България е на 10-о място по смъртност в света

България е на 10-о място в света по смъртност, като основната причина за този печален факт е качеството на българското здравеопазване.

Обратно в новината

Коментари - България е на 10-о място по смъртност в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оскъдна храна и с лошо качество. Глад.Мизерия.Нелекувани заболявания.Депресия.Доходи, служещи за плащане на сметки.Изтрити или подменени ценности.Черногледство.Усещане за липса на справедливост.И за липса на ЩАСТИЕ.Кой би оживял?

Докато вируси като герб,бсп,ндсв и други не бъдат изтрити завинаги като чумата,в България обществото ще е все по болно

Малко ще поясня, защото виждам как много хора се нуждаят от пояснения. Става дума за брой починали на 1000 души, които у нас са около 14,5 и в последните 10 години са все толкова. Има някакво увеличение спрямо минимума през 2009 (14,2), но спрямо 2007-8(14,5-7) е почти същата. И как няма да расте? Населението застарява и се вдига средната възраст. Така че основният проблем е друг и няма отърване в близките поне 20-30 години - старото поколене измира, а част от младото емигрира и макар да се водят българи, децата им се раждат чужди гражданчета. С това още повече се вдига средната възраст, съответно промилът на починалите. В същото време все повече хора доживяват по-голяма възраст. Ако през 2004 на над 85 години са починали 14,3 хил души, то през 2008 са 18,8, а през 2011 - 22 хил. А проблемът с хипертонията и исхемията не се развива за 2 години. Той е плод на доста повече време ядене на боклуците в храната, в комбинация с недостатъчен спорт.

няма да има и кой да пише във форумите.

Интересно след като изчезваме , не потребяваме и не произвеждаме, зако ни е АЕЦ , може би политиците мислят за по ускорено приключване на процеса?

Знаете ли колко коментара се бяхя събрали за три часа под новината за забрана на пушенето!

Смъртност на българските граждани 14,32 и място в десетката по смъртност в света - добре се справя ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!

На друго място прочетох, че дори сме на 9-то място в света сред 231 страни - между Сомалия и Свазиленд. През 2009 г. сме били на 19-то място - " напреднали" сме за 3 години. Пред нас са Чад, Лесото, Афганистан. Броят на българското население е под 7 млн. - колкото през 1947 г. През 1950 г. в България - бейби бум, а прогнозата за 2050 г. е около 4,5 млн. население. Интелигентност - 47-мо място от 113 страни, като далеч преди нас са и Монголия, Молдова, Казахстан.

Нещо не ме разбраха или аз лошо питам.Това за целевото отпускане на средства ми е ясно.Не ми е ясно защо като се прави бюджета на касата и се знае колко и какви са нуждите,ЗАЩО ВМЕСТО ДА СЕ ПОДХОДИ АДЕКВАТНО и да се отговори максимално на нуждите се гледа как да остане по-голям излишък ,че ''да се върне'' в бюджета. Така хем няма направления,хем лекарите бягат защото без пари не се живее не ги упреквам хората,хем Дянков видя достатъчно резерви че да иска по 8 хилки заплати. Така ''законно'' с парите ни за здраве се разполага някой дето последно за нашето здраве се вълнува.Е какъв му е стимула да се разпределят по-точно и ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ парите за здраве?!!Много ясно че ще гледа повече при него да иде....пардон в бюджета.

Че на кой му пука? Министрите си прибират комисионните. Лекарите си прибират такси и плащания за нищо и половина работа. Красавиците си купуват все по-скъпи тоалети и ходят във все по скъпи ресторанти. Мутрите си строят все по-скъпи хотели и купуват все по-скъпи коли. Учениците си изпросват все по-скъпи джи си еми. И от всякъде ни се набива само колко било по-лошо по-рано и колко по-добре ставало за живеене, как непрекъснато растели доходите на населението. Въбще трябва да се радваме все повече и повече.

А пък аз съм по-оптимистично настроен: понеже матрялът от десетилетия насам доказва, че е злобен, алчен или просто тъп, то той вече скоропостижно си "отива". Не са виновни политиците, защото те са продукт на точно този матрял и могат да правят толкова бели, колкото този матрял им позволи. Но това е вече друга тема... Та исках да кажа, че матрялът си отива бързо и безвъзвратно и на негово мято все някой ден ще дойдат други хора, които по-добре и по-разумно ще управляват и използват тези земи. В природата празно няма.

Те идват вече и най-много от циганските гета, южната ни съседка и арабските страни. Твойте деца вече трябва да учат чужди езици - най-напред цигански.

не е точно така - циганите процентно се увеличават, защото българите прекалено бързо намаляват. Но раждаемостта при тях също е паднала много. Освен това, не те ще управляват България след 50 години... А за моите деца не бери грижа - те са научили други езици и ще работят и живеят там, където се живее по-нормално и най-вече - по-достойно от тук. Ориентът или комунизЪмът никога не ни са ни били фамилна слабост...

Това е прекрасно :) !

Аз предлагам да засилим още малко тази статистика и да претрепем всички политици и техните господари банкерите...

за тази цел евтини, морално остарели сопотски домати за "Томатината".

Интересно кои са първите девет.

По скоро са вторите девет понеже България е твърдо на първо място,а статистиката е неточна.Дори човекът изнасящ данните го признава.Статистиката не е окончателна,тя не включва безследно изчезналите и починалите и погребани българи в чужбина.

През 2009 г. сме били на 19-то място. Потърси "демографски апокалипсис България" и...косата ще ти настръхне.

Никой не можа да ми обясни как така парите ''излишек''от здравната каса били ''върнати'' към бюджета. Първо като не стигат пари за направления и залатите на лекарите са обидно ниски как се е заформила такава ГОЛЯМА ИКОНОМИЯ. И после след като тези пари са от здравни осигуровки демек от нашия джоб как така ще ги ВРЪЩАТ В БЮДЖЕТА.Що така не питат тия хора ,а сами решават и УСВОЯВАТ .Това не е ли кражба от всички необслужени и здравноосигурени?Защо прокуратурата го допуска?Защо позволява на Дянков да се разполага с парите ни за ЗДРАВЕ? Защо няма отчетност на влязлото в бюджета? Въпроси ,въпроси ....

Ха честито! Добрахме се до ТОП 10. Скоро и върхът ще покорим! Да живее Партията! Хвала на Вожда!

Темпът е подходящ - през 2009 г. сме били на 19-то място.

Ей, червени, вие какво искате - ГЕРБ и деца ли да прави? Не ви стигат магистралите, яааа...

Не е вярна информацията. Питайте ББ. Ще каже "не, не и не. Искам втори мандат".

Браво на ГРОБ. Скоро ще заемем първо място. Гласувайте втори и трети мандат на свети бойко, за да достигнем тази заветна цел на душманите ни. Мислете му за след 12 дни, за какви гъби и риба ще ходите? Грабвайте кирки и лопати и всеки да си изкопае гроб, щом не иска да гласува.

Тази година на 10 място, догодина на 1 во място, по Смъртност , с ГЕРБ !

АМИ ДА, НАЛИ ТОВА Е ПЛАНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ДА СЕ ЗАТРИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ДА СТАНЕ 3 МЛН., НО ТОВА ЩЕ СА САМО ЦИГАНИТЕ, ТУРЦИТЕ И ДР. КАТО СЕ ПОГЛЕДНЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И СКЪПИТЕ ЛЕКАРСТВА, ЗА КАКВО ДА ГОВОРИМ. САМО СЕ КОМЕНТИРА И СЕ ВОДИ СТАТИСТИКА, НО КАКВО ОТ ТОВА, НЕЩО ДА СЕ Е ПРОМЕНИЛО?? ТА И ЗА ТОВА ЩЕ БЪДЕ БОРБАТА НА ИЗБОРИТЕ, ДА ОСТАНАТ СЪЩИТЕ И ДА НИ ДОВЪРШАТ....ТА БЪЛГАРИ ХУБАВО СИ ПОМИСЛЕТЕ, КАК ИСКАТЕ ДА СВЪРШИТЕ, В МЪКИ ИЛИ КАКТО БОГ Е РЕШИЛ!

значи ли това, че България е планирана да стане Джипсиленд?

В България здравеопазване /като система опазваща човешкото здраве/просто няма. Тук болният човек е ходеща кесия, за която с настървение се борят лекари,производители на лекарства,лечители,врачки и какви ли още не. Истината е, че от всички гореизброени няма нито един, който да е заинтересован от пълното, а недай си боже, и бързо излекуване на пациента, щото пазарната икономика изисква ежедневно харчене.Така, между другото да питам: още ли се заклеват в Хипократ докторите или го правят с ръка върху търговския закон?

Здравната " система" умишлено се поддържа в това състояние. Целта е колкото е възможно повече чиновници да пречат на малкото медицински специалисти да работят. Направете ИЗМЕРВАНЕ на времето, отделено за работа с пациента на медицинския специалист и съпоставете с времето, което отделя за БУМАЩИНАТА, изискванията за която в много случаи противоречи и на нормалната човешка логика.

Това не може да е вярна инфо, имайки впредвид огнебойността на "тежката артилерия" на др. Борисов и ГЕРБ в лицето на другарката Д. Атанасова и въобще просперитета на матриала през последните 3 г.....

Няма страшно- Борисов ще продължава да работи за благото на нацията, докато не я умори!

Осъзнайте че не Борисов е проблема а системата е скапана. И господ да стане премиер а Дева мария президент системата пак ще ги промени и направи маскари. ДОЛУ ДЕМОКРАЦИЯТА И СОЦИАЛИЗЪМА ДОЛУ ВСИЧКИТЕ СИСТЕМИ КОИТО ЗАВИСЯТ ОТ ПАРИТЕ!!!

Всъщност на мен и вече Всичките ми познати, ни е Безразлично КОЙ ще Махне Гадните Мутри ГЕРБ !! И Марсианци да са,Няма как да са по-Унищожителни за България и хората които живеят тук ! С ГЕРБ ударихме дъното на ПодДъното ! След тях има само Нагоре !

Не му се връзвайте много на приказките на тоя "професор"! Освен това лъже, че причината за високата смъртност е в здравеопазването! Причината е в управлението на държавата през последните 23год. и оттам идва всичко!

какво очакваш? Хората масово помнят какво се е случило вчера, но не и онзи ден и виждат само до утре. Как да им обясниш, че тези болести не се развиват за година или две?

Е, за един мандат - толкова! Ако го оставим още един, със сигурност ще се прицели и в първото място. С неговата, "тежка артилерия" ли беше, лека картечница ли беше, Десислава Атанасова.

Има едни 3% които искат Още от същото,от ГЕРБ !

Слагам ти плюсче:)

Колко сме далеч от 1-вото място! А, така ни приляга. Какво излиза, че държавите от Черна Африка, островните такива по карибите, полинезия и др. подобни са по-добре от нас - държава в средата на Европа!

Тъжно, но факт.

Който се е сблъсквал с българското здравеопазване знае за какво става въпрос. Човек има чувството, че е ходещ банкомат. И нали уж по конституция здравеопазването беше безплатно?! Защо патиите не се сезират за това Конституционният съд и защо САМО в България гражданите нямат право да го сезират?!

ДО СКОРО НЕ БЯХ.ОТВРАТИТЕЛНИ СА!!!!

Значи планът работи. Продължавайте с писането по форумите

За тези,които не виждат по-далеч от носа си: В една четвърт от всичките 5329 селища в страната етническите българи са под 50%

накара ме да се замисля. но не виждам как ти, аз или Секачът можем да спрем този процес или план?, както му викаш там? то е капан, без отключване.

Получаваш жокер-подсказване. Смяна на локомотива.Сегашният съзнателно набива страната в девета глуха. Въпросът е- каква е цената.Защото всяка промяна струва пари.А този,който ги дава иска и печалба