ФАЦ: България и Румъния: отличнички, но...

България и Румъния са по много показатели тайните отличнички в ЕС, но има една сериозна опасност, която заплашва в еднаква степен и двете страни.

Обратно в новината

Коментари - ФАЦ: България и Румъния: отличнички, но... | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

УМРЯ ВРАЧКАТА ДЕТО ХВАЛЕШЕ БОРИСОВИТЕ ДУПЕДАВЦИ И СОРОС ТФЪГНА ДА ПОМАГА

Много е тайно.

Абсолютно платена статия поръсена с огромна доза стъкмистика, за да не мерише така силно отчайващото положение и жалкото съществуване на БЪЛГАРСКИЯТ ХАРОД!!!

Ако поне малка частичка от това беше ИСТИНА, хората щяха да усетят поне минимална промяна, а не да мрат в мизерия по селата и да се самозапалват от отчаяние и безизходица, и после политическите муцуни да ги изкарва психично болни...за да замажат очите на "чистата " си съвест...

Ние сме отличници и все сме на дъното! Инвеститорите бягат най вече заради корупцията в България,както и политическата несигурност,но най вече корупцията,която 27 години се шири в България безнаказано!! Забележете,че от всички партии,които сега се борят за власт на следващите избори,нито една не предлага решение на проблема и не говори за борба и справяне с корупцията!!!! Демек,всички партии са си корумпирани,ами няма как да се надяваме на големи инвеститори тук...

...поредните еврогеиски глупусти !...щом ни хвалят ...значи нещата са наистина ама много зле!....интересното е ,че колкото по ни хвалят толкова по - трудно живеем !...факт !

Ако живеете вие снашите доходи сигурно ще сте доволни.Реално няма институция която да работи АДЕКВАТНО,Заплати и пенсий нищожни изобщо МИЗЕРИЯ.А пък това правителство тегли безумни заеми,а Европа е съгласна получават си лихви с тези концесий ни изпихте кръвта

Ей, аман от тия соросогниди от ФАЦ и Дойче маниВеле! Спад в инвестициите - щото БоБо подал оставка! Ми ето справката за времето, когато той още твърдо си беше на власт: "С 33% са намалели преките чуждестранни инвестиции в страната за периода от януари до август 2016 г. спрямо същия период на 2015 г., показват данни на Българската народна банка. "

..но има една сериозна опасност, която заплашва в еднаква степен и двете страни и ..... тя е западналата европа! затова да разделим европа по 13-тия мердиан и да свършим със западналото влияние от запада!!!

Абе не сме цъфнали, но има позитивни тенденции в индустриите, които много не опират до държавата и работят за навън

В БЪЛГАРИЯ НЯМА РАСТЕЖ И ИЗЛИШЪЦИ ,ТОВА СА ЗАЕМИТЕ НА БОЙКО ,КОЙТО ИЗКУСТВЕНО ВДИГАТ БВП .БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ КАТО ПОЧНЕМ ДА ВРЪЩАМЕ ЗАЕМИТЕ НА БАЦЕ

БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ РАСТЕЖ НА ИКОНОМИКАТА, НИТО НА НАСЕЛЕНИЕТО! ТИЯ КОИТО СМЕ ТУК, КРИВО-ЛЯВО СЕ ИЗХРАНВАМЕ :)

ФАЦ нещо работят със стари данни и ги приписват на новите правителства, които правят заяви за узаконяване на престъпността в Румъния и за откровена проруска политика с ясен разорителен процес... Немци! Те са в пъти по- настоятелни от руснаците и също толкова вредни. Направо е обидно такъв вестник да пише с идеята, че е обективен и после някой у нас да го цитира, без да му се подиграва.

Най-голямата трудност се състои в това, че под управлението на временното правителство европейските субсидии не се усвояват в достатъчна мяра, казва Емил Калчев, доцент по финанси в НБУ." Да се чете: "Корупционното усвояване на европейските субсидии, уви, беше спряно...временно ."

Абе служебното правителство е от 2 седмици, не усвовало еврофондовете. Това са процеси, които се подготвят и текат с години. Примерно ако сега има наказателна процедура, тя е за нещо, което е започнало преди 3 години, извършено е преди 2 и нарушенията по него са установени преди половин година. Тези "оценители" искат да ни хванат за канарчета. Това е все едно да постъпиш на нова работа и след 5 минути да те оценят как работиш.

Отличници без енергетика, икономика, доходи и какво ли още не. Искам да съм фалирал грък и като ми дават заплатата от няколко хиляди евро да казвам danken

КАК ДА СЕ УСВОЯВАТ ЕВРЕФОНДОВЕТЕ ОТ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО, КАТО ТО СЕ ЗАНИМАВА САМО С УВОЛНЕНИЯ И ТЪРСЕНЕ НА ГРЕШКИ НА СТАРОТО? БОЙКО ПОНЕ НАПРАВИ НЕЩО. ВИЕ НЕ ПРАВИТЕ НИЩО. ВСЕКИ ЗНАЕ ДА ТЪРСИ МАХНА, НО ДА РАБОТИ - НЕ.

еха каква добра новина тичам да я съобщя на родителите ми (пенсионери с по 90 евро пенсия) че сме отличници

И за твойта средна заплата от 1000лв не забравяй да им споменеш!

Ще спомене за Минималната си 460 лв. А тя ще му спомене за пенсията си от 150 лв.

Стабилното консервативно правителство на Борисов подаде аставка, нали така ? Временното правителство не усвоява достатъчно фондовете?!?!?! Тинтири-минтири !!!! Фондовете се спират, доколкото зная когато има неизпълнени критерии, нали така ? Я сега тези "капацитети" от Франкфуртския алгемайне цайтунг да посочат правителството на Герджиков КОИ критерии не е изпълнило !!!! Що не питат как така преди оставката правителството на Борисов планираше "замразяване" на минималната работна заплата до края на 2019 г., а сега ни "плацика" с обещание за ръст на същата до 650 лв. в края на мандата? Как тъй изведнъж ще вдигнат заплатата с 200 лв., а? Що пак тия "капацитети" не пишат, че МРЗ на "проспетитащите" българи е 230 евро, демек 2 /ДВЕ !!!!/ дневни надници на двойкаджиите от западна Европа, а ???? И тази статия не е ли директна намеса в предизборната надпревара в България ???? На тия журналисти от ФАЦ им "дреме на писалките" за българите !!!!

Вече знаем кой е враг на народа - журналята. И американецо го каза, па и ние си го знаим. Я да почекаме да минат изборите. Въх къв смех ше падне ако не изберем любимото им момче Бойче. Па да земе да дойде некой левент убавец кат канадецо! Еехх..как беше...Ждестин Труден. Секси та секси! Ша са прославим на целио свят. И инвеституроти ше наскочат кат скакалци. Българчетата са много убави. Хай дано, Божке!

Всички от цял свят с различни изразни средства ни казват: Колко Ви бе хубаво на Вас българите, ама на нас чуждият паразитен капитал в България бе още по-добре, когато управлява Бойко Борисов! Изберете си го пак!

колко процента от икономиката е този паразитен чужд капитал и какви средни заплати плаща . после цитирай и процентите за българските предприемачи и колко щедри са те спрямо работниците си . дай пример колко от чужденците са в сивият сектор и колко от чужденците ? защо ли ми се струва , че повечето чорбаджии са българи,много работещи в сивият сектор и плащащи по-лоши заплати ?

Провалена страна в пълна катастрофа и африканска бедност е ОТЛИЧНИК НА ЕС! И се развива бурно и процъфтява. Абре хора това да не е някаква паралелна вселена от която идват погрешка новини? Кой вярва на тези небивалици не знам. Или някой сънува розови сънища докато пише. Ми ние така ще надминем всякакви щати и германии най-късно докъм юни-юли.

икономист ми разясни как една икономика зависима от обществените поръчки...т.е не икономика произвеждаща конкрентни продукти а само усвояваща изсипани от данъкоплатците страни може да се нарече първенец в растежа ? какви дълготрайни работни места създава тя ?

Аз ходя все след полите на отличничките!... Така просперирам!? ...тази бутне едно, друга- друго! И -хоп..Среден, Добър...

Тра-ла-ла! Институти за виенски икономики, пазарни политики и десни лакардии! Тра-ла-ла!

Фатмака хем искал да се свалят санкциите срещу Русия, хем е за ЕС и НАТО. Те такова животно няма нийде по света. Или както казва народа : Хем туй в унуй, хем душата в рая. Такива тъпизми може да измисли само бетонна глава живяла цял живот под пагон. За това американците използват в администрацията си бивши военни, но чак след 7 години след като напуснат казармата . Така си е у нас. Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крака. Че и нашата работа с БСП.

Сега пък Русия не ще да и се свалят санкциите. И не ще да отменя своето ембарго. Пак тоя Путин смути стария свят...

Голям страх ги тресе тези от Евросъюза да не кръшне и България като англичаните- та то хвалби, та то отличници, но все ТАЙНИ.

Цели 4,3% дигнали румънците! Пък тук у нас в Скандинавия е пълно с румънски просяци (има и малко български) и просят ли просят, просят ли просят! Едни такива бузести и червендалести моми и момчета...Чудех се какво ли правят тук по цял ден пред магазините, седящи и хленчещи...Пък то - вдигали бевепето в Румъния.

Я кво хубаво бил стопанисвал страната. И изведнъж - оставка...Глупава работа. Сега, драги евробюрократи, ще траете три месеца.

Че как няма да подаде? Изпълнителна власт! - Не му се изпълнява, каквото диктува КУРнелия!?

Що требе да слуша госпожата. Той да се облегне на народа, ако нещо. Квото народа каже - това. Нели си имаме Куституция, нея да слуша.

на розовия ни задник,сега и розови очила ни туриха дойче велето,да живей

БГ-Екзит е решението на проблема

Като ни почнат Пеевски и Орешарски пак вече само Румъния ще остане отличник, а ние пак последни.

румънците може да ни изпреварват он ни изпреваврват и по дълг

"Най-голямата трудност се състои в това, че под управлението на временното правителство европейските субсидии не се усвояват в достатъчна мяра.." ..гледам и не вярвам на ушите си!

Радев сега моли руснаците за аеродизел и после като вдигне самолета със стюардесата с голямата ... ще стане пълна сигурност за пътниците.

Още СЕДЕМ ГОДИНИ ГЕРБ и Ангола ще ни задмине.

Сега като ви почнат първата, втората, третата дама и старата чанта да ви правят сигурността ще я втасате хептен.

Как е Кристалина?

Ще плачете за Бойко.

Аз

Чета и не успявам да разбера - защо, по дяволите, германците не емигрират в България?! При такива показатели... Сигурно съм нещо тъп...

Ние сме ТАЙНИТЕ отличници на Европата.

Глупости, тези експерти са на хранилка от Русия....., гадни икономисти-комунисти от ДС!

Румъния Беше много след България, НО се появи СЕДЕМ ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ. Сега не можем да ги настигнем

Просто румънците забраниха социалистическата партия и сега никой не пречи да се развиват. А тук непрекъснато се занимаваме с простотиите на руските мекерета. Това е.

ГЕРБ са си такива, верно е

Можете да пуснете още две -три бъргарски статии на Дойче веле..

И Бащицата и Падишахът чакат за тези "отличнички"!!

Че ние по времето на Борисов 1 бяхме минали румънците и имахме по-добри показатели от тях. Когато дойде Орешарски, ДПС и БСП врътнахме колелото за пореден път назад и Румъния тогава ни задмина. Загубихме две години. Сега пак се повтаря същото. Докога другари???

Мали кви глупости. Мале Мале

Поспираме .." да оправим демографския фактор", бе!

А през 1989 румънците изглеждаха като беден цигански коптор пред България. Днес благодарение на това, че Румъния има силни поддръжници и приятели в ЕС, докато нас всячески ни прецакват, спират и мразят, инвестираха много и направиха така че бедните цигани от Румъния в момента да са по-добре от нас.

Цъфнале са отсекъде и те , като "мойта розичка"!!?

НО СИ НЯМАТ ПРЕДСТАВА ЧЕРВЕНИТЕ ГНИДИ АКО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ НА КАКВО СА СПОСОБНИ. НОСЯТ ПРОКАЗА И ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ.

Ангелмайнге Анцунг: България е ОТличник, но... Ще вземе да си вдигне Гащите по средата на сеанса

добре казано

Поздрави за г-жа Лъжа: " През 2015 и 2016 година никъде другаде в Европа не е имало такъв икономически ръст - 3,5% в България и цели 4,3% в Румъния." ..повторено и от Радев почти дословно.

тя нашта икономика много икономична бе,направо нано икономика,никой не я вижда

Така си е ;) Кебапчето ви е пораснало само 3.5%, даже лютеница не се е появила ;)

България получава отлично 2 от край време, това не е новина.

До кога престъпнците от БСП ще лъжат и манипулират простолюдието, което им е основен избирател?? - не искаха НАТО в Черно море - сега точно това се прави и нищо не казват - бяха против СЕТА, а част от депутатите плюс Станишев гласуват уж по грешка за СЕТА - бяха против повече бежанци в Европа и у нас, но гласуваха за приема на бежанци в ЕС -бяха за Южен поток, но този проект го спряха при Орешарски и пратиха Стойнев да докладва за това в Брюксел Няма да говорим за кражбите Белене, законите за заменките, Цанкови камъни, Водни огледала, Килърите, Наглите, магистралните грабежи по тяхно време, фалирането на банки, националните катастрофи, ...

забравяй кой ги покани в черно море и откри щабове на нато в българия

щом дойче веле казва,вярвам им,а сега безлунна нощ!!!!!!!

в розово а розовия цвят е цветът на г .... сложиха ни и розови очила и сме готови