САЩ и ЕС: Всички нови проекти - по Третия енергиен пакет

Всички нови проекти в областта на газовата инфраструктура в Европа трябва изцяло да съответстват на Третия енергиен пакет на Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и ЕС: Всички нови проекти - по Третия енергиен пакет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честито да ни е!Това е поредната крачка в опита за създаване на новата велика сила САЕЩ - Съединени Американо - Европейски Щати. И сами се досещате кой ще управлява и кой ще работи в тази Супер Държава на два континета.Пращат си войските ,налагат търговска зависимост, а сега и енергийнна зависимост. Скоро и законите в Европа ще почнат да се списват и спускат от Вашингтон.Скоро няма да има нужда и от Лотария за Зелени карти.Всички ще сме граждани на една страна.Не че правата ни ще са еднакви, но това е друг въпрос.Честито на всички ни!

Нещо някой друг сползва тоз ник ,123 Многу й проста пропагандата дет си я написал!

Не е пропаганда.Реалност която третото ти око също не вижда.Ако не беше сляп и зомбиран,отдавна да си събрал 2 и 2 и да видиш отговора.А, грешка ,може би не можеш да смяташ и се научил да живееш само от кебапчетата които ти подмятат по изборите и за това си издигнал в култ, тези които ти ги хвърлят.

Хора, просто прочетете какво пише в 3 енергопакет. С прости думи. Който притежава ресурса (газ) и строи тръбата, после няма право да го използва, само мизерна част. Няма и достъп до нея, макар, че е построена с негови средства. Според Пакета, тя стана собственост на ЕС. Европа просто си я ПРИСВОЯВА. НО, и държавите, през които минава няма могат да печелят. Това е прословутия "ВЕРТИКАЛЕН ГАЗОПРОВОД", което значи, че той ще се управлява от мижитурките в Брюксел и ние просто ще сме трасе - БЕЗПЛАТНО при това. На това му се вика "европейска енергийна независимост", и наша ПЪЛНА ЗАВИСИМОСТ. Затова идват " емисарите, за да ни ударят балтията!! Защото трябва да сме бедни просяци!!

Там където аз живея една бутилка- 10- газ пропан струва около 30 евро. Сравнявайки го с газта която се продаваше в България този газ е по- слаб. Дори и да има деферециране в съотношение заплата мисля, цените ще са много високи за българския потребител. Помня ,че в Кремиковци имаше цех Пропан- бутан газ. По това време една бутилка струваше около 1.50 лв. Къде отиде всичко това и защо сега ще се насилват хората да купуват скъпо не разбирам.

и откъде накъде Щатите ще определят енергийната политика на ЕС? те се държат все едно Трансатлантическото споразумение е сключено вече и краварите могат да си властват както искат в Европа. ТТИП ще е смърт за ЕС и смърт за България....

ВСИЧКО ИДВАЩО ОТ САЩ СА ГРУБИ ЛЪЖИ!!!КОГА РЕАЛНАТА ЦЕНА НА ВТЕЧНЕНИЯ ГАЗ,Е БИЛА ПО-НИСКА???ЩЕ НИ НАТРЕСАТ ПОЛОЖЕНИЕТО КАТО С ТЕЦОВЕТЕ 1 и 3!!!ВЯРВАЙТЕ МУ,ЧЕ САЩ НЯМА ДА НИ МАНИПУЛИРАТ!!!ВЪЛК?КОЗИНА?НРАВ???

Ами норд стрийм едно ,от който точи германия ,га ша го спират?

Илюстрация за това какво са руските газопроводи е Украйна. Газовата връзка през Украйна е готова, само трябва да се поддържа и обновява, но Кремълския режим не иска равноправна търговия. Свикнал е да трупа свръхпечалби на гърба на зависимите и поробените.

Кримски поток няма да има. Ще започне и ще свърши в Крим, този пореден политически проект на Путин за възобновяване на Южен поток. Когато алкашите представят икономически проект вместо политически, Европа със сигурност ще му обърне внимание.

само четвърти енергиен пакет! А какъв е той, ще разберем след изборите. "Командантa" Обама разбърза, а ЕС няма защо да бърза.

Много ми е интересно какъм фокус и заплахи ще изфабрикуват САЩ, когато в края на май Владимир Владимирович предложи газова връзка Русия- Южна Европа отговаряща на изисквания на 3 енергиен пакет. Да не се ПРЪКНЕ изведнъж 4 енергиен пакет от ауспуха на Обонго. Тогава САЩ ще се дискредитират напълно и на европейците им остава да запеят FUCK OF USA. Казах!

"Некадърния" инженер правилно отбелязва как приблизително се изчислява втечнения газ (така трябва да се коментира) Не знам дали все още има човек, който да не вижда, че САЩ няма да продават по-евтин газ от Газпром. Още повече, че България няма изграден терминал за развтечняване и тази газ трябва да се развтечни другаде, да мине по тръбопроводи на други страни (това са транзитни такси), след това "фирма" посредник, след това фирма пренос, фирма разпределител и накрая ЦЕНАТА за потребител е НАДУТА до небесата. (направете си аналогия с доставка и пренос на електроенергия-най-общо). Сега имаме до краен потребител една добра цена, която ще намалее още ако изградим тръбна връзка България-Русия. Не знам какъв интелект имат хора, които защитават втечнения газ от САЩ. Трябва да са много добре платени. Знаем как завърши платения ЮДА. Казах!

Калкулирайте руските изнудвания и условия по доставка , за да ви се върже цената.

Всъщност Кери е казал вчера, че Южен Поток-2 е вреден за Украйна!!! Странно, явно според това с кого говори. Но Южен поток е вреден преди всичко за САЩ!

Дали ще доживеем някога да видим представител на ЕС да критикува газопровода от Канада за щатите за това че не отговаря на третия енергиен пакет.

Сеага газпром или сваля цената или губи пазарен дял. Русия съвсем остана на съхо. А си мислеше Путин, че е монополист и може д аизползва газта за политическо оръжие. Смешен Путин, прости руснаци.

В Русия едва ли не всеки ден откриват нови находища. Така че не се безпокой за Газпром, най голямата компания. Големците винаги ще се договорят, а вот дребни риби все едно биват изядени.

В момента,,Japan Liquefied Natural Gas Import Price:8.50 USD/MMBtu" Преведено на нормален език това прави около 500-600 лева за 1000 куб. метра,и място на получаване някъде където има завод за втечняване(Катар,САЩ,Австралия ако щете и остров Сахалин).Колко ще поскъпне до България аз не се наемам смятам, но няма как да дойде на по-ниска цена от 312,21 лв за 1000 куб. метра, каквато е цената на Булгаргаз в МОМЕНТА. Ако греша в сметките нека някой от опонентите да ме поправи с факти и изчисления,но не и с лозунги кой е велик и кой е жалък.

А съотношението между 1000 куб. метра и MMBTU го взимам от Уикипедия за ,,British thermal unit",А там пише: -,,For natural gas price conversion 1000 m3 36.906 MMBTU"

Де гиди наглеци безподобни, само вашият газ (втечнен) е хубав и евтин, друг не трябва да купува Европа. ЕС се държи като абсолютен васал на САЩ, т.е. плюе на собствения си интерес в името на интереса на САЩ. Питам се Могерини и останалите лакеи на САЩ и гробокопачи на Европа как осребряват продажничеството си?!? И кога ще си платят като Юда за това?!?

Целта на кравирите е да няма Северен, и Южен поток.Целта е газа да продължава да преминава през Украйна за Европа, но това надали ще стане след 2019 както заявяват руснаците.Ха да видим баба Меркел ще се наведе ли на краварите, или ще си построят Северен поток 2.А нищо чудно утрешното посещение да е за това да набият канчетата на нашите за да не се съгласяват на гезопровод до Варна и Боковия хъб, ще видим.

ВСИЧКИ ПОТОЦИ ЛОШИ , САМО АМЕРИКАНСКИЯТ ДОБЪР !!! ХАХАХАХАХА

САЩ са световен крадец и убиец,който пробутва някакви идеи за "демокрация" и "свободни пазари" докато бомбардира,търгува с оръжие,наркотици,създава монополи и точи ресурси от всяка държава.Ужасно много приличат на извънземната крадлива раса от "Денят на независимостта"само дето не са се натоварили в чинии,а в самолетоносачи.

газ имало от америка не е хубаво да се осигуряват паричните карети, от жив опит проблемите, етнически, емиграционни, се появяват след тези и засягат като камъни под така направената карета само бедния човек. един икономически поток да бъде определен не проблем от бурно естество.

Внасянето на втечнен газ от американците не било използване на енергетиката за политически цели?! А какво друго, ако не дебело подплатена с икономически и финансови резултати политика е това което правите?! Когата други внасят и правят газови връзки е лошо за европейците, но когато на неизбежно по-високи от досегашните цени американците им докарват през океана втечнен газ е добре?! Наистина са дебили тези в управлениските структури на ЕС и с действията си няма да постигнат ннищо друго освен още по-силно опорочаване идията за единна Европа и до разпада на ЕС в сегашният му вид, а след това нов няма никога и да има!

проектите и пакетите. Няма да мирясат докато не ни принудят да купуваме американска втечнена природна газ на цени 2-3 пъти по-високи от руската. Задължиха бизнеса да купува скъп ,,зелен" ток ,наложиха строги екологични правила и хайде сега натоварете го и със скъпа газ. И после ще правят умозаключения:,,Славните дни на Европа вече са минали" Повечето европейски политици са едни жалки предатели!

Поплювковците по "Северен поток 2" сега започнаха яростно да го бранят.:) Няма граници за путиноидните отрепки!

Още по-странно, Северен поток отговаря на всички европейски изисквания. Северен поток 2 се поставя точно до него и вече не отговаря на европейските изисквания.

Какво излиза. САЩ знаят по-добре какво е добро за нас и какво зло. Серерен поток 2 щял да навреди на източна европа. Южен поток щя да навреди на южна европа. Най-доброто било втечнен шистов газ от САЩ. НА КАКВА ЦЕНА???????????????? На кои терминали и кой ще ги изгражда и стопанисва????????? Гробно мълчание от администрация викаща FUCK OF EC. Досега само един танкер е докарал в Испания втечнен газ от САЩ на цена около 610 долара еквивалент за 1000 м3. (По непотвърдени данни тъй като има гробно мълчание). При обвързания руски газ с нефта цената на руския газ става изключително конкурентна. Докога ще бъдем член в този идиотски еврогейски съюз в който ще разпределят нелегални джихадисти както решат брюкселски бюрократи. Ако не искаш плащаш глоба 250 000 евро на калпак. Казах!

Цената я смятах около 500лв/1000 куб. метра ,франко на някoй си LLG терминал(САЩ,Катар....) В момента Булгаргаз продава на 312,21 лв/1000 куб. метра без ДДС и акциз.

"Кери: "Северен поток 2" е във вреда на Източна Европа" Добро утро- всички знаеха, че плащаме прескъпо на Газпром. Но сега и техният час удари, на фона на изгорените 25млн.м3 през 2015 на вятъра поради липса на купувач.

Не разбрах, като е вреден и сме плащали толкова скъпа газ на Газпром, защо сега ще трябва да плащаме два пъти по-скъпо за американски газ. Така ни е още по-неизгодно и е твърде глупаво. Нормално е да си търсим по-ниската цена, каквато е руската. Да не сме идиоти, според теб.

Значи Северен поток отговаря на изискванията?!!! Американските кораби с "шистата" на бучки ще акустират в мястото на излизане на тръбата от Балтика!? А?

Свърши тая руските окупатори монополисти да ни съдират кожата. Има вече алтернатива.Да няма да пълним на врагът кесията.

Казваш, антимонополно срещу Русия да купуваме два пъти по-скъп американски газ. Малко странно, не трябваше ли съгласно пазарната икономика да предпочетем по-ниската цена, в случая руската. Много странна пазарна икономика.

що? ти колко изпърдяваш??

Оправихме работата напълно!!? Боко прай ХЪБа и спира сондирането!!

САЩ диктува на ЕС какво да прави и как да се развива??? За какво ручахе жабетата, братя българи? На никой ли не му е ясно, че всяка власт развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно? Да му се не види, СИВ ще ни се види рай! И в тази връзка се сещам един виц от 90-те: Питали радио "Ереван" - кога ще живеем по-добре? Радиото отговорило: Вече сме живели.

САЩ какво общо имат с енергийната политика на Европа. И как искат да ни принудят да се купува техният газ на двойна цена, сравнено с руския газ. Това си е чист американски рекет. САЮ са една държава обикновена мутра и с мутренски действия.

Тоя Европа като дупелизец на САЩ стана

евреите - най-голямото зло за бедните по света!

Ротенберг,Дерипаска,Милер,Кобзон викаш също мислят само как да крадът милиарди от суровинните богатства на Русия и да ги кътът по английско и немски говорящи дестинации и банки.Докато простият мужик отчаяно воюва едва ли не вече с целият свят,с портфейла си,с хладилника,но от телевизора го убеждават че са виновни евреите,американците,украинците,литовците и латвийците са заплаха за руската мощ,а българите са неблагодарници!

Повече от две години руските богаташи са си изтеглили парите от САЩ и максимално от Европа. По простата причина, че с въвеждането на санкции очакваха да им бъдат откраднати, т.е. демократично присвоени. Както на Кадафи, Иран и подобни недемократични диктатори и узурпатори.

САЩ и ЕС - Падението на цивилизацията. Триете-нетриете, Костов! и евреите с имена давид-оглу!

Всичко от запада и Америка е евтино само в началото- после на двойни и тройни цени. Винаги ли САЩ ще определят кое е добре за Европа- това решават самите европейци които вече не могат да противостоят. Мегаломанията на Америка и запада накрая ще я ведем. Договора за търговия е само отложен но не и отхвърлен.

отново в поза партер пред големия брат; енергетиката не може да бъде използвана за политически натиск, както поголовното следене и подслушване при тоталитарните североатлантически режими

Не е важно газта да е евтина. Важно е да е диверсифицирана.

О, г-н Кери, как сте, какво правят производителите на шистов газ в САЩ? Останаха ли още нефалирали такива? Че нещо при тази цена на петрола май не е много изгодно да превземате света с евтин шистов газ, после да го компресирате, да го карате през океана, после да се декомпресира. Е, нищо, можете да продавате на загуба, купувачите ще са доволни ;)

"...какво правят производителите на шистов газ в САЩ?.." Защо това трябва да интересува българите, ако ни предлагат газ на по-ниска от газпром цена? И да срутят половината щати в сащ- не ми дреме- важното е , че ние като ползватели на доставени суровини ще ги купуваме на доста по-ниска цена! Да дадат цена около 45-50$ за 1000 куб,м. газ, а пък много ми дреме за американците, природата им и т.н.:) Малиии- газпром ще изяде шортите на путлер при такава конкуренция и ще се наакат от яд:):):)

Точно това е много добра новина, особено вписаният текст, че газът не може да се използва като енергийно оръжие и че всички евентуални газови доставки от сащ ще се подчиняват на Третия енергиен пакет. Това е силата на конкурентния пазар!

Това не е силата на конкурентния пазар а силата на диктатурата на САЩ.

анонимен

Глупости- ако сащ не бяха притиснати до стената с цената на петрола и газа на борсите, и те щяха да го играят като газпром:) Обаче- реалността е друга- кой им е крив на руснаците, че не познават значението на думата "конкурентен пазар" и не са гъвкави и ценово адекватни на променящият се пазар на природен газ?:):):)

Още малко ще ни убедят, че е по-евтино да си купуваме бутилирана вода от САЩ, вместо да точим от тръбата директно от язовира. Горе-долу същата работа.

САЩ нямат интерес от силна конкуренция и се страхуват от обединението на немските технологии и индустриални способности с руските природни ресурси. Затова политиката им е насочена към откъсването на Русия от западна Европа посредством коридор от вражески настроени към нея страни /Естония, Латвия, Литва, Полша, Украйна, Румъния и България/. Затова се плаща на едни хора които толкова усърдно пренаписват историята, пишат по форуми и т.н. Следващият етап може да бъде и вкарването на тези страни и във война с "диктатора" Путин. Така докато ние се трепем, няколко фамилии /Клинтън, Рокфелер, ..../ ще завладеят и Руските ресурси.

Някои обичат да говорят за технологически изостанала Русия. Напротив, тя според агентството Bloomberg заема добро 12 място (до Израел) по седем показатели сред най-иновационни икономики на света. Южна Корея - 1 място, Китай - 21.

Чатала е турен на врата на Газпром.

европа и белите ѝ граждани

Съвет от големия, задокеански брат Северен поток не е изгоден на югоизточна Европа а Южен поток не е изгоден на северозападна Европа. Затова стойте с гол г*з.

САЩ са смешници от девет кладенци вода донесоха и сто войни направиха, по тяхна вина загинаха хиляди хора, разрушиха се държави, ЕС изпадна в невъзможност да се справи с бежанците и защо???? ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАВА АМЕРИКАНСКИ ВТЕЧНЕН ГАЗ???? ПОДЛЕЦИ!!!! а ЕС лидерите МАРИОНЕТКИ

За да помогнат на Европа с руският енергиен рекет!За да не може Путин да анексира земи от съседни държави и да, ,брани рускоезичните",а на Европа нагло да декларира или си трайте или ще ви врътна крана!

Политиката на САЩ /и Израел/ се базира на следния принцип. Когато възможните конкуренти се бият помежду си, това ни прави по-силни. Ще им продаваме оръжие и ще ги съветваме какво да правят (в наш интерес). Едва ли си правят илюзиите /а и едва ли им е изгодно/ че ще продават втечнен газ на Европа. Постигането на диверсификация с помощта на доставки на втечнен газ е само прах в очите на средностатистическата аудитория /разбирай почитателите на реалити шоу/.

САЩ и Ек- двете залезваши сили на Ердухан. :-)))

да отговорят на елементарния въпрос - ако втечненият газ е нерентабилен, защо путлерци правят терминали за втечняване и износ на втечнен газ ???

Елементарно. Русия иска да продава газ там, където не може да се прокара тръби, например, в Япония.Или на теб ти е втечнения газ от САЩ мирише на парфюм, а руския на рубли ? Лекувай се от алергия и ще ти олекне.

Би трябвало, сам да можеш да си отговориш. Има едно нещо наречено География. Там където тръбите могат да достигнат действително са по-ефективни. Още повече, че голяма част са вече изградени и не искат много средства. А някои отвъд-океански дестинации трябва да се посещават от кораби (с втечнен газ). Та това е отговора - разширяване на пазарите, отвъд досега на тръбите. Има и друго. Някои държави просто не могат без тръби. Пак от географските знания - пример Чехия.

Пъстрата, наистина си доста тъпо парче. Колкото и да си менкаш никовете, глупостта ти си личи под всеки един ник.

Виждам как в най-близко време Путя ще тропа от врата на врата, като амбулантен търговец, за да предлага газ с доставка "до прага" :))))

ico_all

Ето няколко факта, които даже онзи смешко Геец няма как да отрече. 1. От 01.05 Украйна вдигна ДВА пъти цената на газта за населението си. Причините са че вече не купува директно газ от Русия а я прекупува от Европа в частност от Полша и Словакия а и това беше едно от условията на МВФ за да отпусне нови заеми за закупуване разбира се на нови оръжия. 2. Русия отдавна предупреди че нейните договорни задължения за доставки на газ през Украйна изтичат в края на 2018 и от тази дата през Украйна газ НЯМА да тече. Ако стара Европа иска руска газ или трябва да се съгласи на Северен поток 2 или да си намери някакъв алтернативен маршрут да границите на РФ като сама си построи газопровода по каквито си иска Енергийни пакети / 3,4,5 и т.н. /

руснаците да не се объркат щото султана игра твърдичко и спечели, ама на руснаците може бабата и да не им легне и да си внася газ от америка макар и на двойна цена

ico_all

Какво спечели султана бе смешко, празни турски курорти и разпродажба на над 1600 хотела на безценица.

А нашите чушки и домати не е ли въпрос на европейска сигурност от нас да ги купуват в ЕС , а не от турци и македонци.