ИДИЛ превзе сирийския град Мареа

Екстремисти от "Ислямска държава" превзеха северния сирийски град Мареа, бастион на сирийската опозиция в Северна Сирия.

Обратно в новината

Коментари - ИДИЛ превзе сирийския град Мареа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голяма част от висшите главатари на ИДИЛ са пуснати от лагера "Бука" нещо като "университет по тероризъм" под контрола на САЩ. Освен Ал Багдади от там са и дясната му ръка Абу Мулслим-ал Туркмани, идеологът на ИДИЛ Хаджи Бакр, министърът на чуждестранния легион Абу Касим, ръководителя на военния съвет Абу Абдулрахман ал-Билауи, управителя на столицата на ИДИЛ Абу Мохамед ал-Аднани, лидерът на Ан Нусра Абу Мохамад ал - Джулиани и още няколко главатари. Да видим откъде произлизат и други ключови фигури в ИДИЛ: Военният министър на ИД - Омар ал Шишани до 2010-та е бил под ръководство на американски спец части в грузинската армия. Определян е от тях като звезда и "ученик за пример". Ахмед Абу Самра - лидера на ИД отговарящ за пропагандните им филми е завършил престижен университет в Бостън. Баща му е известен лекар в Централната болница на щата Масачузетс. Абу Саккар - джихадистът канибал който през 2013г. яде сърце пред камерата, беше командир в състава на официално подкрепяната от Пентагона "Свободната Сирийска армия". Върховният екзекутор на ИДИЛ Джон Джихадиста - завършил компютърни науки в университета "Уестминстър" в Лондон. Абделхаким Белхадж - един от лидерите на либийската опозиция помагал на ЦРУ в свалянето на Кадафи и близък на Джон Маккейн, по-късно преминава към ИД в северна Африка....

Ами да, тези от ИДИЛ наказват отцепилите се от него групички, наречени опозиция! Предателите винаги се наказват със смърт!

са всички, които не разбират, че ако САЩ поискат няма да ликвидират ИД. Да, но те не искат. Така им е по-угодно, да се правят, че нещо правят. Всявайки хаос и размирици в този регион, те целят да напълнят Европа с нови камикадзета и да я подчинят изцяло като я разрушат.

"ожесточени сражения" - Петима непълнолетни хвърляха пиратки от сутринта... Май..а ви деа проста, руснаците за 3 дни ги навряха в миша дупка, сега пак изпълзяли, а Асад какво прави - търгува си евтин петрол от ИДИЛ, а те ужким се бият срещу него, сутринта едните превзвмат, точат петрола, вечерта другите освобождават и купуват петрола на тънкаж. Има нещо гнило в цялата работа, единствения реален резултат е евтиния петрол, избиването на хора колкото да не е без хич и огромната миграция. Хитлер преродил се в жена събира Орките да превземе света.

САЩ 1 се бие със САЩ 2. Кого ли ще подкрепят колегите, платени от "Америка за България"?

Путкин избяга насран от Сирия ...

Каква опозиция, та те са едни и същи от едно котило, америка ги спонсорираше за да унищожат Асад!

я тия нали се стягаха за голяма офанзива, а след 2 дена ги сгънаха?!? СДС /сирийска демократична армия/ ли бяха някакви други демократични армии ли бяха, много декорация хвана там с помоща на САЩ и Турция. :-)

Нито Мареа е паднал, нито е част от Кантона Кобане, нито ти си наясно с географията защото офанзивата към Рака е главно от Кюрди на над 100 километра на Изток оттам. Как да се четат карти се преподава до 5ти клас.

Ти да не си им говорител на "опозицията"...аре бегай у лево! Така наречената опзиция, са част от ИДИЛ!

Града не е превзет... Дир каква е тази фабрикация по дявола ....

Какво свършиха прословутите щатски съветници от специалните им сили барабар с помощта за кюрдите? Щатите се изтъпанчиха там да помагат, но на кого? Май помагат на ИДИЛ и Турция срещу кюрдите, така излиза.

бединението прави силата

На 10км от турската граница!!!! Все по - близо до бреговете на Европа. Скоро ще потопят и нашите улици в кръв, защото Европа спи, а съдбата ни се решава от хора, които отдавна са ни продали на великите сили от Запада. Четете CNN, защото тук се пуска само малка част от истината, какво става там. Няма думи, които да опишат престъпленията срещу човечеството, които се извършват в Сирия и Ирак в момента, а най- страшното е, че основната цел е тази война да дойде в Европа.

Сирия и Ирак тънат в разруха и страх от изверги, които са тайно подкрепяни от великите сили барабар с Турция! Само Русия държи на Асад за да не допусне през Сирия да минат газопроводите към Европа и Путин да ни държи в ръцете си! САЩ е ясно, че не искат проруски президент, а Турция хем иска да избие кюрдите, които се сражават срещу ИД, и да завземе от територията на Сирия където да създаде буферна зона, хем иска да свали Асад и търгува с ИД. И на всички тези мръсни игри заложници са мирните граждани и верните на режима войници. За терористите е ясно, че стимулът са пари и девиците на небето, но как обикновения сириец да изпълни дълга си към държавата? По-добре да бяга към Европа, да спасява семейството си. Така и Путин си връща за санкциите :)

И сега кво - ако пуснат бомби, ще убият и терористите, и опозицията. Затова ИД ще си разиграва коня, както си иска. Докато няма единне фронт - това ще е !

ИД е обявена и от ООН и от Русия и от САЩ за терористична организация. Защо съобщението почва с "Екстремисти", а не с ТЕРОРИСТИ?????????????????? Чувал съм за екстремни спортове!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако не се вземат сериозни мерки, ще се сбъдне пророчеството на Ванга, че Европа ще бъде мюсюлманска, а ние ще трябва да бягаме. Като гледам освен на изток няма на къде другаде!

мозе да се оказе че и турция подкрепя идил ,а ние сме суюзници на турция в наатоооо

да дойдат Су-тата. Руснаците ги оставиха учениците на ЦРУ-то да се оправят и те оцапаха гащите сега пак трее да дойдат Су 37 и да им пали гъ..те и на двете страни:)))

интелигентен си, да..

По източната границата на Сирия с турция се намират сирийските Кюрди (те прекъснаха пъпната връв на ИД с турция). Западната част от границата с турция е под контрола на терористите от Ал Нусра. Сирийска опозиция НЯМА на 10 км. от турската граница!!!!!!!! ИД се напъва да възстанови ПЪПНАТА ВРЪВ с турция. Затова по-точно е ИД започна нападение срещу сирийските кюрди. КАЗАХ!

Фашизиранот Путе ги подкрепя, ясно е като 2 + 2. Защо? За да има повод отново да отиде да "подкрепя" Асад и да си затвърждата имперските интереси.

ИДИЛ е рожба на СА. Още преди Олимпиадата те са почнали да изнудват Путин с террористи. Имаше скандал тогава, дори и по медиите гписали

А къде са янките? А?

помагат на Ирак. А къде е Путя???? Помага на ИД като бие по опозицията. Браво путлеристи... браво на Путя.

Русия уж ги победи а те градове превземат.... Нагли.... Добре че не вярвам на приказките на русофилите....

Пита се в задачката КОЙ ГИ КРЀПИ джихадистите и умерените КИЛЪРИ...

Eх тези соросоидални масоно-илюминати... Ако не са те, с кого ли ще си оправдавате провалите?

А!?!?!?!?! Ама нали негово фашистко величество от кремъл беше разгромил ИДИЛ????

асад се бие 90% от времето с опозицията не с идил русия бомбардираше 90% от времето опозицията на идил идил се бие предимно с опозицията не с руснаците и асад

Значи викаш сичките са доволни и щастливи? :))) А после, когато довършат опозицията какво ще стане?

Както американците сами признаха, обучените от тях за половин милиард бойци на "опозицията" до един заминаха с въоръжението си в ИДИЛ. ССА е нещо хипотетично, така наричат ИДИЛ, когато воюва с Асад, когато ни изпраща терористи на нас и казват ИДИЛ.

глупости... 8 милиарда дори.. нищо че планетата няма и 7... де ви пускат такива идиоти тука?

Щом е било на 10 км от Турската граница значи 100% турската армия е учатвала на страната на ИДИЛ. Така че няма нищо чудно че са успели да го завземат.

ИДИЛ превзе сирийския град Мареа Как става така , че 40-50 хил въоръжени бандити разиграват целия свят, както си искат. Ясно е едно, че зад кулисите се играят други игри от световните сили.

К'ва стана тя? До границата с Турция, под благосклонното око на Ердоган, "умерената опозиция" яде пердах. Добре де, Русия е предупредена да не стреля по умерените, а Турция се определи като гарант за нейните покрайнини. Свали самолет и се закани пиле да не префръкне през нейните територии. А как си тече трафика на петрол и обозите на ИДИЛ-ци, само те си знаят.

общество в цялата история на човечеството, защото функционират обективни критерии за индивидуалния принос и социалната структура се формира на базата на тези критерии, посредствените нефелничета нямат никакъв шанс и затова са изпълнени с безкрайна завист, злоба и омраза към Великите ЩАТИ.

Ти си фанатично предан на Щатите! Браво! Ще ти вдигнат паметник! Защо не се преместиш да живееш там?

Неочаквано настъпление - за кого се оказа неочаквано? Ааааа, за Обама, Меркел и компания, аха - за тях може !

Българи, всеки има в България двама родители, плюс братовчеди и приятели стават близо 2 милиона поддръжници на Великите САЩ в България.

Никой не му дреме за тая кочина Краварника!! Единственото за което му дреме на българиня е нашата родина България!

примитивни същества с блъскат в гърдите с национал-патриотизъм, защото няма с друго как да изпъкнат, пълни комплексари.

Ами то половината САЩ била населена с Ганьовци бе! Затуй САЩ ще стават все по- велики, а ганьовщината ще тържествува. Бре, бре, бре, ти да видиш какво става, пък ний простите дето си сидим тука си мислехме, че в САЩ предимно населението е от китайци, негри и индианци!

САЩ са сред най-богатите страни. Затова българи отиват да робуват там. Това не означава, че ги обичат. Например в България братя Галеви са сред най-богатите хора и никой не ги обича. Впрочем, САЩ и братята са натрупали богатството си по идентичен начн.

Как ги преброи тези 500 000 сороса?

Нещо протежетата на Туркестан и на Краваристан, не успяха да поделят мегдана а?:)

Снощи Лавров и Кери са договорили необходимостта от затваряне на сирийско-турската граница, за да се пресече проникването на бойци. САЩ ще увеличат подкрепата за кюрдите в Турция, вкл. ще изпратят 2000 командоси в южна Турция и Ирак, за да помагат на кюрдските пешмерги. Русия ще засили отново бомбардировките по турската граница и ще затвори въздушното пространство около границата със Сирия.

И каква стана тя , Ердоган отдавна обвиняваше САЩ и Русия че помагат на ИД и на ПКК а ние мислихме ,че той подкрепял ИД и каква стана тя сега ,маските почнаха да падат и кой е подкрепял терористите от ИД и ПКК сега се вижда . ВчераЕрдоган дръпна една ГОЛЯЯЯМА на САЩ

Ама сега чичо Сам така ще му го набута, та ще забрави за османците, империят и прочие дивотии!

Popa

Че Путин не обявили преди няколко дена, че е най-добрия приятел на исляма, с което въодушеви ИГИЛ за нови победи! Не си спомням Обама да е правил подобно изявление, или може би греша?

Та за какаво да парави подобно изявление, нали всички знаят, че е резан!

Изключително тъпо е да слагаш знак за равенство между ислям и радикален ислям. Преди 11 години 12 български деца (християнчета) загинаха в река Лим. С тях имаше няколко учителки и двама шофьори, всички християни и никой от тах не се бори за спасяването на децата. Това го направи само едно момче, което се удави в опит да спасява съучениците си. Местните хора, които спасиха, когото успяха до един са мюсюлмани. А радикалния ислям е друго. Преди 30 години такова нещо нямаше. А тогава нямаше, защото нямаше подходяща почва за развитието му. И най-доброто семе да го хвърлиш върху бетон, няма да даде реколта. А почвата, подходяща за развитието на радикалния ислям я създадоха външни сили. Сам знаеш кои.

Тоя град да не е от 2000 човека?

Турция натири повечето кюрди бежанци( тя си има достатъчно кюрди) към европа. Прибра квалифицираните кадри от останалите, а бедняците и неграмотниците използва като пушечно месо за свои цели. Събират ги в някоя голяма палатка, турски кадрови офицери им четат една-две лекции колко е страшен Асад, връчват им по един български калашник и ги подгонват обратно към Сирия.

БОЙ НА ТУРЧЕТА СЪС ОПОЗИЦИЯТА .. КЕФ :))

Янките са големи мръсници, отново го доказват. Където мирише на петрол, пръскат пачки за оръжия, за естремисти, за подлоги, лъжи и измами в притворни преговори с Русия и другите, за преврати, сваляне на легитимни президенти... Толкова гадни и ясни и при тази истина е отвратително, защо и в България имат толкова янкини подръжници?! Тези военнолюбци един ден ще ни забъркат в своите игри, а ние ще отидем невинни мърцина, заради тези долни евтини подлоги, които ни продават днес и пишат тук в поклон пред Сатаната!

Рашнаците-путлерци са големи мръсници, отново го доказват. Където мирише на петрол, пръскат пачки за оръжия, за естремисти, за подлоги, лъжи и измами в притворни преговори със ЩАТИТЕ и другите, за преврати, сваляне на легитимни президенти... Толкова гадни и ясни и при тази истина е отвратително, защо и в България имат толкова рашистки подръжници?! Тези военнолюбци един ден ще ни забъркат в своите игри, а ние ще отидем невинни мърцина, заради тези долни евтини подлоги, които ни продават днес и пишат тук в поклон пред Сатаната!

Малка ти е, не може да се нарече и секира, а сопол! Виж оценките, предател!

"...защо и в България имат толкова янкини подръжници?!" Защото им плащат, за да бъдат такива. Готови са на всичко за пари, и подобно зомбиране е също част от войната на САЩ. Войната се води навсякъде и с всички средства! Там където не може с оръжие - с други стимули.

То е ясно като бял ден и известно откак стана Еволюцията. Правителството на България не се поемщава на Дондуков, а на Козяк!

Popa

Живеем в епохата на капитализма! Там всичко е с пари (долари)! Безплатно е само сиренцето в капана за мишки! За Путинофилите в капана слагат някоя друга копейка (не е пари)!

Путин, се обяви за най-добрия приятел на исляма и "унищоженият" уж ИДИЛ изведнаж възкръсна! Случайност?

Не, не е случайност, че си платен трол. По принцип за тази работа избират само най-низшите и безморални амеби.

Нещо по същество за очевадните факти, а ти стандартните комуноидни шаблони.

акава е тактиката на САЩ и Русия , пускат ИД напред и чисти терена и после без бой я предава на кюрдите от ПЙД и ето ти на кюрдската държава за която толкова драпат САЩ и Русия а уж Турция помагала на ИД за да бие и убиват собствените си хора от Умерената Опозиция ,Майтап Уйли . Няма да се учудя този път две натовски сили да се стрелят един друг , Турция изсипа много голяма войска и техника за последните 24 часа да влезе в Сирия и да очисти терена от ИД.

каква стана тя .....великите американски ввс и без аналоговите руски вкс мачкаха и мачкаха илямката държава, а тя оък взе, че се раздвижи и разсипа сирийската опозиция в северната част на страната .....ега остава ассад да ги наради и ис орден.....

Там 50 човека или по малко превземат град???? Докато дойдат 70 човека и ги изгонят и така нататък. Два джипа са голяма сила.

Четох че протурските Джихади Джота.>Са изклали проамериканските Джихади Джота:) Весело а?:)

Кой финансира и снабдява с оръжие и провизии ислямска държава?!

Турция- основно Саудитска арабия Катар

А кой се обяви за най-добрия приятел на исляма, другарят Путин! Ето ти и отговора!

А...има ли разлика между мюсюлманите, които изповядват нормален ислям и онези, които изповядват радикален ислям (джихадисти, ислямисти, умерени килъри и др.)?!

турците ще граничат с кюрдска държава на юг и това вече е факт и косовски вариант много ги притеснява, но Ердоган е неуравновесен и едва ли мисли разумно

и ти да си и ти няма да му мислиш много ,за 24 часа има голямо и то много голямо струпване на войска от страна на Турция

Войната се води на 10 км от турската граница! Хайде сега лидерите на ЕС дружно за гласуват Турция да влезе в ЕС или да премахнат визите на турците и ще си вкараме войната в двора. Сега е моментът! Не вярвам, че ИДИЛ не може да бъде спрян. Просто това не се вписва в нечии интереси...

Възниква въпросът: Американците що не се намесиха? Нали поддържат ССА? Отговорът на този въпрос е един- чудят се, кое от своите деца да бомбардират. Това е!

Това е с турско посредничество, ясно е от всякъде....

за да избива ИД хората подкрепяни от Турция между които повечето туркмени ,ега си посредничеството . Ама че си ..........

не ги ли унищожиха тези съсели с най-новите си ракети? Нали ги изпробваха като ги пускаха от Каспийско море и от подводница от Средиземно море! Бомбардираха ги с най-новите си самолети със страхотна интензивност със Су-35, Су-34 и други..Казаха, че са ги унищожили,победили и се върнаха в Русия.

Ти в ред ли си , та те и един изстрел не са отправили към ИД , ако са ги бомбардирали как тогава си разширяват териториите тези от ИД . Тези руснаци и американци освен умеренната опозиция по други не са стреляли и цивилни ,всичкото е далавера

Глупости, американците са с опозицията.

Объркал си се баце, приятелчетата ти от Турция и отвърдокеана пищяха на умряло, когато руснаците трепеха терористи в близост до турската граница. Даже за да си защитят "инвестицията" свалиха руски самолет ако не помниш.

ПИПО

Идил избиват "умерената опозиция" след това войските на Асад унищожават Идил. Точно, кратко и ясно. Така Асад няма да търпи критики, че се бие "опозицията". Както са казвали спартанците "дай им малко и после вземи всичко".

Русия се изтегли от Сирия, като остави "щафетата" на евро и американо гейовете и...Ислямска държава е в настъпление...

Ужас !! Тези са като свлачище.. нямат спиране. Наистина, толкова ли е трудно да се направи нещо и да се спрат ? Не мога да повярвам, че света в безсилен да постави на мястото им, шайка престъпници.

Неочаквано !? ИД и т. нар. "умерена сирийска опозиция" всъщност са с един и същи бащица- САЩ и се борят срещу законното сирийско правителство. Братушките явно пак трябва да се върнат и да им наритат задниците

Само дето ИДИЛ напада умерената опозиция ;-) . Викаш родните братя се бият помежду си ?

Такава е тактиката на САЩ и Русия , пускат ИД напред и чисти терена и после без бой я предава на кюрдите от ПЙД и ето ти на кюрдската държава за която толкова драпат САЩ и Русия а уж Турция помагала на ИД за да бие и убиват собствените си хора от Умерената Опозиция ,Майтап Уйли . Няма да се учудя този път две натовски сили да се стрелят един друг , Турция изсипа много голяма войска и техника за последните 24 часа да влезе в Сирия и да очисти терена от ИД