”Монд”: България – слабата брънка в борбата срещу ИД

Под 3 флага – европейския, българския и турския, колите преминават през ГКПП „Капитан Андреево“, превърнал се в новата фронтова линия във войната срещу джихада.

Обратно в новината

Коментари - ”Монд”: България – слабата брънка в борбата срещу ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой може ли да даде отговор, защо толкова много младежи се отказват от Европейските ценности и отиват да се бият срещу тях?

Как може Да сме слабата брънка. Нали сме в ЕС, нали сме в Нато! Къде са те да паодсилят сигурността на границата си! Трябва ли най- бедната държава в ЕС да изнася бремето на Еврапа и Нато!

Той другаря Борисов беше избран от Доган ефенди / и още метани му прави, моля не обиждайте аятола Доган /бойковия шейх/ на джихадист моля.

Нали щяха да я ликвидират тази ИД-задружно и със съвременна техника.Да не са дали заден ход?

След наплива на французи, англичани и други такива - не само младежи но и бъдещи проститутки - те по своите трябва да бият как ще стане тази работа....

както казваше великият Алф - "майтап бе Уили" Кой щеше да ги ликвидира? Оня дето ги снабдява "по грешка" с оръжия, боеприпаси и пазари? А, стига "БЕ"

Франсетата пак се осраха. Те са главния източник на джихадисти, а полицаите на Луи Дьо Финес действаха доста по-професионално отколкото сегашните френски специални части.

Хахаха, много точно (за полицаите на незабравимия Луи дьо Финес)! На всичко отгоре оставам с впечатлението, че франсетата плачат за това, че потенциалните джихадисти напускат страната им... Не е ли това парадоксално?!? Аз мисля, че е радостно, че по-малко паплач остава на територията на Европа. По-скоро проблемът е да не се върнат и пренесат тероризъм на стария континент. Би следвало да се пускат БЕЗ ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ, като им се отнема гражданството ЗАВИНАГИ.

статията не е написана за да обвини българия, както по заглавието грешно може да се разбере. дори напротив, много от мненията получили доволно количество плюсове съвпадат по смисъл с написаното по-горе. то обръща внимание на слабостите в т.нар. "защита" на европейските граници от откровени престъпници, убийци-джихадисти, терористи и други любимци на бхк и други подобни антихуманни сборища дължащи съществуването си на пари със съмнителен характер. турция също се оказва с проблем, който сама си създаде и до момента струва няколко милиарда. но едно е да свалиш диктатор, друго е да осереш света безалтернативно. след повторените многократни грешки от "демократичната" война в ирак си правим извода, че това насилие над хора, като над животни е не само желано от "избраните" правителствата, но и целенасочено, и методично предизвиквано.

ах недеи! още преди 10 г при първото си ходене в париж се ужасих от това, че на стъпалата на катедралата Sacre Coeur арабите дънеха арабска музика и закачаха минаващите, които им се струваха не мюсулмани. после, същите тези французи съсипаха либия, сега правят същото със сирия, след което тълпи бежанци тръгнаха навсякъде, а някакъв 'журналист' от Le Monde смята, че ние сме им слабото звено.

тия европейци с акъла ли са ... що не ги пуснете свободно да ходят в сирия ... и билети им купете ...

Къде сме ние - в Европа или на п-а си майна? Ако сме в ЕС, то трябва да сме единни и да спазваме всички европейски закони. А ние се опитваме да бъдем троянски кон в ЕС. Да проваляме всички техни мероприятия. Фалшиви шофорски книжки, фалшиви дипломи за образование. Фалшиви мерки за сигурност. Фалшива демокрация. Фалшива борба срещу корупцията и престъпността. Фалшиви полиция, прокуратура и съд. Фалшив парламент и фалшиви правителства. Въобще фалшива държава. В действителност не сме фалшиви по кражби, далавери, корупция, изнудване и мошеничества. ЕС да си направи граници като изключи Б-я и да си ги пази. Да не вярва на БГ шофьори и дипломи за образование. Да не вярва на БГ правителства и парламент. Опомнете се - всички доклади до ЕС са пълни с лъжи. Ние сме бетер гърци. Кога ще бъдем лоялни партньорт към приятелите. Лъгахме руснаците, сега лъжем ЕС.

БГ е официален канал за преминаване на "мигранти"! дори със затворени очи се вижда!

на влизане всички франсета и останалите потенциални терористи - в кауша и бой по каските докато омекнат. Задължително всички за да не се пропусне някой. После да се вика Монд да им вземе по едно интервю и за тяхна сметка обратно откъдето са дошли.

Поредната помия на франсетата. Те ги възпитават, там става радикали,а след това нашите служби трябва да им бършат насраните задници. На челата им не пише "джихадист".

Като дойде французин, англичанин или германец в България да се арестува и пребие и да се разпита" Къде си тръгнал момко , при аятолах Хомейни ли отиваш" бой докато признае....

А Европа въведе ли изходни визи за Сирия. Ами за Турция. Или трябва ние по очите да ги познаваме кои са лошите.

Аз съм Шарли, ти си Шарли - щом си Шарли, на ти, Шарли!

еврогейската наглост, няма. А защо ние трябва да ловим хилядите "французи", "англичани", "австрийци", "скандинавци", "германци" пожелали доброволно да се запишат в Ал-Кайда? Къде с френските, австрийски, холандски, бретански, белгийски и датски власти да озаптят собствените си "граждани"? Ние какво пъдар ли сме на третото-четвърто поколение "европейци", чието съзнание, формирано в толерантна и демократична Европа, е завладяно днес от идеите на джихада?

Каква брънка, каква верига !? Кой ни е наредил на веригата ? Какво общо имаме ние с тази война !? Да си воюват Франция, да си воюват САЩ, да си воюва Израел. Кой ни закачи на веригата, че и даже недоволни, слаба брънка сме били !?

Станков, ако си пропуснал, сме в НАТО.

zivvo@abv.bg

Фащай пушката и в редиците на обучаваните от НАФТО бирци срещу ИДИЛ. Е през есента една такава група ,обучавани в Йордания от американци, бойци решиха и станаха главорези на ИДИЛ. Та никой не те спира.

Ситуацията около теленото заграждение на българо-турската граница е плачевна. Командированите там полицаи само констатират с получените от ЕС уреди за нощно наблюдение непрекъснатото преминаване със стълби и през прокопани под "оградата" тунели на стотици нелегални имигранти без да могат и предприемат НИЩО! Контрабандата на стоки и хора е високодоходен бизнес, питайте Боко Рапоня как най-бесно се става милиардер в зелено?!

Някой може ли да ми каже, какво стимулира толкова силно тези европейски граждани да ходят да се бият на страната на ИД?

с които са израстнали и на, които са ги възпитавали.

1 изречение - 2 правописни грешки = съвременен европеец от БГ-то

Още ли не си разбрал? ИД е голям работодател. Плащат се заплати за да се биеш и убиваш. Тия "бойци" са просто едни емигранти отиващи на работа или гастарбайтери казано на немски. Работата е грозна, но плащат добре и на резаците не им пука. Разберете, че ИД съществува и се крепи не от фанатизъм и идеи, а чисто и просто от пари и заплати. Кой ги плаща - едни хора дето имат печатница за пари.

Печатарите имат частни армии.

Ами Франция да обяви война на Сирия и да изпрати войски там Нали е велика сила. Ходом марш....

проблемът за европата е колко техни минават през нас за и.д.!!! проблемът за нас е на колко ,,и.д-та,, влезнали като бежанци ще останат тук!!! но за ,,белите,, европеици това си е ,,наш,, проблем!!!

Ами господа френчета,много ви са качествени арабските европейци,в скоро време няма да ви различаваме,кой французин,кой арабин,всички ще сложите фереджета и чалми.Създадохте проблеми и на България.

Турция към настоящия момент е приютила близо 2 млн. нелегални имигранти, от които 1,7 милиона са сирийски бежанци.

Браво бе, от вас карикатурите на пророка, от нас - всичко останало.

Факт - в западните медии сме определени като основен производител и доставчик на амфетамини за ИД.. Много се харчели... И фамилии български се споменуват.. А западните журналисти и една сделка с оръжие през КАТАР на МАРИНЧО РАЙКОВ проследиха. От България за "правилните" революционери в СВОБОДНАТА СЕВЕРНА СИРИЯ НА АЛ КАЙДА. Пък после Северната Сирия стана ИДИЛ, а сега веч за по-кратко ИД. Чий бизнес просперира в КАТАР??? Да се чуди човек...

Франсетата да дадат 200 милиарда евро за по-качествена охрана на границите, каквито са скъперници и да поемат издръжката на бежанците. С трици маймуни(буквално) не се ловят!

Какви милиарди бе? Те не могат разтурената сделка с Русия да си платят.

Ами да помагат ние сме първата линия срещу тези лудорани, Турция скоро може да се зачисли към ислямския корпус както е тръгнала така че да помагат докато все още има държава !

и да сме слаби, но премиерът ни е доста дебел!

Монд: България слабата брънка в борбата срещу ИД Не знам каква брънка сме, но вчера по медиите даваха , как част от оградата на турската граница е полегнала под ъгъл 45 градуса, а в същото време новите 100 км. още не са започнати. Ние сме "брънка" та "дрънка".

Западни капути, ИДмогат да минават през Бг,но не само през бГ. За да стигнат до Бг минават през цяла Европа. Обратния път пак е през цяла Европа. Ясно е,че ИД има канал през цяла Европа и той явно следва пътя на наркотиците.Ясно е,че някой покровителства ИД инче те нямаше да съществуват, нямаше да са завладели земи на чужди държави, нямаше да убиват, нямаше да минават през цяла Европа, нямаше да помпат петрол и да го продават на Европа. Защо Европа приема свои граждани,които отиват и се връщат от ИД?

премиерат е слаб премиер *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хубава снимка, която ще остане за поколенията. Премиера- много красив, одухотворен , бившата Му секретарка ,с гордо вдигната глава.

брлгария слаба брумка с такав премиер *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хайде пак България виновна. Като това, че сме 16-тата ли 20-та ли република. Ами да не са ни оставяли след войната точно и Франция и най-вече Англия да сме под режима на СССР.. и сега не си виждат имперското население и тук сме им виновни. Сега НАТО не може да се справи с няколко хиляди изрода, а успя да направи Триполи на картофена нива.

А007

България слаба брънка срещу абсолютно всичко, дори собствените си разузнавачи разкрихме :)

Каквото ни всичкото, такива ни и разузнавачите!

Дир.бг-слабата брънка в използването на съвременните информационни технологии.

От статията разбирам, че обвиненията са за пропускане на европейски граждани през българската граница, на път за Турция, респективно Сирия. Чудно ми е какъв е механизма, по който на българската граница трябва да се спре гражданин на Европейския съюз, тръгнал към Сирия?! И ако се спре, то пак по каква директива да се връща в държавата си, било Франция, Германия или която и да е.

Ама ти много питаш. Важното е, че пак ние ще сме виновни, а Тиквата и жалката му свита няма да кажат нищо.

Ще им пратим 14-те хиляди самолета, ама на 30 февруари.

Като сме слабата брънка, направо да ни махнат от веригата! Затваряме границата и ако ще да прелитат. То не че сега не минават в галоп, ама писна ми от лицемерието- първо нямате право да не ги приемате, после трябва да им дадете статут на бежанец, че да са вечно ваши, накрая да им създадете условията, каквито и българите ги нямат- а морда няма ли да се пръсне, а?! Координационния център си го правете на турската територия, а не е да ги стоварвате в българската, а после от Турция да се двоумите какво да ги правите.

От статията се разбира, че посоката на напускане на екстремистите е от Европа към Близкия изток през Капитан Андреево т.е. отиват да се влеят в редиците на Ид, а е възможно след това да се върнат като камикадзета преоблечени в костюми и гордо размахвайки френския или друг вид европейски паспорт.

Измазваме КПП то и влизаме в Шенген !! Каза Боко Тиквата в първият си къс мандат ! През вторият му къс мандат се оказа ,че Пак е излъгал !

малка му е мистрията на боико,не може да измаже шенгенското кпп

И будут англосаксоны в очередной раз получать от славянских мужиков получать пизды.

В България може ,както много лесно да се влезе,така и много лесно може да се излезе! от разграден двор друго не може да се очаква,влизат всякакви паплачи от Африка и Азия,преминават границите и отиват в ЕС,а главорезите,които искат да воюват за ИД си минават през България,като на парад,тук все пак е раят на корупцията и престъпниците и всеки може да си прави,каквото си иска! Тук няма Съд и Прокуратура и има правителство,което само се води такова,но на документи....От тук може и ядрени оръжия да прекарат

Ама то имало борба срещу ИД?

А на мен ми писна от Францията и от Англията и от Португалията и Европата и техните слуги и меринджей! По Добре Русия или ИД отколкото този Евро-БАРДАК!

Оплакват се, че българите пропускат французите първо или второ поколение към Сирия. Нека са внимателни с парашутните излети, че по селата е страшно и утре може да кацнат я пак в Коиловци, или направо в с.Мечка, а тогава френските командоси направо да ги пишат безследно изчезнали.

Обвиняват ни, че не сме спирали техните граждани джихадисти и те заминават в Сирия... Ами да си ги арестуват те- ние каквото можем се стараем. За Шенген няма да ни приемат никога. ЕС беше до тук- сега еврозоната ще се обособи като истински ЕС, а ние в санитарния кордон на трета скорост... А тия дето искали да влизат в ЕС не моа да ги мисля ама хич.

Зато, блядь, когда русские солдаты пойдут воевать, то нахуй любому американцу жопу на английский флаг порвут.

Пич, пиши на човешки език че не те разбрахме. Та какво искаше да кажеш.

Интересно всички французи и англичани дето ги дават по клипчетата дали са минали през нас? Щото нещо ме съмнява.