПР акция защо да НЕ Е след като лекарите са свършили блестяща работа!!! За ограничените разбирания и за личащата завист и злоба на Милка: Кое по-важното:Добре направената операция или кой къде работи ?????БРАВО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ!!!

А бе фес, Бързата помощ у нас е безплатна, а доколкото се разбира от статията, случаят е симулиран за такъв. Колкото до застрахователите, те си имат сигурна система срещу застрахователните измами, така че никой няма плати за таква явна хитрост.

Браво на нашите лекари! Чудно ми е обаче англичанката от колко време не е ходила на профилактичен преглед, за да отгледа 15 кг киста?! И не и ли е правило впечатление, че коремът и расте като на бременна? Явно е по-приятно да отиде на море...

Очевидно е знаела. Просто иска да се възползва от безплатните или нископлатените български медицински услуги. Това явление (фалшиви туристи да идват на безплатно лечение) познато още през соца като медицински туризъм.

Не знае човек кога ще изпадне в криза и единствената възможност е операцията. Добре, че е завършило сполучливо. Много жени избягват сложна и опасна операция с години защото ги е страх. Колкото за нейната осигуровка - жената е плащала и плаща в пъти по-скъпа здравна осигуровка от всеки българин. И нейната здравна осигуровка без всякакво съмнение ще покрие разходите на всяка българска държавна или частна болница! Добре, че всичко е минало успешно и жената се възстановява. Дано няма лоши впечатления от BG! Защото както се казва, колкото и време да живееш в чужбина, не знаеш нищо за чуждата държава докато не попаднеш в болница!

Браво на българските лекари !

кое ми е неясното бе моито момиче,или така ти изнася да се измъкнеш.обори ме с доказателства ,кажи ми първо къде живееш назапад.има разлика от западна европа и америка,дори италиянската система е различна доколкото знам.това бля бля ми е познато и друг път си се обръщала към мои коментари с бля,бля щото ти е по-лесно.аз съм политически емигрант,имах други представи за запада ,но сега като гледам реалността не мога да се съглася с политиката им.no temata e druga shte publikuvam mnenieto si na 2 chasti poneje nadvishava opredeleniq limit na simvoli!?

бг системата за спешност е невероятна и нашите лекари сащо . спезялно в канада е отчаиваща .. тук е пална трагедя ако имаш нузда от такава помощ господ да ти е на помощдо сега само бях чела вав вестнизите но скоро го изпитах на собствен граб . страшно е в цанада ако имаш нузда от спешна помощ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Понеже някои хвалят здравеопазването в ЕС и хулят това в БГ да ви кажа някои нещица от кухнята.В Англия здравеопазването не е това което си мислите.Тука всичко се случва бавно и се чака за операция понякога една година.Това че болниците им са омазани отвътре в светли цветове малко те грее.Голяма работа.Направили ти болниците като Уолт Дисни а ако нямаш кинти си никой.Бюрокрацията е неописуема.А същевременно улиците са пълни с недъгави,луди и татуирани нещастници живеещи от помощи.В БГ толкова льоляви няма.А накрая се казва че нашето здравеопазване е зле.Разликата е че те си чистят имиджа.

Не частната е на Кенолов хирурга и сега МБАр Бургас си правяг реклама щото идат избори а касичките трябва да се пълнят от обществените поръчки а пък и докторята сноват на 3-4 места да пебелят! Това си е просто ПР на болницата, а частната болница в Сънито просто не може да прави такива операции! Системата е ти на мене, оз на тебе! Кенолов седи на половин бройка в хирургията на МБАЛ Бургас само за да е в играта!

Че те от хубаво ли "сноват докторята на няколко места"? Ако получават наистина, това което изработват ще си работат по 7 ч в една болница и това е.

44, просто си много неясен в коментарите си и се вижда, че искаш да кажеш нещо, но не знаеш как. Или не си компетентен, а си правиш бля- бля- ей така да ти мине времето. После аз съм "Тя" и все още близо 17 години живея на запад и коментирам оттам. Следя новините, защото живота в България не ми е безразличен, но и не мога да бъда некоректна към фактите. Хрота си имат своите предимства и ако си вътре в системата не може да не оцениш това. Ако си само емигрант и искаш, искаш и само искаш , защото си чул или чел нещо то по- добре е хора като теб да си стоят в България и да не говорят глупости. В чужбита има страшно много българи, които са качествени и работят без да роптаят, защото са намерили начин да се адаптират - лично познавам лекари, учители архитекти и хора които работят по заведения. Доволни са. Жалко, че в България не са намерили поприще.

ще публикувам мнението си на 2 части понеже надвишава определения лимит на символи!? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аз не се оплаквам само споделям лични мнения от това което съм видял и преживял назапад.дали съм вътре в системата немога да кажа,какво имаш впредвид с това вътре в системата?уточни се кое са глупостите,които говоря!много си неточна,или просто така ти е по лесно да се измъкнеш.от никого нищо не съм искал оправял съм се сам навсекъде!и не разбирам какво намесаш други емигранти ,лекари ,които са "качествени" и не роптаят,а си вършат работата като са намерили начин да се адаптират.аз не съм роб моито момиче,а и не роптая,само изказвам мнение!!!в българия не е лесно в момента,но искам да ти кая че изместваш темата,госпожо,или госпожице!много се отнесе настрани,и ми се струва че си някаква платена маицепродавница,задълба в друга посока,безда съм те предизвиквал!!!

браво на лекарите, поне нещо хубаво да свършим

така видех че много разбирате. 1. в ук лекарствата и лечението е безплатно 2.тас никога не еходила на преглед.компутара автоматично праста писма на зените за безплатни годисни прегледи. 3.каквото ида струва това тази сте си го поиска от нхс или от застраховката. 4.ук е сртасно уредена дарзава и ако мозес и си умен не цриминал,мозес да постигнес за 1 година това коетои за 10 зивота в бг. 5 .за сазаление в бг и да си богат и умен пак зивеес в шит . псевдо патриотизам. сорръ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нищо не ти се разбира бастуне. Нищо че си в UK, не си станал по грамотен!

кази на операторите дане превездат автоматично че да ти го написа на англииски *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е те това си е КОМУНИЗЪМ в Ингланд.... Па и тук ако помниш беше всичко безплатно...

Мда, факт е че в Западна Европа най-престижни и високоплатени професии са на пожарникари, полицаи, лекари, учители. А тези са едни от най нископлатените в БГ. От там и обърквацията в цялата образователна и здравна система. Аз съм учителка от английски във финландска гимназия, и преподавател по фински език за чужденци в център за емигранти и изкарвам по 3000 EU месечно. В БГ щях да се чудя как да свържа двата края. Иначе респект за лекарите в БГ, които въпреки ниските заплати си вършат работата.

Ти да не си грък бе, че така фъфлиш? То бива транслитерацията да е виновна, ама чак пък толкова...

А частната "клинка" колко изцеди от английските застрахователи???

Частната изцеди МНОГО, а работата я свърши държавната! А частната е най-вероятно ЛайфХоспитал в Изгрев.

Ако е знаела -- дано има повече такива случаи. И дано да се оправи и да живее много години. Здравната и осигуровка плаща разходите, така че болниците тук препечелват някой лев. Освен това човешината винаги се помни, а това не е спешен случай -- можело е да си я изпратят в англия с антибиотици и противовъзпалителни. Та да е жива и здрава отсега нататък.

ти лекар ли си? и можеш ли да знаеш какво точной е било на жена, и да казваш, че не е е спешен случай? на всички които се бъркат в случаяя само с мисълта за пари ще кажа, че това е навик на българина"Да дава акъл там където не му е работа"

Господ да и дава здраве на англичанката.... Да е жива и здрава....Тя знаела ли е че е имала такова ,,НЕЩО,, в нея? Или си е дошла тук за тази здравна услуга? Там , в Ингланд- сигурно и е скъпо и прескъпо. Така че с 1000 английски лири са и направили чудеса в БУЛГАРИСТАН. Господ да поживи и нея и нейните спасители...

44 magnium, много жалко, че си живял толковагодини на запад и правиш подобни коментари. Сега нека никой не ме разбира неправилно, но е абсурдно всичко на запад да се отрича. И кой прави това? България също си има своите предимства, но системата в далечните страни и отношението на хората не бива да се опошляваш по този начин. Аз също живея на запад от доста години и мога да ви кажа, че мнението ми се разминава с 44 оттук та до Луната. Много са си свестни хората, но всичко зависи и от нас не забравяйте това. А тази госпожа защо не си е правила профилактичен преглед си остава личин проблем. Те те викат на такъв, а ти кано не отиваш не те насилват като навсякъде. Отговорността е лична. Това е.

Не му се връзвай.. Достатъчно е да знаеш, че човека гледа телевизия "Скат"..

заплащането е огромно, но от страна на англ. здравно-осигурителна каса !!! разбира се ! но туморат сас сигурност е бил 15 паунда (около 7 кг ) - изчислен за информация вав рпикризата на англ. език, която вероятно са изготвили !... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Килограма! Туй си е почти световен рекорд! Интересно дали ще и го броят и като операция за отслабване.

я се замислете колко българи ходят да се оперират в чужбина..разбира се срещу заплащане. не мислете, че тази жена не си е платила предостатъчно... То където ние гола вода здравеопазването ами и като са направили нещо дайте да ги оплюем... оперирали са я и са и свалили кожата да си плаща

Да са свалили кожата -- не е съвсем така. Застраховката и плаща всичко. Дано да е доброкачествен тумура. Ама 15 кила направо не е за вярване че досега не се е оплаквала.

ТИЯ ХУБАВЦИ НА ОСТРОВА СА НАЙ-ГАДНИТЕ СЪЩЕСТВА КОИТО СЪМ ВИЖДАЛ ПО СВЕТА.ЧАК СЛЕД ТЯХ Е БОКО. ИЗХВЪРЛИХА МЕ В ЕДНА СИЛНА БУРЯ ЗАЩОТО ВЛЯЗОХ В НЯКАКВА КРЪЧМА И НЕ СИ ПОРЪЧАХ НИЩО.ОБАДИХ СЕ ЗА ПОМОЩ НА ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ, ЧИЙТО РАБОТА БЕШЕ ТОЧНО ДА СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН, А ТОЙ ЗАЯВИ, ЧЕ МУ Е СВЪРШИЛО РАБОТНОТО ВРЕМЕ. ЗАТОВА НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ "ЗЛИЯ" БУЛГАРИСТАНЕЦ. 20 Г. ГО МАЧКАТ. ВЕЧЕ ЗАПОЧВА ПРИ МЛАДИТЕ ДА СЕ ГУБИ ЧОВЕШКИЯ ОБЛИК. СЛЕД ОЩЕ 20 Г. БЪЛГАРИЯ НАМА ДА Я ИМА.

имам един въпрос към философите от запад.след като тази жена има великолепна здравна застраховка.защо се е стигнало дотук,че този тумор да стане 15 килограма след като на запад е задължително на всеки 6 месеца профилактичните прегледи,защо тази британка е стигнала дотам че да е оперират в българия по спешност.очаквам сега дори да съди докторския екип за лошо обслужване в българската болница!!!!!

Ако знаеш как им е здравната застраховка и система няма да питаш. В Англия щеше да си загуби 5 седмици да я разкарват от лекар на лекар. Профилактика нула. Разбира се боляло е и преди. Та затова е имала време само по време на почивката. Дано да е доброкачествен тумура че иначе и е спукана работата. 15 кила!

много добре знам каква им е здравната застраховка знам че без апоинтмент нищо не става знам и емърджънсито им на какво дередже е,затова и питам да вида дали тези дето ми говорят за изключителния запад какво ще ми кажат,с твоето мнение съм съгласен личи си че си бил назапад.

не е задулжително на всеки 6 мес контролен преглед. но често хората си пишат ие така без да зная! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За здравен туризъм не си ли чувал, това си е практика сред западняците. Пластични операции, стоматологични намеси, понякога и сложни процедури, при които докторите на запад не дават много надежда. Чак до Индия стигат, че да са им по-евтинки операциите. А във Великобритания е пълно с неграмотни доктори, предимно индийци и пакистанци. Докато пренасочат пациента към специалист са минали минимум 4-5 седмици, за това време, ако не е издъхнал от притеснение, може и да го прегледа специалист. Късмет е имала жената - да е жива и здрава. И още нещо, във Великобритания няма такова нещо като задължителни прегледи, има писма в които ти напомнят, че е време да се явиш на преглед, но никой никого не задължава. И съвсем не се разпращат на всеки шест месеца.

Профилактика в Англия? Единствената профикатика е личния лекар - може нейният личен лекар да е пакистанец и да не и се ходи при него. Дано Бургаската болница да изглежда цивилизовано и сестрите и лекарите да са оставили добри впечатления у жената! Защото както се казва, колкото и време да живееш в чужбина, не знаеш нищо за чуждата държава, докато не попаднеш в болница!

Браво на докторите! Дано да си е платила добре, поне да са изкарали някой лев за целия тоя труд и риск! Ако имат добра организация нашите болници, могат да направят добър медицински туризъм, барабар с плажа!

Какъв медицински туризъм виждат някои хора? Това да не зъб да си извади човек? Жената просто е получила криза и е била принудена да си направи операция и сега ще се възстановява няколко месеца! Дано да е останала с добри впечатления от България, от болницата, сестрите и лекарите! Изказана служебна благодарност не означава кой знае какво за лекарите в България, много често те гледат за благодарност в друга форма!

Браво на колегите.Трябва повече позитивизъм и добри новини.Наистина успехите в медицината са незабелязани а сензацията винаги избуява.Аз съм на мнение;че всеки пациент си е заслужил лекаря и всеки лекар пациента;защото хората сме огледала.Стара истина е ;че най много плюем и не харесваме в другия онова;което ненавиждаме в себе си.Така че злобните коментари са всъщност насочени към нас самите.

Туй иде да ни покаже, щото и ти да си дофтор. И кво рече за огледалата, че не те разбрах?

Нямам думи за коментарите на някои хора.Освестете се от тая злоба!Звучите като : Ау,защо на тая са и отрязали 15 кила тумор, а не на мен! Хайде внимавайте какво си пожелавате!

абе стига с тия комплекси бе,злоба та злоба запада са много свестни,че нема по-големи лицемери от тях,трябва ли да се усмихваме и да говорим благи думи и в същото време да ти вадиме душата?напротив българите са искрени и незлобни,дори някои,че говорят тука негативно и да звучи злобно,то аз съм сигурен,че ако видят човек в беда ще помогнат за разлика от западняка които ще те подмине като пътен знак.стига с тия глупости!!!!

"Пътен знак"- глупости! Като не си живял на Запад и не знаеш как се държат хората не говори глупости...

злобни боклуци загубили всичко човешко в себе си.... са авторите на повечето от коментиращите...

Минавай и заминавай тогава, хайде..

Споделям радостта на тази жена - тя е човек като нас - за Бога! Имайте милост, когато някой реши да пише нелепици!

А колко пъти ходят жените на профилактичен преглед? Задължително е веднъж годишно и по-добре да си платиш 20 лева, отколкото да умреш!

платени със сигурност е по-добре от 15 оки тумор... да не дава Господ, а и да я пази тая жена, разбира се!

Браво на лекарите! Да са живи и здрави и да помагат на много други хора! Дано са повече такива новини!

Много сме добри, ама само към чужденците. Иначе ето заглавие на друга новина - "България сред първите в ЕС по смъртност от рак на матката". Правете си изводите!

Мното тъжно ми става като гледам озлобения и оскотял български народ, вечно мрънкащ и вечно търсещ някой виновен и кой да обвини в нещо. Бях си миналото лято в България и казвам на хората "Добър Ден" а те ми ме гледат и ми казват гневно "Кво искаш". Учудващо е как за 10тина години откакто съм в чужбина толкова много оскотяха българите, а съм бил и в много по-бедни държави от България където не е така - хората са щастливи. Тази туристка първо има медицинска застраховка, която е измислена точно за такива случай, второ е застрахована здравно в държавата си и на последно място това е спешен случай, а спешната медицина по целия свят включително и в България е безплатна. Озверели бивши сънародници, спете спокойно касата ще си получи парите от застрахователя на англичанката и никой няма да ви мине. Жалко е колко бързо българина се е маргинализирал и оскотял. Всичко най-хубаво на всички.

Ако и ти живееше, тук нашият живот и с нашите заплати и мед.услуги щях да те питам дали щеше да си щастлив. Много ви е лесно на вас избягалите от България да гледате отстрани и да ни обвинявате в черногледство. А на нас просто ни е черен живота.

А на българите в чужбина сигурно им е много весело, предвид че някои не могат да си видят семействата с месеци и с години. Никой не излиза да работи навън ако не го налагат обстоятелствата. И е наистина неприятно, като се има предвид, че голяма част от свежите пари в Бъгария постъпват от работещите навън да си дойдеш да се видиш с близки и като кажеш "Добър ден" в магазина да те гледат тъпо! Толкова ни е културата и маталитета, затова ще сме на това дередже!

Ела и ти да живееш по-добър живот! Тук всеки е дошъл със своите си планове, гледа само в неговото си канче и затова самотата е ужасна... Всяко нещо си има цена. Ела и виж преди да злобееш! Успех!

До Инна. Границите са отворени вече 20 години и на който му е черен животът може да отиде и да го промени където иска (и ако му стиска!). Защото там няма привилегии от мама и тати, връзки и търпение към "наши хора".

наистина хората вав балгария знаият само да мранкат и недоволстват.думата етика е непозната вече. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За съжаление моите наблюдения са абсолютно същите и разбирам прекрасно за какво говориш.... Жалко, наистина :-(

15-кг тумор не може да бъде третиран като спешен случай, защото той не израства за пет дни, дори за две седмици, колкото е срокът на една обикновена почивка на мутроморието. Тази англичанка или не е ходила на профилактични прегледи в Англия, или е знаела, че го има, но не се е оперирала там по неизвестни причини. А накрая тук й е призляло от нещо друго, и са направили преглед по спешност, при което са видели чудовищния тумор и са го оперирали. Браво за операцията - сложно нещо си е, няма съмнение. Но не бива да се третира като "спешна помощ" - безплатна, защото не е състояние, в което тя е изпаднала по време на престоя си у нас. Застрахователите трябва да знаят тези неща и обикновено те ги отчитат, когато изплащат застрахователни събития и помощ. Злобите тук са излишни, както и навсякъде, но какво да се прави - в този форум е така. За голямо съжаление.

Интересни ми стана в коя по бедна от България страна сте емигрирали и къде хората могат да бъдаш щастливи защото са бедни???Във форума се изразява мнение защо при доброто западно здравно осигуряване се е стигнало до 15 килограма тумор а не озлобление и оскотяване..Може би от дългото си престояване в "такива" страни каквито цитиране сте забравили и значението на думите които употребявате....

Не е спешен случай. Просто са проявили човещина. Можело е да си я изпратят с тумура и противо-възпалителни в Англия. Но щеше да и струва още няколко месеца мотане по болници. Така че като са го видяли са я попитали искаш ли да го махнем и са го махнали. 15 кила е много нещо. Сигурно е боляло от доста време. Дано да е доброкачествен и да се оправи.

Много сме отзивчиви към чуждите туристи, което е похвално. Ама да бяхме така отзивчиви и към тези, които плащат данъци и осигуровки!

Нормално е 15 кг. тумор. На моя позната извадиха 10 кг миома ма матката. Леко беше започнал да й се подува коремът, нищо повече. Тя мислеше, че напълнява просто. А сега да ви светна на англичанката й е все тая къде ще я оперират. В България операциите на чужденци се таксуват по цените, средни за страната. В случая Англия. Тук една част сигурно се е покрила от медицинската й застраховка, но чужденците си имат застраховки. Моето учудване е друго. След като в Слънчев бряг ема десетина частни клиники, защо са изпратили жената в болницата в Бургас, която е потънала в дългове, а специалистите й бягат. Или онези клиники са за доене на пациенти със слъчнеми изгаряния или препиване?

Това не е вярно, че се тасувало като за страната й! Таксува се като за България, т.е. много по-евтино! И още повече, плащаме ние! А това че медик ще я придружи, не знаех, че опериран българин бива така придружаван.

Ааа, придружават ни, към моргата...

Плаща се от нейната здравна осигуровка, съгласно направените разходи и цени. Транспорта и придружителя също. Ако не беше транспорта щеше да струва много по-евтино от операция в Англия. Мисля че ако остане тук 2-3 седмици в болница и си отиде с нормален полет ще и излеза по-евтино (на застраховката). Дано да се оправи, това е.

Защото такава операция трябва да се прави в онкологията. Като се извади тумура трябва да се направи хистологично излседване и генетични тестове, а такива няма във всяка болница.

Интересно, как ли са го открили точно тук? Явно си е знаела, дошла е да се оперира тук за по-евтино. Иначе Мизантроп е прав ,че това е голяма реклама за България. Ето ,че сме имали и свестни лекари. Ама само за чужденците....нас ни подритват като мръсни котета: (

Да. Нещо повече - за нашите онкоболни няма лекарства. Но за чужденците гъза ще си скъсаме. Винаги сме били големи дупедавци. Искам да видя българин опериран в Англия и лекар да го придружи до България да видим кога ще стане.

Искаш да видиш, и аз искам да видя, но просто няма начин да стане. Ние сме българи...не англичани за съжаление :(

15кгр. тумор ... Нещо да не би да е имало някъде пропусната запетая,защото вътрешностите на човек тежат дори и по-малко.....

И по големи тумори са изваждани, с тегло няколко десетки килограми. Естествено - не от пациенти-вейки, а доста поохранени.

Не ме интересува дали е платила. Не ме интересува дали ще платят от моите осигуровки, които никога не съм ползвал. Това, което ме интересува е, че едно английско семейство ще знае, че можем и друго, освен да режем глави. Едно семейство там ще ни помни дълго с добро. Цената на една операция е ниска за рекламата, която лекарите са ни направили, колкото и грубо да звучи.

Евала за коментара

Мен пък ме интересува до кога българските лекари ще са поставени в ситуация да трябва да вземат пари на ръка за да живеят от професията си, щото тая ангелийка едва ли знае, че на практика лекарите, които са се трудили ще получат заплащане колкто за обяд в Макдонълдс.

интересува ме, И ОЩЕ КАК, кой , как и с какво е платил. Щото не е!!!! Не вярвам из покрайнините на Манчестър или Бог знае къде да се понесе добра дума за българските лекари ! Аз не знам защо английските семейства ще си мислят, че "можем само да речем глави", освен от, както се отбеляза по-долу, от спомени за Дойран, но това си е честна битка !

Мизантроп

Може и да се понесе. Може и да не се. Ама аз ще знам и това ми е достатъчно. А през 1936, на Лондонския Парад на ветераните от ПСВ, командващият парада, фелдмаршал Милн, заповядва британските бойни знамена да бъдат свалени пред Българската делегация, водена от г-л Владимир Вазов, който лично го е размазал при Дойран. Въпреки, а може би именно заради повече от 10 000 избити англичани. Та... британците са една от малкото нации, които на национално ниво знаят какво е чест. Може би и сега ще си спомнят.

Браво за коментара !!!

Пожелавам ти да отидеш в Англия и да имаш подобен проблем и тогава друго ще говориш.

Я, виж.Оказва се, че българските лекари вършат и добри дела. Сигурно сполучливата операция в Бургас не е единствената у нас. Без кодово име ежедневно с труд, оценен като "III категория" се извършват десетки операции и се лекуват болни. По- често незабелязано, ако не попадат в черната хроника. Разбира се, като дойде зора всеки опира до доктор, който да помогне и отложи явяването пред Върховния съдия. Така че, според нашенските стандарти, уважавайте тези които ни лекуват, поне колкото водопроводчика или автотенекеджията. И давайте път на бързащите линейки, ако да не са коли на винаги бързащите големци.

Абсур лекаря да го уважават колкото автотенекеджията, абсурд! При тенекеджията 300 лева на детайл, чакаш когато стане, накрая като е криво ти казва, то не може по-добре, балгодариш и целуваш ръка!

КРАЙНО ВРЕМЕ Е НАП ДА ПОГНЕ САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ АВТОМОНТЬОРИ В СТРАНАТА! НИКОЙ НЯМА КАСОВ АПАРАТ, НИКАВА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА КОМПЕТЕНТНОСТ В НЯКАКВА ГИЛДИЯ.....! НИКАКВА ОТГОВОРНОС И НАДЕЖДНОСТ НА РЕМОНТИТЕ!

Много идиоти тук бе..... добре че се спасих от това долно племе българското.

Не става с дистанциране ( не съм от тях как'Сийке) и с бягство. Нещо като не ти харесва се бориш да го промениш. Ако не го разбираш където и да идеш ще си си все същия. Успех където си.

съжалявам, но не искам живота ми да мине в "преход" и в борба за загубени каузи....

Абсолютно си прав/a!

Ти българин ли си изобщо,а? Срам за българите си. Мизерник избягал от държавата си и започва да я плюе. Нищожество си ти ,не българин. Да се отричаш от стараната и народа си! Отвращават ме такива като теб...

Много точно казано... Жалко е как хорат заминават по чужбина и после, смятайки се за много големи, защото, видиш ли, живеят някъде другаде, плюят собствената си родина. Предатели!

знаеш къде, "горното" племе немско! Радвам се , че си се "спасил" от нас, но повече се радвам, че ние сме се спасили от теб! Та те така...

И що не си пишеш по немските форуми, а? Какво търсиш тук? Аре бегай!

Това долно племе, е същото към което принадлежиш и ти. Ако щеш в Австралия да отидеш пак ще си българин и ще си правиш българските мурафети. За такива като теб още Паисий е написал нещо много истинно. Не е лошо да си българин, дори напротив, ние сме стара европейска нация. Вярно е, че тоталитаризна много е изменил мисленето ни и че предпочитаме да хитреем отколкото да работим, но не сме чак толкова зле. Истината е, че сме последни сред първите, но поне се сравняваме с тях а не с милиардите жители в Азия и Африка.

Браво на теб за това, че си се спасил и знаеш от какво точно си избягал...

какво чакаш? света те чака бъклица и дрян.

напълно съм съгласен с вас щом завърша училище се махам от тази смотана държава с еднопосочен билет

те приберем бе чадо?!? Синът ми е тотален отличник в тотална гимназия и е прост на чвор, а ако ти си от некоя ТКЗС-гимназийка - немам думи кво те чакал Ама животеца си е твой де.. Успех!

за глупаците навсякъде е смотано. ама мама и тате са виновни, не си ти...

Доста сте злобнички, доста. Ми има застраховка жената и са я пратили в болница, какво ревете. Да е жива и здрава.

А защо частната клиника е отказала и я е препратила ако е било "спешен случай"???

Вместо да се пънеш да пишеш "остроумия"вземи читенката и понаучи правописа на българския език!неграмотен си,а и пишеш глупости!

дека си се ти изучил така яко... може и аз да прифана... ама не вервам

е там в аханглия не е ли ходила на прегледи, нали уж са по развити, а ние сме аборигени едва ли не.

Английското здравеопазване п-развито?! Смях

Да не ти дава господ да се сбълскаш с английската здравна система. Ще хванеш първия самолет за БГ на бегом!

Първо била прегледана в частна болница, но после я пратили в държавна, и кой плаща за всичко това... Аз ако отида в Англия на здравен туризъм безплатно ли ще ми направят каквото е необходимо...?

Тия си отмъщават за Дойран, щото немат пари за Англия да са изтърбушат - та що да се не изтърбушат тука... Ние имаме пари бол - ще плащаме... Ама да е жива и здрава жената!

Няма да плащата вие! Най-малкото, защото повечето от туристите имат или застраховка, която покрива лечението тук или си плащат на място и после тяхната здравна каса им възстановява парите! Съвсем логично е и човек, който е пътувал, знае как стоят нещата и е глупаво да се тръгне без подобна застраховка! Все пак всички сме хора и никога не се знае кога и какво може да се случи!

Какво да ти кажа, ако ставаше дума за българка в Англия, здравната каса нямаше да и признае разходите, защото е отишла на почивка със заболяване, което е щяло да се обостри. Относно англичанката, нея по закон няма как да я фактурират на по-висока цена, а понеже тя не знае, че лекарите в българия могат да живят само от труда си, ако има плащания на ръка, ония балъци дето ся я спасили ще пийнат по една студена водица за извършената работа.

вярно!Често и по-големи тумори се откриват случайно!

А, вярно ли е , че тук най-евтино се е разминала???

си е управила тумора за наша сметка, а баба Пена да га дууу.... Рекла е "Thank you", пък ний ще почакаме да припарваме до Острова.. и щя да га дуу.. - ние тоя път. И те така! 15 kg тумор - едно дете се ражда 3-4 оки... немам думи... пак BG го дууна... ама сме свикнали