А. Джамбазки: Поведението на патриарх Кирил беше неприемливо

Позицията на ВМРО е, че никой не трябва да си позволява такъв език и такова началническо поведение над нито една българска институция, каза Ангел Джамбазки.

Обратно в новината

Коментари - А. Джамбазки: Поведението на патриарх Кирил беше неприемливо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички фашистчета са подчовеци, а толкова обичат фашизма?

Поведението на ЕС и ЕК спрямо нас също е неприемлимо, но там въртите опашка.

Свиленски, преди да коментира какво Симеонов трябва да говори за срещата на руския поп с президента, трябваше да си свали рогата. Иначе, от позицията на "баджанак" с г-н Радев попада в сиитуация на конфликт на интереси.

Симеоновата партия ,той много ще ти се зарадва

Царя ли визираш? Че той още ли има партия?

Джамбазки, нещо по въпроса за албанския език и албанските етнически партии в Македония, нема ли да изплюеш.

Защо юридическото недоразумение Джамбаазки ще лежи на парите на българския данъкоплатец в Брюксел. Джамбазки, българите нищо не могат да направят сами. На теб също са ти разпоредили какво да говориш. А руският патриарх е абсолютно прав. Хайде шибаняци, у Отровено общество или у Америка за Бантустана. Вече тези еврейски номера не минават, измислици за "гордите българи" , а държавата циганска.

беше НАГЛО.

Нагло беше и да не се споменат загиналите руски войници. А нагло с нас се държат всички "големи". ЕС не ни ли извива ръцете?

БОРИСОВ СЪТВОРИ ГАФА, А ПОСЛЕ СЕ ПОКРИ... НО У НАС САМО МАЛОУМНИ ЖУРНАЛИСТИ ДА ИСКАТЕ...

АЗ съм неинен.Виновно е предното правителство -Борисов-2

"А. Джамбазки: Поведението на патриарх Кирил беше неприемливо"- заглавие на статията. Не само поведението на патриарха е неприемливо.Цялата руска и съветска политика от век и половина насам спрямо България е крайно неприемлива,особено и преди всичко към Македония,което е най-точната мярка и пробен камък за истинско отношение към България.Неслучайно не се отрони и звук за македонската църква при посещението на Кирил(а несъмнено разговори е имало),защото скандалът щеше да бъде още по-драстичен. Просто ни спестиха още един аргумент против светейшеството.

президентът а България достойно се наака, господин Свиленски

Турският президент Реджеб Тайип Ердоган се обърна към "братята и сестрите в Кърджали". Новината е от преди няколко минути.

За патриарха ясно, че се държа тъпо. Обаче аз едно не мога да вдяна, а именно защо се очаква някаква екстремна и изключителна благодарност за освобождението. Значи 500 г. русняците си нямаха хабер да ни освобождават, ама така и така се бият с турците и ни освобождават. На мен лично ми се струва, че просто фронта на бойните действия е минал от тука, а не че ексклузивно руснаците са се били загрижили за нас. Последващите на освободители говорят красноречиво за това. Дори да сме изключително благодарни, те самите са елиминирали тези си действия, чрез 45 годиншна окупация на БГ 66 години по-късно, и дори все още има паметник на СЪВЕТСКАТА армия окупаторка, което е абсолютна перверзия.

Много си тъп, а отгоре на всичко имаш и "мнение". Защо не направиш подписка, да се махте статуята на Царят освободител пред народното събрание и да се замени от Джордж Вашинктон, водещ със себе си финландци, румънци, украинци, белоруси, татари, чукчи, евенки, поляци , сърби и черногорци, освободителите на България, понеже народа и неспособен.

Цигареният поп и рассия Едно расо не прави от ченге Божи човек Тез номера минават пред наивните руснаци , у нас - не

Тогава и ДЖАМБАЗКИНА да се извини на Македония ЗА УБИТИТЕ ЕВРЕЙ!!!!!Иначе за къв грездей е ВМРО????РЕВОЛЮЦИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ!!!И то МАКЕДОНСКА ,че и ВЪТРЕШНА !!!!И УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ!!!

Дебилизъм или ЛСД ?

И какво според теб трябваше да направи патриарх Кирил? - Да търпи лъжите, че някакви си народи, несъществуващи самостоятелно, без свои държави и армии, някакви си финландски, полски, литовски, украински воини (не е имало никакъв украински народ, а е имало малоРУСИ) са освободили България? Представители на тези народи са били на служба в Руската имперска армия, на Руската империя, създадена от ЕДИННИЯ РУСКИЯ НАРОД (РУСИ, МАЛОРУСИ И БЕЛОРУСИ) и управлявана от руския Цар Освободител - император Александър II - върховен главнокомандващ. Руският патриарх Кирил каза истината и уличи в лъжа БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА КАСТА, и затова и крадливи и продажни русофоби, и учени "неплатени" русофили скимтят и истерично квичат като наритани кучета. Ние, благодарните на Русия български граждани, за Възкресението на България и за Освобождението на нашите пра-деди и пра-баби от 500 годишно турско робство, ви презираме и с погнуса плюем на вас.

vasil

Споменаването по-специално на румънските и финландски воини при Плевен е поне от 70-те години и е съгласувано тогава със СССР.Щом веднъж са сложени според тогавашната конюнктура - а ите са дали жертви,не е възпитано сега пък да се махнат.Няма да си играем на иди ми-дойди ми,я!

Не само сегашната политическа каста е продажна, но е най-продажна. Такива лъжи и самоунижения, да се благодари на филанкишията и да принизяват ролята на Руската империя, която обяви войната, не е имало нито преди 09.09.1944 г., нито от 1944 до 1990 г. В Руската федерация днес има над 100 народности, които говорят на над 100 езика, а в Руската империя са били още повече. Сигурен ли си, че нашите подли политици, в своята политкоректност не са благодарили ИЗБИРАТЕЛНО? Ами ако е имало чукчи и якутци, защо не са споменати? Всички загинали военнослужещи в руската имперска армия са били поданици на руския император Александър II и част от целокупната РУСКА НАЦИЯ, в която РУСКИЯТ НАРОД е НАЦИОНАЛНО-ОПРЕДЕЛЯЩ. Защо не споменават поименно всички войни от милионната руска имперска армия или поне онези над 105 хиляди, загинали в Руско-турската освободителна война? Ами има и поне още 100 хиляди ранени и осакатени, защо и тях не ги споменават поименно, за да не се обиди някой? Не разбирате ли, че целта е да се размие главната, решаващата, изключителната роля на Русия за освобождението на България от турско робство? И това се прави единствено от гледна точка на сегашната про-западна и анти-народна политика на българската политическа сган. А румънските и сръбските воини загинали за свободата на България, като воини на отделни нации, на отделни държави влезли в Руско-турската война, на отделни армии, макар че румънската армия е под върховното командване на Цар Освободител, е редно да се споменават, така както и българските опълченци. Но на първо място е Русия! Без Русия, днес нямаше да има България, а Турция щеше да е до р. Дунав.

Явно става дума за измислените народи като украинците. Освен това ,едно е да кажеш братята руси и и румънските и финландски войни например. Друго е да изредиш 10-15народа и между тях руснаците. Ангелчо да си припомни Приказка за стълбата" на великия Хр.Смирненски.

Благодарностите трябва да са към Александър II ..войната е само и единствено по негова заповед , следователно трябва и да кълнем комунягите, които избиха рода му

Ало, Джамбазина, поради что изостави занаята на дедите си.

Продава се като добиче и нас се опитва да ни продава, също както и продажника-простак, който наруга патриарх Кирил, но угоди на Ердоган с подмиване, когато заедно с продажника Б.Б. ведно действаха срещу националния интерес на България и спраха строежа на нефтопровода Бургас-Александрополис.

Ама душко то Ердоган и Путин са в братски отношения бре ;)

Не исках да припомням изказването на Президента на Русия В.Путин, който се "изцепи" че кирилицата идва от Македония!? Май го забравихте този срам? Сега и Патриарха дава "насока"! Айде стига провокации. Благодарни сме на всички войни които са загубили живота си за свободата ни, независимо какви са били целите на техните политици или императори. Все пак живота си е техен, на войните, не на тези които са ги изпратили. Освен това не бива да се забравят и мъжете от други народности които са загинали в Руско -Турската война. Нима те не са хора, щом не са руснаци? Нима те нямат семейства и близки? Не всичко трябва да се превръща в политика. Симеонов е абсолютно прав, макар че изразните му средства са малко груби, но е прав.

Старите българи казват: "Ти го кръщаваш, а то пърди в купела да мъти водата." Абе, аланколу Тошко, нали патриарх Кирил още със стъпването си на българска земя ЗАЯВИ НА ВИСОК ГЛАС, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ДАЛА КИРИЛИЦАТА И ПРАВОСЛАВИЕТО НА РУСИЯ! Търсиш под вола теле, а телето си ти. Теле под вола. Изплюй, това не е цица.

Телето си ти, драги! А това в устата ти не е цица. Първо чети пък после пиши.Намерил се умник! Говоря за Путин не за Патриарха.И тогава по този повод се вдигна голям шум, ама ти си бил в датската градина,навярно.

Абе, русофилчета, това естанало преди 140 години. Да не би да си мислите, че днешна Русия е Съветския съюз.

Джамбазки, разочароваш ме. А нещо за българския консул в Охрид, дето отмени честванията, да кажеш? Мълчите за това, което не ви изнася, а?

В Охрид от кога имаме консулство? Нещо го бъркаш с един друг град с О /на турски е Едирне/.

Много си малък и не компетентен, не знаеш/укриваш истината и тенденционно коментираш позицията на империята.

Абе момче не виждаш ли какво става в България или умишлено отклоняваш истинския проблем в страната. Глад, мизерия, унижение за 50 % от населението в страната.

Голата истина е, че РУСКИЯТ ПАТРИАРХ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ!!!!Вече доста години РУСОФОБИТЕ В БЪЛГАРИЯ /НАЧЕЛО С ЛЪЖИПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЬО/ ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СКРИЯТ ИСТИНАТА ЗА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ВРЪЗКИ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ!!!!!!А ТОВА Е СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!!

И ти ли вода от 10-ти кладенец вадиш, Много поучителен стана и ти, но защитавайки псевдоистини и приятелчета.

jingiby

Преди няколко години на посещение у нас бе Вселенският патриарх. Той също направи доста непремерени про-гръцки изказвания, които подразниха общественото мнение. Явно е, че Българската православна църква трябва да отстоява своите позиции ясно и категорично, без да дава повод за провокативни прояви на наша територия, та било то и от страна на най-високопоставените православни духовници...

Да, суверенна е България, но благодарение на матушка Русия и на никой друг. А ти Ачо си лекенце от повръщано. Имайте малко срама, невежи глупаци и не префасонирайте историята.

Аман от българи с матушки и фадъри

Ма много на сериозно се вземаш бе Ангелчо! а по-полека,че да не ти натроши някой очилата както са на главата ти!!!

аре тия пак са ме изтрили, да е'ба ващо маменце да е'ба. ОК има други сайтове. Чао че ми втръснахте.

Защо това момченце не спомена нещо много важно, което заяви патриарх Кирил, а именно: "В Руската православна църква винаги се помни, че именно българските мисионери - ученици на Светите равноапостоли Кирил и Методий, през десети век са просветили нашите предци със Светата православна църква и са ги приобщили към славянската писменост, отворили са за тях съкровишницата на християнската култура и на светоотеческата мисъл".

Дедо Гого, По встъпителните думи посрещат,а по заключителните изпращат! България не е голяма,но е велика по дух и опититите на някои държави да я превърнат във вечна длъжница и васал винаги ще срещнат отпор. Свободата си сме я платили с кръв и злато,и не дължим никому нищо! Дължим само човешка почит към загинали хора на наша земя,за които каузата е била собствен държавен интерес.След една междуимперска война,тридесет години по-късно,сами,въпреки "освободителите",постигнахме независимостта си - окончателно и завинаги.Остана само националното обединение, но и то ще стане пряко волята на късогледите ни "благодетели". Времето и демокрацията са на страната на България!

Скрий се бе лилипут. Тежък комплекс Наполеонов те тресе дребен човече.

ПОВЕДЕНИЕТО НА ПАТРИАРХ КИРИЛ,БЕШЕ ТОЧНО И ИСКРЕНО.ПРОБЛЕМА Е,ЧЕ ВИЕ СТЕ ЛИЦЕМЕРНИ ЕВРООТРЕПКИ

А твоето мнение е ОТВРАТИТЕЛНО !

Така нареченият Патриарх Кирил е доказан агент на КГБ, така беше и с нашите духовници в комунистическото робство-затова те бяха хрисими и послушни срещу червената чума. Та този Кирил е мафиот, натрупал 14 милиарда долара от контрабанден внос на цигари в Русия. Всички държави си имат Мафия , само в Русия Мафията си има държава.

Щом имаш такива данни,то ти си част от българската мафия.Гадняр!

Грешиш приятелю. Ние сме много по-зле. Това е т. 13 от доклада на американския посланик Байерли от 2006 г. 13. (S/NF) Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO (ЦРУ бел.ред) е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още Пашата).

по предположение и предразсъдъци.../незнам какво се е случило, но/...in general едните са с една класа над другите...може би затова са се особили като отделна държава Ватикана :-

превъзхожда Патриархя в много отношения - незнам как го постига - да не изкукурига :- Предполагам брадата на руския патриарх му помага за слабоумието...е, няма значение колко високо си в йерархията..в която бог те е поставил...по-важното е да не се мислиш за ПО-ГОЛЯМ от него.

казаното от Т.Н.вицепримиер е грозно и недостоно, още повече за един политическки мъж(ак о все се см-та п се ик се см-та за такъв.ѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝнезабавна оставка , н'яма друга алтернатива, обаче то хората с морал магат да о направят .....

Окупирано от двамата празнодумци-Джамбазки и Каракачанов. Срам и позор,че самостоятелно на избори-Вмро не може да премине дори 2%. Затова беше обединението "в името на България"-за да се обединят гласовете,а Вмро да се добере до така бленувания министерски пост.

А сега си отговорете защо е имало Народен съд за помия.и ?

Джамбазки стана евродепутат с листата на Бареков. веднага след това започна да храчи по него. Никой не очаква да му е верен или кой знае какво, но поне малко приличие би било подходящо. Затова какво мисли докато си бърка в носа не ме интересува. За мен този човек няма морално право да съди или да му се иска мнение за поведението на когото и да е. Днес по БНР джамбазки беше много зле, но показваше завидно самочувствие.

Я па тоя,голем философ си бе...

Поздравявам Джамбазки за позицията му!