17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЕ И БЕЗ ТОВА СА САМО НА ТЕЛЕФОНИТЕ, ПРИ ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ ПОНЕ СА НА КОМПЮТРИ, КОЕТО Е ПО-ЩАДЯЩО!

Ние работим с компютри 30 години и нямаме късогледство ! Как пък изчислиха , че точно за тези 6 месеца децата са станали късогледи. Кога последно са били преглеждани? За телефоните е по-вероятно. Особено ако не са настроени добре и са на максимална яркост.

На колко ли от тези деца докато са били в час и са пишели и четяли силно наведени над тедрадките и никой не им е обърнал внимание че може да имат проблем с очите? И изведнъж пред компютъра имаме проблем!

Екранът на компютъра на много хора е нагласен на максимална яркост, което предизвиква умора на окото, спазъм на акомодацията и оттам увеличение на късогледството. В училище дъската е голяма и на няколко метра от учениците, тоерст те не гледат на близко разстояние, а обратното-на далеко. Което не натоварва акомодацията на окото, цилиарния мускул.

Тази статия е басолютна смешка! За 3 месеца развили късогледство?!?!? Що за неземна глупост е това? Просто до сега не им се е налагало да се взират и понеже не барат да учат а само си игарят на игрите и никой не знае че всъщност са късогледи! Никакво късогледство не можеш да развиеш еле пък в детска възраст от гледане в екран! Виж кривогледство можеш да развиеш ако си си заврял смартфона на 2 см от очите както някой деца правят! За това се слага голям екран на 30-50см и няма никакви проблеми! Може да си купувате плазми ама един по-голям монитор не можете, ти да видиш!

Точно в ученическата възраст се развива късогледство. И не за 3 месеца, а за една нощ може да скочи с цели два-три диоптъра! След четене през деня от близко разстояние. Екранът на компютъра на много хора е нагласен на максимална яркост, което предизвиква умора на окото, спазъм на акомодацията и оттам увеличение на късогледството. В училище дъската е голяма и на няколко метра от учениците, тоерст те не гледат на близко разстояние, а обратното-на далеко. Което не натоварва акомодацията на окото, цилиарния мускул.

Как се намират хора, които да отричат, че 5-6 часа допълнително натоварване на очите на монитор , таблет или друго устройство ще ги увредят . Още първия ден когато синът ми започна пълноценното онлайн обучение го видях вечерта. Голяма част от подготовката минава на компютър, защото се изпращат задачи , за домашно , тестове попълват и т.н. , хеле и когато и физическото тръгна на монитор ..... Който няма намерение да учи може да си играе на игрички , но който има намерение да успее , говоря за 5 клас ( сигурно нагоре ще е същото , ) времето не му стига за нищо, какви игри са ви патили, като то само домашното по математика , го решава първо той , после заедно, като се върна от работа , ами английски , география, български дори любимата му история в 5 клас , така задълбава в близкия и далечен изток , че %). Онлайн обучението е бич за очите! Хайде със здраве!

Ами я си представи че някой хора сме от 30-40г. така по цял ден? И според тебе вече би трябвало да нямаме очи?!?!?! При положение че сме почнали на скапаните кинескопи. Айде малко по-сериозно!

Най-уязвими за късогледство са учениците. Късогледството се получава основно в училищната възраст. Когато тялото расте и окото е неукрепнало. След 20-25 годишна възраст вероятността за получаване на късогледство е минимална, почти никаква.

Точно от тия хора съм, които визираш, имах правец 16 като студент , и в момента съм с -13 D . Но в детството ми бяха книгите , играта навън и телевизията. Напълно съм сериозен. Едно е да влезеш в пубертета с - 2D , а съвсем друго с -5D. От организъм до организъм има разлика , но прекаляването с гледането в монитори и телефони в ученическа възраст е бич за очите.

Ама в България ''откриха топлата вода'' с това че като задължаваха децата да кесят пред екраните нещо ''добро'' ще им се случи след като преди това непрестанно се говореше че не бива да са толкова често пред тях заради зрението им????

Никаква топла вода няма в България! Външни тоалетни и селска баня!

ХАХА! Е това вече е прекалено. За три месеца развиха късогледство, а от игрите, които играят постоянно не развиха. Ай стига пропаганда!

Уникална глупост е цялата статия!

Глупости! Те щот не играят видеоигри по няколко часа на ден. От учене било....

когато съм на бачкане се уморявам. очите ми отслабват. когато работя на частно (работя на три места) не се уморявам. има и значение дали го правиш с желание. могат да играят пет часа, но не полагат усилия, разпускат. но когато висят пет часа и трябва да решават задачи и да пишат съчинения се уморяват. абе вие не сте ли били ученици?

Ще има и бум на затълстяване. Това е резултат от дейноста на НОЩ начело с Мутафчийски. олко ли пари спечели за тези месеци...

Бума си го има и той е от 60-70-те! От многото банкети, свинско и винско! България и на челни места по затлъстяване и сърдечно съдови заболявания дори и при децата от десетилетия!!!!

Майко мила, за 3 месеца късогледи. Ако не е обучението те децата телефон, таблет и компютър не гледат.

Аве остави се, децата им късогледи те дори не са обърнали внимание, сега ел. обучението им виновно........ Българчета в действие винаги някой им е виновен за нещо

От сиденето пред компютъра и мобилни компютъри се уврежда стохката на детето. Деформира це гръбнака. И после болести. Ето с тези афери с ковид до какво докара Борисов и неговите партайгеноссе нашите деца.

Иначе от седенето в час не се уврежда нищо! Там са изправени като градейци!

Егати статията. На някакво лоби ми мирише тука :)

Да караш децата да се обездвижват и да седят с часове пред някакъв екран е идиотщина и престъпление спрямо тях. Да не говорим, че онлайн обучението никога няма да може да замени, като качество, традиционната форма на обучение.

Ами защо не си стоиш в къщи да ги обучаваш? Или пък да им наемеш частен учител? Или някой ти е длъжен да стои в час с 30 деца с риск за жито са си да ти учи детето?

дрън, дрън... КОЙ ПЛАЩА ЗА ТАКИВА СТАТИИ? Децата по цял ден висят на телефони и таблети и "чатат" из приложенията, сега им виновно дистанционното обучение....

Като казваш децата, имаш напредвид определени деца, а не всичките. Дори и да не обичаш сегашното поколение и да си до голяма степен прав/а, че то злоупотребява с електронните игри, не значи, че всички са такива. Сега и децата на родителите, които са се грижили за зрението им и не са им давали да играят по цял ден на компютъра, са пострадали по вина на държавата.

Не! Не само че не са пострадали ами и по-отрано са разбрали за проблем който децата им са имали и те не са забелязали дълго време!!!

Не ви е виновно онлайн обучението, а Fortnite и други подобни игри и платформите, в които децата си прекарват цялото ежедневие, та и еженощие

Възможно е онлайн обучението (четене на текст със ситен шрифт) да е провокирало повече прегледи, което да е довело до повече диагностицирани.

Абсолютно!

При тия ситни пиксели нищо чудно. Не е да няма лесно решение, просто пикселите трябва да са достатъчно едри за да няма смисъл да се гледа толкова отблизо. Това разбира се практически обезсмисля телефоните за употреба от деца за дълго (възрастните са лесни, не е проблем човек да има в джоба си и 3-4 диоптра очила за телефона си ако и да не е далекоглед). И не става само софтуерно (ако и да е технически напълно реализуемо), винаги ще се намерят умници да сгъстят достатъчно информацията ползвайки наличните пиксели.

Глупав ли си? (Риторично се питам...)

И да питаш и да не питаш неща които са отвъд когнитивния ти хоризонт резултатът е един.

Откъде ви изравят такива бе?

Така, така, сложете им маски, вържете ги вкъщи, направете ги зомбирани олигофрени. Такива овце им трябват на глобалистите. Деца без емоции, без мислене, без собствено мнение, изпълняващи безумни заповеди и спазващи вредни правила. А покрай тях психически неуравновесени родители, дето пърхат като пеперуди и ги тресе хипохондрията. Които ще се надпреварват да спазват правилат и да казват- то е за тяхно добро. Е, не е за тяхно добро. Ще ви разочарован на на никой управляващ не му пука нито за вас, нито за баба ви, нито за децата ви.За тях всички са просто едни егн-та, които трябва да си плащат данъците, за да могат управляващите да има какво да харчат. Защото им трябват много пари- за охрана, за лъскави служебни коли, за лъскави кабинети, за лъскави любовници, за многобройни командировки, за почивки и за още куп неща. И за да има пари за всичко това трябват мнооого овце навсякъде по света. Дори осигуряват забавление- гледайте си фермите, игри на волята, тъпи сериали и не мислете. Успех!

Маските и глобалистите са ти виновни задето си неудачник, дааа. Държиш на правото си да плюеш по хората, аман от селяндуршери ей.

Я пак опитай! Пътувам навсякъде по света, не чакам на държавна и чиновническа заплата като теб. И ако за теб, всеки гъзолизец, който не се е докопал до държавната хранилка е неуспял, за мен е точно обратното. Точно такива са неуспелите. Живей си в успешния живот и бъди щастлив.С хора като теб няма какво да си кажа.

Ами винаги може да заживееш в гората като отшелник с цялото си семейство. Няма телефони, няма зомбиране, няма нищо. Ама не го правиш, нали ! Удобно е така с парното, течащата вода и тока, телевизора и телефончето, нали ! Само дрънкате идиотите като тебе.

Коронацистите трябва да заживеят като отшелници в гората, защото са вредни за обществото, а вероятно и за собственото си семейство.

Какво общо има парното с това да те заставят да стоиш по цял ден с маска, от която няма никаква полза? Вие наистина сте много зле, поне мислете преди да напишете нещо, че само се излагате. Дишай си микробите и бактериите и бъди щастлив.

Човек

Не само с очите ще имат проблем децата, начина по който ги карат да се държат в училище/ маски, дистанция, вървейки в колона като осъдени/ ще ги докара и до психични проблеми. Децата са си деца, дали ще е грип, настинка или Ковод 19 те го карат по един и същи начин. Колко пъти ще трябва да се каже че маските са ВРЕДНИ.....и че болеста е вредна за хора със съпътващи белести. Но ние сме си овце.....и ще ни третират до последно като такива.

Каракочев, няма страшно. През комунизма беше същото. Оцеляхме. Нация от идиоти, но сме живи.

Мангъре - ти ли си ? Нямате свършване кретените ! Маските са с доказана ефективност, има толкова изследвания, ама чукча не читатель.

Playstation & Xbox & Computers & TV & GSM .......не е от У Ч Е Н Е !!!!!!! Хора , отделяйте ВНИМАНИЕ на децата си ... а не да ги оставите пред мониторите .....само и само за да не ги слушате и да имате време за ВАС !!!!! Децата имат нужда САМО от : Внимание , движение и чист въздух.. НЕ създавайте поколение на --мрънкащи , мързеливи , отекчени и с наднормено тегло деца---- ДОВОЛНИ само когато играят на PS4 i Xbox игри с НАСИЛИЕ и Убийства........ Мислете за Т Я Х !!!

Си някой пръдлив пенсионер, който е отглеждал деца по лесните времена - когато боя си беше задължителен. Сега е либерализъм и никой нищо не смее да каже на децата. А сега философстваш из форумите.

Каква е разликата между Xbox и ученето за очите, ако детето виси по цял ден, както принудително ставаше с дистанционното обучение. Дистанционното обучение налупи пенджури и на тези, които са пазили очите на децата си от електронни игри, защото беше ПРИНУДИТЕЛНО. Това е самата истина.

Тоя Оскар е само за Оскар. Истината е такава - преди не се е налагало да се вглеждат толкова в малките букви и сега, когато е станало наложително - тези със СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ проблеми са се сетили да се оплачат. Мама и тате ги водят на лекар и ето ти - бум на късогледството. Чудно ми е, ако пак въведат норми по физическо - колко ли деца със скрити заболявания ще излязат наяве. Защото не мобилните устройства за истинската опасност, а заседналия начин на живот и джънк фуда. Плюс либерастията - сега децата командват в къщи и не слушат никого за нищо, тъпчат се с гадни храни и лежат по цял ден с телефоните. Ако беше както преди - бой и ги изритваш на улицата, но сега е друго.

Значи зяпането у фейсо, инстаграм и разни игрички е безвредно, а онлайн обучението е вредно... Бах тъпите новини

ама какво разбирате вие, НОЩ са експерти по всичко , а бащицата е вся и всьо, да се свети името му Б.Борисов

бум на деца с генетично унаследени увреждания няколко месеца след протестите...

Гледай да не се изцикаш някъде, защото освен генетични имаш и психически отклонения.

Не е само това! Деца със страхови неврози, главоболия, невротични... Само идиотите от ГЕРБ и щабните им подлоги могат да измислят такава идиотия!

Освен да правят простотии в училище и да се научат да пушат на нищо не ги учат. Който има деца да му мисли де.

Да питам аз, късогледството де го, като вече почвам да страдам от дългогледство? Ако бях късоглед като дете, сега щях да виждам нормално.

Идиоте, твоето се нарича пресбиопия - трудно фокусиране на малки букви. Става с напредване на възрастта. Няма нищо общо с далекогледство или късогледство, които са патологии.

Има различни твърдения от къде се получават такива ефекти. Хора обвиняват за това и ... ваксини. Много често е при деца и после процеса спира. Но основното е доколко са стегнати мускулите на очите. Ако са много стегнати се свива окото, мени се фокуса и е далекогледство. Ако са разпуснати, се разтяга окото и се получава късогледство. Реално късогледите виждат по-добре от нормалният човек наблизо, а далекогледите по-добре на далеч от нормалният човек. Моят съвет е, да се носят очила с по-малък диоптър от измереното. Иначе пак като вижда, пак се отпуска (при късогледство) и се разваля пак. После пак се сменят очила и същото се повтаря и така нататък. Така стават големи диоптри. Въпросът е и докъде гледа. Ако е все в стая, все гледа наблизо. Трябва да е променливо разстоянието където гледа и наблизо и надалеч. Един вид е според средата. Ако си къртица, защо ти е да гледаш надалеч!

На глобалистите идиотската пандемия ще стане на пух и прах, най-накрая. Да вкараш всички в някакви виртуални реалности и да отнемеш детството на децата, както и правото им на нормално развитие и обучение в училище, си е престъпление срещу човечеството. Нищо не оправдава убиването на всички сфери на обществения живот.

На привържениците на конспиративни теории теориите има са съшити с бели конци. Точно те искат да седим и да не правим нищо, защото някой друг уж определя съдбата ни.

Конспиративна теория ли е, че имаше дистанционно обучение, което беше фарс?Конспиративна теория ли е, че имаше КПП-та? Конспиративна теория ли е, че сринаха всички световни икономики и предизвикаха най-тежката икономическа криза от 100 години насам? Конспиративна теория ли е, че нахлузиха маски на децата? Такива овце като вас, си заслужават съдбата. Сами отиват на заколение. За съжаление заради множеството зомбита, ще изгорят и нормалните хора в обществото ни.

По-добре с късогледство отколкото да умрат от Covid-19.

късогледството няма да им помогне да видят вирусите в далечина и пак ще умрат от ковид, ковидиотче!

Това за телефоните е ясно ! Само , че този да беше обяснил разликата от това да четеш книги от електронна книга или от телефон/монитор ! Родителите не го знаят и си мислят , че няма разлика !

Децата израстват с мобилни тел в ръка, online обучението от няма и 1 година им бил проблем!

Гении...добре, че децата нямат компютри от преди това и никога не са играли игри на тях и гледали видеа. Или ако сравнявате бума след март-може би по време на локдаун не е имало късогледи, защото не е имало очни прегледи. Гении... на мен пък столът ми се протри и без онлайн обучение.

Марешки милиардер! ще купувате и лекарства и очила и дезинфектанти! все от Марешки!

учените хора ви казаха да мрете! мъчите и себе си и европата и природата! айде в последния ви път към крематориумите!

Играят по 10 часа на компютъра с години - няма бум на късогледство. Учат 2 месеца и бум на късогледство. Да бе да...

епа то у нас всички са кьорави и кьопави! гарантирано от глобалистите и от европата!

А след това БУУУМММ на психически разтройства, деца социопати, деца без ученически спомени, без приятели... Това е целта на тези, които изработиха този вирус, пуснаха го по целия Свят и всяха паника на всички нива и във всички сфери... И след 20 години /ако го има Света/ по улиците ще се разхождат едни Зомбита без памет, без минало... и без БЪЪДЕЩЕ !!!

От край време си мислех че ученето е много вредно!

А добро утро, а сега очаквайте и бум на децата с астма, с бронхиални проблеми и автоимунни заболявания заради носенето на маски!

Ама разбира се, аз се чудя докторите как оживяват като цял живот все с маски оперират.

При операция много от пациентите умират точно поради инфекции. Там разликата е огромна. Умиращите преди това са били пъти повече. Но това е изключение на неестествена среда. Операциите не са естествено нещо. Такива като Мутафчийски избиват на професионални отклонения. Но нормалният човек, няма защо да е такъв.

Колко хора съм чувал, случайно минавайки или стоящ на място, че се оплакват от маските, как не могат да дишат.

Той пуши по кутия и кусур на ден, спорт само по телевизията е виждал, до кенефа с колата ходи да не би да отслабне, ама от маската не можел да диша. Ама разбира се.

Късогледството не беше ли наследсвено. Май някой е пропуснал часоветепо биология....

Не, не е наследствено. Наистина някой е пропуснал часовете по биология. Майка ми беше с далекогледство, аз имам придобито късогледство от комоцио.

Ама разбира се, веднага повервах, че е от дистанционното обучение, а не от висенето в инстаграм, фейсбук и онлайн игрите. Все пак управляващите трябва да бъдат обвинени за нещо - ако не се беше състояло онлайн обучението и учеБната година беше анулирана, щяха да са виновни, че са провалили светлото бъдеще на цяло поколение български генийчета. Хубаво е да си българин, винаги някой друг е виновен за клетата ти съдба, най-вече американците, евреите, световният заговор, Бил Гейтс, правителството и Гешев.

ама че тъпо изказване. сигурно не я сваляш маската

Те и сега провалят образованието на децата. Да си ходят нормално на училище и никакви маски, препарати и мерки. То така се произвеждат и фанатици, като от деца им натякват неща.

Един съвет. Не слагайте очила на измереното, а по-малко. Има ефект на мързеливо око. Където няма нужда да гледа точно и се отпускат мускули на окото и то се удължава и така се губи фокус. Като са на максимум очилата, няма нужда да се напряга и така става, че пак се отпуска окото и става още по-голям диоптъра. После пак и така все повече и повече се увеличава. Слагайте очила по-малки от диоптъра ви. А това са резултати от мерките. Един във Вухан под карантина, за няколко месеца станал над 100 кила по-дебел. За Европа преди месеци твърдяха, че са надебелели хората с 2 кг. Във Франция и Италия и с повече. А това и застоялият живот водят до сърдечни проблеми и болести. А от болести на кръвоносната система предната година водят 64.4% от умиращите в България. В Дания децата решават да ги пуснат на училища и детски градини средата на април месец. Че на тях почти не влияело и били слаби заразители.

Тоя съвет за очилата си го заври отзад. И не заблуждавай хората с простотии щото им вреди на здравето. Цървул.

"Мързеливо Око" си е медицинско понятие - търси си го. Един вид окото трябва да го тренираш. То се наглася към средата. Ето ти извадка: "Късогледство обикновено се случва, когато при растежа си очите достигнат по-дълъг от нормалния размер. Това означава, че светлината не се фокусира точно върху светлочувствителната тъкан (ретината) в задната част на окото. Вместо това, светлинните лъчи се фокусират точно пред ретината, което води до размиване на отдалечени обекти." miro.medium.com/max/700/1*oJVjMUZ-AxOcwcUt4vSQMA.jpeg Това с очилата да са с по-малък диоптър, е от личен опит. Слушайте патило.

Май чичо доктор иска да добута някое чаве в кабинета си за преглед да изоцка малко парички, а?

умен си... нали са дошли децата вече, та да установят бума докторите, бре...

А колко деца ще развият бактериална пневмония и АСМТА.. Знаете ли? МАСКИТЕ СА ЧИСТ ГЕНОЦИД! МАСКИ ДОЛУ!

Колко? Като се има впредвид, че маската се слага пет пъти за по пет мин. на ден (4-5 междучасия и във всяко се ходи до тоалетна). Ставате смешни вече с това врещене срещу маските.

Така е. Шаловете през зимата също са геноцид. Прозрачен заговор на юдео-масонството и рептилите да затрият великата нация на българите! Има и докзателства - всеки болен от астма поне веднъж е носил шал. Без пряка връзка - не е добре да не си пиете хапчетата.

Маската ти покрива и носа и не можеш да дишаш правилно. Да не говорим, че си вдишаш собствения въглероден диоксид, както и много бактерии, които се намират в устата, но чрез вдишването от влажна среда, каквато маската създава, могат да стигнат до белите дробове. Нещо не те бива много да се правиш на остроумен.

Знам. Николко.

Fake news. Да сравняваш щетите пред висенето пред компютъра и тилифончито с ученето е смехотворно.

Смехотворно? Ми смей се тогава...

Ха-ха. Познай на кого се смея.

Смехотворно е, да. Ученето е много по-малко, няма как да се сравнява с всичкото останало време, което прекарват пред екраните.

Ееех пак открихте сензация! Отровното трио ли ви я подсказа? Щом са късогледи, значи без училище. Хем неуки по лесно ще ги контролираш. Отидете тук отидете там. Е има известно забавяне 20 минути, ама то е от късогледството

Глупости, по цял ден седят на телефоните, дори когато ходят, си гледат в телефона – обичам нарочно да се блъскам в тях.

Онлайн обучението е показало на родителите, че децата им имат проблем със зрението.

Еееее глупости аз съм късогледа от много четене на хартиени книги :)))

Да да........ Инлайн уроците са виновни, а не че цял ден се пулят в екрана на телефоните си. На компютър е много по-малко умората отколкото на смартфон.