Защо няма да сме седалище на агенцията по лекарствата на ЕС?

Информацията за нашата кандидатура за седалище на европейската агенция по лекарствата /ЕМА/ е недостатъчна по почти всички критерии, твърди Европейската комисия

Обратно в новината

Коментари - Защо няма да сме седалище на агенцията по лекарствата на ЕС? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напишете в Google Offers to host the European Medicines Agency (EMA). Ще видите нагледно защо нямаме шанс.

Борисов пак го погалиха по главичката отпред и отново му биха шута отзад.Те,това е имиджът на България,който светиня му натвори.

Този шушляк вместо да се извини за посредствената работа, се държи нагло и безцеремонно. Не става въпрос, за това, че не сме избрани - ясно е, че няма да ни изберат на фона на другите големи играчи. Става въпрос, че някой не си е свършил работата и излага най-безцеремонно държавата. Защото цялото правителство (всички партии) гледат като проскубани кокошки - кой на кого перцето да откъсне и кой колко пари да изхарчи, а никой не гледа, че сме курник. Нека поне малко поработят да заприличаме на спретнат дом, за дворец ще говорим по-късно. Моля прошляците, които изхарчиха 90 хил.лв да бъдат така добри и да се извинят публично пред хората, че не са си свършили работата и да си потърсят друга работа.

седалището няма да е тук защото бг е изостанала страна от третия свят управлявана от неграмотни селтаци!!!!

Работещите в агенцията нямат абсолютно никакво желание да сменят Лондон със София, и ще си измислят винаги причини. И няма да им е трудно като се има предвид колко е компетента администрацията. Обач истината е че в БГ много неща които се смятат за нормални, изглеждат абсолчтно нецивилизовани на хората които идват от добре-управляваните държави и те не искат да имат нищо общо с тях......

Ами, защото за нищо не ставаме! То, в МС, Президентството и в Парламента няма един читав преводач, самите герои там едва поназнайват чужд език, та какво очаквате? Пълен провал е всеки наш напън да излезем на пазара на Европа! Бил съм многократно до и в нащи делегации, направо ме е срам! Унижение е да видиш какво правят навън нашиге уж ВИП. Смешни и жялки, но това рефлектира върху България.

ОТ КОМУНОИДНИЯТ ВИ САЙТ ДА "ПИТАТЕ". НЕ СМЕ СЕДАЛИЩЕ НА АГЕНЦИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ЗАЩОТО ВИЕ СЕ ОПИТВАТЕ ДА СЪЗДАВАТЕ КОМУНОИДНА СЕВЕРНА КОРЕЯ (БЪЛГАРИЯ).

Ами защото сме Ганиовци и така ни се полага. Прост народ - проста държава Кво ша дирят Европеианите в наща Ганиовска държава. Тя е за такива като Боко Тиквата , Плевниатa , Гей-Сергей и Боздуганов. Нормалните хора нещат и да знаят зa Бг.

Явно управителите на България и Калинките им са пълни некадърници,като за година успяха да съчинят 4 страници презентация.Тези 4 страници ще бъдат оценката за администравният капацитет на България и лично на т.н. Правителство на комуноидите от ГЕРБ и Лъжепатриотите...........,,Патриот е душа дава за наука и свобода,но не своята душа братя,а душата на народа". Управителите на България се поакаха отново.Както са го подкарали с разпри ,крякане срещу пъезидент ,парламентарната и извънпарламентарната опозиция със сране на политическият вентилатор ще усмърдят и нашето Европредседателство. ....Боже пази България и народа и от управниците душмани Българомразци.

Защо ли, защото за всеки интелигентен човек по света е достатъчно да види на какво прилича министър председателя на една държава. Това им е достатъчно да разберат, че нямат работа тук.

пак хилавите високоплатени чиновници не са си гледали работата или са некадърни калинки?Такива са масово от ГЕРБ...

В България е открит нов биологичен вид: тиквена калинка. Видът е силно агресивен, макар и лишен от мозък, първичен и опасен. Където кацне, всичко опосква. Особени белези: зсира всичко повсеместно.

седалище е културно казано

Елементарно...защото в Европа отдавна са разбрали че нямаме държава а някакви издигнати ит евродебили и американци измекяри и няма как еврогейовете да покажат реалността..

Никой не дава нищо на държави които нямат капка достойнство и са съгласни да стоят наведени с изути гащи в случай че някой ги пожелае,даже баба му Меркел на момчето от Банкя ,пет пари не дава

Колкото и грим и червило да слагаш на една свиня, тя си остава свиня.

Тук се излагаме. Ние просто сме подали едни четири формално написани странички, гладък текст, на чиновнически език И С ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ. Пак добре, че страничките са били 4. България кандидатствала без сайт и видео, но разчитала на АВТОРИТЕТА на ББ в Европа / изпратил сканирано писмо на Юнкер /. ;( За жалост, и Юнкеровите писма със сърчицата не са ни спасили от излагацията...

да . вместо УНЕСКО , UNESCO .

глаголстване турском, съчинение руском, синтез гръцком, да , живота влашком никак не е лесен .

да , ГаГа : пица, пугат, трюфъли. Синема ГуГу-ГаГа !

Аз с гордост пуша Марлборо произведени в Родопите . А ти ?

без ШЕНГЕН и мангизи наричани Евро вместо Лева няма как да стане .

е лесен. Защото България е една кочина без здравеопазване и образование, два аспекта от живота, които интересуват работещите в ЕМА. Става само за ядене, пиене и е.ане.

Редактори , художници , коректори , автори , притежатели на патенти и/или търговски права , тъгата неописуема голяма. Както дъшдеца навънка . Вместо опаковка менте със съдържание гараж-зад-блока. Сега нови изисквания : заявление за набор , подпис за печат , формат, печатни коли и издателски такива няма да са по УИК София .

Риба не хващат , месо не ядат , пътице не ловят : вместо това течен шоколад и грим .

Арменските попове в Брюксел ви анатемосаха с това решение , подобна на чеченската Мария от Фермата . Заради едни клипове с прелъстни пози и много плът в кошниците . по принцип решението не е справедливо , защото не е спасен принцип на равенство ! Има ли разлика между фотосесии и филм-кастин в Амстърдам , Барселона , София , Дуйзбург или на околовръстното щозе ?

Проблемът за България е, че в някои страни от ЕС има по няколко агенции, а в България нито една. В Гърция има две агенции и гърците кандидатстваха за трета. Вярно е, че България по-късно се присъедини към ЕС, но щом може на остров Крит да има агенция, защо да не може в София или Пловдив, или Варна да има една, без значение каква.

Агенция за високите токчета и горските паркинги !

При положение че по европейска класация София е на последно място за живеене като европейска столица кой луд ще да се хване на лъжите на фандъка и на приказките на ментора и та да се навре там когато хората са си казали ммнението

Любов, отдаденост, смирение ! И охлюви в градината .

Примерен ден на служител от ЕМА, живеещ със семеѝството си в София - цялото семеѝство се буди в 4 от ремонта на съседа, следва душ със студена вода, понеже топлата е спряна поради авария. детето отива на училище и в голямото междучасие отнася стол в главата, защото е зубрач, мухльо и чужденец и въобще различен. Бащата тръгва с колата на работа, но не успява да стигне дотам; друг автомобил му препречва пътя, келешът го пребива с бокс, защото го е засякъл, полицаите идват и викат еее Жоре какви пак ги сътвори бе брат. Маѝката за съжаление също не успява да отиде на работа защото бива ударена от автомобил при пресичане на пешеходна пътека. Това разбира се е само началото, после идва шокът, от това че в училището няма да бъдат взети мерки и утре малкия го чака още по-лошо. Шокът, че побоѝниците са с роднини в полицията и битият бит... Шокът, че в болницата трябва да се плати на ръка на лекарите, които потриват ръце доволни, че сега ще издоят богатата чужденка и горди, че от тях зависи дали да гипсират счупения крак или да го ампутират.

това най-малко се нарича стандарт УНЕСКО

С такива министри и зам.клоуни ТОЛКОВА! За НАЧАЛНИКА им не ми се говори - пак ще минем само с потупване и многоооооо целувки!

А пък Лондон кво е гето! На ЕМА специялистите едва ли им се живее там. Нормалните и умни Европейци предпочитат малки, сладки, спокойни и зелени градчета за живеене, който са комуникативни и близо до големи гета. 100 км път към работа не са никакъв проблем. Така че аргумента Лондон - София не важи, и двете са гета, само дето София е много по-малко, и по-ненаселено. Близо до София има и зелено, и спокойно, и красиво и всичко каквото ти трябва, от София се лети до навсякъде и от навсякъде, летщето е в града а не на майната си около града, всичко е бързо, лесно, вкусно. Отделно с 15.000€ заплата щряха да изникнат имения за секунди, охрана, прислуга, бавачки, нямаше да може да ги изгоним от София. НО, не се представихме добре!

да подадем като контра-реакция в Брюксел искането си за излизане от Евро Съюз , една възобновена декларация за независимост , както и покана до Каталуния и Лондон за присъедняване към българското царство .

Абе цървул, ти бил ли си в Лондон? Между него и София и дума не може да става за сравнение. Само по показател самолетни връзки с други градове и културен живот разликата е от земята до небето, да не споменавам други показатели. Вземи излез в чужбина, сега билетите не струват много - разходи се и виж. Дори Прага и Будапеща, уж също бивши соц столици, са светлинни години напред.

Лио, цъвули съм виждал по музейте. Аз живея в Цюрих, живял съм и из Германия. Пътувам и познавам Европа много добре. Почивам доста често по екзотични местенца и имам представа от света и извън Европа. Та да се върнем в Лондон сега: Гето, тва че и ти си бил там не го променя. Летя до Лондон сити с бизнес полети. Летищтето не смогва и се кръжи един час над Лондон. Гетото е толкова страшно, че без предварително поръчано такси никъде не мърдам. Мръсотия, бездомници, далавераджии, пияници и ква ли не сган се разхожда по улиците. Всеки път ме е гнус и си мисля ква ли болест ще ме хване... В София не е точно така, кацаш бързо, излизаш бързо, таксито те лъже, но пак е ефтино, и си в центъра. Мизеря има бедност има, съвсем безопастно същто не е, но не се презкачат плъхове и не ми се налага да си мия ръцете паталогично често. За полетите до Европа: Добре че ги има, прибирам се често, но знаеш ли как изглеждат някой Българи из Европа? Като излязът от летиштето с разкривени и мръсни обувки, прорасли коси, вехти дрехи и сандвичи от България, щтото в Женева, или Базел (има полети от София) един сандвич струва колкото полета и се почва едно ядене на типов хляб с луканка, едно пушене, едно хвърляне на фасове, едни снимки, едно изследване на луксозните кофи за боклук, едни циркове ... ако и ти така опознаваш Европа седи си моля те в София.

София няма да е седалище на селяни, дошли от незнам си къде - малко ли са ни талигите с родни буркани, та сега и международни да си влачим. Това е столица, да не е концерт по желание - я, две линии на метро има, трета кОпат сега, развитие има тази столица. Първи сме по аристокрация на глава от населението. Нормално е да се притесняват хората от циганията на Лондон да се преместят в такава напреднала цивилизация.

Лондон наистина е цигания, ако парите нямат значение аз бих избрал София пред Лондон без да му мисля!

Правилно си се самоопределил! Липсата на самуважение е убийствена, а се мислите за "европейци" и презирате азиатците, ммного от които са десетилетия пред нас( поне три). Никой няма да ни направи страната по-добро място за живот освен ние самите, но подобни агенции са ни нужни все пак. Съжалявам ги - Амстердам не е по-добро място от София и България като цяло може да отговори на всички изисквания на тези чиновници.

Иване, отвори си очите, ако не, пий си хапчетата.

Няма как престъпници и некадърници да изградят нещо читаво! Те могат само да вършат престъпления и глупости! Останалото е следствие!

Много жалко! Показва отношение, неграмотност и самооценка! Резил! София 4 страници ли е? Самия процес, самото нехайство и нестарание показва на цяла Европа на какво е способна администрацията в България при максимални усилия! Дори без особено големи шансове пред Милано, важна е заявката, важна е самооценката, как да ни ценят, когато ние самите се описваме с ненужна информация в 4 страници? Провал на правителството провал за всички нас, който се докарахме до безизходица. Помислете и споделете, има ли някой, който би се справил със задачата по-добре?

И аз отначало се чудих как само 4 странички... После ми светна - искали да похвалят София, ама то с какво да я похвалиш.

Никак не е жалко! Ние сме жалки. Повярвали сме на нашата пропаганда, че сме "много добре", "много сме хубави", "напреднали сме" и други елементарни твърдения, нямащи нищо общо с ежедневните глупости, в които реално сме потопени! И всичко това не е заради климата, мястото или нещо друго. Не е! Ние сами си го причиняваме. Сами творим тези каши! Защото, ако искаш вярвай, но сме си второ качестмо. При нас има само фукане, глупост, неуважение, омраза и лицемерие. Та ние още не наричаме нещата с точните им имена! Още си мълчим и се правим на доволни.

каквото ни полипсва е една кралицата Богиния , подобна тази от Фермата в БиТВ

Изводите са много простички: 1. Информацията е изготвена от посредствени, слабообразовани, нискоинтелигентни калинки, седнали на трапезата на властта. И нали се сещате, така е във всички сфери! 2. България има имидж на най-мизерната държава в Европа, назависимо какво се пише, говори, рекламира и внушава! Така вероятно мислят всички служители на ЕМА.

Що за въпрос????Явно питащия не живее в България или гледа реалността от години с розови очила..

Има където да учат децата на служителите на ЕМА, стига да могат да си го позволят. В България има и добри училища, които не са български, където не се получава българска диплома. Но тези училища са доста скъпи (10-20-30 хиляди на година) и със специални приемни изисквания. Всичко това не пречи децата на някой политици да ги приемат там със стипендия...

Голям купон щеше да бъде ,като около седалището /ЕМА/ ,започват още от ранни зори за се ровят в кофите едни същества и мръсни каруци с дръгливи коне, и още по мръсни каруцари да обикалят из технопарка

Решение - ще минават преди това на автомивка.

Защото сме смотани и защото ни управляват калинки?

Големите "специалисти" на Герб осират всичко

Консултирал съм държавни и общински фирми. Щуробаджанащината е чудовищна, както и липсата на компетентност. Та изобщо не се учудвам на 4-те странички доклад и аборигенския английски. Ако бяха хванали един студент по международни отношения, по-добър доклад щеше да напише. То е драснато между другото от някое некадърно протеже. Иначе, Не бъдете такива нихелисти. София си е един съвсем приличен град. Говорите за панелки, да не мислите, че в Амстердам няма такива? Някой да е ходил в Харлем, например? Сен Дени в Париж? Гетата в източен Лондон? После, заплатите на европейските чиновници може и да не са големи (15-16,000 евро за чиновник клас А7, най-високия клас), но има огромен бюджет за "пакета", който включва пари за наем, частно училище, транспорт и т.н. Та един евро чиновник би си живял ПО-ДОБРЕнв София, отколкото в много други европейски градове.

Ами иди им обясни на еврочиновниците колко добре биха си живели в София.Ако не ги оберат джебчийките по магазините ,не ги нахапе някое куче или някой бабаит не им счупи главата, защото е решил, че на пътя само той има предимство...Апропо,понеже си запознат, в Амстердам има ли песове и каруци по улиците? Колкото до Харлем Сен Дени и пр., ние пък си имаме Факултето.

И защо си мислите че сал написаното в доклада е основното??Нима си мислите че хората нямат по достоверна информация за живота тук и всякакви напудрени писания каквито са им напудрените плямпания на властващите ще хванат дикиш???

Защото няма как некадърни калинки да направят приемлива кандидатура. Все пак живеем в диктатурата на шуробаджанаците и калинките, които провеждат геноцид над интелигентните и способни хора.

Лошият материал няма как да го скриеш. И да се излъжат да дойдат, на втория ден ще се върнат обратно. Освен, ако не са фенове на силните усещания, от анархията.

Защото БХКурви играят срещу България!

а недостатъчни са условията, които България може да предложи на скужители, живяли в Лондон. Това е ясно и без да се четат доклади.

Защото "подробният" доклад, от "колосалния" обем от 4 страници е писан от някой партийно назначен кадър, който със сигурност не знае , каква длъжност заема и какво трябва да прави, заемайки тази длъжност. Като към това се прибави и "богатият" му речник, формиран от прочитането на "огромното" количество от 2-3 книги, се получава перфектния отговор, на въпроса, съдържащ се в заглавието.

И ако беше хубав докладът, какво от това? Ще скрием реалността ли? Друг път. Каквото и да е напише на хартия - всичко е пълна трагедия. Факт е, че докладът не струва изобщо, но даже и да беше много добре написан - какво - ще опишем разбитите улици и обемите на ФПЧ целогодишно над нормата или как по тъмно да не се разхождаш в голяма част от София ли? Не ставаме и това си е.

Докладът е доказателство, че храним некадърни и безотговорни чиновници! Това е изводът! А Вашите жалки опити да ги оневините - сигурно сте един от тях!

Драскачите на статии толкова МНОГО ГЛУПУСТИ сте натряскали в една толкова малка статия! "Информацията за нашата кандидатура" била недостатъчна? Абсолютно достатъчна е и на всички в Европа им е ясно, какво и къде е България! ЕТО ЗАЩО НЯМА ДА получим нито една агенция: 1. Служителите къде ще живеят? В панелка в Люлин или Младост ли? Смешници! Мислите ли че от Ситито на Лондон някой доброволно ще се навре да живее в Младост и Люлин! Е заради това 90% от служителите са заявили че ще напуснат! Как биха реагирали българи от българска агенция, която трябва да изместят в Косово? По същия начин! 2. Къде ще се образоват децата на служителите? В порутените училища български ли? От изтормозени български учители ли? Сега тепърва ще трябва да учат български, език, който никога няма да им трябва! И като завършат училището, каква диплома ще получат? Такава каквато за нищо не става? Служителите да не са луди? 3. Каква е инфрастуркурата на България? Никаква! 4. Какви са възможностите на България за преквалификация на служителите на тези агенции, ако случайно останат без работа? Никакви! 5. Какви са възможностите за намиране на адекватна работа в България, ако служител на агенцията остане без работа? Никакви! Таксиметров шофьор? Продавач? Смешници ЖУРНАЛИСТЛАРИТЕ ЩО ДРАСКАТЕ САМО ГЛУПУСТИ БЕЗ ДА МИСЛИТЕ?

Това е вярно, но защо тогава България все пак решава да се кандидатира за домакин на ЕМА? Едва ли е било задължително! Защо се изхарчиха тези пари, кой, защо и колко хонорар прибра за този резил?! Боклуци тъпи и некадърни!

Абсолютно подкрепям написаното! "Недостатъчна информация" просто е цивилизован начин да се отхвърли нашата кандидатура, безболезнено. Иначе няма да е никак приятно да каже ЕК, че за нищо не ставаме (което си е точно така всъщност)

Това некоя калинка тиквеста от дългата скамейка с експерти на ГРОБ го е писала сигурно?

Не е въпроса кой колко може, а какво стои зад написаното. Даже и най-блестящата кандидатура да имахме - реалността е съвсем очевадна - за нищо не ставаме. Който и да е написал тази кандидатура, от която и да е партия - НЕ СТАВАМЕ! Това си е.

Е нали тиквата управлява 10 години и сичко цъфти и връзва що да не ставаме?

Е с такова замазване на очевадните факти и вината за тях се докарахме до тук не само европейските агенции, ами и неграмотните мигранти да не желаят да са в България. И ще е така, докато си затваряме очите за собствената некадърност, корупция и кражби и вечно ни е виновен някой друг.

щото не сме станали достатъчно добри еурогейове

А някой може ли да посочи в кои точно училища ще учат децата им? А в кои болници ще се лекуват? А ако ги блъсне кола пред Пирогов за колко време ще могат да допълзат вътре на "самоход"?

Няма да сме докато има предатели като Хелзинкския комитет.

"Чак след изтичането на срока за подаване на кандидатурите, България изготви рекламен клип и уебсайт. Те, заедно със срещите зад граница с цел да се представим, струват общо 90 хил. лева. " Абе, не сме се провалили, все пак който трябва е "усвоил" паретата! А това е и било "целта на упражнението", явно!

"""""""Защо няма да сме седалище на агенцията по лекарствата на ЕС?""""""Я ,само си представете какво ровене по кофите за отпадъци щеше да настане."Зелените" щяха с пари да се видят.Направо поминък за поколения напред.Не е нужно да развиваме промишленос,това е излишно , трябва само в сферата та услугите да се развиваме,иначе току виж сме изгубили призовото последно място в ЕС

Има изпуснато "Т"

и хиляда страници да бяха написали, софия не могат да я променят. с писане панелни гета не се преобразяват. иначе сравнението с мордор и орките беше забавно...и до голяма степен реалистично.