Съдебна медицина: Рикошет е убил афганистанеца

Афганистанският мигрант, който бе убит край град Средец снощи, е улучен от рикоширал куршум. Това стана ясно от приключилата аутопсия в Съдебна медицина-Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Съдебна медицина: Рикошет е убил афганистанеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на. полицая ! Няма смисьл. от коментари! В Авганистан няма. гражданска война, от. какво. бягат тогава тези.....и с каква. цел нахлуват в Европа..Ако имах. власт, бих го издигнала в чин. ,

Уфффф!!!! Пак ще се "наказваме"! РИКОШЕТ Е СРАМОТА!!!! Стрелковата подготовка не е на ниво. Трябва да се "заляга" над мишените, иначе задниците ни "лъсват".

МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ПО КАКЪВ НАЧИН МИ Е ЗАЩИТЕНА ЛИЧНОСТТА И СУВЕРЕНИТЕТА, ДАЛИ Е БИЛО ОТ РИКОШЕТ ИЛИ ОТ КОНТРОЛНО ПОПАДЕНИЕ, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ! ТОЧКА!

Застреляният бил на 56 години. Нали бяха 20-30 годишни в добра спортна форма?

не в добра, в отлична спортна форма!

jizast

В случая няма значение какво е убило диверсанта, важното е, че резултата е положителен.

Диверсанта... Какви са тия понятия от времената на ОФ!?

Подозрително бързо е изготвена тази експертиза?!

Ти кво искаш бе, педал? Да се клека заднешката на еврогейци ли?

Недей така грубо. Можеш просто да кажеш "леко се подава д* в правилна евроатлантическа насоченост"

хайде повече такива рикошети и наслука и със здраве през новата година и наКоледа, че както е тръгнало няма да има Рождество Христово ами само байрям. Нека си пожелаем повече такива случки с такъ край и такива участници. Нека си пожелаем повече глухи политици, че като започнат да слушат ,,началниците,, глей кви простотии стават в бг и света.

Рикошет в моста е напълно реалистично да има. В Швейцария при единствената им гражданска война са загинали около 100 души, като повечето са убити от свои. Смятам, че свтовната общественост ще оцени грешката си, както и медиите достойно ще реабилитират граничния полицай. Иначе ще е голям резил за тях. Предупредителен изстрел е задължение по закон на граничните полицаи и на кой да е военен постови!! Полицаят е длъжен по устав да следва процедурата! Всичко друго е сбъркания. Дори има задължението да стреля на месо при неподчинение след предупредителния изстрел! Но не се е стигнало до там. Ха кажете ако не изпълни устава, какво би трябвало да последва?! И то при защита на националната граница. Нациите на европа са се размекнали като кифли от бежанската криза и започнаха да свикват да им вземат земата. Много лесно се давате, бе, европейци! Ако продъжлите така, скоро ще живеете в резервати, управлявани от араби.

Нямам доверие на полицията.Всички видяха как полицаите бият момиче,късат си ръкавите на униформата ,вземат подкупи и пр.зулуми.И реакцията на "ръководството" е да се прикрие всичко.Днес убиха авганистанец,утре може да е всеки от нас.И пак няма сигурност ,че ще се разкрие истината и ще се накаже виновният.Това е полицията в БГ,това са лекарите,това са съдии/прокурори ,това са политици.Такава е държавата ни.И разни "политици" яхват (по образец на азиатската джамахирия) събитията и започват да облъчват българите вменявайки им фашизоидна агресивност.

Логично е да си зададем въпроса, какво са правили трима срещу 54 под моста?! Че се провалихме със защитата на границите си - то е ясно! Че станахме разграден двор за Европа - и това се вижда! Но моля, отговорете ми на въпроса, защото констатациите ми са просто факт от една печална родна гледка.

правили са точно това, за което получават заплати. или ти предлагаш да ходят след маймуните като палета, докато дойде подкрепление. има нарушители на границата, които освен че са престъпници по всички закони, оказват съпротива на органите на реда. това, което им се е случило е най-малкото. полицая си е свършил перфектно работата и божидар димитров е прав, че човека заслужава награда.

След като е регистриран от техническите средства кое на полицаите не им позволило незабавно да се изнесатна място и с допълнителни сили да организират блокират и претърсят района преди да извървят тези 35-40 км.до окрайнините на гр.Средец.Това е в резултат на реформираните Гранични войски в ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯВиновни са тези които отрекоха стария метод на охрана на границата изнесохагранично полицейските патрули по пътища и шосета.По цяла година не се вясваха покрай линията на ДГ.Сега чак когато положението излезе извън контрол се появиха но е късно.

Статията разкрива държавна тайна - къде е местоположението на тримата ни полицаи!

уточнявай че са гранични.. т.е - де ни е границата е въпроса правилен.

Да, от статията научаваме една неприятна новина - оказва се, че границата ни се е преместила на 30 км навътре в сравнение с тази, която знаехме че имаме преди демокрацията!

Дано никога не приемат Турция в ЕС, защото ако сега сме граница на ЕС и група от 54 ч0века навлиза на 50 километра през границата спокойно, то тогава турците ще ни залеят направо. А отчитайки ДПС ориентацията на приграничните райони, направо ще ни погълнат като топъл хляб.

до колко км от границата охраняват граничните полицаи..? случайна среща, гонка или друго? браво, много смели - 3 срещу 54 муджахидини. рикошета е от руския самальот който не е прелетял над България.

Рикошета е в моста под който са се навряли мигрантите, г-н дървен философ. Аман от хора, дето се изказват неподготвени, но с претенции все едно, че са били там.

друг пат. секи бега от тук. че и у Турция доста. и не прави реклами на партии.

рикошет от изстрел във въздуха!!!!! хахахааааа!!!

Трима полицай, само един изстрел, във въздуха и рикошет ... Басните на Лафонтен ...

Изстрела е попаднал моста под който мигрантите са се навряли. Аман от платени форумни тролски ку*ви, дето за сребърници продават страната си.

Вместо оръжие да раздадат на граничарите топли пити и шарена сол

Нещо по-добра организация, изводи, мерки? Шефовете защо са оставили трима срещу 54? Не, това е прагматизъм, ние сме по емоциите - ура и долу. Пити, шарена сол, хумор и забава.

ВЕДНАГА ДА СЕ ВЪОРАЖАТ СЪС ЦВЕТНИ БАЛОНИ,МОЖЕ И С ХЕЛИИ.

може да ги стрелят с оная синя боя де не може се мие. или с миризма приятна. да знаят, че нема де да бегат.

Единствения извод, е че границата ни не се охранява, 30км по въздух и 50км по шосе 54 човека ходом навлезли в БГ. Отговорните за това трябваше да са си подали оставките. А за убийството, има кой да съди.

Няма предумишлено убийство, за което намеквате. Просто който каквото търсил под моста си го е намерил.

Защо не искате награждаване на тримата, заловили 54 афганистанци, а само на този, който е убил? И в официалната информация се казва, че тези 54 са били в 2 групи. Убитият в коя грума е бил, от колко човека?

рикошет другя пат ....лажци . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щом няма документи, значи е никой, така че няма проблем, отнесъл го е, да си беше стоял в Афганистан.

Никой от тази бойна група не е имал документи. За какъв хуманизъм бръщолевят платените филантропи?

средец не е на границата ни.какви глупости се пишат?! да не сме в дивия запад,да се стреля фриволно..

Ти беше ли там и видя ли какво е станало, че плямпаш като свидетел? Граничарите са постъпили правилно. Мигрантите да са били влезнали през КППто като всеки един от нас. А ония поми*ри от ООН да са ги били снабдили с документи за собствените си страни, а не да се пробват да ни се правят на тежки.

Българите когато стрелят във въздуха стрелят най точно ! Особено по българските граници.Стар български обичай е да се брани границата и много обичат да стрелят във въздуха особено когато срещу тях са въоръжени, готови за бой муджахидини влезли нелегално през гората.

след този инцидент,нашите емигранти няма да спят по европа.може да има още рикошети и първи ние започнахме играта.

Дал Бог живот и здраве на полицая... И повече такива рикошети. Що дири оня из планината,като тат нощний,а не е на КПП то смирено да чака за документи? Вижте бесарабските българи,кротко чакат по 10/?!/ години за документи, а тия най-нахално ни се натрисат! Айде холан,както се казва!

СТИГА СЕ ГАВРИХТЕ С ГРАНИЧАРИТЕ!!!Забравихте колко достойно са загивали прадедите ни, за да пазят родината ни!! Този българин е сужил на нас българите и заслужава да се спре политиканстването, а най-после да си защитим държавата! Подкупни политици! Май трябва за нови избори да мислим.

ако служи така,стреляики на тила срещу невинни хора...по-добре да ми липсва тази екстра. можеше да пострада наш човек,трябва да се изгони от службата.

Ти май си роден/а след 1990г.

Ако беше в щатите, този мигрант да са му били шута, че и на дружките му.

То и твоя коментар можеше да е умен, ама не е.

Ей, толерастчето, защо ти не се пробваш да се озовеш пред една група от 54 "проявили неподчинение", демек нападнали полицаите, да те видя! Бас ловя, че никога не си държал оръжие и че не знаеш от кой край стреля пистолета и ако не оцапаш гащите ще да е жив късмет...това преди да те хуманно пребият де!

Браво, госпожо! През нощта, в някви дерета, под някъв мост, трима полицаи горките тръгнали да защитават продажните ни политици от 54 човека!!! Нелегално преминали!! Е това ако не е целта на Европа, да ни засели с тях, здраве му кажете. КАква е тази кампания да се сменят жителите на Европа? Това америка ли го иска?Май да.

Ситуацията ми води съмнението, че или тримата полицаи са попаднали на грешната група на канала, или групата от 54 преминаващи през канала е попаднала на грешната група полицаи.

расизма и фашизма са модерни докато борисов реши да се пребори с тези отрепки. а дано

по чудо не се уби колега и то заради слабата психика на пича. поне да следва разследване истинско и тине в затвора.

тия 5ч джихадисти са специялно обучени и организирани за терористични актове в европа като с цел прикритие сами са си унищожили документите за самоличност за да ги приемат като редовни бежанци....издава ги още и това че се държат агресивно а не смирено както е характерно за редовни бежaнци

ако можеш да намериш и заека в хращите,взимам те за лов.

Какъв чеп дири тук?Има си КПП! Това е държавна граница,преди пиле не можеше да мине,а сега...? Това да не ви е на кьор Асан фурната

да намерят кой ги е довел и кой им е взел парите, а не да коментират дали полицаят си е свършил работата, вместо и той като останалите да вземе парите

нека орките имат респект!

до всички, които се съмняват: наясно ли сте, какво щеше да (о)стане от врата на загиналия, ако беше пряко попадение? не се хабете, знам, че не сте наясно.

Абе, идоти мръсни! Как може да съобщавате името на полицая, адерса, семейното му положение е броя на децата му!! ВИЕ, не афганистанците сте за избиване, бре!!!

Средец -разстояние до границата с Турция :П о въздух 91 км.По суша 150 км.Афганистанците доста време са се движели за да изминат пеша това разстояние.

е?

Разстоянието за което Вие пишете е не повече от 40-50 километра. Защо лъжете, бре...

А дано колегите на този полицай да продължат неговото дело и да направят всичко, за да спрат ордите извън границата Поклон на това, което направи този полицай!

Ей, тъпанари, попитахте ли полицая, дали може да му цитирате имената?

Абсолютно вярно. Но едва ли това е името му.

Попитали са, ама друг път. Сензацията преди всичко.

Как бе, това да не ти е мангал, хванат за изнасилване и убийство на британска пенсионерка, та да му пазят името в тайна. Той е българин и полицай, значи за него закона не се спазва от журналята.

А ако беше убит наш полицаи от тези въоръшени мигранти

Тогава трябва да проявим разбиране и да се молим на Ала....ъ-ъ-ъ, Бог за душата на починалия, все пак те много са преживели и им е простено.

Е те тогава зорлем щяхме да излезем мандраджии волю неволю будни българи по границата!!!

Тука май само издухани комунистически пенсии и олигофрени от атака пишат.

ти от първите или от вторите си? щом пишеш тук...

Платени еврожурналисти я да ви попитам утре какво ще пишете когато този терорист се самовзриви в двора на някоя детска градина или училище докато вашето дете е там да си играе? Какво ще пишете, когато този терорист изнасили и убие вашата дъщеря в центъра на София? Незабавно екстрадиране към Турция на всички нелегални терористи! България не ви иска!

Относно призива на говорителя на Върховния комисариат на бежанците към ООН БОРИС ЧЕШИРКОВ - всеки билгарин да вземе бежанци в дома си . Какво мисли форума ? А бихте ли взели някой от тези ? И щеревци да не се обаждат !

Бежанец може, ако до няколко месеца започне да говори български и да уважава бог няма проблеми, даже ще му помогна и работа да си намери. Но резачи на глави в името на Аллах не благодаря, рикошети и пак рикошети за тях.

Абе бих се изказал много изчерпателно какво мисля за този боклук, за майка му и за цялата му рода ама от ДИРА ми имат зъб и ще ме забършат.

:)

да бъде номиниран от българия за нобелова награда за мир за това че е спасил европа от организирана терористична група състояща се от 54 джихадисти

Като толкова плачат за този, защо не са минали през КПП, ами се промъкват през държавна граница??????????????

Много професионално ни защитава нашата полиция. Според описанието, въпрос на шанс е, че куршума, рикоширал от "въздуха" не е попаднал в някой от тримата полицаи.

Вече писах по рано. Съжалявам, че се налага да го повторя. Не си измисляйте! Напълно възможно е да е рикошет. Тая сутрин на пресконференцията се каза. Имаше и още малко подробности, естествено не всичко се каза заради следствената тайна каквото и да значи (каквото и да си мислят нЕкои). Стреляно е докато са били в района на моста - до него или под моста. Така, че рикошетът може да е от моста. За да може се окаже първа помощ на простреляния, той е бил преместен на около 65 метра от мястото на инцидента, поради това, че теренът е бил труднодостъпен - вижте снимките, все пак това е Странджа планина. После е качен на линейка и както пише в новината, по пътя е починал от кръвозагуба. Иначе - браво на полицая!...

Цялата тази работа с рикошета намирисва, а и цензурата на кир.бг ме кара да мисля така.

Всички наши убийства са от рекуширал куршум.При слаба подготовка е така.Другото е да кажеш-застрелях 54 бандити,минали незаконно границата.Нашите дупедавци деморализират органите на реда.Ако се знае,че всеки,който не мине през ГКПП,може да бъде застрелян ще значи,че имаме държава,а не женски кукли за украшение

Страх ме е да си помисля в какъв дивашки възторг щяхте да изпаднете,ако ги бяха убили всичките!

те сега за един случайно убит величаят полицая...

Българите се радваме , а подлогите бръщолеват пак измислените си евроГейски ценности

Щяха да имат докуменъи и да середят на опашка пред мен

Вярно трябва да те е страх. За съжаление не са свършили цялата работа.

Евала и на съдебна медицина. Най-после да видим, че тая държава действа, като такава.

наи ми са смешни локумджиите от ,,нпо-тата,, и други ,,синаиски гущери,, когато прикриваики се зад ,,уж,, някакви хуманни ценности пробутват ,,ислямизирането,, ни като проява на толерантност и човеколюнбие!!! интернационализмът го промениха в глобализъм и мултикултури!!! един талибан по малко!!! аве вълкане!!!

локумджиите от "нпо-тата" какво казаха когато американците удариха болница в Кундус и убиха 24 души, не 1 афганистанец, при това имаше деца сред тях?! Или когато други удариха два сватби за 1 седмица?

стига сте ползвали термина "мигрант" както ви дойде наум! ТОЗИ АФГАНИСТАНЕЦ Е НАРУШИТЕЛ НА ГРАНИЦАТА - ВЛЯЗЪЛ Е БЕЗ ДОКУМЕНТИ И НЕ ПРЕЗ КПП! Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ според закона. Не се е подчинил на служители на реда - второ престъпление. Оказал е съпротива - трето престъпление. Така че ..... използвайте точния термин "ПРЕСТЪПНИК" или поне "НАРУШИТЕЛ".

Диверсант