А какво прави България, за да дойдат тези пари?

Ангела Меркел призова германския бизнес да инвестира в България. Но точно това не се случва.

Обратно в новината

Коментари - А какво прави България, за да дойдат тези пари? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България -винаги наведен /по корем/ член на ЕС.Германия : инвестиции в БГ-горд член на ЕС -клонят към 0. Германия : инвестиции в "санкционирана" /омразна Русия/: 78,З милиарда евро. Нищо ново ние БГ поне си имаме фондации които финнасират 15-20 човека .Толкова за 27 години.

Алкохолен, евро-пенсионерски и секстуризъм.

"Идат ли германските пари?" Идат, идат ама не се видАт.

Германските сатанисти,крадци и неонацисти/германския бизнес/направиха така,че нашите мутри отиват на крака при тях да им подаряват България.

..и понеже вече 26 години не разчитам на държавата или на безкрайно закъснели,макар и верни констатации ,от четири години работя и с роми .Приемам ги без предубеждение,обучавам ги,оценявам ги само според делата им и абсолютно наравно с българските им колеги. Мога много,много да пиша по темата, затова че се затриваме темпово от собствените си предразсъдъци и пр. .Накратко - няма смисъл от вайкане,заклинания ,губене на време.Повсеместната липса на работна ръка направи активното включване на ромите единствен спасителен изход,особено в сезонната заетост.Това е положението!И като се обърна назад виждам,че не роми ме лъгаха и крадяха .Точно толкова са различни като хора,колкото и ние,българите.

Днес по Нова телевизия гледах предаването т.е. документалният филм "Ничия земя". Вижте какво е било през соца и какво е сега. Сега дори по зле мнозинството от българина живее. Да живее ДС, те си бяха добре през соца, добре са и сега, а децата на шивачките и др. скромни хора днес живеят и работят на ден за 6 евро, а в Америка/САЩ на час работят за 6 евро. 27 години ей така минаха неусетно без никаква промяна, освен лъжи и кражби в полза на единици, вие си знаете, кои и кой стори всичко това. Прави са младите, когато преди години ни казваха-ДА БЯХМЕ СЕ РОДИЛИ НА ЗАПАДу ама на ви сега-родителите им роби по времето на соца, сега децата им робуват в западните държави, а ДС си клатят краката и нищо не правят за бг народ. Те на запад българските граждани, независимо от произхода им работят много яко, а родените там са на помощи, правят по четири и повече деца и на помощи, без да работят, излишно е , карай да върви, нали те от всички партии са що горе добре, какво им дреме за народа, дреме им само по време на избори, дават им на неграмотните и полуграмотните по някой лев и те милите първи наредени до урните да дадат гласа си за някое кебапче, някой лев, всичко се знае, и тръгнал сега нашият цървулко при ромите в Америка, преди ходи при родопчаните(българомохамеданите), т.е. при отрудените хора, които от умора не им е до политика, знаят слабото место и използват случая, никога няма да се оправим, никога, това ви го казвам аз, запомнете, може да не сме между живите, младите не искат да чуят, а само понякога са ни казвали-добре сте живели, какво добре, с няколко дипломи и получавахме 105 лева , последните години след демокрацията... ПРИМЕР Е НИЧИЯ ЗЕМЯ...комунистически режим все още е в действие, не се заблуждавайте мили млади хор

"...комунистическия режим е все още в действие, не се заблуждавайте мили млади хора!" Обаче идва 100 годишната юбилейна дата на ВЕЛИКАТА ОКТОМВРИЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ, направена чрез чифута Улянов. С нея идва вече и краят на "Световния еврейски конгрес", като СВЕТОВЕН ФАК'тор. В 44-тото българско НС, се виждат конкретни усилия за блокиране на "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД"-1988 г. и "Програмата на Ричард Ран и Роналд Ът". Според тези двама ИКОНОМИЧЕСКИ УБИЙЦИ, Ран и Ът, "отровната политическа атмосфера" е причинила фиаското на "програмката" им. Шефовете им от "Световния еврейски конгрес" ги хокат заради българите, а и тяхното протеже Хикари Клинтън не можа да стане президент на САЩ. Затова те някога решават през 1988 година за БЪЛГАРИТЕ на свой конгрес в Москва, че ТРЯБВА: "Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив." Когато ГЕРМАНЦИТЕ видят, че ВРАГЪТ НА ТЕХНИЯ ВРАГ е ЖИВ и ПОДКРЕПЯН от Господ българина ще се юрнат да инвестират в България, но тяхното ноухау, ще бледнее пред БЪЛГАРСКОТО НОУХАУ за ДИГИТАЛИЗАЦИЯ и НАНОТЕХНОЛОГИИТЕ ни. Да не говорим за енергия от Черно море (сероводород, газ и нефт), и т. н. НОВИ енергийни източници, които ще направят ненужна ЯЕЦ "БеляНЕ" и независима икономиката на България, от Русия.

Я да попитам колко от бг циганите в Германия работят и са успешно интегрирани?...

Работили са някога в Германия, но вече са се изразходили вследствие на употреба.

Хъм, сега на DW ли да вярвам или на ПП ГЕРБ, според които сме втори по икономически растеж, трети по ниска безработица и със средна заплата 1000 лева?

кой е луд да си вкара парите в тая кочина от простаци, виж му само на Валерката одухотворената физиономия и си предстви какви ще са ти подчинените

Вземи мутрата и виж боксьора, от един дол дрЯнки, на са СПЛОТЕН ОТБОР лапачи.

Оглупяването на нацията е необратимо.Шейсет години социализъм и двадесет години постсоциализъм, удобно кръстен демокрация, за да могат да крадат новите уж демократи и естествено, че е необратимо.Бягайте!

Даниел Кадик е явен и правдив критик на управлението на ББ.Човекът си го казва в прав текст,без грам дипломатичност.Оспорва бюрокрацията,випиющата корупция,краденето от фондовете и обществените поръчки. И ако,немските инвеститори се вслушват в думите на Кадик.....скоро няма да има успех в призива на Меркел.

Немският бизнес е оцелял въпреки катастрофите и превратностите на съдбата и няма нужда от подканяне от фрау Меркел... Да не мислите, че в Българи не се произвеждаше електроника за някои автомобили. Просто в нашата държава почвата е целенасочено враждебна и ако немците имаха интерес, почвата досега щеше да е прочистена. Ами да си я прочистят и да идват, ама до тях е Полша, която е по- готина. Там е Калининград, както и Литва, Латвия и Естония, които отдавна са доказали, че принадлежат културно към немците. Зад нас е Турция със 70 млн пазар- кой е готов да бачка по- евтино и качествено от турците? Пита се какво ни е готиното на нас, че немците да искат да плащат заплати тук? Само данък 10%, другото е фарс.

Квалифицирани кадри се добиват в практиката в производството , образованието не е достатъчно , да не коментираме и неговото ниво. Тука изпаднахме в дилемата за кокошката и яйцето.Тотална разруха и упадък - е постигнахте го , за политически решения отговорност не се носи , нали Иване Костов. Те това са фактите , доразграбвайте де що е останало и кой от къде е. Всъщност всички ще отидем там - в двата метра.

d4

просто е! безработицата намалява, защото и хората намаляват. когато изчезне и последния читав българин, безработицата ще е със знак /-/.

Животът е падове и възходи, но като този пад не бях доживяла да видя. Ето ви сравнението: Виж Тато какво е направил за 34 години, и вижте се всички комунисти-ляво , дясно... след 1989 за 27 години какво построихте, какво подобрихте, или целта е била на ЕС да ни вземе умните и красиви, и да ви остави на вас простите и неграмотни роми, мохамедани, мюсюлмани, а що не и християни. Чалга, курвалък, рей паради, кражби, убийства, самоубийства, големият процент е негативен след 1989 , а трябваше да е обратното, стандартът ни на живот да се подобри, а то многократно се влоши, то не бяха ПЧБ , хората работиха като преподаватели, известни математици на Либия и вие им отнехте всичко комунистите, то не бяха 3000 лева долар, то не бяха кражби на КТБ, били минали западните държави по този път, едва ли ? само лъжи от устата ви бълват

Нещо си се объркал ,бай тошо единственото което правеше е да цунка задника на руснаците , ако нещо е било постигнато то е от гражданите , а бай тошо само размахваше ръчички по манифестациите и хората сега просто имат избор и не им се работи за цървули тук в бг затова отиват на запад там им се плаща по добре ,което говори че ги ценят повече ама това е трудно да се разбере от хора с нисък интелект.

Дефицит на квалифицирани кадри?Ами,тези кадри Меркел ги усвои. Избягаха заради Борисов и Сие, за да не работят ангария и да могат да се реализират.Тук останахме само тия,за които вече е късно,болните и пенсионерите. С една дума-обречените. ...Е,кой ще дойде да инвестира у нас?Това са само протоколни пожелания на Меркел.

какво сега германия да инвестира и в какво производство,тука вече не останаха българи. Да беше инвестирала преди 20 г. Днеска тука освен неграмотни цигани -друго няма. Така че освен да инвестира в улични метли и лопати-друго не виждам

Нали това е целта, евтина работна ръка която да отива при тях и пазар за техните стоки без конкуренция. Това е източна европа в ЕС.

Като избягат кадърните, изкарващи пари хора, кой ще ти купува стоките в България, че да я броиш за пазар?

Ами че ти кажем , боцнах си една магролия , сега ще си купим и един анцуг ''Samsung'' и едни джапанки и напролет почвам да се фотим пред магнолията , така ще постигна високо ерудитно състояние и благоприятен статус за инвестиране но банковите ми сметки , които също възнамерявам да открия по екзотични краища но Света.

,,пилците,, се броят ,,наесен,,...??? в ,,политически,, превод...??? след два мандата на ,,герб,, нема ,,пилци,,...!!! само ,,кокошкари,,...!!!

Бойко Борисов-Бранител Български първо трябва да изтреби до 9 коляно с огън и меч червената сган а над тигана на Бузлуджа да фърли 4-5 томахоука и бидона с напалм и чак тогава ще има инвеститори ,благодат и добруване за народа!!

червената сган е лесна работа, ами тебе ко ща прайм?!!!

Ама ще се самоубива ли що ли???

Пръцльовщини . Нещо дето го е нямало и 30 години след като вече въобще го няма , се едно духове да ловиш. Абе чворче малко , в материалот е проблемот , този материал от който е и Боцето ти и Цецка ти и много други дето и преди беха и сега са туморът на държавата.

и ,,тои,, да е ,,пръв,, за пример...!!!

Как да я изтреби, като той играе (уж) скрита комбина с тях? Вижте, че пак започна да върти и суче за "Белене".

Меркел що се неизясни с Баце по тия работи , вместо да му пуска блъфове , колко напред сме източните балкани , каквото и да означава това , макар че ич му непречи на Баце веднага да си го пришие на ревера.

Василий II Българоубиец не успя напълно , но наще българоубийци и таковаха мамата на тая държава , аут сме , тъч , корнер , извън терена сме. Оправяне нема , ако на некой не му е ясно.

Прехода до момента никоя управлявала партия не предприе мерки за подобряване на образованието, премахване на корупцията.... никоя партия не се стресна, че маса народ си взе еднопосочни билети за реализация в чужбина. И не съм за Бойко, но всичко започна още от свалянето на Тодор Живков, някой тогава да беше чувал за Бойко Борисов ? Някой да знаеше че той ще управлява след повече от 10г? Дано да ви просветне малко съзнанието и погледнете реално, има ли някой да е заявил в предизборна кампания, че ще промени това? А ми не, НЕ защото неискат, по лесно им е да простее народа и да ни разделят отколкото да се захванат по същество за истинска работа.

какво прави мутристан, какво !? мутристан прави, ама какво прави, а ??

Съобразно последни наблюдения - ошумоляването на 'наште' Е Тотално... => Трябва да ги поподкарваме ШикФронтално .

Чакат ги побързо да ги разделят

Бийте църковните камбани заедно в цяла България, да изгоним чумата... знаем коя. И да се предпазим. Здраве и дълъг живот на звънарите!

Дискретно : - София - Message Taken ! - Варна - Тоже ! - по Балкана - Тоже ! - Русе и Силистра - Тоже ! - Велико Търново - Също ! - северозапада - Дори там ! ....лееекички хъкмък из Пловдив и юго-Запада и юго-Изтока.

Както я е подкарал, Боко Българозатриец Първи скоро ще продаде под масата цялата държава срещу някой контрабанден канал за цигари или петролен танкер. Което, впрочем, е на път да стане...

Не съм чул до сега чуждите банки ,монополи ,търговски вериги ,концесионери и тн...да се оплакват от законодателството ,бюрокрацията ,корупция и тн... Причината ще да е друга ! Просто германският бизнес и всички останали получиха отворения пазар у нас и няма смисъл да местят производствените си мощтности ,още повече че работната ръка /робите/ им отиват на крака там ! Ние можем да се опитаме да привличаме компании от трети страни ,които искат да стъпят на Еврогейския пазар ,като Руски,Китайски,Японски ,Американски и тн...но няма политика за това ,пък и еврогейците не търпят конкуренция на техните компании !?

Невярно. ...- Белведере. ... - туристическите 'пируети'. ..- Всяка КомпанияМайка имаща бранш с 'наште'. ...колкото до Стъпването-Ни на Глобалния Пазар - Двустъпковата Парекселанс !

Прав си. Ако успеем да направим това, ще започна да си мисля че сме велика нация. Проблема е голям и се намира в Голяма Бокова ГлАва. Той си мисли че немските и френските пари са ПО-пари от тези в Конго и Бангладеж. Бокоооо не обикаляй като недарена сватя из цивилизования свят да ни излагаш. Там каузата е загубена. Заминавай в Африка

Меркел "призовала" бизнеса....все едно да призовеш котката си да яде боб. Ами искала е женицата по бързо да се отърве от БГ-целувки и прегръдки и трябвало да каже нещо радващо

Както я е подкарал, Боко Българозатриец скоро ще продаде под масата цялата държава срещу някой контрабанден канал за цигари или петролен танкер. Което, впрочем, е на път да стане...

Именно ! ...и поради Факта че тея с 'прахчетата' са Глобални зулумаджии(ки) - Само да Си представим Що ЗА Партниране Ни чака с Вси Хора по Тази Планета !

...и Отново : - да НЕ бъркаме 'наште' и тяхното 'управление' с Нас-Всички Българ(к)ите ! Никога. Никъде. По Никакъв повод/аспект. ---- Съобразно Данните (в И този материал) : - Двустъпковата е Единственият подход ЗА Изправянето на България и Нас-Всички. ...и понеже Немския-ми е Нефела - ако обичате, Колеги : - койтоМоже - Да брифира Съоветните Хора !

Колегата, смислено написано, но мъчноразбираемо... Ако може да не оригиналствуваш до такваз степен с ЛИНГВИСТИКАТА И ПИСМЕНИТЕ ЗНАЦИ......

Предлагате да Зареждаме ЦЕРН, НАСА, и Всички Водещи Научни звена+Събития с Наша ракия ?! - ЗА !

80 процента от стоките, които внасяме отвън, могат да бъдат произвеждани тук, в България! Има ли някой, който да го оспори!??

Да разбира се ! ...а И Доста ВоистинеНаши продукти СА Сериозно търсени Навсякъде по Тази Планета ! (ама тея 'наште' ... абе СвръхДебелшко им Се пише !)

Ехо - плановата икономика рухна !!!

И тя без СИВ какво ще е?

С какво качество и на каква цена?

Дойчевеле пак наруга България. Германските фирми "не инвестирали". Ами да инвестират, ние какво сме им виновни. Да строят нови заводи. Ама не им е изгодно. Заграбиха на безценица заводите, които бащите ни построиха и стрижат, стрижат свръхпечалби. "200,000 нищонеправещи млади хора". Къде пък ги видяха, то това са ни всичките млади хора за 5 години. Т.е българите са мързеливи, затова им плащаме по 400 лв. ! 17 милиарда са печалбите на бизнеса за 2016 г. От тях 90% са на западни фирми. И всичко е изнесено, до стотинка. Като изключим едни смешни 10% корпоративен данък. Няма по-злостен враг в информационната война срещу България от дойчевеле. И не знам защо уж "български", уж "независими" медии му пригласят ? Ще дойде ден, ще отговарят за колаборационизъм !

Колко много гупости на куп. Абе момко, с тая уста ядеш.

Срещу фактите няма как да се върви. Последните десетилетия ВУЗ-те дават на студентите остаряли данни и дипломи. А не Знания !!! Каква файда от неграмотни вишисти и необразовани абитуриенти за бизнеса? Претенциите европейски - знанията африкански !!!

Драги българи, разберете че властта тук няма нужда от мислещи образовани хора. Мислещите хора гласуват по съвест, а не по заповед! Българският политик не е готов за европейски избори и прави всичко възможно да не увеличи броят на европейскомислещите избиратели.

и ще ти извади поне 30 причини за да не може да си свърши работата. На първо място разбира се е Световната Конспирация.

Реформаторските,демократични и проевропейски ориентирани сили и партии ,бяха обезличени от комунистическата пропаганда и демагогия!Власта се подхвърля между живковите протежета на БКП-герб и бсп!Тъпотията и боричкането е м/у милиционерите и доносниците,което прокуди всички кадърни млади хора да търсят бъдещето си вън от България!Докато власта е в ГЕРБ/БСП,все ще сме смачкани и живуркащи по путиновите ,колхозни правила и мизерия!Радев кани Путин,който ни се подиграва и това ако не е предателствона най-висоно ниво?Как изчистим тая гнусна червена кал от унизения ни народ?

Защо упорито свързвате една от най-големите капиталистически акули - Путин с комунистите??? От "демократичните" промени в България не е имало други освен комунисти във властта. Дали Откровенно червени, дали розови или сини - все под възглавниците им седи партийната книжка на БКП !!!

Абсолютна тъпотия.Няма да получиш и 50 цента за това от НПО-то.

Еми глей са! Зада стане работаттрее назначиш на директорска пшозиция е тоямой човек и е на таа фирма дасепреведат 2млн. Иначее ад.Нема оправия!

Нищо не може да се направи..То е като при хората..Ако изгубиш важни годинки, после няма наваксване..Чехия, Полша, Унгария не ги изгубиха в заменки, мутреене и фалити, ами привличаха западни инвеститори..Дори и Румъния се усети по- навреме..А в България все още има малоумници, които си мислят, че западняците искат да ги ограбват..Те със скъсани цървули, ама ги е страх от ограбване...Ще дойдат от Ауди, Фолксваген или Опел, да ограбват Ганьо...Е, не дойдоха..Ганьо е в ръцете на Баневци, Герговци и Ганчевци..Те не го ограбват

Не дойдоха ли ? Не само дойдоха, но и заграбиха всичко, което бащите и дядовците ни построиха с лишения ! Къде ги видяхте тези 2-3-ма българи, къде е едрият национален български капитал ? На кого принадлежат банките, застрахователните фондове, пенсионните фондове, медодобивният комбинат, комуникациите, стоманата, бирата, торовете, стъклото, сребърните концентрати, златото, кабелите, текстила, електроенергията, разпространението на енергия и вода, циментовите, търговията на едро ? Всичко е на западняци, тук-таме турци. Но понеже и медиите им принадлежат, погрижили са се да създадат у вас и още 1-2 милиона наши съграждани, че "българите сами са си виновни". За какво сме виновни, че СССР загуби Студената война и покрай това ни окупираха ? Че ни разрушиха армията, като на победена страна, както при Ньойския договор ? Че ни наложиха тежки контрибуции, които и до днес плащаме ? Че ни заграбиха заводите и мините ? Че ни отвлякоха децата ?

Кое построиха бащите ни и дядовците? Колко построиха децата ни в Строителни войски? Без пари! Колко построиха виетнамците в България?

освен едно - да спомогне държавата за развъждането на още повече циганета, понеже според DW явно те ще оправят нещата! Наглост!

Е па нали другаря Борисов вика че сме цъфтели? май по по скоро прецъфтели,бих казал умрели..до там ни докара "демократично" избраното правителство на мафията

Меркелчеее Ива вакантно място за плашило на бостан а ела ма

Добре го е казал: Прекалено много университети с куп безсмислени предмети. Влиза се с тройка,излиза се с тройка. Какви специалисти,какви квалифицирани кадри?!

Демокрацията и капитализма почти 30 години съсипват и ликвидират България. И не вървим към по-добро. И не ми говорете за "свобода".

ти къде беше, и защо позволи да ти съсипят държавата?

Изходът е: революция, НАРОДЕН СЪД, Комунизъм (от китайски тип).

Търсачка германка за домашна помощница. Визия като Клаудия Шифър .Zapata. bg

Амммм, нали магистралата и двете пречиствателни станции щяха да докарат големите инвеститори на опашка да се редят пред портиера на министерски съвет? От 2009 до днес има непрекъснат спад на чуждите ЧАСТНИ инвестиции в България.

Не съм казал, но пак ще повторя:) Истината е, че в държавата на топ мениджърски позиции са се окопали посредствени кратуни, дето не могат едно средно мениджърско решение да вземат. Удавени сме в посредственост. Който имаше капацитет си хвана куфарите и не мисли да се връща....Живота втора серия няма. Като не си ценен тук -другаде ще те оценят. Тук са цени муртралъка, раболепието, верността към партията....

От мен да го знаете. ВСЕКИ чужденец дошъл в България да прави бизнес, е дошъл да печели, а не да ви направи по-читав живота. Зарежете тези митове и запретвайте ръкавите като японците.

100% вярно с оригинала

" Направих си труда да проследя малко движението им на обявени свободни позиции и констатирах, че за определени позиции се търсят хора през няколко месеца, което не е добър знак. Не може винаги човека да се оказва "НЕПОДХОДЯЩ"" "Еколог търсят от 1 година , но защо не могат да си намерят... никой не знае ! Защо е напуснал стария ... пак никой не знае !" Има и още подобни мнения за АББ което навежда на мисълта, че специалисти има, просто те не знаят как да си задържат кадрите!!!

тез за каква курупция говорят? в варна всички работят и средната заплата е 2000 евра, браво на наще политици които винаги са помагали на варналии!!!

ico_all

Ти както винаги показваш завидна неподготвеност и безграмотност в коментариите си. Няма главни букви, "наще, ваще" и т. н. "бисери". И не си никакъв вАРНАЛИЯ да знаеш.

направо го разката. само така! :) А нещо по темичката да се изходиш?

Владиславово,къде се тези заплати по 2000 евро във Варна?Аз се сещам само за един сектор....

А като се събудите колко е?:)))

Защо не питате ТИКВАТА ЗЕЛЕНА от Банкя,НАЛИ Източните Балкани вървят Добре?????