Мъжът със съмнение за Ебола е болен от малария

Пациентът във ВМА със съмнение за Ебола е болен от малария, съобщиха от ВМА, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Мъжът със съмнение за Ебола е болен от малария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за болен мозък трябва да си за да ходиш до Сиера Леоне и после да се изпонасрещаш с маса хора тук!

Тоз чиляк требе тото да пусне.Голем кътсмет има.

Слава Богу, че Господ ни обича и пази! Добре, че сме добри хора и Господ го вижда! Ще се уповаваме на неговата милост и добрина!

Е, той има още СПИН, туберколоза и тиф, 15 вида херпеси и всички срамни болести познати на медицината.

Голям късмет е извадил човекът попаднал в една българска болница.В началото го приели с грешна диагноза и грешно са започнали да го лекуват,но този дявол видял,че ще го уморят и в разговор с лекар казал,че идва от Сиера Леоне и веднага настъпила паника,че може да е болен от ЕБОЛА.Да,но така са успели да разберат,че не е болен от ЕБОЛА,а от малария и така човека извадил късмет,че е оживял,а иначе кой ще му направи изследвания?Хора това е истината,ако не ви обръщат внимание в болницата,да казвате,че идвате от африканска стана и ще ви прегледат както трябва и ще живеете.

humfry

За съжаление е точно така. Преди години мой познат почина от Малария, като не можаха да разберат няколко дни какво му е, чак при аутопсия.

Е как стана така,че в една държава с най-много болни от ебола и нито един болен от малария,нашият човек пипна на ебола ,а малария!?!

Еми случва се от торбата с катериците, да хване "кардана".... Едни така умреха от "белата смърт" на граничната бразда, при 20 градуса..........

humfry

В този район на Африка е едно от най-сериозните огнища на Малария. Иначе Малария се среща и в България, както и съсдените страни, независимо какво ще кажат по телевизора. Това явление се е наблюдавало още преди средата на миналия век.

Както се казваше:какъв е този късмет,че от толкова спин да хванеш сифилис?

За да не изостава България от света и ПРИ НАС ИМА ЕБОЛААА, УРА! Важното е да има сензации и да сме наравно с другите без значение с какво! Ха, ха, ккккккккк.

Ех... отличниците на България, отдавна емигрираха на Запад... И днес псевдо журналисти и псевдо доктори... сбъркали диагнозата и всяха смут и паника, че и нагнетяват напрежение, нали да "професионалисти"....

humfry

"Anonymous", на теб какво ти попречи да бъдеш отличник?

humfry

"Малария не може да се предаде от човек на човек" Човека писал това иска ли преливане на кръв от 57-годишния пациент, за да докаже твърденията си? Маларията може да се предаде от човек на човек и се случва при преливане на кръв, подобно на много други заболявания. Един от първите документирани инциденти на заразяване при преливане в света е точно на Малария! Що се отнася до Маларията, лятото в България бяха регистрирани големи популации на тигрови комари по морето, които са едни от преносителите на Малария. Адекватни мерки за противодействие са пресушаване на блата и множество други ненужни водоеми, които са естествен развъдник за комари, както и редовното пръскане против комари. В столичното Метро е пълно с комари.

Неграмотни хора пишат тук. Най-общо няма измислена ефективна ваксина против малария,. Има няколко начина за предпазване - единият е с репеленти и противомаларийни средства, вторият е с малорон ( вече има и генерични медикаменти , които обаче също са доста скъпи) или доксициклин.

Прав си. Имах предвид всичките таблетки, които ми дават да взимам като пътувам натам, но те били химиопрофилактика, не ваксина както написах.

humfry

Ако знаеш какви неща те дебнат във Африка, вероятно няма да пътуваш и срещу пари. Повечето хора обаче и идея си нямат и си мислят, че отиват на разходка в парка.

Маларията е днешно време е лесно лечимо макар и неприятно заболяване. Смъртните случаи са единствено в затънтени бедни региони , които нямат достъп до нужните медикаменти. Много от хората там я карат дори на крак без никакво лечение.

Колко тъп трябва да си да тръгнеш към Африка без ваксина за малария?

Купете си ваксина, че нещо не успяваме да си избием парите от рекламната кампания.

Това, което д-р Москов назова с такава модерна дума си беше чиста паника: висене в кабинета, кризисен щаб, говорене по телефона с МВР шефа, с д-р Плочев и с още един куп хора, набързо поличай се юрнаха да търсят хората контактували с болния. Абе имах предвид, няма никаква организация и нищо не е планирано а се е действало като при пожар, т. е. Бате Бойко ги е заразил всичките.

Не разбирам защо медиците от Токуда не са били изолирани

Е добро утро! Какъв е шансът човекът за две седмици от всички 6 милиона жители на Сиера Леоне да е срещнал един от няколкото хиляди заразени, и той да е повърнал върху него докато е заразен и повърнатото да е попаднало върху контактна лигавица. Въобще не ми се коментират глупостите на някои параноици за предаването по въздух, кихането и прочие. Мислете бе хора, иначе ще си докарате инсулт от ненужна паника. В Африка, където има десетина доктори и легла на държава, и където хигиената е по-ниска от най-гнусната махала която сте виждали, там където има няколко хиляди болни от милиарден контингент, за половин година. Там дори хората го понасят по спокойно от вас.

драги, това което караш хората отдавна не се прави в бг, защо да мислим, като може да ни баде 'казано' чрез медиите по един или по друг начин

humfry

Ако предположим, че заразените са 6000, както беше писал вчера, то шанса ти да се срещнеш със заразен а 1/1000. Ако приемем, че човек е само в две състояния, нормално и неразположен, то шанса да повърне е 1/2. За домашно оставям да сметнеш какъв е шанса нда повърне върху теб, да се изкиха върху теб и да ти пръска слюнка, докато говори, и подобни.

Не разбираш ли, че това може би е било един вид учение - профилактично, подобно на тези симулации в училище, където се прави социален експеримент? Този път, вместо действия при бедствия, аварии и катастрофи, ни се сервира заразно заболяване. За да не се усетим, че минималната заплата си остава 170 евро /на месец/. Толкова, колкото струват чифт прилични обувки в Италия. Ако имаше нещо по-сериозно, никой нямаше да се тупа в гърдите и да вее байраците, а тихомълком щеше да се покрие. Чунким, чернилките влизат само със самолети, а не с бусове, както най-често се прави. Не виждаш ли, как се хилеха великите специалисти от болниците - като по сценарий! Защо не дадат в кадър "болния" - сигурно не може да играе добре ролята си?

Сметките ти не струват. 1. Шансът да се срещне с болен са доста по-високи от 1/1000, защото той със сигурност не се е срещнал с един човек в тая страна, а поне с 30-тина => 30/1000. Но не това ти е основната грешка 2. Шансът болен от Ебола да е в състояние да се разхожда докато повръща клонят към 0, защото веднъж като стигне до фазата да е заразен и да повръща, болният изпитва кански болки и обикновено се въргаля в гърчове у дома или болница. Ако беше 1/2 както си го написал, половината Африка вече да бе мъртва. И така от 1 и 2 имаме 30/1000*0.00001 -> 0.

Това, че не могат веднага да идентифицират малария, наистина е стресиращо!

и рака ще пребори за 1 час

Нашите доктори нямат необходимите предпазни костюми. Вместо Москов да теоретизира, да вземе просто да поръча няколко костюма. Това е критично важно! Иначе при евентуална епидемия, най-добрите ни специалисти ще измрат за 1 месец с тия скиорски очила и шапки за плуване с които бяха снощи.

КВО МОЖЕШ ДА ТЪРГУВАШ В СИЕРА ЛЕОНЕ - ОРЪЖИЕ И ДИАМАНТИ :)))

Имаш някакви скрупули ли? Ако не си ти ще е някой друг, а ти ще търгуваш с банички.

Предполагам че е закъсъл финансово. Човек като дължи пари и го гонят съдии изпълнители влиза в по рисковани операции. Уверен съм че ако не е бил притеснен да връща пари не би рискувал живота си там. Аз лично не го виня за опита му да излезе от финансовите си проблеми.

Е добре, за маларията има ваксина! Този човек не се ли е ваксинирал щом често пътува в район, където има малария?

Чака се грип. Ти ваксинира ли се?

Да, моят работодател плаща за ваксините срещу грип на всички ни... Не е точно да не боледувам, но грипът отминава много по-бързо и леко, откакто се ваксинирам

няма ваксина за малария. Ако имаше 1 000 000 човека годишно щяха да бъдат спасени.

Прав сте, имах предвид пакета с хапчета, които се дават на европейци, които пътуват в район където има малария

И "еболата" ни не е истинска, фалшификати навсякъде!

Добрата страна на лошото. Във всяко ин има мъничко янг.

Тоя трябва да го настанят не във Военно-медицинска, а на 4-ти км. Защото, иначе, като го излекуват, ще отпраши към С. Леоне пак.

За тия дето се чудят какви ги е вършил нашенецът, Сиера Леоне е сред 10-те най-големи производители на диаманти. А народът там тъне в мизерия и беднотия, направо са си роби. ДИАМАНТИ другари! Особено в тия смутни времена там явно са доста евтини или май по принцип си е така. Както винаги, всичко е заради пари. Заради пари има хора, които са готови да хванат и разнесат и ебола, и малария и майка си да продадат даже.

ако тук в милата ни татковина имаше работа и пари хората нямаше да пътуват в чужбина да търсят прехраната си.

Никой не говори да спрат да ходят и да търгуват с други държави, особено ако там има стоки, които в България не се добиват. Но всяко нещо трябва да е с мярка. Гладен сигурно не е останал предвид с какво може да търгува и за няколко месеца може да спре да ходи, поне докато отшуми епидемията. Да, ама не. Точно сега явно има голям келепир и безценица. Нищо друго не може да затрие човечеството както алчността.

На болния човек! На соросоида нахален Москов не можем да му затворим устата!

Трябва да се прекрати незабавно достъпа на африканци до България. Нелегалните имигранти, които са тук да бъдат репатрирани в страните си възможно най-бързо (седмица или десет дни).

Обаче журналята се накефиха. от сутринта тръбят по всички медии, умират да създават паника. Нали с това се хранят. То на нашто население колко му трябва...

Имаш + от мен! Тая джурналска пасмина освен да всява смут и паника сред населението, за друго не става - сволач. Не съм сигурен но си мисля, че подобни деяния са наказуеми от закона. Въпреки неодобрението ни, продължават да леят мангалска пяна по националните продажни "медии" - на кого ли е поръчка и на какво възпитават децата. Толкова гадости създадоха на клетия българин...

И според мен медиите, трябва да понесат някаква отговорност защото не изчакаха официалната власт да получи резултатите и да съобщи тя. те всяха паника. Съобщиха слухове.

Тези държави в Африка освен предизвикват конфликти, да разнасят болести и да просят помощи друго не дават на света.

Мъжът със съмнение за Ебола е болен от малария Това ми звучи , като мъж със съмнение за Ебола е болен от Ебола.

Според мен трябва да се ограничи достъпа до западна Африка поне докато отшуми тази болест. Не някакви си търговци заради лична изгода да създадат проблем на цяла една държава. Това да е като обеца на ухото докато не е късно.

Това да е предупреждение за всички, които мислят, че да си имаш работа с получовеци е човешко....

Докато ни управляват нечовеци, ще си имаме доста работа с получовеци.

Лъхаш на тъпо. Каквито си избереш, такива ще те управляват.

Собственик на патента за вируса ебола е американското правителство! Номерът на патента е US 20120251502 A1. Който се разболее е длъжен да плати патентно право.

Тия удариха на камък. Със само 15000 разболели и то сиромаси от Западна Африка не могат да си избият парите. Виж СПИНа е богаташка болест - Фреди Меркюри, Меджик Джонсън - можеш доста да им смъкнеш, ао се патентова.

Тия са само огниво. Зора е да се занесе "огънчето" до Америка и Европа. Пък после печели, от патент, от ваксина, от лекарство. Междудругото имаше индийски фермери, които се самоубиха, защото от съседни площи посевите им се бяха опрашили с ГМО и ги караха да плащат патент. Тъй, че майтапът с патента си е на гол гъз...

Маларията си се лекува с хинин. Може да изпие няколко тоника. Те съдържат хинин.

Тцъ-тцъ... Смотана работа! Ако бяха Експертите на власт нямаше да се дъним така! При Бойко една ебола не можем да хванем, къде сме тръгнали въобще..?!

Защо му е трябвало да ходи до една от най-засегнатите държави с ебола, пари да ми дават и то милиони не бих отишла. Малко ли се изписа за опасностите, доста хора са като коне с капаци, даже днес 3-4 колежки не са разбрали, че има заподозрян с такава болест в София.

Нашият "сънародник" е ходил на гости при майка си.

jingiby

"Мъжът е от София и е търговец, който често пътува до Сиера Леоне." Нека ходи пак. Сега се е разминал с малария, ама другия път - надали...

Да бе така е. Онзи смотаняк Колумб къде е бил тръгнал и той на майка си у оная работа през лето 1492-ро. Да си беше стоял на топло.

Абсолютен идиот! Каква търговия върти със Сиера Леоне? Нямам думи...

Диаманти/злато най-вероятно, те друг отрасъл нямат.

Освен думи, ти и акъл нямаш, нито пари.

Еей, късметлия излезе човекът.Единственият в България ,лекуван така бързо,ефективно и БЕЗ РЕКЕТ . ВЕЧЕ ПРИ ГРИП КАЗВАМ,ЧЕ СЪМ ПЪТУВАЛ ДО НИГЕРИЯ,И толкоз. Може и президентът да ме поздрави след излекуване.

добарата новина е че българи от алчност ходят до сиера леоне и да донесат ебола в българия е въпрос на време....

Най-сигурно е да си стоят хората като тебе на село. Освен да затъпеят друго лошо не може да им се случи.

как хвана тая малария

"Маларията е заразно заболяване, което се причинява от 4 вида маларийни плазмодии. Източник на заразата са болните хора и паразитоносителите." Да са ни честити новодошлите африканци. Ние сме богати ще плащаме, а и на болести носим. Който не носи ще мре важното е да сме либерални...

какви африканци те тресат, човека е от София, така поне пише де..

Така де всички, които имат българско гражданство имат някакъв адрес.

Някой "сирийски" "бежанец" се е уредил с гражданство и е ходил да се похвали на роднините си.