Коментари - Тръмп ни похвали за два газови проекта | Днес.dir.bg

Тръмп ни похвали за два газови проекта

В реч пред медиите във Варшава американският президент Тръмп похвали регионални енергийни проекти, в които участва и България.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп ни похвали за два газови проекта | Днес.dir.bg

Коментари

Миналия месец самият Путин даде старт на полагането на тръбите от газопровода Турски поток. Интересът от другата страна на това сътрудничество не е по-малък: германският външен министър и австрийският канцлер излязоха с остро предупреждение срещу възможното налагане на американски санкции, свързани с газопровода Северен поток 2. Разбира се, съпротивата на САЩ срещу този газопровод, както и срещу други проекти, които доставят повече руски природен газ в Европа, е разбираема. Отвъд това, което стои на повърхността на геополитическата реторика, Вашингтон се стреми да изпрати повече американски втечнен природен газ в Европа. Въпреки това, човек би казал, че най-добрият начин да се разгърнат тези американски икономически интереси е да се използват икономически аргументи, вместо политическо всяване на паника и търсене на средства за натиск като налагането на санкции. Дали европейците купуват руски природен газ, защото са фенове на Русия или на нейния президент? По същия начин, обяснението за търсенето на руски газ, посочвайки липсата на възможности пред Европа, е прекалено елементарно. Европейците имаха на разположение няколко десетилетия, за да намерят и разработят алтернативи на руския газ. Не го направиха, защото Русия остава атрактивен източник на газ. Останалите варианти са или ненадеждни, или изискват инвестиции в размери, които правят тези източници твърде скъпи в сравнение с руския газ.

"Съединените щати подкрепят отворени, честни и конкурентни пазари за глобална енергийна търговия, заяви американският президент Доналд Тръмп в Полша. " - Това направо ме срази от смях....

Ами то си е за смях

А ордени на нашите продажници не е ли раздал?

Господ да го накаже тоя супербандит, както намери за добре.

от една кръгла нула , която е в нулиращ кръг не може друго да се очаква освен Strangelove loves the bomb . съответно ще е отговор - северна корея не чака , а действа . така че каквото и да обещават сега Каракачанов ет Сие : ако Грипен е умрял , така ще е умрял общ проект за сигурността из Балкана. Това ще нарадва най вероятно мнозинството от дир.бг , щото образован като малки лъвове , сега шанс да се покажат най-после такива ... да обесим комшийте ! Ураа ! цервулки , урааа!

няма и нема господ : има пари , а пари , мангизи много . ще има голема стъпка напред . а после , още . и още . и още . както пише Страбон в негова ейопопейа на света , най на изток живеят гръцките колонизатори наречени ... това си е задачата му - да сн ги постигнем . а после да лежим заедно с конете си в големия роф , както при Сталин . в моят двор няма Мустанг , а Катър .

Помилвал е два три пъти с голямата розова шепа банкянския по главата! Какво толкова! Те и още три папи са го правили!

Лошо! Много лошо ! Тръмп да те похвали 2 пъти. Тръмп работи срещу целия свят. Бедните трябва да храним богатите. Затъналата в дългове САЩ прави всичко , за да се спаси, влачейки нас към пропастта. Империя на злото!!!

Кекавото магаре го хвалят преди да го продадат на новия господар{:-(((

Тръмп хвали ди хвали и обещава ли обещава... Това е "армаганът" му за "дребосъците". Нали големецът трябва да каже нещо и да обещае "кон и каруца" на простолюдието, което го е зяпнало в очакване, че му носи нещо ново и добро?! Пък после - я камилата, я камиларя...

Какво, какво....., че ми стана много смешно? Розовото прасе от Белият дом нещо се бъзикнало с нашите продажни капути? Уф, много тъпо.

САЩ имат нужда да продават газ в Европа, за да подбият Русия.

Хвалбите откъм Тръмп са ясен сигнал, че нещата изобщо не са както трябва и хваленият ще бъде яко прецакан.

на вашите услуги син президент. извенете, подмокрих се от умиление.

Бо Бо

Полша е европейски хъб за американски визи! А реалността се измерва в локуми и шантажи на САЩ!

Харесва ми статията. Само последният абзац звучи малко извън общия приповдигнат дух, с който очакваме светлото енергодиверсифицирано бъдеще.

Ние свикнахме с цената на тока от американските централи, защо да не свикнем и с цената на американския втечнен газ!

Да започнем с края - засега Плоша получава неголеми обеми от Катар ... а 75% газ получава от Русия! Остава да напишете и цената - със 100$ повече от руския газ - нищо лично. Разбира се, че е хубаво да има конкуренция, но не за наша сметка!! За да направим напук на Русия, да съсипем икономиките си е изключително глупаво.

Не лъжи бе Поми...яр. Цента на американския втечнен газ е 10 процента по-ниска от расийския.

Ти въобще не си в час жалко недоносче!

Полша, а и България не мислят за ползи на своите народи, а помагат на САЩ да правят мръсно на Русия. Тук на място е българския виц: "Не е важно я как съм, важно на Вуте да му е зле".

Не е български а шопски !

Къде е Шопландия?

Точно така, шопски, за нане Вуте. Но аз съм прав - колко повече от руския газ ще ни струва американския (ако нашите пак ще направят подлост за народа си) - добива не е скъп, обаче после втечняване, транспорт, всякакви разноски, такси и какво ще получим накрая, какво цена само и само да помогнем на Тръмп да направи мръсно на Русия.

от Черно море?!? Но хъбове ще има за всички от сърце.

Това е невероятно, предлагам от днес шести юли да е национален празник под патронажа на САЩ!От кога чакам да ни освободят, като ни направят потребители на техните стоки!

God Bless America! момчета

Плацикат ни, да се откажем от грипените.

се Фанали за тия грипени...нема ли нещо друго та грипени.

... не е на добре...

Подхода е същият като в турски магазин в Турция. Първо ще те "окъпе" с "похвали" и комплименти и после ще се опита да ти продаде продуктът на минимум ПЕТ пъти по-скъпа цена.

"Преди време като ни хвалеха, че напредваме демократично, всъщност назадвахме и станахме първи по бедност в ЕС и НАТО. Но тогава се подписваше за американските Марици, които оттогава си прибират милиарди $, чинно плащани от българския потребител. А българина взима външни заеми и се заробва, за да може да поддържа пенсионната и здравните си системи да кретат. В повечето африкански и латиноамерикански държави минималната пенсия е над 100 Евро/$, а в прехвалена България с медийни ПР от щли стигна невороятната цифра 90 Евро/$."

Има логика, затова се мисли и проучва преди да се сложи подписа.

За поне ена от "американските" Марици знам че е уговорена по времето на Луканов !!!

Ето как официално си признават ,,великите сили,, защо Е войната в Сирия,много потоци много пари :)))

Ха , добър ден ! Че те всички войни последните 30-40 години са за това - пари .

''СЕТА'' с ГМО мина по мед и масло , а сега и заробването с газа.

Тръмп е много в час. Всичко е политика, човека иска да продава газ и го прави завидно добре. Ще ни окъпе с похвали и т.н. , ще използва всички похвати с една единствена цел да ПРОДАДЕ. "Няма вечни приятели има вечни интереси". Браво на Тръмп. Трябва да се учите от него , а има и за какво.

Президент на най-мощната държава на планетата...разбира се че ще му върви бизнеса:)))

Браво Димитри, браво Михайлов, да не си получил оргазъм, или просто си се ожълтил....

Шило

Не му бройте похвалите. Обичайна любезност. Повече ме интересуват разговорите с Путин, че там е истината за това, което ще става.

"Хвалят ли те американците, значи ти предлагат неизгодна дългосрочна далавера, в която ти ще загубиш много пари в тяхна полза. И досега обикновения потребител субсидира и плаща всеки месец за непроизведения ток от американските Марици. Българина яко плаща, американеца се подсмихва на глупостта му, пусне две три хвалби и прибира парите му диверсифициранно. България е най-бедната в ЕС и НАТО, затова, че я тупат по рамото и я хвалят богатите и партньори."

Ние потребителите нямаме властта да променим нищо, управляващите от преврата '89 досега са отговорни.

По колко са похвалите днеска? По милион или по два? Че и две! :)

тръмп ти не си в час.Досега само баба меркел ни хвалише и като гледам сме цъфнали.Не държава ,а мафия и пак я хвалят.Да очакваме ,че още ще затъваме щом и ти се присъедени.

Щом два пъти ни хвали и споменава , значи се кани да ни е....е , а щом е така значи Б.Б. вече се е навел и е заел стойка партер.

"Приветствам България, Румъния, Унгария и Австрия, че се стремят към тръбопровод от Черно море, заяви Доналд Тръмп." И ... каква стана сега Тръмп говори за Южен поток !!! Ако ББ имаше акЪл и държавническо отношение към интересите на страната , към момемта Южен поток щеше да е наполовина готов !

Браво бай Тръмп , браво !!! Да беше дошъл по-рано ! Заповядай в България да нариташ кой трябва , че да почваме Южен поток !!!

Добро утро, деца на света... P.S.> Визирам пухльовците с генералски пагони.. :) (Това, което сте намислили тримката няма да стане)

А ''мерси''!

Руснаците винаги от 1877 г до днес са ни кецали и затова сме на това дереже. Те са грабители,но дано се отскубнем въпреки нашите лакеи. От Русия по-далече/Скъп газ,БТК,Белене/ винаги ни заробва .

Не ставай смешен.

де го да се отървеме от руското енергийно робство, оти го няма а? Нали и за него ни хвалиха?

Това ми напомня майката на двете сестри и тази която е заварена (золушка )в една приказка .Пълна тъпотия - трамп ни похвали !!! А ТОВА ЧЕ превърнаха бъл-я народ в стадо овце без е факт - НАКАРА да работим зад граница - и това са 3 милиона работна ръка които трябва ше да си у нас за да плащат данаци в нашата страна а не в други страни !РАЗОРЯВАНЕТО на българските фермери е започнато почнас е пипера а сега е със сиренео - ефтиното сирене а продукт на хамерлъка с една цел - разоряването на нашите производители и фермери !! това БЕШЕ ВЕЧЕ В АФРИКА !!1 те си имаха всичко и месо и пари и млеко и т.н. а сега са най гладните . ЧИСТ КАПИТАЛИЗЪМ -докажете че съм прав

тоя пръдна тука са насраа. ББ ще се хвали цял мандат.

И туземците се радват ли радват !! Колко сиянни са мънистата !!

хахаха най- мнооо тъземеца с пожарникарския шланг а чехльо са е усрал до уши

pompai

Да не би да имаме аМерикански централи?

Похвалил ни той, що някой не го попита дали знае къде се намира България?

човека. Че то не американците, 60-70% от западноевропейците не знаят къде е България.

Това си е техен проблем Ако са учили география, трябва поне от обща култура да знаят. И аз не знам кой е "Ганчо" и къде се намира, но това не пречи на "Ганчо" да си живее живота, без да му пука за мен.

Отворени, честни и конкурентни пазари? Само Путин и Газпром са против.

Ти тъп ли си, прост ли си, невежа ли си или си обсебен !! Затова, че сме сервилни, невежи, прости и бедни ние е виновен Путин, така ли , бе "мозък" !!

pompai

ДА виновна е политиката на РУСИЯ

Да бе, такива като американските централи тук.

разглоби Набуко-то и затова го няма нали? Смешко, смешкооо...

да си врякат, но има само една истина.. в мига в който можем да изберем от няколко източника доставките на газ,, цените ще падат .. ама нали ще изберем по-големия подкуп.. май е ясно бъдещето

Отвори картата на Европа. Огледай държавите около България и си избери най-близките доставчици на газ, различна от руската. Аз също бих искал да имаме различни и изгодни източници. До голяма степен са виновни и нашите "бизнесмени", които си слагат и високи комисионни при препродажбата.

ингилизите си плащаха за ленд-лииза от ВСВ до 2006-та година. Полша американския газ и американските похвали ще ги плаща до 3006-та. Ако съществува дотогава и евро-гаулайтерите не са я напълнили със 'сирийски бежанци' от Афганистан и Нигерия...

,...АКО НЕ НИ ХВАЛЯТ ТОЛКОВА

"Русия да прекрати дестабилизиращите си действия в Украйна и навсякъде другаде. Да спре да подкрепя подтисническите режими в Сирия, Иран и други врагове на свободата и цивилизацията" !!!

Щях да се учудя, ако Тръмпи не го беше казал. Какво очаквахте да каже, че Русия е права, а САЩ и ЕС не са? Няма такъв филм!

Коментари - Тръмп ни похвали за два газови проекта | Днес.dir.bg

Тръмп ни похвали за два газови проекта

В реч пред медиите във Варшава американският президент Тръмп похвали регионални енергийни проекти, в които участва и България.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп ни похвали за два газови проекта | Днес.dir.bg

Коментари

Миналия месец самият Путин даде старт на полагането на тръбите от газопровода Турски поток. Интересът от другата страна на това сътрудничество не е по-малък: германският външен министър и австрийският канцлер излязоха с остро предупреждение срещу възможното налагане на американски санкции, свързани с газопровода Северен поток 2. Разбира се, съпротивата на САЩ срещу този газопровод, както и срещу други проекти, които доставят повече руски природен газ в Европа, е разбираема. Отвъд това, което стои на повърхността на геополитическата реторика, Вашингтон се стреми да изпрати повече американски втечнен природен газ в Европа. Въпреки това, човек би казал, че най-добрият начин да се разгърнат тези американски икономически интереси е да се използват икономически аргументи, вместо политическо всяване на паника и търсене на средства за натиск като налагането на санкции. Дали европейците купуват руски природен газ, защото са фенове на Русия или на нейния президент? По същия начин, обяснението за търсенето на руски газ, посочвайки липсата на възможности пред Европа, е прекалено елементарно. Европейците имаха на разположение няколко десетилетия, за да намерят и разработят алтернативи на руския газ. Не го направиха, защото Русия остава атрактивен източник на газ. Останалите варианти са или ненадеждни, или изискват инвестиции в размери, които правят тези източници твърде скъпи в сравнение с руския газ.

"Съединените щати подкрепят отворени, честни и конкурентни пазари за глобална енергийна търговия, заяви американският президент Доналд Тръмп в Полша. " - Това направо ме срази от смях....

Ами то си е за смях

А ордени на нашите продажници не е ли раздал?

Господ да го накаже тоя супербандит, както намери за добре.

от една кръгла нула , която е в нулиращ кръг не може друго да се очаква освен Strangelove loves the bomb . съответно ще е отговор - северна корея не чака , а действа . така че каквото и да обещават сега Каракачанов ет Сие : ако Грипен е умрял , така ще е умрял общ проект за сигурността из Балкана. Това ще нарадва най вероятно мнозинството от дир.бг , щото образован като малки лъвове , сега шанс да се покажат най-после такива ... да обесим комшийте ! Ураа ! цервулки , урааа!

няма и нема господ : има пари , а пари , мангизи много . ще има голема стъпка напред . а после , още . и още . и още . както пише Страбон в негова ейопопейа на света , най на изток живеят гръцките колонизатори наречени ... това си е задачата му - да сн ги постигнем . а после да лежим заедно с конете си в големия роф , както при Сталин . в моят двор няма Мустанг , а Катър .

Помилвал е два три пъти с голямата розова шепа банкянския по главата! Какво толкова! Те и още три папи са го правили!

Лошо! Много лошо ! Тръмп да те похвали 2 пъти. Тръмп работи срещу целия свят. Бедните трябва да храним богатите. Затъналата в дългове САЩ прави всичко , за да се спаси, влачейки нас към пропастта. Империя на злото!!!

Кекавото магаре го хвалят преди да го продадат на новия господар{:-(((

Тръмп хвали ди хвали и обещава ли обещава... Това е "армаганът" му за "дребосъците". Нали големецът трябва да каже нещо и да обещае "кон и каруца" на простолюдието, което го е зяпнало в очакване, че му носи нещо ново и добро?! Пък после - я камилата, я камиларя...

Какво, какво....., че ми стана много смешно? Розовото прасе от Белият дом нещо се бъзикнало с нашите продажни капути? Уф, много тъпо.

САЩ имат нужда да продават газ в Европа, за да подбият Русия.

Хвалбите откъм Тръмп са ясен сигнал, че нещата изобщо не са както трябва и хваленият ще бъде яко прецакан.

на вашите услуги син президент. извенете, подмокрих се от умиление.

Бо Бо

Полша е европейски хъб за американски визи! А реалността се измерва в локуми и шантажи на САЩ!

Харесва ми статията. Само последният абзац звучи малко извън общия приповдигнат дух, с който очакваме светлото енергодиверсифицирано бъдеще.

Ние свикнахме с цената на тока от американските централи, защо да не свикнем и с цената на американския втечнен газ!

Да започнем с края - засега Плоша получава неголеми обеми от Катар ... а 75% газ получава от Русия! Остава да напишете и цената - със 100$ повече от руския газ - нищо лично. Разбира се, че е хубаво да има конкуренция, но не за наша сметка!! За да направим напук на Русия, да съсипем икономиките си е изключително глупаво.

Не лъжи бе Поми...яр. Цента на американския втечнен газ е 10 процента по-ниска от расийския.

Ти въобще не си в час жалко недоносче!

Полша, а и България не мислят за ползи на своите народи, а помагат на САЩ да правят мръсно на Русия. Тук на място е българския виц: "Не е важно я как съм, важно на Вуте да му е зле".

Не е български а шопски !

Къде е Шопландия?

Точно така, шопски, за нане Вуте. Но аз съм прав - колко повече от руския газ ще ни струва американския (ако нашите пак ще направят подлост за народа си) - добива не е скъп, обаче после втечняване, транспорт, всякакви разноски, такси и какво ще получим накрая, какво цена само и само да помогнем на Тръмп да направи мръсно на Русия.

от Черно море?!? Но хъбове ще има за всички от сърце.

Това е невероятно, предлагам от днес шести юли да е национален празник под патронажа на САЩ!От кога чакам да ни освободят, като ни направят потребители на техните стоки!

God Bless America! момчета

Плацикат ни, да се откажем от грипените.

се Фанали за тия грипени...нема ли нещо друго та грипени.

... не е на добре...

Подхода е същият като в турски магазин в Турция. Първо ще те "окъпе" с "похвали" и комплименти и после ще се опита да ти продаде продуктът на минимум ПЕТ пъти по-скъпа цена.

"Преди време като ни хвалеха, че напредваме демократично, всъщност назадвахме и станахме първи по бедност в ЕС и НАТО. Но тогава се подписваше за американските Марици, които оттогава си прибират милиарди $, чинно плащани от българския потребител. А българина взима външни заеми и се заробва, за да може да поддържа пенсионната и здравните си системи да кретат. В повечето африкански и латиноамерикански държави минималната пенсия е над 100 Евро/$, а в прехвалена България с медийни ПР от щли стигна невороятната цифра 90 Евро/$."

Има логика, затова се мисли и проучва преди да се сложи подписа.

За поне ена от "американските" Марици знам че е уговорена по времето на Луканов !!!

Ето как официално си признават ,,великите сили,, защо Е войната в Сирия,много потоци много пари :)))

Ха , добър ден ! Че те всички войни последните 30-40 години са за това - пари .

''СЕТА'' с ГМО мина по мед и масло , а сега и заробването с газа.

Тръмп е много в час. Всичко е политика, човека иска да продава газ и го прави завидно добре. Ще ни окъпе с похвали и т.н. , ще използва всички похвати с една единствена цел да ПРОДАДЕ. "Няма вечни приятели има вечни интереси". Браво на Тръмп. Трябва да се учите от него , а има и за какво.

Президент на най-мощната държава на планетата...разбира се че ще му върви бизнеса:)))

Браво Димитри, браво Михайлов, да не си получил оргазъм, или просто си се ожълтил....

Шило

Не му бройте похвалите. Обичайна любезност. Повече ме интересуват разговорите с Путин, че там е истината за това, което ще става.

"Хвалят ли те американците, значи ти предлагат неизгодна дългосрочна далавера, в която ти ще загубиш много пари в тяхна полза. И досега обикновения потребител субсидира и плаща всеки месец за непроизведения ток от американските Марици. Българина яко плаща, американеца се подсмихва на глупостта му, пусне две три хвалби и прибира парите му диверсифициранно. България е най-бедната в ЕС и НАТО, затова, че я тупат по рамото и я хвалят богатите и партньори."

Ние потребителите нямаме властта да променим нищо, управляващите от преврата '89 досега са отговорни.

По колко са похвалите днеска? По милион или по два? Че и две! :)

тръмп ти не си в час.Досега само баба меркел ни хвалише и като гледам сме цъфнали.Не държава ,а мафия и пак я хвалят.Да очакваме ,че още ще затъваме щом и ти се присъедени.

Щом два пъти ни хвали и споменава , значи се кани да ни е....е , а щом е така значи Б.Б. вече се е навел и е заел стойка партер.

"Приветствам България, Румъния, Унгария и Австрия, че се стремят към тръбопровод от Черно море, заяви Доналд Тръмп." И ... каква стана сега Тръмп говори за Южен поток !!! Ако ББ имаше акЪл и държавническо отношение към интересите на страната , към момемта Южен поток щеше да е наполовина готов !

Браво бай Тръмп , браво !!! Да беше дошъл по-рано ! Заповядай в България да нариташ кой трябва , че да почваме Южен поток !!!

Добро утро, деца на света... P.S.> Визирам пухльовците с генералски пагони.. :) (Това, което сте намислили тримката няма да стане)

А ''мерси''!

Руснаците винаги от 1877 г до днес са ни кецали и затова сме на това дереже. Те са грабители,но дано се отскубнем въпреки нашите лакеи. От Русия по-далече/Скъп газ,БТК,Белене/ винаги ни заробва .

Не ставай смешен.

де го да се отървеме от руското енергийно робство, оти го няма а? Нали и за него ни хвалиха?

Това ми напомня майката на двете сестри и тази която е заварена (золушка )в една приказка .Пълна тъпотия - трамп ни похвали !!! А ТОВА ЧЕ превърнаха бъл-я народ в стадо овце без е факт - НАКАРА да работим зад граница - и това са 3 милиона работна ръка които трябва ше да си у нас за да плащат данаци в нашата страна а не в други страни !РАЗОРЯВАНЕТО на българските фермери е започнато почнас е пипера а сега е със сиренео - ефтиното сирене а продукт на хамерлъка с една цел - разоряването на нашите производители и фермери !! това БЕШЕ ВЕЧЕ В АФРИКА !!1 те си имаха всичко и месо и пари и млеко и т.н. а сега са най гладните . ЧИСТ КАПИТАЛИЗЪМ -докажете че съм прав

тоя пръдна тука са насраа. ББ ще се хвали цял мандат.

И туземците се радват ли радват !! Колко сиянни са мънистата !!

хахаха най- мнооо тъземеца с пожарникарския шланг а чехльо са е усрал до уши

pompai

Да не би да имаме аМерикански централи?

Похвалил ни той, що някой не го попита дали знае къде се намира България?

човека. Че то не американците, 60-70% от западноевропейците не знаят къде е България.

Това си е техен проблем Ако са учили география, трябва поне от обща култура да знаят. И аз не знам кой е "Ганчо" и къде се намира, но това не пречи на "Ганчо" да си живее живота, без да му пука за мен.

Отворени, честни и конкурентни пазари? Само Путин и Газпром са против.

Ти тъп ли си, прост ли си, невежа ли си или си обсебен !! Затова, че сме сервилни, невежи, прости и бедни ние е виновен Путин, така ли , бе "мозък" !!

pompai

ДА виновна е политиката на РУСИЯ

Да бе, такива като американските централи тук.

разглоби Набуко-то и затова го няма нали? Смешко, смешкооо...

да си врякат, но има само една истина.. в мига в който можем да изберем от няколко източника доставките на газ,, цените ще падат .. ама нали ще изберем по-големия подкуп.. май е ясно бъдещето

Отвори картата на Европа. Огледай държавите около България и си избери най-близките доставчици на газ, различна от руската. Аз също бих искал да имаме различни и изгодни източници. До голяма степен са виновни и нашите "бизнесмени", които си слагат и високи комисионни при препродажбата.

ингилизите си плащаха за ленд-лииза от ВСВ до 2006-та година. Полша американския газ и американските похвали ще ги плаща до 3006-та. Ако съществува дотогава и евро-гаулайтерите не са я напълнили със 'сирийски бежанци' от Афганистан и Нигерия...

,...АКО НЕ НИ ХВАЛЯТ ТОЛКОВА

"Русия да прекрати дестабилизиращите си действия в Украйна и навсякъде другаде. Да спре да подкрепя подтисническите режими в Сирия, Иран и други врагове на свободата и цивилизацията" !!!

Щях да се учудя, ако Тръмпи не го беше казал. Какво очаквахте да каже, че Русия е права, а САЩ и ЕС не са? Няма такъв филм!