Психолог: Ученичките, гледали побоя, са по-опасни

Осмокласничката Николета от скандалния клип, в който бие друго момиче, е била проблемна ученичка. Психолог смята, че момичета, снимали боя, са по-опасни.

Обратно в новината

Коментари - Психолог: Ученичките, гледали побоя, са по-опасни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бих искал психоложкото да ми разясни лично човешките грехопадения!

Воистина, човек. Прекрасна е.

До психоложката Ролята на родителите не е също важна, а най-важната в изграждането на детето като личност.

пък мога да кажа, че психоложката е голяма сладурана.

Аз, без да съм психолог мога да кажа, че голяма част от зяпачките просто са нямали избор ... или са "готини" като побойничката, или са "лузъри" като набитата. На тази възраст е много важно да не си "лузър" а си прекалено малък и без достатъчно житейски опит, за да знаеш ... че ако не се противопоствиш на престъпление е равносилно с това да си съучастник. Не знам защо, но ми се струва, че г-жата/г-цата иска да прехвърли проблема от болната на здравата глава ... но защо???

Повечето си остават лузъри завинаги. Не случайно за важни първите 7, а и следващите 7

ох да го набия на психоложката

Може би е хубаво в училище да се изучава "Главатарят на мухите". При умно обсъждане, ще е полезна и за децата, и за учителите и за родителите.

Тук някой пита какво е направило обществото. Какво ли? Ами, обществото прокуди родителите по чужбините за хляба и децата са оставени сами. Ето, обажда се дядото - къде е майката, бащата? Хиляди деца в БГ са оставени на баба и дядо и де факто са все едно хвърлени в джунглата. За което е виновно обществото и всичките ни тъпи управници, които сториха неизброими злини на тоя народ.

Ще я оплюща тази психоложка....или както е модерно да се кава опраскам :)

децата са най жестоките същества на тоя свят. те нямат задръжките на възрастните. ще убият нещо просто защото могат. ако родителите не се погрижат да изградят правилата в живота на децата си - нема кой да го направи. най малко психолозите... те си имат своите интереси - в общия случай финансови, понякога и личностно изтъкване и сякви други дивиденти които могат да се извлекат от даден нашумял случай. че то си е казано - сяко чудо за 3 дни. ако не се грижиш непрестанно - забравят те. колко хора знаят за др. Лектър? и колко от тях знаят за него от филмите и колко защото са се интересували от темата? и според вас какво точно е помогнал на пациентите си?

Какво е направило обществото,за да няма насилие?Отвсякъде се лансира насилие-новини,филми,видео игли,филми;В обществото са на почит арогантните и много деца и тиинейджъри копират,за да са интересни и привличат внимание;Родителите вместо да критикуват трябва да разговарят с децата си,ако са недоволни,а не да ги увикват и после децата си го изкарват на по-слабите от тях...Всяко училище трябва да има Психолог-наложително е!

психоложката е много секси

Аааа, много е готина, вярно! Голяма сладурана е!

Не съм цицоман, но май е плоска.

vasil

Истинският гларус на въпроса:"Какви жени предпочиташ?" отговаря:"ВСЯКАКВИ!"

Какво перверзно мислене трябва да имаш, за да наречеш тази Николета "дете". То си е изрод някакъв. Надали някога е била дете. Толкова злоба и агресивност са си дадени по рождение. Такива трябва да бъдат смачквани по най-ужасния възможен начин, защото само това може да ги държи в норма на поведение.

Случилото се между ученичките е лошо, но още по-лошо е, че в съвременна България тези явления не се третират като негативни. Просто се публикуват идиотщини на разни 'психолози' с руски имена. В нормални държави агресивното момиче би било принудено да се пдоложи на терапия от опотни педиатри и квалифицирани детски психолози. А учителите и родителите на момичето побойник трябва също да получат помощ как да възпитават детето си. За неадекватното изказване на учителката изобщо не искам да пиша, мисля че тази учителка вероятно си е купила дипломата както повечето 'висшисти' в съвременна България ...

хайде, хайде, знаем ги "нормалните" държави. Всеки втори взема някакви успокоителни или дроги. Аман от глупости.

Хаха, това за успокоителните и дрога е като отговор от рускинята 'психолог' - неадекватно. Или искахте нещо друго смислено да напишете но не ви се удаде? :)))

Трябва дребното хулиганство да се наказва със едномесечен арест за побойника иницирал сбиването, глоба и обезщетение за пострадалите в размер на поне няколко хиляди лева. Като зачестят такива слечаи и има осъдени ще намалее желанието за саморазправа. И тук пак опираме до неработещата съдебна система.

като ти падне предето не ти дреме за последствията. какво като има тежки присъди за убийства? да не би това да е попречило поне в един от случаите - тоя дет извадил ножа да се спре и да каже - абе извинявай, ма се сетих че ме чака затвор.... та айде ходи си и дургия път си помисли преди да се ебааш с мен.

Точно в десятката!

1. Някои деца са си живи изроди. 2. Родителите нехаят за възпитанието на наследниците си и намират оправданието, че са на работа за достатъчно! 3. Има ситуации, в които психолози няма да свършат работа, защото диагнозите са за психиатрията или пък за полицията! Не очаквам да успеете да подмените истинските необходимости с бюрократичните си глави!

"Според учителката Димитрина Папаринова от СОУ Добри Чинтулов Николета е добра ученичка с голям интелектуален заряд. И тя съжалява, но случилото се е станало, заяви учителката." Е, щом това е мнението на учителката, няма нищо странноо в поведението на децата.

Тя все пак е учителка! Не ти е възпитателка. А и дори да беше пак няма шансове, защото: 1. Моларната среда, в която са поставени подрастващите е доста агресивна. 2. Семейството никак не го интересува какво се случва с поведението и мотивациите на подрастващите. 3. Обществото ни не е дорасло за да създаде нормални условия за този така сложен комплекс от взаимодействия. 4. Работещите в сектора са икономически просяци и повярвай това въобще не ги мотивира за каузата. Все пак хората са отишли не само заради голата любов по даскалото, а и за собственото си препитание! Ако ли някои от горните въпроси не разбирате или пък намирате за решени, то сте част от болшинството лицемери!

Права е психоложката-сеирджийството е качество, което което е съвкупност от други негативни качества, като безхаберие, радост от неволите на другия, злоба, завист, самочувствие, простащина, агресия, липса на възпитание, липса на взаимопомощ, липса на човещина и много други, та сеирзжийството е само капака на нетолерантния и негативния "човек".

Момичетата които са гледали побоя наистина са опасни... защото в повечето такива случаи тези които снимат това което става всъщност са истинските подбудителите на ставащото, така че тези момичета утре ще си намерят някой друг слабонервен за да го насъскат за свое удоволствие срещу следващия "слабак" който не им харесва.

Нали едно време се казваше "Където се давят две кучета, не ставай третото". Този манталитет да не се намесваш е от време оно, а не от вчера или днес.

vasil

До 1944 е имало,вярно,не съвършено,но някакво гражданско общество.Показателно е,че тогава много често извършителите на политически и криминални убийства са залавяни от притекли се граждани.След това,по съветски образец,да проявяваш самостоятелно мислене и инициативност става нездравословно.

Права е психоложката. Нищо ново не ни казва. Ние сме овце, които стоят тъпо и гледат, а даже и изпитват удоволствие когато на вуте му е зле

На тая руска психоложка такъв як психо-аналлиз ще й направя, ще се чуе чак в Магадан!

СТИГА ВЕЧЕ!!! ... Стига вече с тези криворазбрани европейски, еврогейски и не знам си какви ценности!!! Във фундаменталната си същност и теоретическите си постановки тези ценности нямат нищо лошо, но НА ПРАКТИКА произвеждат изроди и получовеци!!! С този фалшив култ към правата на човека и изопачен хуманизъм се стигна до извънредна деградация и профанизация на нацията. Това не е свобода!!! Това е профанска и арогантна свободия!!! Трябва безкомпромисно да се действа срещу онези, които се гаврят физически и психически с тялото и личността на друг човек! БЕЗКОМПРОМИСНО! А не някакви патки-психоложки да ми мрънкат и да ми цитират евро(гей)ценности! ...

Анна Жуковска ще дава тон в България.Егати тъпата рускиня

бЛЯДОВЕТЕ Я ДОКАРАХА ТАЯ РАЗХАЙТЕНОСТ ПРЕЗ 1944Г И ОЩЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОТЪРВЕМ

А бащите що не си свалят коланите и да им нашарят задниците а ма здрав бой докато се напикаят.И от училище в къщи и никакво излизане

Майките им и те са виновни.Айде да почват да готвят и да се занимават с домашна работа

Някой май не чете както трябва. Психологът е обяснил, че агресивните деца обикновено са били подлагани на бой и подобни наказания са безсмислени за тях.

ако направят това, най-вероятно ще лежат в затвора

Ми тва училище нали е завършила Цръната Златка кво искате да излезе от там

В това училище има много деца и общият знаменател е крайно неподходящ.

Всички опасни ...... но едни от най-опасните са някакви измислени шафрантии дето масово ги кръстиха "психоложки" !

Който създава изверги и ни ги сервира да ги търпим няма как да е невинен. Имало демографска криза, ок. Но със създаване на некачествен материал вместо граждани става по-зле. Следващия път да се пребият родителите на извергите, да се заснеме и публикува видеото.

ДА РАЗБИРАМ ЛИ И ТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ ЗА ГОЛЯМО МЕЛЕ

Според мен е трябвало да се включат в разтърваването, както е сторило едно от децата, но за него нищо не се пише.

Въобще не съм фен на 'онзи режим' , но ТВУ-та си трябва и съд и ефективни присъди дори за 10 годишни. В Америка например има съд и пандиз за всякакви, иначе негрите ще се избият по гетата. Като те острижат нула номер, като пикаеш под часовник и ти дават - ако можеш да се разхождаш под часовник, като спиш на студено 1 нощ заобиколен от други, по-големи изроди от теб много много бързо ще разбереш, че нито си най-силния, и определено не си най-умния и повече никога не искаш да попадаш в затвора !!

брей.... ти колко поправени затворници познаваш? веднъй тръгнеш ли в системата - там си до гроб.в някакъв момент даже се гордееш че си бил в затвора.... наскоро чух едно хлапе да вика - според вуйчо за да станеш истински мъж трябв да влезеш в затвора.... някога викаха че трябва да минеш казармата. ма сега кат я няма явно панделата върши работа.

дайте им по една краставица, ама от онези дебелите които се оставят за семИ и им гледайте сеира. И без това друго няма да стане от тях, освен сервитьорки, продавачки в MALL-a или някакви редящи салами и бисквити в кварталния супермаркет..

Поставят диагноза на децата по тв?!

Сички са опасни!!! На въжету!

Очевидно са по-опасни. Представят доказателства за пред съда. А това е опасно. Туку виж снимали накой от властващите.

И какво сега, нищо! Думи, думи институции, институции и нищо! Битят бит, нае..ят на..н! Те такива само от бой разбират...! Ако родителите на битото момиче заведат дело за неимуществени вреди, някога кой знае кога в годините може и да го спечелят, когато съдебното решение стане окончателно. Ама и съдия изпълнител после да реши да събере присъденото, ще се окаже, че от побойничката няма какво да се вземе....! Абе нали ви казах битият бит....!!!

Трябва да се върнат правилата за поведение в училищата, каквито бяха по времето на Живков. Те са доказано ефективни и правилни. Тогава нямаше училищни психолози, охрана и камери, но имаше ред и нямаше подобни инциденти, имаше респект и уважение на учителите. Изключването от училище беше по-лошо от присъда. Тази побойничка няма визия на ученичка - "модерно" разкъсани дрехи, вероятно маникюри, пирсинги и пр...изтървана работа отвсякъде.

Като чета фамилиите - там българи няма!

То и аз като ти чета трудовете в сайта и ти не ми мязаш на българин, ама...търпим, кво да се прави....

Ти пък къв Българин си? И ти си някоя такава фамилия чуждоземна и задморска!