Финландия вече не е против влизането на България в Шенген

Финландия смекчи частично несъгласието си с присъединяването на България и Румъния към Шенген, заяви министърът по европейските въпроси Александер Стуб.

Обратно в новината

Коментари - Финландия вече не е против влизането на България в Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А те защото нямат корупция и мафия .. айде бе нещастниците ...това което правят сега е потъпкване на Европейските закони

Бе тия що не си траят и да си стоят на студеното. Страната с най-много депресии в света.

Стуб е свестен човек, не се вързвайте, но трябваше да се заиграят малко с местните националисти които са сила в парламента. Друг е въпроса уместно ли е това лицемерие, когато надигаха глас колко държът да се справим с корупцията защо изведнъж биха отбой? Да не би корупията у нас да е намаляла?

това прилича на: "може, ама друг път!".

Изметнат си в горния етаж. Прилича точно на това, което се казва. Тълкуванията - във вмирисания партиен клуб по места!

Абе какъв е тоя? Някакъв си Стуб от бивша съветска република. Тоя за какъв се мисли? Я у лево такива! Въвел ограничения тоя, с два леви крака, две леви ръце и меки европейски съветски китки. Черен печат в паспорта на тоя! До дупка! И никакво преминаване през България за такива отворковци.

Не ме интересува кога дали ще влезнем в Шенген. Интересува ме кога ще бъде спряна корупцията и организираната перстъпност. КОГА????

Аз също мисля, че това ни е основния проблем. И сега, ако имам достатъчно пари мога да си посещавам Европа когато и колкото си пожелая. Лошото е, че едва си плащам сметките, не се храня нормално и нося долнопробни дрехи, и като станем член на "шанген" , това няма да се промени. Така, че изощо не ми пука - дали ще ни приемат или не!!!

хе, притрябвали са ни сухопътните им граници; кой ще ходи (или ще транспортира нещо) до финландия през най-северната част на русия; отваряне на въздушните и морските граници ни устройват напълно

Устройва ни.

Хаха, ако се вържат на празните ни обещания от типа "вие ни пуснете в Шенген, пък ние ще работим срещу корупцията и безнаказаноста" - горките.

За простаците които не се сещат разяснявам бавно и просто: шенген => отворени граници => бизнеса търгува по лесно => магистрали => бизнеса пренася по лесно=> по голяма печалба => повече инвестиции и конкуренция => по големи доходи ! КАПИШ ?

Много бързо пишеш

тъпчо, и сега няма митница между страните от EU. има само паспортна проверка, която не касае товарите, а само пътуващите! стига сме им се молили като циганета! каквото за нас, това и за тях! когато решат да ни приемат....welkome КАПИШ?

welcome that will be

За ограничените като тебе ето Извадки от Шенгенския договор >охрана на външните граници>никакво ограбване на бизнеса включително пушене на работното място>спазване на закона за движение по пътищата>спазване на трудовото законодателство> социална справедливост>туй с конкуренцията не го разбрах> колкото големи доходи да имаш ако купуваш коли като камиони пак няма да ти стигат. Туй за КАПИША да не искаш да кажеш ХАШИШ?

И да КАПЕШ и да не КАПЕШ, това дето си го мислиш като бац'ПУЙКО няма да се получи ! Това на вас ГЕЙБерите е основната теза за да крадете (взимате) пари от еврофондовете и бюджета и да ги харизвате на приближени до вас пътностроителни фирми които строят магистрали с дупки!!! ...

праз!

Е туй за март па после поетапно други граници го слушаме от 2010. а стига вече. То онези скандинавци да с е запитат дали вече искаме. Монеже света е пазарна икономика ние няма да ги чакалме може да се обединим с рибките в черно море.

Стуб всеки може да живее на запад и да се прави на гъзе , бъди МЪЖ И ЕЛА ДА ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ С 135 ЕВРО НА МЕСЕЦ ! ТОГАВА ЩЕ БЪДЕШ ЕДИН ГОРД ЕВРОПЕЕЦ :)

ОК! Ама мен кво ме топли, дали ще съм в Шенген или не, като нямам доходи, няма кво да ям и стоя на студено цяла зима?????????????????

Сега ще дойде един мистериозен чичко от чужбина да ти даде 8 хиляди евра заплата за 4 часов работен ден и да ти повдигне стандарта. С така приповдигнатия стандарт няма да ти е студено.

можеше по-малко простотии да пишеш щеше да си велик:))) Дори с по-малко простотии, а не с нещо умно:)))))

Какво те грее ли ? Ами щото си прост ! И това не подлежи на съмнение най вероятно и папата да те благослови пак ще си беден и най вече ПРОСТ ! Затова шенген ще помогне на работливите да изкарват пари ,а за такива като теб да докара негър който да те загрява анално ! Ясно ? НЕ ? А да освен прост си и ТЪП !!

Само да споменем, че ако са изпълнени техническите изисквания не би трябвало да има пречка за Шенген. Но всичко си има мярка. Ама ни правят на будали ( каквито май сме си ), защото хитреците управляващи им ходят по свирката. Покрай всичките чужди инвестиции унищожихме икономиката ( която не беше кой знае какво, но сега я няма), инощожаваме селското стопанство ( въпреки показните акции на земеделския министър) На път сме да си внасяме всичко - тоест ставаме само пазар, което е пътя към гибелта. Жалко нали?

Ходи и се гръмни с тоя Шенген ако мислиш, че като влезеш там ще ти се дигнат доходите, а цените ще паднат ! Пък ти си бачкай колкото си искаш, дето се вика на воля се труди :) ...оди фани накой балък от сиганската маала да му ги разправяш тези малоумщини, току виж гласувал за теб на следващите избори ...

Значи си прост. Ако поумнееш малко, ще те огрее.