Скандалът в УНСС и тъжната истина за българското образование

Оказа се, че за повечето преподаватели и студенти в този "водещ" български университет един фалшив изпит не е проблем. Проблемът е, че се е разчуло за него.

Обратно в новината

Коментари - Скандалът в УНСС и тъжната истина за българското образование | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли смисъл от коментар?Баба ти и дядо и са го знаели,и също:"Рибата се вмирисва от към ГЛАВАТА. Докато ОНИЯ (240 плужека) не покажат,че мислят само за себе си и останалите(дори професори)ще ги следват.

ЛЕЛЕ, ЛЕЛЕ АМА ТО ИМАЛО И ХОРА КОИТО МИСЛЯТ, ЧЕ ТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧНО. ОТДАВНА Е ИЗВЕСТНО,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ОБРАЗОВАНИЕ НЯМА ИМА СИСТЕМА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ДИПЛОМИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ. ДОКОГА ЩЕ СЕ НАДУВА БАЛОНА? ПОГЛЕДНЕТЕ ТИТЛИТЕ РАБОТЕЩИТЕ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ. ПОНЕ 20% СА ПРОФЕСОРИ ЕДНА ЧАСТ ОТ ТЯХ НЕ МОГАТ ДА ПИШАТ ПРАВИЛНО НА БЪЛГАРСКИ. АШКОСУУН, МАША ЛАА. ПОЛИТИЦИТЕ ПОСТИГНАХА МНОГО И ТО САМО ЗА 25 ГОДИНИ. НЕГРАМОТЕН НАРОД И НЕГРАМОТНА НАЦИЯ СЕ УПРАВЛЯВАТ ЛЕСНО! МАША ЛААА. ДЕРЗАЙ НАРОДЕ! СКОРО БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ В РАЯ НА АБОРИГЕНИТЕ- С ДИПЛОМИ ,БЕЗ ЗНАНИЯ И КУЛТУРА, НЕГРАМОТНИ ВИСШИСТИ? БЛАЗЕ ВИ!

УНСС си беше и остава свътралище на посткомунистически дебили. Мога да напиша сценарии за сериал

Тая професорка ме кефи!

доди демукрацията и ибааа мамата на сичко и салама не салам , и сиренето не сирене и образованието ни едно такова мижаво, и педали ни налазиха ..абе зле

за фалшифициране на документи! ... но какво стана с Калина Илиева за фалшифициране на документи?! С фалшификацията си тя се разпореждаше с милиони ... а с тях какво стана?!.... Съда я пусна, защото не намерили оригинала от който тя фалшифицирала документите си :))) супер смехурство!!! ...само се чудя - дали наистина все още българите чакат да се "оправят" ??? Недейте!!! Няма да стане!!! ...прст нрд, слб држв... както биха написали на един древен език

вижте какво, вузовете ни са пълна скръб, болшинството професори са бивши доносници на десе, взимат пари от лекции в няколко унита, отделно щатна заплата, една лекция е 70 лева за 2 часа, никак не са бедни, към 3, 000 лева на месец, отделно грантове, стипендии, обикалят света с 4 конференции годишно на държавни разноски в чужбина, така че хич не ми ги оплакваите, отделно масово преподаватели се сношават със студентки и никои не вижда нищо нередно.

Ти да не си бил професор?

Някой беше казал "като се знам какъв инженер съм, страх ме е да отида на лекар". И с икономистите същата работа. Лошото е, че повечето от тези, които наистина знаят и могат да правят нещо, не виждат реализация тук и емигрират. А тези, които са излезли от изпита, за да вържат тройката, си остават тук, защото никъде другаде никой не ги иска, и това са хората, които утре ще работят в България.

аз пък не разбирам напъните всеки да има висше, като познавам среднисти, които държат хранителен магазин и се напълниха с пари, жената има един сандък злато и си купи апартамент с този магазин.

университет, този в търново в първи семестър ги учили на българска граматика от 7-ми клас, толкова били прости! а днес ходих до принт центъра в техническия във варна. бедна ви е фантазията за каква трагедия става на въпрос, бурените на игрищата за баскетбол са до кръста. т.нар студенти са с доста опростачен вид, говори се масово турски. докато чаках, някакъв си принтираше явно някакъв учебник по забележете "зърнопроизводство", в технически университет уж...

Тъжната истина за българското образоване всъщност красноречиво се демонстрира от следните абзаци в статията: "Първо ОТ ОНЕЗИ 90!?!?!? И ПОВЕЧЕ ПРОЦЕНТС, КОИТО С ГОТОВНОСТ СА СЕ ВКЛЮЧИЛИ В ИМИТАЦИЯТА!!!! НА ИЗПИТ, получили са си тройките и четворките и сега си мълчат - какво толкова, важни са взетите изпити, не знанията. А ТЕЗИ, КОИТО НЕ МИСЛЯТ ТАКА (ако има такива), СА НАУЧИЛИ, ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ А Е И ОПАЗСНО ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА СИСТЕМАТА!!!..." Забележете думите "ИМИТАЦИЯ" НА ИЗПИТ, и че такава е СИСТЕМАТА!!! Де факто ВСИЧКИ ПРИСЪСТВАЩИ ОТ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ - "професорка", и то РЪКОВОДИТЕЛ НА КАТЕДРА!!! И АСИСТЕНТИТЕ Й, както и НАД 90 % от студентите ИМИТИРАТ ИЗПИТ, ЗАЩОТО ... ТАКАВА Е СИСТЕМАТА. и всички отлично и категорично го знаят,приемат го за норма(лно) и не се съпротивляват и не правят и не възнамеряват да направят нещо, те се О'К с тази ТРАГЕДИЯ!!! При това положение ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ РЕАКЦИЯТА НА РЪКОВОДСТВОТО НА УНУВЕРСИТЕТА Е ТАКАВА И ОЧАКВАНА ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ! Защото - ОТНОВО - ТАКАВА Е СИСТЕМАТА ИМИТАЦИЯ (И). Имитация на образование, преподаватели и студенти, и на изпути! Имитация на подготовката им за живота -НО НЕ И ЗА ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ, КОЯТО Е ИМИТАЦИЯ НА ДЪРЖАВА, защото ... ТАКАВА НИ Е СИСТЕМАТА!!!,РЕСП. УПРАВЛЕНИЯТА, от там И ИМИТАЦИЯ НА ЖИВОТА НА МНОГО БЪЛГАРИ, С ИМИТАЦИИ НА ДОХОДИ - пенсии и заплати! че

айде - икономисти под път и над път. А как е при лекарите ? а как после може да се заеме позиция в градска болница ( най-малкото).

Напишете имената на професорката и на ректора на УНСС - да виснат на стената на срама. "Вътрешните" хора - преподаватели, студенти, родители, си траят, разбира се - пазят си "имиджа" на измислените дипломи, които раздават, респ. получават. А публиката сама си прави изводите. ..

Това не е истината за българското образование. Целият випуск са ни късали без основателна причина. Просто професорът влиза и ни съобщава, че днес всички сме скъсани и че ще се видим на поправката. Причината - на него му се плаща за поправки. Дори не си прави труда да прегледа работите за ключови думи. Ето това е истината за българското образование - проподавателите, особено професорите, правят каквото си искат, всключително шантажиране на студентите да закупят учебника, издаден от съответния професор, който трябва да се представи преди започване на изпита; води се списък на представилите книжлите и след изпита се оценява най-вече по този списък! Ама и те са си прави - бедни са! Всеки какъвто рекет може, такъв хваща.

като са бедни си е техен проблем, не мои. пък и един профессор е с 3, 000 лева заплата.

Направо ме разсмя. Нещо не си на ясно. В кой ВУЗ се плаща за поправките?

veska

След като законотворците ни създават такива закони за висшето образование! След като властниците ни дават лицензи на Хуниверситети по села и паланки, а броят на завършващите средно образование става все по-малък! Откъде да внесем кандидати за висше образование, след като навсякъде вече знаят, че диплома ще получат, но не и знания. Плащаш си таксите, плащаш си на изпитващите и получаваш оценката. Така е и в здравеопазването ни. Правиш си болница, оперираш менискуси и получаваш парите от Здравната каса.

Това

Това си е реалността за съжаление :). Как да накараш един тенейджър- чалгаджия да учи във ВУЗ като той е преписвал и подкупвал още от средното си образование и на практика нищо не знае, за да следва ? Едно време държавата плащаше образованието и тогава имаше карди. Днес студентите си плащат семестрите и затова всички разчитат да му пишат 3-ка, за да може да си плаща до края на следването му. Ето ви изкривената пазарна икономика. Аз ти пиша 3-ка, а ти ми субсидираш заплатата и всички са доволни. Поради тази причина вече университетите не връщат кандидат студенти, защото всеки един, се явява, като техен бъдещ спонсор.

veska

Че и сега държавата плаща за обучението на студентите. Нима можеш да сравниш таксите в българските и чуждите университети? Защо бъдещите лекари, които априори са решили да работят в "партньорска" държава не си получават там медицинското образование, а правят това в България? Отговорът е, че там трябва да си плащат в пъти повече, а тука им се плаща от нас, от държавата, с изключение на таксата.

Турция обяви, че не признава българските дипломи за висше образование точно по такива причини, какъв вой нададе възмутената българска общественост и власт ???

И сега, ако управляващите ми кажат, че за първи път чуват, че има проблем с българското образование/ което преди беше на много високо ниво/ значи наистина от крадене не им остава време да погледнат проблемите на обикновените хора... е за какво тогава да ги избираме?

Аз например като ме пита някой от БГ как детето/племенника или др. под. да успее да намери работа и да се засели в Западна Европа, аз ги съветвам колкото могат по-рано да изпратят въпросното дете в чужбина да учи. Защото ще се учи не само на професия, но и на ред и морал.

Неприятна истина е че висше образование в съвременна България НЯМА. А още по-лошо е, че няма морал, което аз например разбрах още средата на 90-те години и се спасих. Сега всички населяващи територията явно са затънали до гуша в невежество и корупция дотолкова, че вече дори нямат елементарен усет за почтеност и справедливост ...

мисли, че всички общества са корумпирани и неморални като нашето и не вярват, че има общества, където властват нормалните човешки ценности - честност, почтеност, трудолюбие,...

Да, това е тъжната истина за образованието ни. Но не си ли го "постигнахме" сами и доброволно. Години наред, след поредния погром, на образование, на земеделие, на армия, на икономика, на здравеопазване, на морал и на какво ли още не, едни демократи възкликваха: "днес е един хубав ден за българската демокрация". Е, а сега накъде?

Високият обществен морал е необходимо условие за силна икономика! Моралът се засилава чрез справедливо правораздаване и се съсипва чрез несправедливо такова! Подтисническата българомразеща власт у нас развращава хората чрез несправедливо правораздаване вече 28 години! Ние, истинските българи, мълчаливо се съпротивляваме доколкото можем. А можем наистина много и накрая, все пак, ще победим! Само трябва да не сме толкова мълчаливи и да казваме най-истинската истина за нещата и проблемите ни!

И сега, след като се установи, че всичко разказано от студента е истина, ще остане ли наказанието му? Не е морално да бъде наказан!

супер забавно, защото УНСС колкото и да е известно с това, че е корупционно блато дори не е най-зле от БГ "университетите" .. могат да се изброят много млади и успешни политици с дипломи от къде по-непретенциозни университети.. представете си какво е там.. дали дори си познават преподавателите някои от техните "студенти"

...до Студентски град и знам мнението на студентите - те не го крият в частните си разговори. УНСС е корупционна яма, в която този Стати Статев дерибейства без срам и съвест. Позволява го и на преподавателите. Автономията на ВУЗ-овете там го разбират като безнаказаност - имам предвид преподавателския състав.

Двойна мъка е това.Никой не се интересува от тези факти.Каква по голяма трагедия от това да се заличава образованието? Къде е прокуратурата? А как ли е в другите вузове.

Студентите искат само диплома, не знания. Преподавателите искат само пари. Сключват уж тайна сделка, но известна на всички и резултатът е пълна помия !

По висша математика имаше една лема: "Студентски град е едно безкрайно множество от глупци, а неговата точка на сгъстяване е УНСС."

На българските поробители, не им трябват образовани хора. Планирано е българинът, да е неук, да е с промит мозък и да е верен, на европейските ценности (пе..растия, безотговорност, послушание към олигарсите). Образованието и отговорността, бяха ценности, които вече не са приоритет за българина. Родителите на всеки един младеж, са готови да дадат мило и драго, за да успеят да осигурят средства, за неговото образование. Така, беше и когато аз бях студент, преди 29 години. Разликата е, че когато аз бях студент, във висшите учебни заведения, имаше правила и те се спазваха, като всеки студент, получаваше добри знания. Сега образованието е на ниво, което дава знания, за работа в първобитния строй. Така искат, колонизаторите.

Да речем, че има българомразци, които искат да ни унищожат държавата - какво трябва да направят?! - Първо да я ограбят - какво трябва да направят?! - Да ни омаломощят - какво трябва да направят?! Да ни оставят без доходи и свястна храна - какво трябва да направят?! - Да ни разтурят предприятията и земеделското производство - какво трябва да направят?! - Да ни накарат да си мълчим докато разтурват всичко - какво трябва да направят?! - Да ни уплашат, че ако надигаме глас, ще бъдем наказани - какво трябва да направят?! - Да наказват честните и да награждават мошениците и престъпниците - какво трябва да направят?! Да поставят на властови позиции безродни некадърни безхаберници, готови да прилагат несправедливо управление - какво трябва да направят?! - Да проведат извратена кадрова политика като уволняват кадърните и честните и на тяхно място да назначават некадърни подлоги - какво трябва да направят?! - Да ни излъжат, че това, което правят е "демократизация" на обществото ни - какво трябва да направят?! Да овладеят всички медии и да ги направят зависими от "конкурентното пазарно стопанство" . . и т. н. - нали ви е познато?!

Да речем, че има българомразци, които искат да ни унищожат държавата - какво трябва да направят?! - Първо да я ограбят - какво трябва да направят?! - Да ни омаломощят - какво трябва да направят?! Да ни оставят без доходи и свястна храна - какво трябва да направят?! - Да ни разтурят предприятията и земеделското производство - какво трябва да направят?! - Да ни накарат да си мълчим докато разтурват всичко - какво трябва да направят?! - Да ни уплашат, че ако надигаме глас, ще бъдем наказани - какво трябва да направят?! - Да наказват честните и да награждават мошениците и престъпниците - какво трябва да направят?! Да поставят на властови позиции безродни некадърни безхаберници, готови да прилагат несправедливо управление - какво трябва да направят?! - Да проведат извратена кадрова политика като уволняват кадърните и честните и на тяхно място да назначават некадърни подлоги - какво трябва да направят?! - Да ни излъжат, че това, което правят е "демократизация" на обществото ни - какво трябва да направят?! Да овладеят всички медии и да ги направят зависими от "конкурентното пазарно стопанство" . . и т. н. - нали ви е познато?!

Работодателите (особено държавата) точно поради непознаване на родното ноу хау не наемат изучили се в чужбина. Утре някой може да ги изпорти.

УНСС-Утре Носи Съответната Сума! Това го знае всеки, сега са учудени!!

В Англия за разлика, заради преписване се изключваше от университета с директно прекратяване на учебната виза. Едно китайче го съпроводиха директно до летището още на другия ден.

Овчедушни мерзавци...Съвременните младежи направо ме отвращават.

Естествено, не само те, но и всички без капчица съвест и морал.

Пичове, спрете да наричате УНСС "университет". А да се говори за репутация, е смешно. Това е заведение, в което "преподават" Румен Гечев и Пламен Орешарски. За тях е характерно, че успешно фалират банки, когато се изявяват като управляващи. Освен това, ректор на това заведение е друга самодоволна мутра - доносникът от "шесто" Стати Статев, директно призовал студентите да емигрират, за де не пречат на далаверата. УНСС е принтер за фалшиви дипломи. Кое не ясно?

Парадокс: образованието гони младите от България! Който има възможност, се стреми към образование навън - знае се, че тук мижитурките лесно получават дипломи и после се праскат, че и те са "с висше". Иди доказвай, че ти имаш знания, а те не ...

Завършилите УНСС като цяло се реализират добре. Така че не ги мислете. Един двойкар се опитва да стане известен - всяко чудо за три дни. Ясен Бояджиев кой университет е завършил?

Само да питам, някой знае ли, кога в УНСС се подават документи за получаване на дипломи по бързата система и каква е цената? Спешно (до 1 месец) ми трябва диплома от там щото моите от СУ и чужбина не ми вършат работа. А завършилите УНСС все са на власт! Напр. "Тънкото" Лиле го е завършила и е "отличничка" в трите кабинета на Борисов...

Точно в десятката!

ХАХАХА, след т.нар. "скандал" желаещите да "завършат" този "университет" ще станат още повече. Все пак и най-големият тъпанар ще разбере, че може да стане "висшист" срещу съответната сума, а в случая даже и безплатно да си изкара тройчицата....Каква репутация какви пет лева, всичко е пари, нали драги ми неграмотнни студентчета от кол и въже...тръгнали да ми стават финансисти, бизнес администратори и прочее измислици, а не могат да вденат какво как се смята процент..пълен смях, жалкото е, че наистина ни управляват същите тези дебилчета от същия този измислен "университет" защото алтернатива май няма.....за това и сме на това дередже...пфууу

Бизнесът ми е в друга сфера, но иначе веднага бих взел на работа двамата останали студенти. Другите мишки - да ги дяволите вземат

Никога повече няма да наема завършили УНСС и съветвам и колеги да правят същото!!! Мълчаливи измекяри не ми трябват!!!

Пробвай от Бургаския Свободен Университет, ама за резултата ... :)

Утре Носете Съответната Сума - УНСС, кое не е ясно? По мое време там ходеха тройкаджиите, които не минаваха нито в МЕИ, нито във ВИАС, нито евентуално в СУ. И нямаха особено самочувствие. За разлика от днешните, които учат за банкери, но не им стига ума да се сетят, че да работиш в банка още не значи да си банкер.

По мое време за ВИИ "Карл Маркс" (УНСС) се говореше, че са го построили далеч от ВМЕЙ, МГИ и Лесотехническия, за да не може студентите от тези институти да прескачат през голямото междучасие до ВИИ (УНСС) и да завършат и второ висше.

Голем смех! В тая печатница за дипломи , който не е поискал /платил/ не е учил!

и във великотърновския има много грозни истории.

е, преди беше: учи , мама, за да не работиш! сега явно е : не учи мама, за да не работиш!

Ами сега след тия подигравки и кампания срещу университета - как децата ни ще си намерят работа, пита по телевизията майка на студентка." Това пък направо кърти мивки;) Абе, лельо, а що не се запиташ как с ТОЗИ НАЧИН НА ПРЕПОДАВАНЕ от дъщеря ти ще излезе професионалист, който на база познанията си, ще настоява за добро заплащане на работата си?!;))) И за ТОВА преподаване ли си харчиш парите?!

тия професори поне да учат децата как да крадат и лъжат че гледам по им се получава....

не е тъп този който иска парички за 3ки..... тъп е този който плаща за тях.... червивите от пари дядковци и бабки ако ще и професори да са.... боклуци...

гарван гарвану око не вади, никой няма да излезне и да каже, че съжалява за постъпката на професорката, напротив защитават я. Българска селяндурщина, всички т.н. преподаватели са дс агенти, хора с кофти минало, зависими хора, не стават чеп за зеле от тях. Аз 2007 исках да кандидатствам право и си търсех университет. В УНСС ми казаха, че за 5000 лв може и без приемен изпит, а после срещу някакви дребни суми и с преподавателите нямало да има проблеми. Това много ме възмути, отидох така или иначе в друг ВУЗ и даже завърших успешно, но това ми остана като спомен от УНСС. Корупцията там е узаконена, тя на свой ред ражда висшисти със съзнание за корупция, те после стават депутати, който също са корумпирани и т.н. И се чудим защо корупцията е навсякъде и не можем да я преборим. Ми университети ка УНСС и СУ създават податливи на корупция висшисти те така....

за десе агенти е абсолютно вярно.