Коментари - Румъния: Франция и Германия да не променят правилата за Шенген | Днес.dir.bg

Румъния: Франция и Германия да не променят правилата за Шенген

Германия е съгласна с известно отлагане по въпроса за приемането на Румъния и България в Шенген, най-вече защото очаква подобрения от българска страна, където има известни технически закъснения.

Обратно в новината

Коментари - Румъния: Франция и Германия да не променят правилата за Шенген | Днес.dir.bg

Коментари

И защо вчера не ми публикувахте коментара, в него нямаше и една обидна дума, но се критикуваше ББ как се слага на румънците, за разлика от тях! Ясно, дежурен е бил гербаджия! Продължавайте така, вървите по утъпкания път на "Стандарт", "24 часа" и Btv, които стоят наведени на ГЕРБ от сутрин до вечер!!!!!

За разлика от нашите подлизурци и блюдолизци, румънският външен министър поне има собствено мнение. Човекът говори за двойните стандарти на ЕС. Понеже ЕС променя правилата когато и както му отърва. Но на мен лично ми е все тая за Шенген. Все още никой не ми е обяснил каква е ползата от тоя Шенген за мен, обикновения гражданин. И всичките тия тръшканици и драми - ах, не ни искат в Шенген! - за мен са празна работа. Свикнали сме никой да не ни иска и на никого да не му пука за нас. Бог високо, цар далеко. Винаги сме се оправяли сами както можем. И не ми е обидно, че ни не щели. Много важно. За мен Шенген е като купуване на котка в чувал. Животът ме е убедил, че най-сигурно е на никого за нищо да не вярваш.

Ти спомняш ле се който и да било министър, когато и да било, по какъвто и деликатен въпрос да е имал мнение? Мълчат като пукали и безропотно понасят шамарите, заслужено или не. За разлика от която и да било съседна държава, които имат не само определено мнение, но и чувство за национално достоинство. Затова продължават безнаказано да ни подритват и да ни се присмиват от Европа.

Lesnq e tvoiqtq dq kritikuvqsh,но ако аз съм допуснал 2 до 4 грещчици,за това все пак има оправдание,защото пиша на латиница!Но я погледни колко отчайващитекстова има въпреки ,че нямат този проблем!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=727225

Оказва се, че "Капещи навеси, локви между бариерите, дупки в оградите и смърдящи тоалетни. Тези причини, типични за граничните ни пунктове, а не някакви висши политически съображения, се оказват истинската спирачка". Така и предполагах! За евро бюрократа е важно да му мирише на Fresh. Така че, ако в румънските КПП-та мирише на ванилия и мускус и звучат релаксиращи звънчета, хората са прави за себе си. Трябва да ги приемат в Шенген! Вероятно, комисията е бясна, че европарите за нас са някъде по джобовете, вместо в обществените тоалетни и навесите на КПП-тата. Дали, колко и откъде ще минават емигрантите е друг въпрос. И доколко в ЕС, изобщо се безпокоят от емигрантски поток от Азия е под въпрос.

Моля, кажете ми: как е възможно да се спира емигрантска вълна, след като няма граница? ЕС ни поставя условие да контролираме потока от емигранти, отпуснати са пари. Ако се модернизират КПП-тата с космични технологии, каква е гаранцията, че емигрантите ще минават точно през КПП? Всеки, който знае, че ще бъде върнат от там ще предпочете да мине през поляните и горите необезпокояван от гранична полиция. Може би, подтекстът на условията за Шенген е да възстановим граничната бразда и денонощната охрана? Както виждаме, гърците се канят да вдигат стена по границата си. Р. Петков говори за "неизпълнение на конкретните технически критерии". Ако става въпрос за нова гранична полоса, аз не виждам, как биха се справили от БСП и ДПС, ако бяха на власт. Ако става въпрос само за КПП-тата, какъв е смисълът да се спори - те няма да спрат, когото и да е да влезе в България, да си достави някакви документи и да ходи където си иска.

Нали бихте се съгласили, Milkan , че ЕСовската върхушка даде не един пример колко много обича прескъпо-платеното столотоплещо нищоправене, бръщолевейки неща, от които самите изказали-ги хал хабер си нямат ?!

О, да, Дървосекач! Напълно съм съгласен с Вас за ЕС-овската върхушка. Даже, според мен, темата от новината е точно тя. А не, Румъния и България. И не разбирам, защо не се коментира по темата, а повечето хора под нас спорят за това, дали БСП, СДС или ГЕРБ имат по-топли задници. :)

евобюрократите трябва веднаж завинаги да разберат, че нито балгаря, нито романя са за европеискя саюз. приемането им беше много голяма грешка. докато пребоядисаните комунисти и дс агенти са вав властта, и двете страни са баласт за обединена европа. вместо непрекаснато да се гаврият с народите на двете изстрадали от комунизма дарзави, европеиските раководители трябва или да направят всичко вазмозно да изгоният чертвените мафиоти от властта или да изключат двете мафиоцки дарчзави от евросаюза, докато народите им сами не изтребият като хищници разбоиниците-комунисти. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво, emigrant ! Но нали бихте се съгласили, че това за което говорите е невъзможно да стане без нас българ(к)ите ?!(и тук у нас ... и там при Вас, където-и-да-е това там )

Марш да миеш чинии, неграмотен цървул такъв. Кога стана коминочистач, кога ти почерня г...?

ЕС не се прецаква! Направили са си сметката, при това много добре, кое колко им е изгодно. На тях им пука единствено за печалби, за газопроводи, пристанища, търговия и т.н И изобщо не им дреме кои са комунисти, кои са били дисденти и тем подобни сапунени опери. Смешно ми как се връзвате на такива неща/

Знае се ,че с аргументите сте зле,но виш за тъпички изразчета ви бива!Няма никаква простота,нито свещенна ,нито несвещенна!Това е истината я аут от терена сте,без право на завръщане!ислете си прякорите,тъповатите ругатни от рода на тиквата,цвъвко,и все подобни ,Мъдрости,но лочото е ,че народа български ви скрои капата и то завинаги!

Ха,наздраве! И я остави писането, че доста портиш граматиката българска!

Ето това е гадната мутра Михаил Ганев под протекцията на ГЕРБ! Той може да пребива да убива и да прави каквото си иска! След това вие му плащате хеликоптера! Ако беше някой интелектуалец, лекар, учен, писател никой нямаше да си мръдне пръста.... Ето какви са коментарите на хората от Габрово: "Отвратителна държава. И защото в Габрово се говори много само за този случай, ето как седят нещата: 1. Въпросното заведение е някаква супер долнопробна дупка. Нещо между бар-диско-чалга-механа. 2. Шампиона ни, в компанията на известна севлиевска мутра и още трима са в заведението. 3. Севлиевската мутра, налита на Владимир, защото `го бил гледал лошо`. 4. За секунди, мутрата губи по точки и е нокаутирана. 5. Останалата част от компанията, начело със шампиона се хвърлят върху простосмъртния, имал наглоста да се съпротивлява и да не остави кротко да го пребият. 6. Не се знае от къде и как, но Владимир докопва нож. Раните по краката на част от нападателите, показват че е по време на мелето се е защитавал и като паднал на земята. 7. Шампиона отнася най-сериозни рани, защото е бил в авангарда на нападението. И следват въпроси: Защо Владимир е арестуван, а шампиона не ?! Нима предизвикването на побой не е хулиганство и не подлежи на съдебно преследване ? Наистина ли смятат обществото за толкова малоумно, че да се хване на историята "ние го заловихме, той се кри половин час, но не е изхвърлил марихуаната. В него си беше" ?! И сега какво ?! Вместо наглия борец да е в ареста, те хеликоптери му пращат ?! Гнусна, шибана държава !!! " Ето това коментират хората в Габрово и знаят какво е станало и как! Но медии и социологически агенции продължават да се дупят на управляващите!

Не се ли уморихте да бъдете злобни грозни и ограничени. Само тъпа нация ли е останала?

Лъжеш...В Габрово не се говорят такива работи.Ти не беше ли лидер на местното БСП?И ги мъдрите с Кирил Добрев разни подобни диващини...

само насраните гербери не ги чуват

Tака говорят румънците защото ни "завиждат за връзките ни с бразилия",ако си спомняте какво каза премиерът след посещението си в бразилия.Hие живеем в чужбина и вчера като отидохме на пазар усетихме завистта на местните към нас.Bече всички ни завиждат

аааа,не сте прави!!!!! не бг ви бави,а боико олигофрена и некадурните му прятели...

Колкото и да реват другарчетата и каквито и прякори да се мъчат да изфабрикуват,комунизмъ т приключи курса и нека не се тресат и напрягат със смотаните си прякори цвъви ,мъци,а ясно е че са го оцвъцкали съвсем!Бодряшките им подвиквания и тоновите обиди ,не помагат!България върви напред без тяхно участие,и от тук нататък ще е все така!Червените бандити казаха завинаги сбогом и затова са толкова жалки и напъните!Не е лесно да се управлява след пладнешки грабежи,но Бойко е с як гръб и ще се справи!Българите го обичат и това не е тайна ,видно от изборните резултати!А от пикаещия по шадраваните акъл не искаме,беше време когато вместо да ходи при бамдитите за пари,трябваше да работи!Сега седнал да раздава съвети !Я си ходи на село бе пиянде загубено,и не се занимавай с неща ,които не са за пияната ти глава!Бойко няма нужда от неговите излияния,сам ще се справи и ще настигнем отново румънците след червения провал!

О, свещена простота!

KGB??? Де си бе, двете гънки! Абе, пичове - на озверелите гербаджии вече да не им раздават нови партизански имена? Че - рейтингът пада, шумкари ке стааат! И не гръб, а подгърбието да ви е яко!

Да живее САЩ и Американското правителство! Благодарение на САЩ света съществува! САЩ съдържа в себе си цялата история и потенциал на човечеството! Най-великата Държава в Света - Империята наречена САЩ. Скооро светът ще се обедини и ще стане една голяма световна Америка! Всички антимерикански уроди ще бъдат отстранени от управлението на държавата! ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ ОТСЕГА НАТАТЪК БЪЛГАРИЯ СКЪСВА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯС ПОМИЯРСКА РУСИЯ И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ СЪС САЩ! Крайно време е България да изгради ракетен щит срещу Русия! Всички руски паметници в България трябва да бъдат унищожени!

НИТО САЩ НИТО РУСИЯ СА ВИНОВНИ ЗА МИНАЛОТО, СЕГАШНОТО И ЗАВБЪДЕЩЕ ПОЛОЖЕНИЕ НА РОДИНАТА. НЕ МИСЛИТЕ ЛИ? ПОМИЯТА Е ТУКА У НАС И НЯКОИ ТРЯБВА ДА Е ИЗЧИСТИ И АКО НЕ СЕ НАМЕРИ ЧИСТАЧ, ТО БРАТЯ БЪЛГАРИ ИЛИ СЕ ЗАХВАЩАМЕ НИЕ ИЛИ ТЕЖКОНИ...

Ало, бърза помощ! Елате да приберете тука един луд за връзване!

Най-великата Държава в Света? Според мен май само американците си вярват в това, че живеят във велика държава.

ха тия ли бе ?? най - велики?? те много "пряителски" дойдоха 1943-44, ама здраво им подпалихме летящите крепости ...още им държи влага и кат кацат на Графа изпотени слизат...хи хи ...

Не съм чувал в света да има по-помиярска държава от САЩ. Държава създадена от бандити, проститутки, мошеници и сектанти, изгонени от Стария континент не може да управлява света и най-вече да диктува политиката в Европа!

Абе, ти наред ли си? Май забрави, че алчността на Щатите докара световната финансова и икономическа криза, от която и ние си патим. А нещо да ти говорят Ирак и Афганистан?

Абе едно време лудите седяха на четвърти километър, а сега ги пуснаха да ходят свободно по улиците! Ужас брате!

Ха ха, напиши нещо ново, вече месец само това пускаш във форумите, copy/paste. С тази глупост само вредиш на ГЕРБ, мисля си даже че е умишлено. :)))

А бе нещо ми се върти в главата, че след втората световна война имам 75% влияние в тази измислена държава.

Ванчо костов се прави, че е забравил чии и какви пари спонсорираха подпалването на парламента. По тази причина "забравя, че наркопарите на ЦРУ" минават през митницата управлявана от Посланника на Америка. Докато България (наши продажни политици) се слага на ЦРУ а неподпомага Европейските сили за сигурност - НАШАТА ТАТКОВИНА ще бъде опасна за ЕС. Опушения от палежа на Парламента не смее да помисли, че някой ще започне (европейски структури) да се интересува от толерирането на наркотрафика през южната ни граница!

Абсолютно си прав!

"Уважаеми", новината ви е от преди поне седмица, че и повече?! Толкова ли нямате какво ново да кажете?!Държите се като тъпите репортери от държавните телевизии!!!

е свега вече пожарникаря да си сложи ръка на сърцето дето го няма и да каже че ,поне един път е виновен пък дори да е архитект на вселената.

Не сме готови! Стига лъжи! Защото вече няма кого да лъжем! Най-големите производители се оплакват от контрабанда през границата с Турция и то забележете - контрабнда на цигари, които не са произведени в техните фабрики! Сиреч контрабанда на фалшиви цигари, носещи тяхната марка! Е, много им стана на хората!... Та затова правителствата на Франция и Германия ще свирят по тяхната свирка дузпа против нас! Това е една от пречините за съсипване на цял един отрасъл в България - електрониката и свързаното с нея машиностроене! Така е, крушката винаги си има опашка! Няма защо някои другари" да се правят на какавиди!... Единствените, които имат реална полза от присъединяването на България и Румъния към Шенген, са контрабандистите и трафикантите на хора, оръжие и наркотици от двете страни, които по традицията на комунистическите секретни служби са управлявани от хора, близки до правителствата в България и в Румъния. Не на последно място следва да се отбележи, че приемането в Шенген ще позволи значително намаляване на социалната тежест във двете страни, тъй като съгласно правилата на зоната никой няма да може да спре българските и румънските роми да се придвижват. Намаляването на социалната тежест само по себе си е достатъчна причина. Освен това не само малцинствата, но и много хора от мнозинството ще имат по-добри възможности за реализация в чужбина. Туризмът е улеснен - за чужденци в България и за българи в европейските страни. Но най-голямо е приемането като символ на доверие!... Има и негативи наистина - ще трябва сериозно да се затегне южната и морската граница, по което се работи от сега, но като цяло позитивите са повече. Реално дори трафикът на наркотици и хора е по-скоро в полза на България (поне влизат пари от там!). А трафик на оръжие вече почти няма!... Намаляването на социалната тежест в България и Румъния чрез изпращането на просяци, джебчии и крадци на кабели в Европа - нито е по европейски, нито по братски! Туризмът и сега си върви - който иска да почива в Европа или България, не е бил никога спиран!... А реализацията в чужбина си зависи от местния работодател в страната от ЕС - ако той иска да те наеме, ще те наеме!... Дайте нещо друго, с което ще пострадаме от не-приемането ни в Шенген!... Въпросът беше кое е от полза за България!... А дали е по европейски и по братски - това са вече други въпроси. То всъщност и затова не ни приемат в момента! А търсенето на работа ще е улеснено, ако придвижването е по-свободно - като имам предвид основно ниско квалифициран персонал. Те 90% от квалифицираните и без това вече избягаха! Както и по-горе писах - основната полза от приемането в Шенген (а и в ЕС) е по-високата стабилност и вдъхване на доверие в инвеститорите. По-висока стабилност и доверие в инвеститорите ще се вдъхне, ако има усвояване на средствата отпуснати от ЕС по програмите му (в момента под 10%). Защото хората ни дават пари, но тези пари не стигат до обикновения български фермер с до 100 декара земя, който ако може от тая помощ да си купи едно тракторче или да натори добре и засее, това ще превърне пустеещите ниви на тази страна в градина! Същото се отнася и до собствениците на малки индустриални фирми!... Засега средствата от европейските програми са насочени от нашите чиновници само към едрите собственици (както фермери, така и индустриалци) - което ме учудва - хем се говори за средна класа, хем правителствата не искат да я създават!... Дайте нещо друго като вреда от не-приемането ни в Шенген!... И отново - дори политиците на бедна Румъния излизат с мнение и позиция, защитаващи страната си! Нашите дупедати и другите политически патки мълчат или приказват празни приказки! Ако падне метеорит върху НС или МС, подозирам. че ще настъпят буйни всенародни веселия!...

1. "...от договорените с ЕК средства за подготовката на страната ни за влизане в Шенген са усвоени 130 милиона евро, а 30 милиона са били преразпределени в Министерството на финансите и са харчени за други цели..." Като например търгове за подслушване на ГСМ, за Автомобилна инспекция и още няколко "полезни" неща... 2. Пари няма за нищо и никого, НО държавата превежда на фирма Титан тия дни 20 МИЛИОНА лева - сметки за почистване и т.н. Те веднага оправят сметките на ФК ЦСКА (2,2 милиона), а между другото - спират парното на Шумен, защото Титан (офшорен вариант) "нямат" 300,000 лева за Булгаргаз... Титан е любима фирма на бивш столичен кмет, а кметът на Шумен е от БСП... 3. А кой, всъщност, е министър на вътрешните работи вече година и половина и не е оправил техническото състояние на турската ни граница? Знаете ли, че там - стадо слонове може да прекараш на собствен ход през КПП и никой да не види, да запише случката??? Защо ли пък е така?

Прав си - всичко лошо започва от ГЕРБ и Борисов - преди тях бяхме като Швейцария! Рая на Земята! Долу ГЕРБ!

И: Година и половина Швейцария... България, де - не си оправи ЕДНА граница! За тия на запад - не говорим ама ич. Долу ГЕРБ!

Ех, а беше Костово време, когато се чудехме как да накараме ЕС да ни разглежда отделно от Румъния, защото бяха толкова изостанали от нас. Но хората гласуват, времената се менят и така колелото се върти в милата ни родина...

А може би, Бат Васко, Вие давате една повече-от точна оценка за причината на пропуските на цитирания от Вас ?!

Може и да греша, но ми се струва че Наден'ка по Костово време навсякъде призовавала да се обединим с Румъния в опитите за влизане в ЕС. И още не бяхме в ЕС ходи в Грузия да ги учи как се влиза в ЕС. Така че странно ми е че тъкмо Костов сега говори по въпроса.

Много бързо си забравил близкото минало, Георги. Ако не помниш колко бяхме по-напред от Румъния в развитието си и в преговорите с ЕС по времето на Костов, значи ти е доста къса паметта.

Всички разчитат на късата ни памет! Затова се прави всичко възможно да изпростява нацията!

Прави или не, румънците се държат много по-достойно от нас. А пожарникаря и многодомеца освен да се мазнят пред европейските чиновници, друго не знаят

Кой лъже в крайна сметка-ББ и Цв.Цв. или Европа, как мислите?

е ако питаш стандартния ганю,много ясно че е ще е Европа.те всички са прости,сал българЕте са най-велики,най-можещи всичко най-най:)

Защо ни приеха тогава в ЕС, като са знаели че само проблеми ще им създаваме?Защото за тях сме си пазар, малък но пазар и евтина работна ръка.

БСП, Първанов, ДС и вие... Румъния няма граница с Турция и няма толкова много % етнически турци . А 75% от трафика на емигрантите е през марица в Гърция и с лодки и корабчета през Гибралтар, Лампедуза и гръцките. Така, че вината не е нито на БГ нито на Румъния, а на комунистите от които не можем да се изчистим. Те са проказа и разяждат всичко годно. Крадат и демагогстват. Ш тука е пълно с комунисти които ей сега ще врякнат, че са "сополисти".

Как само ги навърза нещата, а? Въпросът беше да се докарат нещата така, че комунистите пак да са виновни, нали? На калав к.. вълната му пречи.

Докато в България управляват мутри, физкултурници и прост чиновник, който твърди, че работил в Сетовната банка, така ще бъде. Румънците са доста далече пред нас, за съжаление.

С КОЕ СА ПО-ДАЛЕЧ ОТ НАС,ХОДИ И ВИШ,И ТОГАВА ДАВАЙ ИЗЯВЛЕНИЯ

Добре е, че си патриот, но по-добре ще е да се научиш да пишеш!

подкрепям иво! магазините им- като нашите, патистата им- отврат! нямат магистрали, а ако патуваш през ността, през планината или селата, господ да ти е на помост. лично сам го изпитала на гарба си миналата година, а синат ми го изпитва по 8 пати всеки месец, патуваики до холандя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е така, там бразилците са няколко милиона така че проблемите им са с няколко милиона повече от нашите. Иначе те и по грамотност са по-зле от нас:))) т.е ние сме предпоследни те са последни:)) Кажи им мамалигари и повече не ги обиждай. Разбира се че има и свестни не са само тъпаци.

Абе не го знам тоз, домнуле Балконски ли ще да е, Бейконски ли ... или не-дай-боже Болконски, ама познати оттук-оттам казват, че с представител(к)ите на северните-ни съседи се разбирали отлично в трети страни ; Особено по въпросите кои и защо правят подобни публични гъгнувания !

Да вияд Боци и Цвъци кво значи държава, а да не ми съ лигавят и одят на екскурзии, че на таквиз като тях им набивах лично шлемовете едно време.....

какво си набивал....ей смяхххххх

ми на тях кратуните, а такива кат теб на кол!много се смееха ще знаеш)))))

Разделението на двете страни по разните критерии съществува само в глупавите ни балкански глави . За ЕС всичко се е гледало в пакет, независимо от това, какво се говори.Нямаме никакъв интерес да се конфронтираме със съседите си!

Кой кокво е окрал пита Румен за.алк.та!Тия са голема "контра" на всичко що не касае тяхната "игра" без.родна.

Не сме готови!Стига лъжи!Защото вече няма кой да лъжем.Най-големите производители се оплакват от контрабанда през границата с Турция и то забележете-Контрабнда на цигари които не са произведени в техните фабрики.Сиреч контрабанда на фалшиви цигари носещи тяхната марка.Е много им стана на хората.та затова правителствата на Франция и Германия ще свирят на техната свирка дузпа против нас.Това е една от пречините за съсипване на цял един отрасъл в България-електониката и свързаното с нея машиностроене.Тъка е,крушката винаги си има опашка.Няма защо някои "другари" да се правят на какавиди.

На румънците казват,че българите ги бавят...на българите казват,че румънците ги бавят :))) Познато ли ви е ?

Единствените които имат реална полза от присъединяването на България и Румъния към Шенген са контрабандистите и трафикантите на хора, оръжие и наркотици от двете страни които по традицията на комунистическите секретни служби са управлявани от хора близки до правителствата в България и в Румъния . Не на последно място следва да се отбележи че приемането в Шенген ще позволи значително намаляване на социалната тежест във двете страни , тъй като съгласно правилата на зоната никой няма да може да спре българските и румънските роми да се придвижват свободно и да внасят в Европа онзи "особен колорит" с който те са известни. ..... Изразеното от мен мнение е лично, но очаквам също така обикновените Български и Румънски граждани да напишат в този форум " С какво точно не-приемането им в Шенген ще се отрази пряко на тях и техните семейства ?"

Намаляването на социалната тежест само по себе си е достатъчна причина. Освен това не само малцинствата но и много хора от мнозинството ще имат по-добри възможности за реализация в чужбина. Туризма е улеснен - за чужденци в Бг и за българи в европейските страни. Но най-голямо е приемането като символ на доверие. Има и негативи наистина - ще трябва сериозно да се затегне южната и морската граница по което се работи от сега, но като цяло позитивите са повече. Реално дори трафика на наркотици и хора е по-скоро в полза на Бг (поне влизат пари от там). А трафик на оръжие вече почти няма.

Намаляването на социалната тежест в България и Румъния чрез изпращането на просяци, джебчии и крадци на кабели в Европа - нито е "по европейски" нито е "по братски" :))) Туризма и сега си върви - който иска да почива в Европа или България не е бил никога спиран .... А реализацията в чужбина си зависи от местния работодател в страната от ЕС - ако той иска да те наеме ще те наеме .... Дай ми нещо друго с което ще пострадаме от не-приемането ни в Шенген ?

И отново - дори политиците на бедна Румъния излизат с мнение и позиция защитаващи страната си. Нашите дупедати и другите политически п.тки мълчат като ... или приказват празни приказки.

Каква "етническа нетолерантност", а още повече "заплаха за насие" видяхте в коментара ми, че България и Румъния са един дол дренки и вместо да се плюят трябва да си налягат парцалите и да си оправят бакиите. Все пак това е открит форум и е нормално да се каже и нещо по-пиперливо. Няма как да ползваме тук стила на Гьоте и Шекспир. Вместо да режете смислени коментари, по-добре си проверявайте материалите, че нещо стане ли дума за цифри и проценти - хич ви няма.

Мистър Х, научи се да правиш разлика между числа и цифри. Цифрите са само 10 (1, 2,..., 0) и се използват единствено за записване на числата, които са безброй. Така например, числото 65 е записано с цифрите 6 и 5, които са единствено графични изображения.

Математико, по-добре е да се наречеш начинаещ Аритметик. Баналната ти констатация за цифрите и числата няма нищо общо нито с темата за Шенген, нито с моя коментар. Напълно възможно е да сбъркаш цифрите в дадено число. Аман от дървени философи, задръстили форума.

Затова си учител по мамтематика, и такъв ще си останеш.:)))

Мистър Х, след като не правиш разлика между числа и цифри, нещо ти куца образованието. Следователно, коментариите ти са на недостатъчно образован човек и не ги чета. Със здраве! :-)

action планове - докога ... като няма нормални .

Коментари - Румъния: Франция и Германия да не променят правилата за Шенген | Днес.dir.bg

Румъния: Франция и Германия да не променят правилата за Шенген

Германия е съгласна с известно отлагане по въпроса за приемането на Румъния и България в Шенген, най-вече защото очаква подобрения от българска страна, където има известни технически закъснения.

Обратно в новината

Коментари - Румъния: Франция и Германия да не променят правилата за Шенген | Днес.dir.bg

Коментари

И защо вчера не ми публикувахте коментара, в него нямаше и една обидна дума, но се критикуваше ББ как се слага на румънците, за разлика от тях! Ясно, дежурен е бил гербаджия! Продължавайте така, вървите по утъпкания път на "Стандарт", "24 часа" и Btv, които стоят наведени на ГЕРБ от сутрин до вечер!!!!!

За разлика от нашите подлизурци и блюдолизци, румънският външен министър поне има собствено мнение. Човекът говори за двойните стандарти на ЕС. Понеже ЕС променя правилата когато и както му отърва. Но на мен лично ми е все тая за Шенген. Все още никой не ми е обяснил каква е ползата от тоя Шенген за мен, обикновения гражданин. И всичките тия тръшканици и драми - ах, не ни искат в Шенген! - за мен са празна работа. Свикнали сме никой да не ни иска и на никого да не му пука за нас. Бог високо, цар далеко. Винаги сме се оправяли сами както можем. И не ми е обидно, че ни не щели. Много важно. За мен Шенген е като купуване на котка в чувал. Животът ме е убедил, че най-сигурно е на никого за нищо да не вярваш.

Ти спомняш ле се който и да било министър, когато и да било, по какъвто и деликатен въпрос да е имал мнение? Мълчат като пукали и безропотно понасят шамарите, заслужено или не. За разлика от която и да било съседна държава, които имат не само определено мнение, но и чувство за национално достоинство. Затова продължават безнаказано да ни подритват и да ни се присмиват от Европа.

Lesnq e tvoiqtq dq kritikuvqsh,но ако аз съм допуснал 2 до 4 грещчици,за това все пак има оправдание,защото пиша на латиница!Но я погледни колко отчайващитекстова има въпреки ,че нямат този проблем!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=727225

Оказва се, че "Капещи навеси, локви между бариерите, дупки в оградите и смърдящи тоалетни. Тези причини, типични за граничните ни пунктове, а не някакви висши политически съображения, се оказват истинската спирачка". Така и предполагах! За евро бюрократа е важно да му мирише на Fresh. Така че, ако в румънските КПП-та мирише на ванилия и мускус и звучат релаксиращи звънчета, хората са прави за себе си. Трябва да ги приемат в Шенген! Вероятно, комисията е бясна, че европарите за нас са някъде по джобовете, вместо в обществените тоалетни и навесите на КПП-тата. Дали, колко и откъде ще минават емигрантите е друг въпрос. И доколко в ЕС, изобщо се безпокоят от емигрантски поток от Азия е под въпрос.

Моля, кажете ми: как е възможно да се спира емигрантска вълна, след като няма граница? ЕС ни поставя условие да контролираме потока от емигранти, отпуснати са пари. Ако се модернизират КПП-тата с космични технологии, каква е гаранцията, че емигрантите ще минават точно през КПП? Всеки, който знае, че ще бъде върнат от там ще предпочете да мине през поляните и горите необезпокояван от гранична полиция. Може би, подтекстът на условията за Шенген е да възстановим граничната бразда и денонощната охрана? Както виждаме, гърците се канят да вдигат стена по границата си. Р. Петков говори за "неизпълнение на конкретните технически критерии". Ако става въпрос за нова гранична полоса, аз не виждам, как биха се справили от БСП и ДПС, ако бяха на власт. Ако става въпрос само за КПП-тата, какъв е смисълът да се спори - те няма да спрат, когото и да е да влезе в България, да си достави някакви документи и да ходи където си иска.

Нали бихте се съгласили, Milkan , че ЕСовската върхушка даде не един пример колко много обича прескъпо-платеното столотоплещо нищоправене, бръщолевейки неща, от които самите изказали-ги хал хабер си нямат ?!

О, да, Дървосекач! Напълно съм съгласен с Вас за ЕС-овската върхушка. Даже, според мен, темата от новината е точно тя. А не, Румъния и България. И не разбирам, защо не се коментира по темата, а повечето хора под нас спорят за това, дали БСП, СДС или ГЕРБ имат по-топли задници. :)

евобюрократите трябва веднаж завинаги да разберат, че нито балгаря, нито романя са за европеискя саюз. приемането им беше много голяма грешка. докато пребоядисаните комунисти и дс агенти са вав властта, и двете страни са баласт за обединена европа. вместо непрекаснато да се гаврият с народите на двете изстрадали от комунизма дарзави, европеиските раководители трябва или да направят всичко вазмозно да изгоният чертвените мафиоти от властта или да изключат двете мафиоцки дарчзави от евросаюза, докато народите им сами не изтребият като хищници разбоиниците-комунисти. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво, emigrant ! Но нали бихте се съгласили, че това за което говорите е невъзможно да стане без нас българ(к)ите ?!(и тук у нас ... и там при Вас, където-и-да-е това там )

Марш да миеш чинии, неграмотен цървул такъв. Кога стана коминочистач, кога ти почерня г...?

ЕС не се прецаква! Направили са си сметката, при това много добре, кое колко им е изгодно. На тях им пука единствено за печалби, за газопроводи, пристанища, търговия и т.н И изобщо не им дреме кои са комунисти, кои са били дисденти и тем подобни сапунени опери. Смешно ми как се връзвате на такива неща/

Знае се ,че с аргументите сте зле,но виш за тъпички изразчета ви бива!Няма никаква простота,нито свещенна ,нито несвещенна!Това е истината я аут от терена сте,без право на завръщане!ислете си прякорите,тъповатите ругатни от рода на тиквата,цвъвко,и все подобни ,Мъдрости,но лочото е ,че народа български ви скрои капата и то завинаги!

Ха,наздраве! И я остави писането, че доста портиш граматиката българска!

Ето това е гадната мутра Михаил Ганев под протекцията на ГЕРБ! Той може да пребива да убива и да прави каквото си иска! След това вие му плащате хеликоптера! Ако беше някой интелектуалец, лекар, учен, писател никой нямаше да си мръдне пръста.... Ето какви са коментарите на хората от Габрово: "Отвратителна държава. И защото в Габрово се говори много само за този случай, ето как седят нещата: 1. Въпросното заведение е някаква супер долнопробна дупка. Нещо между бар-диско-чалга-механа. 2. Шампиона ни, в компанията на известна севлиевска мутра и още трима са в заведението. 3. Севлиевската мутра, налита на Владимир, защото `го бил гледал лошо`. 4. За секунди, мутрата губи по точки и е нокаутирана. 5. Останалата част от компанията, начело със шампиона се хвърлят върху простосмъртния, имал наглоста да се съпротивлява и да не остави кротко да го пребият. 6. Не се знае от къде и как, но Владимир докопва нож. Раните по краката на част от нападателите, показват че е по време на мелето се е защитавал и като паднал на земята. 7. Шампиона отнася най-сериозни рани, защото е бил в авангарда на нападението. И следват въпроси: Защо Владимир е арестуван, а шампиона не ?! Нима предизвикването на побой не е хулиганство и не подлежи на съдебно преследване ? Наистина ли смятат обществото за толкова малоумно, че да се хване на историята "ние го заловихме, той се кри половин час, но не е изхвърлил марихуаната. В него си беше" ?! И сега какво ?! Вместо наглия борец да е в ареста, те хеликоптери му пращат ?! Гнусна, шибана държава !!! " Ето това коментират хората в Габрово и знаят какво е станало и как! Но медии и социологически агенции продължават да се дупят на управляващите!

Не се ли уморихте да бъдете злобни грозни и ограничени. Само тъпа нация ли е останала?

Лъжеш...В Габрово не се говорят такива работи.Ти не беше ли лидер на местното БСП?И ги мъдрите с Кирил Добрев разни подобни диващини...

само насраните гербери не ги чуват

Tака говорят румънците защото ни "завиждат за връзките ни с бразилия",ако си спомняте какво каза премиерът след посещението си в бразилия.Hие живеем в чужбина и вчера като отидохме на пазар усетихме завистта на местните към нас.Bече всички ни завиждат

аааа,не сте прави!!!!! не бг ви бави,а боико олигофрена и некадурните му прятели...

Колкото и да реват другарчетата и каквито и прякори да се мъчат да изфабрикуват,комунизмъ т приключи курса и нека не се тресат и напрягат със смотаните си прякори цвъви ,мъци,а ясно е че са го оцвъцкали съвсем!Бодряшките им подвиквания и тоновите обиди ,не помагат!България върви напред без тяхно участие,и от тук нататък ще е все така!Червените бандити казаха завинаги сбогом и затова са толкова жалки и напъните!Не е лесно да се управлява след пладнешки грабежи,но Бойко е с як гръб и ще се справи!Българите го обичат и това не е тайна ,видно от изборните резултати!А от пикаещия по шадраваните акъл не искаме,беше време когато вместо да ходи при бамдитите за пари,трябваше да работи!Сега седнал да раздава съвети !Я си ходи на село бе пиянде загубено,и не се занимавай с неща ,които не са за пияната ти глава!Бойко няма нужда от неговите излияния,сам ще се справи и ще настигнем отново румънците след червения провал!

О, свещена простота!

KGB??? Де си бе, двете гънки! Абе, пичове - на озверелите гербаджии вече да не им раздават нови партизански имена? Че - рейтингът пада, шумкари ке стааат! И не гръб, а подгърбието да ви е яко!

Да живее САЩ и Американското правителство! Благодарение на САЩ света съществува! САЩ съдържа в себе си цялата история и потенциал на човечеството! Най-великата Държава в Света - Империята наречена САЩ. Скооро светът ще се обедини и ще стане една голяма световна Америка! Всички антимерикански уроди ще бъдат отстранени от управлението на държавата! ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ ОТСЕГА НАТАТЪК БЪЛГАРИЯ СКЪСВА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯС ПОМИЯРСКА РУСИЯ И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ СЪС САЩ! Крайно време е България да изгради ракетен щит срещу Русия! Всички руски паметници в България трябва да бъдат унищожени!

НИТО САЩ НИТО РУСИЯ СА ВИНОВНИ ЗА МИНАЛОТО, СЕГАШНОТО И ЗАВБЪДЕЩЕ ПОЛОЖЕНИЕ НА РОДИНАТА. НЕ МИСЛИТЕ ЛИ? ПОМИЯТА Е ТУКА У НАС И НЯКОИ ТРЯБВА ДА Е ИЗЧИСТИ И АКО НЕ СЕ НАМЕРИ ЧИСТАЧ, ТО БРАТЯ БЪЛГАРИ ИЛИ СЕ ЗАХВАЩАМЕ НИЕ ИЛИ ТЕЖКОНИ...

Ало, бърза помощ! Елате да приберете тука един луд за връзване!

Най-великата Държава в Света? Според мен май само американците си вярват в това, че живеят във велика държава.

ха тия ли бе ?? най - велики?? те много "пряителски" дойдоха 1943-44, ама здраво им подпалихме летящите крепости ...още им държи влага и кат кацат на Графа изпотени слизат...хи хи ...

Не съм чувал в света да има по-помиярска държава от САЩ. Държава създадена от бандити, проститутки, мошеници и сектанти, изгонени от Стария континент не може да управлява света и най-вече да диктува политиката в Европа!

Абе, ти наред ли си? Май забрави, че алчността на Щатите докара световната финансова и икономическа криза, от която и ние си патим. А нещо да ти говорят Ирак и Афганистан?

Абе едно време лудите седяха на четвърти километър, а сега ги пуснаха да ходят свободно по улиците! Ужас брате!

Ха ха, напиши нещо ново, вече месец само това пускаш във форумите, copy/paste. С тази глупост само вредиш на ГЕРБ, мисля си даже че е умишлено. :)))

А бе нещо ми се върти в главата, че след втората световна война имам 75% влияние в тази измислена държава.

Ванчо костов се прави, че е забравил чии и какви пари спонсорираха подпалването на парламента. По тази причина "забравя, че наркопарите на ЦРУ" минават през митницата управлявана от Посланника на Америка. Докато България (наши продажни политици) се слага на ЦРУ а неподпомага Европейските сили за сигурност - НАШАТА ТАТКОВИНА ще бъде опасна за ЕС. Опушения от палежа на Парламента не смее да помисли, че някой ще започне (европейски структури) да се интересува от толерирането на наркотрафика през южната ни граница!

Абсолютно си прав!

"Уважаеми", новината ви е от преди поне седмица, че и повече?! Толкова ли нямате какво ново да кажете?!Държите се като тъпите репортери от държавните телевизии!!!

е свега вече пожарникаря да си сложи ръка на сърцето дето го няма и да каже че ,поне един път е виновен пък дори да е архитект на вселената.

Не сме готови! Стига лъжи! Защото вече няма кого да лъжем! Най-големите производители се оплакват от контрабанда през границата с Турция и то забележете - контрабнда на цигари, които не са произведени в техните фабрики! Сиреч контрабанда на фалшиви цигари, носещи тяхната марка! Е, много им стана на хората!... Та затова правителствата на Франция и Германия ще свирят по тяхната свирка дузпа против нас! Това е една от пречините за съсипване на цял един отрасъл в България - електрониката и свързаното с нея машиностроене! Така е, крушката винаги си има опашка! Няма защо някои другари" да се правят на какавиди!... Единствените, които имат реална полза от присъединяването на България и Румъния към Шенген, са контрабандистите и трафикантите на хора, оръжие и наркотици от двете страни, които по традицията на комунистическите секретни служби са управлявани от хора, близки до правителствата в България и в Румъния. Не на последно място следва да се отбележи, че приемането в Шенген ще позволи значително намаляване на социалната тежест във двете страни, тъй като съгласно правилата на зоната никой няма да може да спре българските и румънските роми да се придвижват. Намаляването на социалната тежест само по себе си е достатъчна причина. Освен това не само малцинствата, но и много хора от мнозинството ще имат по-добри възможности за реализация в чужбина. Туризмът е улеснен - за чужденци в България и за българи в европейските страни. Но най-голямо е приемането като символ на доверие!... Има и негативи наистина - ще трябва сериозно да се затегне южната и морската граница, по което се работи от сега, но като цяло позитивите са повече. Реално дори трафикът на наркотици и хора е по-скоро в полза на България (поне влизат пари от там!). А трафик на оръжие вече почти няма!... Намаляването на социалната тежест в България и Румъния чрез изпращането на просяци, джебчии и крадци на кабели в Европа - нито е по европейски, нито по братски! Туризмът и сега си върви - който иска да почива в Европа или България, не е бил никога спиран!... А реализацията в чужбина си зависи от местния работодател в страната от ЕС - ако той иска да те наеме, ще те наеме!... Дайте нещо друго, с което ще пострадаме от не-приемането ни в Шенген!... Въпросът беше кое е от полза за България!... А дали е по европейски и по братски - това са вече други въпроси. То всъщност и затова не ни приемат в момента! А търсенето на работа ще е улеснено, ако придвижването е по-свободно - като имам предвид основно ниско квалифициран персонал. Те 90% от квалифицираните и без това вече избягаха! Както и по-горе писах - основната полза от приемането в Шенген (а и в ЕС) е по-високата стабилност и вдъхване на доверие в инвеститорите. По-висока стабилност и доверие в инвеститорите ще се вдъхне, ако има усвояване на средствата отпуснати от ЕС по програмите му (в момента под 10%). Защото хората ни дават пари, но тези пари не стигат до обикновения български фермер с до 100 декара земя, който ако може от тая помощ да си купи едно тракторче или да натори добре и засее, това ще превърне пустеещите ниви на тази страна в градина! Същото се отнася и до собствениците на малки индустриални фирми!... Засега средствата от европейските програми са насочени от нашите чиновници само към едрите собственици (както фермери, така и индустриалци) - което ме учудва - хем се говори за средна класа, хем правителствата не искат да я създават!... Дайте нещо друго като вреда от не-приемането ни в Шенген!... И отново - дори политиците на бедна Румъния излизат с мнение и позиция, защитаващи страната си! Нашите дупедати и другите политически патки мълчат или приказват празни приказки! Ако падне метеорит върху НС или МС, подозирам. че ще настъпят буйни всенародни веселия!...

1. "...от договорените с ЕК средства за подготовката на страната ни за влизане в Шенген са усвоени 130 милиона евро, а 30 милиона са били преразпределени в Министерството на финансите и са харчени за други цели..." Като например търгове за подслушване на ГСМ, за Автомобилна инспекция и още няколко "полезни" неща... 2. Пари няма за нищо и никого, НО държавата превежда на фирма Титан тия дни 20 МИЛИОНА лева - сметки за почистване и т.н. Те веднага оправят сметките на ФК ЦСКА (2,2 милиона), а между другото - спират парното на Шумен, защото Титан (офшорен вариант) "нямат" 300,000 лева за Булгаргаз... Титан е любима фирма на бивш столичен кмет, а кметът на Шумен е от БСП... 3. А кой, всъщност, е министър на вътрешните работи вече година и половина и не е оправил техническото състояние на турската ни граница? Знаете ли, че там - стадо слонове може да прекараш на собствен ход през КПП и никой да не види, да запише случката??? Защо ли пък е така?

Прав си - всичко лошо започва от ГЕРБ и Борисов - преди тях бяхме като Швейцария! Рая на Земята! Долу ГЕРБ!

И: Година и половина Швейцария... България, де - не си оправи ЕДНА граница! За тия на запад - не говорим ама ич. Долу ГЕРБ!

Ех, а беше Костово време, когато се чудехме как да накараме ЕС да ни разглежда отделно от Румъния, защото бяха толкова изостанали от нас. Но хората гласуват, времената се менят и така колелото се върти в милата ни родина...

А може би, Бат Васко, Вие давате една повече-от точна оценка за причината на пропуските на цитирания от Вас ?!

Може и да греша, но ми се струва че Наден'ка по Костово време навсякъде призовавала да се обединим с Румъния в опитите за влизане в ЕС. И още не бяхме в ЕС ходи в Грузия да ги учи как се влиза в ЕС. Така че странно ми е че тъкмо Костов сега говори по въпроса.

Много бързо си забравил близкото минало, Георги. Ако не помниш колко бяхме по-напред от Румъния в развитието си и в преговорите с ЕС по времето на Костов, значи ти е доста къса паметта.

Всички разчитат на късата ни памет! Затова се прави всичко възможно да изпростява нацията!

Прави или не, румънците се държат много по-достойно от нас. А пожарникаря и многодомеца освен да се мазнят пред европейските чиновници, друго не знаят

Кой лъже в крайна сметка-ББ и Цв.Цв. или Европа, как мислите?

е ако питаш стандартния ганю,много ясно че е ще е Европа.те всички са прости,сал българЕте са най-велики,най-можещи всичко най-най:)

Защо ни приеха тогава в ЕС, като са знаели че само проблеми ще им създаваме?Защото за тях сме си пазар, малък но пазар и евтина работна ръка.

БСП, Първанов, ДС и вие... Румъния няма граница с Турция и няма толкова много % етнически турци . А 75% от трафика на емигрантите е през марица в Гърция и с лодки и корабчета през Гибралтар, Лампедуза и гръцките. Така, че вината не е нито на БГ нито на Румъния, а на комунистите от които не можем да се изчистим. Те са проказа и разяждат всичко годно. Крадат и демагогстват. Ш тука е пълно с комунисти които ей сега ще врякнат, че са "сополисти".

Как само ги навърза нещата, а? Въпросът беше да се докарат нещата така, че комунистите пак да са виновни, нали? На калав к.. вълната му пречи.

Докато в България управляват мутри, физкултурници и прост чиновник, който твърди, че работил в Сетовната банка, така ще бъде. Румънците са доста далече пред нас, за съжаление.

С КОЕ СА ПО-ДАЛЕЧ ОТ НАС,ХОДИ И ВИШ,И ТОГАВА ДАВАЙ ИЗЯВЛЕНИЯ

Добре е, че си патриот, но по-добре ще е да се научиш да пишеш!

подкрепям иво! магазините им- като нашите, патистата им- отврат! нямат магистрали, а ако патуваш през ността, през планината или селата, господ да ти е на помост. лично сам го изпитала на гарба си миналата година, а синат ми го изпитва по 8 пати всеки месец, патуваики до холандя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е така, там бразилците са няколко милиона така че проблемите им са с няколко милиона повече от нашите. Иначе те и по грамотност са по-зле от нас:))) т.е ние сме предпоследни те са последни:)) Кажи им мамалигари и повече не ги обиждай. Разбира се че има и свестни не са само тъпаци.

Абе не го знам тоз, домнуле Балконски ли ще да е, Бейконски ли ... или не-дай-боже Болконски, ама познати оттук-оттам казват, че с представител(к)ите на северните-ни съседи се разбирали отлично в трети страни ; Особено по въпросите кои и защо правят подобни публични гъгнувания !

Да вияд Боци и Цвъци кво значи държава, а да не ми съ лигавят и одят на екскурзии, че на таквиз като тях им набивах лично шлемовете едно време.....

какво си набивал....ей смяхххххх

ми на тях кратуните, а такива кат теб на кол!много се смееха ще знаеш)))))

Разделението на двете страни по разните критерии съществува само в глупавите ни балкански глави . За ЕС всичко се е гледало в пакет, независимо от това, какво се говори.Нямаме никакъв интерес да се конфронтираме със съседите си!

Кой кокво е окрал пита Румен за.алк.та!Тия са голема "контра" на всичко що не касае тяхната "игра" без.родна.

Не сме готови!Стига лъжи!Защото вече няма кой да лъжем.Най-големите производители се оплакват от контрабанда през границата с Турция и то забележете-Контрабнда на цигари които не са произведени в техните фабрики.Сиреч контрабанда на фалшиви цигари носещи тяхната марка.Е много им стана на хората.та затова правителствата на Франция и Германия ще свирят на техната свирка дузпа против нас.Това е една от пречините за съсипване на цял един отрасъл в България-електониката и свързаното с нея машиностроене.Тъка е,крушката винаги си има опашка.Няма защо някои "другари" да се правят на какавиди.

На румънците казват,че българите ги бавят...на българите казват,че румънците ги бавят :))) Познато ли ви е ?

Единствените които имат реална полза от присъединяването на България и Румъния към Шенген са контрабандистите и трафикантите на хора, оръжие и наркотици от двете страни които по традицията на комунистическите секретни служби са управлявани от хора близки до правителствата в България и в Румъния . Не на последно място следва да се отбележи че приемането в Шенген ще позволи значително намаляване на социалната тежест във двете страни , тъй като съгласно правилата на зоната никой няма да може да спре българските и румънските роми да се придвижват свободно и да внасят в Европа онзи "особен колорит" с който те са известни. ..... Изразеното от мен мнение е лично, но очаквам също така обикновените Български и Румънски граждани да напишат в този форум " С какво точно не-приемането им в Шенген ще се отрази пряко на тях и техните семейства ?"

Намаляването на социалната тежест само по себе си е достатъчна причина. Освен това не само малцинствата но и много хора от мнозинството ще имат по-добри възможности за реализация в чужбина. Туризма е улеснен - за чужденци в Бг и за българи в европейските страни. Но най-голямо е приемането като символ на доверие. Има и негативи наистина - ще трябва сериозно да се затегне южната и морската граница по което се работи от сега, но като цяло позитивите са повече. Реално дори трафика на наркотици и хора е по-скоро в полза на Бг (поне влизат пари от там). А трафик на оръжие вече почти няма.

Намаляването на социалната тежест в България и Румъния чрез изпращането на просяци, джебчии и крадци на кабели в Европа - нито е "по европейски" нито е "по братски" :))) Туризма и сега си върви - който иска да почива в Европа или България не е бил никога спиран .... А реализацията в чужбина си зависи от местния работодател в страната от ЕС - ако той иска да те наеме ще те наеме .... Дай ми нещо друго с което ще пострадаме от не-приемането ни в Шенген ?

И отново - дори политиците на бедна Румъния излизат с мнение и позиция защитаващи страната си. Нашите дупедати и другите политически п.тки мълчат като ... или приказват празни приказки.

Каква "етническа нетолерантност", а още повече "заплаха за насие" видяхте в коментара ми, че България и Румъния са един дол дренки и вместо да се плюят трябва да си налягат парцалите и да си оправят бакиите. Все пак това е открит форум и е нормално да се каже и нещо по-пиперливо. Няма как да ползваме тук стила на Гьоте и Шекспир. Вместо да режете смислени коментари, по-добре си проверявайте материалите, че нещо стане ли дума за цифри и проценти - хич ви няма.

Мистър Х, научи се да правиш разлика между числа и цифри. Цифрите са само 10 (1, 2,..., 0) и се използват единствено за записване на числата, които са безброй. Така например, числото 65 е записано с цифрите 6 и 5, които са единствено графични изображения.

Математико, по-добре е да се наречеш начинаещ Аритметик. Баналната ти констатация за цифрите и числата няма нищо общо нито с темата за Шенген, нито с моя коментар. Напълно възможно е да сбъркаш цифрите в дадено число. Аман от дървени философи, задръстили форума.

Затова си учител по мамтематика, и такъв ще си останеш.:)))

Мистър Х, след като не правиш разлика между числа и цифри, нещо ти куца образованието. Следователно, коментариите ти са на недостатъчно образован човек и не ги чета. Със здраве! :-)

action планове - докога ... като няма нормални .