Коментари - Закъснява ли България за еврозоната | Днес.dir.bg

Закъснява ли България за еврозоната

Единственият разумен изход от валутния борд е влизането в еврозоната, смятат експерти.

Обратно в новината

Коментари - Закъснява ли България за еврозоната | Днес.dir.bg

Коментари

77 млрд дефицит в ЕУ бюджета от брексит, 133% DEBT/GDP Italy - набъбва страшна криза и дойче банк е зле, и Португалия зле, за гърция има официални прогнози че излиза от еврозоната

чета и се удивлявам какви са тези експерти бе, и каква е тази теза с какво се защитава ....

ЕС се разпада,а вие сте хукнали към гроба?

И 42 млрд. за присвояване.

Гърците, ако не бяха в еврото, отдавна да са просяци...каквито всъщност сме ние. Една шепа ченгета ни управляват и ще ни управляват докато ни има ...Влизането в Еврото е спасеение за обикновения българин от лапите на компрадорската класа.

Това е манипулация, ще затънем още повече. Вие финансист ли сте, ако не сте, не повтаряйте чужди думи.

JMM®

В момента използваме лева само като заместител на Еврото. Защо направо да не ползваме Евро ???

Герджика взе да се олива.

Само куршум и нож в гърлото ги оправя тия мекесперти и политици. Докога ще спим??!?!?!!?

Има едни парички за присвояване от някого. МАЙ И ГЕРДЖИКА Е В ХОРОТО.

Има едни 20 млрд. € гарант на борда, които олигархията и тях иска да откраде след КТБ. Ще го въвеждат без референдум ?

"Закъснява ли България за еврозоната? От позицията на интересите на Хадуккостовата чета - закъснява и то много,но от позицията на националните ни интереси - не закъснява.Взе още не сме готови за това сътресение.

-"Обществото ни трябва силно да извика..." -Да но обществото проследи кризите в Гърция,когато се смени драхмата и видя какви трусове и неприятности имаха гърците,въпреки,че в този момент Гърция беше много по стабилна държава от нас!Тази валутна смяна би облагодетелствувала един файтон хора,а цялата тежест ще е на гърбът на опусталялият и гладен български народ!

Факти за размисъл на ококорения, ухелен ЦАРСКИ СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР, който очевидно е страдал от недостиг на власт през тези 10г в които царската партия изчезна и не може да събере 0.5% избиратели, както и за Хампарцугъзян, и дузина запотени евро- и финансови експертки от Сусурлево: ГЛУПАВИ И ТЪПИ ЛИ СА ПОЛША, ЧЕХИЯ, УНГАРИЯ И СЛОВАКИЯ КОИТО НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА ЕВРОТО, А СА В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПА И НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД НАС ? Ти ли пръдливи царедворецо, който нахално се вкопючи във властта ще ни загробиш отново и в качеството на какъв край тебе пръска злъч, злоба и антибългарщина соросоидалният соломон паси ?

ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ ЧЕРВЕНА ГАДИНО ???? СЛОВАКИЯ Е В ЕВРОЗОНАТА И Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ТОЧНО ЗАРАДИ ТОЗИ ФАКТ !!!

С въвеждането на еврото ще загубим и останалия ни суверенитет. Освен това: 1.Всичко ще скочи 2 пъти 2. Ставаме солидарен длъжник в слуай, че някоя от страните в Еврозоната не може да си погасява дълговете. ЕСМ механизма. Вследствие на което, данъци и и такси още ще скочат. Ползи от еврозоната няма.

Влизане в еврозоната само след референдум !

Безхаберници!!! Вържете лева за златото. С еврото си губим финансовата независимост а с нея и икономическата. Тия хора хабер си нямат, че еврота се печатат САМО, КОГАТО Е В ИНТЕРЕС НА ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ и някои други, за да подсилват техните икономики. Абсолютно не на еврозоната. Златото е най-стабилния гарант за лева. От 5хил години златото са истинските пари.

И какво го грее ОБИКНОВЕННИЯ българин от това влизане в "еврозоната"? Икономиката ще скочи? Заплатите? Пенсиите? Жизнения стандарт? Кога? 20 години след като влезем в "ЕврозонатА"? Щото в ЕС сме от вече 10 и добре, че са българите зад граница да пращат пари, които да се харчат по тукашните супермаркети за храна.

ЕС Е ЕДИНСТВЕНИЯ ГАРАНТ НА МУТРИТЕ И БАНДИТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЧЕ НЯМА ДА ГИ ГОНИ НАРОДЕН СЪД :))) ... ЗАТОВА НАРОДНИТЕ ДУШМАНИ И ПРЕДАТЕЛИ ВИ БУТАТ В ЕС ... А ИНАЧЕ НА ЗАПАД ГИ ВЪЛНУВАТЕ ДОТОКЛОВА , ДОКОЛКОТО МОГАТ ДА ВИ КРАДАТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ И ДА СТЕ ПРОТИВ РУСИЯ .... ... ПОМИСЛЕТЕ ЗАЩО ЗАПАДНИТЕ КОМПАНИИ ДОСЕГА НЕ СА ЗАТВОРИЛИ СУПЕРМАРКЕТИТЕ В ГАДНА РУСИЯ ??? - ЗАЩОТО ИМА ДАЛАВЕРА И КЕЛЕПИР :))

хаха айдуците политици ни манипулират,че еврозоната е нещо лошо,ще ни ограбят,ще ни поробят,поредната манипулация...ще има ред,а крадците не им трябва ред и контрол,нямаше да има КТБ най малкото...5 милиарда ей така за бог да прости,и няма виновни разбира се,мафия,манипулират ни,че тея в еврозоната да не са просяци като тея които не са бе замислете се елементарно е,мафията си има държава

Как така най бедната и корумпирана държава в Европа(по официални данни) се оказа готова за въвеждане на еврото изведнъж.....ами като сме толкава силни да махнат валутния борд,да видим какво ще стане,да видим дали пак ще покрием изискванията......както се казва а дано ама надали!

Всички който са ходили в Европа и са говорили с обикновени хора,да кажат дали има един доволен от еврото....ако има,то те са единици.....а иначе до всички разбирачи подкрепящи еврото,България е доста далече от критериите за въвеждане на еврото,по реални данни а не по стъкмистиката на платените икономисти,щото като ги слуша човек как сме покривали всички изисквания,направо сме цъфнали и вързали и икономиката направо минава страни като Чехия,Швеция,Полша и т.н.......само че нашите продажници искат съвсем да докарат хората до мизерия,сиреч до закрепостеност от Европа, а иначе то не сме и готови и за еропеиския съюз,справка съдебна система,която 20 години все не може да се оправи

КАТО ГЛЕДАМ КАК ГЕРБЕРАСТКИТЕ ШУВРАНТИИ ЦЕЛУВАТ РЪКА НА МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА , БИХ КАЗАЛ ЧЕ СТЕ ДОСТА ПО-НАПРЕД ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА :)))

ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ!!!АНАЛОГИЧНО Е,ДА МОЛИТЕ СЪСЕДА ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА У ВАС!!!КОЙ РАЗУМЕН ЧОВЕК ЩЕ ДОПУСНЕ ТАКЪВ ОТКРОВЕН ИДИОТИЗЪМ???

Не само, че не ни трябва еврозоната, но не ни трябва и ЕС. Без тях ще сме много по добре икономически-без квоти,без забрани,без смъкнати гащи.

Подтекст на статията: "Отдавна чакаме да ви ограбиме и сега е назрял моментът да подготвим общественото мнение с лъжите си" Стив Ханке е казал, че Брюксел ни натиска за еврото, за да отмъкне валутните резерви на България. Българските власти отново повдигнаха въпроса за подготовката на страната за влизането й в еврозоната. Това не трябва да се случва. На България й трябва валутен борд и дисциплина. Ако влезете в еврозоната, вие ще изгубите всяка дисциплина и се страхувам, че ще започнете да вървите по посоката на Гърция, защото ще имате големи фискални проблеми, смята Ханке. Герджиков заговори за влизане в еврозоната в същия момент, когато Костов заговори за излизане от валутния борд. Доказателство, че политиците ни са просто марионетки и действат по сигнал от чуждестранните централи.

Направо цитат на заглавие от предишна статия от дир.бг, от 2015-та година: "Ханке: Влизането в еврозоната ще е катастрофа за България"

майната им на изнудвачите

След Кошари номер 1 и 2 ... ..ЕС и НАТО , Световната Олигархия но най-вече Германската ...Бързат да ни Набутат в Последната кошара Номер 3=Еврото! ЕС вечее взема мерки Брекзит да не се повтори=Невъзможност заИзлизане от ЕС,НАТО и Еврото. Така България ще е Тройно Заключена към Освобождение от тези Недемократични организации ! Спомнете си че НИКОЙ не ни Попита дали Искаме да сме в ЕС ,НАТО ,няма да ни питат дали искаме Еврто ! Демокрация !!??

Разбира се, че искаме е еврозоната! Такова крадене на пари тип Василев и КТБ щеше да е почти невъзможно, да не говорим, че това да се отвори банковия пазар е все едно Хитлер да си осинови еврейче! Очевидно е защото БГ политици се оправдават с положението в EU, все едно тук е рай и няма проблеми.

Да, не забравяме и конкуренцията на банковия пазар и по-ниските (адекватни) кредити! С интерес очаквам премахването на "поръчителите", както и фалит на ЧЛ. Изобщо, все още сме под турско иго, гледайки банковата мафия.

До тези с минусите. Има една такава приказка: Прост народ, слаба държава. Държането на контрола в държавата (мафията) и валутния фонд е в полза само и единствено на банковите олигарси!

за еврозоната.

Мечтая си за Орешарски, в сравнение с Герджиков той беше перфектен.

Ако няма производителност,фир мите ще фалират.Това са лъжи за мизерните заплати които дават.Защо си купуват яхти,самолети,скъпи имоти,супер скъпи коли,ако няма производителност ще могът да си позволяват.Лъжи и манипулаций,къкво да очакваш от КОМУНИСТ КАПИТАЛИСТ. НА ЗАПАД ГОДИНИ НАРЕД ,НЕ МОГЪТ ДА ПОСТИГНАТ,КОЕТО НАШИТЕ КРАДЦИ ПОСТИГНАХА ЗА 27ГОД.СИГОРНО СИ ОТГОРЕПОСОЧЕНИТЕ.

Това че живота в България ще стане по труден ако влезем в еврозоната е вярно. И че ще трябва да плащаме повече вноски...към "европейския спасителен механизъм" цели 12% от БВП и отделно към централната банка 2 милиарда и други вноски ще има,пък ние нямаме тия пари. НО никоя голяма политическа партия у нас не се е противопоставила на еврото. Напротив. Всички те казват, че сме били длъжни да приемем еврото. И изпълняват заповедите снесени от Брюксел. Така че май спасение няма. Иде голям глад, безпаричие и мизерия.

Има политическа формация , която е категорично против . Пое реален ангажимент и за отмяната на постановление 208 . Един от лидерите й успя да спре закона за концесиите.Преди това спря такса електромер и спести 2 милиарда на Българските домакинства . И за нея се говори все повече , набира мощ :))))

Коя е тая партия, че да гласуваме за нея. Казвай я сега докато е разрешено.

Истината е, че Герджиков уби тъпомера с тая еврозона! А изглеждаше умен човек...

Вероятно смята, че щом Борисов е отказал е лошо. Да не се лъжем, правителството е почти изцяло на НДСВ, дано Радев има добри съветници и проучат общественото мнение.

Борисов: Искаш не искаш, въвеждаш еврото Премиерът заяви категорично, че ще въведем еврото възможно най-късно Европейската комисия (ЕК) планира въвеждането на еврото във всички страни-членки на ЕС, включително и България. Ако Европа иска да е обединена, логично е да има и една валута. Въвеждането на еврото не е в това искаш или не искаш. В предприсъединителните договори ние сме поели ангажимент да въведем еврото. Това, че не го правим, е заради допълнителни изисквания и към момента можем да си позволим да се забавим. В предишното правителство с финансовия министър Дянков искахме да влезем в чакалнята на еврозоната. При ниския бюджетен дефицит, стабилността на банките, огромния фискален резерв, при ниския дълг имаме възможност във всички критерии да се включим в момента. Но ще го направим, колкото се може по-късно. Защото на практика вие не го усещате, както и инвеститорите, чрез валутния борд имаме фиксиран курс и това дава спокойствие. Няма нищо трагично в това, напротив. Колкото по-единна иска да е Европа, нормално е в един момент всички да имаме и единна валута, каза Борисов.

Защо никоя от скандинавските страни не е в еврозоната, сигурно изостават от нас, или бившите социалистически, защо Полша не е в еврозоната, или Чехия, по-зле са от нас явно, само Словакия е в еврозоната, но след отделянето от Чехословакия тя нямаше собствена валута, накараха я да егли 1млрд евро заем за да помага на Гърция за дълга, никога няма да ги получи обратно.

Финландия е в еврозоната.

А също и Швеция е задължена като нас за влезе в еврозоната. Така ще има две скандинавски държави в еврозоната - сегашната Финландия която е в еврозоната от 1999 година и Швеция заедно с нас съвсем скоро. Само Дания няма да е вътре. А Норвегия не са в ЕС.

Никой, ама никой, който има елементарно икономическо образование НЕ ГОВОРИ ЗА ОБВЪРЗВАНЕ С РУБЛАТА? Отговор: Защото не е ИДИOT!

Влизането в поредния низходящ свредел трябва да е тясно обвързано с доходите . Те трябва да са поне наполовина на останалите страни, а не както досега - 10%. И понеже и през ум не им минава да направят мин. заплата 900 евро , а мин. пенсия - 500евро , отговорът може да е само един ! КАТЕГОРИЧНО НЕ ! Остава и в това блато да се натресем ! Етническата , лихварска групировка и другата , на зомбираните убийци , са ни предостатъчни ..... Така , че въпросът е не да влизаме някъде , а да се измъкнем час по-скоро от съществуващите " съюзи " .

Кой да ти "направи" минималната заплата 900 евро? Като не се изработва? Като няма необходимата производителност и резултатност от труда?

Младите българи емигрират в чужбина. За да се запазят тук, трябва коренна промяна в управлението на държавата. Масово увеличение на производството в страната. Извън столицата. Изравняване на стандарта на живот и на заплати между София-провинция. Нови работни места в провинцията и производство. Ако ще и земеделие да е. Ние сме най земеделската страна в ЕС. Цели 44% от територията ни е земеделски обработваема земя....с идеалния климат за това. Но да има собствено производство и работа за народа ни. От там ще тръгнат и заплатите нагоре. Но друг начин няма. ЕС ни каза, че те няма как да ни вдигнат заплатите и пенсиите. Това зависи от нашата икономика, политика и производство. Това може да вдигне заплатите до 600 евро. А останалите до 900 евро се крадат! Обществени поръчки, заменки и прочие измами! А нямаме нито един кмет, депутат или политик в затвора! Ние сме на първо място по корупция в Европа! А това НИКОГА няма да ни позволи 900 евро заплата дори и да имаме икономиката на Германия сега! Така че изкореняване и на корупцията, най много органи борещи се с корупцията има България а същевременно сме и най-корумпираната страна?? Май никога няма да се оправим и тая коренна промяна не виждам кой ще я приложи.

Руските тролове треска ги тресе ако Задунайская губерния въведе еврото. Ще се простят с бленуваното приобщаване към МАТУШКАТА.

Елементарен спам.

Аха еврозона ..... предатели мръсни.

Ще има най-малко два регионални съюза. Стара /Западна/ Европа и Източна Европа. Вишеградската четворка ще е ядрото на втората група. Дали ще се разшири на юг към Балканите, дале ще се закачим и ние там, ще видим. Не можем обаче да се самоизолираме. Това означава край на вноса и износа, което ще срине качеството на българските производители. Припомнете си качеството на българското краве масло, преди конкуренцията на немското, френското, полското!

Отдавна трябваше да се присъединим към Вишеградската четворка.

Така беше, когато Бг беше независима. Как мислиш, като влезеш в еврото дали ще ти позволят собствениците на еврото да им конкурираш маслото? Ще ти вземат земята, ще те изгонят при кофите и ще те накарат да купуваш собственото ти масло като германско. Както става в Гърция. 27% безработни. Не е че не искат да работят, просто не им дават да имат евро за да го направят.

В главата ли те ваксинираха, при това с чугун?

Социалистите искат са си платят дълговете с хиперинфлация и печатане на пари. Вече са го правили. Сега искат да повторят.

Така е, само че не са социалистите.

Гергов - 220 милиона дългове

И на мен ми се струва, че сега нищо не трябва да се прави по отношение на валутния борд. Дали Великобритания ще напусне ЕС, какво ще се случи ако напусне, ще се създадат ли нови регионални икономически съюзи?

Спекулациите с надеждите и страховете на българите никога не са секвали. Сега е ред на еврозоната като Единствено спасение. Това напомня на лъжите на шефовете на БНБ - Вълчев и Искров през 1996 и 2014 които лъжеха безнаказано народа. Сега други лъжци се опитват да убеждават, че влизането в еврозоната сега щяло да стабилизира финансово БГ и ще сложи край на ва утния борд. Това което нашите тъпи политици и продажни финансисти трябва да не правят сега е точно да не правят това за което доста вече влезли в зоната съжаляват. Пишман манипулаторите пак се надяват да ловят шарани в мътната вода, за сметка на обикновенния хора, плащащи цената с своите спестявания.

d4

През 1972 г. управителят на централната банка на Дания каза: Ще започна да вярвам в европейския икономически и монетарен съюз, когато някой ми обясни как се контролира впряг от 9 коня, всеки от които бяга с различна скорост. Днес конете са 19. Един от тях се тътри премазан в полусвяст (Гърция), и въпреки това, неискащ да се освободи от убийствения впряг, препускащ към пропасттаВтория и третия кон /Италия и Португалия/ куцат с по 2 подкови. Следва ги четвъртото конче Испания, което е недохранено и кожа и кости. А зад смъртоносната, галопираща каруца на еврозоната се влачи трупчето на едно малко конче, привързано с веригите на валутен борд, отдавна убито, но незабелязвано от никого България. ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕВРОЗОНАТА ЩЕ Е ПОСЛЕДНИЯ ПИРОН В КОВЧЕГА.

Да бе, Испания е толкова недохранена че минималната заплата в Испания е 800 евро!!! Осемстотин евро! 1600 лева ваши пари!! Хиляда и шестстотин лева! За сравнение в отличничката на ЕС България минималната заплата е 235 !!! Сигурно България е вековна мумия тогава ???

Безработицата в Испания е 20%. Безработицата до 30 г. е 50%. При това за работещ броят всеки работил повече от два дни в месеца. И младите не взимат минимална заплата, защото ги наемат на половин работен ден. Около половината от работещите са на половин заплата, а минимална заплата получават 50% от работещите. Върху заплатата им начисляват задължително 300 евро осигуряване, та от 800 става 500 евро. Основният доход в 30% от семействата е пенсията на бабата и дядото. Компютърен специалист, дето няма безработица, с еднаква квалификация получава около 20% по-малко отколкото български такъв. 5% от семействата с деца бяха изхвърлени на улицата (не си плащали). Децата в такъв случай им се вземат и се дават на някое богато семейство. Жилищата им се изкупуват от специални фондове, повечето американски, но докато не се продадат дълга им расте с наказателна лихва. Не се заблуждавайте да влизате защото ще трябва да си продадете имотите на Сорос и ще се задължите до девето коляно!

Май френската фирма която ще ни печата еврото губи търпение и като нищо ще натиснат да въведем еврото.

....не ви щем еврозоната ! не ви щем евросаюза !..не ви щем скапаното евро !.... не ви щем и пробитата "демокрацiя " !.... искаме си дарjaвата !...искаме си златото ! ... искаме си суверенитета !...и искаме да се разкарате от дарjaвата ни ! англосаксонски изроди !

Какви са тия латински букви в кирилицата ни? ГРОЗНО Е!

...питаш ли ...а бичкио ?!? .или само се интересуваш? ...обяснявам за такива като теб -отворковци...има латински букви за да свикваш (те) ,защото скоро освен дарjaвата и суверенитета ни ще поискат и азбуката ни и езика ни (които в момента е палнен с англицизми,които хората даже не разбират ). CMI балват такива чуждизми непрекаснато !...навремето имаше цензура и се даржеше говорителите по телевизята да имат правилна дикцiя и да говорят правилен и чист балгарски език !...главните редактори вав вестници и списанiя не можеха да допуснат неграмотни jyрналисти да пуснат статiя !...вузoвете произвеждаха грамотни кадри !...работниците бяха по- грамотни от сегашните "вишисти"..заваршили странни вузове но щедро подкрепяни от нпо-та !

При преминаването ни към евро и свалянето на борда,цените и данъците в България ще се увеличат над два пъти.Това го знае всеки икономист. Целта на подобно нещо не е добруването на народа,а изваждането от банките на спестяванията на хората,които са над 41 милиарда лева. Никога никой не би ни направил "услута"да добруваме,а като знаете и кои са в управата на Института за пазарна икономика .....

Друг е въпросът че тези милиарди за които споменаваш са концентрирани в изключително малък % от населението /под 8%/ , голяма част от населението дори и сега живее под прага на бедноста. При свалянето на борда и завишението на цените за 1-2г държавата ще намалее с 30-40% и това също е ясно на управляващите. Плащането на сметки и закупуването на храна ще се превърнат в недостижим лукс.

Да ви имам експертите. Докога ще ми цитирате разни неизвестни с набити в главите им либерастки догми младежи? Влизането в еврозоната означава още едни окови и окончателно ликвидиране на остатъците от суверенитета ни - отделно от икономическите проблеми. При това сме в период, когато бъдещето на ЕС съвсем не е ясно.

Ердоган, днес излесе лекция за демокрацията на Германия: - "Ей, Германия, вие изобщо не сте се доближили до демокрацията, защото вашите действия не се отличават от действията на нацистите във вашето минало. Но вие ще уважавате Турция, иначе резултата няма да е във ваша полза." Не му пляскам, но . . . . А ние се занимаване с глупости и празни приказки . . . .Еврозона . . . .дрън - дрън

САМО МАЛОУМНИ УПРАВНИЦИ МОЖЕ ДА ИСКАТ ЕВРОЗОНА.ГЕРДЖИКОВ СЪВСЕВ Е ИСКУКАЛ.

Това не е идея на Герджиков,а на господарите му.Той само я изпълнява.

ДА, според мен България закъсня за Еврозоната. Трябваше България да влезе още 2009 година в Еврозоната, Симеон Дянков искаше да ни вкара но не му позволиха. Ако бяхме влезли в Еврозоната още 2009 година, то в периода от 2010 до 2017 нямаше да сме на дъното в най-негативните класации, ами щяхме да сме поне пред Румъния!!!

И с какво производство щяхме да направим това? Защото всички виждат, че никой не превръща в приоритет производството в България. А това е единственото, което ще ни измъкне от блатото и което всъщност чакаме като икономика и като държава.

поправете стандарта-ниските пенсии и тогава рипайте в еврозоната,а сега за богаташите е ок

Коментари - Закъснява ли България за еврозоната | Днес.dir.bg

Закъснява ли България за еврозоната

Единственият разумен изход от валутния борд е влизането в еврозоната, смятат експерти.

Обратно в новината

Коментари - Закъснява ли България за еврозоната | Днес.dir.bg

Коментари

77 млрд дефицит в ЕУ бюджета от брексит, 133% DEBT/GDP Italy - набъбва страшна криза и дойче банк е зле, и Португалия зле, за гърция има официални прогнози че излиза от еврозоната

чета и се удивлявам какви са тези експерти бе, и каква е тази теза с какво се защитава ....

ЕС се разпада,а вие сте хукнали към гроба?

И 42 млрд. за присвояване.

Гърците, ако не бяха в еврото, отдавна да са просяци...каквито всъщност сме ние. Една шепа ченгета ни управляват и ще ни управляват докато ни има ...Влизането в Еврото е спасеение за обикновения българин от лапите на компрадорската класа.

Това е манипулация, ще затънем още повече. Вие финансист ли сте, ако не сте, не повтаряйте чужди думи.

JMM®

В момента използваме лева само като заместител на Еврото. Защо направо да не ползваме Евро ???

Герджика взе да се олива.

Само куршум и нож в гърлото ги оправя тия мекесперти и политици. Докога ще спим??!?!?!!?

Има едни парички за присвояване от някого. МАЙ И ГЕРДЖИКА Е В ХОРОТО.

Има едни 20 млрд. € гарант на борда, които олигархията и тях иска да откраде след КТБ. Ще го въвеждат без референдум ?

"Закъснява ли България за еврозоната? От позицията на интересите на Хадуккостовата чета - закъснява и то много,но от позицията на националните ни интереси - не закъснява.Взе още не сме готови за това сътресение.

-"Обществото ни трябва силно да извика..." -Да но обществото проследи кризите в Гърция,когато се смени драхмата и видя какви трусове и неприятности имаха гърците,въпреки,че в този момент Гърция беше много по стабилна държава от нас!Тази валутна смяна би облагодетелствувала един файтон хора,а цялата тежест ще е на гърбът на опусталялият и гладен български народ!

Факти за размисъл на ококорения, ухелен ЦАРСКИ СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР, който очевидно е страдал от недостиг на власт през тези 10г в които царската партия изчезна и не може да събере 0.5% избиратели, както и за Хампарцугъзян, и дузина запотени евро- и финансови експертки от Сусурлево: ГЛУПАВИ И ТЪПИ ЛИ СА ПОЛША, ЧЕХИЯ, УНГАРИЯ И СЛОВАКИЯ КОИТО НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА ЕВРОТО, А СА В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПА И НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД НАС ? Ти ли пръдливи царедворецо, който нахално се вкопючи във властта ще ни загробиш отново и в качеството на какъв край тебе пръска злъч, злоба и антибългарщина соросоидалният соломон паси ?

ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ ЧЕРВЕНА ГАДИНО ???? СЛОВАКИЯ Е В ЕВРОЗОНАТА И Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ТОЧНО ЗАРАДИ ТОЗИ ФАКТ !!!

С въвеждането на еврото ще загубим и останалия ни суверенитет. Освен това: 1.Всичко ще скочи 2 пъти 2. Ставаме солидарен длъжник в слуай, че някоя от страните в Еврозоната не може да си погасява дълговете. ЕСМ механизма. Вследствие на което, данъци и и такси още ще скочат. Ползи от еврозоната няма.

Влизане в еврозоната само след референдум !

Безхаберници!!! Вържете лева за златото. С еврото си губим финансовата независимост а с нея и икономическата. Тия хора хабер си нямат, че еврота се печатат САМО, КОГАТО Е В ИНТЕРЕС НА ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ и някои други, за да подсилват техните икономики. Абсолютно не на еврозоната. Златото е най-стабилния гарант за лева. От 5хил години златото са истинските пари.

И какво го грее ОБИКНОВЕННИЯ българин от това влизане в "еврозоната"? Икономиката ще скочи? Заплатите? Пенсиите? Жизнения стандарт? Кога? 20 години след като влезем в "ЕврозонатА"? Щото в ЕС сме от вече 10 и добре, че са българите зад граница да пращат пари, които да се харчат по тукашните супермаркети за храна.

ЕС Е ЕДИНСТВЕНИЯ ГАРАНТ НА МУТРИТЕ И БАНДИТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЧЕ НЯМА ДА ГИ ГОНИ НАРОДЕН СЪД :))) ... ЗАТОВА НАРОДНИТЕ ДУШМАНИ И ПРЕДАТЕЛИ ВИ БУТАТ В ЕС ... А ИНАЧЕ НА ЗАПАД ГИ ВЪЛНУВАТЕ ДОТОКЛОВА , ДОКОЛКОТО МОГАТ ДА ВИ КРАДАТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ И ДА СТЕ ПРОТИВ РУСИЯ .... ... ПОМИСЛЕТЕ ЗАЩО ЗАПАДНИТЕ КОМПАНИИ ДОСЕГА НЕ СА ЗАТВОРИЛИ СУПЕРМАРКЕТИТЕ В ГАДНА РУСИЯ ??? - ЗАЩОТО ИМА ДАЛАВЕРА И КЕЛЕПИР :))

хаха айдуците политици ни манипулират,че еврозоната е нещо лошо,ще ни ограбят,ще ни поробят,поредната манипулация...ще има ред,а крадците не им трябва ред и контрол,нямаше да има КТБ най малкото...5 милиарда ей така за бог да прости,и няма виновни разбира се,мафия,манипулират ни,че тея в еврозоната да не са просяци като тея които не са бе замислете се елементарно е,мафията си има държава

Как така най бедната и корумпирана държава в Европа(по официални данни) се оказа готова за въвеждане на еврото изведнъж.....ами като сме толкава силни да махнат валутния борд,да видим какво ще стане,да видим дали пак ще покрием изискванията......както се казва а дано ама надали!

Всички който са ходили в Европа и са говорили с обикновени хора,да кажат дали има един доволен от еврото....ако има,то те са единици.....а иначе до всички разбирачи подкрепящи еврото,България е доста далече от критериите за въвеждане на еврото,по реални данни а не по стъкмистиката на платените икономисти,щото като ги слуша човек как сме покривали всички изисквания,направо сме цъфнали и вързали и икономиката направо минава страни като Чехия,Швеция,Полша и т.н.......само че нашите продажници искат съвсем да докарат хората до мизерия,сиреч до закрепостеност от Европа, а иначе то не сме и готови и за еропеиския съюз,справка съдебна система,която 20 години все не може да се оправи

КАТО ГЛЕДАМ КАК ГЕРБЕРАСТКИТЕ ШУВРАНТИИ ЦЕЛУВАТ РЪКА НА МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА , БИХ КАЗАЛ ЧЕ СТЕ ДОСТА ПО-НАПРЕД ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА :)))

ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ!!!АНАЛОГИЧНО Е,ДА МОЛИТЕ СЪСЕДА ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА У ВАС!!!КОЙ РАЗУМЕН ЧОВЕК ЩЕ ДОПУСНЕ ТАКЪВ ОТКРОВЕН ИДИОТИЗЪМ???

Не само, че не ни трябва еврозоната, но не ни трябва и ЕС. Без тях ще сме много по добре икономически-без квоти,без забрани,без смъкнати гащи.

Подтекст на статията: "Отдавна чакаме да ви ограбиме и сега е назрял моментът да подготвим общественото мнение с лъжите си" Стив Ханке е казал, че Брюксел ни натиска за еврото, за да отмъкне валутните резерви на България. Българските власти отново повдигнаха въпроса за подготовката на страната за влизането й в еврозоната. Това не трябва да се случва. На България й трябва валутен борд и дисциплина. Ако влезете в еврозоната, вие ще изгубите всяка дисциплина и се страхувам, че ще започнете да вървите по посоката на Гърция, защото ще имате големи фискални проблеми, смята Ханке. Герджиков заговори за влизане в еврозоната в същия момент, когато Костов заговори за излизане от валутния борд. Доказателство, че политиците ни са просто марионетки и действат по сигнал от чуждестранните централи.

Направо цитат на заглавие от предишна статия от дир.бг, от 2015-та година: "Ханке: Влизането в еврозоната ще е катастрофа за България"

майната им на изнудвачите

След Кошари номер 1 и 2 ... ..ЕС и НАТО , Световната Олигархия но най-вече Германската ...Бързат да ни Набутат в Последната кошара Номер 3=Еврото! ЕС вечее взема мерки Брекзит да не се повтори=Невъзможност заИзлизане от ЕС,НАТО и Еврото. Така България ще е Тройно Заключена към Освобождение от тези Недемократични организации ! Спомнете си че НИКОЙ не ни Попита дали Искаме да сме в ЕС ,НАТО ,няма да ни питат дали искаме Еврто ! Демокрация !!??

Разбира се, че искаме е еврозоната! Такова крадене на пари тип Василев и КТБ щеше да е почти невъзможно, да не говорим, че това да се отвори банковия пазар е все едно Хитлер да си осинови еврейче! Очевидно е защото БГ политици се оправдават с положението в EU, все едно тук е рай и няма проблеми.

Да, не забравяме и конкуренцията на банковия пазар и по-ниските (адекватни) кредити! С интерес очаквам премахването на "поръчителите", както и фалит на ЧЛ. Изобщо, все още сме под турско иго, гледайки банковата мафия.

До тези с минусите. Има една такава приказка: Прост народ, слаба държава. Държането на контрола в държавата (мафията) и валутния фонд е в полза само и единствено на банковите олигарси!

за еврозоната.

Мечтая си за Орешарски, в сравнение с Герджиков той беше перфектен.

Ако няма производителност,фир мите ще фалират.Това са лъжи за мизерните заплати които дават.Защо си купуват яхти,самолети,скъпи имоти,супер скъпи коли,ако няма производителност ще могът да си позволяват.Лъжи и манипулаций,къкво да очакваш от КОМУНИСТ КАПИТАЛИСТ. НА ЗАПАД ГОДИНИ НАРЕД ,НЕ МОГЪТ ДА ПОСТИГНАТ,КОЕТО НАШИТЕ КРАДЦИ ПОСТИГНАХА ЗА 27ГОД.СИГОРНО СИ ОТГОРЕПОСОЧЕНИТЕ.

Това че живота в България ще стане по труден ако влезем в еврозоната е вярно. И че ще трябва да плащаме повече вноски...към "европейския спасителен механизъм" цели 12% от БВП и отделно към централната банка 2 милиарда и други вноски ще има,пък ние нямаме тия пари. НО никоя голяма политическа партия у нас не се е противопоставила на еврото. Напротив. Всички те казват, че сме били длъжни да приемем еврото. И изпълняват заповедите снесени от Брюксел. Така че май спасение няма. Иде голям глад, безпаричие и мизерия.

Има политическа формация , която е категорично против . Пое реален ангажимент и за отмяната на постановление 208 . Един от лидерите й успя да спре закона за концесиите.Преди това спря такса електромер и спести 2 милиарда на Българските домакинства . И за нея се говори все повече , набира мощ :))))

Коя е тая партия, че да гласуваме за нея. Казвай я сега докато е разрешено.

Истината е, че Герджиков уби тъпомера с тая еврозона! А изглеждаше умен човек...

Вероятно смята, че щом Борисов е отказал е лошо. Да не се лъжем, правителството е почти изцяло на НДСВ, дано Радев има добри съветници и проучат общественото мнение.

Борисов: Искаш не искаш, въвеждаш еврото Премиерът заяви категорично, че ще въведем еврото възможно най-късно Европейската комисия (ЕК) планира въвеждането на еврото във всички страни-членки на ЕС, включително и България. Ако Европа иска да е обединена, логично е да има и една валута. Въвеждането на еврото не е в това искаш или не искаш. В предприсъединителните договори ние сме поели ангажимент да въведем еврото. Това, че не го правим, е заради допълнителни изисквания и към момента можем да си позволим да се забавим. В предишното правителство с финансовия министър Дянков искахме да влезем в чакалнята на еврозоната. При ниския бюджетен дефицит, стабилността на банките, огромния фискален резерв, при ниския дълг имаме възможност във всички критерии да се включим в момента. Но ще го направим, колкото се може по-късно. Защото на практика вие не го усещате, както и инвеститорите, чрез валутния борд имаме фиксиран курс и това дава спокойствие. Няма нищо трагично в това, напротив. Колкото по-единна иска да е Европа, нормално е в един момент всички да имаме и единна валута, каза Борисов.

Защо никоя от скандинавските страни не е в еврозоната, сигурно изостават от нас, или бившите социалистически, защо Полша не е в еврозоната, или Чехия, по-зле са от нас явно, само Словакия е в еврозоната, но след отделянето от Чехословакия тя нямаше собствена валута, накараха я да егли 1млрд евро заем за да помага на Гърция за дълга, никога няма да ги получи обратно.

Финландия е в еврозоната.

А също и Швеция е задължена като нас за влезе в еврозоната. Така ще има две скандинавски държави в еврозоната - сегашната Финландия която е в еврозоната от 1999 година и Швеция заедно с нас съвсем скоро. Само Дания няма да е вътре. А Норвегия не са в ЕС.

Никой, ама никой, който има елементарно икономическо образование НЕ ГОВОРИ ЗА ОБВЪРЗВАНЕ С РУБЛАТА? Отговор: Защото не е ИДИOT!

Влизането в поредния низходящ свредел трябва да е тясно обвързано с доходите . Те трябва да са поне наполовина на останалите страни, а не както досега - 10%. И понеже и през ум не им минава да направят мин. заплата 900 евро , а мин. пенсия - 500евро , отговорът може да е само един ! КАТЕГОРИЧНО НЕ ! Остава и в това блато да се натресем ! Етническата , лихварска групировка и другата , на зомбираните убийци , са ни предостатъчни ..... Така , че въпросът е не да влизаме някъде , а да се измъкнем час по-скоро от съществуващите " съюзи " .

Кой да ти "направи" минималната заплата 900 евро? Като не се изработва? Като няма необходимата производителност и резултатност от труда?

Младите българи емигрират в чужбина. За да се запазят тук, трябва коренна промяна в управлението на държавата. Масово увеличение на производството в страната. Извън столицата. Изравняване на стандарта на живот и на заплати между София-провинция. Нови работни места в провинцията и производство. Ако ще и земеделие да е. Ние сме най земеделската страна в ЕС. Цели 44% от територията ни е земеделски обработваема земя....с идеалния климат за това. Но да има собствено производство и работа за народа ни. От там ще тръгнат и заплатите нагоре. Но друг начин няма. ЕС ни каза, че те няма как да ни вдигнат заплатите и пенсиите. Това зависи от нашата икономика, политика и производство. Това може да вдигне заплатите до 600 евро. А останалите до 900 евро се крадат! Обществени поръчки, заменки и прочие измами! А нямаме нито един кмет, депутат или политик в затвора! Ние сме на първо място по корупция в Европа! А това НИКОГА няма да ни позволи 900 евро заплата дори и да имаме икономиката на Германия сега! Така че изкореняване и на корупцията, най много органи борещи се с корупцията има България а същевременно сме и най-корумпираната страна?? Май никога няма да се оправим и тая коренна промяна не виждам кой ще я приложи.

Руските тролове треска ги тресе ако Задунайская губерния въведе еврото. Ще се простят с бленуваното приобщаване към МАТУШКАТА.

Елементарен спам.

Аха еврозона ..... предатели мръсни.

Ще има най-малко два регионални съюза. Стара /Западна/ Европа и Източна Европа. Вишеградската четворка ще е ядрото на втората група. Дали ще се разшири на юг към Балканите, дале ще се закачим и ние там, ще видим. Не можем обаче да се самоизолираме. Това означава край на вноса и износа, което ще срине качеството на българските производители. Припомнете си качеството на българското краве масло, преди конкуренцията на немското, френското, полското!

Отдавна трябваше да се присъединим към Вишеградската четворка.

Така беше, когато Бг беше независима. Как мислиш, като влезеш в еврото дали ще ти позволят собствениците на еврото да им конкурираш маслото? Ще ти вземат земята, ще те изгонят при кофите и ще те накарат да купуваш собственото ти масло като германско. Както става в Гърция. 27% безработни. Не е че не искат да работят, просто не им дават да имат евро за да го направят.

В главата ли те ваксинираха, при това с чугун?

Социалистите искат са си платят дълговете с хиперинфлация и печатане на пари. Вече са го правили. Сега искат да повторят.

Така е, само че не са социалистите.

Гергов - 220 милиона дългове

И на мен ми се струва, че сега нищо не трябва да се прави по отношение на валутния борд. Дали Великобритания ще напусне ЕС, какво ще се случи ако напусне, ще се създадат ли нови регионални икономически съюзи?

Спекулациите с надеждите и страховете на българите никога не са секвали. Сега е ред на еврозоната като Единствено спасение. Това напомня на лъжите на шефовете на БНБ - Вълчев и Искров през 1996 и 2014 които лъжеха безнаказано народа. Сега други лъжци се опитват да убеждават, че влизането в еврозоната сега щяло да стабилизира финансово БГ и ще сложи край на ва утния борд. Това което нашите тъпи политици и продажни финансисти трябва да не правят сега е точно да не правят това за което доста вече влезли в зоната съжаляват. Пишман манипулаторите пак се надяват да ловят шарани в мътната вода, за сметка на обикновенния хора, плащащи цената с своите спестявания.

d4

През 1972 г. управителят на централната банка на Дания каза: Ще започна да вярвам в европейския икономически и монетарен съюз, когато някой ми обясни как се контролира впряг от 9 коня, всеки от които бяга с различна скорост. Днес конете са 19. Един от тях се тътри премазан в полусвяст (Гърция), и въпреки това, неискащ да се освободи от убийствения впряг, препускащ към пропасттаВтория и третия кон /Италия и Португалия/ куцат с по 2 подкови. Следва ги четвъртото конче Испания, което е недохранено и кожа и кости. А зад смъртоносната, галопираща каруца на еврозоната се влачи трупчето на едно малко конче, привързано с веригите на валутен борд, отдавна убито, но незабелязвано от никого България. ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕВРОЗОНАТА ЩЕ Е ПОСЛЕДНИЯ ПИРОН В КОВЧЕГА.

Да бе, Испания е толкова недохранена че минималната заплата в Испания е 800 евро!!! Осемстотин евро! 1600 лева ваши пари!! Хиляда и шестстотин лева! За сравнение в отличничката на ЕС България минималната заплата е 235 !!! Сигурно България е вековна мумия тогава ???

Безработицата в Испания е 20%. Безработицата до 30 г. е 50%. При това за работещ броят всеки работил повече от два дни в месеца. И младите не взимат минимална заплата, защото ги наемат на половин работен ден. Около половината от работещите са на половин заплата, а минимална заплата получават 50% от работещите. Върху заплатата им начисляват задължително 300 евро осигуряване, та от 800 става 500 евро. Основният доход в 30% от семействата е пенсията на бабата и дядото. Компютърен специалист, дето няма безработица, с еднаква квалификация получава около 20% по-малко отколкото български такъв. 5% от семействата с деца бяха изхвърлени на улицата (не си плащали). Децата в такъв случай им се вземат и се дават на някое богато семейство. Жилищата им се изкупуват от специални фондове, повечето американски, но докато не се продадат дълга им расте с наказателна лихва. Не се заблуждавайте да влизате защото ще трябва да си продадете имотите на Сорос и ще се задължите до девето коляно!

Май френската фирма която ще ни печата еврото губи търпение и като нищо ще натиснат да въведем еврото.

....не ви щем еврозоната ! не ви щем евросаюза !..не ви щем скапаното евро !.... не ви щем и пробитата "демокрацiя " !.... искаме си дарjaвата !...искаме си златото ! ... искаме си суверенитета !...и искаме да се разкарате от дарjaвата ни ! англосаксонски изроди !

Какви са тия латински букви в кирилицата ни? ГРОЗНО Е!

...питаш ли ...а бичкио ?!? .или само се интересуваш? ...обяснявам за такива като теб -отворковци...има латински букви за да свикваш (те) ,защото скоро освен дарjaвата и суверенитета ни ще поискат и азбуката ни и езика ни (които в момента е палнен с англицизми,които хората даже не разбират ). CMI балват такива чуждизми непрекаснато !...навремето имаше цензура и се даржеше говорителите по телевизята да имат правилна дикцiя и да говорят правилен и чист балгарски език !...главните редактори вав вестници и списанiя не можеха да допуснат неграмотни jyрналисти да пуснат статiя !...вузoвете произвеждаха грамотни кадри !...работниците бяха по- грамотни от сегашните "вишисти"..заваршили странни вузове но щедро подкрепяни от нпо-та !

При преминаването ни към евро и свалянето на борда,цените и данъците в България ще се увеличат над два пъти.Това го знае всеки икономист. Целта на подобно нещо не е добруването на народа,а изваждането от банките на спестяванията на хората,които са над 41 милиарда лева. Никога никой не би ни направил "услута"да добруваме,а като знаете и кои са в управата на Института за пазарна икономика .....

Друг е въпросът че тези милиарди за които споменаваш са концентрирани в изключително малък % от населението /под 8%/ , голяма част от населението дори и сега живее под прага на бедноста. При свалянето на борда и завишението на цените за 1-2г държавата ще намалее с 30-40% и това също е ясно на управляващите. Плащането на сметки и закупуването на храна ще се превърнат в недостижим лукс.

Да ви имам експертите. Докога ще ми цитирате разни неизвестни с набити в главите им либерастки догми младежи? Влизането в еврозоната означава още едни окови и окончателно ликвидиране на остатъците от суверенитета ни - отделно от икономическите проблеми. При това сме в период, когато бъдещето на ЕС съвсем не е ясно.

Ердоган, днес излесе лекция за демокрацията на Германия: - "Ей, Германия, вие изобщо не сте се доближили до демокрацията, защото вашите действия не се отличават от действията на нацистите във вашето минало. Но вие ще уважавате Турция, иначе резултата няма да е във ваша полза." Не му пляскам, но . . . . А ние се занимаване с глупости и празни приказки . . . .Еврозона . . . .дрън - дрън

САМО МАЛОУМНИ УПРАВНИЦИ МОЖЕ ДА ИСКАТ ЕВРОЗОНА.ГЕРДЖИКОВ СЪВСЕВ Е ИСКУКАЛ.

Това не е идея на Герджиков,а на господарите му.Той само я изпълнява.

ДА, според мен България закъсня за Еврозоната. Трябваше България да влезе още 2009 година в Еврозоната, Симеон Дянков искаше да ни вкара но не му позволиха. Ако бяхме влезли в Еврозоната още 2009 година, то в периода от 2010 до 2017 нямаше да сме на дъното в най-негативните класации, ами щяхме да сме поне пред Румъния!!!

И с какво производство щяхме да направим това? Защото всички виждат, че никой не превръща в приоритет производството в България. А това е единственото, което ще ни измъкне от блатото и което всъщност чакаме като икономика и като държава.

поправете стандарта-ниските пенсии и тогава рипайте в еврозоната,а сега за богаташите е ок